MM-ban mindig megkérdik fizetés után, kinyissák-e nekem?
Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

MM-ban mindig megkérdik fizetés után, kinyissák-e nekem?
Erre nekem is van egy történetem:
Pár évvel ezelőtt, amikor megjelent a Transformers című film dvd-n, gondoltam megveszem eredetiben. (Én szerettem volna, úgyhogy a lehurrogó hozzászólásokat hagyjuk
)
Egy éjszakai mikulásos bevásárlás során a budaörsi Tacskóban sort is kerítettem erre.
Fizetés után kibontottam és a filmet tartó műanyag, ami középen volt lefogatva, törött volt.
(a második lemez volt a normál helyen)
Maguknak a lemezeknek semmi bajuk nem volt, de, hamár kiadok 6000ft-ot, szeretném hogy makulátlan lenne.
Mondja a pénztáros, hogy vigyem az információhoz.
Itt hívtak valami IQ-fighter vezetőt, aki megpróbálta nekem megmagyarázni, hogy ez jogvédett és ezért nem tudja kicserélni.
Gondolhatjátok, hogy milyen ideges lettem.
Mondtam neki, hogy ne szórakozzon, 5 perccel ezelőtt vettem és ne akarja nekem beadni a hülye dumáját.
Pár perc vitatkozás uán mondja, hogy mindjárt jön, kitalál valamit.
Fél óra (!!!) után visszajött kezében egy sorjás, szutykos, az áruházban árult 5ft-os tokkal.
Néztem nagyokat, hogy mit akar.
Megszólal, hogy ebbe átpakolja a lemezeket meg a tokot és meg van oldva a probléma.
Na akkor elmagyaráztam neki a dolgokat és mivel a barátnőm már nagyon fáradt és ezáltal nyűgös volt, otthagytuk Őket és eljöttünk az eredetileg vásárolt dvd-vel, törötten.
Bocs az Off-ért, csak eszembe jutott.
Ezen kívül, írható lemezt szerintem nehezen lehet visszavetetni, Én is megtenném, mivel 5 lemezből 3 rossz volt és az egyiknek érdekes a felülete is...
Ez van 
[ Szerkesztve ]
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...

Köszi!
The TRUTH is out there! "Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága..."

Szerintem nem igazán...
1-2 BD lemezt már megríttam így hirtelenjében hibás lemez pár darab volt, most hogy ez lemez hiba volt-e azt nem tudom,de a filmet megint ki írtam és jó volt...

Hello Mindenkinek!
A fórumot olvasgatva kicsit elbizonytalanodtam, hogy nem is olyan egyszerű ez a blu-ray dolog. Most készülök írót venni, de előtte az a kérdésem lenne, hogy: Az asztali lg bd 370-es lejátszóm olvassa-e az írott bd-r, bd-re, bd-r dl, bd-re dl lemezeket? Illetve milyen buktatói vannak a lejátszónak, miket nem szeret(lemez márka, formátum stb...)? Ha van valakinek tapasztalata, akkor a válaszát nagyon megköszönném!

Hello !
Tapasztalatom nekem nincsen a BD-370-nel kapcsolatosan, viszont annyit tudok, hogy viszi az irt lemezeket, az ujrairhatót is, ilyen problémáid nem lesznek vele. Amivel probléma van, az a külsö hdd-k fogadása, illetve onnan mkv file-ok lejátszása, mert ha jól tudom nem tud ntfs filerendszert olvasni. No és a network része nem az igazi, tehát belsö hálóról szintén nem tud file-okat lejátszani, szerintem szintén ntfs gondok miatt. Youtube megy....
A 390-es az, ami tudja az ntfs dolgokat, mert ha jól emlékszem az elsö firmware frissités óta javitották ezt a csorbát, persze emiatt (is) drágább, mivel a jogdijak ugye.....
-s-
[ Szerkesztve ]

Köszi a választ!
Az ntfs és hdd gondokkal én is tisztában vagyok. Pont ezért akarok írót venni, hogy kiírom a filmeket meg mkv fileokat blu-ray-re és akkor onnan nézem. Remélem akkor ez így működni fog! Ha valaki tud valami biztosat még akkor várom a válaszát. Egyébként a lejátszó nekem eddig bejött. Tudtam a hiányairól, de a pénzét szerintem megérte, és ha viszi majd az általam írt blu-ray lemezeket akkor meg főleg elégedett leszek.

