Szerintem nálad nem az Enloop-ok a hibásak, hanem a töltőd. Nem azt mondom, hogy vegyél egy Voltcraft töltőt 8000-ért (bár az a legjobb) hanem hogy az Enloop kényes a jó töltőre. Nekem egy Uniross Sprint 1_2-m van és van olyan Eneloop- szettem, ami 3 éve megy és a kis Canon PS A410 még mindig 300 feletti képet csinál vele.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Digitális fényképezés
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
SeatZola
(senior tag)

zedar
(lelkes újonc)
Sziasztok, egy haver szeretne gépet venni, eléggé döntésképtelen a srác, így ezeket nézte ki, de ha van jobb ötletetek az is ok.
Sony Cyber-shot DSC-HX9V
Olympus SZ-20 és SZ-30MR
Olympus XZ-1
Nikon Coolpix S1100pj
Nikon Coolpix S8100
Nikon Coolpix S8000
OLYMPUS TOUGH TG-810
Canon PowerShot SX230 HS
Fogalma sincs a dolgokról (így jobb ha minél könnyebb a kezelés), csak szép képeket szeretne csinálni, nyaraláskor, a mindennapokban és a kutyáiról stb, és lehetőleg legyen kicsi.
Kb 80-90 ezret szánna a dologra.
köszi
A WB600 akksija USB-n keresztül töltődik?

ToBeY
(PH! nagyúr)
Nyilván egy fényképezőnél a képminőség a legfontosabb! Nem pedig a minden féle felsorolt dolog amit tud (persze ez is fontos,de nem annyira)
Szóval köszi a tippet megnézem ezt a Canon SX130 IS
Fujifilm FinePix S3500 eladó

blueye
(őstag)
Csináltam neki topicot: [WB600 topic]
Igen. De sajnos speciális kábele van, a fényképező részen nem szabványos mini vagy microUSB van
A másik oldala a kábelnek sima USB amit vagy a gépbe dugsz vagy a töltőfejbe. Így a számítógépről is tudod tölteni.
I feel good!

blueye
(őstag)
Szerintem nem olvastad rendesen végig a "beszélgetésünket" 
I feel good!
(#24407) PRO-peller válasza Depression (#24398) üzenetére

PRO-peller
(senior tag)
A gyári litium akksik sokat bírnak. Van 8 éves nikon aksim és semmi baja. Én még egyetlen litium akksit nem dobtam el a 8 éves digitális pályafutásom alatt. Szóval jók, na! 
Nekem is volt 1 cerkaaksis gépem. De már sose lesz. Érdekes, h sokaknak nem fáradság a cerkaaksik társaságában "töltött" idő. 
Végeztem. 600!

ToBeY
(PH! nagyúr)
Mos elolvastam amit írtál
Fontos az ár nálam is, mivel nem vagyok nagy fotos. Csak nagy családi eseményekre megörökítésére kell a gép.Ezért pedig nem szeretnék egy vagyont áldozni egy gépért.

blueye
(őstag)
+ az is fontos hogy mekkorában nézed/hívatod elő.
De megértelek ha a Canont választod.
I feel good!

ToBeY
(PH! nagyúr)
Inkább csak PC-n nézegetem többnyire 24"-ba.Canon-nak nem tetszik a designja most hogy jobban megnéztem.

SeatZola
(senior tag)
A Canon szerintem nagyon elkúrta, hogy a régi PowerShot dizájnt (pl.: A6XX széria) nem tartotta meg. Sokkal kezesebb gépek voltak. De persze abban a formában zsebben nem lehet hordani gépet.

