2013. május 19., vasárnap

(#9351) Allien válasza johnjohn (#9349) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Perszehogyne! Valamivel csak kennem kell a szénszállitó kézi kocsimat! :DDD Külömben, a rendőr megbüntet a hangos nyikorgás miatt. ;)
Meg, olyan cégnél dógozom, ahol étkezési hozzájárulásként utalványt kapok, amit élelmiszerre, pl zsír tudok költeni. Zsír mi? :D

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#9352) johnjohn válasza Allien (#9351) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Az jó, nekem meg egyetemi menza jut! Sejtheted!

[ Szerkesztve ]

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#9353) Szten Márs válasza johnjohn (#9352) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak nem rossz a Pázmányon a kaja? :DDD

Egyébként a tesztfotókat hogy gondoltad, különböző ISO-kon különböző rekeszértékkel valami kis csendélet plusz pár, ami az obi bokeh képességeit mutatja be?

Ja és köszönöm mindenkinek a gratulációkat :R
Ha már bábaasszony meg szülés... azért kiváncsi lennék, hogy vajon orbano vajjúdott-e tovább, vagy én :DDD

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#9354) johnjohn válasza Szten Márs (#9353) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Nyilván mindenkinek a környezetében van pár olyan fotótéma, amit pl. több objektívvel is le tud fotózni, akár alapbeállításokkal is, azután nyílván rekeszelve is, épület, tájkép stb.
Aki nem ismeri az obikat, vagy a gépeket, fogalmat alkothatna, hogy ugyan azon, helyről és kb ugyan abban az időben melyik cucc mit produkál.
Valami ilyesmit csinál az ephotozine Itt oldalon a tesztelő, ha nem is azonos fényviszonyok közt, de lehet viszonyítani a különbségek alapján, mi mit tud.
Nyilván más volna, mert itt lehetne kommentelni,illetve kérdéseket feltenni a tesztelőnek.

Az obikat már könnyebben szülöd, reméljük. ;]

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#9355) Szten Márs válasza johnjohn (#9354) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát remélni én is szoktam, de néha árt az egészségemnek. A Tamron 70-300 kis szülés, nagyobb szülés majd a Tamron 17-50 F/2,8 lesz, ha kijön... de jó volna megszülni :)

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#9356) johnjohn válasza Szten Márs (#9355) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Volt 70-300-as Tamronom a Sony A 100-hoz, szerintem az árához képest kimondottan jó, sőt az 55-200-as Tamron még jobb, az a teljes tartományban jól használható különösebb rekeszelés nélkül is.

(#9357) Szten Márs válasza johnjohn (#9356) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha 55-200-ra adnám a fejem, akkor azért a Pentaxé lenne a nyerő, csak ha már homár, azért csak jól jön pluszban az a 100mm szerintem. És tényleg, amilyen ára van, gyakorlatilag ajándék - de ez még némileg odébb van azért.

atos30:
Hát pedig sokszor az x szeres zoom kerül ennyibe. Amit aztán vagy lehet jól használni valóban, vagy nem. Meg van némi mellékhatása. Bár az UZ gépeknek általában bridge-szerűbb, a kis zoomos gépek általában zsebkompaktszerűek. Leginkább egyiket sem ajánlanám, de ha nagyon kell valamelyik, akkor ne az FZ18 legyen lehetőleg.

[ Szerkesztve ]

(#9358) atos30 válasza Szten Márs (#9357) üzenetére

atos30
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Köszi.
Még szétmazsolázom a 6-7*-es zoom-os kompaktokat is.A végén még zsebes méretű lesz.

A pénz azért van, hogy elköltsük!

(#9359) matyiGo

matyiGo
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Van 60ezer pénzem fényképezőgépre, mit javasolnátok? :U
:R :R :R

(#9360) Szten Márs válasza matyiGo (#9359) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azt, hogy írd le az elvárásaidat, igényeidet és hogy milyen körülmények között mit fotóznál leggyakrabban.

(#9361) matyiGo válasza Szten Márs (#9360) üzenetére

matyiGo
(fanatikus tag)

hát... minden körülmények közt a legjobbat tudja hozni. ez a lényeg. :DDD

ha szobában fotózok arcot akkor ne égesse ki a vaku miatt... :B ilyesmik
főleg embereket fotóznék szoba sötét körülmények közt. A makrózás pl nem fontos

eddig néztem kicsit használtan ezt a panasonic FZ8 -ast, erről mit gondoltok?

