2013. május 18., szombat

(#25651) cigam válasza UBO (#25650) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

?? A zoom, és az élességállítás nem ugyanaz.
A kijelző le/fel lehet dönteni, csak kitekerni nem. Mikor a föld közeli dolgot fotózól, nem kell mellé feküdni, és fej fölé emelve (tömegben) is látod mit lesz a képen.
Ja, hát és nem beszéltünk arról, hogy telekonvertert is rátehetsz. pl. Veszel egy használt 2x-est 10-15k-ért, és máris 1440mm lesz a végállás!!!

FZ38 kifutott, már csak beragdt gépet találni itt-ott, és ugyanannyiért már fz45-öt kapsz.

A másik lehetőség az aprók nézegetése. Néha kifoghatsz kihasználatlanság miatt eladó, de még garis példányokat.

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#25652) oszy válasza UBO (#25650) üzenetére

oszy
(senior tag)

[Ez] bizony dönthető :)

VADONATÚJ XPERIA S és LUMIA 800/900 tok eladó! Az Xperia S is ;)

(#25653) themebuilder

themebuilder
(őstag)

A Digicam rovatot szoktátok olvasni itt a Prohardveren?

♫ Xears Bazár Számla/6hó Garancia! -> xears.com ♫ Turbo Devices TD II/TD III v2/XE200Pro, XN1-2, Motion XMPro, Giant Force XGF500Pro, XR120Pro III/Resonance, iPhone 3/3GS/4 Headset href.hu/x/f41b ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#25654) BK87

BK87
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Szeretnék új fényképezőgépet venni a mostani kis ixus 105 helyett. Amit eddig néztem. az a Panasonic tz10 és az olympus sz 20, Canon sx220, Olympus SP-800UZ (ezek köszül a panasonic az, ami a leginkább bejön). Mi a véleményetek ezekről a gépekről? Eddig a panasonic felé hajlottam, de olvastam itt a hozzászólásokat, és több helyen írták, hogy elég rossz képeket készít sötétebb helyeken, illetve este. Mi a véleményetek, melyiket érdemes megvenni, esetleg tudtok ajánlani más alternatívát ebben az árkategóriában?

(#25655) sdd2 válasza BK87 (#25654) üzenetére

sdd2
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha aképminőség fontos akkor Canon :K

Jó térerőt mindenkinek. Asus Padfone 2 Jelly Bean

(#25656) oszy válasza BK87 (#25654) üzenetére

oszy
(senior tag)

Én is szemezgettem a Canon SX220-al. Jó kis gépnek tűnik :)

(#25657) rumos14 válasza UBO (#25640) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szia, szerintem 3 opciót fontolj meg:
1. Fuji S sorozat, Kodak és Olympus gépek: olcsók, nagy zoom, sok megapixel, képminőség gyatra.
2. Canon SX 210, Pana TZ10: kisebb gépek, kisebb zoom átfogással, de minden egyéb tekintetben jobb mint az első kategória.
3. használt Pana FZ38, Canon SX20: nagyobb méret és zoom, jobb képminőség.

(#25658) rumos14 válasza emre33 (#25645) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

de, az FZ100 képminősége gyengébb lesz az Oly 550-nél. ha 100%-on nézed, nagyon nagy különbség lesz, ha a 14 mpixelt leméretezed úgy 6-ra (nem a fényképezőben, hanem utólag, számítógépen), már egészen elfogadható.
a sorozatlövési képesség nagyon jó az FZ100-nak, ennél jobban kompaktban nemigen kapsz. lehet h lelassul x kép után, a puffer nem végtelen. gyors kártya segít ezen, vagy kevesebb mpixel vagy alacsonyabb képminőség.

(#25659) rumos14 válasza cigam (#25651) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

meg használhatsz digitális zoom-ot is, ugye? ;] 10-15k-s 2x-ező az amúgy is gyenge képminőséget még láthatóan elcseszi.

(#25660) rumos14 válasza BK87 (#25654) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a kategóriában a Pana TZ10 és a Canon SX210-220 jó gépnek számítanak.

