2013. május 23., csütörtök

(#2251) Kelvin válasza Gorneck23 (#2243) üzenetére

Kelvin
(őstag)

Hogy kapja a te rendszered kintről valami hasonló hővezető cső segítségével?

"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"

(#2252) Gorneck23 válasza djtoomi (#2249) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem próbáltam így csak tippjeim vannak...

Méreteket nézd meg...amúgy ez sűrűben lamellázott...sztem erősebb...

Ezt csekkold csak...[link]

Bagira01: Nincs.

Kelvin: A cpu felett tátong egy 9*9es lyukacsos rész...a Typhoon elég magas hűtő így a lyukacsos részen keresztül szív be némi szobahőmérsékletű levegő...ez mindenképp előny a TR bordákhoz képest. Főleg, ha megjön a Scythe 120*120*38-as ventije ami még több levegőt fog beszívni mivel a ház oldalához még közelebb lesz. Remélem érthetően írtam le mindent...

[ Szerkesztve ]

Diablo 3 - Gorneck#1239

(#2253) Dare2Live válasza Gorneck23 (#2243) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

azon nem filóztál, hogy "megfordítod a ventit" azaz a levegő haladásának irányát?

Egyrészt akkor a proci ésegyebek által eldiszipált hőt azonnal kitolnád a házból és nem bent keringene, másrészt bár ez minimális de kevésbé porosodna a cpu körötti rész.

a hátránya vszeg az lenne, hogy a proci hőd ha keveset is de emelkedne a házon belüli levegő hütené a procit ami tuti melegebb mint amit kivülröl kapsz.

btw ilyen gégecsővet kell szeszereznem csak honnan.... eddig mindig házibarkács modon vezettem ki a hőt a házbol pl 2.5Les Colas üveg elejének tetejének a levágásával éshát annál megkellett szenvedni ha kanyar volt vhol.

szerk: most látom neked nincs csővel összekötve a typhon teteje és a ház oldala: Nem közvetlen kivülröl szív így nem jó 5let az 5letem.

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#2254) Gorneck23 válasza Dare2Live (#2253) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Haverom akaratán kívül ezt megtette...hááát elkeserítő volt a végeredmény Quaddal...

Csemege1
Csemege2

Diablo 3 - Gorneck#1239

(#2255) szandisas

szandisas
(senior tag)

egyik helyen láttam, hogy egy AC Alpine 7 elvisz passzívan egy 420 as cerkát? mia véleményetek erről? (a házban volt venti asszem)

aláírás

(#2256) Dare2Live válasza Gorneck23 (#2254) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez a 3as TT mod... :Y :R

papiros mod így hibás a ventinek közvetlenül a bordán kell lennie különben elveszik a nyomás, hasonló probléma van a megfordított ventivel is csak kiszámolni mkkora a veszteség az bazi nehéz szoval gyakorlatban kell megnézni.

és sajnálattal hallom, hogy gyakorlatban nem müködik az elméletem, mondjuk hőtan/áramlástan márcsak egy ilyen dolog.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#2257) Dare2Live válasza szandisas (#2255) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

100%

(#2258) szandisas válasza Dare2Live (#2257) üzenetére

szandisas
(senior tag)

akkor lassan benevezek egyre :) :R nem gondoltam volna, hogy ez a cooler ilyenre képes... egy Freezer 7ről könnyebben elképzeltem volna

aláírás

(#2259) Gorneck23 válasza Dare2Live (#2256) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ugye és nem is oly nehéz megcsinálni...viszont az se rossz, hogy réz bordákkal lehet a Typhoon teljesítményét javítani...mármint amit a talpra raktak.
Ha minden jól megy és időben megkapja a beszerzőm a ventit vagyis a héten, akkor Én köv héten tesztelni is bírom a Typhoont. A felszerelés mondjuk érdekes lesz.

Ez ilyen...sejtettem, hogy ezzel az eredménnyel záródik a dolog...kb 20 fokot bukott a gyerek a fordított ventivel tuning alatt...ami még megfelelő kialakítással sem hozható be...

