2013. május 26., vasárnap

(#2451) Csöves

Csöves
(senior tag)

Erre gondoltam
[link]

Aquila non captat muscas.

(#2452) johnjohn válasza Csöves (#2451) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Pentax K100D- Mediamarkt-139 990.- :C

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#2453) Szten Márs válasza Csöves (#2450) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nézd, nem azt mondtam, hogy rossz gép. ISO100-on használva igen jó. Az optikai képstabija is igen jól használható, úgyhogy az ISO 100-on való használat tágabb teret jelent, mint más gépeken. (Érzem, h ma nem tudok fogalmazni) Más kérdés, h feljebb tolva az ISO-t már látszik, hogy miről beszélek.

Mielőtt gépet veszel azért gondold meg, hogy mekkora gyújtótáv-átfogás kell neked, illetve melyek azok a gyújtótávok, amik főként érdekesek. Azt, hogy milyen körülmények között és mit akarsz elsősorban fotózni. És ezek alapján lehet szűkíteni a kört.
Jelenleg a legolcsóbb tükrös a Pentax k110d, 18-55-ös obival 126 ezer, 18-55 + 50-200 duplaobis kittel 164 ezer bruttó. Ez utóbbi ugye 27-300 mm átfogást biztosít kisfilm ekvivalensben.

Jahh a pixmania-t felejtsd el, a D40-re meg keress rá a topicban. De a pixmania-ra is rákereshetsz a topicban, mindkettő tanulságos lesz ;)

[Szerkesztve]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#2454) kojak007

kojak007
(lelkes újonc)

Hali!

Az alábbi három típus között hezitálok.
Canon EOS 400D,EOS 30D, vagy Nikon D80

Olvasható pro és kontrák

EOS 400D alul/túl exponálása, kicsi kereső, kényelmetlen nem igazán minőségi váz. Viszont 10 Mp, szenzortisztítás, szép canonhoz hű képek.

EOS 30D 8 Mp csak (a többihez képest, persze ez lehet, h nem jelentős negatívum), minőségi kényelmesebb váz, nagyobb kereső. nincs szenzor puceválás,

D80 10 Mp yessss, minőségi markolat kényelmes, nincs szenzor tisztítás,

Nos ezekről olvasni, meg persze számos szubjektív dolgokról. Csak eddig külön külön topicocban. Kiváncsi lennék ha a szakmai mag összevetné eme 3 példányt.

Igazság szerint a bratyómnak szeretnénk meglepetésből beruházni egy szettre. Nagyon pörög a fotózásra, elvégzett egy sulit is, de saját DSLR je még nincs. Egyfolytában a Nikont és a Canont dicsőíti. Ezért is néztem ki ezt a 3 típust.

Mivel új beruházás lenne fontos kérdések, azok is, hogy melyik gyártmány eladhatóbb majd ha arra kerülne sor? melyik gyártmányhoz kapható több kiegészítő, obik?

Melyik gyártmányhoz olcsóbbak a kiegészítők, obik? Illetve az adott típusokhoz milyen kezdő obikat ajánlanátok? Kit obik (vagy azt inkább neeeeeee??)? Amit gyakran fotózgat az a tájképesdi, illetve a makrózás...

Hűűű de sok kérdés...húúú de jó lenne, ha sok sok tapasztalat vélemény javaslat segítség gyűlne itt össze...

(#2455) Csöves válasza Szten Márs (#2453) üzenetére

Csöves
(senior tag)

Ok.
Megmondom őszintén, hogy egy nagyon jó mindenre(ha lehet) használható gépet szeretnék.
Evés közben jön meg az étvágy alapon nem akarok kattingatós gépet.
Persze ésszerű anyagi keretek között.
A Nikonnal D40 nagyjából behatárolódik a keret.

[Szerkesztve]

Aquila non captat muscas.

(#2456) kojak007

kojak007
(lelkes újonc)

Szten Márs!

Köszi a topicot...

nos reagálva az én topicomban leírtakhoz. Nem feltétlenül pörgök a megapixelekre, csak én mint laikus arra gondoltam, hogy hosszútávra egy beruházásnál a legfrissebb technológiákat jó megvenni, mert akkor az talán időt állóbb lesz...később avul el...

De ahogy leírtad, elég meggyőző volt.

Obik terén akkor a nikon kitobijai minőségibbek.
Ha meg jól értem, a külön vásárolható obik, kiegészítők szinte megegyeznek a canonhoz és a nikonhoz is mind minőségben, árban, kínálatban.

A canonokra láttam egy jónak hangzó összeállítást.

EOS 400D + 17-85 IS USM + 70-300 IS USM vagy
EOS 30D + 17-85 IS USM + 70-300 IS USM

Ér az IS széria ekkora árkülönbséget, vagy azért az obi minősége is jobb?

Gondoltam még macro-s zoom obikra, mint pl.
Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC MACRO...

