2013. május 22., szerda

(#26851) joco73

joco73
(újonc)

Üdv. mindenkinek!
Hát akkor mégegyszer,mert nem sok véleményt olvastam a hsz-emhez.

Le szeretném cserélni az 5 éves Panasonic LS60-as gépemet (6MP) egy jobbra,mert eléggé kiábrándultam belőle mostanság.Szürkületben elég torz ill. homályos képeket csinál.Szóval jó lenne egy olyan gép amelyik gyenge fényviszonyoknál is viszonylag jó képeket csinál.Adjatok légyszi valami ötletet.Egyébként létezik valamiféle minőségi sorrend a fényképező márkák között?Persze ez elég szubjektív dolog,de lehet van hogy bizonyos típus több embernél a No. 1.
Az ár max. 40 ezer legyen de ha ebbe nem fér bele akkor lehet több is.Nem baj ha tud jó HD videót készíteni ,de nem létfontosságú.Inkább a képélesség ami fontos.

Előre is köszönöm a segítséget! :U

(#26852) rongaucho válasza rumos14 (#26822) üzenetére

rongaucho
(kvázi-tag)

Képtesztek alapján nektek egyértelmű, hogy az olympus xz-1 képminősége jobb, mint a canon g sorozaté?

Másik kérésem: bevállalható szerintetek egy szürkeimportos oly xz-1 80 ezerért? Jár hozzá olympus garancia, dez csak javításra , alkatrészcserére jó, komplett gép csere esetén bukta a dolog. Bár vsz.kicsi az esélye egy ilyen gépnél, hogy az egész készüléket cserélni kelljen.

A 80 ezer Ft azért lényegesen eltér 120-140 ezres "piaci ártól."

(#26853) themebuilder válasza joco73 (#26851) üzenetére

themebuilder
(őstag)

Ezeket nézd át és ezt.

Tipp: Canon Powershot SX130 IS Mert egész jó videókat lehet vele készíteni és nem túl drága gép.

[ Szerkesztve ]

♫ Xears Bazár Számla/6hó Garancia! -> xears.com ♫ Turbo Devices TD II/TD III v2/XE200Pro, XN1-2, Motion XMPro, Giant Force XGF500Pro, XR120Pro III/Resonance, iPhone 3/3GS/4 Headset href.hu/x/f41b ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#26854) matykooo

matykooo
(tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Tanácsotokat szeretném kérni! Szeretnék amatőr, alap szinten megtanulni fotózni, szóval egy valamilyen használt belépő kategóriás gépre gondoltam, ami lehet hogy már régebbi, de nekem tud újat mutatni :)

20 max 25ezer forintot szánnék rá!

Ezeket néztem ki:

Panasonic Lumix FZ7 ~ 20K
Fuji S5500 / S5600 ~ 15-20K
Canon S2 IS ~ 25-től

Ezek közül talán az S5600 a legszimpatikusabb, a kommentek és vélemények alapján, illetve ára miatt is :)

Vélemények? :)

Előre is köszönöm! :)

[ Szerkesztve ]

''a walesi srác aki legenda lett''

(#26855) Real_Gabe válasza Czibor10 (#26848) üzenetére

Real_Gabe
(kvázi-tag)

Szia!

Igen, főleg a méret miatt cserélnék, mert egy olyan gép kéne amit bármikor magammal vihetek és bármikor előkaphatom, anélkül, hogy zavarna.
Mert elég érdekes lenne állandóan a nyakamban lógna egy nagy gép, hogy hátha lefényképeznék valamit. Meg nyaraláskor is vannak helyzetek amikor zavaró egy nagy géppel mászkálni.

Meg hát öregecske is kicsit már szegény, de azért szeretem! :D

Köszönöm a tippet!

sáríála

(#26856) fireman

fireman
(tag)

http://www.technet.hu/megapixel/20110721/panasonic_fz48_24x-es_zoom_full_hd_video/

Szerintetek milyen lesz?

(#26857) Real_Gabe válasza matykooo (#26854) üzenetére

Real_Gabe
(kvázi-tag)

Szia!

