2013. május 26., vasárnap

(#201) Márton válasza sensor060 (#199) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

MM-ban mindig megkérdik fizetés után, kinyissák-e nekem?

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#202) robi0604 válasza sensor060 (#199) üzenetére

robi0604
(őstag)
LOGOUT blog

Erre nekem is van egy történetem:

Pár évvel ezelőtt, amikor megjelent a Transformers című film dvd-n, gondoltam megveszem eredetiben. (Én szerettem volna, úgyhogy a lehurrogó hozzászólásokat hagyjuk :) )

Egy éjszakai mikulásos bevásárlás során a budaörsi Tacskóban sort is kerítettem erre.

Fizetés után kibontottam és a filmet tartó műanyag, ami középen volt lefogatva, törött volt.
(a második lemez volt a normál helyen)
Maguknak a lemezeknek semmi bajuk nem volt, de, hamár kiadok 6000ft-ot, szeretném hogy makulátlan lenne.
Mondja a pénztáros, hogy vigyem az információhoz.
Itt hívtak valami IQ-fighter vezetőt, aki megpróbálta nekem megmagyarázni, hogy ez jogvédett és ezért nem tudja kicserélni.
Gondolhatjátok, hogy milyen ideges lettem.
Mondtam neki, hogy ne szórakozzon, 5 perccel ezelőtt vettem és ne akarja nekem beadni a hülye dumáját.
Pár perc vitatkozás uán mondja, hogy mindjárt jön, kitalál valamit.
Fél óra (!!!) után visszajött kezében egy sorjás, szutykos, az áruházban árult 5ft-os tokkal.
Néztem nagyokat, hogy mit akar.
Megszólal, hogy ebbe átpakolja a lemezeket meg a tokot és meg van oldva a probléma.

Na akkor elmagyaráztam neki a dolgokat és mivel a barátnőm már nagyon fáradt és ezáltal nyűgös volt, otthagytuk Őket és eljöttünk az eredetileg vásárolt dvd-vel, törötten.

Bocs az Off-ért, csak eszembe jutott.

Ezen kívül, írható lemezt szerintem nehezen lehet visszavetetni, Én is megtenném, mivel 5 lemezből 3 rossz volt és az egyiknek érdekes a felülete is...

Ez van :O

[ Szerkesztve ]

Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...

(#203) Jackie_Chan válasza sensor060 (#198) üzenetére

Jackie_Chan
(lelkes újonc)

Köszi!

The TRUTH is out there! "Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága..."

(#204) mokas_gizi válasza jeni (#200) üzenetére

mokas_gizi
(kvázi-tag)

Szerintem nem igazán...
1-2 BD lemezt már megríttam így hirtelenjében hibás lemez pár darab volt, most hogy ez lemez hiba volt-e azt nem tudom,de a filmet megint ki írtam és jó volt...

(#205) Festina86

Festina86
(kvázi-tag)

Hello Mindenkinek!

A fórumot olvasgatva kicsit elbizonytalanodtam, hogy nem is olyan egyszerű ez a blu-ray dolog. Most készülök írót venni, de előtte az a kérdésem lenne, hogy: Az asztali lg bd 370-es lejátszóm olvassa-e az írott bd-r, bd-re, bd-r dl, bd-re dl lemezeket? Illetve milyen buktatói vannak a lejátszónak, miket nem szeret(lemez márka, formátum stb...)? Ha van valakinek tapasztalata, akkor a válaszát nagyon megköszönném!

(#206) sensor060 válasza Festina86 (#205) üzenetére

sensor060
(fanatikus tag)

Hello !

Tapasztalatom nekem nincsen a BD-370-nel kapcsolatosan, viszont annyit tudok, hogy viszi az irt lemezeket, az ujrairhatót is, ilyen problémáid nem lesznek vele. Amivel probléma van, az a külsö hdd-k fogadása, illetve onnan mkv file-ok lejátszása, mert ha jól tudom nem tud ntfs filerendszert olvasni. No és a network része nem az igazi, tehát belsö hálóról szintén nem tud file-okat lejátszani, szerintem szintén ntfs gondok miatt. Youtube megy....
A 390-es az, ami tudja az ntfs dolgokat, mert ha jól emlékszem az elsö firmware frissités óta javitották ezt a csorbát, persze emiatt (is) drágább, mivel a jogdijak ugye.....

