2013. május 22., szerda

(#7751) Allien válasza szuzi80 (#7738) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Nekem KM Z2 van. Próbálkoztam nem 1x tánc versenyt fotózni. Ott kezdődik, hogy az AF (autofokusz) használata esélytelen folyamatossan mozgó célpontoknál, aránylag kevés fényben. CSAK a manuális mód javalott! Akkor még esettleg van esélye az AF-nek is, bár, én azt a "trükköt" alkalmaztam, hogy a kiszemelt pár elött jövőkre állítottam az AF-t, majd amikor a célpont is oda ért, akkor exponáltam. Az igazi "áttörést" a külső vaku beszerzése jelentette, ami mondjuk az AF-t nem segíti még, de minden mást igen. :)
Soligor DG340 DZ
Ilyet vettem 20E pénzért, de lehet más fajtát is venni, akár olcsóbban is. Egy bibi, hogy nem forgatható a fej, csak billenthető. :) De, eddig korrektűl működött.
Ja, mellesleg, ilyen helyen a legnagyobb gondot NEM az AF, vagy a gép tudása okozza, hanem a por, ami lerakódik az optikára, és ilyenkor az AF képes megpróbálni arra fókuszálni. ;] Ergo, erre fokozottan kell figyelni, megfelelő eszközöket kell alkalmazni, mint körtepumpa, tisztitó kendő, és elötte tisztitó folyadék (közben semmi képpen se, mert esettleg meglöknek tisztitás közben, és a lötyi a parkettára megy, az balesetveszélyes lehet). :K

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#7752) gardener

gardener
(őstag)

Canon EOS 400D-ban gondolkozom.
Hasonló kategóriában Nikon termékek miben mások?
Mi a fő különbség Canon és Nikon között?

(#7753) gardener

gardener
(őstag)

...csak azért kérdeztem, mert Fotósoknál inkább Nikonokat látok használni.

(#7754) Szten Márs válasza gardener (#7753) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Huhh...
Nikon/Canon összehasonlításban, meg egyáltalán, ha tükörreflexes gépről beszélünk, nem csak a vázat kell nézni, hanem a teljes rendszert. Vakustól, objektívestől, mindenestől. A Nikon és a Canon is gyárt remek vázakat és remek objektíveket, amik bármilyen fotós igényeit képesek kielégíteni. A két márka közül győztest/jobbat hírdetni tehát nem nagyon lehet, nincs is igazán értelme.
Konkrét árból konkrét használatra már van értelme vázakat/objektíveket összehasonlítani. Mennyi pénzt szánsz a vásárlásra? Mit szeretnél elsősorban fotózni? Mennyire sürgős? (Hamarosan jön a 400D utódja, és a Nikonnál is új gépek várhatóak)

[ Szerkesztve ]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#7755) Dtomi válasza gardener (#7753) üzenetére

Dtomi
(őstag)

:C :C Én kb 70-30 arányban Canon fölényt látok.

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#7756) gardener válasza Szten Márs (#7754) üzenetére

gardener
(őstag)

Nem sürgős.
Tavasszal április környékén szeretnék venni.
250k-ból szeretném obival megúszni.(Használtól sem zárkozom el)
Azzal már felhomályosítottak,hogy a kitekben adott obiktól ne várjak normális képeket.

(#7757) gardener válasza Dtomi (#7755) üzenetére

gardener
(őstag)

Csak láttam fotókat és a Nikont használó fotósok képeit szebbnek találtam. Főleg a fényeket.

(#7758) Dare2Live válasza Dtomi (#7755) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Fotósoknál... ;)

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#7759) Dare2Live válasza gardener (#7756) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez a kit mizéria a Canon miatt van ahol katasztrófális minsőgégük van/volt a kiteknek, egy Nikon/Pentax kit vagy egy új Canon kittel már nincs komoly baj.

Egyébként, hogy Nikon vagy Canon az szvsz elsősorban izlés kédése pl ha neked jobban tetszenek a Nikon szinek akkor az egy komoly + a Nikon mellett.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#7760) Dtomi válasza Szten Márs (#7754) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Szerintem igen is összelehet. Csak ugye kategóriás különbségben.

Ahogyan megy felfelé az ár úgy lesz jobb egy gép. Talán két helyen nincs ilyen a D80-nál mert ugye ott még CCD-van 400D ben pedig CMOS viszont a D80 azért jobb gép. Utána szépen sorban megy a dolog 30D nél jobb a D200 D200nál a 40D, 40D nél a D300 és itt jön mégegy ficsör több szempontból az 5D-nél is sokkal jobb csak az 5D FF-es tehát talán a 40D és a D300 között van. fölötte meg már illik eldönteni ki mire állt rá eddíg.