Lehet hogy jobban járnátok ha vásárolnátok egy Media lejátszót:
egy WD TV-t 30-35 ezer FT és mindent lejátszik, géppel is összetudod kötni stb-stb...
Nekem egy ilyenem van és nincs vele problémám + 3 ismerősöm is vett ilyet ahogy én megvettem és látták nálam...
(30.000 a legjobb kerül érdemes azt megvásárolni, mint az olcsóbb társaikat...)

Blu-Ray dolog meg nem olyan vészes, ha valamit nem tudsz kérdezzél ha tudunk akkor segítünk...
Blu-Ray íróba javaslom LG-t vásárolj, Aquaban 2 év garit adnak rá, legtöbb helyen csak 1 évet szoktak rá adni erre figyelj oda...

Bocsánat, azt hiszem kicsit félre érthető voltam. Amikor a bd 370 buktatóiról kérdeztem, akkor én konkrétan azt írt lemezekkel kapcsolatban gondoltam. Tehát van-e olyan márka amit nem szeret vagy valamilyen specko programmal írt filmeket hajlandó-e csak olvasni, meg ilyenek. A válaszokat előre is köszi!

Szerintem nincs legalábbis én nem találkoztam vele...
Ha szétnézel 500Ft alatt kapsz Maxel, Traxdata lemezeket ezek elég jó minőségűek, szerintem egy verba nem ér meg 1000Ft-ot annyival azért tényleg nem jobb...
Film írásra a ImgBurn programot használd, adat írásra meg szerintem a Nero-t.

Hello !
hogy melyik lemezeket szereti melyiket nem azt nem tudom neked megmondani, mert nekem egy Samsung lejátszóm van, de szerintem minél drágább egy lemez, annál jobb. Tehát a legolcsóbb lemezt elkerülni. Nagyon drágát azért lehet, hogy felesleges venni. Itt már nincsen pluszos/minuszos mizéria, ugyhogy ilyen gond sincsen.
Magának a lemeznek a megirásában nincsen különbség, ha a megfelelö módon (filerendszer, struktura, sebesség) irod meg, akkor vinnie kell, nincs mese.
-s-

Köszi mindenkinek a segítséget! Azt hiszem kezdésnek kipróbálok több márkát (maxell, tdk, verbatim), aztán kiderül melyik éri meg a legjobban. Még arra lennék kíváncsi, hogy a dual layer-es lemezeket is viszi-e? Azok még elég drágák és nem szeretném ha pocsékba menne.
Bocsánat, hogy ennyit aggodalmaskodok csak most akarok lemezeket rendelni, és nem mindegy melyikből veszek egy nagyobb tételt.

Hello !
szerintem a Maxell-t azt hanyagold, nem jó. Nem lett még egy rossz lemezem sem, csak furcsamód az ujrairható Maxell-t a megirt film végefelé alig tudja olvasni a lejátszó, mig a Verbatim-mel nincsen gond.
Dupla réteg nem éri meg, ugyanugy mint DVD-nél. Nekem eddig csak adatlemeznél kellett volna a dupla rétegü, ezt ugy oldottam meg, hogy vettem egy kétlemezes tartót, és felirtam a dolgokat két 25GB-os lemezre.
Nem az igazi, de sokkal olcsóbb. Persze nem minden az ár....
-s-

Sziasztok, fontolgatom en is Blu-ray iro vasarlasat (foleg csaladi videokat es .mkv-kat irnek ki vele). Az lenne a kerdes, hogy mostanaban mi a legjobb ar-ertek aranyu gep a piacon (mindig van valami slager :-) ) ? Nyers lemezek milyen arban mozognak?