-s-

[ Szerkesztve ]

(#207) Festina86 válasza sensor060 (#206) üzenetére

Festina86
(kvázi-tag)

Köszi a választ!

Az ntfs és hdd gondokkal én is tisztában vagyok. Pont ezért akarok írót venni, hogy kiírom a filmeket meg mkv fileokat blu-ray-re és akkor onnan nézem. Remélem akkor ez így működni fog! Ha valaki tud valami biztosat még akkor várom a válaszát. Egyébként a lejátszó nekem eddig bejött. Tudtam a hiányairól, de a pénzét szerintem megérte, és ha viszi majd az általam írt blu-ray lemezeket akkor meg főleg elégedett leszek.

(#208) mokas_gizi

mokas_gizi
(kvázi-tag)

Lehet hogy jobban járnátok ha vásárolnátok egy Media lejátszót:
egy WD TV-t 30-35 ezer FT és mindent lejátszik, géppel is összetudod kötni stb-stb...
Nekem egy ilyenem van és nincs vele problémám + 3 ismerősöm is vett ilyet ahogy én megvettem és látták nálam...
(30.000 a legjobb kerül érdemes azt megvásárolni, mint az olcsóbb társaikat...)

(#209) mokas_gizi válasza Festina86 (#205) üzenetére

mokas_gizi
(kvázi-tag)

Blu-Ray dolog meg nem olyan vészes, ha valamit nem tudsz kérdezzél ha tudunk akkor segítünk...
Blu-Ray íróba javaslom LG-t vásárolj, Aquaban 2 év garit adnak rá, legtöbb helyen csak 1 évet szoktak rá adni erre figyelj oda...

(#210) Festina86

Festina86
(kvázi-tag)

Bocsánat, azt hiszem kicsit félre érthető voltam. Amikor a bd 370 buktatóiról kérdeztem, akkor én konkrétan azt írt lemezekkel kapcsolatban gondoltam. Tehát van-e olyan márka amit nem szeret vagy valamilyen specko programmal írt filmeket hajlandó-e csak olvasni, meg ilyenek. A válaszokat előre is köszi!

(#211) mokas_gizi válasza Festina86 (#210) üzenetére

mokas_gizi
(kvázi-tag)

Szerintem nincs legalábbis én nem találkoztam vele...
Ha szétnézel 500Ft alatt kapsz Maxel, Traxdata lemezeket ezek elég jó minőségűek, szerintem egy verba nem ér meg 1000Ft-ot annyival azért tényleg nem jobb...

Film írásra a ImgBurn programot használd, adat írásra meg szerintem a Nero-t.

(#212) sensor060 válasza Festina86 (#210) üzenetére

sensor060
(fanatikus tag)

Hello !

hogy melyik lemezeket szereti melyiket nem azt nem tudom neked megmondani, mert nekem egy Samsung lejátszóm van, de szerintem minél drágább egy lemez, annál jobb. Tehát a legolcsóbb lemezt elkerülni. Nagyon drágát azért lehet, hogy felesleges venni. Itt már nincsen pluszos/minuszos mizéria, ugyhogy ilyen gond sincsen.
Magának a lemeznek a megirásában nincsen különbség, ha a megfelelö módon (filerendszer, struktura, sebesség) irod meg, akkor vinnie kell, nincs mese.

-s-

(#213) Festina86

Festina86
(kvázi-tag)

Köszi mindenkinek a segítséget! Azt hiszem kezdésnek kipróbálok több márkát (maxell, tdk, verbatim), aztán kiderül melyik éri meg a legjobban. Még arra lennék kíváncsi, hogy a dual layer-es lemezeket is viszi-e? Azok még elég drágák és nem szeretném ha pocsékba menne.
Bocsánat, hogy ennyit aggodalmaskodok csak most akarok lemezeket rendelni, és nem mindegy melyikből veszek egy nagyobb tételt.