Minél több pénzt költ valaki annál jobb gépe lesz. A kiegészítőkben vaku olcsóbb a nikonnál obi meg a canonnál. Nikon kezeli magában is slaveként a rendszervakut... canonnál ez 30 ropi plussz.

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#7761) Dtomi válasza Dare2Live (#7758) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Azok milyenek???

(#7762) Szten Márs válasza gardener (#7757) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát ezt így azért felejtsd el :)
A képek (és a fények) a körülményektől/a fotós tudásától/az utómunkától/esetleg a felhasznált felszerelés árától, de semmiképpen nem a márkájától lehetnek szebbek.

250 ezer HUF, okés, de nem tudjuk, hogy mit szeretnél fotózni, így nem tudjuk, hogy mennyire fontos egy tele, egy makró, szóval sötétben tapogatózunk.

250 ezer HUF-ból én Nikon D80 kitet vennék leginkább kezdésnek 18-70-es kitobival. A D80 azért egy komolyabb gép, mint a 400D (nem nem azért, mert Nikon :D ), és a 18-70-es kitobjektív is más szintű, mint a Canon 18-55-öse.

Ha fontos a liveview, meg szeretnél stabilizált objektívet, akkor várd meg a 450D-t a 18-55 IS kitobjektívvel. Az IS-es Canon 18-55-ös jelentősen jobb optikai minőséget nyújt, mint a sima 18-55-ös, plusz még stabilizált is ugye. De ha nem fontos a liveview, akkor egy komolyabb vázzal jobban jársz mindenképp. Nikon fronton a fennt említett gép, Canon fronton mondjuk egy használt 30D.

Dtomi:
Persze, én is így gondoltam, hogy ha megszabott árban gondolkozunk, ismert felhasználásra akkor persze meg lehet mondani, hogy Nikon, vagy Canon szettel járna-e jobban. Úgy általánosságban, hogy melyik a jobb márka, meg melyiknek szebbek a képei, minden konkrétum nélkül - ennek nincs így értelme.

[ Szerkesztve ]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#7763) gardener válasza Dare2Live (#7759) üzenetére

gardener
(őstag)

Egyébként a vázon,az obin vagy az azt "kezelőn" múlik inkább a kép?

írás közben válasz is jött :)

[ Szerkesztve ]

(#7764) Szten Márs válasza gardener (#7763) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyértelműen az azt kezelőn, azaz a fotóson.

(#7765) Dare2Live válasza Dtomi (#7761) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyet se ismersz? :)

btw a kategoriák sok helyen keverednek, pl a D300at én az FF(és ami emiatt jó pl kerső) kivételével mindenben rosszabbnak rartom mint az 5Dt. De te is mondtad a D80 ami mindenben jobb mint a 400D de van fél stop "zajhátránya". Aztán D200 pl szigetelt akinek ez számít annak jobb mint egy 40D. Aztán.... szoval sok a keveredés.

(#7766) gardener válasza Szten Márs (#7762) üzenetére

gardener
(őstag)

Főleg tájkép. 90%-ban.
Valamint szeretnék sokszor kevés fénynél jó képeket készíteni(szintén tájkép).

Stabilizátoros obit szeretnék....

[ Szerkesztve ]

(#7767) Dare2Live válasza gardener (#7763) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kezelőn.

Én elég régóta fotózok de most is én vagyok a korlát és nem az "olcsó" váz D80 az "Olcsó" obik (Tamron 17-50+70-300vr) és ez még nagyon sokáig így is lesz. Ellenben egy D80/40D váz alá, vagy az említett obi kategóriája alá nagyon ha teheti szvsz ne adja az ember ha szeret fotozni. (Max a 2.obiját késöbb vegye meg.)

