[link]
Digit lll procija van, van aki azt mondja jobban mos mint a régi.
Máshol azt írják, hogy nincs manuális zár és blende előválasztás.
Aki ilyet vett az biztos dícsérni fogja!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Digitális fényképezés
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
sandokan66
(kvázi-tag)

adik
(őstag)
Digit lll procija van, van aki azt mondja jobban mos mint a régi.
nem tudom.
Máshol azt írják, hogy nincs manuális zár és blende előválasztás.
máshol hülyék. helyenként itt is. ettől függetlenül: van.
Aki ilyet vett az biztos dícsérni fogja!
lehet.
Ketto, csipkebokor vesszo!

Hydra SR
(PH! addikt)
Lassan úgy látom, hogy a digit gépek alsó szegmensében nincs jó meg rossz csak kategóriák. Minél lejjebbi kategóriába tartoznak, annál inkább egyformák.
Az meg, hogy mi éri meg a pénzét az nagyban a vevő hozzáállásán múlik. Mennyire tudsz fotózni, mire akarod használni, mennyi pénzed van, mennyit fogod használni, akarsz-e váltani a közeli/távoli jövőben, kiegészítőket venni, megtanulni fotózni, és még egy rakás egyéb dolgon.
Az azonos tudásszintű gépek nagyjából azonos áron is vannak. Így nem nagyon van értelme azt boncolgatni, hogy mi éri meg. Az, amire szükséged és pénzed van. Szerintem.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

somé
(őstag)

Surfym@n
(fanatikus tag)
Ha tudsz inkább A710IS-t nézzél, néhány helyen még biztos kapni. Az ugyan csak 7Mp-es viszont ua-zal a képérzékelővel szerelik, mint a 720ast. Ezért az zajmentesebb képet produkál. Meg olcsóbb is 
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese... !

sandokan66
(kvázi-tag)
A 650IS igéretesnek tűnne a 1/1,7''-es érzékelővel, kár, hogy felnyomták 12,0 Megapixel-re, elég lett volna 6 Megapixel!
(#4607) Szten Márs válasza sandokan66 (#4606) üzenetére
Egészen valószínű, hogy az objektív ki tudja rajzolni a 12 millió képpontot az 1/1,7-es érzékelőre...
ááá basszus esküszöm hányok attól ami mostanság a kompakt-piacon megy 
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

Dtomi
(őstag)
Minek ilyenen idegeskedni?? A felhasználk 95%-a a legkisebb felbontásban fog fotózni a géppel, hogy sok képet lehessen egy kártyára CD-re írni. A maradék 5% csak azért fotóz nagyobb felbontásban mert annyira műszaki analfabéta, hogy nem tudja visszaállítani mióta véletlenül a szomszéd 2éves kölke elállította. Egyébként a ricoh captio XXX gépei már évek óta használják azt a megoldást ami nem biztos, hogy nem jogos lépés ebben a ''számháborúban'' Az 5 megapixeles érzékelővel készült képet nemes egyszerűséggel 10megapixelesre méretezi át ha a user úgy kívánja tőle. Nem vagyok biztos abban, hogy 1 fikarcnyit is rosszabb lenne a képminőségen egy ilyen méretnövelési automata algoritmus mint a tücsökpöcsnyi érzékelőre rápréselt 12millió mikrotücsökpöcsnyi pixel ami digitálisan erősíti a nanohangyafasznyi jelet ''használható'' -vá és utána olyan mértékben szűri az erősítés miatt keletkezet képzajt, hogy ha lehet sőt nem lehet hanem biztos, hogy egy régi 4-5 megapixeles képben több hasznos képpont volt mint a mostani 10-12megapixeles csodákban
Csináltam én már profi 6 megapixeles fotóból (nem én készítettem) akkora képet ha jól emléxem több mint 100 megapixeles képet amin igen csekéj mértékben látszott csak minőségromlás. Sajnos elmenteni nem tudtam mert a PS-nem enged ekkora méretű képet menteni JPG-ben többi formátumban pedíg nem volt neki elég 50Giga de azért egy elvetemült képet feltöltöttem csak az elvetemülteknek 32magapixel!!!!! saját fotó! Gyorsan jön ki lehet várni [link]
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
Hát igazából nem tudok mit hozzáfűzni csak azt h
mind az írásra mind a képre