(#25661) Erebos

Erebos
(újonc)

Sziasztok!

Volt egy kiszemeltem: Panasonic Lumix DMC-G10 Sajnos úgy tűnik elúszik a kedvezményes vásárlási lehetőség, ezért kérném, hogy ehhez hasonló tudású gépet ajánljatok, de nem kell, hogy cserélhető objektíves legyen. A többi paraméterben sem probléma ha gyengébb, de a lényeg, hogy a képminőség mindenféle nagyobb hozzáértés, állítgatás nélkül jó legyen. Canon? Valami más? Max. 90k-ig... Előre is köszönöm a segítséget!

(#25662) Erebos

Erebos
(újonc)

Ezek árban ott vannak, kérdés, hogy képminőségbe, vagy egyéb tényezők miatt vajon melyik a nyerő?
Panasonic Lumix DMC-FZ45
Nikon COOLPIX P100
Canon PowerShot SX20 IS

(#25663) emre33 válasza rumos14 (#25658) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

SanDisk SDHC kártya 16GB Extreme Pro 45MB/sec adatátvitel gondolom még sok is neki?

Mármint FZ100 és gyors sorozathoz

[ Szerkesztve ]

Diablo3: emre#2266 eu.battle.net/d3/en/profile/emre-2266/hero/576037

(#25664) tiszavirág válasza Erebos (#25662) üzenetére

tiszavirág
(tag)

Üdv mindenkinek

Ebben az árkategóriában gondolkodva, figyelmedbe ajánlom a SONY HX9v-t.

-16x zoom, ekvivalens 24mm nagylátószögtől 384mm-ig jó képminőséggel

-GPS

-panoráma mód

-korrekt kidolgozás

-921ezer képpontos szuper kijelző

-egy kiváló képstabilizáló rendszer még tele állásban is, stb., stb.,

és ráadásul

-egy döbbenetesen jó full hd 1080p50 progresszív videó mód, leírás róla itt, nagyon szép tesztvideó pedig itt.

Ára mondjuk itt.

[ Szerkesztve ]

Ami nem kínai, az hamisítvány !

(#25665) Erebos válasza tiszavirág (#25664) üzenetére

Erebos
(újonc)

Köszönöm a segítséget, egész meggyőző! Mondjuk én maradnék a Canon PowerShot SX20 IS, vagy a Panasonic Lumix DMC-FZ45 v. FZ38-nél. Nem tudom melyik mellett szól több érv. :(

(#25666) hangszóró válasza tiszavirág (#25664) üzenetére

hangszóró
(újonc)

Szerintem fényképezőgépnek,túlzással hívható,mert nem megfelelő a képminősége.
De aki az aqvarell-t mint ábrázolási módot szereti annak ez is biztosan be fog jönni:(

(#25667) cigam válasza rumos14 (#25659) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miért ne? ;] Sztem egy 16mpixeles gépen már annyi pixel van, hogysimán belefé egy 2-3x-os digitális zoom.
Csak egy + érvként hoztam fel a hs10 mellett, hogy később relatíve olcsón, "feljavíthatja". Természetesen, mint mindennek vannak árnyoldalai is. Az, hogy mennyit ront az elég szubijektív, ugyanis "ha 100%-on nézed, nagyon nagy különbség leszmajd", viszont veled ellentétben egy mezei fotós jócskán leméretezve nézi a képeit ami jótékonyan elfed rengeteg hibát.

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#25668) cigam válasza hangszóró (#25666) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Vagy a látásom romlott el, vagy nem vagyok tisztában (esetleg te), az akvarel jelentésével.

Hiretelen előkaptam a képösszehasonlítót egy canon sx230-at néztem meg egy sony hx9v ellenében. Igencsak partiban voltak egymásssal. Mikor egy canon 3100-al hasonlítottam össze, akkor jutott eszembe hogy az egyik igencsak homályos. De az nem sony volt ...

