2013. június 19., szerda

(#4551) GOREVAS válasza old gray (#4547) üzenetére

GOREVAS
(újonc)

naon szépen köszönöm a megerősitést =)

(#4552) Qru válasza Johnny Cage (#4543) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

AC Freezer jó, nekem is volt ilyen és tényleg az egyik leghalkabb hűtő amivel dolgom volt eddig, egy 1,5V-on járatott 2,6GHz-es AMD X2-t hűtött csendben.

Paszta:

Leszedéshez, egy papír zsebkendőt átitatsz acenton mentes!! körömlakk lemosóval és szépen letörlöd a kupakról. Vagy ha van tiszta alkohol az is jó (nem vodka :D).

Felrakáshoz szépen kinyomod a tubusból, üvegcséből amiben van a proci kupakjára és nagyon vékonyan elkened. A szétkenéshez egy kis papírlapot szoktam tépni és annak az élével egyneletesen elsimítani.

Kuru

(#4553) Qru válasza Klemens (#4544) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Elég a sima paszta is szvsz, ezüstös jobban vezeti a hőt (nem kell egetrengető különbségre gondolni kb 3fok-ot jelent) de óvatosabban kell azzal bánni, mert vezeti az áramot, ha rossz helyre csöppen akkor rövidzárlatot okokzhat...

Kuru

(#4554) Klemens válasza Qru (#4553) üzenetére

Klemens
(őstag)
LOGOUT blog

Értem.
Olvastam is valahol, hogy az ezüstössel vigyázni kell.
Köszönöm a segitséget.
Épp most tartok Pestre, megveszem a Freezer-t. :)
Csak majd nem tudom rátenni a procira, mert még nincs pasztám.
Majd azt is venni kell.

"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"

(#4555) BPFeri válasza Klemens (#4554) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

A pasztát a hűtőn megtalálod nem kell hozzá külön venni !! :R

Kedvezményes MOBIL flották.. alacsony havidíj, remek percdíj vagy fix díjért korlátlan "csevegés" mindenirányba ! Érdeklődj !

(#4556) Klemens válasza BPFeri (#4555) üzenetére

Klemens
(őstag)
LOGOUT blog

Jó, de amit én veszek az nem új hanem használt. Minden van hozzá(doboz, CD, matrica, stb.) csak paszta nincs, ezért kell vennem. :)

(#4557) BPFeri válasza Klemens (#4556) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Nos -bocs- igen ebben az esetben venned kell ... :R

Kedvezményes MOBIL flották.. alacsony havidíj, remek percdíj vagy fix díjért korlátlan "csevegés" mindenirányba ! Érdeklődj !

(#4558) Qru válasza Klemens (#4556) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Bármelyik számtek boltban lehet kapni pasztát, szóval amelyik útba esik beugrasz és megoldva a dolog. :)

Kuru

(#4559) Daert válasza Qru (#4558) üzenetére

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

"Bármelyik számtek boltban lehet kapni pasztát"
Ez sajnos nem teljesen igaz(Veszprémben volt rá ellenpéldám nem is egyszer),saját tapasztalat :(

Bocs az OFF-ért.

[ Szerkesztve ]

HP DV6 6150SL#Samsung 128GB SSD#Logitech G9X#Sony MDR-V55#Nikon D5100 18-105mm#Jiayu JY-G3 Smartphone#

(#4560) Qru válasza Daert (#4559) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azért itt pesten jobb a helyzet, bár nem zárom ki, hogy itt is van olyan sufnibolt ahol nem tartanak. :)

Kuru

(#4561) Klemens

Klemens
(őstag)
LOGOUT blog

Na, a hűtő megvan! :D
Csak baromi koszos. Elkezdtem a tetejét polírozni, de 15perc után is még mindig a fekete retek jött le róla. :D
Egy kérdés: Szétszettem teljesen a hűtőt (levettem a ventit, a felfogatót), csak a csupasz "borda van" mindenféle elekronika nélkül.
Ha beleteszem vmi mosószeres vagy vmi ilyen vízbe, hogy a kosz leázzon róla valamennyire, akkor ugye nem lesz baja? :F

(#4562) Geza26 válasza Klemens (#4561) üzenetére

Geza26
(fanatikus tag)

Többe kerül a mosószer, mint ha új hűtőt vettél volna! :))

(#4563) Qru válasza Klemens (#4561) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem lesz baja, a talpa azért ne érjen bele a vízbe. Kis tálkába állítsd bele és nem kell sok mosószer a vízbe! Múltkor én is így portalanítottam a bordám (már mint a hűtő bordáját :D), hogy egyszerűen bedugtam a csap alá és lemostam.

Kuru

(#4564) Klemens válasza Qru (#4563) üzenetére

Klemens
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi!
Készen is van már.
A talpa csak kicsit lett vizes, szinte alig. A tetejét már teljesen átpolíroztam. Jól néz ki. :K
Remélem száradás után is ilyen lesz és nem lesz foltos.

