köszi, tudom h van benne, de 15k-val drágább is mint az L5
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

köszi, tudom h van benne, de 15k-val drágább is mint az L5

50k-ért láttam LZ6-ot és 58,8-ért LZ7-et a Digitcamnél, náluk a Nikon L5 viszont 60... 
Fú, ha ilyen nagy eltérések vannak helyenként, akkor még nagyon megnézem, hol is vegyem majd a kicsikét.
[Szerkesztve]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

tegnap este rendeltem meg a nikon-t, 48.600 bruttó, de olyan csomaggal, amiben van Kingston 1GB Elite Pro+állvány+kártyaolvasó+4db 2600mAh-s akku töltővel, így 61.000+ pénz....és választhattam mikor érkezzen a futár, holnap délelött ideér. 
szal nézd meg, mit hol veszel

Üdv. Tudom, hogy nem egy nagy eresztés (finoman szólva), de zsír újonan megér 20K-t egy Fuji FinePix A500-as?
(5Mpixel, 3.6x D.Zoom, 3x O.zoom, nincs képstabilizálás és manuális fókusz)
Kéne valami költséghatékony kamera, de ha ez nagyon gáz, akkor inkább késöbb vennénk valami normálisat (min. 6x O.Zoom, képstabilizálás, stb.), de amire kellene sűrgősebben arra ez is jó lenne.
[Szerkesztve]
ÁLLÁST KERESEK! Bármilyen állást. "Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
(#2355) Motion_Blur válasza Komplikato (#2354) üzenetére

45K-ért Fujifilm S5600
10x oz, bár képsabi (optikai) még ebben az árkategóriában sincs.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
(#2356) Komplikato válasza Motion_Blur (#2355) üzenetére

Az nagyon jó ár, mert 60K alatt eddig csak 6x-os zoomos ''olcsó'' gépet leltem, jellemzően az is valami Fuji régebbi leértékelt modellje volt. 
Megbeszélem az aszonnyal.
Egyébként jól sejtem, hogy a képstabilizálós dolog nem mindíg pozitívum? Tehát előfordulhat olyan eset amikor ront a dolgokon?
P.S. Ja igenm és nagyon köszönöm az infót! 
[Szerkesztve]
ÁLLÁST KERESEK! Bármilyen állást. "Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

ennyi pénzér tjobbat nem kapsz, az biztos... hát igen, se nem ultra zoom, se nem képstabi, de legalább müxik.
Ketto, csipkebokor vesszo!
(#2358) Komplikato válasza Motion_Blur (#2355) üzenetére

Jó kis készülék, bár van vagy fél kiló ha jól olvastam. Na igen, de kisebb méretben tán csak 6x-os zoomos Olympust kapni ... 1,5x ennyiért.

Üdv!
Most jön divatba hogy ugyanakkora érzékelő méretre nagyobb pixelszámot zsúfítanak, ezért romlik a zaj viszony.
Kérdésem az, ha pl 10mp-s a kijelző, de kisebb felbonású képet készítek pl. 6mp akkor is zajos lesz? Ilyenkor az érzékelő közepe dolgozki és a szélei nem?
Vagy esetleg kevésbé lesz zajos...

Canon A710 IS
Fujifilm S6500fd
Eközül a 2 közül melyik a jobb? Mert nézegettem a tesztképeket és a Fuji tűnt jobban mármint képminőségben. Szertintetek melyiket éri meg jobban megvenni?

Khm, ajánlom magamat
[link] (egyébként 37 deka aksik nélkül)
Eladó/Cserélhető cuccok: http://href.hu/x/dzq8 BIO köntös, Siemens C60 mobil, OKOStelefon tokok/fóliák (ZTE Grand X V970, Lenovo A789, ZTE Blade), MX31 mITX ház+FSP táp+kártyaolvasó+DVD-RW csak 15k, átalakítók/kábelek, 120mm-es ventirács

60k körül szeretnék venni egy gépet.
Teljesen amatőr felhasználásra kellene egy olyan gép ami autómata beállításokon a legjobb képeket csinálja, viszont jól jönne a nagy zoom, egyszerű kezelhetőség, és jú kijelző.
Ezeket nézegettem eddig:
Fuji S5600
Fuji S5700
Kodak EasyShare Z650
Kodak EasyShare Z710
Olympus SP-510
Esetleg: Panasonic DMC-LZ7
Fuji S5700-ról soka negatívat olvastam a topicjában, az S5600+asnak viszont elég kicsi, és kisfelbontású a kijelzője az 5700-aséhoz képest. Kodakok lassúak, az Olympus autómatán elég gyenge képeket csinál, szóva egyik se tökéletes...

