naon szépen köszönöm a megerősitést =)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Hűtés, házak, tápok, modding
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
AC Freezer jó, nekem is volt ilyen és tényleg az egyik leghalkabb hűtő amivel dolgom volt eddig, egy 1,5V-on járatott 2,6GHz-es AMD X2-t hűtött csendben.
Paszta:
Leszedéshez, egy papír zsebkendőt átitatsz acenton mentes!! körömlakk lemosóval és szépen letörlöd a kupakról. Vagy ha van tiszta alkohol az is jó (nem vodka
).
Felrakáshoz szépen kinyomod a tubusból, üvegcséből amiben van a proci kupakjára és nagyon vékonyan elkened. A szétkenéshez egy kis papírlapot szoktam tépni és annak az élével egyneletesen elsimítani.
Kuru
Elég a sima paszta is szvsz, ezüstös jobban vezeti a hőt (nem kell egetrengető különbségre gondolni kb 3fok-ot jelent) de óvatosabban kell azzal bánni, mert vezeti az áramot, ha rossz helyre csöppen akkor rövidzárlatot okokzhat...
Kuru
Értem.
Olvastam is valahol, hogy az ezüstössel vigyázni kell.
Köszönöm a segitséget.
Épp most tartok Pestre, megveszem a Freezer-t. 
Csak majd nem tudom rátenni a procira, mert még nincs pasztám.
Majd azt is venni kell.
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"

BPFeri
(senior tag)
A pasztát a hűtőn megtalálod nem kell hozzá külön venni !! 
Kedvezményes MOBIL flották.. alacsony havidíj, remek percdíj vagy fix díjért korlátlan "csevegés" mindenirányba ! Érdeklődj !
Jó, de amit én veszek az nem új hanem használt. Minden van hozzá(doboz, CD, matrica, stb.) csak paszta nincs, ezért kell vennem. 

BPFeri
(senior tag)
Nos -bocs- igen ebben az esetben venned kell ... 
Kedvezményes MOBIL flották.. alacsony havidíj, remek percdíj vagy fix díjért korlátlan "csevegés" mindenirányba ! Érdeklődj !
Bármelyik számtek boltban lehet kapni pasztát, szóval amelyik útba esik beugrasz és megoldva a dolog. 
Kuru
"Bármelyik számtek boltban lehet kapni pasztát"
Ez sajnos nem teljesen igaz(Veszprémben volt rá ellenpéldám nem is egyszer),saját tapasztalat
Bocs az OFF-ért.
[ Szerkesztve ]
HP DV6 6150SL#Samsung 128GB SSD#Logitech G9X#Sony MDR-V55#Nikon D5100 18-105mm#Jiayu JY-G3 Smartphone#
Azért itt pesten jobb a helyzet, bár nem zárom ki, hogy itt is van olyan sufnibolt ahol nem tartanak. 
Kuru
Na, a hűtő megvan!
Csak baromi koszos. Elkezdtem a tetejét polírozni, de 15perc után is még mindig a fekete retek jött le róla.
Egy kérdés: Szétszettem teljesen a hűtőt (levettem a ventit, a felfogatót), csak a csupasz "borda van" mindenféle elekronika nélkül.
Ha beleteszem vmi mosószeres vagy vmi ilyen vízbe, hogy a kosz leázzon róla valamennyire, akkor ugye nem lesz baja? 

Geza26
(fanatikus tag)
Többe kerül a mosószer, mint ha új hűtőt vettél volna! 
Nem lesz baja, a talpa azért ne érjen bele a vízbe. Kis tálkába állítsd bele és nem kell sok mosószer a vízbe! Múltkor én is így portalanítottam a bordám (már mint a hűtő bordáját
), hogy egyszerűen bedugtam a csap alá és lemostam.
Kuru
Köszi!
Készen is van már.
A talpa csak kicsit lett vizes, szinte alig. A tetejét már teljesen átpolíroztam. Jól néz ki.
Remélem száradás után is ilyen lesz és nem lesz foltos.