CSak az a bajom, hogy én annyira nem értek ezekhez a csodaszerekhez... :F

Egyáltalán mitől macro egy zoomos obi, ahogylátom a profi amcro obik fixek...

Gondoltam rá, hogy a legalapabbaknál 1-gyel jobb obi szettet mint pl. amik a fenti szettekben található és hozzájuk egy pl. dcr-250 macro előtét...de sajna nincs annyi tudás a hátam mögött, hogy tudjam mi a legjobb választás.

Én csupán egy laikus érdeklődő vagyok aki belemászott ebbe a témába...és elkelne egy kis segítség, h a legjobb összeállítást válasszam... :R

(#2457) Szten Márs válasza kojak007 (#2456) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na így nagyon dióhéjban:
Az IS obikban az IS a képstabilizátor jele, erre fel van az árkülömbözet.
A 17-85 IS USM egy jó obi, egy gyenge pontja viszont, hogy F4-ről indul. F4-5,6 ha a teljes zoomtartományt nézzük.

A Sigma 17-70 F2,8-4,5 macrója nekem is igazán szimpi, de azért egy Sigma obi elmarad minőségre a fenti Canonoktól, na meg képstabilizátor sincs benne, meg a fókuszmotor is kissé más kategória mint a Canon USM. Viszont ár/értékben remek objektív.

Igen, mind a Nikonhoz, mind a Canonhoz igen széles választékból széles minőségi és árskálán lehet mind saját obikat, mind Sigma, Tamron, akármilyen külső gyártótól származó obikat szerezni.

A Macro obinál a leképzési arány más, de igazi jó macro obikat elég drágán lehet kapni. Vagy lehet közgyűrűsorral szórakozni.

Sajnos én viszont rohanok, úgyhogy teszteket, meg leírásokat nem tudok most kutatni neten, hogy tudjam példázni is, amit mondok, de szerintem más úgy is fog még hozzáfűzni a leírtakhoz.
Esetleg ezt néz még meg: [link] - itt igen jó obitesztek vannak.

[Szerkesztve]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#2458) Prego válasza Ban_Dee (#2390) üzenetére

Prego
(senior tag)

Na nézegetem:
Fujifilm FinePix A500 van 20k ért (boltban, garival), meg van a Canon A520 25k-ért (használt) amiről lentebb meséltem.
Melyik a jobb?
Az hogy az LCD kijelzőn lazt átom azt amit az optika (real timeban) opcionális, vagy kissé el va maradva a tudásom?

Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer

(#2459) Motion_Blur válasza Prego (#2458) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Nem opcionális ;)

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#2460) TeeJay válasza Szten Márs (#2439) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

hát ja a Sony DSC V1 szép zajmentes képeket csinál csak mivel nem az enyém hanem kölcsönben van szeretnék olyan gépet venni ami kb ugyanezt tudja
csakhát ahogy nézem minden új gépben kisebb érzékelő van mint ebben illetve sokkaltöbb pixelt túrnak rá amitől meg zajos a kép.

ha jól láttam a Sony a legújabb kompakt gépében DSC S800 már 1/1,8''-os érzékelőre tette a 8megapixelt nem pedig 1/2,5''-ra mint az ultrazoom kategóriás masináiban.
lehet megvárom a jövőév tavaszt hátha addigra rájön a Canon és a Sony is hogy nagyobb érzékelő kéne a gépbe akkor megveszik majd az emberek :B

egyenlőre gyűjtök inkább :))

Nikon D90 + AF-S 18-105VR + SB-900 + Meike MK-D90 : http://href.hu/x/j7oh kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#2461) Dare2Live válasza kojak007 (#2454) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

400Dt szvsz felejtsd el ha bratyodnak ez ennyire szerelem. Canon szenzortisztítása meg nemmondom nem ér semmit, de nemsokkal többet.

Sztem vagy D80 vagy 30D. Kinek a lamborgini kinek a ferrari.... Bratyodnak melyik?

Canonra 17-85 IS akinek van szidja mint a bokrot llítólag az egyik legrosszabbul sikerült canon optika.

eladhatóságra nemtudok mit mondani, sztem ilyennel fölös számolni, mindenesetre az tui, hogy akár 30D akár D80 3év múlva a jelenlegi ár felét (se) fogja érni ha értékesíteni akarnád. De mért akarnád, A 10D/D100 tulajok jellemzően most is nagyon boldogak a gépükkel.

[Szerkesztve]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#2462) kojak007 válasza Dare2Live (#2461) üzenetére

kojak007
(lelkes újonc)

Értem, szóval a 400D felejtős? mi szól a 400D ellen konkrétan?

Obikra milyen szettet ajánlanál? beugró szettként? tájkép, macro a nikon esetében és a canon esetében is...

Mi a vélemény ezekről a macro konverterekről? DCR-250?

