2013. május 21., kedd

(#1601) Uzmany válasza Szten Márs (#1598) üzenetére

Uzmany
(őstag)

Természetesen visszaolvastam a kérdés feltétele előtt. Azt is láttam, hogy az Oly FE sorozatát nem igazán dicsértétek, de mivel az egy elég nagy sorozat, így gondoltam megkérdezem tipusra értendően is.
Ezért bátorkodtam belefoglalni az Oly-t is a kérdésembe.
A segítséget nagyon szépen megköszönöm, de ezt a lekezelő:

Kicsi visszaolvasás, meg a kereső használatának gyakorlása?

stilust nekem ne add elő!!!!

®

(#1602) bandus válasza pepepupu (#1600) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem arról van szó, hogy kezdőnek jó-e. Hanem hogy a hp egyszerűen nem jó fényképezőket gyárt. Nem tudom mennyibe kerül egy ilyen gép, de ugyanennyiért tuti kapsz valami sokkal jobbat: canon, panasonic, fuji, kodak ;)

Eladó Balaton Sound bérlet: http://hardverapro.hu/apro/elado_balaton_sound_heti_berlet/friss.html

(#1603) Zoli bácsi válasza pepepupu (#1600) üzenetére

Zoli bácsi
(őstag)
LOGOUT blog

A HP nagyon jó nyomtatókat, scannereket gyárt. De fényképezőt kb 10 éve, de lehet hogy kevesebb. A fényképezőgyártók, akik évtizedek óta gyártanak, és fejlesztenek fényképezőket, józan paraszti ésszel gondolkodva is átgondoltabb, és kiforrottabb készülékeket dobnak piacra. Ami miatt elterjedtek magyarországon a HP fényképezők, az a sulinet, mert csak ezek voltak elérhetők. De már nem nagyon látni belőlük, elég sok a kukába került..... míg az ugyannakkor vásárolt Fuji, és Canon tulajok még mindig elégedetten használják a gépüket.

Végülis: Ha tetszik, vedd meg. Ha hallgatsz mások véleményére, akkor Canon, Fuji, Nikon, esetleg Sony, Panasonic és Kodak.

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta,és legyen egy 1986-os évjáratú Golfom....mára mindez teljesült.

(#1604) _seth_ válasza pepepupu (#1600) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Szerintem inkább pana, fuji legyen vagy vmi más de ne HP :)

☆ Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ☆

(#1605) pepepupu válasza _seth_ (#1604) üzenetére

pepepupu
(újonc)

És mi a véleményetek a Fuji s5000-esről?

(#1606) pepepupu válasza Zoli bácsi (#1603) üzenetére

pepepupu
(újonc)

Zoli bá' meggyőzött.

(#1607) Hydra SR válasza pepepupu (#1605) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Olyat már aligha kapsz boltban, legalább 3-4 éves modell. Hacsak nem az amerikai S5000-es, ami nem tudom, melyiknek felel meg az európai számozásból de szerintem az S5500-nak, olyat se kapsz. Amúgy jó gép volt.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#1608) Mosómedve

Mosómedve
(tag)

No, akkor úgy néz ki, hogy Fuji Finepix S5600 lesz...hacsak nem akcióznak le addig vmi mást pofátlanul olcsóra... :DDD
Szerintetek, honnan érdemes Pestről ilyen Fuji-t rendelni, ahol normális a garancia és jók az árak. Tudom: PixMania és Extreme Digital nem ajánlott... :P Azonkívűl?

(#1609) bandus válasza Mosómedve (#1608) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

digitcam.hu ;)

Eladó Balaton Sound bérlet: http://hardverapro.hu/apro/elado_balaton_sound_heti_berlet/friss.html

(#1610) Hydra SR válasza Mosómedve (#1608) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Én a CCS Fotónál vettem a 400D-t, szimpatikusnak tűnt az üzlet és az eladók hozzáállása. Garanciális ügyem nem volt velük, arra nem tudok mit mondani, és mástól se hallottam róluk se jót, se rosszat. Árak korrektek, nem sokkal drágább az ED-nél.
[link]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#1611) Fryskitt válasza Mosómedve (#1608) üzenetére

Fryskitt
(senior tag)
LOGOUT blog

Megfontolnám a Pana FZ7-et is. Gyors gép, szép színek, na jó, egy kis zaj, de ha nem engeded ISO 100 (netalán 200) fölé, akkor nem vészes. És megteheted, ott a képstabi. :)

„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.