Czibor10
(tag)
Cetelem-kártyára nem is gondoltam, edigital 15, euronics 10% kedvezmény, euronics-ban nincsen semmi értelmes ajánlat. Esetleg más boltban is lehet cetelemmel vásárolni?
Eddig edigitalban ezeket néztem ki amik jobban megérik:
-sx130: 44900-15% sx130-nak jók a jépei, de az anyaghasználat és a külalak nem nagyon tetszik, meg tudnám szokni, de nem lehetne zsebrevágni.
wb600: 37900-15% jó kép, nagy zoom, jó külső, schneider lencse, de rosszabb stabilizátor.
s5100: 37900-15% jó képek, kis zoom
A wb600 felé hajlok eddig. Tudtok róla olyat mondani amiért ne vegyem meg... azon kívül hogy samu
?
[ Szerkesztve ]

bazsika33
(újonc)
Megvettem sx130-as masinámat. Kul )
Fogás is, dizájn is okés. Olyan letisztult rajta minden...
Most az lenne a kérdésem, hogy a 'easy energy pocket charger type 57062' varta töltőt és a hozzájuk tartozó 1300 mAh-s akkukat lehet/ajánlatos-e hozzá használni? A régi Canon a410-esemhez használtam eddig (majd pár napig a fuji s1600osomohoz).
Kösz

blueye
(őstag)
Ha benézel a topicjába ketten is írtuk hogy nagyon könnyen "elsül" a kioldógombja, de ez megszokható, csak másik kamera után volt furcsa (mint amikor másik kocsiban kuplungolsz, de hamar megszokod
)
I feel good!

Czibor10
(tag)
Igen olvastam, szerintem nem lesz vele gond, úgyis lesz mit tanulgatni rajta
.

benvolio
(senior tag)
Csak észrevételként írom, hogy a miskolci madarasba a Pana FZ38 65ezer
a Sony H55B 37ezer. Ezért is érdemes a multikba szétnézni, mert ki lehet fogni jó áron gépeket, úgy mint a ZX1-el volt. 
"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. ..."

benvolio
(senior tag)
Szerintem mindegy milyen akkut használsz vele, csak kérdés mennyit fog bírni. Eneloop akku és IPC-1L töltő a favorit, de drága.Itt éppen erről megy a téma.
"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. ..."

PRO-peller
(senior tag)
Szintén a madarasban a budaörsiben láttam Canon A3100 is-t egy huszasért, igaz csak piros színben. (többi szín drágább, plusz 7k-ért szarok a színére)
Ugyanitt FZ38 60k. Én nyertem! 
Végeztem. 600!

benvolio
(senior tag)
Amikor én gép után jártam, akkor a madarasba volt a legolcsóbb /FZ28/, de csak szürke színűbe volt. Átmenetem a "korába" ott volt fekete de 5ezerrel drágábban. De mivel mondtam, hogy máshol olcsóbb és itt árgarancia van, így ideadták olcsóbban. Lehet alkudni mint a piacon.

BiriBum
(őstag)
Nagyon jó minőségű videót készítő kompaktot keresnék.
Tudtok ilyet? 
(#24421) Depression válasza PRO-peller (#24407) üzenetére
Köszi a megerősítést, nálam már ez az első szempont.
SeatZola: nem gagyi töltőm van, elég drága volt, minden elemet külön tesztel, külön tölt. Az akksikkal sincs különösebb gond, ha nem fényképezőbe rakom, az egér hónapokig elszalad velük. Egyszerűen a canon-omhoz kevés az a kezdeti 2x1,3-1,4 volt is. 3-5 fénykép után jelzi, hogy cseréljek elemet. Egy kodakban is elsőre csináltam eneloop-pal 350 képet, a második töltésnél már 200-at sem érte el. (egyetlen hétvégén készültek)
Lehet, hogy másoknak más tapasztalatai vannak, viszont nálam 1 dolog az fix: 10k körül költöttem akksikra, és 1-1,5 év után nem tudok fényképezni. Ettől besokaltam, és amíg nem veszek új fényképezőt, addig marad a sima ceruzaelem, nem költök többet akksira.
Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

SeatZola
(senior tag)
Ajánlanám a Canon SX220 HS vagy 230 HS-t. Előbbi edigitalban ~63k-ért elhozható Cetelem kártyával. Mindkettő Full HD videót készít 24p-vel, kiváló minőségben!!!
[link]

blueye
(őstag)
Mi a típusa ennek a komoly töltőnek?
Hol vetted az Eneloopot?
Valahol az egyikkel gond van az biztos.
Előző gépem 2 db ceruza elemmel (Eneloop) min. 200 fotót tudott 1 év után is. Igaz én az Eneloophoz Eneloop töltőt használtam. 
I feel good!

