Én az A-t vettem. Kb. 16-17cm hosszúak.
http://tinyurl.com/bpp2z95

Én az A-t vettem. Kb. 16-17cm hosszúak.
Meddig van ez az akció?
J.

Jobb neked a B-s.

"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. ..."

Hali!
Segítség kellene milyen gépet vegyek az alábbi paraméterekkel?
Ajándékra szánt kompakt gépet keresek 25k körül ha van belőle piros verzió nem lenne hátrány 
de azért tudásra is jó legyen a gép meg szép képet csináljon.

Igen az "A" az nagyon gyenge nekem, csak 275gr.ig bír, ahogy írja.
Itt látszik, h hogy heylezkedik el a talpcsavar..
(#30303) BiriBum Igen, sztem is az a jó a 445gr-os gépemhez
A "C"-t már feleslegesnek érzem.

Jó hát. A "C"-re már mobil géppuskát szerelnek 
Nálam az "A"-nál csak az volt a gond, hogy szélen volt a menet, az akksival ellentétes oldalon, meg közelített is a súlyhatárhoz, így mindig billenteni akarata.
Pirosban kaphatók és olcsók:
Nikon COOLPIX L23
Nikon COOLPIX S3100
Olympus VG-110
Olympus VG-120
Canon PowerShot A2200
Canon PowerShot A800
Casio EXILIM Card EX-Z16
Samsung ST30
Samsung PL20
Ezekből az S3100, EX-Z16 és a PL20 lenne talán ajánlottabb

Értem, köszi a segítséget, a linket meg főleg! 

Sziasztok.
Megvettem a canon sx130at, nagyon tetszik, jó választás volt.
Valaki tudna nekem segíteni CHDK telepitésében?
Ebben a videóban elmondottak alapján próbáltam, de nekem nem indult újra, és be sem tudtam kapcsolni amig nem nyitottam fel az akkufedelet. mit ronthattam el?

HAli!!
Aranyos a hevenyészett

Azért majd ird meg a tapasztalást a gyorsasággal kapcsolatban.
Üdv Nagya
Mindörökké C.O.D.

0. pont, amiről nem volt ott szó.
Tegyél egy ver.req nevű, tetszőleges tartalmú (akár 0 bájtos) fájlt a kártya gyökerébe.
A kék visszajátszás gombbal indítsd a gépet visszajátszás módban.
Tartsd lenyomva a FUNCSET gombot, amíg meg nem jelenik az óra, utána engedd el a gombot.
Újból tartsd lenyomva a FUNCSET gombot, visszatér a visszajátszás képernyő, ekkor a FUNCSET-et még fel nem engedve nyomd meg a DISP gombot.
Kiír egy olyat, hogy Firmware Ver, utána van a lényeg. Az annak megfelelő CHDK-t szedd le.
Quoth the Raven "Nevermore."

Akkor jó, majd nyomj fel pár képet.
Én voltam ma "Canon nap-on" a helyi Fuji boltban
Tök jó gépek voltak. Kipróbáltam a G12-est. Jóféle, ha valaki megdobna 70 ronggyal szívesen megvenném

[ Szerkesztve ]
Egy ismerősömnek van, nagyon elégedetlen a képminőségével.

köszi szépen, most már működik 
szg88: még nem készítettem értelmes képeket, csak lövöldöztem minden szarra amit megláttam 

Tényleg?? Nem tudtam vele lőni, mert betelt a kártyám.
(#30317) SkyLaci: én is azt szoktam
(veled vizsgáltuk itt múltkor, hogy melyik canonnak jobb a képe? nem esik jó visszalapozni
)
[ Szerkesztve ]

Kipróbáltam full hd / legjobb minőségbe, videó rögzítést canon sx230-al (1p39mp= 417MB
),
de csak class jelzés nélküli kártya volt nálam. Szaggat meg akad, mint a rosseb 

aha 

Max. 15 ezerért szeretne barátnőm venni digitális fényképezőgpet. Mit ajánlanátok?
"Jó a súlya. A megbízhatóság jele. Ha nem működik, ütni is lehet vele." (Penge Borisz a pisztolyról)

Engem is erdekelnek képek majd :-)

Kösz, ezt elolvassuk.
"Jó a súlya. A megbízhatóság jele. Ha nem működik, ütni is lehet vele." (Penge Borisz a pisztolyról)

tudnátok segíteni hogy milyen állványt érdemes venni?
szempontok: olcsó (max 5000 ft), összecsukva elférjen hátizsákban (max 35 cm), teljesen kinyitva használható magassága legyen (min 100 cm)

(Nekem van egy zipshot, ami összecsukva 38, szétnyitva 112 és szó szerint pár mp a kinyitása, csak az ár nem stimmel. Ráraktam a hardverapróra. Amúgy mókás darab.)

egész jó pofa darab
a fejjel együtt 38 cm?
elég állékonyak ezek a sátorrudak
?

