2013. május 25., szombat

(#1) PalM

PalM
(kvázi-tag)

Szevasztok!
Bocs hogy ujat nyitok de ez fontos lenne és nem akartam keresgélni mert bármikor jelentkezhet a probléma!
Két hete kezdődött! Egyszercsak resetelt a gépem, nem tudom miert! Aztán másnap ismét, de akkor megfigyeltem,hogy amikor ujraindul utána a merevlemez olyan hangot ad ki amikor bekapcsol, és várni kell az inditás utáni képnél. Ezt utána is megfigyeltem, és észrevettem mindig ugyanaz a merevlemez kapcsol be ujra resetelés után.
A probléma most már egyre súlyosabb mert 2 óraja hazaértem, eleinte semmi gond, de kb 1 órája kezde megint az egészet, de most már 5-10percenként.
Nem nagyon tudom mi lehet a gond , ezért kérem segítségeteket!
A tápom Codegen 400W, mielőtt kérdeznétek, de nem valószínű hogy az a probléma mert más táppal is ugyanazt csinálta (400W mercury)

Segítségetek előre is köszönöm!

Üdv.:

PalM

My Config: ASUS M2N-E SLI, 3800+ AMD X2, 3GB 800MHZ KINGMAX, ASUS NVIDIA 7900GS 256MB, ASUS VH222D 22" , 160+200+250+300GB SAMSUNG, LOGITECH MX518 MOUSE, STEELPAD QCK MINI egerpad

(#2) zso73 válasza PalM (#1) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A tápcsatit nézted? Beér rendesen a helyére a pöcök? Y elosztó van a rendszerben?
A táp: Az egyik 19, a másik 20-1.:DDD

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#3) PalM válasza zso73 (#2) üzenetére

PalM
(kvázi-tag)

Az volt az első megnéztem jó volt de azért cserélgettem is a tápcsatit! Y tápcsti volt de kiszedtem és most 3 winyó+ Dvd-iro van benn.

My Config: ASUS M2N-E SLI, 3800+ AMD X2, 3GB 800MHZ KINGMAX, ASUS NVIDIA 7900GS 256MB, ASUS VH222D 22" , 160+200+250+300GB SAMSUNG, LOGITECH MX518 MOUSE, STEELPAD QCK MINI egerpad

(#4) <>jana<> válasza PalM (#1) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

everestben nézd meg a smart értékeket lehet a vinyó döglődik,ha már ott vagy akkor hőmérségleteket is fusd át hátha melegszik valami,lehet valamelyik ventillátor hullott meg

(#5) _Volkovy_

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nálam ma a nagy melegtől volt ilyen kattogás..

(#6) The DJ

The DJ
(őstag)
LOGOUT blog

A vinyód nem maxtor véletlenül?

"Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész."

(#7) PalM válasza <>jana<> (#4) üzenetére

PalM
(kvázi-tag)

A SMAT értékek jók! winyók: 38-40 fok körüli hőmérsékleten vannak, cpu: 55fok, alaplap 38fok!

(#8) PalM válasza The DJ (#6) üzenetére

PalM
(kvázi-tag)

Egy maxtorral már szívtam és elég fontos dolgok voltak rajta! Most 3*160GB SAMSUNGom van!!! :) Amelyik sz@rakodik: SP1604N(ezen van a rendszer is), van még satas: SP1614C, + egy SP1614N 8mb cache!

(#9) luciferc válasza PalM (#8) üzenetére

luciferc
(őstag)

samsung hutil-t ráengedted már? az nem csak a smartot nézi.

Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

(#10) The DJ válasza PalM (#8) üzenetére

The DJ
(őstag)
LOGOUT blog

Csak azért kérdeztem, mert eddig amennyi maxtor vinyóm volt mind produkált ilyen tüneteket és a mostani 80-asom is elkezdte, de nemsokára be is végzi, mert már alig akar működni, szinte csak kattog és feléled...

