2013. május 21., kedd

(#3251) Hydra SR válasza ENERGYa (#3250) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Oké de akkor sem értem, mit vársz. Egy olyan márkát aminek minden ma kapható gépe megbízható és csúcsszuper? Oké, legyen: Mamiya. De hogy a kereső szemellenzője is többe kerül rajta mint a Genius fényképezőgép abban is biztos lehetsz. Bármelyik típusára.
A halandó emberek számára is gyártó márkák viszont egytől egyig gyártanak gagyit is.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#3252) johnjohn válasza Hydra SR (#3251) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Csak azt nem értem, hagyha már van gépe a manusznak, és nem akar újat venni ,akkor minek figuráztok vele majd fél napja. Van egy Panája, egész jó mókusvillantó sőt többre is képes, akkor most fotózzon és tegye fel a képeket.Olyan rosszakat mint én biztos fog csinálni.Persze el kell neki magyarázni, hogy az egy másik topic. :C

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#3253) Hydra SR válasza johnjohn (#3252) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Jó csak beírta, hogy neki Panasonicja van mert azt ajánlották, ebből azt a következtetést vonta le, hogy a Panasonic mindenkor és mindenre jó, bármelyik Pana. Ez meg így egy baromság, ne hintsük már el ezt a topicban mert hülyének néznek minket :)

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#3254) Allien válasza johnjohn (#3252) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Már rakott fel képeket. Nem rosszak, de természetessen van 1-2 alapvető hiba (mondjuk ez egy dolog, én is sokat hibázok). Mondjuk a középre komponálás, de külömben kezdettnek nem rossz képeket rakott fel. Ha utánna olvasna, és gyakorolna, az nem ártana. :DDD :R

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#3255) kicsitomi88

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egy baratom akar venni egy alapgepet maganak also kategoriaban és kapasbol nem tudtam neki semmit ajanlani mert ebben nincs tapasztalatom. olyan 25-40kig van elengedve. NEm akar nagyon buveszkedni tehat nem kell neki manualis lehetoseg stb. Atlagaember altal szép képet készítő ultrakompakt keszuleket ha ajanlanatok.

KÖSZÖNÖM

90 87.5 87.8 87.5

(#3256) Szten Márs válasza kicsitomi88 (#3255) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Fuji F20. Nagyon jó képminőség, nagyon kevés zajjal, még magas ISO-n is. Cserébe durva CA, de sztem kompaktoknál ez általában előfordul.

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#3257) kicsitomi88 válasza Szten Márs (#3256) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon kösz. F40re gondoltam eloszor aztan meglattam az arat. Kicsit draganak tűnik ahhoz képest amennyit tud.

90 87.5 87.8 87.5

(#3258) Allien válasza Allien (#3254) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Upsz, összekevertem egy másik ujjocal, SORRY. :B :R

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#3259) cigam válasza Retro11 (#3221) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hol van 410 99-ért? Mit jelent az OMG?

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#3260) kicsitomi88 válasza cigam (#3259) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Oh My God

90 87.5 87.8 87.5

(#3261) johnjohn válasza cigam (#3259) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Az MM -ben van , de 400-as ,és tényleg 99 k.

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#3262) johnjohn válasza Allien (#3258) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Azt hittem le is törölte valaki amit feltett, de megvárjuk,hátha tényleg tesz fel képeket.

(#3263) Allien válasza johnjohn (#3261) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Igen, én is erre gondoltam, mert a 410 most jelent meg. Igaz, az se túl drága, ha jól olvastam 135E a váz, az 510 egy kicsit drágább, a stabi miatt. Mellékessen, néztem az MM szórólapját, és telét is adnak +40-rt hozzá, ergo, 140-ből két obis kit! Ráaádsul, az Oly (már a tele).:DDD

(#3264) Bandus99

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Ha mar Panasonic mizeria dul a topicban, had irjam le en is ket rossz tapasztalatom mult heten kolcsonkapott Panasonic DMC-FZ30 rol. Mar csak azert is, mert kivancsi vagyok en rontottam el valamit, vagy valoban leteznek ezek a hibak.