Szerintem LG-t vegyél nekem is az van és nincs vele bajom előtte is LG-m volt 1-2 lemezt megírtam azzal is...
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_bh10ls30_bulk_fekete/139078
Javasolt szétnézned van olyan hely ahol 2 év garival adják aquaban most nincs, én ott vettem 2 év garival...bár már akkor is csak rendelésre tudták hozni...
Lemezt már kapsz 500Ft alatt Maxell vagy Traxdata
Verba az olyan 1000Ft kb de szerintem annyit nem ér meg annyival nem jobb...

Köszönöm szépen. Dobtam privit lemez ügyben.

gg72: végülis vettél lg-t?
én is szemezek vele, br. 30e alatt van!

Sziasztok!
Most jöttem haza Németországból, ahol a Media Markt polcáról 15 Euróért lehet leemelni a Verbatim BD-R 25GB (2X speed, LTH Type, printable, Hard Coat, AZO, Made in Singapore, Format Ver.1.2, azonosító: 43727) 10-es hengert. Igen jól számoljátok: 420 Forint darabja. Itthon ennyiért még Maxellt sem kapunk.
Adatlapja
Gyorsan meg is vettem az összeset, mielőtt az álom véget ér. Sajnos csak 3 db volt belőle.
Vettem még Panasonic BD-RE 25GB (LM-BEU25AE) lemezeket is, darabját 10 Euróért. Hogy itthon mennyiért lehet beszerezni? Sírjatok!
Akiknek vannak Németországban rokonai/ismerősei, jobban teszi, ha felveszi velük a kapcsolatot.
Még egyszer hangsúlyozom: besétáltam a MM-ba és leemeltem a polcról! Nem Internetről rendeltem meg, nem a feketegazdaságot gyarapítottam, boltból, számlával hoztam el.
[ Szerkesztve ]
Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren. http://nfs-s.com/nfsw/SPEEDMETALX6 http://worldoftanks.eu/community/accounts/503964325-speedmetal_x6/

Hello
Melyik városban voltál?

Szia!
Szerintem teljesen mindegy, de a Fellbach-i Media Marktban vásároltam. Stuttgartban, a König straße-n, a Saturn-ban kicsit drágább volt, kb. 18-19 Euro (nem emlékszem pontosan). Media Markt ott is van - mármint a König str-n - de nem voltam benn, mert már bezárt mire oda értem.
Ugyanitt - még mindig Stuttgart, König str. - a Karstadt-ban Sony BD-RE (BNE25BS2) lemezt vásároltam 8 Euróért (~2300Ft).
Azért azt ne felejtsétek el, hogy Stuttgartban a König str. olyan, mint Budapesten a Váci utca.
Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren. http://nfs-s.com/nfsw/SPEEDMETALX6 http://worldoftanks.eu/community/accounts/503964325-speedmetal_x6/
Ha valakit érdekelne egy tökéletesen működő, még garanciális LG GGC-H20LRB Blu-ray/HDDVD olvasó, néhány HDDVD film, esetleg egy Corel WinDVD 9 Plus szoftver, az ne legyen rest megkeresni.
Üdv 
Sectumsempra - For Enemies

Nekem is LG BH10LS30 blu ray íróm van, a kiírt lemezeket pedig LG BD370 lejátszón nézem. Szeretném kiiktatni a riplockot sensor60-hoz hasonlóan, a nem hivatalos firmware módosításával. A speed patchelt firmware már meg is van, viszont azt hogy tudom rátenni az íróra??

