2013. május 25., szombat

(#1401) csellosi válasza Oibacsi (#1400) üzenetére

csellosi
(tag)

kossz. :P

- Miota dolgozol a cegnel? - Miota megfenyegettek, hogy kirugnak.

(#1402) Oibacsi válasza csellosi (#1401) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

bejött?

Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

(#1403) csellosi válasza Oibacsi (#1402) üzenetére

csellosi
(tag)

Siman. :P
Koszi megegyszer.

- Miota dolgozol a cegnel? - Miota megfenyegettek, hogy kirugnak.

(#1404) kory24

kory24
(tag)

Sziasztok!

Hűtőt szeretnék venni, de nem a hűtés a lényeg hanem inkább hogy halk legyen.
A mostani már elég hangos. (4éves gyári intel)
A proci amúgy Intel celeron 2GHz socket 478

Ezt a hűtőt néztem ki:

Spire LionStream V SP481S8 3.4GHz
Alkalmazható max. P4 3,4GHz, sikló csapágy, 4200RPM, 31,8dBA

Méretek:
Hűtőborda: 69×60×42 mm
12VDC Cooler: 70×70×15mm

Csapágyazás: Golyós
Fordulatszám: 4200 RPM +/-10%
Zajszint: 31,8 dBA
Levegő szállítás: 33,8 CFM / 4200 RPM
Élettartam: 50.000
Csatlakozó: 3 Pin, alaplapi

Alkalmazható:
Intel :
Celeron ~ 2.8 GHz (FC-PGA2)
Celeron D ~ 3.06 GHz 345
Pentium 4 ~ 3.6 GHz (Prescott)
Pentium 4 ~ 3.4 GHz (Willamette / HT NW)

Csak nem tudom hogy ez a Zajszint: 31,8 dBA halknak minősül-e?
Egy átlag hűtőnek mekkora a zajszintje?

Köszi

(#1405) Oibacsi válasza kory24 (#1404) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

ezek nagyon hangosak...szerintem vegyél egy olcsóbb arctic coolingot, ha viszont több pénzed van akkor egy tt sonic tower+egy halk venti is nagyon bejönne

(#1406) kory24 válasza Oibacsi (#1405) üzenetére

kory24
(tag)

Köszi

Hány db-től számít halknak egy hűtő?

(#1407) kory24

kory24
(tag)

Spire QuieTude VI Intel P4 CPU Cooler (s478)

Alkalmazható: 478 Intel P4 Cooler ~ 3, 6GHz HT Northwood / 3, 4GHz Prescott / Copperbased 80mm ventillátor

19. 0dBA zajszínt

Ez jó lenne az én procimra?

Intel Celeron 2GHz socket 478, northwood magos

(#1408) 04ahgy

04ahgy
(Szakértő)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Socket AM2-re milyen CPU hűtőt javasolnátok, ami nagyon jó hatásfokú, és egy alapjáraton 103W TDP-vel ellátott Opteronnal is megbirkózik, ami jócskán feszemelten lesz járatva, magas órajelen. Thermaltake az kilőve.

Az sem árt, ha az ár/teljesítmény viszonya korrekt. :D

Köszi: HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ pretested 3570K és 3770K eladó, privátban a részletek \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ Privátban szakmai kérdésre nem válaszolok. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#1409) Qru válasza 04ahgy (#1408) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ninja vagy Asus Silentkinght. Teszt

[ Szerkesztve ]

Kuru

(#1410) 04ahgy válasza Qru (#1409) üzenetére

04ahgy
(Szakértő)
LOGOUT blog

Ohh, köszönöm. Ígéretes, csak az ára borsos. De a teszt az tényleg jó, csak olyan korai dátumozású, hogy már nem leltem rá. :D Lehet azért csemegézni belőle rendesen fele annyi árból is. De lehet, hogy összekuporgatom egy ASUS-ra a pénzecskémet.

Megj.: Nem tudom, az alaplappal mi van, lehet, hogy csak a CD papírtokja cserélődött ki, ugyanis nagyban üzletel a srác, de tényleg a te neved áll rajta. :DDD

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ pretested 3570K és 3770K eladó, privátban a részletek \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ Privátban szakmai kérdésre nem válaszolok. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#1411) meander

meander
(kvázi-tag)

egy core 2 duo E4300 at szeretnék felhúzni 2,6Ghz körüli értékre.
Két hűtő között hezitálok Cooler Master Hyper TX2 és Zalman 9500 (full réz) BULK

a hűtés mellett fontos, hogy csendben is legyen. Ha azonos szinten vannak, akkor fontos az ár ha nem akkor mindegy.

BULK tudja valaki ez esetben mit jelent?

