Ok, de AMD 2600-ra rakhatok 12cm-es ventit is? Az is jól lehűtené? (persze megoldom a rászerelését). A procin lévő hűtő Silentbreeze3. 
>>Youtube/Sziszifeca<< www.VCRC.hu- Rfactor!

Ok, de AMD 2600-ra rakhatok 12cm-es ventit is? Az is jól lehűtené? (persze megoldom a rászerelését). A procin lévő hűtő Silentbreeze3. 

OK, meggyőztél. Nem, tuningot nem tervezek, legalábbis nagyot semmiképpen. Csak a gyári hűtő kezdi megadni magát és ezért keresek egy normálisabb hűtőt. Ahogy olvasgattam a freezer 7 topicját, nekem sokat fog dobni a hűtésén, mert jelenleg 56 és 60 fokos a két mag az everest szerint. Ja és természetesen van hátul (is) ventilátor.
Ezt a hyper 212-őt is olvasgattam az elmúlt órában (nem tudom honnan jött elő
), de azt valamiért el is vetettem.
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
Abban nem vagyok biztos, hogy szerencsés egy ekkora bordára ennyivel nagyobb ventit rátenni mert légszállítás nagy lesz de a borda mellett elég sokat el is fúj. Ha csak a halkítás a cél és nem volt melegedési problémád akkor az Englide n. zero hydro 80-at javaslom. Ez 1500 rpm-es venti és nagyon halk még teljes fordulaton is, mondjuk nem pwm-es. Vagy ha szabályozza a lapod akkor lehet valamilyen pwm-es is, akár 9-es is ha rá tudod fabrikálni.

Vigyázz!
Az Elite331-nek csak az előlapja 203mm széles, maga a ház ugyanúgy 185mm-es, mint az Elite33x széria többi tagja!
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Vodafone 845 (Huawei U8120) Android 4.0.4
Olvastam erről valamit de nem volt egyértelmű. Viszont azért a freezer 7 pro-t mondtam mert az csak 126 mm magas és röhögve elfér.
De köszi már ezt is tudom. 
Ott valami nem stimmelhet.Az én X4 945@3,3GHz + fél óra prime95-el,43C° volt max.
Akkor egy CM Z600+ a CM690-es házam egyik 12-es gyári ventije volt fent.
Másik kiadású Everest mit mért?
HP DV6 6150SL#Samsung 128GB SSD#Logitech G9X#Sony MDR-V55#Nikon D5100 18-105mm#Jiayu JY-G3 Smartphone#
Nem vettem észre a helyesbítésed.A megoldásra kíváncsi lennék részletesebben is 
HP DV6 6150SL#Samsung 128GB SSD#Logitech G9X#Sony MDR-V55#Nikon D5100 18-105mm#Jiayu JY-G3 Smartphone#

Köszönöm! 
És a Englide n. zero hydro 80 venti levegőszállítása is jó ugye?

Hello!
Cooler Master HAF 922, CM Silent Pro 700W, Gigabyte GA-790XTA-UD4 AM3, AMD Phenom II 955 BE, Sapphire ATI HD5770 1GB Vapor-X, 2x2GB DDR3 1600 Kingston HyperX, WD 1TB (WD1002FAEX) SATA3, CPU HŰTŐ????
A fenti konfighoz milyen hutot ajanlanatok ?? , lenne huzva is eddig alapjaraton a gyari hutovel vette a 3,6 Ghzet, terhelni nem mertem mar huzottan!
Cel a minel halkabb mukodes akar dragabb aron is , a penugyikeret felso hatar ugy max. 15ezer Ft.
CM Z600-ast szerettem volna de nem tudtam beszerezni, es Scythe Mugen 2 Rev. B sem sikerult eddig vmi mas elerheto alternativa vagy az elozoekre vmi biztos forras ahol kaphato meg!?
PC-Gearnél is nézd meg a keresett hűtőket. Illetve egy Scythe Ninja 2 Rev B is jó lenne pl.
Kuru
Kiváló freezer pl: ez 11000Huf
AMD smarter choice. ♠ ♠ ♠ ♠ Android powered by: Intel® Atom™

elite 331-embe simán befért a ninja 2 is, szóval bátran lehet bele hűtőt venni olyan 16 cm magasságig.
Eladó ps3 játékok http://href.hu/x/gpnb

