A Canon A460-ról mi a véleményetek? Ma hozott egy gyógyszergyár egyet.
Az A70-esem cserélem le rá. Szegény elég rossz állapotban van már, főleg mióta leesett a betonra a debreceni állatkertben. 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Csöves
(senior tag)
Akkor én is megkérdezem, hogy Pana FZ 50 VS.Canon S3 IS?
Én is végigolvastam az egészet, de az jött le belőle, hogy nincs jó gép.
Eddig nem monta senki egy gépre sem, hogy ez a jó.
Csak azt olvastam, hogy ennek ez a baja annak az.
Feladom és a fenti 2 aparátból választok, de meghalgatom mit mondtok róluk.

Aquila non captat muscas.
Ez azért van mert ebben a kategóriában (már) nincs jó gép, egyiknek ez a baja, a másiknak meg az.
S2 IS, FZ30, meg ilyenek azért ott voltak a toppon, sajnos a mostaniak ezeknél roszabbak a közeljövőben megjelenők meg még roszabbak lesznek 
Quick time videót meg [link] - ezzel szinte tuti át lehet konvertálni bármire.
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

ISZOLE
(senior tag)
Úgy látom többen is vacillálnak, leírom a saját szempontjaimat amikor választottam (S2-őt vettem tavaly). Mindig a használhatóság van előtérben.
A Canon ceruza akkumulátorokkal működik, egy készlet akku elég mert a táskában tartok négy tartós ceruzaelemet (az állásban nem mennek tönkre). Olyan akkut és töltőt használhatok amilyet akarok (egyórás töltőm van), ha véletlenül el kell használnom az elemeket is, akkor bárhol pótolható.
A hátsó LCD minden irányba tekergethető, ha nem használom akkor becsukva védve van a sérülésektől. Szinte mindig az EVF-et használom mert egyébként szemüveg kellene, de ha szükség van rá akkor egy mozdulat és mehet a móka az emberek feje fölött vagy akár a földre letéve.
Az S2-S3 kikapcsolva sokkal kisebb, mikor séta közben lóg a nyakamban akkor nem akar előrebukni a nagy obi miatt, miközben az objektív paraméterei gyakorlatilag megegyeznek.
A Canon menürendszere nagyon kézreálló, minden igen gyorsan beállítható ami egy kép elkészítéséhez kell.
Ha netalántán fényképezés mellet (amire ugyebár való) mégiscsak csinálok videót akkor ezt teljes funkcionalitással tehetem (sztereo hang, folyamatos automatikus expozíció és élességállítás, zoom használható).
[Szerkesztve]
Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!
Miért akarod kovertálni? Minőségvesztést okoz. Ha ez is fontos, vedd a másikat.
Azt azonban hozzá kell tenni, hogy úgy a QuickTime mint az AVI egy konténer formátum.
Vagyis hiaba .mov, vagy .avi a fájl kiterjesztése. Az FZ50 és az S3 is mjpeg kódolást használ, csak más ''konténerbe'' teszi.
A kérdés akkor lene érdekesebb, ha az 1ik mjpeg-el tömöríteni, a másik pedig mpeg4-el.
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

insomniac
(senior tag)
sziasztok
mm-ban van 50ért nikon s10. megéri az árát, vagy ennyiért lehet találni jobbat is? 
anyámnak kellene nem túl profi felhasználásra, én nem értek ezekhez, de nem szeretném ha gagyit venne.
köszi
üdv
+1 szempont jutott eszembe:
1ik sem tud jó nagylátót. 35, ill.36-ról indulnak. persze ha ez nemzavar, nemszóltam.
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

Rainman665
(újonc)
SŰRGŐS
Haver Mediamarktban elrakatott nekem egy Olympous E-400-t, 99000FT-ért, megéri megvenni? nem csak váz asszem 15-50 lecsével
Hozzászólásokat plz
SAM I AM!
Egy anyunak nembiztos, hogy ez ''rubik kocka'' kivitel szimpi. Talán egy KodakC875, Canon A630, vagy Fuji F40fd könnyebben kezelhető számára. Ezek mind 50e körül vannak.
Olvass vissza 1-2 oldalt. Annyi időd (10 perc) talán még van.
Kb az jött ki, hogy a legrosszabb váz, a legrosszabb optikával, a legolcsóbban. 
[Szerkesztve]

Csöves
(senior tag)
Köszi.
Akkor az van, hogy vegyem azt amiről úgy gondolom talán jó nekem?

Csöves
(senior tag)
Persze, hogy vacilálok, nem 2forint ezért jól átrágja a szegény magyar. 
Döntés után meg csak magamat hibáztatom, ha valami nem tetszik.
Örülök, hogy Te jól választottál.
Én meg alszok még rá.....