Ajánlanám az én gépemet: Fuji Finepix S6500fd [link]

Igaz én 35 000Ft-ért adom, de kapsz mellé egykét plusz cuccot!

Továbbá sokkal jobb mint az elődje az S5600! (Szerintem!)

sáríála

(#26858) Freddy76

Freddy76
(őstag)

Két utolsó kérdés:
Átlagfelhasználó számára, vegyes használatraSony DSC-HX7V vagy Canon PowerShot SX 230 HS?

Érdemes rátenni 20.000 Ft-ot a Sony DSC-HX9V-ért? Tud annyival többet, amennyivel drágább?

Köszi,
Fred

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#26859) themebuilder válasza matykooo (#26854) üzenetére

themebuilder
(őstag)

És az a legfontosabb, hogy olcsó legyen...?

♫ Xears Bazár Számla/6hó Garancia! -> xears.com ♫ Turbo Devices TD II/TD III v2/XE200Pro, XN1-2, Motion XMPro, Giant Force XGF500Pro, XR120Pro III/Resonance, iPhone 3/3GS/4 Headset href.hu/x/f41b ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#26860) Czibor10 válasza Freddy76 (#26850) üzenetére

Czibor10
(tag)

A canon sx220 előnyei:
-jóval olcsóbb, mint a hx9 (a hx7-nél is, de azzal nem sok értelme van összehasonlítani)
-szebb képek

A sony hx9v előnyei:
-jobb a fogása, viszont vastagabb
-2-vel nagyobb zoom (bár ez szinte semmi)
-valamivel jobb videó, de a canon is bőven jó (főleg ahhoz képest, hogy a tv csatornák is max hd felbontásban mennek, de az is nézhető)
-jobb felbontású kijelző, de ez többet is fogyaszt
-nagyobb látószög

Én a canon-t venném, olcsóbban (a hx7v-nél főleg), de a sony-k se rosszak. Ha az tetszik, vedd meg azt.
Van egy összehasonlító teszt, melyben ez a két gép és a panasonic tz20 szerepel, de nem tudom a címét, talán valaki más igen.

(#26861) matykooo válasza themebuilder (#26859) üzenetére

matykooo
(tag)
LOGOUT blog

Nem az a fontos, hogy olcsó legyen... csak mivel még nincs semmilyen tapasztalatom (normál kompakt gépekkel családi fotók készítésén kívűl) így rengeteg pénzt nem akarok kiadni! Ez azt hiszem érthető nem? Szóval, magyarán nem fogok 50-60ezres vagy drágább gépet venni, mivel úgysem használnám ki, mert nem is tudnám! Sőt még lehet egy s5600 is, feladná a leckét!

Real_Gabe: átgondolom még, köszönöm az ajánlatod :)

[ Szerkesztve ]

''a walesi srác aki legenda lett''

(#26862) Nex3

Nex3
(újonc)

Elnézést az off ért, de láttam ,hogy keresnek itt ilyen gépet.

Eladó egy egy hónapos Saturn-ban vásárolt fekete Canon sx130 ultrazoom fényképezőgép,dobozában minden gyári tartozékával együtt.
A készülék párszor volt csak használva, túlzás nélkül állítható,hogy újszerű,karc és sérülésmentes,garanciális, a vásárlásról a garanciafüzetet,számlát természetesen adom.
Érdeklődni a velosolex@freemail.hu címen lehet.

Mondj igazat ,betörik a fejedet------Az igazság néha fáj!!

(#26863) cigam válasza Freddy76 (#26842) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mennyi a keret? Egy pici milc nem fér bele? Úgy árban mint fizikailag. pl. NEX3k 100k alatt 18-55-ös obival, szóval maradna a 3x-os zoom, de a képminőség ... No és persze tud 720p-s videót is. (Mondanám a samsung NX100-at, is, dehát nem sony ;-)

+ ha nem akarjátok magatokat kiköltekezni, Fontoljátok meg a Sony HX5V-t, ill. Nikon S8100-at.

[ Szerkesztve ]

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#26864) blueye válasza Nex3 (#26862) üzenetére

blueye
(őstag)

Miért?

I feel good!

(#26865) tünde77

tünde77
(újonc)

Sziasztok!Remélem valaki tud segíteni! Ma vettem egy gépet nikon s3100 és azt szeretném megtudni mennyi ideig kell tölteni az aksit első alkalommal,Mert a könyvébe nem volt leírva.köszönöm

(#26866) themebuilder válasza tünde77 (#26865) üzenetére

themebuilder
(őstag)

Ezt alapul veheted.

(#26867) kimi02

kimi02
(őstag)

Nikon Coolpix L120-as gépről vélemény ?
60-70k között mit ajánlanátok ami a legjobb vétel ?
20x-os optikai zoom körüli legyen.

CAMBRIDGE AUDIO AZUR 650R - PIONEER BDP-51FD - DUNE SMART D1 - DUNE SMART BE - POLKAUDIO RTI A7 - POLKAUDIO RTI A1 - POLKAUDIO CSI A4 - YAMAHA YST-SW315 - GOTHAM 2*2.5mm - QED PERFORMANCE AUDIO 2

(#26868) cigam válasza kimi02 (#26867) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ki is használod azt a 20x-os zoom-ot, vagy csak azért kell, mert most az a menő?
Nikon S8100-al sokkal jobban jársz, Csak akkor fog beválni az L120, ha kukkert akarsz, és nem akarsz később kézzel állítgatni ezt-azt (fullautomata, nincs a A,S,M üzemmód)

tünde77
Jelzi mikor feltöltődött. Csak használni kell és nem babusgatni (semmi formázás meg csiribir)
Inkább soxor tölts rá mintsem lemerüljön teljesen, viszont 1-2 havonta érdemes lemeríteni (nem fullra, csak hogy a gép kérje a töltést), és ezután teljesen feltölteni.

[ Szerkesztve ]

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#26869) joco73 válasza themebuilder (#26853) üzenetére

joco73
(újonc)

Kedves themebuilder!

Köszönöm kimerítő válaszaidat.Tehát szerinted a Canon Powershot SX130 IS a legjobb.
Akkor már csak egy kérdés: linkjeid között olvastam,hogy nem a megapixel szám a lényeg hanem a képérzékelő milyensége.Ezek szerint a fent említett gépektől (mindegyik CCD érzékelős) jobbak a CMOS érzékelősök?Remélem nem írtam nagy hülységet.....

(#26870) themebuilder válasza joco73 (#26869) üzenetére

themebuilder
(őstag)

Igen vannak különbségek, de erről rengeteget lehetne beszélni.

Kezdetnek ezeket az írásokat javaslom nézd át ha érdekel a téma:

CCD vs CMOS

CMOS, CCD, 3CCD – Hogy is van ez?

CMOS, vagy CCD?

CCD és CMOS érzékelõk

[ Szerkesztve ]

(#26871) joco73 válasza themebuilder (#26870) üzenetére

joco73
(újonc)

Kedves themebuilder!
Már értem miért írtad azt,hogy erről lehetne sokat beszélni.Semmi nem egyértelmű ebben a témában,hogy melyik jobb és miért,mindenütt ellentmondásba ütközik az ember,de szerintem a CCD jobb mint a CMOS,csak azt nem értem,akkor miért kerül mégis többe a CMOS érzékelős gép,holott azt írták az előállítási költsége kevesebb,tehát elvileg olcsóbb.

Szerintem maradok a Canon Powershot SX130 IS -nél,hacsak valaki nem tud jobbat nála ilyen áron vagy egy kicsivel olcsóbban.Arra még mindig kíváncsi lennék van -e valami minőségi sorrend a gépek között,ill. gyenge fényviszonyok között melyik amelyik elfogadható képet produkál.Az a lista amit írtál elég sokat mond arról,hogy nem látni benne Panasonicot,Fujit stb.

(#26872) Czibor10 válasza joco73 (#26871) üzenetére

Czibor10
(tag)

Azt én sem értem, miért drágábbak a cmos-os gépek, lehet kisebb is az elkészítési költségük, de rájuk húznak +ezreket, mert jobb valamivel (kb. 70%-kal több fényt gyűjt össze, így gyorsabb).

Cmos-os gép kell 40k körül a canon ixus 115.

(#26873) skinatti

skinatti
(újonc)

Sziasztok!

Bruttó kb 100k körüli fényképezőgépet keresek.

Jelenleg 1 Casio Exilim ex-Z85t koptatok, ami nem is lenne 1 rossz gép ,csak bizonyos helyzetekben( lásd éjszakai tengerpart, kevesebb fényforrás esetén) nem készít megfelelő minőségű képeket. Szóval ami fontos, erősebb Af-lámpa, jó képminőség és javarészt auto mode-ban használat. Ismerős Canon Ixus 1000 HS -t ajánlotta... Vélemények?

(#26874) icecave

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tegnap végre volt idő tesztelgetni a Sony HX9V-t.
Mint azzal tisztában is voltam, nem DSLR szintű képeket csinál, ez természetes.
A képek természetes fénynél szépek, részletgazdagok, de ez "megy a legjobban" minden gépnek ugye.
Este házibulit tartottam, nem kevés mennyiségű pálinka és saját készitésű hamburger fogyott. Az elején féltettem a kis gépet, hogy valami baja lesz, de az alkohol fogyásával ez az aggodalom elég hamar nullára csökkent.
Mesterséges fénynél is jó képeket csinált a gép, meg voltam elégedve. Van rajta "űberhülyebiztos' mód, abban kattingattam. 1-2 képet elrontott, homályos lett, de a a többi meglepően jó. Amit felrónák hibának, hogy a kép feldolgozása bosszantóan hosszú, elég sokat kell várni két kép elkészitése között. Persze, ez betudható a fent emlitett módnak, hisz össze kell állitani a végleges képet, majd elmenteni. Az SDHC gyors, szóval nem emiatt volt hosszú a két kép eklészitése között idő.
A videója egyszerűen brutálisan jó, amit a tesztekből, és youtubeos próbafelvételekből sejtettem is, de akkor is meglepődtem, hogy egy sima fényképező ilyet tud. Eddig nem volta a videózás hive, de azt hiszem, egyre több felvételt fogok késziteni. :) Persze, ennek meg is van az ára, egy perc videó kb. 100 mega.

Bocs a hibákért, laptopom angol billes, nincs hosszú i :D

iPhone 4-4S-5 tokok, fóliák! Mondj egy árat és vidd! http://goo.gl/PIrBm

(#26875) cigam

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Melyik ad szebb képet? Panasonic FZ20, vagy Nikon 5400? Kijön a 1/2.5 kontra 1/1,8-as érzékelőméret közti difi? Pana 12x-esen zoomol, lehet rátenni polárszűrőt (utazás közban ablakon át fotózni), de a Nikonnak van B zárideje, tud timelapse felvételt. Lehet mindkettőt meg kéne vennem/tartanom? (FZ20-at Panasonic vakuval már megvettem.) És akkor kellene még egy 720p-s kamera is?! :D

[ Szerkesztve ]

(#26876) PRO-peller válasza cigam (#26875) üzenetére

PRO-peller
(senior tag)

Nekem a Nikon E5400 képei mintha alapból túl lennének élesítve. Bár igencsak használható fgép-nek tűnik. Az 1/1.8" -as szenzor számomra mindig is láthatóan jobb végeredményt adott a kisebb érzékelős kompaktoknál. Kár, h nem gyártanak ma is ilyeneket. E5400 Érdemes a E4300-al összehasonlítani. Utóbbi 38 mm-ről kezd, de az én szememnek kellemesebb a végeredmény. Csoda egy masina állíthatom.

Végeztem. 600!

(#26877) Nex3

Nex3
(újonc)

Köszönöm szépen a lehetőséget
A Canon sx130 új gazdára lelt.

(#26878) rongaucho válasza rongaucho (#26852) üzenetére

rongaucho
(kvázi-tag)

Erre írjatok légyszi valamit, nagyon kiváncsi lennék a véleményetekre. Nagy hülyeség bevállalni egy szürkeimportos olympus zx-1-et 80 ezerért? Gondolom, annak nem túl sok az esélye, hogy ilyen szintű gép végül garanciális cserére kényszerül. Viszont ez mégis csak a piaci ár 2/3-a.

[ Szerkesztve ]

(#26879) Miki85 válasza PRO-peller (#26876) üzenetére

Miki85
(kvázi-tag)

Nekem egy Nikon E4600 gépem van, már kb. 6 éve és a mai napig meg vagyok vele elégedve. Annak idején jó vétel volt. Nagyon szép képeket csinál. Gondolkodtam már új gép vételén, de félek ilyen jó fényképezőt nehezen fogok megint ki....

előzze meg az allergiás időszakot ..... airfresh.hu

(#26880) Nex3 válasza rongaucho (#26878) üzenetére

Nex3
(újonc)

Én biztosan nem vállalnám be az tuti!!

(#26881) Viper26

Viper26
(PH! addikt)

Ez elég jó vételnek tűnik. :K

LG Optimus 4X HD | AKG 518 LE

(#26882) Viper26 válasza rongaucho (#26878) üzenetére

Viper26
(PH! addikt)

Felejtős, ha gond lesz vele nagyon megbánod.

(#26883) rumos14 válasza kimi02 (#26867) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pana FZ38

(#26884) rumos14 válasza skinatti (#26873) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kétségtelenül jó gép ez, ugyanakkor a kezdő 36mm nagylátó manaspág nagyon gyenge.

(#26885) woodpaul

woodpaul
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintetek megéri a Nikon Coolpix S9100 azt a plusz 15-17 ezret a S8100-hoz képest? Nagyobb optikai zoomja van (18 vs 10) illetve kicsit nagyobb az objektív látószöge.

Androidő

(#26886) Toobee

Toobee
(őstag)

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy mennyit ér most egy Sony DSC-H9-es típusú fényképezőgép? Sajnos teljesen vakon vagyok az árakkal kapcsolatban, mivel már talán vagy 1,5 éve nem árulják már ezt a típust. A válaszokat előre is köszönöm!

-Toobee-

Bp-en belül, Szegedre M5-ösön, csomag és nagyobb tárgyak szállítása megoldható.

(#26887) G@ß!

G@ß!
(őstag)
LOGOUT blog

A Ti tanácsotokra vettem egy Canon A3300IS fényképezőgépet.
Ehhez milyen sebességű memóriakártyát ajánlanátok? :R

Üdv.

(#26888) Viper26 válasza G@ß! (#26887) üzenetére

Viper26
(PH! addikt)

Szerintem class 6

(#26889) benvolio

benvolio
(senior tag)

Úgy látom a Pana nem hagyott fel az LS szériával. [link] Ha hozza az elődei szintjét, jó képű, belépő, olcsó modell lesz.

"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. ..."

(#26890) jozsi252

jozsi252
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Üdv

Terveztem vételét egy DSLR gépnek de pár hónapig lekell mondanom róla, így most addig egy kompaktot szeretnék venni.

Samsungok terén nézegettem hogy milyenek vannak, a weboldalon láttam hogy vannak ultrazoomosak, ezekről kinek mi a véleménye? ha van benne stabilizátor mennyire csinál jó képet mondjuk egy 20x-os zoomnál? jó időjárás mellett

Illetve néztem a sima kompaktokat de nemtudtam választani hogy melyik lenne a legjobb, a következő dolgokat kell tudni

1; Néha járogatok auto motorshow szóval bel és kültérre is kell, illetve jóljön a nagy zoom is.
2; Manuális beállításokat annyira nemszeretném piszkálni így nemfontos hogy tudjam állítani a zársebességet pl.
3; Max 70-80 at szánnék rá

Illetve mindenképp beépített akkuja legyen, és sokat bírjon, bár ez nem lényeg annyira úgyis veszek pótakkut hozzá.