[ Szerkesztve ]

(#7768) Szten Márs válasza gardener (#7766) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát ez esetben megvan a nyertes:
Pentax K10D + Tamron 17-50 F/2,8 :C

A Pentax vázba épített képstabilizátorral rendelkezik, ami nagylátószögek esetén egész jó hatásfokkal dolgozik, így kiváltja a stabilizátoros objektívet. Az F/2,8 fényerő segíti a kevés fényben történő munkát, a 17mm kezdés 1,5-ös croppal még kifejezetten jó nagylátószöget ad. Na meg így kapsz egy igencsak tartós, remek vázat és egy egész jó objektívet, ami azért a kitobiknál kifejezetten jobb. És pont kifújt a 250 ezred. Na jó, talán még egy 10 ezret hozzá is kell csapni. Viszont nem sokáig lehet lesz kapni K10D-t, az utódja meg nem éri meg az árát, szóval érdemes lecsapni rá, amíg még van. (Igaz Pentaxra egyelőre még nincs kinnt a Tamron 17-50, de nemsokára lehet lesz kapni. Esetleg egy alternatívája lehet a Sigma 17-70 F/2,8-4,5 objektív, de ennek nem fix a fényereje, cserébe hosszabb a "tele" vége, valamint jobb makró-leképzést nyújt. Na meg már most is lehet kapni :D)

Dare2Live: nem tudok pontos dátumot, mindenesetre amíg nem lesz kinnt a 17-50 Tamron esetleg a kitobival is el lehet lenni, a Pentaxé egész jó, legalább addig felméri az ember az igényeit, miben kell több/jobb.

[ Szerkesztve ]

(#7769) camelferr válasza gardener (#7763) üzenetére

camelferr
(senior tag)

A "kezelőn" leginkább a fotó mondanivalója múlik. (ha van olyanja neki...)
A felszerelésen meg mindig lehet valamit jobbítani, de nem attól lesz jó egy kép.

Ez egy ilyen bolygó.

(#7770) Dare2Live válasza Szten Márs (#7768) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tamron 17-50 2.8 már kapható Pentaxra? Azthittem csak vmi agusztusra igérik.

(#7771) hcs57 válasza gardener (#7756) üzenetére

hcs57
(senior tag)

A helyedben megnézném a Pentax K10D-t is a 18-55 és a 50-200 objektívjeivel, már csak 200 pénz, még egy plusz objektívet is vehetsz, pl 70-300 Tamron.. s nem leszel kissebb mint a Nikon D80, sőt..
:)

[ Szerkesztve ]

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

(#7772) hcs57 válasza Szten Márs (#7768) üzenetére

hcs57
(senior tag)

Ennyi pénzből már a Sigma 17-70/2.8 -at is választhatja.. de mint utólag olvasom, javasolják is...

[ Szerkesztve ]

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

(#7773) Szten Márs válasza hcs57 (#7772) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sigma 17-70 F/2,8 sajnos nincs csak F/2,8-4,5 vagy 18-50 F/2,8. Ez utóbbi talán nincs is K bajonettre, nem tudom így fejből.

Viszont Tamron 70-300 mellé nem kell a kit 200 mm végű tagja, sima 18-55 kit mellé sokkal ésszerűbb szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#7774) Dtomi válasza Dare2Live (#7765) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Na de akinek ez számít annak ott vannak a szigetelt obijai is ám :P és ő már tudja mi kell neki... és a 400D nek a plussz 1.5 fps-e

egyébként megnéztem totál kíváncsiságból hoyg mostanában változott e fotozzon a nikon canon DSLR-el feltötlöttt képek száma mivel ugye már bőven nincs az, hogy csakis canonból van jó gép. És még mindíg 76-24% az állás sokkal kiegyenlítettebre gondoltam.

(#7775) gardener válasza Szten Márs (#7768) üzenetére

gardener
(őstag)

Pentax-ról mit kell tudni?

Félek olyan gépet venni ami nem tömegesen elterjedt.
A paraméterek viszont meggyőőek.

Canon-nál a színek-fények nem tünnek számomraszépekenek. A CF kártya se szimptaikus.
Ill. az lcd- tartják gyengének.

Nikon-os isemrősöm meg áta akart térni Canon 40D-re. Nem értettem miért...
Aztán csak a drága objektívjei miatt nem tért át.

Mi az a szigetelt obi? :U

[ Szerkesztve ]

(#7776) Dare2Live válasza gardener (#7766) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

választék:
-Az említett Pentax k10d + Tamron 17-50 2.8 Márha kapható lesz a közeljövőben Pentaxra az említett obi. A közeljövőben itt kb azt takarja, hogy fogalmunk sincs mikor, még azis lehet csak 2008végén.
Pentaxnak van egy nagy hátránya amit nem tudok nem elmondani: Nagyon komoly hiányosságai vannak mind obi mind vaku területén: Nem mérhető Canon/Nikonhoz de még oly is beelőzi.