(#9362) Szten Márs válasza matyiGo (#9361) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

FZ8-ról? Azt, hogy kerülendő, méghozzá nagyon.
60 körülért Canon SX100 jelenleg a best buy. Mondjuk beltéren nem lenne rossz, ha nagyobb nagylátószöggel rendelkezne. Nehéz kérdés.

(#9363) matyiGo válasza Szten Márs (#9362) üzenetére

matyiGo
(fanatikus tag)

ez eddig nem túl biztató... apumnak is ilyen Canon SX100 van de én egyáltalán nem vagyok vele megelégedve, különösen beltéren, nagyonsok életlen képet csinál és sötétnek is találom őket.
hugomnak van egy régi a70 canon-ja és gyakorlatilag szebb képeket csinált (ugyanaz a helyés idő) a géppel persze semmi gond csak egyszerűen élvezhetőbbek a képek amik a régi géppel készültek.
szov SX100-at nem veszek, nállam lejáratta magát.
de a FZ8-ak láttam pár képét és nekem így elsőre tetszettek, de ha azt mondod biztos

a Fujifilm-ekkel mi a helyzet?

(#9364) Szten Márs válasza matyiGo (#9363) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az A70 esélyesen jobb képet készít, mint az SX100, az FZ8-nál meg sokkal jobb képeket. Sajna ez van. Fuji... hát fene tudja, amíg lehetett kapni 6500-at addig az best buy volt, jelenleg nem nagyon van ebben az árkategóriában jó modellje.

(#9365) matyiGo

matyiGo
(fanatikus tag)

vagy egy Sony DSC-H3?
vagy ez a használt MINOLTA KONICA A200 ?

vagy valami ilyesmi.

hozzáteszem az a minolta nagyon tetszik csak félek mert ugye 2 éves használt.

(#9366) Dare2Live válasza matyiGo (#9363) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ott vagy a géped hibás vagy te rontasz el vmit.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#9367) johnjohn válasza matyiGo (#9365) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Vagy keress egy Fuji S 7000-est jó állapotban az is tuti a használtak között, nekem anno nagyon jól működött évekig.

(#9368) hemaka válasza matyiGo (#9363) üzenetére

hemaka
(PH! kedvence)

Ott szerintem valami géphiba lehet, mert láttam sok-sok tesztképek és jók, illetve sokan akik használják, dicsérték is. :DD

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#9369) ottkar válasza matyiGo (#9361) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Hát hogy a vaku ne csináljon halottfehér arcot azért a fotós tehet a legtöbbet, egyszer nem direkt vakuz szembe vagy diffúzorral teszi. Sok olyan dolog van amit egyetlen gép se tud megcsinálni.Ha szobában életlen a felvétel először kell elég fény hogy az AF be tudjon állítani és a felvételt csak elegendő fénnyel lehet elkészíteni anélkül nem megy Sötét körülmények között nem lehet fotózni, legalábbis jó képet nem lehet várni.

(#9370) molnigee

molnigee
(kvázi-tag)

Üdv!

Újra én vagyok, 30.000 lenne egy új gépre, eddig a canon a550 jött szóba, de megnéztem boltban, és hát csodálkozva vettem észre, hogy az én a510emhez képest eltűntek róla a Tv, Av és M módok :O Hát rohadt nagyot csalódtam, hisz főként a manuális funkciók meglétével nyújtott többet a széria...
Most már totál nem tudom mi legyen, bejött egy új játékos is: Pana DMC FX10, szintén 30 ropi.
Kérdésem, szerintetek melyik a jobb? Tudásilag már kiveséztem kb, de képminőségileg melyik a jobb?

(#9371) Szten Márs válasza molnigee (#9370) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem egy A570IS-t próbálj kigazdálkodni valahogy. Nemcsak hogy lesznek manuális módok, hanem még optikai képstabilizátort is kapsz.

(#9372) molnigee válasza Szten Márs (#9371) üzenetére

molnigee
(kvázi-tag)

Az a gáz, hogy barátnőmnek lesz ballagásra és 30at kapott rá, nekem kell kiválasztani melyik legyen.
Lehet megpróbálom rábeszélni hogy beleadok én is 10Kt, és akkor meg is van.
Mert szerintem annyit megérne :S

DE ha mégis a fent említett két gép közül kell választanom, akkor melyik legyen???