(#1612) Fryskitt válasza Uzmany (#1594) üzenetére

Fryskitt
(senior tag)
LOGOUT blog

Az Oly nem jó, a Pentax-ot nem ismerem. A Fuji-k általában jók, bár ennek a szenzora is 1/2,5-ös, nincs képstabija, úgyhogy én belevenném ebbe a kategóriába a Panasonic TZ1-et is (képstabi, 10x zoom) ami elég olcsó is, vagy várnék a TZ2 ill TZ3-ra, lásd a tesztet:

[link]

„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.

(#1613) Uzmany válasza Fryskitt (#1612) üzenetére

Uzmany
(őstag)

Tetszik, köszönöm :)

®

(#1614) kopi.dll válasza Mosómedve (#1608) üzenetére

kopi.dll
(kvázi-tag)

SZia!

Ha jól láttam akkor a metróban most 49 ezer valahányszáz. Nézd meg a katalógusba.

kopi.dll

(#1615) [chelloZotya

[chelloZotya
(őstag)
LOGOUT blog

Na meg aznap megvettem a gepecsket, volt dogivel, masik boltban ugyanezt a fuji a610et 120€ert akciozzak, szal tenyleg jo vetel volt 99€-ert, koszi szepen mindenkinek a gyors reagalast es segitseget, megegyszer :R

[Szerkesztve]

''A férfi zseniális pszichológus, főleg ha a farka vezeti'' - ''A szó nem száll el, hanem kötelez'' - ''Ha képes vagy arra, hogy a hibáidból tanulj, még sokat fogsz tanulni az életedben''

(#1616) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

Sziasztok.

ÁPRILIS 15.-én vasárnap fotóstalálkozó Budapesten !!!
( nem '' csak fotósoknak '' )

A Fűvészkertet és vonzáskörzetét ( + - 100 km ;) ) fogjuk betámadni.

A Fűvészkert lerohanása után megtekinthetjük tehetséges fotós barátunk, ROBOTER első kiállítását : [link] ,
melyre szeretettel meghívott minket. :)

[kép]

Eddigi biztos befutók ( nem elhalálozási sorrendben ) :

Jeannie
adik
Allien
BEE
Hydra SR
Predator... és né ( + a Predátor klán tagjai )
zsiga667
biggamer

Még labdába rúghatnak csoport szereplője :
( reméljük nem lesznek igazolatlanul távol - saját haláleset elfogadható indok - )

werttzui

Várjuk a további érdeklődők jelentkezését.

Jelentkezni lehet itt : [link]

biggamer :)

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... Origin / BF3 ... biggamerHUN

(#1617) Dare2Live válasza biggamer (#1616) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

megkérdezhetem mi a jó b* életbe kell minden topicba ezt beleraknod?

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#1618) D4rkm4n válasza _seth_ (#1593) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem egy HP Photosmart M407-esem van [link] és abszolút nem vagyok megelégedve vele. A menüje valóban egyszerű és kezelhető, de amit nyújt, az botrányos.

Makrózni nem hajlandó, a kép könnyen bemozdul, homályos lesz, a szenzorja sem a legjobb, ugyanis nagyon gyér fényeket ad át.

Ez a kép egy utómunka nélküli fotó az erdélyi Szent Anna-tó partján készült. Úgy vélem ennél jobb bizonyíték nem kell a HP fényképezőgépek ellen. [link]

(#1619) valentinho

valentinho
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv!Szeretnék egy új gépezetet vásárolni max 35k ig!
[link]
Ezt néztem 35k ig mert van egy 512-es xd karim a régi olympusból!Ez mennyire lenne jó választás?

http://soundcloud.com/tinnyo

(#1620) werttzui válasza Dare2Live (#1617) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Gondolom nem mindenki nézi az összes topic-ot és ne hogy lemaradjon egy jó kis fotózásból. Elvégre fotósok vagyunk vagy mi aki tud jöjjön aki nem az hagyja figyelmen kívül oszt kész .Kevesebb negatívumot és több megértő pozitív hozzá állást várunk. :)

PENTAX

(#1621) Szten Márs válasza valentinho (#1619) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Ez mennyire lenne jó választás?''

