2013. május 26., vasárnap

(#4401) Dare2Live válasza Wickeey (#4392) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

linkeld nekem kérlek ezt a francia oldalt...

hogy a témához is hozzászoljak szvsz a lista ennyi ha kb 250ed van váz+obira:
-Nikon D80 + megmaradt pénzböl obi igény szerint
-vmelyik Nikon D80 KIT. Igény szerint vagy 18-70 vagy 18-135
-Canon 400D + megmaradt pénzböl obi igény szerint

ha ezek nem tetszenek akkor
-esetleg ellehet gondolkodni még a Pentax K10D kiten is.
-vmint bár ez már nagyon necces szvsz egy oly e510 duplakiten is.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#4402) Dare2Live válasza Wickeey (#4400) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kérlek linkeld a cikket

-D80 jpg kezelés átlagos usernek pont inkább egy picit lágy de ha ez zavar akkor adsz neki egy sharpness +1/+2t és máris nem lágy

elég elfogadott oldal a dpreview ott ezt írják:
''''The D80 provides a total of six different sharpening settings, from -2 to +2 as well as None. As you can see in this example the Auto setting selected a sharpening level nearest to Normal. We found that you could happily (without visible artifacts) use the Medium High (+1) setting if you preferred your images a little sharper straight from the camera.''

[link]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#4403) Wickeey válasza Dare2Live (#4401) üzenetére

Wickeey
(újonc)

(#4404) adik válasza drkbl (#4399) üzenetére

adik
(őstag)

Keresőméretnek közben én is utánanéztem, tényleg nem ennek a legkisebb, bár ez kb ugyanolyan, minthogy a váz kényelmes-e: van akinek kényelmes, van, akinek nem.
Obik: ha neked okés a manuálfókuszosautófókuszos megoldás, akkor okés.

Ketto, csipkebokor vesszo!

(#4405) Wickeey

Wickeey
(újonc)

Asszem ez volt az ,ha mégsem,majd linkelem az összes olyan oldalt amit a d80-ról az elmúlt 1,5 h-ban olvastam. :)) :)) :))

(#4406) adik válasza Wickeey (#4403) üzenetére

adik
(őstag)

Öh. Valami random-generátor nem tudná valami hazánkban elterjedtebb nyelvre összekavarni a karaktereket?

(#4407) drkbl válasza adik (#4404) üzenetére

drkbl
(őstag)

Nekem okésnak tűnik, bár eddig csak a kitobival játszok - én csak a villanymotor vagyok, ugyanis a középső fókuszpontra van élességvisszajelzés. Remélem, ez más, mérőképes obikkal is így lesz, bár őszintén szólva majd új obikat szeretnék beszerezni.

Messzire jutottunk a parasztvakítás szó értelmezésétől, és nem is győztetek meg :)

(#4408) Dare2Live válasza Wickeey (#4405) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

adik: [link]

Wick: max azt irja, hogy alap beállítás lágy ha ez a te izlésednek nemfelel meg akkor használj +1/+2t D80/D200... on megvan a lehetőség arra, hogy te állítsd be az élesítés, tone... mennyiségét.

[Szerkesztve]

(#4409) Allien válasza Wickeey (#4383) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Nem bántásképpen, de az összes, jelenleg kapható gépet felsorolták már, és egyik se tetszik valami miatt. :DDD Ergo, lehet, filmest kellene venned, meg egy stúdiót, ahol elő tudod hívni. ;) :R
Persze, megértem a dilemmát. :B

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#4410) adik válasza Allien (#4409) üzenetére

adik
(őstag)

Sony A100? Attól még hogy Sony, nem olyan borzalmas :U

(Amúgy meg igazad van: filmeset neki! Had ne egyedül legyek már olyan hülye, hogy celluloidra költöm az összes pénzem.)

[Szerkesztve]

(#4411) sandokan66 válasza Wickeey (#4405) üzenetére

sandokan66
(kvázi-tag)

Végig olvasva a hozzászólásaidat, akkor jársz a legjobban, ha lehető legdrágább gépet veszed amit kifut a pénzed. Mindegy melyiket, úgysem leszel megelégedve vele! Nagyon sok igazán fotózni vágyó személy örülne, ha ennek a pénznek a töredékét is elkölthetné a hobbijára.

(#4412) werttzui válasza sandokan66 (#4411) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Sz.tem nem neki való a fotózás tökéletes gép úgy sincs főleg nem ennyiért inkább költse sörre és mindenki jól jár :DDD

PENTAX

(#4413) péter007 válasza Wickeey (#4405) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

haver
ennyit még én sem rágódtam mire kikötöttem az s3 is-nél...
akinek van 250K-ja gépre annak nemkéne ennyit szarozni
bemész a boltba a lent felsoroltak közül megrendeled valamelyiket
ezek nemhiába kerülnek ennyi pénzbe, ne aggódj mindegyikkel lehet rendes képet csinálni ;)

(#4414) Terapeuta válasza péter007 (#4413) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Ha Donald rágót akarsz venni, tényleg sok a 250K. DSLR gépre nem annyira...