Akkor elképzelhető, hogy a meleg tett be neki
Elegendő a ház szellőzése?
Nincs összezsúfolva a hdd körül semmi?

[Szerkesztve]

"Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész."

(#11) <>jana<> válasza PalM (#7) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

aza cpu 55 fok lehet kicsit sok ha alapon jár mostan,terhelve kéne ennyinek lennie.ráadásul az asusok általában alámérnek.

(#12) _Volkovy_

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nálam is 160-as Samsung csinálja ezt,a melegben..

Mondjuk nálam fölötte meg alatta is van hdd,mindez hűtés nélkül.Szegény..
Azért remélem nem lesz baja.

(#13) PalM válasza luciferc (#9) üzenetére

PalM
(kvázi-tag)

Azt a samsung.hu-ról lehet letölteni vagy honnan??megnézem azzal is!

(#14) twollah válasza PalM (#1) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Hat azok a tapok, nem egy eromuvek, foleg a konfigodhoz.
Illene mihamarabb lecserelni, ha nem akarod, hogy elvigye magaval a fel gepet.

A HDD kattogas, meg IMHO az, hogy az elektronika ujrakalibralja fejet a szektorokhoz kepest, a hotagulas miatt.

(#15) luciferc válasza PalM (#13) üzenetére

luciferc
(őstag)

Bővebben: link

Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

(#16) PalM válasza The DJ (#10) üzenetére

PalM
(kvázi-tag)

Nyitott a ház meg két winyó nincs beszerelve csak lóg kifelé! Amelyik bennt van az csinálja a problémát. Most egy óra alatt kétszer. Kiveszem, és rárakok egy hűtőt amilyen szerencsém van van is egy csak nem azon.

(#17) PalM válasza twollah (#14) üzenetére

PalM
(kvázi-tag)

Hétfőn megyek venni már elterveztem, sok rosszat hallani ezekről a codegenekről... Egy Chieftc-et fogok venni!

(#18) PalM válasza twollah (#14) üzenetére

PalM
(kvázi-tag)

Nekem nem kattog hanem eccerűen kikapcsol resetnél...

[Szerkesztve]

(#19) twollah válasza PalM (#18) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Hm...
Nem lehet, hogy az alaplap allergias a HDDre?
Mas HDDvel is ugyan ezt csinalja?

(#20) Vangelis válasza _Volkovy_ (#12) üzenetére

Vangelis
(PH! nagyúr)

Annak már van baja, ha jól tudom vagy nem?.....kéne oda az a hűtés szerintem:F

Nem tagadom, lexarom.....

(#21) PalM válasza twollah (#19) üzenetére

PalM
(kvázi-tag)

A többi HDD-vel rendesen megy! Nem hiszem hogy allergiás lenne rá, mert már majdnem 1 évet rendesen működött! Meg ez a rendszerwinyóm is, és 2 héttel ezekőttig semmi bajom nem volt vele.

(#22) PalM

PalM
(kvázi-tag)

Majd 10 perc múlva visszanézek, addig kioperálom a HDD-t a forró házból, visszaveszem a procot 2500+-ra az 55fok miatt, meg rárakom a winyóra a hűtőt!

(#23) luciferc válasza PalM (#21) üzenetére

luciferc
(őstag)

szvsz engedd rá a hutilt. nekem ugyanilyen vinyóval M.C. (main coil) hiba volt, ami adatbizonytalanságban nyilvánult meg. smart semmit nem jelzett, csak a hutil

(#24) PalM válasza luciferc (#23) üzenetére

PalM
(kvázi-tag)

Ez működik windowsból is? Csak azért kérdem mert sz@r a floppy meghajtóm!

(#25) PalM

PalM
(kvázi-tag)

Bővebben: link

[Szerkesztve]

Hőmérsékletek Everesben!

[Szerkesztve]

(#26) maross

maross
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az is lehet, hogy a videokartyad melegedik tul, tapizd meg biztos ami biztos.

senki se mondta, hogy könnyű lesz!