Semennyire. Fényképezőtől ennyire ronda képeket még nem láttam, mint amit ez képes produkálni.

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#1622) valentinho válasza Szten Márs (#1621) üzenetére

valentinho
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor mit ajánlanál ilyen ár környékén?

(#1623) Szten Márs válasza valentinho (#1622) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Canon Powershot és Fuji FinePix gépek terén lenne érdemes körülnézni.

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#1624) Dare2Live válasza werttzui (#1620) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ebben az esetben javaslom, hogy a még kimaradt ''Digitális Fénykéezőgépek'' topicocba is rakjátok bele az OFFotokat.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#1625) pepepupu

pepepupu
(újonc)

Nah egy utolsó kérdés és választok. Épp egy Konica MInolta Z3-as gép megvételére készülök. kérnék szépen pro- és kontra érveket. Köszönöm szépen! :R

(#1626) pepepupu válasza valentinho (#1619) üzenetére

pepepupu
(újonc)

Hát szte ha nem ragaszkodsz az XD-és gépekhez, akkor a van CAnon PowerShot A460, ami állítólag jó. Nekem egy Canon PowerShot A410-em van az nagyon jó nagyon sokáig birja elemmel, elég sokat tud, és szép képeket csinál. Tudom ajánlani ezeket a gépeket.

(#1627) valentinho válasza pepepupu (#1626) üzenetére

valentinho
(senior tag)
LOGOUT blog

Oks!Utánanézek!Kössz! :R

(#1628) pepepupu válasza valentinho (#1627) üzenetére

pepepupu
(újonc)

Esetleg eladom a gépemet ha kell;) 22ért.

(#1629) valentinho válasza pepepupu (#1628) üzenetére

valentinho
(senior tag)
LOGOUT blog

Kössz!Újat szeretnék... :))

(#1630) pepepupu válasza valentinho (#1629) üzenetére

pepepupu
(újonc)

ok;) :R

(#1631) K.Viktor16

K.Viktor16
(kvázi-tag)

Hali!
Remélem nem nagy probléma ha ilyet kérdezek, de nem tud valaki leginkább Bp-en olyan boltot, ahol van Fuji s9600, és ingyenhitel? Részletre akarom megvenni, és van néhány helyen cetelem ingyenhitel, de jó lenne ha tudnátok mondani ilyen boltot.
köszi!

Ride 4ever!!

(#1632) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Egy K.M. A2 expo számát hogy lehet kideríteni?
Valami recovery-t emltettek, de ilyet nem találtam a neten... :(

köszi!

Telenoros vagy gyári független Xperia X8 alaplapot keresek, amin lehet nyini a bootloadert. Cserébe készpénzt vagy egy hibátlan T-Mobile-os X8 lapot tudok adni, amin szintén nyitható a bootloader.

(#1633) Hacker75

Hacker75
(fanatikus tag)

Helló mindenki!
Nem tudom eldönteni, melyik gépet vegyem meg: Eos350 vagy 400??
A 400 valamivel jobban tetszik, de megéri azt a kb. 50 ezer ft plusszt??

http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO

(#1634) Hydra SR válasza Hacker75 (#1633) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Ha nem tudod, mi a különbség köztük akkor szerintem nem.
A kérdésed egyébként túl általános, mi nem tudjuk, hogy mennyire fogsz rákattanni a fotózásra, mennyi ideig és mire szeretnéd használni, milyen objektíveket fogsz venni (ha egyáltalán), és mennyire terhel meg anyagilag a különbözet.
Ha kihasználod a különbséget akkor szerintem megéri, de csak ha a pénztárcád is engedi.

(#1635) K.Viktor16 válasza K.Viktor16 (#1631) üzenetére

K.Viktor16
(kvázi-tag)

Tárgytalan, úgy néz ki találtam egy boltot, nagyon jó áron van, ajándékkal, remélem lesz is, holnap egy telefonnal inditok:)

Ride 4ever!!

