2013. május 22., szerda

(#5551) zsolt1129 válasza Mr. Teddy (#5550) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Hát ha 5-ből ki akarsz jönni akkor egy Hyper tx2-őt javasolnék.

(#5552) newgamer

newgamer
(senior tag)

Csak a véleményetekre lennék kíváncsi, szeretnék venni egy passzív hűtést egy X2-es AMD-re 4000+-os 65nm-es Am2, és nem lenne nagyon sok mindenre használva a gép, csak alapdolgok.
Igazán azért döntöttem így, mert kicsit zajos nekem a CPU ventilátor :))
Szerintetek jó lesz így, vagy inkább egy halk ventis?

(#5553) Ragadozó válasza newgamer (#5552) üzenetére

Ragadozó
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet maxon megy...

Passzív hűtő drága..
Szerintem egy ilyen leszabályozva:
Thermaltake CL-P0371 TMG A1 AM2/A64 hűtő 6 év garancia!!! 3 840 Ft 1 év

Ragadozó - Yautja (autóvillamosság - autójavítás)

(#5554) d@minator válasza newgamer (#5552) üzenetére

d@minator
(őstag)

Ventis hűtéssel is le lehet vinni a számítógép zaját a környezeti zajszint alá, illetve az alig hallható (20dB) közelébe. A lényeg a hűtőn túl a megfelelő ventilátor szabályozásban (1000RPM/12cm-1300RPM/9cm) és a CPU felesleges hőkibocsátásának csökkentésében (pl.C1E state, CPU TM bekapcsolása) van. A csak passzív hűtő drága és addig értelmetlen amíg valmi más is forog a szg.-ben.
Tehát inkább halk ventis.

(#5555) Traxx

Traxx
(őstag)

Hali!

2,8-ra felhúzott X2 alá keresnék egy viszonylag erős és HALK hűtőt, olyan 6K környékén. Elsőre az OCZ Vendettára gondoltam, vagy a Hyper TX(2)-re. Melyik lenne a jobb? :R

Mod: ahogy olvasgattam, a Vendetta erősebb...de meg is éri az árkülönbözetet?

[ Szerkesztve ]

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#5556) Lmh

Lmh
(senior tag)

Szevasztok! Baromira nem értek a procik hűtéséhez, azért jöttem hát ide...
A kérdésem az lenne, h van egy 9600GT Alpha dog editionöm és most készülök hozzá venni egy AMD Athlon64 X2 6400+ BE-t Boxostul XD. Szóval én az előző procimat csak beraktam oszt MUKODJ. Aztán hallottam ilyenekről, h plusz hűtés, hűtőzsír...
Szóval azt kérdezném, h ez az új proci igényel-e plusz hűtőzsírt, vagy vmi plusz fasza coolermastert vagy eldöcög magában is???

Előre is köszi!

ui: több véleményt várok, első comment után még írjatok párat,h több nézőpontból tudjak dönteni!

KÖSZKÖSZ

(#5557) Qru válasza Lmh (#5556) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A dobozos verziókhoz adnak gyári hűtőt. Ami, ha nem tuningolsz akkor elég. Hútőzsír minden esetben kell, de a BOX-os kiszerelésben az is van, sőt előre fel is van kenve a hűtő talpára. Csak berakod a procit a lapba, ráborítod a hűtőt, rögzíted, venti csatlakozót rádugod a lapra és go. :)

Ha esetleg tuningolnál, akkor viszont nem árt, ha erősebb hűtőt veszel mint a gyári. Pl CoolerMaster Hyper 212...

Kuru

(#5558) Qru válasza Traxx (#5555) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egyforma erősek kb. Ha a ph-s tesztet megnézed full gázon nincs különbség hőfokba DE az OCZ 2800rpm-en, míg a TX2 csak 2000rpm-en forgott. Nyilván a TX2 halkabb ezek alapján, olcsóbb is, és nem gyenébb...

Szubijektív: Ennek ellenére nagyon teteszik a közvetlen kupak-heatpipe-os megoldás, de sztem nem ér felárat.