[ Szerkesztve ]

(#25669) hangszóró válasza cigam (#25668) üzenetére

hangszóró
(újonc)

Rossz a nick-ed.
Én inkább Sony dealer-re modosítanám a helyedben. :R
Nekem mindegy mit mondasz, szerintem a Sony hx9v képe sz@r.
Ettől még az veszi meg aki akarja....
Lassan a sok megapixel,és kis érzékelő miatt elérik a fényképezőgépek, a telefonok képminőségét :W
Ezt nézd meg például
[link]

[ Szerkesztve ]

(#25670) angelm8

angelm8
(újonc)

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, hogy milyen fényképező lenne számunkra a legmegfelelőbb...
A cél: 1,5 éves örökmozgó kisfiamról a lehető legélesebb képeket készíteni (sosem ül meg egy helyben...), ha lehet, akkor automatán (nincsen sok idő állítgatásra egy-egy pillanatot elkapni), sokszor akár sötétben is....
Szóval ehhez keresnék valami aránylag elfogadható árban lévő (max. 60e Ft) digitális fényképezőt, ami lehetőleg SD kártyás (ez van még az előző gépből pár darab), és esetleges igény, hogy jó minőségű videókat készíthessünk vele....
Lehet, hogy ez így túl nagy kérés, de ha tudtok kérlek segítsetek! Előre is köszönöm!

(#25671) hangszóró válasza angelm8 (#25670) üzenetére

hangszóró
(újonc)

Ennyiért nem fogsz kapni!

Tegyél még hozzá és vegyél egy Canon S95, vagy G12, vagy Nikon P300, vagy Oly Pen stb készüléket.

(#25672) icecave válasza hangszóró (#25669) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Minden géppel lehet jó és szar képet is csinálni, hülyebiztos (automata) módban is.
Én cigam-al értek egyet, sokat nézegettem a hx9v-t, és szépek a képek, minden tesztoldalon, amit találtam. Az összehasonlitó oldalakat is megnéztem. Persze, igaz, valóban mindenki azt vesz, amit akar, de én még mindig a vásárlás előtti fázisban vagyok, és próbálom eldönteni, mit vegyek, szóval nem vagyok részrehajló egyik felé sem. Ha a sony-t veszem, onnantól már csak azt fogom dicsérni :D

u.i.: Bocs, ha laptopról irok, angol bill miatt nincs hosszú i :D

iPhone 4-4S-5 tokok, fóliák! Mondj egy árat és vidd! http://goo.gl/PIrBm

(#25673) angelm8 válasza hangszóró (#25671) üzenetére

angelm8
(újonc)

A gyerek mellett "csak" ennyi van erre a célra, ebből kellene kihozni a maximumot :S Köszönöm azért a választ!

(#25674) hangszóró válasza angelm8 (#25673) üzenetére

hangszóró
(újonc)

Akkor vegyél valami használt tükröst

(#25675) angelm8 válasza hangszóró (#25674) üzenetére

angelm8
(újonc)

:) Nem vagyok ám ennyire problémás... áhh... Használttal két bajom van: gari, ha tönkremegy 1 hó múlva, kidobtuk a pénzt... Másrészt boltit szeretnék, mivel számla kell róla... Szóval még mindig maradna a 60-ból kihozni a lehető legtöbbet... Ezt néztem most ki: Canon Powershot SX130 IS - megfelelő lehet nekünk???? :F

(#25676) hangszóró válasza icecave (#25672) üzenetére

hangszóró
(újonc)

Hát nem tudom mit és hol nézegettél,de szépet azt biztos nem láthattál.
tul kicsi az érzékelő és tul sok a pixel.
Viszont ha tényleg tetszettek a képei, akkor nyugodtan megveheted, mert akkor később is tetszeni fognak.
Viszont egy tanácsot fogadj meg kérlek--ez nem kötözködés!!
Egy optometristát keress fel és ellenőriztesd a látásodat, mert sokszor mivel lassan romlik a szem így az ember észre sem veszi hogy nem lát élesen!(ez komoly!!)

(#25679) PRO-peller válasza angelm8 (#25670) üzenetére

PRO-peller
(senior tag)

Pana TZ8. Üdv!

Végeztem. 600!