Hello !
Az a firmware egy exe, tehát inditható állomány, nem ? Simán ugyanugy el kell csak inditani, tulajdonképpen saját maga csinálja a firmware upload-ot a driverbe.
Lemez ügyben:
hazafelé jövet beugrottam Bécsben az egyik MediaMarkt-ba, pontosabban a Simmeringer-i lehajtónál levöbe (asszem ez a legközelebbi MM a határhoz), és én is találtam a fentebb leirt Verba lemezt külön is, meg 10-es packban is. Itt kicsivel drágább volt, de még igy is simán megérte, 25 euro volt a 10-es. Az ujrairhatók is jóval olcsóbbak mint a magyar MM-okban, tulajdonképpen nincsen értelme összehasonlitani az árakat, mert csak a vérnyomásom fog feljebb menni 
Ezt érte el Artisjus és a sok éhes, hamargazdag: tulajdonképpen a magyar boltokban megrohadnak a lemezek, lassan le is veszik a polcokról, mert egyre többen megkerülik (erre például pont jó az unio), de ez már kicsit offtopic, bocsi....
-s-

Mire jo ez az uj FW, es honnan lehet letolteni? En is pont most vettem egy ugyanilyen lejatszot.

Hello Tau_ba !
Szerintem te félreérted, nem a lejátszóhoz kell patch-elni a firmware-t, hanem az iróhoz, majd azt kell ujra feltölteni.
Egyébként a lejátszódhoz ITT a firm.
-s-
[ Szerkesztve ]

Hoppá, tényleg az egy exe, ezt jól elnéztem!
Köszi!

Nem a lejátszó firmware-ét hanem az íróét akartam frissíteni, hogy ne legyen az olvasási sebessége lekorlátozva. A BD370 egyébként magától felajánlja a frissítést ha hálózatra van kötve.
sziasztok ez nem íróhoz hanem lejátszóhoz kapcsolódik, de nem találtam olyan fórumot ahol feltehetném a kérdést
blu-ray filmet akarok nézni és már mindent frissítettem a lejátszót(firmware), a lejátszó programját(power DVD) és azt írja a cyberlink BD/HD advisor, hogy a VGA driver nem megfelelő, a 10.7 van fent
a VGA tud HDCP-t (xfx hd4830) ez a legfrissebb driver mi lehet a hiba
amúgy az avatart akarnám nézni 
a lejátszó LG GGC H20L
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: ASUS K53TA: A8-3500M, DG HD6740G2 (6620G+HD6650), 8GB 1333Mhz, 500GB WD Blue

Hello!
Blu-ray író vásárlása előtt állok, kevés lemezt írnék vele, mivel még elég mindenre a dvd.
A kiszemelt egy lg ggw h20 lrb- lenne, de nem tudom milyen minőségben ír, az oké, hogy megírja, de milyen minőségben a lemezeket, ha van valakinek tapasztalata róla írja már meg.
A sima olvasóról a lg ggc h20 lrb-ről tapasztalat dvd írás minőségéről?
"Senki sem hiszi el, hogy bármi rossz megtörténhet vele, amíg meg nem történik"

Hello !
Szerintem ketté kellene választani a dolgokat, vagyis kizárni, mi a hiba. Azt, hogy a video driver megy-e, azt ki lehet próbálni egy sima VLC player-rel is szerintem, közben monitorozni, hogy most a cpu számol, vagy nem. Ha nem, akkor jó a driver, ha a cpu folyamatosan nagy terhelést kap akkor a driverrel van baj, és igaza van a PowerDVD-nek.
Talán a másik megoldás lehetne ideiglenesen Total Media Theatre-vel kipróbálni a lejátszást, mert ez a program jobb, mint a PowerDVD. Azt hiszem más nagyon nincs is, ami menüvezérelten lejátszana egy blu-ray filmet.
-s-
köszi közben megoldódott, még egy frissítést le kellett tölteni a power DVD-hez és így már jó
ELADÓ: ASUS K53TA: A8-3500M, DG HD6740G2 (6620G+HD6650), 8GB 1333Mhz, 500GB WD Blue

Néhány napja vettem egy ilyen GGC-H20LRB meghajtót, írást még nem próbáltam vele, de olvasónak (BD esetén is) nagyon jó. 12ezerért szerintem most szinte kihagyhatatlan vétel! Én mondjuk azért vettem, mert HD-DVD lemezeket is olvas, amiket Blu-ray-jé tudok majd alakítani.
Az írási kpességeit is tesztelem majd és írok róla.
Pioneer BDR-S06XLB Blu-ray író eladó