Igen, most meg is mértem
Nem egy teodolitállvány a maga 31 dekájával, a gyártóval szemben nem ajánlanám akkora tükrösökhöz, amikhez ők, sima kompakthoz azonban alkalmas a szokásos 2 mp-es időzítővel. Nekem régebb óta van egy stabil Velbon, arra gondoltam, kellene valami, ami nem foglal annyi helyet, de kiderült, az utakra panorámázás miatt amúgy is mindig elviszem a Velbont, 2 állványt pedig akkor már minek vinnék, mindig itthon maradt (panorámázásra ez a zipshot persze nem alkalmas).

van itthon egy hasonló régesrégi állvány, csak pár centivel nagyobb, mondjuk ennek ki kell húzni a lábait, de 15 másodperc alatt ez is áll, meg olyan állvány kéne ami kicsi is tud lenni, ha mondjuk csak suliban egy előadáson a padról a táblát fotóznám (itt jut eszembe hogy az sx130 optikai stabilizátorában csalódtam egy picit, jobb eredményt vártam)
ha szeretnék néha panorámaképet is készíteni akkor milyen állványt kell venni? (nem szándékom professzionális panorámaképeket csinálni, túlzásnak érezném ha libellákat kéne szintezgetnem)
[ Szerkesztve ]

Amihez azt írják hogy "3D panorámafej" azzal lehet panorámázni, nem?

Panorámafejeket írnak általában azokhoz is, amelyek 3D fejek, rögzíthető svenkkarral és karral a bólintáshoz, a karok és csuklók nélküli gömbfejek kategóriájától megkülönböztetve. Ezek alkalmasak arra, hogy akár egysoros, akár többsoros (mozaik) panorámát is elkövessen velük az ember, svenkelgetve a sorokon, de figyelembe kell venni, hogy ezek mindegyike fölött van a fényképezőgép maga, így olyan panorámák elkészítésére alkalmasak, amikbe nem lóg be közeli tárgy (pl. korlát a kilátón), mert az a képek közt elmozdulna, a parallaxis hiba miatt. (Máig csodálkozom, hogyan hoztam össze egy háromsoros panorámát állvány nélkül, kézből, közeli részekkel is)
A fenti korlátok figyelembevételével a 3D fejek alkalmasabbak az ilyen panorámákhoz, mivel a tengelyek külön rögzíthetők, míg egy gömbfej meglazításakor mindenfelé nyaklik-csuklik.
(A tényleges panorámafejek az objektív nodális pontja körül forgatják a gépet, pl. a Nodal Ninják)

hát maximum 10000 forint körüli állvány játszik, akkor ezek szerint ebben az árkategóriában ezek a karos-csuklós 3d fejes állványok a jók.

Helló!
Vennék egy gépet.Amatőr használatra lenne csak, családi fotók videók.Max 50000 Ft-om lenne rá.
Lényeges lenne a videó rész is jó lenne ha full hd-s videót tudna csinálni sztereó hanggal.Minél nagyobb optikai zoom se ártana amit videózás közben is lehetne használni.
Magyar nyelvű menü sztem alap.
Fényképező résznél is jó lenne minél több funkció, köztük a panoráma opcióval.
Én egy Olympus SZ 20-ra gondoltam, de ha van olcsóbb és megbízható gép akkor nem az baj.
Előre is köszönöm a segítséget. 
[ Szerkesztve ]

Sziasztok
mi a véleményetek a Panasonic DMC-FZ48 gépről? Szerintetek jobb mint a "TZ" sorozat? Árban s képminőségben ellenfelei? Köszi!
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
Kicsit off, de remélem, itt kapok választ: Panasonic DMC-LS60 gépnél a szerviz menüt hogyan lehetne előhozni? Konkrétan az összes expó érdekelne, gondolom a szerviz menüben található erről valami infó.

amikor RAWban mentek egy képet az miért csak 3 megapixeles?