SeatZola
(senior tag)
Meghoztam a Canon SX220HS-t! Komolyan besz*rás a gép.Olyan szép a képe és a videója is, hogy el vagyok tőle ájulva. Ez nagyon megérte a pénzét!!!
Én viszont kinéztem egy Lumix DMC-S3-at.
36900 Ft az ára, 10% önerővel elvihető. 14 megapixel, optikai képstabilizátor, HDready videót is tud készíteni.
A kérdés adott: Megvegyem, vagy tudtok ebben az árkategóriában jobb vételt? 
BattleField 3: tomasawyer

blueye
(őstag)
Cetelem kártyával?
Mik voltak a feltételei?
I feel good!

PRO-peller
(senior tag)
Panasonic gépek a talán ajánlhatóak, amelyik hanggal zoomol persze. Zx1 -em van, ami 720p/30fps-el vesz fel. Előny: részletgazdag képek, ahol nincs kockásodás és homogén részek elkenése sincs. A zoom extra halk és lassítva indul és áll meg. Nagyon jó érzékeny a mikrofon, de a szélzajra szintén érzékeny. Hátrány a video tömörítettlensége, amit célszerű harmadára zsugorítani lementésnél. Tehát egy 8 GB kártya dukál bele. Gyengébb fényben viszonylag korán elveszíti a kép a fényerejét. Pl egy szobában 1 szál villanykörte mellett nem lesz a kép elég fényerős. Hátrányaival együtt a WB600-nál egyértelműen jobb pl. olyat használtam ezért írtam. De amaz meg gyenge fényben tud fényerősebb videot csinálni. Ennyi. Meg nézd a Youtube-ot! 
Végeztem. 600!
Cetelem vagy OTP. Voltam az üzletben személyesen, akkor azt mondták az OTP-vel is lehet.
Nekem az pont jó, mert nem akarok még egy hitelkártyát.
[link]
[ Szerkesztve ]
BattleField 3: tomasawyer

MeszarosB.
(tag)
Sziasztok!
Egy olyan gépet keresek, amivel árkategóriájához képest
("nagyon maximum" 40k ,de inkább 30) jó videókat, és fotókat is készít.
A lánynak fontos lenne még a magyar menü is.

SeatZola
(senior tag)
Helyben tudod igényelni a kártyát. Semmi plusz költség. Ha 45 napon belül befizeted a Cetelenél a vásárolt gép árát, akkor kamatmentes volt. Az az üzlet benne a Cetelemnek, hogy sokan nem fizetik vissza 45 napon belül és akkor jön rá évi 37% kamat! Ha visszafizeted, akkor Te jártál jól, mert kaptál 15% engedményt!!!

SeatZola
(senior tag)
Canon SX130IS vagy Samsung WB600. Mindkettő szé videót vesz fel és a képük is jó. Mindkettő magyar menüs. Én a Panasonicot nem javaslom, mert nekem beltérben nagyon zajos a képük. Volt Pana TZ 6-7-10-em is erre alapozva mondom!
[ Szerkesztve ]

blueye
(őstag)
OTPre is megkapod a 15% kedvezményt???
I feel good!

laci06
(senior tag)
Sziasztok!
40-50k között milyen gépet ajánlotok?
Fiúnak lenne, ha ez számít.
Márka mindegy, legyen vállalható kinézete, ennyi
.
Köszönöm.

SeatZola
(senior tag)
Nem kapja meg. A 15% kizárólag Cetelemmel működik...