ÉS most azért megjegyezném hogy nem profi szett kell, nem pénzért fog fotózni... csak egy fanatikusnak látszó hobbi fotósról beszélünk...

az obik árában a számunkra elérhető intervallum 60-150eFt/db...az 500eFtosak messzefelejtősek...de hát gondolom azok a profiknak kellenek akikezzel pénzt keresnek...

még valami: olvastam, h a D80 tudja ezt a multi expo-t (többszörös expo)...ez az amikor
egy képen a mozgás látszik több kockával?

mint ezen a képen? link:

http://www.fond-ecran-photo.com/upload/Sport/images/Zed_Sport_00424.jpg

ha ez a multi expo, akkor ezt csak a d80 tudja?

(#2463) macy

macy
(senior tag)

Upsz, rossz helyre írtam.

[Szerkesztve]

(#2464) orbano válasza kojak007 (#2462) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

menj be egy boltba, és nézz meg (fotós szemmel) egy 30d-t és egy 400d-t, vagy egy 80d-t. nevetségesnek fogod találni a 400d-t. rossz a fogása, rossz az ergonómiája, nem tud spotmérni. érdekes, elgondolkodtató téma mindig ez a téma, mert a különbség egyszerre hatalmas és marginális.
obiban mondjuk a sigma 17-70-et vagy a 24-70/f2.8-et lenne érdemes kezdetben beszerezni, plusz mondjuk egy canon 70-300 IS-t tán. persze feltételezve mondjuk a canon melletti döntést. A nikon gépe kiegyenúlyozottabb választás, de lehet én előbb megtudakolnám a tesód pontos álláspontját a két márkát illetően.
Az a kép szerkesztett, ilyet nem lehet fényképezni. A multi expo szerintem az exposorozatot jelöli tán (egymás után lőtt képek más-más beállításokkal). Ezt majd valami okosabb kifejti, hogy a nikon ebből miylet tud és milyet nem.

Macro konvertert pedig szerintem ne...

Egyébként milyen összeg áll rendelkezésre az egész szetthez?

A vér nem válik VAZZE!™

(#2465) Dare2Live válasza kojak007 (#2462) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

orbano véleményeegyezik az enyémmel 400D témakörben.

D80 multi expoja bár még életben nempróbáltam de tudtommal egy HDRt segítő eszköz.
Beállítod hány kép, mekkora záridő difik és ő auto matice megcsinlja a képeket. Aki szereti a HDRt annak baromi hasznos lehet, énis imádni fogom. :)

képen lévő dolog vszeg egy D2H 1dm2/3al készült azok tudnak 12/8/10fpst és összevágták őket.

btw érdekes video gépek FPSjérl, sajnos leggyorsabb 1DM2/3 D2H nincs benne... [link]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#2466) perempe válasza TeeJay (#2460) üzenetére

perempe
(őstag)

Nem csak a zaj, de a dinamika is megsínyli a több megapixelt.

Szvsz ne gyűjts, csak várj: sokan el fogják adni a V1-üket, amire majd lecsap6sz...

* George Benson : White Rabbit *

(#2467) Goose-T válasza Szten Márs (#2447) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon szép képeket készít: [link]. Ez a Fuji F sorozat nagyon odaver képminőségben, a többi hasonló kategóriájú gép nem veszi fel a versenyt vele. Nagyon sok gép tesztképeit megnéztem, de mind rosszabb volt ennél. Élességben utolérhetetlen. Na meg hogy 4000 forintért 2 gigás SD kártyát lehet bele venni, az már csak hab a tortán. :D

Ha van valami olcsó, márkás aktív subwoofered eladó, akkor írj!

(#2468) kojak007 válasza orbano (#2464) üzenetére

kojak007
(lelkes újonc)

Nos árban 400-500eFt de az már a plafon, azért nem feltétlenül cél kitölteni a teljes keretösszeget... és ezt már szőröstűl bőröstűl gondoltuk (táska, memória kártya, esetleg markolat)

megfogdostam a gépeket. először a 400d-t és nem tűnt kénylemetlennek..meg azért vaskos egy darab érzetét keltette nekem (persze kezecském egy ultrabrutál súlyú sony T1-hez szokva... :D :D :D )... majd kézbe vettem a másik két vetélytársat és egyből leesett miről is beszéltek...tényleg van különbség... :R

Viszont a vizsgálódás közepette az árak is a szemem ügyébe kerültek. Hát b**ki a 30d jelentősen drágább mint a d80. én azt hittem, h a 400d lemaradva majd a 30d ésd80 közel hasonló árszínvonalban tartózkodik... :(

A nikon D80 egyre szimpibb... :DDD ...mit értesz azon hogy a nikon gépe kiegyensúlyozottabb? nincs akkora szórás az obik minőségét illetően?

ha nikon akkor milyen obik? pl. egy alap obi (kb 17-70,17-55) és egy telezoom (kb70-300)

mi a baj a macro konverterekkel?