(#27) PalM válasza maross (#26) üzenetére

PalM
(kvázi-tag)

Tapintásra elég meleg (inkább forró), de nem hiszem hogy azért kapcsolna ki a winyó! Bár az lehet hogy a reset miatt történik a winyó kikapcs majd bekapcs! Ja és a hűtő (vga) kb 1 hónapja elég furcsa hangokat ad ki bekapcsolásnál!

(#28) Mania

Mania
(őstag)

Kapcsold ki azt az opciót hogy hiba esetén újrainduljon a gép.Én is azt hittem hogy resetel,aztán kiderült hogy mindig van kék ablak.A memóriákkal volt baj....

(#29) luciferc válasza PalM (#24) üzenetére

luciferc
(őstag)

ez biza dos-os... pendrive-os boot?

(#30) <Adamsky> válasza PalM (#1) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Kapcsold ki az autómatikus újraindítást rendszerösszeomlás esetén.
Vezérlőpult -> rendszer -> speciális -> indítás és helyreállítás
Így újraindítás helyett kapsz egy szép kék képernyőt. Egyébként ilyen újrainduláskor a Win le szokta lőni a HDD-(ke)t. Könnyen lehet, hogy nem a vinyóval van gond, hanem mondjuk a proci hűtésével (ld. magas idle hőm.)

Ne csak péklapátot!! https://www.change.org/petitions/android-phone-manufacturers-start-making-mid-size-smartphones-with-high-end-specs

(#31) PalM válasza <Adamsky> (#30) üzenetére

PalM
(kvázi-tag)

Kikapcsoltam, de már abbahagyta az ujraindulásokat amiota levettem a procit 3200+-ról eredeti 2500+-ra + a winyo kapott egy jó hangos hűtőt is (majd veszek hétfőn valami halkabbat) Igy proci:45fok, winyo 13fok! Remélem mostmár tényleg vége lesz ennek a problémának!

Mindenkinek köszönom a segítséget!!!:C

(#32) <Adamsky> válasza PalM (#31) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

''...winyo 13fok...''
Jó pontosan mérhet az a vinyó... :U

Ne csak péklapátot!! https://www.change.org/petitions/android-phone-manufacturers-start-making-mid-size-smartphones-with-high-end-specs

(#33) PalM válasza <Adamsky> (#32) üzenetére

PalM
(kvázi-tag)

Tapintásra szinte deres! :D ...12fok :C

(#34) <Adamsky> válasza PalM (#33) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Csak aztán le ne ''fagyjon'' :DDD

(#35) zso73 válasza PalM (#31) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az aláírásodban ott van a ramod is. Csak 333MHz-s? Lehet, hogy az nem birja a tuningot. A prockód 3200+-on mekkora FSB-vel megy? 200MHz-el?

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#36) Ganger

Ganger
(fanatikus tag)

Sorry, de most en is ideirom a kinjaimat.

A kovetkezo az eset: 3/4 oraval ezelott kapcsolom be a gepet: indulgat csak mielott felporogne az egesz kiirja, hogy nem talalhato bootolhato egyseg a gepen. Nem talalta meg a samsung winyot, megjegyzem vadiuj. Jo akkor restart bios, mi nem tetszik neki.
Na jo Del aztan a kovetkezo kepernyo fogad az entering setup felirat utan: wait...
Mondanom sem kell hogy a wait az wait maradt a bios sehol.:O
Oke na ezt eljatszottuk meg parszor, lehuztam a satas vinyot, ugyanez, lehuztam a floppít dvdromot, minden ugyanaz setup waittel kiakad. Lehuztam a samsung winyot is az alaplaprol, es lass csodat bios szolgalatra kesz. :F
OK. Akkor kikapcs s winyo ujra fel. Az eredmeny ugyanaz. Oke winyo le bioszba be:
a winyokezelesnel a sata-t atallitottam sata+patara, majd ujra fel a winyot, es ime mukodik minden! :F

Na akkor most kerdesek: ez mi volt? elotte minden mukodott faszan, semmi problema, ma reggel meg ez? megjegyzem a sata+pata kombival legutobb el sem akart indulni.
kerlek mondjatok par otletet hogy mik hibadzhatnak?
igazabol a tokom tele van hogy harom hetes a gep, de mar tobbet szenvedtem vele, mint az ezt megelozovel. mult hetvegen a winyo mondta be az unalmast ket het utan, tegnap a dvd nem akart felporogni, most meg ez.