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"
(#4610) sandokan66 válasza Szten Márs (#4607) üzenetére

sandokan66
(kvázi-tag)
Elhiszem, hogy ki tudja rajzolni, de akkor még ott van a zaj kérdése. Úgy vettem észre ,hogy a fórumozók ezt a kérdést túl misztifikálják.Lehet, hogy a többség sose csináltat papírképet kedvenc képeiből, csak a monitoron nézi 1:1-be 15cm-ről, és úgy már lehet zavaró.
Javaslom mindenkinek, fogjon egy A4-es papírlapot, tegye a monitor mellé és kb csak annyira nagyítsa ki a fevételt, sok zavaró zaj fog ''eltűnni''.Akinek még mindíg nem jó az nyúljon a zsebébe és vegyen tükröset. 
(#4611) Szten Márs válasza sandokan66 (#4610) üzenetére
Hát az elég baj, hogy elhiszed, hogy ki tudja rajzolni 
Főleg miután a smileval azt hittem elég egyértelművé tettem az iróniát.
Arra akartam célozni, hogy egy APS-C méretű szenzorra egy magában annyiba kerülő objektív mint itt maga a komplett gép sem szokta tudni kirajzolni a 10 millió képpontot sem, nemhogy 12-őt, itt meg egy 1/1,7''-esre kéne egy kompakt gép objektívjének... ezért írtam, ogy hányok a tendenciáktól. Bár Dtominak igaza van, ha 1600*1200-ban lőnek vele mert akkor sok fér a gép mellé adott 16 megás MMC kártyára, akkor úgyis mindegy 

Surfym@n
(fanatikus tag)
Neked meg javaslom hogy amikor a képednek csak a felét használod fel (mert pl. naplementekor mész hazafele vonaton, s pont közbejött egy oszlop mikor csinálni akartál egy szép felvételt, de nem baj mert van PSben crop funkció...) akkor nyomtass A4-re, s egyből megérted a túlmisztifikált zajkérdést.
(#4613) sandokan66 válasza Szten Márs (#4611) üzenetére

sandokan66
(kvázi-tag)
Sajnos nem találtam kacsintgatós ikont 

sandokan66
(kvázi-tag)
A Ps- ben van más funkció is, vonaton meg nem ültem már több mint húsz éve. 

Surfym@n
(fanatikus tag)
Erre gondoltam:![[kép] [kép]](http://imgcash3.imageshack.us/img514/5642/xkromoszmafeatmustyakdzd5.th.jpg)
csak mert vizuálisak vagyunk ugye...
én meg kocsi helyett vettem fotóscuccokat 
s még utazás közben is képeket csinálhatok...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

Allien
(PH! kedvence)
Egyik kollegám most vett egy 7MP-s Oly kompaktot, ahogy vette, ment nyaralni. Pár képet teljes felbontásba készített, majd vissza rakták a legkisebbre. Ja, egy gigás kártyára, 640x480-ban fotóztak.
Az egyész 64 megára kijött volna, de kiirattatták velem CD-re, majd elvitték, és papírképet készitettek belőle 10x15-ben. És még tetszik is neki. 
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg
milyen kevés is elég a boldogsághoz

Dtomi
(őstag)
Ez teljesen alap ez a viselkedési forma az ilyen különleges, de korántsem kihaló félben lévő emberfajtánál. Sok kutató foglalkozik ezzel, hogy megtévesztéssel félreinformálással gondosan szaporítsa az ilyen emberek népes táborát. legtöbb megapixeles gép=> legkisebb felbontás, érted az összefüggést??!!
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

fisi
(tag)
Hehhe ez naggggyon kééész...

Lehet szeretik a mozaikokat nem??

TeeJay
(PH! kedvence)
nyáron ellopták unokatesóm Sony V1(4x zoom 1/1,8''CCD 5MP) gépét horvátországban aztán szóltak nekem hogy vegyek már valami hasonló Sony gépet mert azt már megszokták.
Sony DSC S800 lett belőle mert ez kevésbé volt rossz mint a többi (6x zomm 1/1,8''CCD 8MP)
hát nemgyengén sz@rabb fotókat csinál mint az 5megapixeles V1
nekik tökéletes lesz de én nem vennék kompaktot semmi pénzért már hogy ezt láttam 
Nikon D90 + AF-S 18-105VR + SB-900 + Meike MK-D90 : http://href.hu/x/j7oh kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