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#4415) werttzui válasza Terapeuta (#4414) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Azé én már tudnék választani ja donald rágót már nem lehet kapni :(

PENTAX

(#4416) marsu

marsu
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Nekem nem volt rossz tapasztalatom a SONY-val. Nekem nagyon bejött a DSC F828.

[kép]
[link] [link]

De most mégis lecserélném, mert ez nem tükrös, és nagyon szeretnék egy cserélhető obis gépet.

Ha valaki megelégszik a 100.000.- FT-os kategóriával, akkor ez egy jó választás lehet.

[ Nyolc éve a PH!-n ] Press any key to continue ...

(#4417) johnjohn válasza marsu (#4416) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Mit szándékozol venni helyette ? Árulok egy Sony Alpha 100-ast két obival,1 GB kártyával , 170 000.-ért.

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#4418) marsu válasza johnjohn (#4417) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

A DSC F828 gépemben is 1GB-os kártya van.

Ez lenne az?

[kép]

Milyen és mekkora a két obi amit adnál hozzá?

Beszámítás van?

(#4419) johnjohn válasza marsu (#4418) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Igen ez az a gép, kb. 2000 expo van benne. Küldtem privit !!

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#4420) johnjohn válasza marsu (#4418) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

A jövő héten piliscsabán a pázmányon ki lehet próbálni ,és megnézni a képeket PC-n.!

(#4421) marsu válasza johnjohn (#4419) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Ok, folytassuk priviben ...

;)

(#4422) Terapeuta válasza werttzui (#4415) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Háát...gépvázat igen simán, de obival együtt határeset...(bár nálam ugye az MF kiesik :(( )

(#4423) péter007 válasza Terapeuta (#4414) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

de 250K-ból már lehet venni tisztességes gépet is, nemond hogy nem tudnál választani ;]

(#4424) Terapeuta válasza péter007 (#4423) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Tehát vázat biztos. Ha nagyon pontosan tudnám, mit szeretnék fotózni (vagyis csak egy obit kellene választani), talán még úgy is (ha a legolcsóbb vázat veszem), de ezzel az egy obival biztos nem fogom lefedni egy átlag user kívánalmait (mondjuk egy 35/F2 :U )
Persze vehetek zoomot is, de az a fórumtárs minőségi igényeit nem hinném, hogy kielégítené ;)

[Szerkesztve]

(#4425) péter007 válasza Terapeuta (#4424) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

na az a helyzet hogy én nemértek nagyon a dolgokhoz így nem is akarok nagyon belemagyaarázni és azt sem tudom mit tud ez [link] de 260K-ért a legtöbb igényt kielégíti
akinek ez sem jó az ne ennyiért karjon gépet venni..

az nem tom még hogy erre miért írják oda hogy 0x optikai zoom
ehhez még kell másik obit is venni?
.

[Szerkesztve]

(#4426) Szten Márs válasza péter007 (#4425) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát szerintem az itt lévők 95%-a 260-ért mást venne :)
Igazából inkább veszek olyat, ami szűkebb igényeimet elégíti ki de azt jobban, de ezt ugye mki eldönti magának.

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#4427) tbs válasza péter007 (#4425) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

260eFt-ért ilyet..? :DDD Szt. Mársnál az igasság..! ;)

(#4428) péter007 válasza tbs (#4427) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

ok :R épp ezért mondtam hogy nem értek hozzá

(#4429) Wickeey

Wickeey
(újonc)

Sziasztok! Ma voltam egy boltban /előzetes egyeztetéssel, és a keretösszeg megemlítésével a boltos el is felejtette,hogy vasárnap van :D /. Végül is egy kites D 200-at vettem.Elsőre egész érthetőnek tűnik. :) Kicsit többet költöttem mint amennyit akartam, de úgy néz ki megérte.Legalábbis 2 h-t már kibírt hibásodás nélkül :D

(#4430) Terapeuta válasza Wickeey (#4429) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Jó vásár. Milyen obit adtak hozzá?

(#4431) Szten Márs válasza Wickeey (#4429) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

D200-hoz milyen obi járt kitben?
Egyébként ez a gép nem kevés ember álma, és szerintem sokan nem is tudom mit csinálnánk örömünkben ha lenne egy, szóval nem kis dolog van a kezedben....

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#4432) Terapeuta válasza Szten Márs (#4431) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Nekem nem kéne...túl nagy... ;]

Nomeg egy normális obira már kevésbé tellne, ami valóban kiszolgálná....

[Szerkesztve]

(#4433) Szten Márs válasza Terapeuta (#4432) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:O :W
Egyébként sztem te sem hajítanád a Dunába, megnézni, hogy mekkorát loccsan :P

Wickeey: ha gondolod, majd szivesen várjuk a képeidet ide:
[link]

(#4434) marsu válasza Wickeey (#4429) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia Wickeey!

Gratulálok az új gépedhez! Használd sikerrel, és majd osztd meg velünk a jól sikerült képeidet: [link] és gyere velünk a közös fotós találkozókra: [link]

;)

(#4435) marsu válasza Szten Márs (#4433) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

;]

Lemaradtam ....