Sziasztok!
Szerintetek milyen hűtőt érdemes venni egy E7200-ra, CM Elite 335-ös házba? Három hűtőt sikerült találnom, az egyik a CM Hyper 212 Plus, de azt olvastam hogy nem fér be ebbe a típusú házba. A másik a CM Hyper TX3. Ennek ugyebár az ára is jó, jól is hűt, be is férne. A harmadik pedig a Scythe Samurai ZZ, erről valaki valamit? Vagy tudtok valami más ajánlani maximum 6000-7000 ft.ért? Két dolog lenne lényeges. Egyik, hogy tuningolva lenne a proci, a másik, hogy AM3 és LGA 1366-al is kompatibilis legyen, jövőre tekintve.

Nálam a gyári hűtő lazán viszi 3,6-on, 3,7-et már nem bírja, alap fesz. Én is agyalok, h vegyek-e vmi hűtőt és azzal 4ghz-ig is talán elmenne, nem tudom 
Battletag: Scholes#2294 <---> www.clubkorona.hu <---> Nokia Lumia 710

Mugen 2-re gondoltam én is, de mivel MATX lapom van, nemtom rámenne-e, nem vmi sok hely van a procifoglalat körül 
[ Szerkesztve ]
Uraim!
Lenne egy S.O.S kérdésem!
Namármost van egy AMD Athlon 64 X2 3600+ processzorom. Eddig a gyári hűtőjével ment!
Terhelés nélkül az Everest szerint olyan 45fok körül. Terhelve felment 55-60fokra.
Vettem rá egy Schyte Big Shurriken procihűtőt és most ha nem fut semmi csak a win7 akkor 45fok, ha megnyitok egy oldalt vagy filmet nézek esetleg letöltök elmegy 60-65 fokra!
Mi lehet a gond? Kicsi a hűtő?
Vagy mi?
[ Szerkesztve ]
"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell

az eggyel előtted levő hsz-ben írtam, hogy a 331-be befér a ninja. 331 belsejes megegyezik a 335-el, a cm hyper 212 plus magassága pedig a ninjával. tehát befér, lefogatókat adnak hozzá, teljesítménye is okés. ha az árát megfelelőnek találod, nem csinálhatsz rossz boltot vele.
Zerdal: biztos, hogy jól raktad fel? paszta van alatta?
[ Szerkesztve ]
Elvileg jól raktam de megnézem! újra
De hülye vagyok! 
Jól volt felrakva! 
Paszta is volt alatta! 
Csak a védőfóliát felejtettem el leszedni!

Tényleg jó az egy hátránya, hogy amd-re csak úgy lehet felszerelni, hogy a ház tetejével párhuzamos a ventije az meg nem minden esetben szerencsés. Bár már kapható hozzá külön amd lefogató ami orvosolja ezt a problémát.
Zerdal: és nem te vagy az első aki rajt hagyja a fóliát. 

Melyik a jobb hűtő a Hyper TX2 vagy a TX3? 
Csak 2-4 fok az előnye a TX3-nak a TX2-vel szemben. Viszont a TX2-ből volt egy hibás széria amelyeken sorban elrepedtek majd eltörtek a ventik lapátjai. Nem az összesre él de kilehet fogni ilyet is. TX3-ban nincs ilyen hiba. Jah és csőgázon nem túl halkaka ezek a hűtők...
Kuru

A vedofolia az uj huton maradt rajta? Ahhoz kepest nem is rossz hofokok majdnem hozza a gyari szintet
Hát a légszállítása nem egetrengető, a hangjának és a fordulatának megfelelő. (19 CFM)

[link] ennyi pénzért azért nem lehet rossz gondolom és biztos jobb, mint a gyári hűtő, Mugen 2 biztos ettől is jobb, de az majd egy tizessel drágább.