S5600
A ''kicsi'' kijelző nem baj, legalább tovább bírja az akksi. Nekem is csak 2''-os, de teljesen elég 
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
(#2364) Motion_Blur válasza Komplikato (#2356) üzenetére

''Egyébként jól sejtem, hogy a képstabilizálós dolog nem mindíg pozitívum?''
Hát ezt rosszul sejted 

Üdv!
Olvasgattam a topicot egy fél óráig, de nem nagyon jutottam sehova. Milyen gépet érdemes venni a 60-70 ezres kategóriában? Ami fontos, hogy a videója 30 fps-es legyen hanggal illetva az optikai zoom 3-szorosnál nagyobb legyen lehetőleg.

Hát legyen akkor S5600 úgy is olcsóbb vagy 12k-val mint az S5700 
Esetleg dobd a listához a Pana TZ1-et. Mindkét panában van stibilizátor. Mechanikus.
Ha jóltudm SP510-ben ez ''csak'' szoftveres, a többiben meg nincs is.
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."
Ha a videó a legfontosabb, miért nem kamerát veszel?
Mamár elég sok gép tud 640x480-ban 30fps-t pl. Kodak C875 (5x zoom)
Konkrétabb kívánság/elvárás?
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."
melyik manapság a legjobb ár/értékű gép
én a pentax k100d-re gondoltam
appon.hu - domain hosting, ftp tárhely, webfejlesztés, webalkalmazások. Prohardvereseknek extra kedvezmény

Nem kell kamera, nem használnám ki, csak szeretném, ha normális lenne az a mozgókép, amit rögzítenék néha-néha vele. Képstabilizátor jól jönne, és persze a lehető legjobb képeket lehessen vele csinálni, lehetőleg különösebb állítgatások nélkül is. Nem csak én használnám, utóbbi ezért fontos. Van olyan márka, amit nem érdemes venni? Egyébként én a panasonicokat néztem.
Hja igen még1 dolog: Kell a videóhoz hang, vagy nem?
C875 demo videó 5xzoommal: [link]

Igen, kell. Köszi a linket.
nem tudom hol nézted az F31d-t, depo 55k-s árat hozott neki legolcsóbban.. az még az F30-nak is alatta van

Hello, ha jól olvastam vissza, nem igazán vesztek figyelembe igénytelen emberkéket, de azért megkérdezem:
ultrakompakt, kompakt kategóriában, 20k környékén, van valami kiemelt modell, vagy mindegyik egyformán gagyi?
Kinéztem egy Canon a520-ast 25k ért, használtan 512MB-os kártyával 
Szeptemberben utazom Korfura, oda kéne (na meg addig kitapasztalni csinját bínját).
Nem szeretek fotózni (mondjuk próbálni sem próbáltam), csak már olyan mint a mobilteló, ha nincs, akkor ciki vagy 
Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer

Bőven jó még ma is,príma kis masina nekem A510-es van.

Nem fontos közben a zoom. Ez a link nagyon jó, vmi ilyet vártam.
Hnap végignézem majd alaposan.
Azért az gáz, hogy a hivatalos magyar honlapon az 5700 kint van, de az f31fd meg nincs.

Nézegettem a Pana TZ1-et is, ezzel jobban járnék mint a Fuji S5600-al? Árban a TZ1 drágább, tudásban nekem hasonlónak tűnnek, gyakorlatban nem tudom, hogy a képstabilizátor mennyit ér, meg melyik gép lenne a jobb...
Na mindegy, remélhetőleg augusztusig lemegy az ára az F31d-nek.
Körbenéztem az ötvenezres kategóriában, de a többi gép a nyomába sem ér képminőségben a Fujinak. Legkevesebb zaj, legjobb élesség, legnagyobb érzékenység. Emellett még a Kodak C875 tetszik még, meg a Sony DSC-W55 még mindig.
Ha van valami olcsó, márkás aktív subwoofered eladó, akkor írj!

Nekem az S5600 jobbnak tűnik főleg sötétebb helyek, a TZ1 inkább az S5700-al van partiban...