(#1636) Ijk válasza Hacker75 (#1633) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Vegyél 350-et, és a maradé 50k-t tedd hozzá az obipénzhez.
Az objektív sokkal többet számít mint a váz, inkább arra spórolj.

Vagy nemtudom hogy kitben akarod é venni, de ha igen, akkor is 350:)
Egyébként azt javaslom, hogy vegyél egy vázat külön és inkább valami használhatóbb objektívet, mert a kites az elég hulladék, valószínűleg igen hamar túladnál rajta (ha lenne valaki aki megveszi)

[Szerkesztve]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#1637) orbano válasza Ijk (#1636) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

kezdőnek teljesen jó ak it, szerintem abszolut nem hulladék. a 400d-nek pedig egyik fontos előnye a kijelző, amiért megéri azt választani. 350en nehezebb élességet ellenőrizni...

A vér nem válik VAZZE!™

(#1638) Ijk válasza orbano (#1637) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Egyszer volt a kezemben 350-es kitobival és hát mitmondjak... A nikkor 18-70-esem sokkal jobb képeket készít, és már használtan megkapni 60-65k-ért. Persze most canonban meg nem tudom mondani mi a 18-70 alternatívája, nekem nikonom van. Egyébként a kijelzőért nem adnék +50k-t, belenagyít és akkor is tudja ellenőrizni az élességet.

Megmondom őszintén, hogy én is rengeteget filóztam rajta milyen vázat vegyek, (kitről letettem elég hamar) de őszintén megmondom canon-nikon... Teljesen mindegy. Döntéshez azt javaslom meg kell fogni, ki kell próbálni és az alapján dönteni, ui. technikai paraméterekben annyira elenyésző különbség van, és képminőségben is, hogy egy átlagos komolyabb amatőrt nem érdekli, ha már fényképez.

Obira visszatérve, persze használható a kitobi, de aki sztem már egy dslr-t vesz az ne a kitobjektívvel (canon) szórakozzon.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#1639) Matrix2006 válasza D4rkm4n (#1618) üzenetére

Matrix2006
(újonc)

Bocs, de nem értek veled egyet. Nekem egy HP C618-as gépem (Pentax EL-200 csak HP felírattal) van kb. egy hónapja. Jó áron jutottam hozzá itt a PH :C . Igaz, hogy csak 2.1Mp a felbontása, de megvagyok elégedve a képminőséggel. Szerintem jobb képeket készít mint a 3-4Mp-es noname gagyik :))

[Szerkesztve]

''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''

(#1640) izual

izual
(újonc)

Hello. Én új vagyok még itt és szeretnék venni egy digitális fényképezőgépet, csak nem tudom még milyet. Maximum 80K lenne rá, minden tartozékkal (akkumulátortöltő, memóriakártya) együtt. Olyan kéne, ami jó képeket készít (de szerintem ez egyértelmű), továbbá fontos még az, hogy legyen felszerelve optikai képstabilizátorral. Köszönöm előre is a válaszaitokat.

(#1641) izual

izual
(újonc)

Ez jó lenne?
http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=7539
Nem nagyon értek hozzá ezért kérek segítséget.

(#1642) Szten Márs válasza izual (#1641) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hátöööö....
Kezdjük azzal az apró problémával, hogy a linkelt gép nem digitális, hanem filmes.

Aztán jönne az a kérdés, hogy főleg mire használnád, portré, makró, tájkép, beltér, kültér, akármi. Bár a képstabilizátor-igényből gondolom, hogy a tele tartomány lenne fontos, vagy tévedek?

Ha ezek megvannak lehet javasolni gépet ;)

(#1643) Zoli bácsi válasza izual (#1641) üzenetére

Zoli bácsi
(őstag)
LOGOUT blog

Ha jól látom, ez filmes gép amit linkeltél. Nem lehet rossz, de ha jól láttam akkor digitálist keresel. :) Stabilizátorosokban élen jár a Panasonic, nagyon jó gépek, kissé zajosabb képeket készít, de nem vészes. A Canon-nak, és a Nikon-nak is vannak stabilizátoros gépei, ebben az árban már bőven kapsz kiegészítőkkel, az aksik és a memóriakarik ára soha nem látott mélységben van. Nézz meg tesztképeket, nagy eltérés nem lesz, vedd amelyik szimpatikus. Én személy szerint Canon-t ajánlanék.