(#2469) kojak007 válasza Dare2Live (#2465) üzenetére

kojak007
(lelkes újonc)

akkor ez a 3 kép/sec nem is olyan gyors... mindegy nem hiszem h ez a legfontosabb tényező...

ezt a HDR-es dolgot nem igazán vágtam le egy littlebit kínai volt amit írtál...de azért elhiszem minden szavad... :DDD :DDD

Tényleg szakma atyák (Orbano, Drae2Live, Szten Márs) ti mit használtok? Nikon, vagy Canon, vagy esetleg más gyártó? A Pentax K10D is ígéretes, de ahhoz nincs sok kieg... :( ...

Tőled is kérdezve a Nikon d80hoz mi a zsír kezdő obi szett? :DDD

(#2470) Dare2Live válasza kojak007 (#2469) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kemény leszek: SZVSZ kérdezd meg a tesód, tudd meg mit akar. Mind vázban mind obiban. Vagy kérdezd meg a haverját, fotostársát.....

''zsír'' kezdő szet ugyanis nincs. mert az mindenkinek más. Megveszed amit ajánlok aztán lesz a sírás. Mert nekem ''zsír'' a Tamron 17-50 és Nikor 70-300VR. Másnak meg pl 1db sigma 150/2.8 a ''zsír'' vagy 1db 28-70 2.8 vay 17-70 + 70-300vr vagy 18-200vr vagy... lövésem nincs tesódnak melyik is lenne ''zsír''

más, vicc:

A Smith család évek óta hiába várja a gyermekáldást, így nagy nehezen
arra az elhatározásra jutnak, hogy fogadnak egy bérapát. A nagy nap
reggelén Mrs. Smith idegesen várja a jelentkezőt.

Eközben egy házaló fotós csenget be az ajtón, hátha sikerül egy kis
munkát találnia. Mrs Smith ajtót nyit.

- Jó reggelt asszonyom, azért jöttem...
- Ooo, tudom miért jött. Már nagyon vártam - mondja Mrs Smith.
- Tényleg? - lepődik meg a fotós. - Nagyon jó. Tudja, a gyerekek a
specialitásom.
- Ebben bíztunk a férjemmel. Jöjjön be és foglaljon helyet!
Hamarosan Mrs Smith a tárgyra tér:
- Nos, akkor hol kezdjük?
- Bízzon csak mindent rám! Azt hiszem, kettőt csinálnék a fürdőkádban,
egyet a kanapén és talán néhányat az ágyon. Esetleg a nappali is mókás
lehet...
- Fürdőkád, nappali? Nem csoda, ha a férjemnek nem sikerült eddig.
- Nos, asszonyom, senki nem tud minden alkalommal tökéletes dolgokat
produkálni. De ha kipróbáljuk több pozícióban, különböző irányokból,
biztos vagyok benne, hogy elégedett lesz az eredménnyel.
- Uristen, az nagyon sok... - sóhajtja Mrs Smith.
- Asszonyom, az én szakmámban az embernek muszáj időt szánnia a
munkájára.
Meg tudnám csinálni öt perc alatt is, de biztos vagyok benne, hogy
elégedetlen lenne vele.
- Hát, nem is tudom... - motyogja Mrs Smith.
A fotós előveszi a tárcáját és kihúz belőle egy sorozatot a legjobban
sikerült gyerekfényképeiből. Megmutatja az elsőt:
- Nézze csak, ezt például London belvárosában, egy busz tetején
csináltam!
- Uristen! - kiált fel Mrs Smith előhúzva zsebkendojét.
- És ezek az ikrek is elég jól sikerültek, pedig az anyjuk nagyon
megnehezítette a dolgomat.
- Megnehezítette?
- Igen. Végül ki kellett mennünk a Hyde parkba, egyébként nem is
sikerült volna. Képzelheti, milyen nehéz volt ott a sok ember között.
Annyian jöttek oda, hogy négy-öt sorban is lökdösték egymást.
- Négy-öt sorban? - kérdezi Mrs Smith tágra nyílt szemmel.
- Igen - mondja a fotós. - Az anyjuk nagyon hisztis volt. több, mint
három óra hosszat sikítozott folyamatosan. Gondolhatja, milyen nehéz
volt koncentrálnom. Aztán besötétedett, úgyhogy a végét már sietve
kellett ellőnöm. Amikor meg a mókusok elkezdték rágcsálni a
felszerelésemet, csomagoltam és hazamentem.
- Azt mondja, tényleg megrágcsálták a, hmm... felszerelését?
- hajol előre Mrs Smith.
- Igen, így volt. Nos, asszonyom, ha készen áll, akkor behoznám az
állványomat.
- Allványát?
- Persze. Szükségem van rá, a felszerelés olyan nagy, hogy nem tudom
sokáig tartani. Asszonyom? Asszonyom?.... A fenébe, hát nem elájult?
''

enézést nembírtam kihagyni....

(#2471) orbano válasza kojak007 (#2468) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

D80 ár/érték aránya jobb. Bár lehet hogy ezt elveszíed, ha komoly nikopn obikat akarsz. de el lehet lenni sigmákkal is :)
500e-ből azért óvatosan kell gazdálkodni:
gép memóriával táskával 200e, alapzoom 100e, esetleg egy jobb telezoom 100-200e és még nincs állvány és vaku.
A preferált márkára mindenképpen rákérdeznék valahogy!!!! Aztán egy nagy fényerejű alapzoom az mindig jól jön, azt érdemes megvenni, plusz egy jobbfajta rendszervakut, memóriakártyát és talán táskát, UV szűrőt, pótakksit.
Lehet hogy a tele már nem jó döntés. nem tudhatod, lehet inkább valami portréobinak jobban örülne, vagy egy komolyabb makrónak.
Egyébként személyes véleményem, hogy ilyen dolgokat nem szabad meglepetésként venni, max akkor, ha az ajándékozó legalább annyira ért a dologhoz mint az ajándékozó, ráadásul ismeri a vágyait. Különben jó eséllyel bukta lesz a dolog :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#2472) kojak007 válasza orbano (#2471) üzenetére

kojak007
(lelkes újonc)

értem...
akkor valahogy megtudom a márkát és lehet, hogy csak egy váz lesz egy táskával memóriával, meg egy vakuval (állvány már van, még ha nem is a legprofibb...) a szubjektív finomságokat meg ráhagyom a leendő tulajra, had mazsolázgasson ő a bőség zavarában...

köszönök Nektek mindent... :R :R :R

(#2473) kojak007 válasza Dare2Live (#2470) üzenetére

kojak007
(lelkes újonc)

húúúúúú ez tényleg eléggé szubjektív...azt hittem ez ennél egyszerübb... akkor asszem leegyszerüsítjük a dolgot valahogy úgy ahogy fentebb írtam, oszt ''SZVSZ'' :D ...

köszi a segítséget :R :R :R

(#2474) Rolly

Rolly
(PH! addikt)
LOGOUT blog

van 175 ezer Ftom digitális gépre. Ebből mit ajánlott venni? Csak új cuccok játszanak

válaszaitokat előre is köszönöm. (elég sokszor kérdezgettem itt hogy milyen fényképezőt vegyek, s most összejött rá a rászánt pénz, így akaródzik venni)

egyenlőre leginkább a fényképező, memóriakártya a lényeg (obikkal, az elkövetkezendő 1-2 évben nem lesz pénzem fényképezőre, mert autóra fogok gyűjteni).

appon.hu - domain hosting, ftp tárhely, webfejlesztés, webalkalmazások. Prohardvereseknek extra kedvezmény

(#2475) Szten Márs válasza Rolly (#2474) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na kissé visszaolvastam... tájkép, épület, makró, 10x-es zoom... hát igen nehéz dolog ez 175-re... 175 memóriakártya és tok nélkül, vagy cakompakk?

Így ez nehéz helyzet, egyébiránt már mindent leírtunk régebben nem hiszem, hogy újat tudunk mondani...

140-ért veszel egy Pentax K100D-t 18-55 obival és veszel egy használt manuális telét rá és akkor öröm boldogság, de a makró így annyira nem feltétlen.
Vagy Sony R1, és akkor 10 megapixelből kroppolgatsz, de makró ott sem feltétlen a toppos. Mondjuk épületfotózásra sztem alkalmasabb is mint K10D, mivel kisebb a geometria torzítása. Más kérdés, h egy tükörreflexes csak tükörreflexes.

(#2476) Rolly válasza Szten Márs (#2475) üzenetére

Rolly
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha pentax akkor kell memória is, ha sony akkor ideiglenesen van. k100dhez vannak 15perc-es aksik, az r1-hez meg aksi van.

tényleg ha egy 10 mp-es képen 5 mp-es kivágást eszközölünk akkor az tulajdonképpen 2xes digitális zoomnak felel meg?

appon.hu - domain hosting, ftp tárhely, webfejlesztés, webalkalmazások. Prohardvereseknek extra kedvezmény

(#2477) Szten Márs válasza Rolly (#2476) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link] ez pont neked ment az R1 kapcsán...

