2013. június 19., szerda

(#29401) AMD Power válasza peti_s (#29395) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Nem tudtam lejjebb menni sajnos. :B

philoxenia: Elnézést! Teljesen igazad van! Megyek is át a kezdő topicba. ( Remélem ez sok jó fej user ott jelen lesz mint itt ebben a topicban! ) :R

Ebben bízok én is. :K ;)

Milyen állványt ajánlanátok nekem a géphez? + Távkioldót?? :)

[ Szerkesztve ]

(#29402) philoxenia válasza AMD Power (#29401) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Átmennek utánad.... :)

(#29403) szg88 válasza AMD Power (#29401) üzenetére

szg88
(őstag)

Én jártam ott, elég sok volt a "szakértő" :D

http://tinyurl.com/p3flru7

(#29404) szg88 válasza Csicsikov (#29400) üzenetére

szg88
(őstag)

Ezeket nézd meg, sztem nem rosszak: [link] [link]
teszt: [link]
[link]
A 3000-sről nem nagyon találtam, de biztos van.
Ez se rossz: [link]

[ Szerkesztve ]

(#29405) mdk01

mdk01
(őstag)

Tudnátok nekem mondani 30k környékén vmi használható f.gépet. Ami esetleg ebbe a kategóriába jó voln ha beleférne az a HD videó és a panoráma fotó.
Köszönöm

(- (- _(- _ -(- _ -)- _ -)_ - ) -)

(#29406) mdk01

mdk01
(őstag)

A panoráma funkció lényeges egy gépvásárlásnál, vagy inkább gépen valamilyen softver-rel érdemesebb inkább összerakosgatni?

[ Szerkesztve ]

(- (- _(- _ -(- _ -)- _ -)_ - ) -)

(#29407) philoxenia válasza mdk01 (#29406) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Az újak szerintem tudják... A komolyakhoz nem árt egy szintezett stabil állvány...

(#29408) futo001 válasza kivlov (#29368) üzenetére

futo001
(senior tag)
LOGOUT blog

Fogalmam sincs miről beszélsz, és miért veszed személyes sértésnek, ha valakinek nem egyezik a véleménye a tiéddel.
1. A fullHD és a VGA között van még pár szabvány.
2. 3D-s TV-ém van, mert éppen TV kellett, előtte nem volt semmi.
3. NEX-em is csak azért van, mert elromlott az előző gépem.
Nem kell 4 évente képet cserélni. Továbbá a gépeddel csinálsz ilyet, megeszem a NEX-em. :)
4. Ahány ember, annyi értékrend, tessék elfogadni.

És igen, az itt folytatott beszélgetések vérre mennek. ;]

(#29409) futo001 válasza Csicsikov (#29400) üzenetére

futo001
(senior tag)
LOGOUT blog

Ilyen árban talán a Pana LS5-öt érdemes lenne megnézned.

(#29410) kivlov válasza futo001 (#29408) üzenetére

kivlov
(újonc)

Nem süllyedek le arra a szintre, hogy vérre menő vitába kezdjek bár Te vagy aki nem képes elfogadni, hogy valakinek igénye lehet a fullhd-ra is pl.
És nem vagyok elájulva a képtől amit mutogatsz az isten gépeddel de elismerem a NEX sorozatot bár sok hibája van de ennek ellenére én is tervezem a 7-es verzió megvételét ha megjelenik...
tessék itt egy hasonló kép tőlem mindenféle HDR nélkül csak úgy kocsiból 130-as tempó mellett auto módban a szar gépem vásárlásának napján, így még semmi nem volt beállítva rajta....

[teszt kép]

(#29411) themebuilder válasza Csicsikov (#29400) üzenetére

themebuilder
(őstag)

Ha csak a képek számítanak elsősorban akkor Canon PowerShot A3000 IS lehet a jó választás neked. Egyszerűen használható masina, Automata módja is jó.

♫ Xears Bazár Számla/6hó Garancia! -> xears.com ♫ Turbo Devices TD II/TD III v2/XE200Pro, XN1-2, Motion XMPro, Giant Force XGF500Pro, XR120Pro III/Resonance, iPhone 3/3GS/4 Headset href.hu/x/f41b ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#29414) futo001 válasza AMD Power (#29401) üzenetére

futo001
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem tudom milyen környezetben használnád a gépet. Szerintem ehhez elég egy olcsó Hama is. Én 3 éve használok egy nagyon olcsó, gagyi Hama állványt. Használható, mivel ritkán kell, most sem vennék másikat. Ha sok, főleg éjszakai, hosszú záridős képet készítenél, abban az esetben érdemes egy drágább, 10e feletti állványt venni. De tényleg csak akkor, ha gyakran használnád.
Távkioldó kapható a gépedhez? Szerintem nem. :F

(#29415) philoxenia

philoxenia
(MODERÁTOR)

Most erre a gépre várok, kis méretben nagy tudás.....
Elsősorban a videoképességei fognak meg....