Mod: Hejesírás... :B

[Szerkesztve]

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta,és legyen egy 1986-os évjáratú Golfom....mára mindez teljesült.

(#1644) Dare2Live válasza Szten Márs (#1642) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

... félrement

[Szerkesztve]

(#1645) Dare2Live válasza izual (#1640) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

-Panak
-canon a570 is/A710 is
-Kodak Z612

kb a választék ha 80K fölé nagyon nem akarsz menni és stabi feltétel.

Én Panat semmiképp se vennék örült zajosak.
Kodak z612 akkor ha kell a nagy zoom és videoznál is a géppel. neccesen belefér 80Kba.
egyébként canon a570/a710 is.

Ha canon mellett döntesz figyelj, hogy az IS verzit vedd. A710böl van anélkülis is.

(#1646) adik válasza izual (#1640) üzenetére

adik
(őstag)

[link]
Canon 570is?
67K
sajnos 7 mpixeles, de ez már majdhogynem kevésnek számít a piacon lévőkhöz képest, egyébként meg talán még sok is. képstabi van benne, képminőség ok.

[link]
canon 710 is?
73K
ugyanaz a szenzor, csak éppen 6x optikai zoommal a 4x helyett, és egy leheletnyibb igényesebb gépházban.

[link]
Panasonic LZ-7
6x zoom, egész jó optika, canonnál zajosabb képek. saját aksija van, nem kell hozzá töltő készletet nézned. eléggé kevéske kézi beállítási lehetőséget ad :(

+ memkártya 4-5K
+ töltő-elem 5K

Ketto, csipkebokor vesszo!

(#1647) adik válasza Dare2Live (#1645) üzenetére

adik
(őstag)

:R
asszem eléggé egyezik az izlésünk. najó, én Kodakot nem szoktam javasolni senkinek, esetleg a 880-at, ha nagyon kell neki a nagylátó... :))

Ketto, csipkebokor vesszo!

(#1648) Dare2Live válasza adik (#1647) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A SZAKemberek véleménye jellemzően egyezik. :DDD

z612 et ezért került be a listába:
-12* stabilizált optikai zoom. Melyik gépnek van ekkora átfogáson ennyiért stabilizált obija?
-mpeg4. Hatalmas előny annak aki szokott videozni a géppel. (Ah mitnem adtam volna ezért a funkcioért 2hónapja.)
Ez 2 nagyonagy ok.

Ezen felül:
-Zajban egyértelmüen jobb mint a pana, nincs nagy eltérés a canonhoz képest.
-és ami még nagyon nagyot nyom a latba: Nézz be Kodak p850 topicjába. Jopár ember váltott rá canon/Panarol és imádják a gépüket, mig panat pl ha jól emlékszem ''nagy csalódásként'' jellemzik. z612ránézésre pedig egy áttervezett K850.

[Szerkesztve]

(#1649) izual válasza adik (#1646) üzenetére

izual
(újonc)

http://www.edigital.hu/product.php?productid=26858&cat=559&page=1

És ezzel mi a helyzet? Nem tudom hogy van e benne képstabilizátor, de úgy olvastam, hogy van, mondjuk lehet hogy azon az oldalon hazudnak. Meg ahogy látom elég jó képeket készít (review-ekből láttam, személyes tapasztalat nincs)

(#1650) Szten Márs válasza izual (#1649) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nincs benne képstabilizátor. Még akkor sem ha sok helyen azt írják. Egy olyan bemozdulás-védő izé van benne, ami feltekeri az ISO-t az egekig, hogy alacsonyabb záridővel fotózhass, erről had ne nyilatkozzam, mert pofátlan parasztvakítás :(((
Egyébként szvsz irgalmatlan bűnronda zajmosást csinál, cserébe viszont van lehetőséged RAW-ba fotózni, ott pedig a zajmosástól sem kell tartani.

De én maradnék a fentebb javasoltaknál.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.