TeeJay
(PH! kedvence)
nekem is van pár ismerősöm aki 5-6megapixeles gépével azért fotóz VGA felbontásban mert úgy több fér a 128megás kártyára illetve hamarabb fel lehet másolni gépre 
ja és van ettől durvább is mégpedig az mikor mobillal fotózik valaki VGA minőségben majd abból szeretne fotót előhívatni
komolyan mondom fetrengtem a röhögéstől mikor ideadták nekem a fotókat hogy papírképet kellene belőle csinálni 
és akkor még vannak az olyan keménygyerekek akik lefikáznak engem hogy az ő mobiljukban már 3MP-es kamera van az én kompaktom meg szintén csak 3MP tehát a telefonja ugyanazt tudja... nemgyengén röhögöm ki az ilyeneket 
Nikon D90 + AF-S 18-105VR + SB-900 + Meike MK-D90 : http://href.hu/x/j7oh kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

Allien
(PH! kedvence)
Azért van fejlődés is! Az egyik kollegámat végre sikerűlt rávennem, hogy ne csak 1 Mp-ben fotózzon az amúgy 2MP-s gépen, meg a legnagyobb jpg tömöritésben, hanem ne sajnálja a memkártyát. Szerencsére, vett is egyet. 
Amúgy nem mondom, hogy egetrengetően borzasztó lenne a 640x480-ban a kép kinyomtattva (hiszen arra jó, amit csinálnak, semmire magyarul, de majd rájönnek egyszer, talán, ha nagyobbat akarnak az egyikből). Természetessen, a szokásos hibákat azonnal elkövették, pl egymást fotózva, az egyikük rendszeressen ''levágta'' az alany lábfejét.
Illetve, a fejbőlfakinövős is megvolt. Természetessen, úgy, hogy az az egyettlen fa részlet a képen, és körös-körül CSAK szép zőld fű. 
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

-=Libria=-
(PH! addikt)
szóval
már többször lett megpedzegetve a fényképező vásárlásának ügye nálunk, mostanra nagyon biztossá vált hogy kéne valamilyen
nekem tetszik a fuji s6500 as, csak nehezen beszerezhető darab és relatíve drága jószág a maga 65 K kártya nélküli árával (de az a 65 inkább 70)
olcsóbb kategóriában 45 K körüli áron a fuji s5700 as modellje tűnik ideálisabbnak, az s5600ost már lehetetlen errefele beszerezni
valaki tud mondani 50 K körül olyan gépet ami felépítését tekintve ilyesmi, a kis kompaktok nem esnek kézre, és a következők illenek rá (tapasztalatok alapján, hozzáértők értékelése stb) - relatíve jó színhűsége van, makróban is megállja a helyét, és alkalmas akár kis manuális és photoshopos bűvészkedéssel hobbi szinten minőségi tájfotók készítésére
Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

Snakeiboy
(fanatikus tag)
Kerdes hogy mire vagysz. Mert ha minosegre akkor azt meg is kell fizetni. Marmint ezalat arra gondolok hogy ha azt akarod hogy uberfasza minosegu kepeket csinaljon es A4es meretben is kristalytiszta kepet szeretnel ahhoz nagyon melyen zsebbedbe kell nyulnod. Ha viszont 45-50Knal tobbet soha ki nem adnal egy fenykepezoert akkor szerintem tokeletes valasztas lehet. Persze amennyiben erdekel a nagy zoom, mertha nem akkor lehet mas fele kene nezned.
Miert?????
Erre a célra az S5700 szerintem pont megfelel. Pár ismerősömnek ilyenje van, legtöbbjüktől pozitív véleményt hallottam.

johnjohn
(PH! addikt)
Szerintem keress egy keveset használt Fuji Finepix S 7000-gépet, annál jobbat nem nagyon találsz 60 K körül. Sok baja nem lehet, ki kell próbálni hogy nem kínlódik -e a fókuszmotor, meg hogy megy -e rendesen a vaku. Ha le van harcolva azonnal látni, túl van fényesedve a váz, kopott stb. Az volt a Fuji utolsó igazán jó gépe! Aproneten többet is láttam mostanában.
Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

-=Libria=-
(PH! addikt)
elsősorban gépen archiválom a képeimet, bár maga a gép régi próbálom minél inkább multimédisá jellegűvé tenni a cuccot....szóval, kis utómunka PS ben pl és monitoron adjon vissza szép képminőséget, utómunka alatt meg egy kis színállítást, alap dolgokat értek mint pl felbontás, stb
kristálytisztának nem max felbntásban kell lennie természetesen, csupán arra gondoltam hogy ha lereduklom a méretet és kcisit korrigálok a színeken, akkor nem is profi de szép képeket lássak eredményül
Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