(#214) sensor060 válasza Festina86 (#213) üzenetére

sensor060
(fanatikus tag)

Hello !

szerintem a Maxell-t azt hanyagold, nem jó. Nem lett még egy rossz lemezem sem, csak furcsamód az ujrairható Maxell-t a megirt film végefelé alig tudja olvasni a lejátszó, mig a Verbatim-mel nincsen gond.
Dupla réteg nem éri meg, ugyanugy mint DVD-nél. Nekem eddig csak adatlemeznél kellett volna a dupla rétegü, ezt ugy oldottam meg, hogy vettem egy kétlemezes tartót, és felirtam a dolgokat két 25GB-os lemezre.
Nem az igazi, de sokkal olcsóbb. Persze nem minden az ár....

-s-

(#215) tau_ba

tau_ba
(újonc)

Sziasztok, fontolgatom en is Blu-ray iro vasarlasat (foleg csaladi videokat es .mkv-kat irnek ki vele). Az lenne a kerdes, hogy mostanaban mi a legjobb ar-ertek aranyu gep a piacon (mindig van valami slager :-) ) ? Nyers lemezek milyen arban mozognak?

(#216) mokas_gizi válasza tau_ba (#215) üzenetére

mokas_gizi
(kvázi-tag)

Szerintem LG-t vegyél nekem is az van és nincs vele bajom előtte is LG-m volt 1-2 lemezt megírtam azzal is...
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_bh10ls30_bulk_fekete/139078
Javasolt szétnézned van olyan hely ahol 2 év garival adják aquaban most nincs, én ott vettem 2 év garival...bár már akkor is csak rendelésre tudták hozni...

Lemezt már kapsz 500Ft alatt Maxell vagy Traxdata
Verba az olyan 1000Ft kb de szerintem annyit nem ér meg annyival nem jobb...

(#217) tau_ba válasza mokas_gizi (#216) üzenetére

tau_ba
(újonc)

Köszönöm szépen. Dobtam privit lemez ügyben.

(#218) Márton

Márton
(PH! addikt)

gg72: végülis vettél lg-t?
én is szemezek vele, br. 30e alatt van!

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#219) speedmetal

speedmetal
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Most jöttem haza Németországból, ahol a Media Markt polcáról 15 Euróért lehet leemelni a Verbatim BD-R 25GB (2X speed, LTH Type, printable, Hard Coat, AZO, Made in Singapore, Format Ver.1.2, azonosító: 43727) 10-es hengert. Igen jól számoljátok: 420 Forint darabja. Itthon ennyiért még Maxellt sem kapunk.

Adatlapja
Gyorsan meg is vettem az összeset, mielőtt az álom véget ér. Sajnos csak 3 db volt belőle.
Vettem még Panasonic BD-RE 25GB (LM-BEU25AE) lemezeket is, darabját 10 Euróért. Hogy itthon mennyiért lehet beszerezni? Sírjatok!
Akiknek vannak Németországban rokonai/ismerősei, jobban teszi, ha felveszi velük a kapcsolatot.
Még egyszer hangsúlyozom: besétáltam a MM-ba és leemeltem a polcról! Nem Internetről rendeltem meg, nem a feketegazdaságot gyarapítottam, boltból, számlával hoztam el.

[ Szerkesztve ]

Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren. http://nfs-s.com/nfsw/SPEEDMETALX6 http://worldoftanks.eu/community/accounts/503964325-speedmetal_x6/

(#220) jeni válasza speedmetal (#219) üzenetére

jeni
(PH! kedvence)

Hello
Melyik városban voltál?