Bár ez sem tünik rossznak: [link]
EKL.. (nem reklámnak szántam, más is árul hasonló áron)
Akárhová építettem be, mindenki elégedett vele, jobb mint a TX. Mondjuk TX híjján ezt nem tudom lemérni, de akad itthon Freezer7Pro, annál jobb.
★ 200+ http://href.hu/x/hjiv ★

Hy!
Mennyire simán ment bele?
A Ninja2 152mm magas. Havernak is az van a CM534-es házban, ami 202mm széles, és neki a ház külső síkjáig maradt fölötte 20mm (tehát ha az oldallapot is felrakja, akkor csak 18mm). Ennél ugyebár 17mm-rel keskenyebb az Elite33x széria, tehát ha ugyanolyan lenne a belső kialakítása, akkor elméletileg felrakott oldallappal 1mm-nek kellene maradni nálad a Ninja2 fölött.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled ### Vodafone 845 (Huawei U8120) Android 4.0.4
Igen rajta maradt a védő a hűtő talpán! Ahhoz képest egész jól teljesített!
Azóta még nem látott hőmérsékleti értéket is mértem alapjáraton 32fok! Terhelve 45fok! 
Egy kérdés! A Mugen2 befér egy Sharkoon Rebel9 Value házba? Mert kétségeim vannak! Ugyebár van az oldalán egy 25cm porkavaró ami 3cm benyúl a ház belsejébe!
Van valakinek tapasztalata?
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Na igen csak a 212+ 160mm magas, ha a Ninja felett is csak 1mm marad akkor a 212 biztos nem fér be.
Zerdal: szerintem nem fér be mert 200mm széles a ház ha abból leveszed a 30mm-t amennyi az oldalsó venti elvesz akkor már csak 170 marad és a Mugen2 ebből 158mm. Szerintem a maradék hely nem adja ki a lap, proci, alaplap tálca, oldallapok vastagságát.
Köszi! Én is erre tippeltem, azért vettem mást! Majd az új házba az új konfig! Egyszer ha sok pénzem lesz! 

Sziasztok!!!
Van egy Intel core 2 Duo E4400-as procim és tuningnál, 2.66 fölött már kevés a gyári hűtőlye!!!
Tudnátok nekem ajánlani egy olyat, amivel jóval többet ki tudok hozni belőle és maximum 8000 Ft-ba kerül??
AC Freezer 7 PRO Rev 2 vagy CoolerMaster TX3. Előbbi kicsit halakbb utóbbi kicsit erősebb.
Amúgy ettől erősebb hűtő csak akkor kell(ene) ha majd később akarsz 4 magos procit és majd azt is tuningolnád.
Kuru

Értem!! Köszi a segítséget!!
Core2Duo E7200-as procim a 3.6ghz-et 1.28v-on simán vitte a hozzáadott coolerrel.
TX3-at ráraktam, annyi lett a különbség hogy már 1.3v felett se melegedett túl a proci.
De 3.7ghz-nél többet sose tudtam stabilizálni benne.
Váltottam PhenomII 4 mag, 3.2ghz alapfeszen megy 3.8-on de a cooler (TX3) valszeg nem bírja, terhelés alatt lekapcsolt a gép.
Ehhez a procihoz milyen hűtőt ajánlotok?
Amiket én kimazsoláztam a fórumból:
1. Scythe Ninja 2
2. Xigmatek Dark Knight
Ilyen 10-15 ezer HUF között kellene a lehető legjobb ... egyéb ötletek?
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

1 mm-nél tuti több volt. nem láttam, mennyi pontosan, csak amit az oldalsó rácson keresztül láttam. saccra 1 cm.
zippofcy: ninja inkább passzívra való, jobban jársz a mugen 2-vel. és itt már bejöhet a képbe a true, vagy prolimatech megahalems (igaz ehez nincs amd-re való keret alapból).
[ Szerkesztve ]