(#9373) philoxenia válasza matyiGo (#9365) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Az A200-ban mennyi expo van? Az nagyon jó vétel lehet, ha jó állapotban van.

Molnigee:: Fs-zsoci most vett FX10-et, Neki személyes tapasztalatai is vannak.

[ Szerkesztve ]

(#9374) Mercutio_ válasza matyiGo (#9365) üzenetére

Mercutio_
(PH! kedvence)

Ha használt is szóbajön, akkor esetleg ez a még garis S3IS

Szten:A 70-300-as Tamronom is épp eladó... ;)

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető cuccok: http://href.hu/x/dzq8 BIO köntös, Siemens C60 mobil, OKOStelefon tokok/fóliák (ZTE Grand X V970, Lenovo A789, ZTE Blade), MX31 mITX ház+FSP táp+kártyaolvasó+DVD-RW csak 15k, átalakítók/kábelek, 120mm-es ventirács

(#9375) matyiGo válasza philoxenia (#9373) üzenetére

matyiGo
(fanatikus tag)

ezt írta válaszul a csóka a hirdetés fórumára, ez alapján nem tűnik agyon nyúzottnak, én is így reklámoznám ;] ;]

"Hali. 1. Első tulaj vagyok. 2. Családi fotózásra használtam ( unokák, névnap,stb) 3. Van 1db 1Gb-os kártyám, az még nem telt meg. Gyári dobozában, minden tartozék megvan, távirányitó, töltő, cd-k, stb. Megtekinthető Pesten bármikor, a 3-as Metro vonalán. Javitva nem volt. Adok hozzá pár apróságot."

(#9376) matyiGo válasza Mercutio_ (#9374) üzenetére

matyiGo
(fanatikus tag)

vicces :) már írtam is az eladójának. :P

mod: mármint mielőtt láttam volna a HSZ-ed

[ Szerkesztve ]

(#9377) fs-zsoci válasza philoxenia (#9373) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Bizony, köszönöm, és röviden: Ajánlom. Bővebben: Tehetek fel képeket, csak azért nem eröltetem, mert látom komolyabb dolgokkal vagytok elfoglalva :B
De nekem attól még egy fx10 vásárlás is hatalmas esemény, elvégre az első gépem :U

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#9378) WonderCSabo

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Milyen gépet ajánlotok 20K és 30K között/ körül?

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#9379) stop válasza matyiGo (#9363) üzenetére

stop
(senior tag)

Lehet, hogy érdemes lenne megfigyelned, hogyan használja,
anyámnak évek óta ne tudom elmagyarázni, hogy NE nekifutásból fotózzon! :W
Tehát lehet hogy a húgod csinál szebb képeket, mint aza apád és nem agép :K
(én a sony gépeket nem kedvelem :( )

"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.

(#9380) philoxenia válasza WonderCSabo (#9378) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Az áron kívül mi még a fontos szempont? Méret, tápellátás, esetleges fotótémák? Használt is jó-e? Fotóztál-e már?

[ Szerkesztve ]

(#9381) stop válasza WonderCSabo (#9378) üzenetére

stop
(senior tag)

Mire használnád?

"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.

(#9382) WonderCSabo válasza philoxenia (#9380) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Nem én használnám. Nekem egy 400D-m van, és az az igazság, hogy az ultrakompakt kategóriát nem ismerem túl jól. A méret nem fontos, a tápellellátásnál: egy napot bírjon ki átlagos fotózásnál pl. egy városnézés stb. , ismerősöm mindenhova ezt használnáé, de főleg kirándulásokon. De nem tudom mekkora elvárásaim lehetnek ilyen olcsó kategóriában. Meg hát ugye minél nagyobb objektív, és nagyobb zoom jó lenne, megapixelek égbe vitelének meg sztem nincs érteleme.

MOD: Új legyen.

[ Szerkesztve ]

(#9383) philoxenia válasza WonderCSabo (#9382) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Nézegetve ez például, de ezt nem láttam még élőben, Fc-zsoci most vett Pana Fx10-et, a Pana Ls60 elfogadható az árához képest, nekem Nikon P50 van, de az drágább.
Kicsivel drágábban /30-40 között/ sok nagyobb zoomos is van, ennyiért általában csak kisebb frontlencsével és fényerővel lehet gépet kapni újonnan.

