Szerintem meg éppen, hogy vegye meg ha úgy alakul. Pontosan mik is azok a hátrányok? Max. annyit mondanék, hogy van olyan gép, ami pár dolog jobban meg van csinálva. van pár tény, de hogy ezek közül kinek mi a hátrány? Nekem amúgy ez a vacak gép van... Így talán elfogultabb vagyok. De azért hidd el, jól átrágva a témát, inkább tükörrefis, mint R1. Az a 120mm-es vég bizony kevés tud lenni. Már egy sima portré esetén is, vagy mászhatsz bele a másik fejébe. A képarány meg tökmindegy. Ha wide képet akarsz, akkor úgy csinálod a képet, hogy majd a tetejét/alját levágod valami progivel később.
LCD-s élőkép,...Nekem is kompaktom volt (S7000) előtte, és kell az élőkép. Meg azt se felejtsük el, hogy az a fárnya LCD kihajtható-ha nem lenne, akkor jóval kevesebb értelme volna az igaz, így könnyen lehet a földről, vagy fej fölül fényképezni, és nem kell hasalni, vagy csak találomra lőni a képet. Amúgy az obik sem amiatt jobbak, mert 4/3, hanem mert ilyenre csinálták őket. Ugyanis a többi rendszerhez is kapni hasonlóan jó obikat (kinek mi az igénye), csak itt a kitobikat jobbra tervezte a gyár éppen amiatt, hogy nem a nagyok közül való, ezzel tudja eladni őket jobban. A több zaj sem több, ha jobban megnézed, legalábbis nem annyira. Csak annyi kérdésem lenne, hogy ha kinyomtatod a képet, mekkora méretben fogod nézi?
Amúgy az E330 éppen ezt csinálja, felcsapja a tükröt és az LCD-n mutatja a képet (ez az egyik fajta élőképe -ilyenkor tudsz belenagyítani a képbe bármely pontra 10x-esen, majd itt manuálfókusz és pontosan ott az élesség, ahova te akarod- ez makrónál aranyat ér) a másik élőkép mód az, mikor egy kicsi másodlagos érzékelő van a pentatükörnél és ennek a képe van az LCD-n. Ennek értelemszerűen rosszabb a képe, de arra, hogy komponáljuk a képet, tökéletes. Azért nem nagyon lehet amúgy megcsinálni az első féle módot, mert nem bírná az érzékelő. Egyszerűen megsűlne a sok fénytől. Egyedül még a Fuji Sx (x=2,3,5) sorozata tudja, de az is csak 30 sec-ig és fekete-fehérben.
Modnjuk én annyit mondanék, hogy a mai kínálatban már mindegyik gépnek a képe (kategóriáján belül) felér a másikéval. Egyikkel sem jár rosszabul, mint a másikkal. Meg kell keresni azt a pár tulajdonságot, ami miatt neki ''az'' tetszik. Ez lehet design, ergonómia!!!, fejleszthetőség,...etc
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán