Sziasztok!
Régebb óta tervezem egy saját, normális kompakt vásárlását, de úgy látom, minél jobban beleássa magát az ember, annál nehezebb...
Nekem első sorban nyaralások, utazások alkalmával, esetleg családi, baráti események fotózásához kellene. 50 000.- Ft, amit rászánnék, de jó lenne, ha ebből minden kijönne hozzá.
Amiket eddig néztem:
- Nikon Coolpix S8100: tetszik, mert fényképező forma, egyre olcsóbb, és sztereo, Full HD videót is tud készíteni; De kevés a teszt, azokban is lehúzzák (3,5 image quality...), és félek a cmos szenzortól (rolling shutter efekttől).
- Panasonic Lumix DMC ZX1: sokan istenítitek, és én is ezt venném, ha még áruházláncokban kapni lehetne "jóárasítva", de már csak 50k fölött van, akkor meg már TZ8 is lehetne
- Panasonic Lumix DMC FS33: nem egészen értem/látom, hogy mi a különbség a ZX1 és e között, a 10ezren kívül.
- Canon-ból nem találtam ezekhez hasonlót árban (bár az SX220is tetszene...)
- Sony Cyber-shot DSC-HX5V: éppen beleférne a határba, de nagyon lehúzták a tesztekben, ahhoz képest, hogy díjnyertes, és a Panákhoz képest csak a videóban, és hangban jobb talán.
- Samsung WB650: 50k alá ment [link], szép kijelző,nagy zoom, értelmes gps, de a képminőség, ami a lényeg lenne, megkérdőjelezhető.
Legtöbb bajom a tesztekkel van, mert nem egyformák a körülmények, és olykor szélsőséges eredmények születnek, ill. ellentmondások.
Ennyi lett volna a hangos gondolkodás, várnám a segítségeteket, tapasztalataitokat ezekkel a gépekkel kapcsolatban, meg hogy Ti mi alapján döntenétek ezek közül.
Előre köszönöm a tanácsokat!