Kb olyan ez is, hogy 1 12es 5V-on pariba van egy 2 9es 5V-on lévő ventivel (légszállítás még így is majdnem 2szer akkora a 12es javára)...vagyis az AC S1-nek minimális légszállítás is elé a jó teljesítményhez...mondjuk load ezt még nem próbáltam csak idle....valszeg ott ki is fog jönni a 12es előnye, de csak pár fokkal. Mondjuk ez már engem nem érdekel, mert kell a 12es venti nyárra a kuckómba...pláne, ha megcsinálom a hangszigetelést...

[ Szerkesztve ]

Diablo 3 - Gorneck#1239

(#2260) old gray válasza Gorneck23 (#2054) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Lemondtam a Big Typhoon VX-ről, u.is sikerült megszereznem az utolsó darab Silentmaxx Frostbite-ot TTS-től. :))

Holnap érkezik postán, a scythe ninja-m is megvan még, összeeresztem őket hétvégén! :K

Am. nekem nem lyukacsos a házam oldallapja hanem ilyen. Azaz van egy 8cm-es venti + air duct a plexi oldallapon. Vagyis csak volt, leszereltem mind az arr duct-ot, mind a ventit, nem fért el a Ninja-tól (a ventit kívülre is tudom rögzíteni, szal visszakerül majd)

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#2261) Gorneck23 válasza old gray (#2260) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

:C

Diablo 3 - Gorneck#1239

(#2262) Bagira01

Bagira01
(PH! kedvence)

Van vkinek phenom 9500 infinityvel vagy big typhoon vx120-l :F

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev--Jiayu G2, Nitro Aikido S-es bukósisak

(#2263) Symbio

Symbio
(senior tag)

Sziasztok!
E2180-ast kellene hűteni csendesen G P35-DS3 lapon (alapon megy, általában nem max terheléssel), egy jól szellőztetett házban (CM 690). Nekem a lapra merőleges ventis hűtők a szimpatikusak, de meggyőzhető vagyok a másik irányban is.
Ezért:
- Tt TMG i2
- Tt BigTyphoon
- Zalman CNPS7000B Cu
és a klassziusok:
- Noctua NHU12F
- Freezer 7PRO
- CM Hyper TX2
- Scythe Ninja

Szóval csendet szeretnék elsősorban :R

(#2264) Dr.Én válasza Symbio (#2263) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

Hali

Nekem is P35-DS3-as lapom van és Hyper TX2 van rajt és elég halk, ráadásul az alaplap szabályozza TX2 ford.számát. szoval nálam csendes, és renekül lehütti a procim

Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

(#2265) Symbio válasza Dr.Én (#2264) üzenetére

Symbio
(senior tag)

..és olcsó is ráadásul. Hát igen.

(#2266) Dr.Én válasza Symbio (#2265) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

Ez így van. :) Én is azért vettem.

Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

(#2267) Gorneck23 válasza Symbio (#2263) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A legerősebb résztvevő a Typhoon.

Diablo 3 - Gorneck#1239

(#2268) old gray válasza Symbio (#2263) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

A lapra merőlegesen fújó megoldások közül egyértelműen a TT Big Typhoon VX, extrém tuning is belefér és kimondottan halk. Zalman: kizárva, nekem egyetlen egy Zalman cucc sem jött be eddig. A többi közül inkább Hyper TX2 (bár max. fordulaton hangos sztem, volt ilyenem is....) mint a Freezer 7Pro, a Noctua vs. Ninja része sztem kb. egál, a Ninja-ról van tapasztalatom, nagyon jól hűt és halk, de sajnos a CPU körüli PWM-ek nagyon sok hőt kapnak miatta, saját esetemben a PWM hőm. 85fok-ra is felkúszik.

Összegezve én a TT Big Typhoon-t ajánlanám vagy ha olcsóbb megoldásra vágysz akkor a CM Hyper TX2-t (csak max. ford. számon hangos).

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#2269) Symbio válasza old gray (#2268) üzenetére

Symbio
(senior tag)

Köszi!
Kis fordulaton melyik lehet a halkabb? (Hyper-Typhoon)

(#2270) old gray válasza Symbio (#2269) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Jó kérdés, sztem mindkettő nagyon halk..... :)

Ha nem akarsz tuningolni, felesleges pénzkidobás a Big Typhoon, elég a Hyper TX2 is.