Valószínűleg valami képnézegető programmal kimented a beleágyazott jpeg képet. Az NEM a szenzorról kapott, Bayer-interpoláció előtti, színszűrős photosite-okról kapott nyers adat. Az egy feldolgozott jpeg formátumú kép. A RAW-t "előhívni" kell, nem konvertálni, az csak adathalmaz.
[ Szerkesztve ]

CHDK menüben beállítottam hogy RAW-ban is mentse a képet, kaptam egy 18 Mb-os .cr2 fájlt amit IrfanView-val nyitottam meg, és ott a képinfóban írta hogy 3 megapixeles...
milyen programmal kéne előhívni?

Aha, az képnézegető. Megnézte a beágyazott jpeget. 
Pl. a DCRAW-val próbálkozhatsz, vagy ha a nyílt DNG formátumra állítod a CHDK-ban a mentést, elvileg a többi RAW feldolgozó program is meg tudja nyitni.
Hozzá kell tennem, mivel a gép hivatalosan nem képes RAW-t menteni (marketing okból letiltott funkció, hiszen a CHDK láthatóan ezt a funkciót "nyitja fel" a PowerShotokban), ezért a "nagy nevek" a RAW feldolgozásban nem fognak tudni mit kezdeni majd a .cr2-jével.

Sziasztok!
Karácsonyi ajándékként kérnék egy fényképezőgépet. 2 esélyest néztem ki. az egyik a Nikon L120-as lenne, a másik pedig a Fujifilm S4000HD. A Fuji-ban megfogott a 30X optikai zoom és a kereső. Nagyjából azonos áron (55Ft-ért) jutnék hozzá mindkettőhöz. Néha tájfotózás és a családi pillanatok megörökítése, és némi videózás lenne a cél. Esetleg ebben az árkategóriában van jobb gép? Előnyei, hátrányai a kettőnek?
Köszönöm a válaszokat!!!

LG Optimus L9

A Canon SX130 IS még mindig favorite a kategóriájában vagy van esetleg jobb? (Kompakt kellene, full manual lehetőséggel, minél szélesebbtátóval.)

Alternatívának jó lehet az Ósanból a Pana TZ8-as 45-ért.
"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. ..."

Nézd csak mit találtam ma
: http://pixinfo.com/cikkek/olcso_utazozoomok_2011.1
Én most vettem sx130at, őszintén szólva a látószöget én keveslem, bár azt hiszem 24 mm-rel sem lenne jelentős különbség.
[ Szerkesztve ]

Köszi! Hát pana az tuti nem alternatíva
A 28mm az egész jó, bár nyilván jobb lenne még szélesebb
Van olyan ami van olyan jó mint az SX130 de szélesebb?
[ Szerkesztve ]

Az MM-be meg 50 a TZ18-as 

Némelyiktől mindenképp jobb. ellenfelek

De azt nem ajánlom. 
Igen, jobb. Ugyan nagyobb, de jobb minőségű a lencse és több a szolgáltatás.

Köszi. S hogy áll zajosodás terén az FZ48? Az FZ45ről ezen a téren nem sok jót olvastam, habár ott 14MPx van, itt pedig 12, s állítólag jobb az FZ45től. Sonytól nem ellenség neki a HX7, HX9?
Lenne még egy érdekes kérdésem: Szerintetek laikus meglátja a képminőségi különbséget az alábbi 3 gép között (néha netre lesz felrakva és gépben nézve, nyomtatás nem):
- Panasonic lumix FS35
- Panasonic lumix TZ18/8/10 (szerintetek milyen a TZ8-as? Sokkal jobb-e a TZ10es?)
- Panasonic lumix FZ48 (nagyon tetszik, beleszerettem, de nem tudom, megéri-e nekem, mint 1. gép, s elégéé drága).
Az egyik haverom amúgy olyan infót közölt velem, hogy kompaktból ne vegyek "nagy" zoomosat, mert azoknak még rosszabb a képminősége, max 4-5X zoom, mi igaz ebből? Ez esetben az FS35 a legjobb?
Elnézést még nem vagyok annyira jártas a témában.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van