Kuru

(#5559) diegho válasza Qru (#5558) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nos az ocz a saját méréseim alapján 7-8 fokkal jobb mint az asus v60. E8200@3.6-nál 2300rpm (nálam ennyi a max) és 600rpm között van 3fok különbség prime alatt. Kettőt hoztam belőle eddig, a másik egy havernak ment, aki E2180@3ghz-et használt előtte TT silent tower-el, nála 12fokkal csökkent a hőmérséklet 600rpm-re állítva a ventit. Szóval ennyit a vendetta-ról saját kézből. Ja és nem mindegy hogyan pasztázod meg, ezt nem úgy kell pasztázni, mint a sima talpasokat. Ha csak simán nyomok egy pöttyöt a procira és hagyom, hogy a hűtő majd elkenje egyenletesen akkor elég magas hőfokok vannak E8200@4ghz fél perc prime után 80fokos, ha csak a heatpipe-okra kenek egy kevés pasztát és úgy teszem fel akkor 1 perc után is csak 68 fokosak a magok és 77ig kúsznak fel kb 20 perc után maximum (72-73 körül van általában) és ez egy extrán melegedő példány.

(#5560) Qru válasza diegho (#5559) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az szép eredmény. Végre vmi info róla, anno dilemmáztál, hogy OCZ vagy CM, aztán nem jött semmi konkrét eredmény. Jó kis hűtő ez az OCZ, csak sztem ha drágább mint a CM Hyper, nem éri megvenni, mert nem jobb.

Kuru

(#5561) diegho válasza Qru (#5560) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én olcsóbban vettem, megvan már több mint 1 hónapja. Mondjuk tegnap elszállt a ventijéből a fordulatszámmérés :D de lesz@rom úgyis potival vezérlem, még 350rpm-en (ez a minimum) is bőven elég az E8200@3.6hoz, így prime alatt 65 fokosra mennek a magok, idle 40fok, CS:source közben 52 körül.

(#5562) old gray válasza diegho (#5561) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Igen, ez alacsony ford.szám esetén fordul elő, nekem a vga-mon lévő Accelero Xtreme 8800 van leszabályozva fix 20%-os ford.számra, és az everest néha mutatja az értékét, néha nem, és néha rosszul jelzi ki. Van egy hdd-hűtő ventim azt primecooler potival szabályozom ~500RPM-re az is hasonló tüneteket produkál. ettől függetlenül a beállítások érvényesülnek, szóval csak szépséghiba.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#5563) diegho válasza old gray (#5562) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ezt semmikor nem jelzi ki semmi, bárhová kötöm, bármilyen gép, bármilyen csatijára, bármennyire szabályozva ;)

(#5564) elfelejtette válasza Qru (#5557) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

"A dobozos verziókhoz adnak gyári hütöt."
Az AMD az X2 Black Edition BOX procikhoz nem ad, ott a dobozban csak a proci van.
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Vodafone 845 (Huawei U8120) Android 4.0.4

(#5565) Qru válasza Lmh (#5556) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

elfelejtette: Ezt nem tudtam... :B

Lmh: Akkor annyiban változik a képlet, hogy venned kell külön hűtést rá. Mekkora összeget szánnál rá? Első körben CM Hyper 212-t vagy Hyper TX2-t ajánlok, olcsók és jó hűtők.

mod: Ezeken szintén van gyárilag paszta, szóval csak rá kell tenni a procira, nem kell "maszatolnod" a pasztázással.

[ Szerkesztve ]

Kuru

(#5566) geriwise

geriwise
(újonc)

Hali!

A kérdés :) : E8500-hoz mien hűtőt javasoltok, ha oan 4000 körül fog menni? A gyári gondolom nem elég. Az ASUS Triton 70 jó hűtő, a lényeg, hogy relatív olcsó legyen, jól hűtsön és halk legyen :DD :D :DD .

Előre is köszi.

Üdv.
Geriwise

Védd a fákat! ==> Egyél hódot. **//** 1 db A4-es típusú félfamentes rajzlapomat elcserélném, ugyan ilyen típusú Audira.

(#5567) Qru válasza geriwise (#5566) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

CoolerMaster Hyper TX2. Olcsó és jó.

Kuru

(#5568) geriwise válasza Qru (#5567) üzenetére

geriwise
(újonc)

1000 köszönet. :R

Védd a fákat! ==> Egyél hódot. **//** 1 db A4-es típusú félfamentes rajzlapomat elcserélném, ugyan ilyen típusú Audira.