(#9384) WonderCSabo

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Köszi szépen! Megnézem őket!

(#9385) ktg3

ktg3
(őstag)
LOGOUT blog

a miylen videokamerát vegyek topic az hol van ha egyáltalán van ilyen?

thx

(#9386) johnjohn válasza ktg3 (#9385) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Itt!

(#9387) gye válasza philoxenia (#9373) üzenetére

gye
(újonc)

Én azt irtam, hogy 1 db. 1Gb-os kártya még nem telt meg, ebből látható a rengeteg felvétel, ami egyébként recoveryvel ellenőrizhető.
MATYIGO ! Én neked nem vagyok "KISCSÁKÓ " mert 4 unokám és egy fiam van,és a te korodtól elvárható lenne a tisztesség. Egyébként 70 éves vagyok.

(#9388) olli válasza gye (#9387) üzenetére

olli
(tag)

Akkor legközelebb kezd úgy: 70 éves vagyok,hali. Vannak itt még Nálad is öregebbek, csak lehet, hogy fiatalosabbak. Ez egy nagy tér, ahol sok jószándékú ember megfér, nem kell alapból itélni, a zöm egyivású, egykorú, szleng stb.

By cool !

(#9389) matyiGo válasza gye (#9387) üzenetére

matyiGo
(fanatikus tag)

Üdv!
Ha megsértettem Önt, márpedig én úgy érzem hogy bizonyára sikerült megsértenem Önt akkor ezennel szeretnék bocsánatot kérni. Nem sejtettem hogy ilyen tiszteletreméltó emberhez szólok. De azt sem sejtettem hogy ön figyeli ezt a topikot :B Ha tudtam volna kivel beszélek, egészen biztos nem tegeztem volna le privát beszélgetésben és egészen biztos nem illettem volna Önt "csóka" megnevezéssel.
Bocsánat, és köszönöm hogy válaszolt minden kérdésemre, azonban gépére már nem tartok igényt, mert nem szívesen néznék így a szemébe.
:(((

(#9390) gye válasza matyiGo (#9389) üzenetére

gye
(újonc)

Akkor ezt az ügyet nem kell tovább ragozni. Nincs gond.

(#9391) johnjohn válasza gye (#9390) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Ez a dolog legfeljebb Neked okoz örömet, Én sem szóltam még be soha senkinek, pedig a nagy részük a fiam lehetne. ;] Célszerűbb olyan nevet választani ami utal a korodra, akkor nem lessz okod sértődésre.Egy telefonnal jelölt" gye" névre hallgató újoncról kevesen gondolnák a korát.Feltéve ha tényleg annyi a korod amennyit állítasz. :U

[ Szerkesztve ]

(#9392) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

ballagási ajándéknak szeretnénk egy kompakt gépet adni majd
és nemtudok dönteni a sok márka sok verziója között
eddig főleg Canon és Sony gépeket használtam és elégedett vagyok velük
bár kár hogy most már szinte minden gépben 1/2,5"-os érzékelő van 7-8megapixellel

a lényeg hogy max 50-60ezer forint körül kellene kihozni a gépet pót akksival tokkal kártyával együtt

amiket néztem az a Canon PowerShot 570IS és 590IS
főleg azért mert van rajta képstabi is és az SD kártya jóvalolcsóbb mint a Sony gépekhez az MSPro Duo

szerintetek kompaktok közül melyik az ami még tűrhető minőséget ad?
szívem szerint 5-6MP-es cuccokat vennék de már nem kaphatóak :W

Canon-ból meg már tuti nincs olyan amiben 1/1,8"-os érzékelő lenne 6-7MP társaságában
szerintetek megéri egy Canon 570IS vagy 590IS?

Nikon D90 + AF-S 18-105VR + SB-900 + Meike MK-D90 : http://href.hu/x/j7oh kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#9393) Szten Márs válasza TeeJay (#9392) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem jobbat nem kapsz ezeknél sajna, ha zsebkompakt kell. Az A570 kevesebb pixelt zsúfol ugyanarra az érzékelőre egyébként, bár így is hétmilliót.