-Nikon D80 + Nikon 18-55 VR kit. Ez ugy 230K lenne, ellenben az új stabis kit május elött nemlesz MOon.

-Nikon D80 + Tamron 17-50 2.8 = Ez ugy 270K lenne, stabi az itt nincs a szetben ellenben elég jól tudom, hogy hiába tartanál ki 1/3at is stabival ha ennyi idő alatt ugyis bemozdul egy fa, odébb megy egy ember..... szoval az alacsony részen annyira nem must a stabi mint följebb.

-Canonbol 30Dt tudnám ajánlani de itt csak az új kittel: A tamronnal már 300Kfelett járunk. Ez így olyan 280K.
Canon 400D/450Dt én nem javaslok senkinek aki szeret fotózni.

-Oly/Panasonic DSLReket nem ismerem de nem "rajongok" a 4/3as méretért. Ettöl még kitünő rendszer, ha pár hátránnyal pl kereső mérete, konkurenciánál komolyabbb zajosodás megbarátkozol.

-Sony alfak szintúgy nem a szivem csücskei: Vhogy Sony a 220K alatti vázkategóriában nagyon a parasztvakítás irányába megy.

Hát kb ennyi. Az, hogy Canon/Nikon v Pentax meg elsősorban is izlés kérdése

(#7777) Szten Márs válasza gardener (#7775) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A színekről/fényekről elmondtam már mi a véleményem :U

A Pentaxról azt kell tudni, hogy remek vázakat és objektíveket gyártott mindíg is, filmes korszakban a középformátumú gépeik is népszerűek voltak. Az utóbbi időben voltak pénzügyi nehézségei a cégnek, de a Hoya-val történt fúzió után már ez is a múlté, igencsak jó pénzügyi háttér került így a Pentax alá.
Objektívkínálat elég érdekes: A Pentax nyújtja visszamenőleg a legjobb kompatibilitást a régi objektívekhez, rengeteg remek K bajonettes régi objektívet lehet találni, és Pentax vázzal van fénymérés és élesség-visszajelzés is manuális objektívekkel (Canonnál nincs élesség-visszajelzés, Nikonnál meg nincs fénymérés). Viszont új objektívekkel a Canon és a Nikon sokkal jobban el van látva, mind saját mind 3rd party objektívek terén. Ez összefügghet a Pentax közelmúltbeli anyagi gyengélkedésével, viszont most sorban hoznak ki új objektíveket, illetve a 3rd party gyártók is bővítik a kínálatukat rá. Érdemes körülnéni milyen objektívre/kiegészítőre lesz igényed és melyik márkánálmilyen lehetőségek vannak ezen igények kielégítésére.

Dare2Live választékát a Pentax K10D + Sigma 17-70 F/2,8-4,5-el egészíteném ki, ahogy előbb is írtam. Ez már most is kapható, és elég jó mindenes objektív. Na meg a D80 választható a 18-70-es kitobival és a 18-135-össel is még az árhatáron belül. A Sony/Olympus vonalat én sem annyira preferálnám.

Ja igen szigetelt obi/szigetelt váz: por és cseppálló szigetelést jelent. A K10D váz szigetelt, a D80 nem, viszont a váz szigeteltsége semmit sem ér, ha az objektív nem szigetelt, szóval ezt, mint előnyt nem szoktuk emlegetni a vázhoz önmagában.

[ Szerkesztve ]

(#7778) Dare2Live válasza Dtomi (#7774) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nikon egyértelműen jön előre de összeségében még mindig Canon vezet. Vannak piacok ahol már átvette a vezetést pl Japán de EUban továbbra is elég erössen a Canon az első és Nikon csak a 2. MOrol semmi infom nincs.

Egyébként nincs mit csodálkozni ezen: A DSLR tipikusan egy olyan piac ami csak lassan évek alatt tud megváltozni: Akik egyszer megvették a Canon 400/d.6Lt azok bár hiába tartják már jobbnak a Nikont sanszosan nem fognak váltani vagy egy nagyon nyomós érv kell pl 5000$ alatti FF váz kevés MPvel azaz zajtalan érzékelővel.
(És még ezis kevés ugyanis ezt mennyiségben le is kell tudni gyártani és hiába emelték meg a D3 éves termelését 10.000re ami Nikonnál iszonyat magas szám de még Canonnál se kicsi FFböl amikor a piacon 20.000 D3 is elmenne az idén.)