Amiket feltételnek leírtál annak megfelel a pana. Ráadásul sokkal kisebb méretben. Én mégis biztos a Fujit venném(azt is vettem), mert idegesítene ha nem tudnék semmit manuálisan beállítani. A képminőségben nem hiszem, hogy akkora különbség van. Az S5700 visszalépés az 5600 után(ki érti a gyártót).
Szóval a pana jó kis turistagép, a Fuji jó kis tanulógép.
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
szerintetek?
appon.hu - domain hosting, ftp tárhely, webfejlesztés, webalkalmazások. Prohardvereseknek extra kedvezmény

Szerintem, erre nehéz így válaszolni (én biztos nem tudok 100%-ossan, mert más kategória vok, bridge géppel szaladgálok). Ebben a kategóriában (is) a fgép választás megalkuvások sora! Ergo, kéne valami támpont, Neked mi a fontos, és ezek után a nagyon okossak majd adnak tippeket. Az is kérdés, hogy az obiktól mit vársz, mivel a pentákhoz nehezebb obit találni, mint mondjuk canon/nikon fajtákhoz.
(szvsz)
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

Most már tudom hogy a Sony DSC R 1. A múl hétn vettem, és eddig csak pozitív tapasztalataim vannak, persze nekem elég az 5 X zoom. 
Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

Bocs, érzékelőt akartam mondani...

Gratula!!!!!
Irigyellek! 

A gépér, vagy mert elég az 5 X zoom ???
Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !
a gépért... én legalábbis azért
Neszkvik kakaópor // Kezdetben az ember a maga képére formálta szerszámait, így keletkezett például a bunkó.

Hali,
Szerintem attól hogy kompakt, még nem feltétlen gagyi és nem is igénytelen, akinek az van.
(Gagyik inkább azok, amik alapvetően webcam-ek, csak fényképezőgép kinézetük van és egy kevés belső memóriájuk.)
Persze kompakt gép inkább tényleg csak utazáshoz való, de oda talán még jobb is, mint egy nagy profi cucc - könnyebb, kisebb és ha netalán valami baj éri, akkor nem egy havi fizud bánja.
Nekem pl. Nikon Coolpix2200 van, ami tulajdonképp ősleletnek számit manapság, de amire én használom (szintén utazáshoz és kisebb-nagyobb családi bulikhoz) arra jó.
Hogy melyik gyártó melyik modellje, arra csak annyit mondanék hogy:
- _nekem_ a Nikon nagyon bevált, legközelebb is azt veszek majd (előbb utóbb akarok venni egy eggyel profibb gépet)
- alapvetően itt is igaz, hogy cipőt a cipőboltból: olyan gyártótól, amelyik már analóg gépeket is csinál régóta (ezért vettem Nikont) kevés eséllyel fogsz vackot kapni
Bandi
nekem másfél évesen kb másfél éve döglött be a nikon 2200-asom
vagyis nem döglött meg csak nagyon szar képeket csinál. gondolom valamelyik alkatrésze nem bírta a strapát.
ha valakit érdekel a képe akkor tudok mutatni majd.
A Sony R1-essel az a bajom, hogy nem lehet rá obit venni. S a pentaxra meg van 70 körül (persze amatör) obi mami asszem 18-200-ig megy (27-300) s az azért már elég kool
inkább 10x-es
. Na de miért is, mert a Sony DSC R1 10 mp-es képet csinál azaz a képei még elbírnak esetlegesen egy 5 mp-es kivágást mondjuk, s akkor még mindig van egy 5 mp-es képed ami olyan mintha az 5 megapixeles fényképezőn 10x-es optikai zoomod lenne

Az ''Intelligens Zoom '' ami a képkivágást módosítja 7Mp-nél 6x-ra, 5 Mp-nél 7X-re, 3 Mp-nél 9 x-re állítja a zoomot minőségromlás nélkül .

igen, csak ha a kép közepéből kivágod a középső 5 mpx -et, akkor annak a képminősége messze-messze nem éri el egy 5 mpx gép minőségét.
ő miért is nem éri el egy 5 megapixeles gép minőségét?

bocsi, nem láttam, hogy r1 

Canon A710 IS
Fujifilm S6500fd
Eközül a 2 közül melyik a jobb? Mert nézegettem a tesztképeket és a Fuji tűnt jobban mármint képminőségben. Szertintetek melyiket éri meg jobban megvenni?
Szerintem. ha képminőség a liginkább fontos és elég neked a 24-120 akkor vedd meg az R1et.
Ha hobbi és élet a fényképezés akkor gondolkodj DSLRben és a költségekbe azt is kalkulád bele, hogy lehet egy neged/félévig elleszel a 18-55 kittel de aztán erős késztetést fogsz érezni egy 60-250 f4re ami ugye megent egy 150K+ aztán a KIT lesz gyenge aztán....
[Szerkesztve]
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu
Egyet gondolj át: Kis zsebrevágható gép kell, Ha igen akkor Fuji kiesett, kérdés eldöntve.
HA nem akkor lehet tovább gondolkodni.... 
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu
hát valami 10xes zoom kéne, bár a képkivágásos dologgal részben kompenzálhetó ez, mert azért 3 mpes képből még lehet nyomtatni 18x13-as képet