Snakeiboy
(fanatikus tag)
Hat ha sotetben nemsokat fogsz fotozni (mivel nagyobb iso-n nagy a kepzaj sajnos), inkabb nappal eros fenyben kint akkor ennyi penzert eleg szep kepek lesznek megnyugodhatsz. Par a pixelvadaszok nem ertenek velem egyet de monitor meretben szep lesz es 10x15os papiron is
. Szoval batran, en szemely szerint nem szeretem a hasznalt fenykepezoket bar teny hogy az S7000lehet jobb valasztas. Ez mar a te dontesed.
Miert?????

-=Libria=-
(PH! addikt)
nem tom, igazából láttam a s6500ast is, fogdostam meg minden, meg az 5700est és 5600ost is, csak hát....a 6500as nagyon megtetszett, de nem hiszem hogy ennyi pénzem lenne rá, ennek ellenére nagyon szeretnék venni egy hasonlót, de mivel kifutó darab kezd lenni, bennem van a félsz is h kikerül forgalomból akkor feleennyi esélyem nem lesz mert az uj modell ami felváltja minimum 100ról indul

Snakeiboy
(fanatikus tag)
Nekem is S6500-asom van es fenyevekkel jobb mint a S5700, de mivel azt irtad hogy max 50K koltene ra ezert mondtam hogy jo valasztas az S5700. Ha azt mondod meg ossze tudsz gyorsan szedni az S6500asra es nem sajnalsz kidobni ra annyi let akkor ne is gondolkozz tovabb hanem keresgelj hogy honnan tudnal vasarolni egyet. Uj modelra ne nagyon varj mert nagyon ugy nez ki a tendencia hogy az ujabb gepek zajossabb kepeket csinalnak( hala az ultra kicsi CCD-knek amiket az uj szupermasinakba raknak). Egyszo mint szaz ha van penzed vedd a S6500-at, ha nincs annyid akkor S5700. Hidd el barmelyiket valasztod elegedett leszel es orulni fogsz neki. Max annyi a kulonbseg hogy a masiknak picit jobban orulnel ![;]](/dl/s/v1.gif)
Miert?????

-=Libria=-
(PH! addikt)
hát, éppen ezért kezdek el erősen filózni rajta mert Metroban most 65 K ért akciózzák a 6500ast, és ugye nem biztos hogy elgközelebb az ember ilyen könnyen bele tud botlani, ilyen áron....

johnjohn
(PH! addikt)
Annyiért vedd meg azonnal,ha csak úgy megy részletre, mert úgy tűnik el fog tűnni. Azért Én a helyedben nagyon gondolkodnék egy S 7000-en. Nekem a DSLR előtt az volt, és nagyon bejött.
Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

-=Libria=-
(PH! addikt)
hát, ment itthon a fülrágás ezerrel....faxom...egy 5600osra meglenne az a 45 K körül, meg az 5700esre, próbáltam ősöket meggyőzni hogy pótolják ki a 6500asra amíg akcióban van, nem bólintottak rá....részletre meg nem vehetem meg....szal ez így ugrott, a gond csak hogy 5600ost sem kapok már sehol, 5700es meg nem szívesen veszek helyette mert hát a 6500as msot a favorit....az meg mir eösszejön a hiányzó összeg, kimegy a forgalomból, baromi jó

harry
(PH! kedvence)
Én is ezen tököltem sokáig, végül 6500 lett, remélem holnap át tudom venni. Alap gépet használtan talán találsz 55ért. Ide írtam de nem jött válasz: [link], ez meg régebbi, nem tudom él-e [link]. Én ezeket találtam használtan. Most Metróban van 'akció' és 65k újonan, de amúgy is megkapod 68-70 körül. 5700ről lebeszéltek, miszerint 5600 jobb, és valamivel olcsóbb is, ez lehet egy alternatíva inkább, de ismét nehéz találni, esetleg használtan, de akkor meg inkább a 6500. Gondolom hitellel nem nagyon szeretnél tökölni de pl metroban ilyen van - önerő 0ft, 36*2470 (gondoltam beírom, ezt az újságban írták, csak azt másoltam ki).
the weak will fall, the strong remain - no pain, no gain

harry
(PH! kedvence)
Most olvastam csak végig, látom Metrot írtad Te is. Hát vagy keresel vmi remek érveket és meggyőzöd szülőket, vagy hitel, vagy használtan a 6500. Vag szülőktől hitel 
the weak will fall, the strong remain - no pain, no gain