Joe004
(újonc)
Sziasztok milyen 12cm -es ventit ajanlotok COOLERMASTER Hyper Z600 -ra (E6420 ra kell 3Ghz+) Lehetoleg Iponrol mert mast is rendelek. Koszi elore is .
ui.: GIGABYTE Poseidon 310 -be bele fer van valakinek tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte P55A UD4, Core i7 860@3.8 Ghz, 6GB Geil Value 1600, MSI N570GTX Twin Frozr III Power Edition/OC

baleegamer
(lelkes újonc)
Hali!
Milyen hűtőt vegyek az Intel C2Q 6600 (2,4ghz)-asomhoz ha azt 3ghz-en felül járatom és 40-45 esetleg 50 fok alatt akarom tudni a proci hőmérsékletét (árat is please)
Ui: (Corsair táp van hozzá) 
Előre is kösz!
(#4567) elfelejtette válasza baleegamer (#4566) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hy!
Mennyi lenne a keret?
És egyáltalán milyen házad van? Mert az sem mindegy, ha ennyire alacsony höfokot céloztál meg.
Elsöre ezek a hütök jöhetnek szóba:
CM Hyper212 7k
CM GeminiII 8k
CM Z600 10k
Xigmatek HDT S1283 10k
Noctua NHC12P 12k
Scythe Ninja Plus 13k
Thermalright Ultra 120 Extreme 17k...
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Vodafone 845 (Huawei U8120) Android 4.0.4
Amúgy, hogy oldottad meg, hogy száradás után a vízcseppeknek a lamellák között ne legyen foltja? 

Bandee2
(fanatikus tag)
a hyper tx2-es hűtő mennyivel halkabb az E2180-hoz járó gyári hűtőnél? a gyárit picit hangosnak találom.. megéri venni rá egy tx2-t? bár lehet a ház miatt van, hogy talán berezonál tőle..
"Anyám az alaplapra szült rá, és a processzor melege tartott életben." :D:D
(#4570) baleegamer válasza elfelejtette (#4567) üzenetére

baleegamer
(lelkes újonc)
Hát szervergép lenne és a haverjaimmal együtt raktuk össze. hát van még 50k-nk
és Raidmax Saggitta a ház
+ a sáját gépembe ugyanigy hűtő kéne az is C2Q 6600 és arra 5 -10 között milyen hűtőt ajánlassz?
(az enyémbe nem kell ilyen alacsony hőfok
)
(#4571) elfelejtette válasza baleegamer (#4570) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)
A szervergépbe egy CM GeminiII 2db jó ventivel, az otthoni gépedbe pedig egy CM Hyper212 v. Xigmatek S963.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Vodafone 845 (Huawei U8120) Android 4.0.4

Joe004
(újonc)
Atya eg most realizaltam mekkora is lesz ez a huto -.-. Inkabb ezt vettem CM helyett. Neztem manualt ugyanugy kell felszerelni mint gyari hutot semmi extra megerosites vagy valami, szet fog torni alaplapom :p.
Gigabyte P55A UD4, Core i7 860@3.8 Ghz, 6GB Geil Value 1600, MSI N570GTX Twin Frozr III Power Edition/OC
Csavarozni nem lehet?
Lehet kapni hátsó keretet 
[link]
[ Szerkesztve ]
Ragadozó - Yautja (autóvillamosság - autójavítás)
A CM Hyper 212 ventije valóban halk?A gyártó szerint 19dB,és majd 70 CMF a tudománya?
HP DV6 6150SL#Samsung 128GB SSD#Logitech G9X#Sony MDR-V55#Nikon D5100 18-105mm#Jiayu JY-G3 Smartphone#
Sziasztok q9300-asra melyik most a legjobb léghűtés, ár az mind1 csak ha húzni akarom ne melegedjen szóval a legjobb kéne.... 

sgergi
(PH! kedvence)
CM hyper 212, Xigmatek HDT-S963, vagy a Xigmatek S1283
Te látom minden témában otthon vagy
Ez a három közül melyik a legjobb? Vagy nincs lényeges eltérés közöttük?
[ Szerkesztve ]

Sdi
(PH! addikt)
Köszi, akkor szerintem Xigmatek S1283 lesz, nem tudsz valami boltot ahol jó árban van?