Kösz szépen a tesztet, ahhoz képest, hogy LG tényleg jó minőséget produkál, nagyon filózom én is rajta, mert jó árban van és tényleg olvassa a blu-ray-t, meg a hd-dvd-t is, ami a jövő szempontjából fontos, árban ott van mint egy komolyabb plextor vagy lite-on dvd író, de blu-ray is jár hozzá.
"Senki sem hiszi el, hogy bármi rossz megtörténhet vele, amíg meg nem történik"

Pontosan. Ennyiért nagyon megéri, és egyelőre az írásminősége is kiválónak tűnik. (Gyengébb lemezekkel még nem teszteltem.) Mondjuk én sokat írni nem fogok vele, leginkább csak BD-és HD-DVD-olvasónak vettem.
Ami fura: alap FW-vel (1.03) a DVDFab HD Decrypter nem "látta" a HD-DVD lemezeket, csak ezzel a moddolt FW-vel: [Volume ID firmware patch]
HD-DVD lemezek rippelésére a DVDFab HD Decrypter az 5ös sorozattól nem alkalmas, ill. lehet még használni az AnyDVD programot.

igen tény és valóban megéri,de kérdés az,hogy hol is van HD-DVD lemez megírva és akár műsoros film formájában ?
igaz ez már csak hab a tortán
De tutira mint DVD író és mint Blu-Ray olvasó az jó ideig oké lesz

Nekem rengeteg HD-DVD lemezem van 2007-2008-ból, jó lesz majd archiválni őket az LG-vel, akár BD-re kiírva. Meg már ismerősök is bejelentkeztek néhány filmre, amelyet nem adtak ki BD-n.

Biztosan az.

hopsz 
akkor mennyi is lehetett egy HD_DVD gyári filmes lemez? 
ha igaz a Akva electric árjegyzéke akkor megveszem mert olcsóbb az Iponnál és arra is két év gari van,bezzeg ugyan azzal az akvánál 28ezeréti s van de arra csak 1 év a garancia

A HD-DVD korszak vége felé 2ezer Ft kölül volt egy gyári lemez. 
Itt van jónéhány más bolt is, ahol akciós az LG: [link]

találtam másutt LG Blu-ray olvasót ami dobozos
[link]
a BOX kivitelben a szoftvert és 4 csavart mellékelik az LG GGC-H20LRB iróhoz.
Van aki esetleg BOX kiadásban kapta meg?
Mert az Ipon és a AQUA Electric nem írja,hogy BOX kiadású,még azt sem ,hogy OEM.

Én a PCLand-tól rendeltem, nem volt feltüntetve, hogy dobozos lenne (sőt, előtte azt mondták, hogy zacsis lesz szoftverekkel), aztán mégis dobozost kaptam (kábelek, csavarok, szoftverek).
Állítólag a nagyker infója pontatlan, ezért nincs feltüntetve sok boltban, hogy dobozos lenne.

Sziasztok !
Én ugy tudom, hogy az RB végü az a retail, azaz a dobozos (ilyen van nekem, csak BH10LS30-ba), az RBB pedig a Bulk, azaz az OEM verzió.
-s-

szia
megvettem az LG GGc- 20LRB-t BOX kivitelben,de abban nem találtam + tartalék bézs előlapot. A pc diszkont webes oldalát látva oda volt írva a tartalék előlap. Ezek szerint csak elírás? Ami meg volt az a kábel,a 4 csavar, a DVD szofver lemez,és a leírás

Bézs előlap nekem sem volt benne, de a dobozon sincs feltüntetve, szerintem ez is nagykeres elírás...

a teszted alapján csak minuszos Verba,JVC lemezeket érdemes használni írásra és 4x sebességgel?

Én egyelőre csak Verbatimot és Sony-t próbáltam, de nálam a 8X sebesség a legkisebb, amit felajánl az író. Így is tökéletes.