én azt hallottam, hogy a D40 kit objektíve nagyon vacak (persze mihez képest...), hordótorzítás, meg ilyesmi problémákkal kell szembenézni. meg ugye nem is megy rá akármilyen obi utólag sem, ha valaki külön akar vásárolni (és kell neki az AF is). én inkább az Olympus E400-at ajánlanám, bár most jó áron csak vázat láttam (edigital, 99ezer), de mondjuk egy kit szintű obival még így is benne lehet a keretben, vagy ha hozzátesz az illető egy keveset, akkor egyből jó optikát is kap.
RoyBatty: én az elemes megoldásban azt nem szeretem, hogy ha nem akarok elemekre sokat költeni, akkor ugye akkumlátorból csak Ni-Mh-es létezik, ami egyrészt lassan tölthető fel nagyon (10-12 óra), másrészt meg nem célszerű össze-vissza töltögetni, mert tönkremegy hamar. ebből inkább az első a problémás nekem, hogy lassan töltődik, mert nyaralás/kirándulás közben nincs feltétlen ennyi ideje az embernek egy konnektor környékén. viszont egy Li-ionos akksit mondjuk odateszek fél órára tölteni, akkor még egy jópár képet tudok vele csinálni, és semmi baja nem lesz tőle.
az átnézeti kereső viszont tényleg előny, nagyon megszoktam az evf-et (persze ilyen kis méretben az már nincs), hasznos tud lenni nagyon ellenfényben is.
Nexus 4 @ CM10.1 + intersectR