Tehat az elso szamomra nagy csalodast okozo dolog az a kep a beallitott expozicios ertkek szerinti megjelenitese. Ez biztos nagyon jo dolog kinti fotozasnal, mert lathatja a felhasznalo azonnal, ha tul vilagos vagy tul sotet lesz a kep az aktualis beallitasokkal..
Node esetemben, mikor beallitottam manualisan egy 1/60 es 5,6 os rekesz, majd elessegallitas utan felig lenyomott expogombbal allitanek kepkivagast, de total besotetedik az LCD ugye a beallitott ertekeket figzelembe veve. Hat mit mondjak elegge meghokkentem. Megoldas az volt, hogy idoautomatikat vallasztottam, igy mar lehetett valamit latni, de sajnos igen hosszu expoidot valasztott. Igaz a vaku nagyreszt megoldotta ezt a gondott.
A masik gondom az volt, hogy hiaba allitottam 5,6 os rekeszt, abban a pillanatban, hogz bekapcsoltam a rarakott kulso vakut azonnal 4es rekeszre allt a gep es nem engedte ezt modositani. Ezzel csak az volt a gondom, hogy a vakun 5,6 os erteket akartam allitani.

Mas is talalkozott hasonlo gondokkal?

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#3265) Zozzant válasza Bandus99 (#3264) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

az első gondodból én ekkora problémát nem csináltam soha, igen, azt mutatja meg hogy azzal a manuális beállítással kapsz egy fekete semmit mivel kevés a fény, amit alulexponálásnak is kijelez a skálán, képkivágást ilyen expo értékekkel teljesen felesleges állítgatni, szerintem ezzel nincs gond, másodikhoz nemtudok szólni külső vaku híján

(#3266) Bandus99 válasza Zozzant (#3265) üzenetére

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

Felreertesz kulso vaku vegig rajta van, tehat az elkeszult kep a kulso vaku villanasa miatt a vegen hasznalhato, felteve, ha itt ott 1-2 vegtag nem maradt picit le :)

(#3267) Zozzant válasza Bandus99 (#3266) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

ja igen, M módban ez van, az fz30 nem kommunikál a vakuval csupán rövidzárat okoz neki, az fz50 már nem sötétedik el TTL vezérlés, azért nem volt ez gond nálam mert nincs külső vakum:) irreálisnak tartottam rákölteni a gép árának felét:)

(#3268) ENERGYa

ENERGYa
(kvázi-tag)

Jóreggelt!
Sajnos nem tudom hogy kell képeket feltenni!

[Szerkesztve]

(#3269) johnjohn válasza ENERGYa (#3268) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Nem ide kell feltenni, de le van írva a súgóban!

(#3270) ENERGYa

ENERGYa
(kvázi-tag)

O.K
Kösz!

(#3271) Latissimus Dorsi válasza Allien (#3263) üzenetére

Latissimus Dorsi
(senior tag)

Ezt a telét adják 40-ért : [link]

Ami azért nem rossz ár egy 400-as teléért :)

Olympus E500 / ZD 14-45 f/3,5-5,6 / ZD 40-150 f/3,5-4,5 / ZD 70-300 f/4,0-5,6

(#3272) johnjohn

johnjohn
(PH! addikt)

Tartozás fejében hozzám került egy új Sony DSC R-1 , 2 év Edigital garanciával. Nekem 2 db sok ebből a gépből, ezért ha valakit érdekel CF kártya nélkül 140 K-ért elvihető!!!Hibátlan ,karcmentes, Ha kell beviszem pestre, a gép Piliscsabán van.

(#3273) quantal válasza Bandus99 (#3266) üzenetére

quantal
(tag)

Az FZ30 így működik külső vaku esetén, nem egyedi hiba. A megoldás: manuális fókuszra kapcsolod a gépet, ha kell az AF, akkor az AF gombbal fókuszálsz (ilyenkor nem sötétedik a kijelzés), exponáláskor egyből lehet tövig nyomni a gombot. Ahogy írták, az FZ50-ben ilyen trükkök már nem kellenek.