Egyébként Pentax tavaly 5%on végzett evvel egyszintre került OLYval és Sonyval, Nikon Canon mögött lényegében 3db 5%os 3.helyezett van

[ Szerkesztve ]

(#7779) ottkar válasza Dare2Live (#7776) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

"Pentaxnak van egy nagy hátránya amit nem tudok nem elmondani: Nagyon komoly hiányosságai vannak mind obi mind vaku területén: Nem mérhető Canon/Nikonhoz de még oly is beelőzi."

Nem autóverseny ez. Na puff nem lehet 150 objektívet kapni a Pentaxhoz csak 50-et, nem esek össze tőle. :D

(#7780) gardener válasza Dare2Live (#7776) üzenetére

gardener
(őstag)

Sony,Panasonic,Olypus elvetve.
Aszem éjszaka feldogozom az itt olvasotakat,mert másik síkra emeltétek a szemléletmódomat.

Köszönöm nektek! :R

Látom újabb drága hobby-ba kezdek. :D

sebaj :))

(#7781) ottkar

ottkar
(PH! addikt)

[link]

Amit a Pentaxra fel lehet csavarni az megy is. :D Ebben kenterbe vágja az összes márkát. :D

[ Szerkesztve ]

(#7782) Szten Márs válasza ottkar (#7781) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De ismerős felépítésű objektív: [link] :D
Hopp, és ez is felmenne Pentaxra :)

(#7783) Dtomi válasza ottkar (#7779) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Csak még nikonra canonra tipikusan ugyan az az obi ~150ezeréert a kezedben van addíg pentaxra sonyra olyra ugyan az 200-250ért lesz a kezedben. Tehát összefoglalva amíg a Laci csak nikont canont érul addíg magyarországon legolcsóbban nikon canon cuccot lehet venni.

(#7784) ottkar válasza Szten Márs (#7782) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Természetesen az AF nem mehet. A gép csőre ellenére ez a zoom felmegy simán. Az 1,7 F -es változat csak konverterrel megy de az meg összeveszik a konverterrel optikailag.

(#7785) Szten Márs válasza ottkar (#7784) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Összeveszik optikailag? Ezt hogy érted?

(#7786) Dare2Live válasza ottkar (#7779) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azért ez nem ilyen egyszerü óriási lyukak vannak Pentaxnál vagy csak 2*annyibl tudod megoldani mint egy Nikon/Canonos.

Mondhatnám az 5xKbol megvehető 55-200VRt vagy a 110Kbol megvehető 70-300VRt.
Tessék mondj alternativát ezekre az igen fontos alapobikra! Megjegyzem mind2 obi optikalilag igencsak ottvan. Tudom majd egyszer lesz, sanszosan 2*ennyiért. 2006ban is ezt mondták...
és még tiszta szerencse, hogy majd lesz Pentaxon Tamron 17-50 2.8 ami igaz, hogy a Pentax 16-50 felébe kerül (200K vs 100k) de optikailag semmivel se rosszabb. (Sött!)

és ez csak a low end, feljebb Pentax méglyukasabb vagy említeni lehetne a vaku(rendszert) ami hát olyan SB80DX szintjén mozog ami nemrossz de nem egy AF540árában lévő SB800 ami 100bol 99képet helyesen exponál és az az 1 is helyrehozható mert nagy baja nincs.

A helyzet az, hogy még a 4/3os gépek is jobban le vannak fedve obikkal bár a minőségnek ott is durva ára van dehát borotvaéles F2es zoomokat kevesen gyártanak. :)

[ Szerkesztve ]

(#7787) ottkar válasza Szten Márs (#7785) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Nem erre a zoomra mondtam hanem az 1,7-es fényerejű 50mm-es fixre hogy teljes nyíláson a konverterrel óriási fényszórás van ami azért van mert egymással össze nem férő lencse görbületek kerültek a légtérben egymás mellé. Ezt már más lencséknél is tapasztaltam.

(#7788) Szten Márs válasza Dare2Live (#7786) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az 55-200 VR helyére mondjuk simán betehető a Pentax 50-200 szerintem.
Egyébként ezért kell körülnézni alaposan annak, aki gépet akar venni, hogy mindent megtalál-e a tervezett "platformra", elérhető áron.
Remélhetőleg tényleg elkezdenek új obikat kihozni, nem csak ígérik. Mindenesetre részemről a K20D is csalódás lett (tényleg képesek voltak megcsinálni a 14 MP-es 1,5x-ös croppos érzékelőt :( ), valamint a 16-50 F/2,8 is azon sovány tesztek/képek alapján amiket láttam. Tényleg szerencse, hogy a Tamron megjelenteti azt az obit K bajonettre, sok embert vonzhat.

ottkar:
Ahamm, így már világos.