A veszekedést meg sürgősen hagyjátok abba ! :(((

[ Szerkesztve ]

(#29416) BiriBum válasza AMD Power (#29401) üzenetére

BiriBum
(őstag)

Kompakthoz teljesen mindegy milyen állványt veszel, nem érdemes nagyon költeni. Szvsz elég hülyén is nézne ki egy 50k-s Manftotto-n egy kompakt gép.
Nagyon jó kompakthoz a Hama Star 5. Csak 0,5 kiló és mindent tud, amire szükséged lehet (ára kb 3kFt).

Nézd meg a Gorillapodot is, ez még sokoldalúbb és sokkal hordozhatóbb. Hátránya, hogy nem magas, földről csak alacsony perspektívából tudsz fotózni. [link]
Vannak az ebay-en olcsóbb kompatibilis változatai.

(#29417) BiriBum válasza philoxenia (#29415) üzenetére

BiriBum
(őstag)

Video-ban verhetetlen az tény, a képei viszont nem túl meggyőzőek. :U

[ Szerkesztve ]

(#29418) AMD Power válasza philoxenia (#29415) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Nem rossz. Bar nekem azon kivul,hogy fem mas nagyon nem tetszik benne. 80e szerintem mar sok egy ilyen gepert. 110e mar Canon 1100 veszek egy kit lencsevel.

Allvany az kell! Foleg az esti kepekhez. De ahhoz is kell,hogy a msximumot kihozzam az SX130-bol. Arban max 5-6e ft-ig.

(#29419) bongeszo válasza philoxenia (#29415) üzenetére

bongeszo
(tag)

Szerintem tökéletes választás! ;) nekem is ilyenem van.
Kompakt kategóriában verhetetlen. Képei nagyon szépek, még sötétben is. Nyilván nem egy tükrös gép képminőségét adja... de elfér a zsebedben így bármikor nálad lehet, nem úgy mint az említett 110e ft-os gép aminek a cipelése külön feladat.
Nagyon jók az automata képei, de jó manuális profilok is készíthetők.
Videóban verhetetlen, simán helyettesít egy kamerát!
Ha nem sajnálsz egy kompaktér 80 ezrest akkor nem fogod megbánni, a legjobb választás! :)
Jah, én Sony Centrumban vásároltam, ott is 80.000ft és miután rákérdeztem kaptam hozzá egy 8gb-os Sony sd kártyát ajándékba. Ha van a közeledben, nézd meg ott is!

(#29420) kano válasza philoxenia (#29415) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Nem nézted a pezsgő színűt? Az nekem jobban tetszik mint a fekete (pedig én is a feketét szerettem volna). Igazából engem is a képei gondolkodtatnak el, mert pl. egy Canon SX220-hoz képest nem tetszenek a színei.
bongeszo
Videóban mindenképpen verhetetlen, de a Canonok (SX220, SX230) képei sokkal szebbek. Mondjuk ez szubjektív, de képminőségre sok tesztben is veri a fenti két gép.

[ Szerkesztve ]

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#29421) mrmrg

mrmrg
(tag)

Megtaperoltam az sx130at, de nekem valahogy nagyom nem áll kézre:)
Úgyhogy sajna azthiszem nálam kiesett. Pedig tetszik.
SX220 nagyon megtetszett viszont.

A kettő között mik vannak még amiben érdemes lehet gondolkoni?

http://koromterasz.atw.hu/

(#29422) kivlov válasza philoxenia (#29415) üzenetére

kivlov
(újonc)

JAJ...Ilyen gépet ne vegyél még véletlenül sem hiszem amint láthatod a kedves FUTO001 kolléga kimagasló szakmai tudásával most hasonlította össze egy MILC kategóriás géppel :) és alázta porig az enyémet is....
ui.: én nem veszekszem csupán ész érveket várok tőle de látom reménytelen...mert csak az létezik amit ő gondol...szerinte a full hd is hülyeség bár azért 3d-s tv vesz:)
önmagát minősíti...