(#25680) csakb válasza icecave (#25672) üzenetére

csakb
(őstag)

"u.i.: Bocs, ha laptopról irok, angol bill miatt nincs hosszú i :D"

AltGr + j? AltGr + i? :)

Kis kenyérrel, savanyúval elmegyen.

(#25681) hangszóró válasza PRO-peller (#25679) üzenetére

hangszóró
(újonc)

Sötétben nem lesz jó.

(#25682) cigam válasza hangszóró (#25669) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem mindegy mit mondasz

Ez ám az eszmecsere ... ha nem lenne off, hoznék 1-2 az életből vett példát erre a hozzállásra. Ugyanakkor ki akart meggyőzni róla? Örülök, hogy elhiszed, a bölcsek köve a zsebedben van. Aki mást mond az téved.
Nemtudom feltünt-e de ez egy fórum, ahol megbeszéljük a dolgoka, véleményt cserélünk, nem pedig kinyilatkoztatunk.

Sony dealer-re modosítanám a helyedben

Közelébe sem vagy a dolognak, ugyanakkor - a Canon érdemeit elismerve - valóban irritál, hogy minden kérdésre Canon a válasz. Akkor ők meg canon dealerek? Eh....

Példának miért olyan fotót linkelsz, amit megbolondítottak PS-el (lásd exif!)?!

(#25683) icecave válasza hangszóró (#25676) üzenetére

icecave
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondjuk az is érdekes, hogy a legtöbb ember teljesen meg van elégedve a képekkel, amiket lát, sőt, sx230-al összehasonlitva is mindenki egyformára, vagy a sony-t hozza ki győztesnek, csak egy ember szidja a sárga földig...
A látással kapcsolatban ajánlom az itteni cikkemet: [link]
Tuti elrontották...
Azt már el sem árulom, hogy játékfejlesztő grafikus a szakmám ;]

NE érts félre, a lényeg, hogy nekem a TÖBBIHEZ képest tetszik a HX9V képe, mivel fényképész nem vagyok, annyira már nem merülök el a részletekben. Szóval elhiszem, hogy ha te az vagy, akkor szakmailag fos a sony, nekem, mint fényképezéshez laikus embernek teljesen megfelel, és mint mondtam, az összehasonlitó tesztekben simán hozza a mindenki által Istenitett SX230as minőségét. Tehát nem tudom hol a hiba, mert ezen az alapon a előbb emlitett gép képei is ugyanolyan szarok, mint a sonyéi.

iPhone 4-4S-5 tokok, fóliák! Mondj egy árat és vidd! http://goo.gl/PIrBm

(#25684) cigam válasza hangszóró (#25671) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Butaság!

angelm8
A canonSX130 is jó választás, ugyanakkor nézd meg az ixus 300-at, vagy a Nikon S8100 is jó választás lehet. Ja és hogy a sony se maradjon ki :P a sony hx5v is megérdemel egy esélyt.

(#25685) Real_Necro

Real_Necro
(PH! addikt)

Sokáig én is a Canon SX130IS-el szemezgettem. Talán csak a video az ami miatt az SX230 felé, majd a Sony felé kezdtem el sodródni.

A MP miatti sírást nem értem. Tudtommal tömeggyártásban jön le gyártószalagról a szenzor. X évvel ezelőtt a 3-4MP volt a sláger, most a 12-16MP a buli. Az, hogy melyik végszerelő üzem hogyan tudja ezt az alkatrészt a saját fényképezőjében a lehető legjobb minőségre beállítani, már legyen a cégek dolga. Lehet őket szapulni, de még mindig kompaktokról beszélünk. Akinek ez a képminőség nem megfelelő, vegyen tükörreflexest, tanuljon meg vele fotózni. A tömegnek meg tökmindegy, hogy több vagy kevesebb a kromatikus aberráció, vagy a hordó hatás. Szerintem nincs olyan gép (még tükörreflexesben sem), ahol ne kellene elképzelésünkhöz mérten valamilyen kompromisszumot kötni az új gép vásárlásával kapcsolatban.

"Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel."