[ Szerkesztve ]

(#7789) Dare2Live válasza Szten Márs (#7788) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nézd meg pl photozone n az 55-200VR és a pentax 50-200 MFTjét pl. Max árban vannak egyszinten, képminőségben nem.

btw teszt az új pentax 200* 2.8 rol [link]
ésvan ahol raktáron is! :C :R
[link]
johír nem mindha fix 200 2.8 nem lene eléggé "réteglencse"

(#7790) Szten Márs válasza Dare2Live (#7789) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem szoktam MTF tesztet nézni photoznone.de-n és máshol sem, eléggé meggyőződésem, hoyg tévútra vezetheti az érdeklődőket. Inkább képeket nézek ;)
Ha már itt tartunk photozone MTF tesztről: [link]

(#7791) Dare2Live válasza Szten Márs (#7790) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem ők teszteltek anno Sigmakat és még azt se vették észre, hogy centeres az obi? :)

Egyébként pl SLRGEAR is nagyon hasonlóan vélekedik az obirol és ők ha jól emlékszem DXOval tesztelnek. [link]
DXO is téved vagy ott is elnyomogatták a gépet?

De ha szintetikus tesztek nem tetszenek akkor itt PH!n is csnált vki "real life" tesztet vagy neten is lehet tallni több "real life" összehasonlítást és ha szám nem is ugrik ki belölle azt jól mutatja, hogy óriási az ugrás egy régi alacsony MFT számokat produkáló kit és egy új magas MFTs számokat produkáló kit között.

[ Szerkesztve ]

(#7792) Szten Márs válasza Dare2Live (#7791) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most nem a régi és új kit összehasonlításáról beszélünk, only képek beszélnek tesztet linkeltem ott is, blogkommentként. Hanem a Pentax és Nikon 55-200-asáról. :)
A kit-tesztes bjegyzéssel csupán az MTF tesztekben rejlő tévedési lehetőségeket akartam példázni.

[ Szerkesztve ]

(#7793) ottkar válasza Dare2Live (#7791) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

"hogy centeres az obi?"

Az, mi az?

(#7794) gardener

gardener
(őstag)

Canon miért a CF kártyákat használja az EOS sorozatánál?
Nem elavult a CF kártya. Ráadásuld drágának is találom.
Sebesség v. biztonság?

CF-SD adaptert érdemes ill. szabad használni bennük?

[ Szerkesztve ]

(#7795) Szten Márs válasza gardener (#7794) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miért lenne elavult a CF... sőt... a komolyabb gépeibe a Nikon is CF-et használ, valószínűleg nem véletlenül. Az EOS 450D majd SD kártyát fog használni. Árbeli különbség nem sok van. Amúgy is, ne memóriakártyához vegyél fényképezőgépet, hanem fényképezőhöz memóriakártyát!

(#7796) gardener válasza Szten Márs (#7795) üzenetére

gardener
(őstag)

Persze,hogy a géphez veszek. Csak eddig a kategória alsó szegmensét figyeltem és ott már kihalóként kezeleik a gyártók. Régi Olympus C-1400XL gépemnél még a smart media kártyák... :)
Az EOS 450D kb. mikor lesz kapható MO-n?

(#7797) Dare2Live válasza ottkar (#7793) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez ilyen saját megfogalmazás: Egyik oldalon élesebb az obi mint a másikon.

(#7798) Szten Márs válasza gardener (#7796) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Áprilistól talán.

(#7799) ottkar válasza Dare2Live (#7797) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Ja ha úgy írtad volna hogy féloldalasan éles egyből tudtam volna.Ha ferdén van az egyik nagy átmérőjű lencse benn akkor van ilyen, a műanyagházas optikáknál fordul elő főképp.

(#7800) gardener

gardener
(őstag)

Azon gondolkodom,hogy amikről beszéltünk,250k-s kategóriában gépek jó választás-e gyakorlatlan embernek-azaz nekem- vagy kellene elé egy alacsonyabb lépcsőfok?

Ill néztem azt is,hogy 300k-s kategóriánál kapok-e jelentős többletet...
Mi a következő lépcsőfok pénzben ami jelentős pluszt ad? 600k?
Tehát nagy ugrások vannak?
Persze legszivesebben 150k-val kezdeném,de azt látom,hogy az még a játék kategória :D

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.