Köszi

(#1412) Qru válasza 04ahgy (#1410) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Valószínűleg akkor a tok cserélődött. Egyébként ha nem vállakozol brutál tuningra, akkor egy CoolerMaster Hyper TX2 is eléglehet. Jó hűtő az is! Teszt

Kuru

(#1413) Gyuri27 válasza meander (#1411) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Csak egy foglalatra pl 775 (v csak amd-re). Némi többlet pénzért kapod az egészet.

Elindult!!! http://www.diablohungary.hu

(#1414) 04ahgy válasza Qru (#1412) üzenetére

04ahgy
(Szakértő)
LOGOUT blog

Aham... De szerintem 1,5-1,55V körül hajtott a maga Opteron 2*1M cache-ével 3400MHz-en igényelni fogja a legjobb léghűtések egyikét...
Osztánn egysző' csak gondol egyet a paraszt, és megvizezi. :DDD

Amúgy az ASUS Silent Knight és a Silent Knight II közt van valami érdemleges eltérés?

HGyu

(#1415) Qru válasza meander (#1411) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Valószínűleg alapfeszen is viszi a 2,6GHz-et (szinte 100%) amire elég a gyári hűtés is, igaz az nem vmi csendes. A 9500 az egyik legjobb 92mm-es ventivel szerelt procihűtő hátránya, hogy nem lehet rajta ventit cserélni, míg a Hyper TX-en lehet mert szabvány venti megy rá. Zalman másik hátulütője, hogy a felszereléséhez ki kell venni az alaplapot, míg a Hyper TX-nél nem kell.

Kuru

(#1416) Qru válasza 04ahgy (#1414) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hűtésteljesítményben semmi, felépítésben sem, csak annyi a különbség, hogy a SK II, már PWM szabályozós. (Hyper TX és TX2 között is csak a felfogatás más, utóbbi univerzális felfogatást kapott.)

[ Szerkesztve ]

Kuru

(#1417) -westbam- válasza kory24 (#1404) üzenetére

-westbam-
(lelkes újonc)

Hello!
Spire cuccost felejtsd el, most vettem egy ultrahalk spire hűtőt (19db), az 1399-hsz-ban írtam egy kalap kabát... minden halk a gépemben kivéve a spire halk hűtőt, ugyhogy szerintem ne vedd meg, próbáld ki a glacialtech hűtőit, elvileg abból is van csendes [link]. Szerintem ez neked a tökéletes választás, hidegen csendesen elvan a procin. Jah és ezis olcsó, nem hőcsöves 10e Ft-os cucc.
Üdv: Peti

(#1418) Oibacsi válasza kory24 (#1406) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

20 alatt átlagosan...nekem viszont 8:D

[ Szerkesztve ]

(#1419) Fercsáj

Fercsáj
(újonc)

Sziasztok!

Én is halk hűtőtt keresek, mint sokan mások. Most egy Pentium D 805 2.6GHz-es procira szeretném felrakni a hűtést. Két típus között próbálok választani: Asetek Vapochill Micro Ultra Low Noise, illetve Zalman CNPS9500. Az eddigi tesztek alapján ők legkönnyebb, és leghalkabb verziók is. A többi csendes hűtés elég nehéz súlyban játszik. Talán még az Arctic Cooling Freezer 4 jöhetne szóba, de az nem fér el az alaplapomon. Szóval tudnátok tanácsot adni, vagy valami jó halk típust ajánlani?

"I'm not sure what weapons will be used in World War III,but World War IV will be fought with sticks and stones."~Albert Einstein

(#1420) Armando_19 válasza Fercsáj (#1419) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Hát ha komoly teljesítményre vágysz, és nem érdekel a kinézet, akkor egyértelműen Scythe Ninja-t vennék a helyedben. Arra egy jó halk 12cm-es ventillátor, és elfeledkezhetsz a CPU hűtő vásárlásról egy időre.:)

(#1421) Fercsáj válasza Armando_19 (#1420) üzenetére

Fercsáj
(újonc)

Gondoltam a Scythe-re is, de túl nagy a mérete és a súlya.

"I'm not sure what weapons will be used in World War III,but World War IV will be fought with sticks and stones."~Albert Einstein

(#1422) pityeszka válasza Fercsáj (#1421) üzenetére

pityeszka
(őstag)

Ne rémülj meg a mérettől sztem,mondjuk én megrémültem mikor a kezembe vettem,hogy milyen könnyű :) A tht.volcano 7-hez képest tollpárnának tünt :D

I love walking in the rain coz no one knows I'm crying.

(#1423) Qru válasza Fercsáj (#1419) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha a kettő közül kell választanod akkor inkább a Vapochill-t vedd, leszabályozva jobb teljesítményt nyújt, mint a Zalman. Zalman inkább magas fordulaton jobb.