(#221) speedmetal válasza jeni (#220) üzenetére

speedmetal
(kvázi-tag)

Szia!
Szerintem teljesen mindegy, de a Fellbach-i Media Marktban vásároltam. Stuttgartban, a König straße-n, a Saturn-ban kicsit drágább volt, kb. 18-19 Euro (nem emlékszem pontosan). Media Markt ott is van - mármint a König str-n - de nem voltam benn, mert már bezárt mire oda értem.
Ugyanitt - még mindig Stuttgart, König str. - a Karstadt-ban Sony BD-RE (BNE25BS2) lemezt vásároltam 8 Euróért (~2300Ft).
Azért azt ne felejtsétek el, hogy Stuttgartban a König str. olyan, mint Budapesten a Váci utca.

Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren. http://nfs-s.com/nfsw/SPEEDMETALX6 http://worldoftanks.eu/community/accounts/503964325-speedmetal_x6/

(#222) Morden24

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha valakit érdekelne egy tökéletesen működő, még garanciális LG GGC-H20LRB Blu-ray/HDDVD olvasó, néhány HDDVD film, esetleg egy Corel WinDVD 9 Plus szoftver, az ne legyen rest megkeresni.

Üdv :K

Sectumsempra - For Enemies

(#223) tischler válasza sensor060 (#180) üzenetére

tischler
(újonc)

Nekem is LG BH10LS30 blu ray íróm van, a kiírt lemezeket pedig LG BD370 lejátszón nézem. Szeretném kiiktatni a riplockot sensor60-hoz hasonlóan, a nem hivatalos firmware módosításával. A speed patchelt firmware már meg is van, viszont azt hogy tudom rátenni az íróra??

(#224) sensor060 válasza tischler (#223) üzenetére

sensor060
(fanatikus tag)

Hello !

Az a firmware egy exe, tehát inditható állomány, nem ? Simán ugyanugy el kell csak inditani, tulajdonképpen saját maga csinálja a firmware upload-ot a driverbe.

Lemez ügyben:
hazafelé jövet beugrottam Bécsben az egyik MediaMarkt-ba, pontosabban a Simmeringer-i lehajtónál levöbe (asszem ez a legközelebbi MM a határhoz), és én is találtam a fentebb leirt Verba lemezt külön is, meg 10-es packban is. Itt kicsivel drágább volt, de még igy is simán megérte, 25 euro volt a 10-es. Az ujrairhatók is jóval olcsóbbak mint a magyar MM-okban, tulajdonképpen nincsen értelme összehasonlitani az árakat, mert csak a vérnyomásom fog feljebb menni :)
Ezt érte el Artisjus és a sok éhes, hamargazdag: tulajdonképpen a magyar boltokban megrohadnak a lemezek, lassan le is veszik a polcokról, mert egyre többen megkerülik (erre például pont jó az unio), de ez már kicsit offtopic, bocsi....

-s-

(#225) tau_ba válasza tischler (#223) üzenetére

tau_ba
(újonc)

Mire jo ez az uj FW, es honnan lehet letolteni? En is pont most vettem egy ugyanilyen lejatszot.

(#226) sensor060 válasza tau_ba (#225) üzenetére

sensor060
(fanatikus tag)

Hello Tau_ba !

Szerintem te félreérted, nem a lejátszóhoz kell patch-elni a firmware-t, hanem az iróhoz, majd azt kell ujra feltölteni.

Egyébként a lejátszódhoz ITT a firm.

-s-

[ Szerkesztve ]

(#227) tischlera válasza sensor060 (#226) üzenetére

tischlera
(újonc)

Hoppá, tényleg az egy exe, ezt jól elnéztem! :D Köszi!

(#228) tischlera válasza tau_ba (#225) üzenetére

tischlera
(újonc)

Nem a lejátszó firmware-ét hanem az íróét akartam frissíteni, hogy ne legyen az olvasási sebessége lekorlátozva. A BD370 egyébként magától felajánlja a frissítést ha hálózatra van kötve.