(#29423) kivlov válasza kano (#29420) üzenetére

kivlov
(újonc)

Nem értek egyet azon állítással, hogy a színei szebbek a canonnak, mert vásárlás előtt én mind a két géppel csináltam azonos beállítással képeket azonos helyen és a sonynak sokkal élethűbbek a színei pont ez amiben jobb a canonnál még a sok szakmai teszt is ezt igazolja az viszont tény, hogy teljes méretben kicsit mosott a képe nem úgy mint a canonnak ami részletgazdagabb, de sajnos fakóbbak a színei...
szóval a canon akkor job ha nem monitor méretben használod a képeket, hanem teljes méretében de a színei kevésbé élethű és mivel kevesen használják teljes méretében a képeket így ez csak azoknál számít akik a munkájuk miatt a részletgazdagság fontosabb mert a többit a photoshop megoldja...

(#29424) Ultramarin válasza kivlov (#29422) üzenetére

Ultramarin
(újonc)
LOGOUT blog

Nekem feljebb pont ő ajánlotta a HX9V-t.
Láttam a moderátor által kitörölt hozzászólását, és teljesen igaza van. Miért lenne muszáj 4 év után cserélni egy fényképezőt? Kötelező?
A képeiteket összehasonlítva szerintem nézegesd őket és tanulj.
Kettőtök közül csak te erőlteted a MILC és kompakt összehasonlítását.

[ Szerkesztve ]

Aknára lépni csupa veszély

(#29425) szg88 válasza mrmrg (#29421) üzenetére

szg88
(őstag)

A 220-as jó választás, vagy a 210-es ha szánsz annyi pénzt rá. Ha nem akkor mennyire gondoltál?

(#29426) Ultramarin válasza mrmrg (#29421) üzenetére

Ultramarin
(újonc)
LOGOUT blog

Csak Canonon gondolkozol? Nemrég néztem egy Fuji S2950-et, nagyon tetszett.

[ Szerkesztve ]

(#29427) need válasza Ultramarin (#29426) üzenetére

need
(őstag)

más Fujit nem néztél...?

Popcorn A-400..Marantz SR6006..Audio-Technica ATH-M50 + Ray Samuel Tomahawk Amp + LOD Cable + Ipod..LG IPS236V-PN..Oly.EPL1+ Oly 45/1.8.. Synology DS111..Logitech G400

(#29428) Ultramarin válasza need (#29427) üzenetére

Ultramarin
(újonc)
LOGOUT blog

Nem, csak ez volt raktáron Fujiból, meg kis kompaktok. Egyelőre nem vettem meg, körül akarok nézni. Az ajánlott Sony tetszik amúgy a legjobban, de most nem biztos, hogy tudok annyit költeni rá, spórolás van fősulira. :U

(#29430) szg88 válasza mrmrg (#29421) üzenetére

szg88
(őstag)

Ha nem ragaszkodsz a manuális dolgokhoz, akkor ez is jó gép. Bár "többek" szerint nem jó a képminősége, de én hasonlítgattam más gépekkel, és sztem nincs vele gond. [link]

(#29431) Ultramarin válasza kivlov (#29429) üzenetére

Ultramarin
(újonc)
LOGOUT blog

Én ilyet nem látok a hozzászólások között, biztos velem van gond. Akárhogy nézem az első összehasonlítás tőled származik. Hagyjuk, OK?

need: az általad feljebb említett S4000HD volt már a kezedben? Ha igen, mik voltak az első benyomások? Ez árban már nagyon végső lenne.

[ Szerkesztve ]

(#29436) mrmrg válasza szg88 (#29425) üzenetére

mrmrg
(tag)

Jó volna ha manuális lehetőségek is lennének:)

Hát igazából 50et lőttem be, a 220 kicsit már sok.

210 és 220 között érdemben nagy különbség van?

http://koromterasz.atw.hu/

(#29437) A Tejesember

A Tejesember
(fanatikus tag)

Ígéretemhez híven tettem fel 2 képet az ajánlott topikba..

"...és miként hírdeti a Biblia: megméretik az embernek fia, s miként vetett, azonképpen arat,elfut a víz, és csak a kő marad, de a kő marad." Wass Albert

(#29438) futo001 válasza Ultramarin (#29431) üzenetére

futo001
(senior tag)
LOGOUT blog

Én már el se olvastam a hozzászólásait, mint este írtam, nem kötelező tudomást vennünk egymásról.

Nekem a Fujikkal a múltban voltak rossz tapasztalataim, nem vennék újra. Ha a HX9V sok árban, nézd meg a HX7V-t és az 5V-t. Bemész egy nagy üzletbe, biztosan találsz mindegyikből kiállítottat.
A Fujik, amiket említettél, nem kompakt gépek.

Olvastam a logoutot és azt hiszem ismerem a motorod új tulaját (mihálygergei srác). Összetörte.