(#25686) cigam válasza themebuilder (#25653) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szoktuk, de nagyon szelektíven. Miért?

(#25687) csakb válasza Real_Necro (#25685) üzenetére

csakb
(őstag)

"A MP miatti sírást nem értem."

Csupán annyi gond van a 12-16 Mpx-es, 1/2.3"-os szenzorokkal, hogy semmiféle plusz információt nem képesek rögzíteni mondjuk egy 8 Mpx-eshez képest, mert a kompaktok mikromütyür optikái fizikailag képtelenek ekkora felbontásra. A rengeteg, egyre kisebb pixel csak a zajt növeli, és a dinamikai tartományt csökkenti. Az egyre nagyobb zaj miatt már ISO 80/100-on is brutálisan szűrni kell a képeket, ami az amúgy is kevés részletet tovább csökkenti. Vagyis a végén ott vagyunk egy 16 Mpx-es képpel, amin nincs több információ, mint egy 3-4 Mpx-esen, és nem is szebb (sőt, a zajszűrés miatt egyenesen rondább), viszont 4-5-ször nagyobb a mérete. Csodás. :'(

Választási lehetőséged meg gyakorlatilag nincs. Nem tudsz venni új gépet 6 Mpx-es szenzorral (lassan már 10-essel sem), pedig untig elég lenne.

(#25688) oszy

oszy
(senior tag)

Nem értem! :S
A Nikon CoolPix S8100-ben CMOS érzékelő van ami ugye jobb, mint a CCD. Na most az S5100-ban ez van. De ebbe raktak nagyobb fényerejű lencsét. Így most akkor ez ezért az meg azért jó? :W :W :W

(#25689) bandi20

bandi20
(fanatikus tag)

Mondjuk az tényleg elég idegesítő amikor 10 ember mondja valamire , hogy jó és egy meg akkor is ellenkezik.
De mindegy
A témához olvasgattam itt a fórumon hogy ki milyen gépet javasol.
Canon sx210... a nyerő na erre egy személyes tapasztalat, ma voltam a médiában mondom megfogdosom megnyomkodom ezeket a kütyüket amiről beszélünk, és a canonnál találkoztam egy akkora bakival , hogy el is ment a kedvem ettől a masinától
Ki az az idióta barom aki úgy tervezte meg ezt a gépet hogy a bal mutató ujjamat pont a fel ugró vakura tudom csak rakni.
Mondjátok meg megkeresem és megölöm.
Vagy a kínai emberek annyira ügyesek , hogy egy kézzel is tudnak fotózni???
Régen kezdtem a fotózást lásd a színes filmet nem tudtuk megfizetni és egy orosz masina volt a szupergép , fél autómatáról akkor már hallotunk.Vagy ismertünk olyan embert aki hallotta valakitől , hogy van olyan is aminél a filmet autómatikusan tekeri.
Öcsém milyen szépek is voltak.
Zárójel bezárva.
Emberek kellene egy családi gép ami tökéletesen megfelel a család fotózására , kirándulásokra és nem baj ha lehet állítgatni és van benne zoom is.
Keret az olyan 50 -60 k lenne.
Köszi a válaszokat.

bandi

(#25690) csakb válasza bandi20 (#25689) üzenetére

csakb
(őstag)

"Ki az az idióta barom aki úgy tervezte meg ezt a gépet hogy a bal mutató ujjamat pont a fel ugró vakura tudom csak rakni.
Mondjátok meg megkeresem és megölöm.
Vagy a kínai emberek annyira ügyesek , hogy egy kézzel is tudnak fotózni???"

Csigavér. Ha ez a legnagyobb probléma vele, akkor meg tudod tanulni úgy fogni, hogy ne legyen útban a vakunak az ujjad.
Én az asszony S90-esét valahogy így szoktam fogni, vagy úgy, hogy a bal hüvelyk- és mutatóujjam az obi körüli tárcsán van. És ráadásul nem is használom a vakut soha. :)

Tudom, hogy a klasszikus, "apa fényképez" póz olyan, hogy hüvelyk- és mutatóujjakkal megfogjuk kétoldalról, kisujj kitart, nyelv félig kiölt, de azért lehet máshogy is. :)

(#25691) Czibor10 válasza bandi20 (#25689) üzenetére

Czibor10
(tag)

sx130?
Kb ugyanaz kevesebb mp-lel, nagyobb méretben, elemekkel. Na meg előlapon elhelyezett vakuval, ami szintén nem a legelőnyösebb, mert könnyen el lehet takarni egyesek szerint, de ha letakarod, az se baj.