(#4565) Joe004

Joe004
(újonc)

Sziasztok milyen 12cm -es ventit ajanlotok COOLERMASTER Hyper Z600 -ra (E6420 ra kell 3Ghz+) Lehetoleg Iponrol mert mast is rendelek. Koszi elore is .

ui.: GIGABYTE Poseidon 310 -be bele fer van valakinek tapasztalata?

[ Szerkesztve ]

Gigabyte P55A UD4, Core i7 860@3.8 Ghz, 6GB Geil Value 1600, MSI N570GTX Twin Frozr III Power Edition/OC

(#4566) baleegamer

baleegamer
(lelkes újonc)

Hali!

Milyen hűtőt vegyek az Intel C2Q 6600 (2,4ghz)-asomhoz ha azt 3ghz-en felül járatom és 40-45 esetleg 50 fok alatt akarom tudni a proci hőmérsékletét (árat is please)
Ui: (Corsair táp van hozzá) :)

Előre is kösz!

(#4567) elfelejtette válasza baleegamer (#4566) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
Mennyi lenne a keret?
És egyáltalán milyen házad van? Mert az sem mindegy, ha ennyire alacsony höfokot céloztál meg.
Elsöre ezek a hütök jöhetnek szóba:
CM Hyper212 7k
CM GeminiII 8k
CM Z600 10k
Xigmatek HDT S1283 10k
Noctua NHC12P 12k
Scythe Ninja Plus 13k
Thermalright Ultra 120 Extreme 17k...

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Vodafone 845 (Huawei U8120) Android 4.0.4

(#4568) Klemens válasza Qru (#4563) üzenetére

Klemens
(őstag)
LOGOUT blog

Amúgy, hogy oldottad meg, hogy száradás után a vízcseppeknek a lamellák között ne legyen foltja? :F

(#4569) Bandee2

Bandee2
(fanatikus tag)

a hyper tx2-es hűtő mennyivel halkabb az E2180-hoz járó gyári hűtőnél? a gyárit picit hangosnak találom.. megéri venni rá egy tx2-t? bár lehet a ház miatt van, hogy talán berezonál tőle..

"Anyám az alaplapra szült rá, és a processzor melege tartott életben." :D:D

(#4570) baleegamer válasza elfelejtette (#4567) üzenetére

baleegamer
(lelkes újonc)

Hát szervergép lenne és a haverjaimmal együtt raktuk össze. hát van még 50k-nk :K és Raidmax Saggitta a ház
+ a sáját gépembe ugyanigy hűtő kéne az is C2Q 6600 és arra 5 -10 között milyen hűtőt ajánlassz?
(az enyémbe nem kell ilyen alacsony hőfok :P )

(#4571) elfelejtette válasza baleegamer (#4570) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

A szervergépbe egy CM GeminiII 2db jó ventivel, az otthoni gépedbe pedig egy CM Hyper212 v. Xigmatek S963.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Vodafone 845 (Huawei U8120) Android 4.0.4

(#4572) Joe004

Joe004
(újonc)

Atya eg most realizaltam mekkora is lesz ez a huto -.-. Inkabb ezt vettem CM helyett. Neztem manualt ugyanugy kell felszerelni mint gyari hutot semmi extra megerosites vagy valami, szet fog torni alaplapom :p.

Gigabyte P55A UD4, Core i7 860@3.8 Ghz, 6GB Geil Value 1600, MSI N570GTX Twin Frozr III Power Edition/OC

(#4573) Ragadozó válasza Joe004 (#4572) üzenetére

Ragadozó
(őstag)
LOGOUT blog

Csavarozni nem lehet?
Lehet kapni hátsó keretet :U
[link]

[ Szerkesztve ]

Ragadozó - Yautja (autóvillamosság - autójavítás)

(#4574) Daert

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

A CM Hyper 212 ventije valóban halk?A gyártó szerint 19dB,és majd 70 CMF a tudománya?

HP DV6 6150SL#Samsung 128GB SSD#Logitech G9X#Sony MDR-V55#Nikon D5100 18-105mm#Jiayu JY-G3 Smartphone#

(#4575) B-L-A-C-K

B-L-A-C-K
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sziasztok q9300-asra melyik most a legjobb léghűtés, ár az mind1 csak ha húzni akarom ne melegedjen szóval a legjobb kéne.... :F

(#4576) B-L-A-C-K válasza B-L-A-C-K (#4575) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:F

(#4577) sgergi válasza B-L-A-C-K (#4576) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

CM hyper 212, Xigmatek HDT-S963, vagy a Xigmatek S1283

(#4578) B-L-A-C-K válasza sgergi (#4577) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Te látom minden témában otthon vagy :) Ez a három közül melyik a legjobb? Vagy nincs lényeges eltérés közöttük?

[ Szerkesztve ]

(#4579) Sdi válasza B-L-A-C-K (#4578) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

(#4580) B-L-A-C-K válasza Sdi (#4579) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszi, akkor szerintem Xigmatek S1283 lesz, nem tudsz valami boltot ahol jó árban van?