:DDD

(#4436) Wickeey

Wickeey
(újonc)

Nos, 1 : a géppel egyenlőre csk ismerkedem, tehát képek csk kb 1-2 hét múlva
2 : nekem pont az (is) tetszik,hogy nagy meg nehéz ,de a nyakamba azért nem raknám :D

(#4437) werttzui válasza Wickeey (#4436) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Na örülünk,hogy eldöntötted(végre ;] ) a lehetőségek közül a legjobbat választottad grat az új géphez :)

PENTAX

(#4438) Wickeey

Wickeey
(újonc)

Obivásárlással kapcsolatban meg kérem a tanácsokat ! Lehetőleg nrészt olyat ami saját tapasztalaton alapul, mert lehet,hogy vmi jól néz ki elsőre de később rájön az ember,hogy valójában nincs is rá szüksége- dettó a jeep-em :(

(#4439) marsu

marsu
(PH! kedvence)

A Sony Alpha 100-as gépről kinek mi a véleménye?

(#4440) Wickeey válasza werttzui (#4437) üzenetére

Wickeey
(újonc)

Köszi

(#4441) Szten Márs válasza Wickeey (#4438) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Objektívvásárlással kapcsolatban:
[link] de mképp fejtsd ki, hogy mire is kéne, mert külöünben csak bambán tudunk pislogni. ;)
Milyen objektívvel adták a gépet?

(#4442) Szten Márs válasza marsu (#4439) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Vegyes. Magas ISO-n vannak bajai tulajdonképpen, nem is értem miért, hiszen ugyanaz a CCD van benne mint K10D-ben, D80-ban, D200-ban. Objektívkínálatot nézd meg, mert szűkebb mint Canon/Nikon, de simán lehet, hogy mindent megtalálsz ennél is, ami neked kéne.
Egy elég jó hatásfokú CCD stabilizáción alapuló képstabi van benne, méret és árkategóriájában korrekt fogása van és korrekt méretű keresője, tulajdonképpen nem rossz gép. Próbáld ki a lehetőségekhez mérten sok szituációban, és meglátod, ez a legegyszerűbb, vigyél laptopot, vagy nézzétek meg vmilyen gépen, mivel nem boltban tervezed venni, biztos, hogy ilyen kissé rugalmasabb eljárásokra bőven lesz lehetőséged.

(#4443) Wickeey

Wickeey
(újonc)

El is felejtettem : megcsörgettem a srácot aki a bnőm gépét csinálgatja :F , ő is készített vele képeket ,és azt még mindig nem tudja mi baja. Állítólag az összes képen egy sávban , sz@rrámossa a gép a képet. Küldi tovább. Mázli,hogy a bnőmnek megígérte,hogyha megtetszik neki egy másik kicseréltetheti. Persze pénzvisszafizu nincs- tehát lehet drágábbat venni. :( Elnézést a csúnya' fogalmazásért.de ilyet én még hallani sem hallottam,és még a garival is szórakoztak.... :O

(#4444) Wickeey válasza Szten Márs (#4441) üzenetére

Wickeey
(újonc)

a számlán vmi ilyesmi van : Nikon D 200 Kit + AF-S DX 18-70 mm

(#4445) werttzui válasza marsu (#4439) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

:( :( :( Remélem ez meggyőző volt :DDD

PENTAX

(#4446) marsu válasza Szten Márs (#4442) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia!

Mivel most egy SONY DSC F828 digitális fényképezőgépem van (még), ami nagyon jó gépszerkezetnek tűnik, ezért maradnék a Sony-nál ... Ha csak le nem beszéltek róla.

:D

Köszi az infót és a hasznos tanácsokat. Elvileg járható a dolog ....

(#4447) marsu válasza werttzui (#4445) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

De most miért?

:B

(#4448) Wickeey

Wickeey
(újonc)

Egyébként meg mint már írtam nrészt természetfotózás, gépek fotózása a cél.

(#4449) Szten Márs válasza Wickeey (#4443) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ilyen Magyarországon nincs.
Ha nem tudják javítani a készüléket és nem tudják pontosan ugyanolyan típusra cserélni, akkor kötelesek az eredeti vételárat megtéríteni:

''Ha a csere amiatt kivitelezhetetlen, mert a kereskedőnek nincs hasonló terméke, úgy értékegyeztetéssel – amelynek alapja szigorúan az eredeti vételár, jótállási idő alatt nem lehet amortizációval számolni – felajánlhat más hasonló terméket. Ezt az ajánlatot akár indoklás nélkül is elutasíthatjuk, ilyen esetben jogilag elállunk a szerződéstől, a vételárat pedig visszakapjuk. Természetesen a jog nem ismeri a „levásárlás” intézményét, hiszen a szerződés felbontásával egyidejűleg visszaállítjuk az azt megelőző állapotot, és a kereskedő nem kötelezhet minket újabb vásárlásra.''
[link]

(#4450) werttzui válasza marsu (#4447) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Boccs de a sony felirattól ráz a hideg de ez csak berögződés nálam :DDD

PENTAX

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.