''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''

(#3274) quantal válasza Zozzant (#3267) üzenetére

quantal
(tag)

Az FZ50 korrektül viselkedik az egyszerű központi érintkezős vakukkal is, nem csak a 4/3-os rendszervakukkal. 20e körül már jó vakut lehet hozzá kapni újonnan is (pl. Metz 36--C2) ekkora befektetést bőven megéri ''rááldozni''.

(#3275) Zozzant válasza quantal (#3274) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

annak lehet, akinek van fz50-e:)

(#3276) quantal válasza Zozzant (#3275) üzenetére

quantal
(tag)

Ez jó a 30-ashoz is :)

(#3277) Zozzant válasza quantal (#3276) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

nem veszek már hozzá semmit, dslr a cél ;)

(#3278) quantal válasza Zozzant (#3277) üzenetére

quantal
(tag)

Ez jó ahhoz is :)) Na jó abbahagytam, nem vagyok én Metz ügynök :)

(#3279) Zozzant válasza quantal (#3278) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

kész feladom, meg is rendelem :DD
[link]

(#3280) quantal válasza Zozzant (#3279) üzenetére

quantal
(tag)

:)

(#3281) Zozzant válasza quantal (#3280) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

nem semmi vagy... :DDD
[link]
zsebpénz...

(#3282) quantal válasza Zozzant (#3281) üzenetére

quantal
(tag)

Látom tetszik :) Azt azért megjegyzem -mivel a célod a dslr - hogy egy tükrös gépen azért a rendszervakuk sokkal kényelmesebben használhatók, precízen szabályozható a teljesítményük, nem kell kézzel zoomolni, jóval intelligensebbek stb, de nem is ennyibe kerülnek. Én úgy gondolom, hogy egy dslr-hez előbb-utóbb mindenképp megéri egy erős rendszervakut beszerezni, de emelett egy slave-talppal a ''kis'' metz is jó szolgálatot tehet.
A 36C-2-ről. Két üzemmódja van:
1.automatán mér fényt, ehhez állítja be a villanás mértékét F2-F4-F8 blende állítható be rajta, FZ30-on értelemszerűen az F2 nem játszik. Elég pontosan méri a fénymennyiséget, de mint minden automatikát ezt is be lehet cspni pl. szemből egy erős fényforrással.
2. manuális mód: ekkor max fényerőn villan, te játszol a blendével, hogy mekkora megvilágítást akarsz.
Ami hátrány, bár ebben a kategóriában szinte természetes: Manuálisan nem tudod a fényerőt szabályozni valamint a fej csak zoomolható és dönthető, de nem forgatható. Ez akkor volna hasznos, ha porté állásban a plafonról akarsz deríteni. Ezt leszámítva egy megbízható, jó ár/érték arányú konstrukció.

(#3283) Bandus99

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

Az en esetemben egy Metz 32 Z-2 vaku volt a panasonicra rateve.
aminek van automata fenymereses allasa, de a hasznalt 200as ISO nal 2,8 5,6 es 11 es blende ertek valaszthato. En 5,6 ra gondoltam, ezert is morogtam, mikor a gep automatikusan az elore manualisan beallitott 5,6 os rekeszerteket atirta 4 re.

Ez manual fokusz dolog meg jol johet, koszonom az otletet.

Na meg ezt is le akartam irni: Van ehhez a Metz vakuhoz egy cserelheto SCA 343 as talp.
Elviekben ezzel mukodik Nikonoknal a TTL fenymeres (regi analog Nikon gepnel mukdott ez tuti, az uj digitalisoknal, meg remelem mukodik. Ha minden jol megy napokon bellul megerkezik a D70s es rogton kiderul mit szol a vakuhoz.)