-=Libria=-
(PH! addikt)
perpill az a megoldás született hogy lesz októberig 1-2 családi ünnep azon spórolgatok, meg addigra talán meggyün nyelvvizsgavisszatérítésem és akkor levadászok egy 6500ast valahol, talán még lehet majd kapni ha nem is akciósan

as_Rock
(őstag)
Elég beleolvasnod az S5700 topicjába, hogy lebeszéld magad róla, vagy itt beírod a keresőbe és találsz összefoglalót mennyit butítottak az elődmodellen 
Nem véletlen, hogy volt aki egy hónap alatt 6500-ra váltott róla...
[Szerkesztve]
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

Dr.Zoo
(tag)
Köszönöm hogy válaszoltatok...

az új szemlélet: értem Én!! csak leszarom...
Eléggé nagy kavarodás volt ott a kérdésed terén, sőt, (EOS rendszer aztán 9-10 megapixeles 10x-es optikai zoomos izék, szóval fura kapcsolás), így igen nehéz válaszolni. Viszont akkor egy kérdés: Mekkora keret van a gépre?

Dr.Zoo
(tag)
ÁÁÁ egy unikum 
köszönöm

szal:
100 ezerig, vagy kicsit fölötte...
most nézegettem a Lumixot, arról vélemény?
igazán az EOS teccene, csak ugye a 350; nem nagyon fér el a keretbe.
vagy esetleg a Sony? vagy azt ne is eröltessem?
az új szemlélet: értem Én!! csak leszarom...
100 ezerig, vagy kicsit felette tükörreflexeset - így Canon EOS-t -, legalábbis újonnan eléggé nehéz venni, de azért egy gyors áttekintést írok a tükörreflexes kontra kompakt (ebben az esetben bridge kategóriás) gép áttekintést azért rögtönzök:
- A (belépő szintű) tükörreflexes gépekhez általában kitobiként egy 3x-os zoomátfogással rendelkező lencsét adnak, nem éppen csúcsminőségűt, de képet lehet vele készíteni. A lencsétől teljesen függetlenül, egyszerűen csak a jóval nagyobb szenzorméret hozományaként a tükörreflexesek zajszintje jóval alacsonyabb, dinamika-átfogása magasabb, mint egy bridge gépé, megfelelő objektívvel pedig a kép részletgazdagsága is sokkal jobb lehet.
(Kis kitérő: a részletgazdagság NEM egyenlő a szenzor felbontásával megapixelben. Klassz dolog, hogy kompakt gépekbe - most már zsebkompaktokba is - beleraknak 8-10-12 megapixeles érzékelőket, azonban az objektívjük egyszerűen képtelen ezeket kiszolgálni. Az objektíveknek van egy paramétere, a feloldás, ami meghatározza, hogy hány képpontot képes kirajzolni - kissé pongyolán megfogalmazva. A zsebkompaktok objektívjei nem írnám le, hogy az adott szenzorméretekre hány képpontot rajzolnak ki, mert el szeretném kerülni a közfelháborodást, de olyan messze van az érzékelőik pixelszámától, természetesen negatív irányba, hog ihajj.... Bridge gépeknél valamennyire jobb a helyzet, de ott sem mondanám, hogy az objektívek kirajzolják az összes képpontot, amit az érzékelő hasznosítani tudna. Összesítve ebből úgy látszódna, hogy a minnél több megapixel rázsúfolásának az adott méretű érzékelőre nincs sok hatása a kép minőségére, ez azonban nincs így: az elemi érzékelők mérete szükségszerűen egyre kisebb lesz, így romlik az amúgy sem fényes dinamika és nő a zajszint. Magyarul: a több néha kevesebb, egy 6 megapixeles tökörreflexes géppel nagyságrendekkel részletgazdagabb képet kaphatunk egy jó objektívvel, mint amit egy 10-12 megapixeles kompakt csinál)
Fennt felmerült sokszor az objektív kérdése, a tükörreflexes gépek nagyon nagy előnye az, hogy cserélhető az objektívjük (kevés kivételtől eltekintve, de ettől most azt hiszem el lehet tekinteni), így a lehetőségeidet gyakorlatilag csak a pénztárcád korlátozza. Egy kompakt gépnél meghatározott a gyújtótávolság-átfogás (így a zoom is
), a makró-képesség, a különböző abberációk mértéke, stb és az úgy is marad, amíg egyben van az a gép.
A bridge kategóriás kompakt gépek álalában kellemes, nagy gyújtótávolság-átfogást nyújtanak, az LCD-jük használható kép komponálására (szintén kevés kivételtől eltekintve tükörreflexes gépeken nem) viszont a pentatükrös/pentaprizmás kereső helyett a ''kukucskalyukban'' szintén egy LCD-t bámulhatunk, EVF álnévvel. Objektívet nem cserélhetünk, előtétlencsékkel bővíthetjük lehetőségeinket, ha szükség van rá, de ezek többé-kevésbé rontják a képminőséget.
Konkrét gépek amiket tudnék ajánlani: (bridge kategóriában)
- Panasinic FZ50 (ha nincsenek ellenedre a használt cuccok akkor egy FZ30 még jobb választás)
- Fujifilm S9600
- Canon S3 IS (nem, nem S5!)
Ennek a 3 gépnek az összevetéséről már itt írtam:
[link]