Hi!
Én is mazsoláztam és Mugen 2 (várni kell rá) lesz, ugyanilyen procihoz, sajnos az én Thermright HR-01-esem is határeset, 3,8 gigához már kevés sajna.
Maghőfokot nézd meg valamilyen progival, terhelés alatt 62°-nál, ne legyen több és lesz még nyár is 
Most látom, hogy lett válaszolva csak nem vettem észre!
By.: Johnny
[ Szerkesztve ]
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893 Hőfényképezés, épületdiagnosztika www.dolen.hu TermészetBÚVÁR www.tbuvar.hu, Johnny001 dolen.atw.hu
Köszi, akkor amiket írtam azok helyett Mugen2.
Viszont közben erről: Noctua NH-C12P láttam teszteket amikben jól is hűtött meg csendes is volt. Az ára is belefér még a keretbe.
Vélemények róla? (a házam oldala pont "lyukacsos" ott ahová a ventije kerülne, szóval nem gáz hogy a tetejére megy a venti, nem az oldalára)
Szóval a kérdés: Mugen 2 vagy Noctua NH-C12P ? 
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
Érdekesség:
Egyik haveromnak Mugenje van az E8400-asán, most megkértem nézze már meg mennyi a procihőmérséklete. (1.4v-on 4 ghz körül)
Mondja RealTemp 99 fokot ír .. mondom lehetetlen. Rakjon fel Everestet.
Everest is annyit ... kérdi nekem mennyi a venti fordulatszáma. Mondom 2000-2800.
Azt mondja az övé 1500.
Kicsivel később: bocs, az alaplap venti tápcsatijára volt dugva a cooler ventije.
No komment ...
![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

Remek hűtőnek tünik, jobb ez, mint a Mugen 2? Bár, ha a nyári melegben elviszi 3,8-on a procimat akkor már elég lenne nekem 
[ Szerkesztve ]
Ez a Noctua jóval gyengébb lenne mint a Mugen2, de az utóbbi meg hiánycikk lett. Ha már Noctua nézd meg az NH-U12P-t.
Amúgy mindegy hova dugta a venti csatit ha 1500 rpm-en pörgött akkor sem lehetett olyan magas a proci hőmérséklete. Szerintem ott már lekapcsolt volna, de az E8400-nél elég sok volt amiben félre mért a szenzor.
Akkor asszem ez marad http://www.youtube.com/watch?v=i6Xhn0E8GLM
Igaz 2 ezerrel több mint a keret de majd megpróbálok vmit kezdeni az áfával 
Igazatok van, gondolni kell a nyári hónapokra is ![;]](/dl/s/v1.gif)
(Vízhűtés még akkor is 50+ lenne ha ebayről venném.Ráadásul ki tudja hány hűtőt kéne bekötnöm hozzá. Nem is lenne csendesebb, a VGAt ha szintén vízhűtöm még akkor is ott a táp.)

Én a Scythe Mugen 2 és a Xigmatek Dark Knight között agyalok, kb mind2 egy árban van, max a Mugen lenne egy ezressel drágbb, majd kiderül melyik lesz
Annyi húz a DK felé, h az kb biztos rámenne a lapomra meg beférne a házba a Mugen már nem biztos, bár soha nem rakom rá az oldalát a háznak 
[ Szerkesztve ]
Ez a Noctua az egyik legerősebb hűtő jelenleg bár ha az E7200-re kell arra felesleges lesz mert az nem melegszik annyira, hogy ennek a hűtőnek az előnye kijönne. Bár ha készülsz platform váltásra és valami quad lesz akkor még jól jöhet. De az is lehet, hogy addig jönnek ki jobb hűtők is. 
Meg ez jó böhöm egy hűtő, hűtött ramokkal oda kell figyelni, hogy elfér e.
Scholes9: az oldallap felrakásának nem sok közel lesz ahhoz mert a Dark Knight bizony 2 mm-rel magasabb mint a Mugen2.

Mugen 2-t igy ha jol ertem meg se vetted , kerdesem hol tudtad volna beszerezni nekem pont az a gondom hogy egy uzletben se kaphato ahol kerdeztem
?