Vebber
(lelkes újonc)
Igen az avi konténer jelentésével tisztában vagyok.
Azért akarom konvertálni., mert a quick time formátum semmire nem jó. (Egyetlen DVD sem játsza le, itt a noname nem gondolok).
Az avit a Pana dvd-m olvassa, és akár SD kártyáról, DVD formátumban rögzíteni is tudom, mindenféle PC-s kínlódás nélkül.
Egyébként letöltöttem az FZ50 teszt videóját........hát mit mondjak, elég sz@r. Úgy látom az S3 videója nagyságrendekkel jobb, viszont hátránya, hogy csak 4:3 ban rögzít.
Az elmúlt napok tájékozódása után nekem is az jön le, hogy jó gépet nem lehet manapság venni, csak kevésbé, vagy nagyon rosszat.
Az S3 IS, FZ 50-hez visznyítva szerintetek a Sony H5 is felejtős ?
Nézd meg a Pana LZ2-t 16:9-es CCD-je van és ilyen arányú a videója is.

Vebber
(lelkes újonc)
Ez L Z 2 lenne ?
Még a pana honlapon sem találtam ilyet.
Nem, 1/2.5''-os CCD-je van csak tud 1920 x 1080 (HDTV 16:9) méretű fotót készíteni. Videózni 320*240-ben tud...

Vebber
(lelkes újonc)
Az S3 IS csak max 1 GB méretű videókat tud készíteni ?
[Szerkesztve]

slayer006
(PH! addikt)
"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader

Vebber
(lelkes újonc)
Ha jól látom ez 2005-ös modell volt ?
Bocs. LX2

Vebber
(lelkes újonc)
A minőség ennél is elég gyatra. És ez is quick time
Neked nem fényképezőgép kell, hanem videókamera 

Vebber
(lelkes újonc)
Nem akarok extra minőséget, de mondjuk a panától is elvárnék legalább olyan minőséget, amit a canon, és a sony produkál
Hogyan jött ki ezaz eredmény?

johnjohn
(PH! addikt)
Lehet,hogy buta vagyok, de miért kell a fényképezőgéppel videót rögzíteni ?? 
Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

macy
(senior tag)
Ejj de buta vagy. Mert a videóval nem lehet fényképezőgépet rögzíteni 

johnjohn
(PH! addikt)
Most, hogy mondod,lőn világosság, eddig erre nem gondoltam. Ki is dobom a Sony R 1- gépemet, az nem rögzít videót.
Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

Vebber
(lelkes újonc)
Mert nem szeretnék külön még plusz egy kamerát is venni.

quantal
(tag)
Ezt a topkot nézted már?
MP4 kamerák:
[link]
''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''

johnjohn
(PH! addikt)
Te azért ha belebólintasz a rögzített videók minőségébe, rá kell jönnöd, hogy nem véletlenül gyártanak külön készülékeket a két célra. Videokamerával nem igazán lehet jól fotózni, fényképezőgéppel pedid nem igazán lehet jól videózni. Nem véletlenü, hanem direkt,hogy két gépet vegyél. Ez alól csak nagy kompromisszumokkal tudsz kibújni. ( A Quick Time formátum azért csak jó valamire, lásd a jelenlegi egyik legfejlettebb videoeditort az Avid-ot.) 
néha jól jön a videó lehetősége, úgy mint a telefonban a fényképező, de csak ennyi

sulep
(senior tag)
Sziasztok!
Tegnap megvettem a Panasonic TZ1-emet +1GB-tal 51-ért. Szerintem az első tapasztalatok alapján nagyon jó kis gép, szép képeket csinál, az optikai stabilizátor is nagyon jól funkcionál, szép megfelelő méretű tükörtiszta kijelzővel és akár a zsebedben is elfér. Az akksi is eddig jól muzsikált, elég sokat nyektettem tegnap a gépet de nem is csökkent a töltöttségi szint. Én azt mondom aki kirándulásokhoz akar venni gépet és nemakarja hogy nyaksérvet kapjon (elég könnyű és pici) akkor vegye meg ezt a típust.

slayer006
(PH! addikt)
szia
és hol vetted annyiért ?
"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader

sulep
(senior tag)
Szia!
Technicar-nal vettem (Paks), vagyis rendeltem.
Innen rendeltem: [link]
Gari minden van rá. Felhívtam őket telefonon ellőtte nap és másnap 1-re megbeszéltük hogy kihozzák futárral. Pontban 1-kor csengettek is. Ingyenes a kiszállítás, korrektek. Választhatsz ezüst és szürke közül is. Ha van már memóriakártyád akkor anélkül is lehet kérni (49--ért). De 1GB micro SD Kingston kártyával is csak 51. Ezzel max minőségen 400db képet tudsz készíteni.

meoindil
(tag)
Üdv mindenkinek!
A Nikon Coolpix S10-ről tud valaki valamit? Esetleg tapasztalatok? Főleg az érdekelne, hogy beltérben, gyenge fényviszomyok között mennyire lehet használható?
[link]

johnjohn
(PH! addikt)
[link] Itt van róla minden, a tesztfotókat is nézd a legvégén, egész szép eredményt produkált, de ISO 400-nál már zajos.
[Szerkesztve]

meoindil
(tag)
Köszönöm!