(#4581) Sdi válasza B-L-A-C-K (#4580) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

A Xigmatek tulajok topikban vannak ajánlott boltok.

(#4582) B-L-A-C-K válasza Sdi (#4581) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

köszi mindent.... :R

Neked is sgergi... :R

(#4583) Klemens

Klemens
(őstag)
LOGOUT blog

Ez lehet, hogy láma kérdés, de miért jó az, hogy a hűtőbordák tetején a réz hővezető csöveket összenyomják (pl.: freezer64 pro)?

(#4584) nike_ válasza Klemens (#4583) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Gondolom jobban összeérnek, ezáltal jobban vezetik a hőt.

(#4585) sgergi válasza Klemens (#4583) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Ott vannak elvágva, mert gyanítom végtelenített szálon gyártják, és a gép elvágja, majd összenyomja, hogy ne legyen balesetveszélyes, illetve ne is eresszen. (már, ha egyről beszélünk)

(#4586) Hawk1979 válasza Klemens (#4583) üzenetére

Hawk1979
(őstag)

Ha arra gondolsz hogy a cső teteje van összenyomva,a válasz egyszerű.Mert nem üresek a csövek :DDD

* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

(#4587) diegho válasza Klemens (#4583) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mert a csőben gáz van ami meg képes lenne sunyi módon eltűnni, ha nyitva lenne a cső.

(#4588) elfelejtette válasza Sdi (#4579) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
Ez mi? Ha jól értelmezem, akkor eszerint a stock PentiumD hütö jobb, mint az ASUS SILENT KNIGHT2?

(#4589) Klemens

Klemens
(őstag)
LOGOUT blog

Hú...született pár megoldás. :)
Nem tudom, én azt gondoltam, hogy azok a réz csövek azok tömörek, hogy a hőt jobban vezessék (vagy pont ezért üreges :F ).
De nem mindegyik cső vége van összenyomva. A Freezer 64 PRO-nál az egyik oldalon 1 a másik oldalon meg 2 van összenyomva. :F

(#4590) nike_ válasza Klemens (#4589) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Lehet azért, hogy keringjen benne a hő, már másra nem tudok gondolni. :DDD

elfelejtette: Pff..

[ Szerkesztve ]

(#4591) sgergi válasza Klemens (#4589) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Mivel az 3 db cső. Mindháromnak van egy eleje és egy vége. A vége szabályos, mert úgy gyártják, hogy alapból le van zárva. Az eleje nyitott, itt küldik bele a gázt, majd ezt a felét is lezárják, hogy ne jöjjön ki a gáz. Utánna a freezerre úgy szerelik fel, hogy 2-őt egyik, 1-et másik oldalról rakják fel.

(#4592) elfelejtette válasza nike_ (#4590) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Bövebben?
Nem tudsz vmi igazán megbízható összefoglaló tesztet?

[ Szerkesztve ]

(#4593) nike_ válasza elfelejtette (#4592) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Nem, én is azt az álláspontot képviselem mint Te.. Azt, hogy nem megbízható ez a teszt, mivel a Pentium D stock cooler (itt) jobb, mint a Silent Knight II..

(#4594) Ragadozó válasza sgergi (#4591) üzenetére

Ragadozó
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem folyadék az...nem hűtőgép vagy klima a heatpipe..[link]

Ragadozó - Yautja (autóvillamosság - autójavítás)

(#4595) diegho válasza Ragadozó (#4594) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

folyadék ami a hőtágulás miatt gázzá alakul, tehát ha nem lenne zárt, akkor az első használatban eltávozna a gáz a csőből.

(#4596) sgergi válasza Ragadozó (#4594) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Mikor melyik ;] (hidegen, vagy melegen nézve.) Nem ettől függ a csövek végének a kinézete.

[ Szerkesztve ]

(#4597) Klemens

Klemens
(őstag)
LOGOUT blog

Eddig minden szép és jó.
Azt már tudom akkor, hogy víz van a csövekbe. Az még mindig nem tiszta, hogy a Freezer 64 Pro-nál van ugye 3-3 head-pipe amiből 3-at szépen letudtak zárni, a másik 3-at meg gyányul összenyomták és úgy virít a legfelső lamellánál.
Ez mire volt jó? Miért nem lehetett mind a 6 cső végét szépen eldolgozni... :DDD

(#4598) Kombat válasza Klemens (#4597) üzenetére

Kombat
(őstag)

#4591 :U

És nem víz van benne, hanem valami más, azt én sem tudom, hogy mi! :B

(#4599) nike_ válasza Klemens (#4597) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Ereszti a gázt vagy mi hogy így parázol rajta? :DDD

(#4600) sgergi válasza Klemens (#4597) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Már egyszer leírtam, de mégegyszer: a nem 6 db cső, hanem 3!. #4591!

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.