(#2478) Rolly válasza Szten Márs (#2477) üzenetére

Rolly
(PH! addikt)
LOGOUT blog

upsz ez elkerülte a figyelmemet. köszi

(#2479) Ariadne

Ariadne
(őstag)

Két jelöltem maradt most, kérlek, adjatok tanácsot, melyiket szeressem a 60k-s árkategóriában:

Nikon L5
Panasonic LZ7

A Nikon nagyobb márka, megbízhatóbbnak gondolnám, viszont kicsit kisebb a zoom maximuma (222 helyett 190mm), és mikrofon sincs rajta. Ez viszont elég kis különbség ahhoz, hogy döntsön... Hozzák mindketten, amit technikai paraméterekben kerestem (3x feletti zoom, elemes, stb.), egy nagy (és legfontosabb) dolgot viszont nem ismerek: a képminőséget. (1/2.5-ös a CCD-je mind2nek, ehhez jön 7 MP körüli érték) A képzajról sokat olvastam már, ezért kissé idegesít, pláne hogy egy jobb minőségű, bár automata hagyományosról állok át, aminél ezzel kevés gond van. :DDD

Talán érdemesebb Nikont, mert ők mégiscsak nem most kezdték az ipart, és valószínűbb, hogy ebben az árkategóriában jó minőségű képeket tud majd produkálni? :F Help, plz. Előre is köszi, ha írtok egy-két érvet valamelyik mellett/ellen. :R

[Szerkesztve]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2480) Szten Márs válasza Ariadne (#2479) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ömöö... érdekes kérdés, ebben a kategóriában.

LZ7: na igen optikai képstabi jól tud jönni, meg a Panákban egész jól használható, így ennyi mint pozitívum... Ellenben szokásos Pana lehetőségek, főleg így 7 megapixel @ 1/2,5''-ös CCD-re: vagy rettentő zajos, vagy durva zajszűrés. Nem tudom ez a gép melyiket produkálja én spec nem tartom utánanézésnek érdemesre. (Lehet, hogy ezért a kijelentésért kapni fogok rendesen a fejemre :)) )

Nikon L5:
Na ezt utánanézésre érdemesnek találtam, képstabi, egész jól hangzik, egészen eddig a sorig olvastam:
Like the L2, L3, and L4, you cannot manually select an ISO setting on the Coolpix L5. - számomra ez a sor lefordítva ezt jelenti: oké, köszönöm, kérem a következő jelöltet. Magyarul felejtős.

Amúgy is érdekes ez a kategória, mint az elején említettem... 200mm körüli tele, 7 megapixel, ultrakompakt kivitel... hátöö... Egy ultrakompakt van, ahol elfogadhatónak tartom a 7 megapixel feletti felbontást (konkrétan 8 megapixelt kapott) ez pedig a Fuji F40. Mint sokszor írtuk, egy adott mérető érzékelőre minnél több MP van pakolva annál roszabb lesz a képminőség. Ugyanis annál kisebbek az elemi érzékelők az érzékelőlapkán, ez nagyobb zajt és roszabb dinamikát eredményez. Ráadásul egy ultrakompakt optikája egy ilyen szenzor 7 vagy még több megapixelét közel-távol nem tudja kiszolgálni, szóval még azt sem mondhatjuk, hogy cserébe jobb felbontást kapunk. Egyedül csak a hátrányokat lehet érezni.
Szóval személyes vélemény: vagy kell a nagy tele tartomány, és dobjuk rá kicsit és akkor Kodak P850, vagy használt Canon S2 IS, vagy akármi, de ezek nem zsebkompaktok, de még elég kisméretű gépek.
Vagy kell a zsebkompakt méret és akkor válaszsunk olyat, aminél a megapixel szám / ccd méret hányados nem vetíti előre a nem épp jó minőséget, hanem teljesen elfogadható pl Fuji F31, F40. Igaz itt meg nagy tele tartományt nem kapsz.
Vagy egyik sem, és legyen ultrakompakt is, meg nagy tele tartománnyal is rendelkezzen, meg sok megapixellel, igaz nincs normális méretű CCD, de legalább haszálható manuálisan és nem a gép dönti el milyen ISO-t állít, sőt igen bőkezűen osztja a manuális funkciókat, akkor Canon A710IS. Igaz ez asszem vmivel drágább mulatság, most nem néztem árakat.

[Szerkesztve]

(#2481) pilóta

pilóta
(PH! kedvence)

Ha valakinek kell egy jó kis komplett fotócucc:

Olympus E-1 markolattal, mattüvegen van egy karc, egyébként újszerű állapot, mérőékes mattüveg úton van. 120000,-

14-45 10000,-

40-150, egy karc van alul a műanyagon, optika tökéletes. 38000,-

14-54, van egy karc a frontlencsén, képen nem látszik belőle semmi. 80000,-

50-es macro újszerű (Hoya vékony Super HMC circ. polárral). 105000,-

FL-50-es vaku, újszerű. 80000,-

Lowepro Stealthreporter400 táska, új, belefér az egész fenti cucc meg az apró:) 22000,-

Amvona Karbon állvány AT-CF885-ös, 3D fejjel, vadonás új. 45000,-

Apróságok, mint fordítógyűrű, OM adapter, 2gigás CF, madzagos távkioldó, miazmás. összesen 25000,-

OM1-es gép obikkal: Zuiko: 50/1,4; 300/4,5. Egyéb: 24/2,8; 135/2,8.
40000,-

Dobozok, tokok, ilyesmik megvannak.