johnjohn
(PH! addikt)
Vagy akár egy Canon Eos 300 D használtan, 80K körül vannak, csak nagy lutri,hogy mit fogsz ki, de nem lehetetlen a tökéletesen jó álapotú gép sem.Lásd pixinfo-apróhírdetések.

as_Rock
(őstag)
Ne szúrjunk már ki szegénnyel
Vagy dobjon mellé egy 20-ast és vegye meg 100-ért valamelyik megkímélt 350D-t ahol nem kell majrézni a zárszerkezet miatt, vagy ha csak 80-ja van rá vegyen egy 10D-t még az is jobb mint a 300D [link]
De ha jó áron akar pentaprizmás gépet és nem ragaszkodik a canonhoz akár egy Pentax ist DS-re is beruházhat [link] aminek ráadásul a kitobija simán lelépi a Canon kitobit.
[Szerkesztve]
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

Dtomi
(őstag)
Nagyon faintos tanácsaid vannak....
10D lehet, hogy sokkal jobb gép mint a 300D ám öreggebb is, és nem szól a fáma a zárszerkezet élettartamáról tehát elvileg még nagyobb a zsákbamacska plussz 100% hogy 1 10D-t nem szülinapi csattogásra vettek meg, mivel itthon ha jól emléxem 7K körül volt. míg a 300D ennek a fele, tehát nagyobb a valószínűsége, hogy csak hobbira vették. és a 10D be nam annyi a tükörmechanika mint a 300D-be Ha pedig azt a 20e plusszot ráteszi amit a 350D be tenne már meg van a zárcsere. És akkor rendes gép van a kezébe.
És a legfontosabb költséghatékonyság: nem megy rá a 10D re az EF-S obi, pentaxhoz meg nem lehet obit kapni
ha kinövi a kitobit.
amúgy lehet kapni olyan 300D-ket amibe nincs 5-10e expo se.

brugo
(kvázi-tag)
Doktorkáim , milyen gép kéne nekem ,hogy le tudjam fényképezni a kicsi énekes madarat a fa tetején ( kb.150m ) ?
[Szerkesztve]

csiga997
(őstag)
Neked egy létrára van szükséged.
Szerk: bocs, lehet, hogy félreértettem. Ha a madár 150m-es akkor egy irtózatosan gyors autóra.
[Szerkesztve]

tbs
(PH! addikt)
Osztán mekkorába' akarod látni azt a madárkát..? Félpikszel, vagy kétezerpixel..?

johnjohn
(PH! addikt)
Előbb azt mondd meg, mennyiért akarsz milyen gépet, aztán kisütjük melyiket ne vedd!! 

brugo
(kvázi-tag)
Komolyan kérdeztem mivel süket vagyok teljesen e témában. ami a nagyságot illeti , egy olyan pici a földről nézve budilégy nagyságú madárkát a monitoron vadgalamb nagyságba élesen tisztán lássam

tbs
(PH! addikt)
Akkor csípj meg a vateráról egy 1000mm-es, vagy nagyobb tükrösobit olcsón, és vegyél hozzá egy vázat, amire rá tudod akasztani. Így is 200eFt-ot fogsz karistolni. Minden más megoldás a kibadrága kategória. 1 madárér' tuti nem éri meg.
Ja, amúgy meg nincs távoli téma, csak bátortalan/türelmetlen fotós... 
[Szerkesztve]