Czibor10
(tag)
Grat a géphez, ha dslr mellett így tetszik a képe biztos jó
.
A cetelemes rendeléssel nincs semmi gubanc? Megrendeled, ahogy interneten szokás és az átvételnél cetelem hitelkártyára megveszed? Vagy kell még valamit csinálni?

blueye
(őstag)
Gondoltam...
A kártyát mikor lehet lemondani? Mert ebben az is "biznisz" h elfelejted és beterhelik az éves díjat (tényleg az elsőéves ingyenes????)
I feel good!

fi73
(újonc)
sziaszok,
a photoh*ll-ban áfa-mentes hétvége van, fényképezőkre, laptopokra.
szóval az 25% minusz, nem tudom az árakat, nem néztem, de láttam samu600-as, Pana tz8 és tz10 is van az árukészletekben sok más között.
csak 1 tipp...

capafog23
(őstag)
WB600 60k webshopba, nagyon baráti ár. 

SeatZola
(senior tag)
A Cetelem hitelkártya igénylést a helyszínen kitöltöd, a Cetelem azt azonnal helyben elfogadja és azonnal viheted a kiválasztott gépet. Kb 20 perc az ügyintézés. A kártyát bármikor visszaadhatod.

Czibor10
(tag)
Kártyám van
.
Akkor megrendelem, elmegyek a kiválasztott helyre, ahol átveszem, mondom a pénztárosnak, hogy kártyával venném meg vagy ugyanez a postásnak, ha jól gondolom, elnézést a hülye kérdésekért, de még nem vásároltam netről.
[ Szerkesztve ]

SeatZola
(senior tag)
Félreértesz, ez nem a klasszikus netes vásárlás. Postás itt nem játszik!!! Menetrend: 1. Bemész az edigital weblapjára. 2. Kiválasztod a neked megfelelő gépet. 3. Megnézed, hogy a neked legközelebbi boltjukban van-e készleten. 4. Megveszed a weblapon 5. Átvétel helyének megjelölöd a neked megfelelő boltjukat. 6. Bemész a boltba a gépért 7. Megmondod, hogy a Cetelem kártyával vennéd meg a 15%-os akció keretében 8. Odaadod a Cetelem kártyád, amiről levonják a gép árát. 9. Örülsz!
10. Ha akarod a gép árát 45 napon belül visszautalod a kártyádhoz tartozó folyószámlára, ekkor kamatmentesen vetted meg!
[ Szerkesztve ]

Czibor10
(tag)
Értem, akkor csak boltban lehet, se postás, se inmedio meg ilyesmi kis átvevőhely, ami székesfehérváron van
. Köszönöm a segítséget
.

Dolphine
(fanatikus tag)
Szia!
Én is éppen most nézem az áfamentes hirdetést. Egy kicsit fura! A hirdetésben a 25% van áthúzva. A hirdetés alá pedig az van írva, hogy 20%-ot adunk a termékek árából! Most akkor hogy is van ez? 

Czibor10
(tag)
Elméletben 18,75%-os kedvezménynek kéne lennie, ahhoz képest a 20% nem rossz, de tényleg megtévesztő az áfa-mentes szó. Igazából nem nagyon éri meg így se a photoh-s vásárlás, mert drágán adják a dolgaikat, legfeljebb a + garanciáért érdemes 1-1 jobb ajánlatot megfontolni.

Ijk
(PH! kedvence)
Nikon p300-at próbálta már valaki, esetleg van valakinek ilyen masinája?
/人◕ ‿‿ ◕人\

Czibor10
(tag)
Még pár láma kérdés, ezután már befejezem
:
Euronics-oscetelemmel is lehetedigitalban vásárolni, vagy ahhoz másik kell?
És: Csak edigital boltban lehet átvenni, vagy átvevő pontokban is, pl fehérvári plaza, madaras...? Jó lenne ha nem kéne utazgatni.

SeatZola
(senior tag)

Czibor10
(tag)
Olvastam, de nem bízom az apróbetűkben
. Küldök ímél-t egy edig-es valakinek, nem szeretnék elpazarolni egy délutánt fgép-elhozatalra
.

SeatZola
(senior tag)
Végülis melyik gépre indultál be?