Komolyan mondom ha megint baja lesz valamelyik alkatresznek a boltosok seggebe fogom feldugni, mind az alkatreszt, mind a garancialevelet.
:((

[Szerkesztve]

Repül a rohadt gép ki tudja hol áll meg, s kit hogyan talál meg

(#37) _Volkovy_ válasza Vangelis (#20) üzenetére

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az,amit mondtam..

Tényleg a hűtés a baja,továbbra is.

Tegnap egész nap ment.

(#38) _Volkovy_ válasza Ganger (#36) üzenetére

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Samsung halálnap van,sztem be se kapcsold.
Tegnap és ma több Samsungos problémát hallottam,mint egész évben összesen máskor.

Ha ez megnyugtat,tegnap kivettem egy cdírót a gépemből,és nem kapcsolt be!:DEgyáltalán nem reagált.1 óra múlva benyomtam a gombot,és paff,elindult.:F

(#39) Ganger válasza _Volkovy_ (#38) üzenetére

Ganger
(fanatikus tag)

:DDD
A gepek kezdenek osszeeskudni ellenunk.
Amugy most megy minden faszan szoval nem ertem, mi a fene van.:F

(#40) _Volkovy_ válasza Ganger (#39) üzenetére

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Rise of the machines.:D

Nálam is oké minden,na még jó.Csak ezeket nem tudom felfogni..

(#41) Ganger válasza _Volkovy_ (#40) üzenetére

Ganger
(fanatikus tag)

Az isten se erti oket. Minden gep ezt jatszotta eddig velem. De a legdurvabb az akkor is az volt amikor epp netezek(a regi gepen) aztan a winchester felnyog majd leall az egesz rendszer, lefagyott teljesen. Epp irtam vmi beadandot is, es kicsit kiakadtam, nem mentettem mar jo idje :(
Mergemben belerugtam teljes erombol, a gepbe. Lass csodat a rendszer ujra mukodott.
:DD
Nem tudom most mi lehet az ujnak a baja, de majd megsimogatom talan egy kis szeretetre vagyik.:)

(#42) Vangelis válasza _Volkovy_ (#40) üzenetére

Vangelis
(PH! nagyúr)

:F:DDD

Nem tagadom, lexarom.....

(#43) maross válasza _Volkovy_ (#38) üzenetére

maross
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ilyenkor csak ki kell kapcsolni a tapot 5mp-re, majd vissza :).

(#44) _Volkovy_ válasza maross (#43) üzenetére

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

elemcsere,bios reset,táp lekapcs volt :)

(#45) PalM válasza zso73 (#35) üzenetére

PalM
(kvázi-tag)

Ja csak 333mhz-s, de cserélve lesz már megvan a vevő rá, amúgy a proci 200mhz-n ment, de 1 évig semmi bajom nem volt vele! Most visszaraktam alapra.
A másik: újabb gáz, hogy a vga hűtőm kezd tönkremenni, mert idegesítően hangos recsegő hanggal üzemel! A winyó azóta is jó, csak a satasom ment fel 45-50fok közé! Hétfőn megoldok mindent mert nem akarom hogy szétmennyen idő előtt, veszek egy 12cm-es rendszerventit, vga hűtőt, satas winyora hutőt! Esetleg meg tudná valaki mondani a vga hőmérsékletét mivel lehet mérni???

(#46) maross válasza _Volkovy_ (#44) üzenetére

maross
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

5mp megvolt taplekapcs utan? az is fontos resze a proceduranak :).