(#26891) m3ss

m3ss
(őstag)

milyen kompakt kamerat ajanlotok 10k huf alatt? ebay-en nezegettem ilyen ixus sd1xxx/powershot 5xx/6xx gepeket. vagy mennyit fejlodtek a kompakt gepek elmult evekben, nem erdemes hasznaltban gondolkodni, vagy ilyen aron vasarolni?

http://www.flickr.com/photos/59804720@N05

(#26892) m3ss

m3ss
(őstag)

finepix av150?

http://www.flickr.com/photos/59804720@N05

(#26893) G@ß! válasza Viper26 (#26888) üzenetére

G@ß!
(őstag)
LOGOUT blog

:R

Üdv.

(#26894) apóka válasza Freddy76 (#26858) üzenetére

apóka
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Szia!

Látom hogy érdekelne Sony DSC-HX9V. Ha van az USA-ba ismerősöd, onnan vegyél, 68k

(#26895) Csury

Csury
(újonc)

Sziasztok,nekem egy Olympus SP-600 uz felhasználói kézikönyv kellene-természetesen pdf is jó-vagy egy link ahol el tudom érni a magyar nyelvű részt is.Köszönöm

(#26896) benvolio válasza Csury (#26895) üzenetére

benvolio
(senior tag)

[link]

"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. ..."

(#26897) Csury

Csury
(újonc)

Köszönöm,nagyon hasznos oldal..

(#26898) kimi02

kimi02
(őstag)

Esetleg a PANASONIC Lumix DMC-FZ45-ös gépről véleményetek ?
Megéri az árát ?

CAMBRIDGE AUDIO AZUR 650R - PIONEER BDP-51FD - DUNE SMART D1 - DUNE SMART BE - POLKAUDIO RTI A7 - POLKAUDIO RTI A1 - POLKAUDIO CSI A4 - YAMAHA YST-SW315 - GOTHAM 2*2.5mm - QED PERFORMANCE AUDIO 2

(#26899) Mariann294

Mariann294
(őstag)

Erről mi a véleményetek?
Egy normális tesztet sem találtam róla.

------------------------------"Akkor nincs más hátra, mint előre!"---------------------------

(#26900) KTU válasza kimi02 (#26898) üzenetére

KTU
(fanatikus tag)

nagyon sokat dilemmáztam én is ezen, nézegettem az FZ45-t és FZ38-at
nagyon jó gépek.
1 nagyon kicsivel talán az FZ38-nak jobb képminősége, megrendeltem ezt
aztán átgondoltam (mivel annyira nem értek a fényképezéshez talán ki se jönne ez a plusz nálam)
és FZ45-re módosítottam, nagyobb zoom pár apróság ami talán nem is számít
Szerintem: Megéri az árát.

ekkor jöttem rá hogy kellene lencsevédő, ND és polár szűrő, nagyobb táska stb. .. és azért csak nagy gép, a többi "szappantartóhoz" képest, ezt is lemondtam
és rendeltem 1 "szappantartót" amit én 80-90eFt-ig a legjobbnak tartok
de még ekkor is dilemmáztam:

Panasonic TZ10, jól eltalált CCD-s, jó képminőség (és nem TZ18 ill. TZ20, rosszabb képminőség, rosszabb kijelző, stb.) na nem itt vettem :U

Canon PowerShot SX 230 HS, CHDK, BSI-CMOS, jó képminőség, a 220 pár ezresel volt olcsóbb

Sony DSC-HX9V, faja Exmor R CMOS, jó képminőség, jó videó, nagy zoom,
de nálam a Sony hendikeppel indult W350 miatt :U

Canon vettem.
csütörtökön rendeltem, pénteken nálam volt a gép 65890Ft Canon gari (Camera kft)
pár képet csináltam már vele bent mesterséges-fénynél, csak LED lámpák vannak a lakásba, CCD-s gépekkel különösen rossz képeket lehet készíteni (aki ért hozzá lehet tud jót, én nem) evvel egész jó képeket csináltam, ha találok publikusat rakok fel

szubjektív vélemény, olyantól aki nem ért a fényképezéshez

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/880h ___________________________________ Tintapatron, lézer nyomtatókazetta, (toner)

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.