Tesztek: Vapochill - Zalman

Kuru

(#1424) Gyuri27 válasza Fercsáj (#1421) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

mett katanát kell venni [link] ;)

(#1425) Fercsáj válasza Qru (#1423) üzenetére

Fercsáj
(újonc)

Köszi a válaszokat!

Tudsz vmi jó boltot ahol meg is lehet nézni a Vapochill-t. Interneten csak a Vaposoter-t találtam.

(#1426) Fercsáj válasza Fercsáj (#1425) üzenetére

Fercsáj
(újonc)

Bocs. Vapostore

(#1427) -westbam-

-westbam-
(lelkes újonc)

Tudtok segíteni abban, hogy mi a neve annak a magyar gyártónak, akinek van cpu hűtője? Tegnap láttam, hogy van egy cég kis hazánkban aki ezzel foglalkozik, de azóta itthon nem találtam semmi nyomot róla, talán valami 3 betűs volt a neve, de ebben sem vagyok biztos. ami biztos, hogy frankó rézbordás hűtőt adtak olcsón és 2bolt forgalmazza csak illetve az ő saját webshopuk. Köszi a segítséget előreis!

(#1428) Oibacsi válasza -westbam- (#1427) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

Alcomp

(#1429) -westbam- válasza Oibacsi (#1428) üzenetére

-westbam-
(lelkes újonc)

Ezaz, ALM cooling lett a neve. Köszi szépen!

(#1430) den80

den80
(tag)

sziasztok
adott egy 478 tokozású alaplap, p4 3 g procival
most 13% al van húzva a proci, everest tesztel 68 fok a max
viszont szeretném tovább húzni, és egy jobb hűtő kellene
max 8e pénzem lenne rá,
miket ajánlotok?
köszi

volt, van, lesz

(#1431) EQMontoya válasza den80 (#1430) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pl egy zalmi 7700cu

Go ahead, tell me your Civic is JDM. :)

(#1432) Gyuri27 válasza den80 (#1430) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

[link] ;)

(#1433) haralambusz

haralambusz
(tag)

Hello!

Érdeklődnék, hogy szerintetek mek a legjobb passziv cpu cooler?

Amikre én gondoltam:

Scythe Ninja
[Scythe Infinity]... Alias Mugen
[Thermalright IFX-14]
[Thermalright Ultra-120 Extreme
[Thermalright HR-01 PLUS]

Elsősorban persze csak a passziv hütésre lennék kiváncsi, de ha van ventis tesztje vkinek akkor azt is szivesen fogadom!

Egyéb cpu cooler 5letek is jöhetnek! :R

(#1434) Gyuri27 válasza haralambusz (#1433) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Mire? Rezsóra? :W

(#1435) tothbe válasza haralambusz (#1433) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Igen, Gyuri fölvetette az egyik legfontosabb kérdést, hogy mit is akarsz hűteni vele.
Amúgy a felsoroltak szinte mind jók passzívban, különbséget igen nehéz tenni, főleg mert passzív tesztet nem nagyon találsz neten, aki meg kipróbálja az egyiket otthon, az nem fogja a másikat is vszleg.
Viszont a plusz 5let kérdése még nehezebb, hiszen te már kiszelektáltad az általunk tudni vélt legjobbakat.

By(e) Tothbe

(#1436) SaNyEe válasza haralambusz (#1433) üzenetére

SaNyEe
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv!

Én egy Scythe Ninjával rendelkezem, már nem is tudom, asszem Giannitól vettem, elég olcsón :) Nálam egy A64 2800+ S762 vagy 754? sose tom pontosan :D és 2300MHz-n jár.
A lényeg, hogy a procit 50fok alatt tartja úgy, hogy a házban van megfelelő légáramlás. gyárilag kaptam hozzá egy scythe ventit ami tényleg nagyon halk, szóval ha szükség van a kraftra rá lehet kapcsolni azt is.
A felszerelés viszont nem biztos, hogy megy az alaplapodra a CPU foglalat körüli kondik miatt, a Ninján ugyebár 12 heat pipe van, minden irányba 3.

van róla egy logoutos írásom, hátha hasznodra válik :)A Csend szimfóniája

http://rugalmatlan.atw.hu/

(#1437) Qru válasza SaNyEe (#1436) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

S762 nincs csak S462 (alias Socket A) és a S754. :R

Kuru

(#1438) haralambusz

haralambusz
(tag)

Köszönöm mindenkinek!

Azt mondjak passzivan a

Scythe ninja jüó, mivel soh hely van a lamellái között...

ill. a HR-01 plus de ezt nemtom miert!

Tobbire mondjak hogy jo ha van rajtuk egy venti!