(#5569) Steve-0

Steve-0
(őstag)

hi, tudom nem igazán idetartozik, de talán itt gyorsabban választa kapok a kérdésemre:
Melyik házventit vegyem meg? Árban megegyeznek. Vagy tök mind1?
Ebbe a házba lesz rakva: CM RC 331 :)

COOLERMASTER R4-L2S-12FB-GP (átlátszó kék ledes) 1év gar
XILENCE 120.tbl (átlátszó kék ledes) 2év gar

| Magyar-Német fordítást vállalok! | blogom: http://human-after-all.tumblr.com |

(#5570) diegho válasza Steve-0 (#5569) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a CM ventit forgalmazom, de nem igazán halk, még 7V-on sem :( nem tudom az xilence milyen, de a CM a silent blade-hez képest eléggé hangos.

(#5571) c.s.f.

c.s.f.
(lelkes újonc)

hi!
segítenétek?
vettem egy scythe ninja 2 hűtőt, AC freezer 7 pro-t cseréltem le.
Arctic silver 5 pasztát használtam és úgy nézem, hogy 1 fokot hozott csak amellet,hogy 100-zal többet is pörög a ventije.
ez reális??
/jóval kevesebb pasztát használtam mint a 7 pro-n gyárilag volt. azt olvastam a silverből kevés kell/

(#5572) zsolt1129 válasza c.s.f. (#5571) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Jól raktad fel a hűtőt?Bocsi hogy megkérdezem csak ez nagyon kevés.A pasztát vékonyan elkented a proci egész felületén?

[ Szerkesztve ]

(#5573) c.s.f. válasza zsolt1129 (#5572) üzenetére

c.s.f.
(lelkes újonc)

hi
szerintem jó ál a hűtő, ill a pasztát is egyenletesen elkente kb egy rizsszemnyi pasztát nyomtam rá.

(#5574) zolee3000

zolee3000
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata az Asus Triton 70-el? Én a CM Hyper TX-et néztem ki először, de a boltban, ahol venni akartam az most nincs, és ezt ajánlották helyette. Ahogy a specifikációit néztem, tényleg nagyon hasonlít a TX-hez, a legnagyobb különbség talán csak hogy ez PWM-es. Mit tanácsoltok, jó ez is, vagy inkább próbáljak felhajtani egy TX-et? :F

[ Szerkesztve ]

Looks like I picked the wrong week to quit smoking.

(#5575) TheChos3nOne válasza Steve-0 (#5569) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Házventiből a coolink swif-et ajánlom, állati halk, szinte 0 zaj (számomra , tehát szubjektív , de az én cuccaim a halkabb részből érkeztek inkább) 1600ft kb , és asszem 5 év gar !

Nem ledes , de kék lapátjai vannak :D

[ Szerkesztve ]

(#5576) Stirbi válasza zolee3000 (#5574) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

üdv.
utána néztem a két hütönek és sztem a TX jobb, mint levegöszállitásban mint a zajszintben, sztem azt vedd ne az asust

szal TX A BEFUTO :K

(#5577) zolee3000 válasza Stirbi (#5576) üzenetére

zolee3000
(kvázi-tag)

Köszi a megerősítést! :R
Akkor maradok az eredeti felállásnál.

[ Szerkesztve ]

Looks like I picked the wrong week to quit smoking.

(#5578) jános

jános
(senior tag)

Sziasztok, Q9550 procira milyen hűtőt javasoltok? /tuning max.3.2ghz lenne/ Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Zero Defect.No Compromise !

(#5579) Bagira01

Bagira01
(PH! kedvence)

Szerintetek lecseréljem a tru120ex-et egy ifx-14-re? kb 4k+ vagy vízhűtés +9k-ért?
:R

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev--Jiayu G2, Nitro Aikido S-es bukósisak

(#5580) joshua7 válasza Bagira01 (#5579) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Mennyiért adnád? :)

Szerintetek ezt megvegyem, így?

Semper Fi

(#5581) TheChos3nOne válasza joshua7 (#5580) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem halálos sebek , egy polír azért jót tenne neki,

Bagira01: Ha jobb , és van pénzed, és szükséged van rá, akkor igen, vízhűtést ne vegyél, az egy "ördögi kör".