(#229) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sziasztok ez nem íróhoz hanem lejátszóhoz kapcsolódik, de nem találtam olyan fórumot ahol feltehetném a kérdést
blu-ray filmet akarok nézni és már mindent frissítettem a lejátszót(firmware), a lejátszó programját(power DVD) és azt írja a cyberlink BD/HD advisor, hogy a VGA driver nem megfelelő, a 10.7 van fent :F a VGA tud HDCP-t (xfx hd4830) ez a legfrissebb driver mi lehet a hiba
amúgy az avatart akarnám nézni :R
a lejátszó LG GGC H20L

[ Szerkesztve ]

ELADÓ: ASUS K53TA: A8-3500M, DG HD6740G2 (6620G+HD6650), 8GB 1333Mhz, 500GB WD Blue

(#230) belinho

belinho
(senior tag)

Hello!

Blu-ray író vásárlása előtt állok, kevés lemezt írnék vele, mivel még elég mindenre a dvd.
A kiszemelt egy lg ggw h20 lrb- lenne, de nem tudom milyen minőségben ír, az oké, hogy megírja, de milyen minőségben a lemezeket, ha van valakinek tapasztalata róla írja már meg.

A sima olvasóról a lg ggc h20 lrb-ről tapasztalat dvd írás minőségéről?

"Senki sem hiszi el, hogy bármi rossz megtörténhet vele, amíg meg nem történik"

(#231) sensor060 válasza kisza25 (#229) üzenetére

sensor060
(fanatikus tag)

Hello !

Szerintem ketté kellene választani a dolgokat, vagyis kizárni, mi a hiba. Azt, hogy a video driver megy-e, azt ki lehet próbálni egy sima VLC player-rel is szerintem, közben monitorozni, hogy most a cpu számol, vagy nem. Ha nem, akkor jó a driver, ha a cpu folyamatosan nagy terhelést kap akkor a driverrel van baj, és igaza van a PowerDVD-nek.
Talán a másik megoldás lehetne ideiglenesen Total Media Theatre-vel kipróbálni a lejátszást, mert ez a program jobb, mint a PowerDVD. Azt hiszem más nagyon nincs is, ami menüvezérelten lejátszana egy blu-ray filmet.

-s-

(#232) kisza25 válasza sensor060 (#231) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

köszi közben megoldódott, még egy frissítést le kellett tölteni a power DVD-hez és így már jó

ELADÓ: ASUS K53TA: A8-3500M, DG HD6740G2 (6620G+HD6650), 8GB 1333Mhz, 500GB WD Blue

(#233) gg72 válasza belinho (#230) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Néhány napja vettem egy ilyen GGC-H20LRB meghajtót, írást még nem próbáltam vele, de olvasónak (BD esetén is) nagyon jó. 12ezerért szerintem most szinte kihagyhatatlan vétel! Én mondjuk azért vettem, mert HD-DVD lemezeket is olvas, amiket Blu-ray-jé tudok majd alakítani.
Az írási kpességeit is tesztelem majd és írok róla.

Pioneer BDR-S06XLB Blu-ray író eladó

(#234) gg72 válasza belinho (#230) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Az első írás kiválóan sikerült az LG GGC-H20L íróval Verbatim mínuszos lemezre 8X sebességgel:

:C

(#235) belinho válasza gg72 (#234) üzenetére

belinho
(senior tag)

Kösz szépen a tesztet, ahhoz képest, hogy LG tényleg jó minőséget produkál, nagyon filózom én is rajta, mert jó árban van és tényleg olvassa a blu-ray-t, meg a hd-dvd-t is, ami a jövő szempontjából fontos, árban ott van mint egy komolyabb plextor vagy lite-on dvd író, de blu-ray is jár hozzá.

"Senki sem hiszi el, hogy bármi rossz megtörténhet vele, amíg meg nem történik"

(#236) gg72 válasza belinho (#235) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Pontosan. Ennyiért nagyon megéri, és egyelőre az írásminősége is kiválónak tűnik. (Gyengébb lemezekkel még nem teszteltem.) Mondjuk én sokat írni nem fogok vele, leginkább csak BD-és HD-DVD-olvasónak vettem.

Ami fura: alap FW-vel (1.03) a DVDFab HD Decrypter nem "látta" a HD-DVD lemezeket, csak ezzel a moddolt FW-vel: [Volume ID firmware patch]

HD-DVD lemezek rippelésére a DVDFab HD Decrypter az 5ös sorozattól nem alkalmas, ill. lehet még használni az AnyDVD programot.