Sdi
(PH! addikt)
A Xigmatek tulajok topikban vannak ajánlott boltok.
köszi mindent.... 
Neked is sgergi... 
Ez lehet, hogy láma kérdés, de miért jó az, hogy a hűtőbordák tetején a réz hővezető csöveket összenyomják (pl.: freezer64 pro)?

nike_
(PH! kedvence)
Gondolom jobban összeérnek, ezáltal jobban vezetik a hőt.

sgergi
(PH! kedvence)
Ott vannak elvágva, mert gyanítom végtelenített szálon gyártják, és a gép elvágja, majd összenyomja, hogy ne legyen balesetveszélyes, illetve ne is eresszen. (már, ha egyről beszélünk)

Hawk1979
(őstag)
Ha arra gondolsz hogy a cső teteje van összenyomva,a válasz egyszerű.Mert nem üresek a csövek 
* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...
mert a csőben gáz van ami meg képes lenne sunyi módon eltűnni, ha nyitva lenne a cső.

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hy!
Ez mi? Ha jól értelmezem, akkor eszerint a stock PentiumD hütö jobb, mint az ASUS SILENT KNIGHT2?
Hú...született pár megoldás.
Nem tudom, én azt gondoltam, hogy azok a réz csövek azok tömörek, hogy a hőt jobban vezessék (vagy pont ezért üreges
).
De nem mindegyik cső vége van összenyomva. A Freezer 64 PRO-nál az egyik oldalon 1 a másik oldalon meg 2 van összenyomva. 

nike_
(PH! kedvence)
Lehet azért, hogy keringjen benne a hő, már másra nem tudok gondolni. 
elfelejtette: Pff..
[ Szerkesztve ]

sgergi
(PH! kedvence)
Mivel az 3 db cső. Mindháromnak van egy eleje és egy vége. A vége szabályos, mert úgy gyártják, hogy alapból le van zárva. Az eleje nyitott, itt küldik bele a gázt, majd ezt a felét is lezárják, hogy ne jöjjön ki a gáz. Utánna a freezerre úgy szerelik fel, hogy 2-őt egyik, 1-et másik oldalról rakják fel.

elfelejtette
(PH! kedvence)
Bövebben?
Nem tudsz vmi igazán megbízható összefoglaló tesztet?
[ Szerkesztve ]

nike_
(PH! kedvence)
Nem, én is azt az álláspontot képviselem mint Te.. Azt, hogy nem megbízható ez a teszt, mivel a Pentium D stock cooler (itt) jobb, mint a Silent Knight II..
Szerintem folyadék az...nem hűtőgép vagy klima a heatpipe..[link]
Ragadozó - Yautja (autóvillamosság - autójavítás)
folyadék ami a hőtágulás miatt gázzá alakul, tehát ha nem lenne zárt, akkor az első használatban eltávozna a gáz a csőből.

sgergi
(PH! kedvence)
Mikor melyik
(hidegen, vagy melegen nézve.) Nem ettől függ a csövek végének a kinézete.
[ Szerkesztve ]
Eddig minden szép és jó.
Azt már tudom akkor, hogy víz van a csövekbe. Az még mindig nem tiszta, hogy a Freezer 64 Pro-nál van ugye 3-3 head-pipe amiből 3-at szépen letudtak zárni, a másik 3-at meg gyányul összenyomták és úgy virít a legfelső lamellánál.
Ez mire volt jó? Miért nem lehetett mind a 6 cső végét szépen eldolgozni... 

Kombat
(őstag)
És nem víz van benne, hanem valami más, azt én sem tudom, hogy mi! 

nike_
(PH! kedvence)
Ereszti a gázt vagy mi hogy így parázol rajta?