(#5582) kételkedem válasza joshua7 (#5580) üzenetére

kételkedem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van amelyiknek gyárilag ilyen a talpa. Viszont ez igenis sérült, tehát megveheted, de a karcok miatt jelentős engedményt tudsz kicsikarni.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#5583) TheChos3nOne válasza kételkedem (#5582) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha ez jelentős , akkor az enyémet ingyen kellett volna kapnom :DDD

(#5584) kételkedem válasza TheChos3nOne (#5583) üzenetére

kételkedem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Visszatérve a polírozáshoz, azt azért nem javasoltam, mert ha nem kellő körültekintéssel csinálja, akkor tobbet árt vele, mint amennyit használna. Ha kispárna alakúra csiszolja a hűtő talpát, akkor vághatja az egészet a kukába! ;)

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#5585) elfelejtette

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
Szeretném jelezni, hogy a CM Hyper TX2 topicjában újabb tulaj jelentkezett, akinek a rezonancia miatt eltört a hütö ventije. És ez sajnos nem egyedi eset, egyre többen jeleznek olyan problémát, hogy elreped/eltörik a venti.
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Vodafone 845 (Huawei U8120) Android 4.0.4

(#5586) old gray válasza Bagira01 (#5579) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Ne, inkább vegyél ilyet:

E6850@3933MHz@ BIOS 1,525V max. 58 fokos cpu hőmérséklet. (igaz a gép az asztalomon volt összedobva + Delta venti 150-es CFM-el)

:))

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#5587) Ragadozó válasza old gray (#5586) üzenetére

Ragadozó
(őstag)
LOGOUT blog

Brutál :Y

elfelejtette: Emiatt ajálom már inkább a thermaltake-et...CM-nél valamit nagyon elb...

[ Szerkesztve ]

Ragadozó - Yautja (autóvillamosság - autójavítás)

(#5588) diegho válasza old gray (#5586) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

brutál de kétlem, hogy hallani lehetne mellette egy F22-es felszállási kisérletét.

(#5589) old gray válasza diegho (#5588) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Csak tesztelésre használtam a Delta ventit, nagyon durva, önmagát eltolja az asztalon. :) Amúgy passzívan használom alapfesz.-es tuning mellett, házventik nélkül, levett oldallappal.

(#5590) diegho válasza old gray (#5589) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az eltolja magát még nem is erős, a coolink régi ventim gyári hibásan 11-12000 között pörgött, az fel is emelte magát és 4m-re tőle az összes papírt lefújta az asztalról.

(#5591) joshua7

joshua7
(PH! kedvence)

TheChos3nOne, kételkedem:
kérdezi a srác, h mivel polírozza. :) Autópolírról beszél, az gondolom nem jó ide.

[ Szerkesztve ]

Semper Fi

(#5592) kételkedem válasza joshua7 (#5591) üzenetére

kételkedem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha ilyen szinten nem tudja, akkor semmive!!
Amúgy nagyon finom csiszoló papir, mégfinomabb csiszoló papír 300-astól 2000-ig. Egyébként itt egy PH! írás róla.

(#5593) joshua7 válasza kételkedem (#5592) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Na igen. Inkább alkudni próbálok.
Ja, láttam már korábban a topikot, de 2.5k? Pff... :D

Semper Fi

(#5594) elfelejtette válasza Ragadozó (#5587) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
Én is azt szoktam ajánlani, illetve az AC FREEZER 64Pro vs. 7Pro párost. Nálam már bizonyítottak, egy 2.9GHz-es A64 X2-t hütve idle a 64Pro fordulatszáma szépen 550rpm-re lement, az alaplap meg elkezdett visítani, mert azt hitte, hogy áll a venti. :DDD
Üdv.

(#5595) zsolt1129 válasza elfelejtette (#5594) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

550rpm-en hűtötte le a 2.9GHz-s X2-est?Az nem semmi.Gondolom a zajforrás miatt sem tépted a hajad :DD

[ Szerkesztve ]

(#5596) hoffman_

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

E7200/E7300-ra elég egy gyári hűtő a régebbi(tehát 2x akkora) szériából? Tuning lenne. Első körben stabil, hosszútávú 3Ghz. :R

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#5597) zsolt1129 válasza hoffman_ (#5596) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Szerintem elég lesz hozzá a gyári is de ha biztosra akarsz menni veszel egy Hyper Tx2-őt ami már tuti hogy az.

(#5598) elfelejtette válasza zsolt1129 (#5597) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Ejnye-bejnye!
Tessék már egy kicsit visszaolvasni!
Üdv.

(#5599) sNORh válasza zsolt1129 (#5597) üzenetére

sNORh
(PH! addikt)

bejony.. :U
inkább egy 212-es CM-t :)

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#5600) TheChos3nOne válasza kételkedem (#5584) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sorry ,én úgy értettem , hogy Políroztassa , ne ő :)

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.