(#2271) Symbio válasza old gray (#2270) üzenetére

Symbio
(senior tag)

Akkor a pillanatnyi pénzkeret dönt majd :D
Köszi

(#2272) Bagira01

Bagira01
(PH! kedvence)

Megvan a big typhoon vx120 7,5k-ért. Sajnos még nincs nálam de lehet estére megoldom, holnap mindenképp itt lesz sőt ha minden jól megy akkor egy phenom 9500-t fog hűteni :DDD

(#2273) Kelvin válasza Bagira01 (#2272) üzenetére

Kelvin
(őstag)

[link]
Nézd meg ezt a linket,hasznos lehet az új szerzeményedhez:)Végül én is e mellett döntöttem.Azt nem tudod ki kell hozzá szerelni az alaplapot(van hátul támasztéka)

"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"

(#2274) Gorneck23 válasza Kelvin (#2273) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

:K

Diablo 3 - Gorneck#1239

(#2275) Kelvin válasza Gorneck23 (#2274) üzenetére

Kelvin
(őstag)

Kár,ezekszerint ki kell venni az alaplapot.Reménykedtem,h egyszerübb...félek nehogy elcsesszek valamit...most cserélek majd előszőr hűtőt.. :B

(#2276) Bagira01 válasza Kelvin (#2273) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Amd esetén nem? Egyenlőre még intelem van :DDD Ma úgy néz ki semmiképp nem jut ide hozzám szóval marad a holnap :O

(#2277) Gorneck23 válasza Kelvin (#2275) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nincs mit nagyon rajta...egy vmire kell figyelni...a 3M-es szivacs a lapra ne legyen ráragasztva...mert lap cserekor szivacs leszedni...

Amúgy elég jó leírás van róla...

[ Szerkesztve ]

Diablo 3 - Gorneck#1239

(#2278) Kelvin válasza Gorneck23 (#2277) üzenetére

Kelvin
(őstag)

Na ezt a 3M-es szivacs témát nem vágom:)

(#2279) Lajkó

Lajkó
(őstag)

Szevasztok. :)
AMD X2 5600+ ra milyen lenne a legmefelelőbb választás, ár/érték arány figyelembevételével? Előreis THX. :R

Ott, hol a "hipernet" is ratyi... :)

(#2280) kobak112

kobak112
(kvázi-tag)

Sziasztok! Hallom az Intel Dual Core E2160-at jol lehet huzogatni, van aki kihoz belőle 3,6-ot...Kérdésem az hogy milyen árfekvésű és tipusu hűtővel kéne párositani ezt a kis intelt?
Előre is thx!

www.ronkhazak.hu -> Oroszországba készitett, csodálatos kézzel faragott rönkházak tervezését, építését, kivitelezését vállaljuk! Kapcsolat felvétel az Oroszországi gyárunkkal rajtam keresztüli s lehetséges!

(#2281) kobak112

kobak112
(kvázi-tag)

Olvasgattam egy picit... És erről a TT Big Typhoon VX-ről alkotott véleményetek elég pozitivnak tünik! Érdemes egy E2160-asra ilyet tenni vagy ekkora azért nem kell neki?

www.ronkhazak.hu -> Oroszországba készitett, csodálatos kézzel faragott rönkházak tervezését, építését, kivitelezését vállaljuk! Kapcsolat felvétel az Oroszországi gyárunkkal rajtam keresztüli s lehetséges!

(#2282) Qru válasza kobak112 (#2281) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha nem akarsz brutál tuningot akkor elég egy CoolerMaster Hyper TX2 is.

Kuru

(#2283) Kelvin válasza kobak112 (#2281) üzenetére

Kelvin
(őstag)

Én is ekkorát rakok rá,mivel egy e2160-ast min 60%al húzod(a fölött plusz fesz is kell és ott már melegszik) ez már extrém tuning kategória.És késöbb 4magosra is jó lesz még:)

(#2284) Qru válasza Lajkó (#2279) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mlyen ár kategóriában gondolkozva? 5k-ért Hyper TX2, amit előbb ajánlottam. Jól hűt és csendes.