Ez így összesen, ha jól számolok 505000 Ft. Ha valaki egyben elviszi, 400000 ért odaadom.

Aki él és nem boldog, az téved!

(#2482) Ariadne válasza Szten Márs (#2480) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Ahh, vagy úgy.... Tehát a Nikon jobb, de leginkább azt sem érdemes. Most mélyen elgondolkoztam, és azt hiszem, mégiscsak túrom még a tesztoldalakat kicsit. (fejvakarós smiley)

A Fujikkal annyi a gondom, hogy dögnehezek (mármint a két jelölthöz képest), és azért a hordozhatóság is szempont volt, de talán ezt a legkönnyebb feladni. Hmm, a Pana egy korábbi tesójánál épp az előbb olvastam ugyanezt, hogy permanens gond náluk a zajosság, akkor ez tényleg sztornó. Ejj, megnézve a mintaképeket tesztoldalakon, tkp egyiknek a képe sem tetszett igazán. :U

Azt hiszem, komolyan át kell gondolnom, igazán milyet is akarok, és mi mennyire fontos, pl. az ''elemes'' mivolta és a kis súly... Az optikai zoomból nem engedek, ez biztos, a mostani úgy emléxem 110-ig megy,és ennél valamivel azért kellene több. Meg a 35 helyett 28 mm is jól jönne, ha kicsi a szoba. :DDD Viszont évekig idegesítene, ha az analóghoz képest sokkal gyengébb képek jönnének ki végül, szóval akkor már inkább árban mennék feljebb. Vagy még a végén analóg lesz belőle... :DDD

Köszönöm szépen a tanácsot, megnézem, amiket ajánlottál, és újabb jelölteket keresek. :R

[Szerkesztve]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2483) Rolly

Rolly
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na most úgy néz ki, hogy a Sony DSC-R1 mellett teszem le a voksom, s majd mellé később veszek egy használt pana fz30-ast vagy 20-ast :D

(#2484) TeeJay válasza Szten Márs (#2480) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

hali
nincs véletlenül valami príma magyar leírás hogy működnek az optikai képstabilizátorok?
csak mert nézelődök gépek közt és meglepett hogy a Panasonic minden gépébe rak míg mások csak 1-2masinába illetve a nagy zoom-os cuccokba csak.
konkrétan Canon és Sony az alsó kategóriákban alig tesz optikai képstabilizátort a gépebe

kérdem én ennyire drága dolog az?
illetve hogy van különbség a gyártók optikai képstabilizátora közt? :B

Nikon D90 + AF-S 18-105VR + SB-900 + Meike MK-D90 : http://href.hu/x/j7oh kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#2485) Szten Márs válasza Ariadne (#2482) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''A Fujikkal annyi a gondom, hogy dögnehezek''

Fuji F40fd: 155g
Fuji F31fd: szintén 155g
Nikon L5: 170g
Panasonic LZ7: 184 g

Szerintem te valamit félrenéztél, mert a két Fuji, amit említettem mindkét általad felhozott gépnél könyebb ;) Az más kérdés, hogy ha kell a tele, akkor felejtősek.Majd ha jutottál valamire kiváncsian várjuk :)

TeeJay:
A pixinfo.com leírását tudom csak idézni, mást így hirtelen fejből nem tudok:

''Optikai képstabilizálás: ez esetben az objektívben elhelyezett két giroszkóp méri az optika elmozdulását vízszintes és függőleges irányban, majd bonyolult számítási műveletek elvégzése után egy közbülső lencsetag elfordításával megváltoztatja a leképezést úgy, hogy a filmre vagy képérzékelőre ugyanaz a kép kerüljön, mint az objektív elmozdítása előtt. A módszer előnye, hogy nagy gyújtótávolságoknál is hatékony stabilizálást tesz lehetővé, hiszen a lencsetag kis mértékű elfordításával is nagy korrekciók érhetők el. Ráadásul ilyenkor a keresőkép is stabilizált. A stabilizálás hatékonysága ekkor a stabilizáló lencsetag tömegétől, a lencsét mozgató mechanika sebességétől, és a számítás gyorsaságától függ elsősorban.''
[link]
Amúgy hasonlóak ezek a megoldások, nem hiszem, hogy egetrengető különbségeket várhatunk az egyes gyártók megoldásaitól. Persze a Pentax a CCD stabilizálással, amit néhány zsebkompaktba is belerakott más utakon jár, de ez más kérdés.
Amúgy ugye az ultrazoom gépekbe fontos a képstabilizátor, egyrészt, mert nagy tele tartományokban az általában roszabb fényerő miatt hoszabb időket kéne kitartani, másrészt - és főleg ezért - a reciprokszabály miatti, a teletartomány felé erősen csökkenő kitartható idők miatt. Általános tapasztalat, hogy a képstabilizálás mellékhatásaként valamivel lágyabb képek születnek, így ahol nem fontos, jobb kikapcsolni, már ha ki lehet.