A Tejesember: gondolom nem bántad meg az FZ38-at. :) Küldtem egy válaszképet a másik topikban.

[ Szerkesztve ]

(#29439) A Tejesember válasza futo001 (#29438) üzenetére

A Tejesember
(fanatikus tag)

Dehogy bántam! Örülök, hogy mellette döntöttem.A gép megjelenése is nagyon tetszik és ráadásul még sokat is tud. Ma csak azért tettem egy óriási sétát, hogy kipróbáljam a gépet. :)

"...és miként hírdeti a Biblia: megméretik az embernek fia, s miként vetett, azonképpen arat,elfut a víz, és csak a kő marad, de a kő marad." Wass Albert

(#29440) scarabaeus válasza AMD Power (#29401) üzenetére

scarabaeus
(senior tag)

Távkioldó: ha gyárilag nincs is, meg lehet oldani. Írtad, rárakták neked a kártyára a CHDK-t. Abban van egy lehetőség (újabb verzió esetén script nélkül is) egy elemből, egy kapcsolóból és egy levágott USB kábelből álló dologgal távkioldani. Van, aki SX130-assal is próbálta.

Quoth the Raven "Nevermore."

(#29442) BiriBum válasza kivlov (#29423) üzenetére

BiriBum
(őstag)

A Canon színeit, mint ahogyan a Sonyét is, ízlés szerint lehet állítgatni. Hozzáteszem, a Canon esetén jóval több paramétert lehet változtatni.

A zajszűrő algoritmust és a jpg kép processzálás egyéb paramétereit viszont nem tudod befolyásolni. :( (RAW-ot egyik sem tud, max a Canon custom firmware-rel)

[ Szerkesztve ]

(#29444) kivlov válasza BiriBum (#29442) üzenetére

kivlov
(újonc)

igen ezt sajnos hiányolom a sonyból mármint a sokféle beállítási lehetőséget...megszoktam a canon nagyobb terét ahol még a vakuval is lehetett játszani fényerő és egyéb funkcióival...

(#29445) Ultramarin válasza futo001 (#29438) üzenetére

Ultramarin
(újonc)
LOGOUT blog

Ezeket a típusokat eddig nem ismertem. HX5V szerintem számomra tökéletes lesz.

Tudom, egy kanyarban esett amikor kátyúba ment.

[ Szerkesztve ]

(#29446) piqla

piqla
(őstag)

Sziasztok!

Ultrakompakt gepet keresnek, ami kenyelmesen elfer a zsebemben is.

Igenyek:

- zsebmeret
- ellenallo kulso (fem boritas elony)
- li-ion akku, de legalabbis nem ilyen toltogetos-ceruzaelemes megoldas
- gyors "harckeszultseg", ne kelljen 5 masodpercet varni, mire magahoz ter
- alapveto manual beallitasi lehetosegek
- legalabb negyszeres optikai zoom
- megbizhato, faintos optikai kepstabilizator
- keretosszeg legyen 85 ezer forint korul, hozzavalo bizbaszok nelkul
- nem art, ha nem okadom el magam a kepminoseg lattan
- HD video meg tarsai borzasztoan feleslegesek szamomra, de azert ne 7 fpsel keszitsen 60x60-as mozgokepet, ki tudhassa, mit hoz elem az elet, amit le kellene videozni
- ha zart terben, peldaul szobaban tartozkodom, akkor ne kelljen atmenni a masik szoba ellentetes falaig, hogy a kanapen ulo csalad beleferjen az objektiv latterebe

Hirtelen ennyi jut az eszembe, legyetek szivesek ajanljatok tobb gepet is!

Elore is koszonom!

Anno volt egy Canon A720IS-em, baromira szerettem, eltekintve a gyenge akkujatol.

Szereted az állatokat?

(#29447) futo001 válasza piqla (#29446) üzenetére

futo001
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem Neked is a Sony HX9V az ideális. Egyetlen pontban nem egyezik az igényeidhez: néha lassan indul, bár 5mp-ig nem tart természetesen.

(#29448) Ultramarin válasza piqla (#29446) üzenetére

Ultramarin
(újonc)
LOGOUT blog

Én úgy tudom az Olympus Tough gépek strapabírók. Pl µ TOUGH-8010

(#29449) bongeszo válasza futo001 (#29447) üzenetére

bongeszo
(tag)

On gomb lenyomása után durván 3 másodperc alatt megvan az első kép...
Van ennél gyorsabb? (ha igen, az durva lehet, én ennek is nagyon örültem)

(#29450) AMD Power válasza scarabaeus (#29440) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Köszi... ezen a CHDK még gondolkozok. Kollégám feltolta az SX130-ra. :K

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.