(#47) Tomitosz

Tomitosz
(fanatikus tag)

Kéne egy kis tanács.Egy AMD sempron 2400+ prockom van ami kb 49 és 53 fok között teng. Ez menyire közelit a veszéjes felső határhoz??? Menyi a biztonságos höfok???

(#48) Gh0sT válasza Tomitosz (#47) üzenetére

Gh0sT
(PH! addikt)

Ez még elvislehető határok között van. Terhelve, vagy terheletlenül mérted ezeket az értékeket? Szvsz 70 C sem annyira gázos, bár annyin már én sem üzemeltetném szívesen a procimat.

Ha biztosra akarsz menni, akkor vagy biosból, vagy valamilyen szoftverrel figyelteted a CPU hőméréskletét és egy kritikus értéknél kikapcsoltatod.

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna. *** Android fejlesztőt keresünk: http://tinyurl.com/9pjhpyd

(#49) Ganger válasza Ganger (#36) üzenetére

Ganger
(fanatikus tag)

A probléma fixalva.
Az mocskos ide kabelek voltak szarok, amit alig harom hetes alaplapomhoz mellekeltek, kicsit idegesito, hogy eloszor az uj winyo baszakodik, majd a vadiuj alaplap kabelei szurnak ki velem. Nem lehet igaz. Kicsereltem egy regi, tobb mint 7 eves kabelre es ime!! Mukodik minden normalisan. :F
persze a 7 eves kabelnek semmi baja massziv eros, kitarto.
Rohej:(( :((
Asus P4P800E deluxe alaplap ami azert nem volt olcso.
Most gondolkodom, hogy menjek-e hisztizni boltba...
Nincs nagy kedvem a kocsog ugyfelet jastzani, de egy kicsit mar kiakaszto a dolog, hogy friss cumoim szarakodnak velem.
A winyonal elvesztettem minden toleranciamat, amikor kinyirta az adataimat, amik kozott volt jo par nehezen potolhato...

(#50) Recon

Recon
(PH! addikt)

Na felhoztam ezt a régi topicot, ugyanis az én gépem is betegeskedik. :O

Most vettem:

Alaplap: Asus P5KC
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600
RAM: 2x1 GB Corsair 800 MHz-es, CL4-es (alap-beállításokon járatva)
VGA: MSI Radeon 1950 Pro 512 MB
DVD-RW: NEC AD-7173S
HDD: 250 GB WD 16 MB cache, SATA2
Táp: Chieftec 400W

Szóval: feltelepítettem először az XP Pro-t (SP2), majd elkezdőtek a problémák (ha jól emlékszem, már telepítés közben is): bejön a kék halál, kilistázza a memóriát, vagy mit csinál (ez kb. 1-2 mp-ig tart, szóval elolvasni se tudom, mit ír), és újraindul a gép. Ez főleg akkor fordul elő, ha csinálok is valamit a gépen, pl. egyszerre megy a Winamp, Firefox, Messenger. Ha csak a zene szól, és nem nyúlok hozzá, akkor nem történik ilyesmi.

Na ezután feltelepítettem a Vista Ultimate-t, azzal teljesen ugyanez a probléma. Aztán csináltam HDD-ellenőrzést a TuneUp-pal, nem volt probléma. Aztán BIOS-t frissítettem az alaplapon, a probléma továbbra is fennált. :(( Most már nem tudom, mit tegyek. Havertól holnap kérek egy kölcsön vinyót, mert gyanítom, hogy azzal van baj, mert az enyémet használtan vettem, és miután hazahoztam, 1-2 nap múlva elkezdte azt csinálni, hogy leállásnál kattan egy nagyot. Van rajta gari, szóval nem gáz, ha rossz, csak már nagyon szeretném kideríteni, hogy mi a baj, mert ez nagyon idegesítő.

Aki találkozott hasonló problémával, vagy tud valahogy segíteni, azt nagyon kérem, írjon!

Köszönöm előre is! :R

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.