Kuru

(#2285) tytyty válasza Kelvin (#2278) üzenetére

tytyty
(kvázi-tag)

Ugytudom hogy Vx-hez nem kell kiszedni lapot. Nekem a sima van ahoz kikell,és az alsó mereviő alá kell a 3M. Vx aszem kampos merevitő nélkül. Szoval ahoz alaplapot se kell kiszedni. Ez csak 90% de ugytom igyvan.

(#2286) kobak112

kobak112
(kvázi-tag)

Hát én olyan 5-8k-t szánok rá, Kb 2800-on akarom járatni az e2160at, Lehet akkor elég lenne egy ilyen Hyper TX2? Amugy gyári hűtője tudja valaki, hogy milyen?

(#2287) sgergi válasza kobak112 (#2286) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Elég a hyper tx, a2xxx-ek nem melegednek túlzottan. Nekem a 6550-emen gyári hűtőm van, 3Ghz-en járatom a procit, és semmi hangja nincsen.( De a házam jól szellőzik)

(#2288) kobak112

kobak112
(kvázi-tag)

Értem. Akkor egy ilyet veszek hozzá. Hát uraim köszönöm a segitséget! :)

(#2289) Bagira01 válasza kobak112 (#2288) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Nekem egy scythe infinity van az e2180-n:) Holnap meg big typhoon vx120 lesz, ezt sztem meg is polírozom :K . Az a jó minél hűvösebb. Megpróbálok stabilan 3,4Ghz-re beállni. Jelenleg tat- alatt 44-46 fokosak a magok 1,328v 8x400 orthos small alatt pedig 42-43 :K

[ Szerkesztve ]

(#2290) kobak112

kobak112
(kvázi-tag)

44fok most? Akkor gondolom a typhoon az adja majd neki a jegelést:) Amugy még
Asus Triton 70-en gondolkodok..De erősen a hyper tx2 felé hajlok

(#2291) Kelvin válasza kobak112 (#2286) üzenetére

Kelvin
(őstag)

Nekem 2,9-en megy gyári hűtővel max 55-re megy fel meleg szobában és nyúzás alatt.3g-ig elég agyári mivel addig feszt se kell emelni.Már irtam

[ Szerkesztve ]

(#2292) Kelvin válasza tytyty (#2285) üzenetére

Kelvin
(őstag)

Az nagyooon jó lenne...köszi az infót:)

(#2293) Bagira01 válasza kobak112 (#2290) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Miért szted sok 44 fok terhelve 3,2Ghz-re húzva feszemeléssel :F :U Sztem a typhoon is kb et hozza csak jobban néz ki :DD

(#2294) Lajkó válasza Qru (#2284) üzenetére

Lajkó
(őstag)

Hát szerintem 5000-nél több nem igazán lesz rá, de még azis necces. :F

Ott, hol a "hipernet" is ratyi... :)

(#2295) ForRedGlory

ForRedGlory
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali, mi a véleményetek a Zalman CNPS9500-ról?
E6600-at kéne hûtenie, persze tuning is lenne. Ha bagatel a kérdésem sorry, az utóbbi idôben sajna kiestem az IT infó áradatból.

Kösz nem kérek több "bocs, hogy zavarok" privátot....Ha kérdés van, ott a fórum, azért találták ki... sem időm sem kedvem mindig ugyanarra válaszolni.

(#2296) kobak112 válasza Bagira01 (#2293) üzenetére

kobak112
(kvázi-tag)

Dehogy sok:D Épp ellenkezőleg

(#2297) tytyty válasza Kelvin (#2292) üzenetére

tytyty
(kvázi-tag)

Keress simát szerintem(ne VX), és csavarozd oda. 800g:)12x38as ventivel meg 1kg. Csavar+merevités jobb mint a másik. A ninja is a felfogatáson bukik sztem..Meg lapot sem hűtti..

[ Szerkesztve ]

(#2298) vagy01 válasza Kelvin (#2278) üzenetére

vagy01
(újonc)

Majd ha meg lesz a hűtő megérted...

(#2299) Kelvin válasza tytyty (#2297) üzenetére

Kelvin
(őstag)

Ok,lehet az lesz tudatom amint megvan:)

(#2300) rollins

rollins
(őstag)

Ezt ismeri valaki?
Elég jó árban van, csak nem tudom mennyire hűt jól. Egy melegedő C2D -re kéne. (tudom, vegyek C.M. HyperTX-et)

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.