(#2486) johnjohn válasza Rolly (#2483) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Nem bánod meg, valahány oldallal lejjebb raktam fel pár képet, meg a dcs R 1 topicban is,nagyon jó a gép.

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#2487) Rolly válasza johnjohn (#2486) üzenetére

Rolly
(PH! addikt)
LOGOUT blog

láttam a képeket. már csak a főnökömnek kell utalnia a pénzt :)

(#2488) somé válasza TeeJay (#2484) üzenetére

somé
(őstag)

[link] [link]

Az Optikai képstabilizátorhoz az objektívben egy kiegészítő mozgó lencse-blokk tartozik, amely gyro szenzorokkal áll közvetlen kapcsolatban. A rendszer érzékeli a készülék bemozdulását, és a lencse-blokkot ellentétes irányban mozdítja el. Ezzel a kéz magas frekvenciájú remegése optikai úton közömbösíthető a kép minőségének romlása nélkül.

Keleti blokk, nyugati oldal - balkáni pocsolya.

(#2489) Rolly

Rolly
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mi ez a pangás?

(#2490) Dare2Live

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Aki DSLRben gondolkodikannak találtam egy elég jó ajánlatot:
[link]

D80 váz +18-70DX + 70-300VR digitális fényképezőgép szett 299 992 Ft + ÁFA
gyak a kitünő 18-70 ingyen van. vagy a 70-300vr 30ezerét. vagy a D80váz 100Kért. :)

(#2491) Ariadne válasza Szten Márs (#2485) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Ezek tényleg nem nehezek, rájöttem, hogy én nem kompaktok méretét néztem :B , és hát igen, azok nehezebbek.

Azóta újra megnéztem a négyelemes :Y Fuji s5600-at, és ár-érték arányban annyira nagyon jónak tűnik, hogy igyekszem levedleni a 470g-os összsúly miatti ellenérzéseimet. Olvastam, hogy makróra nem tökéletes, meg kicsi a fényereje nagylátószögnél, de azt hiszem, ennyi belefér, úgysem a fényképezésből élek. :D Márkailag csak jót hallottam róluk, végülis nem ma kezdtek fényképezőgépeket gyártani. Még elmegyek valamelyik üzletbe megtapogatni egyet, és aztán lesz végleges a döntés, de lehengerlően jónak tűnik, lévén 50k alatt megkapom 1GB-os kártyával... :U

(#2492) Ariadne válasza Ariadne (#2491) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Ha esetleg más is keresne erről a gépről teszteket külföldi oldalakon, szólok, hogy kóbor apácák megtévesztésére Ámerikában s5200 néven fut ugyanez a gép. De míg erre rájöttem... :W :DDD

(#2493) Szten Márs válasza Ariadne (#2491) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem rossz döntés, sőt amíg még lehet kapni érdemes lecsapni rá.
(Igen a Fuji amerikában máshogy számozza a termékait, nem tudom miért, de ez szokása :) )

[Szerkesztve]

(#2494) TeeJay válasza somé (#2488) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

köszönöm szépen hasznos dologgal okosodtam
király lenne ha a legolcsóbb modelleken kívül minden fényképezőgépbe tennének képstabilizátort mert szerintem átlagfotós 1kézzel lövi a képeket szép remegő kézzel :DDD

(#2495) jeni

jeni
(PH! kedvence)

Szia
A Sony A100K masináról mi a véleményetek?Természetesen a 18-70 mm KIT obival. :F A hozzászólásokat előre is köszönöm

(#2496) Dare2Live válasza jeni (#2495) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mosthogy így leesett az ára 180Kra már majd versenyképesnek mondom......

(#2497) johnjohn válasza jeni (#2495) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Van hozzá 28-80 as Konica Minolta AF obim 15 000-ért, vedd csak a vázat.

[Szerkesztve]

(#2498) priusz válasza Ariadne (#2491) üzenetére

priusz
(fanatikus tag)

Szerintem jó kis gép elfogadható kompromisszumokkal. Ha zsebre vágós gép kellene én Canon a530-at vennék. Olcsó és finom :DDD , full manuális beállítások lehetőségével.

Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

(#2499) iguana válasza johnjohn (#2497) üzenetére

iguana
(őstag)

üdv,
remélem 2 héten belül megveszem az alpha-t, az alap kittel.
nincs véletlenül egy eladó Minolta 70-210 Beercan-ed? :)

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#2500) johnjohn válasza iguana (#2499) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Bár lenne, nem adnám el!!![link]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.