sulep
(senior tag)
Panasonic TZ1 vagy TZ2-ben nem gondolkoztál? Ezek is jók ám pedig. Habár erről a Nikon S10-ről se hallottam rosszakat. pl az extremdigital.hu-n kiválasztod a gépet és jó pár véleményt tudsz olvasni a gépről.

thomasthomas
(tag)
Hi!
Az olympus SP 510 UZ-ba van képstabilizátor????+örülnék ha vki adna egy lineket, amin ezt a gépet tesztelik...
előre is thx.
.
(#3090) Szten Márs válasza thomasthomas (#3089) üzenetére
A nagyobb géptesztelő oldalak nem igazán foglalkoztak ezzel a kamerával, kis sufniteszteket meg nem keresgéltem (arra ott a google
) szóval csak egyet találtam így az általam nézett tesztoldalak közül aki tesztelte:
[link]
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

sulep
(senior tag)
Ez egy magyar nyelvű teszt a gépről:
[link]
(#3092) (Kolombusz) válasza (Kolombusz) (#3051) üzenetére
Semmi?
(#3093) Szten Márs válasza (Kolombusz) (#3092) üzenetére
Nem igazán lehet rá mit mondani. Belépő szintű gép, ehhez megfelelő tudással. Igazából ebben a kategóriában nincs mit nézegetni, olyanok amilyenek, mkinek azt szoktuk mondani, hogy ha csak teheti vegyen 5xx-es Canont, vagy ja kevésbé fontosak a manuálislehetőségek Fuji F20-at, olcsó kategóriában nála jobb gépet úgysem lehet találni.
(#3094) (Kolombusz) válasza Szten Márs (#3093) üzenetére
Nekem arra kell, hogyha kirándulni megyek, akkor hiba nélkül teljesitsen és szép képeket csináljon. 

Vebber
(lelkes újonc)
Igen tükörreflexes ezért nem rögzít videót.

Hydra SR
(PH! addikt)
Már megbocsáss de az R1 nem tükörreflexes 
Egyébként műszakilag annak sem lenne különösebb akadálya, hogy egy tükörreflexes gép rögzítsen videót. Nekem ugyan nem kell de meg lehetne oldani. Csak addig nem látnál a keresőben, ellenben szoftver kérdése az egész, hogy addig láss az LCD-n. Simán fel lehetne csapni a tükröt, mint ahogy egyébként is fel lehet csak nem lesz belőle videofelvétel.
[Szerkesztve]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Chris_T
(kvázi-tag)
Erre tud valaki mondani valamit? 

Vebber
(lelkes újonc)
Persze mindent meg lehetműszakilag oldani, csak az a nem mindegy mennyiért.

Hydra SR
(PH! addikt)
Kodakokat nem ismerem, Fuji S5600-at lassan szaréhugyé hajigálják az ember után és ahhoz képest ütős kis gép. Képstabi nincs benne.
Hogy számít-e a képstabilizátor? Attól függ, mit akarsz. Ha beltérben vagy viszonylag sötétben akarsz állvány nélkül fotózni akkor bizony sokat számít. Ha meg akarsz tanulni fotózni, amolyan öncélú művészképeket csinálni (ez alatt nem elvontat értek csak azt, hogy semmi haszna a szépségén kívül, mondjuk egy tájkép vagy portré) akkor viszont szinte tök fölösleges.
De ha a Fuji mellett döntesz akkor siess mert gyakorlatilag végkiárusítás van, itt az utódja ami drágább és szarabb de van benne sok megapixel.
Vebber: a gyártónak szinte egy büdös fillérjébe nem kerülne. Csak szofver kérdése. B záridőnél is ki van akasztva a tükör és nyitva a redőny hosszú ideig, a szenzor meg be van kapcsolva. Csupán másodpercenként 25-ször kéne kiolvasni a tartalmát, nem csak a redöny lecsukásakor. Nem kell hozzá 3 diploma. Csak egy olyan szenzoron, manuális zoom és manuális fókusz mellett gyakorlatilag egy igen jó minőségű videokamera lenne a gépből, méghozzá cserélhető objektíves...de akkor ki venné meg a méregdrága videokamerákat? Ez ennyi, nem kell nagy műszaki hátteret sejteni mögötte. Csak üzleti taktika.
[Szerkesztve]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Ramius
(őstag)
Mi a kutya f***nak kéne egy dslr gépbe videórögzítési lehetőség? Nem azért vesz tükörreflexes gépet az ember, hogy videózzon vele. Meg úgy egyáltalán fényképezőt... A mostani gépemen én egyszer használtam azt a funciót, első nap, mikor végignyomkodtam, hogy mit tud. Aztán kész, el van felejtve.
gyakorlat teszi a mestert...tönkre...