Sziasztok!
Szerintetek melyik hűtőt érdemes megvenni: ezt [link] , vagy egy scythe ninja 2-t? Itt van két teszt, melyekben ugyan az a hűtő van, csak más márkanév alatt: [link] , [link] A második tesztben látni, hogy az 5 hőcső mennyire érintkezik lga775-ös procihoz, ennek függvényében melyiket érdemes megvenni? Mennyit veszt a hatékonyságából azzal, hogy nem érintkezik teljesen? A Spire kb 4-5 euroval drágább lenne. Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Kicsit hosszú leszek, de sajna a problémám elég összetett. Most upgrade-eltünk otthon két gépet, mindkettő egyforma alaplappal (msi 790gx-g65), egyforma procival (amd phenom ii x4 955 be), gyári hűtővel rendelkezik, egyáltalán nincs húzva egyik sem. Az első gépet nevezzük A-nek szépen működik, Win7-ben alapjáraton kb 34 fokos és a procihűtő 3200-3300 között pörög kvázi csendesen, a ház be van csukva. A másik gép (B) nyitott házzal megy pillanatnyilag, a proci 30 fokos alapjáraton, viszont a venti 3400-3600 között pörög, sajnos zajosabban. Ez még nem lenne annyira probléma, viszont a következőket tapasztaltam. Ha belépek a BIOS-ba a H/W monitor részhez és nem nyúlok hozzá, csak nézem, akkor a procihőmérséklet szépen felkúszik 49-50 fokig és a venti pörög legalább 4300 körül (volt már, hogy felment 6000 fölé). Ez nagyon fura, mert ilyen fordulatszám mellett windowsban simán 30 fok körül lenne. Mivel nagyon zajos, felraktam az AMD Overdrive progiját, hogy ott majd jól leveszem a fordulatszámot. Na ebben meg olyanokat sikerült alkotnom, hogy manual beállítással 100%-on pörög 5300-5500 körül, hőmérséklet alapon. Ha lejjebb veszem a fordulatszámot, akár 3000 alá is, a hőmérséklet akkor is rendben van, viszont a manual opció miatt ha felnyomom a cpu használatot (mondjuk egy stabilitás teszttel), akkor csak kis mértékben pörög feljebb a venti, a proci meg elkezd melegedni, 60 fok fölé is simán. Ha automatikus beállításra teszem, akkor a fordulatszám lezuhan 1200 körülre és ott is marad. Ennek következtében a proci szépen lassan, de biztosan melegszik, a fordulatszám pedig bármilyen terhelés mellett marad ezen az alacsony értéken függetlenül a terheléstől. Szóval ilyesmiket sikerült tapasztalnom a géppel. Pillanatnyilag ott tartok, hogy Overdrive progihoz nem merek nyúlni, alapon pörög a venti 3400-3600 között, amivel szerintem túlhűti a procit, maxon meg pörög kb 5800-at, amivel 59 fok körül van a hőmérséklet. A zaj óriási, a gép viszont üzemel. Az A gépet is meghajtottam ma reggel Everest-ben, hogy össze tudjam hasonlítani őket, ott a zárt gép procija 59-60 fokig emelkedett, viszont a venti csak 3350-ig pörögött fel a 3250 körüli alapértékről (mondjuk ezen is csodálkoztam). Viszont ezzel a fordulatszámmal is tartotta a 60 fokot. Szerintetek? Az már látszik, hogy valószínűleg ki kellene cserélnem a gyári hűtést valami egyébre, de ez magában megoldhatja az itt említett jelenségeket, vagy lehet más probléma is a háttérben?
Jól tetted fel a B gép procijára a hűtést?
Kuru

A biztonság kedvéért levettem és felraktam újra különösen figyelve rá. Procira szépen felfekszik, felerősítés után stabilan ül rajta, szerintem nem lehet vele gond. Paszta egyenletesen van rajta, nem túl sok.

Hát csak arra lennék kíváncsi hogy milyen típusú az a gyári hűtő ami olyan sokat pörög. Nekem a 7 cm -s Y.S.Tech ventim pörög maxon annyit. (Lehet csak én nem találkoztam más ventivel ami ilyen sokat pörög? ) Mivel régebbről tapasztaltam azt hogy a védőfólia rajtamaradt de mivel azt mondod hogy gyári ezért azon alapból van paszta nem?
Samsung Advance T-mobile (szálával, dominós) 1 hónapos fóliás, tokos. 50k + 8gb micro sd, szilikontok.