[Szerkesztve]

(#3284) Zozzant válasza quantal (#3282) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

megrendeltem már le is terhelték a számlámról, a beírt linken... max annyi hogy a kompakt felszerelésem értéke több lesz:) dslr meg nem elsietős lesz:) hát ez van... jó lennél metz ügynöknek:) nem is akartam vakut... de rájöttem milyen jó az:)

(#3285) Allien válasza Zozzant (#3284) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Pedig, NAGYON sokat tud segíteni! Igaz, nekem soligor van, de szintén bridge gépen. Belső térben, vagy erős napsütiben (portréhoz) szerintem elengedhetettlen. :DDD

(#3286) Zozzant válasza Allien (#3285) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

portréhoz eddig a beépítettel nyomtam, nyitott rekesszel nem túl messziről tűrhető lett, legalábbis a nap okozta árkok eltűntek naggyából, igaz az arc is ''simult'' tőle:)

(#3287) johnjohn

johnjohn
(PH! addikt)

Tartozás fejében hozzám került egy új Sony DSC R-1 , 2 év Edigital garanciával. Nekem 2 db sok ebből a gépből, ezért ha valakit érdekel CF kártya nélkül 140 K-ért elvihető!!!Hibátlan ,karcmentes, Ha kell beviszem pestre, a gép Piliscsabán van.Újból ideteszem, ígérem utoljára, hátha valaki nem olvassa a lap alját. Sorry !

(#3288) Zozzant válasza johnjohn (#3287) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

hát, a cmos-a kéne csak:) megoldható? ;)

(#3289) Allien válasza Zozzant (#3286) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Belső térben is sokkal használhatóbb. Plafonra lőve, vagy egyébb trükkökkel 1000x használhatóbb, mint a beépitett!
Egyébbként, vettem méteráru boltban tépőzárat, amelyiknek ragasztós a külső fele. Így raktam rá diffuzorlapot.:DDD Igaz, kezdettleges megoldás, sima ''fehér''papírt oda rakni erre a célra, de nagyon is megfelelt a célnak, és mégse több ezer forint volt ''normális'', diffuzor cuccost venni hozzá. :B

(#3290) johnjohn válasza Zozzant (#3288) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Vidd az egészet, alkalmi ár.! :DDD

(#3291) Allien válasza Zozzant (#3288) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Szvsz, 140E-rt oda adja! :DDD ;)
Johnjohn, látom, feladtad az ''apróhirdetések''-ebn is! majd segyítek uppolni, ha már megvenni nem tudom. :R

(#3292) Zozzant válasza johnjohn (#3290) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

áhh 3 kompaktért az asszony kivág mindenestől:) remélem sikerül elpasszolnod!

(#3293) tkazmer

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mit gondoltok erről? [link] semmi professzionális felhasználás, csakis és kizérólag hobbyfotózás, de nálam az is inkább élménymegörökítés..

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#3294) johnjohn válasza Allien (#3291) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

:R :R :R :R :C :C :C :C

(#3295) kicsitomi88 válasza tkazmer (#3293) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Fujifilm Finepix F20 sztem ugyanugy megfelele a celjaidnak és olcsobb is.

90 87.5 87.8 87.5

(#3296) cigam válasza kicsitomi88 (#3295) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Viszont ha nedves, homokos, havas stb... környékre viszed, inkább ezt vidd. Sokat kibír. Bár inkább a 770-est válaszd. Az a legfrissebb.

[Szerkesztve]

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#3297) tkazmer válasza cigam (#3296) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Konkrétan születésnapomra szeretnék egy ilyet, tehát nem teljesen mindegy az ár sem:) Amúgy tényleg amiatt nézegettem, mert le lehet vinni víz alá is...

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#3298) cigam válasza tkazmer (#3297) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor az sw sorozat a barátod, ill. a Pentax W30 (W20 a régebbi modell) is vízlepergető: [link]

(#3299) johnjohn

johnjohn
(PH! addikt)

85 000-ért kínáltak Fuji S 2-Pro vázat, szerintetek megéri ? AF- Nikon obikkal dolgozik.

(#3300) tkazmer válasza cigam (#3298) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ennél a pentaxnál azért jobb az olympus nem?

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.