(#9394) fs-zsoci válasza gye (#9387) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Ilyen mentalitással nem értem mit keresel a fórumon. Szerintem itt se kor, se nem. Az élettörténetedre meg nem hiszem, hogy kíváncsi bárki is, privátban is le lehet rendezni. Kössz.

UI: Bocs, h tegeztelek.

(#9395) TeeJay válasza Szten Márs (#9393) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

köszi
igen én is ezt sajnálom hogy 7MP lesz a legkevesebb amit kapni lehet 1/2,5"-os érzékelőre
igazából Sony-t nem akarok venni mert abban még képstabi sincs valamint baromi drága hozzá a memóriakártya
a Canon gépek meg okosak és jól használhatóak és hasznos lenne a képstabi meg az hogy AA méretű akksival megy (van 14-16akksim minimum)

valszeg akkor PowerShot 570IS+2GB Kingston SD kártya+4db AA akksi+fényképezőgép tok lesz a ballagási ajándék és így ez belefér 50ezerbe még :R

Nikon D90 + AF-S 18-105VR + SB-900 + Meike MK-D90 : http://href.hu/x/j7oh kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#9396) atos30

atos30
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Pana LS60 lement 20 alá. Melyik az a gép ami nagyjából hasonlít hozzá?
Amit én találtam azok 30 környékén vannak képstabival.Ha megveszem, akkor a micro sd kártya jó lesz adapterrel használva hozzá, vagy mindenképpen ezekbe sima sd kártya kell?

A pénz azért van, hogy elköltsük!

(#9397) grabber

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Közben olvasom a forum-ot(-okat),míg nem tudok választani.Valahol olvastam,hogy van kézi élességállítás az objektíven.Akkor vannak olyan obik is amiken csak kézi állítás van és nekem kell mindig beállítani?

Még egy dolog.Lehetne írni egy hsz-t amiben fel lenne sorolva,hogy mik a különbségek a DSLR és a Bridge gépek között?Mert én valamennyire tájékozott voltam a témában,de meg se fordult volna a fejemben,hogy nincs élőkép az DSLR gépeken.Szerintem sokan így lehetnek,aki eleinte Bridge gépet akarnak de aztán kiderül,hogy jobb lenne neki a DSLR és ne érje váratlan dolog,mert neki az élőkép természetes dolog.

[ Szerkesztve ]

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Samsung Galaxy Note 2 Titanium Grey

(#9398) adik válasza grabber (#9397) üzenetére

adik
(őstag)

Szia,
Igen, vannak olyan objektívek, amiken csak kézi élességállítás van. Ezek elsősorban veterán obik, vagy a mai luxuskategória néhány képviselője. Új obiknál nem jellemző. Igen, majd' az összes új obin van kézi élességállítás is (egy-két nagyon kirívó és nagyon ritka kivétel van csak).

DSLR és bridge között alapvető különbség (legalább) egy tükör, és hogy általában lehet a tükrösnek cserélni az obiját (egy régi Olympus van, aminek nem lehet, de már azt sem gyártják igen sok év óta).
Szóval DSLR-nél az obi képét egy tükör vetíti a keresőbe, és exponáláskor ez a tükör felcsapódik, hogy az obi vetített képe a tükör mögött lévő szenzorra vetüljön, majd vissza. Ez alatt a rövidke idő alatt persze semmi nem látszódik a keresőben. Bridge gépnél nincs ilyen, ott a szenzor non-stop megy, az "lát" és vetíti a képet a kijelzőnek, exponáláskor pedig egy pillanatot ment csak el, de azt a teljes felbontásában teszi akkor.
Élőkép most már egyre több DSLR-en van, elsősorban pont azok kedvéért, akik kompakon szocializálódtak. Egy idő múlva már nem is fogod használni, annyival szebb, tisztább képe van a keresőnek (amilyen a fényképnek sem :D )

inglisül, röviden (azért dzsanázzátok, hogy az első példa egy dslr-re egy Pentax K10d. No comment :DDD )

[ Szerkesztve ]

Ketto, csipkebokor vesszo!

(#9399) ottkar válasza adik (#9398) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

"azért dzsanázzátok, hogy az első példa egy dslr-re egy Pentax K10d. No comment"
:F

(#9400) fs-zsoci válasza atos30 (#9396) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Szia.

Az LS60-ban biztos optikai képstabilizátor csücsül?
Igen, jó lesz, én is így használom.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.