(#25692) bandi20 válasza csakb (#25690) üzenetére

bandi20
(fanatikus tag)

Nem az apa fényképez, dologgal van a probléma hanem sajnos a méretekkel a képen amit beraktál pl a jobb kezem egészen belóg az obi-ig
Sajna nagy a kezem, de mind a kettő, a gyerekem retteg is amikor a fenekére sózok :D
Nem tudom lehet a nők és egyes emberkék tudnak úgy fotózni ahogy a képen Én sajna nem mondom a zenit és trsai után megtanulja az ember fogni a gépet
Köszi a választ egyébként akkor is egy nevet akarok

bandi

(#25693) csakb válasza bandi20 (#25692) üzenetére

csakb
(őstag)

Én is Prakticán, Zeniten és más SLR-eken nőttem fel, aztán volt egy bridge-em, most meg DSLR-em, de nem volt gondom a kompaktokkal sem, a fene érti ezt. Mondjuk nincs is lapátkezem, az is igaz. :)

Akkor lehet, hogy bridge-szerű gépek között kellene keresned, ha a túl kis méretű szappantartók ennyire nem jönnek be. Ezek viszont 60 k felett vannak, a Fujikat leszámítva.

Vagy a Canon SX130, ahogy Czibor is javasolta? Annak egyébként nem az előlapján van a vakuja, hanem felugró, de az objektív felett ugrik fel. Nagyobb gép, de szappantartósabb a fílingje, és kis belső ellenállású AA-akkukat is kell venni hozzá.

(#25694) Czibor10 válasza csakb (#25693) üzenetére

Czibor10
(tag)

Tényleg, az is fel ugrós, valahogy teljesen általános vakura emlékeztem.
Nikon l120 van ennyiért bridge. Képminőségben nem tudok róla sokat, de gyanítom elmarad a canon-tól az elején levő távcső miatt.

(#25695) cigam válasza oszy (#25688) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem feltétlen, ill attól függ mit tartasz előnynek/hátránynak.
+hiába nagyobb a kezdő fényerő (2,7 kontra 3.5), ha a végén (5x-ös zoom) 6,6-ra nő, szemben az S8100 (10x-es zoom) 5.6 értékével.

(#25696) rumos14 válasza Erebos (#25662) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez a 3 gép erős ellentéte a Pana G10-nek, csak a méretük hasonló. első körben azt döntsd el, hogy nagyon jó képminőséget, vagy nagy zoom átfogást szeretnél-e, mert a kettő együtt nem megy.

(#25697) rumos14 válasza emre33 (#25663) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

sztem ez már ágyúval a verébre esete, egy Ultra II simán elég.

(#25698) rumos14 válasza Erebos (#25665) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

FZ38: kisebb, könnyebb, saját akksival megy
SX20: tele végén hosszabb, van vakukapucs, 4 AA elem
ezek alapján lehet dönteni a kettő között.

(#25699) rumos14 válasza cigam (#25667) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a 16 mpixelből nyugodtan ki lehet croppolni 4 mpixelest, és már "megdupláztuk" a zoomot.

(#25700) rumos14 válasza csakb (#25687) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

sztem olyan 6 mpixelnél kellett volna megállni. amúgy annyira nem vészes a helyzet, az ember számítógépen leméretezi a tizensok mpixeles képeket mondjuk 6-ra, és kész. kötegelve is elvégezhető a művelet. persze sztem vannak elég nagy különbség x és y gyártó tizensok mpixeles képei között is, de most márkákat direkt nem említek. az viszont nagyon fontos, hogy a fehéregyensúly, a színek terén rendben legyen a kép.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.