Sziasztok!
Én a barátnőmnek vennék egy egyszerű kompakt fényképezőgépet. Adódik, hogy legyen kis méretű, (nézzen ki jól), legyen egyszerű használni. Már jópár jelölt volt, sikerült szelektálnom valamennyire. Még az is szempont, hogy Li-Ion akksija legyen, és természetesen a jó képminőség. Már ami lehetséges ebben a kategóriában. Leginkább a technikai paraméterek alapján tudok szelektálni, a képminőséget már nehezebben ítélem meg, hiába nézek tesztképeket.
Amikre én gondoltam némi szelektálás után:
Sony W510
Casio S200
Nikon S2500
Panasonic DMC-S1
illetve esetleg a Canon A1200, bár az ceruzaelemes/akksis.
Na most külső alapján a barátnőmnek a Sony és a Casio jön be, a kettő közül kéne választani. Funkciók alapján talán a casio lenne jobb (pl. AF segédfény, stabilizátor), viszont a Casio márka talán kevésbé megnyerő. A tesztképek nem ugyanolyan körülmények között készültek, nem összehasonlíthatók jól. Szóval tanácsot szeretnék kérni, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Vállaljam be a Casiot nyugodtan, vagy inkább a Sony, még ha picit talán butább is műszakilag.
Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10