(#237) jeni

jeni
(PH! kedvence)

igen tény és valóban megéri,de kérdés az,hogy hol is van HD-DVD lemez megírva és akár műsoros film formájában ?
igaz ez már csak hab a tortán

De tutira mint DVD író és mint Blu-Ray olvasó az jó ideig oké lesz

(#238) jeni

jeni
(PH! kedvence)

Ez most elírás vagy sem?

egyik
másik

(#239) gg72 válasza jeni (#237) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Nekem rengeteg HD-DVD lemezem van 2007-2008-ból, jó lesz majd archiválni őket az LG-vel, akár BD-re kiírva. Meg már ismerősök is bejelentkeztek néhány filmre, amelyet nem adtak ki BD-n.

(#240) gg72 válasza jeni (#238) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Biztosan az.

(#241) jeni válasza gg72 (#239) üzenetére

jeni
(PH! kedvence)

hopsz :Y
akkor mennyi is lehetett egy HD_DVD gyári filmes lemez? :U
ha igaz a Akva electric árjegyzéke akkor megveszem mert olcsóbb az Iponnál és arra is két év gari van,bezzeg ugyan azzal az akvánál 28ezeréti s van de arra csak 1 év a garancia

(#242) gg72 válasza jeni (#241) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

A HD-DVD korszak vége felé 2ezer Ft kölül volt egy gyári lemez. :U

Itt van jónéhány más bolt is, ahol akciós az LG: [link]

(#243) jeni

jeni
(PH! kedvence)

találtam másutt LG Blu-ray olvasót ami dobozos
[link]

a BOX kivitelben a szoftvert és 4 csavart mellékelik az LG GGC-H20LRB iróhoz.
Van aki esetleg BOX kiadásban kapta meg?
Mert az Ipon és a AQUA Electric nem írja,hogy BOX kiadású,még azt sem ,hogy OEM.

(#244) gg72 válasza jeni (#243) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Én a PCLand-tól rendeltem, nem volt feltüntetve, hogy dobozos lenne (sőt, előtte azt mondták, hogy zacsis lesz szoftverekkel), aztán mégis dobozost kaptam (kábelek, csavarok, szoftverek). :C Állítólag a nagyker infója pontatlan, ezért nincs feltüntetve sok boltban, hogy dobozos lenne.

(#245) sensor060

sensor060
(fanatikus tag)

Sziasztok !

Én ugy tudom, hogy az RB végü az a retail, azaz a dobozos (ilyen van nekem, csak BH10LS30-ba), az RBB pedig a Bulk, azaz az OEM verzió.

-s-

(#246) jeni válasza gg72 (#244) üzenetére

jeni
(PH! kedvence)

szia
megvettem az LG GGc- 20LRB-t BOX kivitelben,de abban nem találtam + tartalék bézs előlapot. A pc diszkont webes oldalát látva oda volt írva a tartalék előlap. Ezek szerint csak elírás? Ami meg volt az a kábel,a 4 csavar, a DVD szofver lemez,és a leírás

(#247) gg72 válasza jeni (#246) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Bézs előlap nekem sem volt benne, de a dobozon sincs feltüntetve, szerintem ez is nagykeres elírás...

(#248) jeni válasza gg72 (#247) üzenetére

jeni
(PH! kedvence)

a teszted alapján csak minuszos Verba,JVC lemezeket érdemes használni írásra és 4x sebességgel?

(#249) gg72 válasza jeni (#248) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Én egyelőre csak Verbatimot és Sony-t próbáltam, de nálam a 8X sebesség a legkisebb, amit felajánl az író. Így is tökéletes.

(#250) sensor060

sensor060
(fanatikus tag)

Hello !

Nekem sem volt benne a bézs elölap, pedig ahonnan rendeltem szintén irták...

A BD-nél nincsen olyan, hogy plusszos, minuszos.....ha jól értem, hogy BD-röl volt a kérdés...

-s-

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.