(#1439) haralambusz válasza Gyuri27 (#1434) üzenetére

haralambusz
(tag)

Sztem tökmind1 mire, mert ugyanaz lessz az eredmeny... az egyik jobb pasivav mint a masik... procitol fugetlen max nagyobb hofokoknal nagyonbb lessz a coolerek kozti kulombseg

Amugy nemtom meg mire, csak elmeletben van meg a gep... ha gazdag leszek akor QX procra ha nem akor Q vagy C2D mert ugye a Q-nak nem sok ertelme van... 4 magot semi nem hasznalja ki...

Elmeletileg passzivan is birnia kell mind1ik coolernek meg a QX procit is, logikusan persze nem huznam a procot akkor, hazhutesem meg van boven

[ Szerkesztve ]

(#1440) Qru válasza haralambusz (#1439) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azért nem egészen sztem.

"Sztem tökmind1 mire, mert ugyanaz lessz az eredmeny... az egyik jobb pasivav mint a masik... procitol fugetlen max nagyobb hofokoknal nagyonbb lessz a coolerek kozti kulombseg"

Oké, az egyik cooler 75 fokon tartja a másik meg 110-en. Végülis csak a különbség miatt az egyik már rég lakpcsolt mikor a másik még vígan matekozik. Igen is sokat azámít milyen procira teszi az ember az adott hűtőt. Pl az én XP120-am E6300-at elvisz passzívban is, QX procira már nem tenném fel passzívan (még kétmagos QX-re sem, nem hogy 4magosra) mert nem hűtené meg.

Kuru

(#1441) haralambusz válasza Qru (#1440) üzenetére

haralambusz
(tag)

Okok!

Akor rosszul irtam! En ugy ertem, hogy hogy az 5 cpu cooler kozul mind1ik procin valameik jobb lessz!

Olyan nem lesz hogy C2D-n az egyik jobb a QX-en meg a masik!

Es sztem azert mind1 mien procra mert az 5 kozul a legjobbat szeretnem megvasarolni!

Az ok hogy QX procra mar komoly hazhutes kene passzivan, halisten az meg is van a Stackeremben! :U

Meg ranyomok egy ventit amit akor kapcsolok be amikor terhelem a gepet, este meg lelovom hogy csend legyen! Szoval lenyeg, nekem csak este kell a passziv hutes, mert most is hiaba van vizem, ha tripla radival megy es 3 venti van rajta!

(#1442) den80 válasza EQMontoya (#1431) üzenetére

den80
(tag)

köszi a tippet, igaz nem sikerült itt szolnokon CU sat venni, így maradt a AlCu,
ez is jobb mint a gyári hűtő :K

volt, van, lesz

(#1443) baluhell

baluhell
(kvázi-tag)

Hali!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy E6550-öt mivel hűtsek? Mert van egy zalmi 7700alcu hűtőm, és akkor az mennyire hatásosabb mint a gyári intel hűtő? mert újat nem szeretnék venni.
előre is köszönöm :R

Üdv: B

[ Szerkesztve ]

(#1444) sztiki69

sztiki69
(újonc)

Üdv mindenkinek! Az lenne a kérdésem, hogy egy Intel q6600 procihoz milyen coolert vegyek?? (tuningolni is szeretném)

(#1445) Oibacsi válasza baluhell (#1443) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

szerintem tuti hatásosabb, bár nekem a cu verzió volt régen és csak magasabb fodulaton tetszett...szerezz hozzá egy lga keretet és kész

(#1446) Oibacsi válasza sztiki69 (#1444) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

tr: ultra 120 extreme, hr-01 plus
scythe: ninja v. infinity
zalmi: talán a 9700nt elbírja

megj: én víz után ultra 120 extreme-et vettem hogy ne nagyon lépjek vissza:D

(#1447) szmolcsi

szmolcsi
(tag)

Csáó Zalmi 9550-et tudom ajánlani mindenkinek E6600@3.2ghz 36fok,szerintem ez elég jó... :R

Ha valami gyorsba kell,telcsi számom az adatlapomon..THX!!

(#1448) Oibacsi válasza szmolcsi (#1447) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

hány fokos szobában mérted? ez már terhelt érték? milyen programmal nézted?

(#1449) szmolcsi válasza Oibacsi (#1448) üzenetére

szmolcsi
(tag)

őőő a szobám kb 24 fokos szokot lenni,3d mark06 lemegy,ewerest 07-el néztem,de szerver házam van amiben böven van huzat is....lehet hogy ezért ilyen hüvöske!!! :F

Ha valami gyorsba kell,telcsi számom az adatlapomon..THX!!

(#1450) Oibacsi válasza szmolcsi (#1449) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

na ezaz...orthos-al lőj oda neki és coretemp...ez már közelebb fog állni

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.