''mégegyszer elmondom énis: megveszed a canon/olympus/nikon/pentax dslrt berakod automata üzemmodba oszt annyi. Semmit nem állítasz, mindent csinál jobban és gyorsabban mint akármelyik kompakt''
Annyit még hozzátennék, hogy pl a Canon EOS 350D lámpafénynél képtelen beállítani a fehéregyensúlyt, iszonyat durván sárgít, addig egy Canon A530 ultrakompakt sokkal jobban megbírkózik a feladattal. Oké, persze ez sokakat nem zavar, azért van a sok előre programozott fehéregyensúly-beállítás, ami közelítőleg, vagy az egyéni, ami meg aztán teljesen pontosan belövi, viszont itt kritérium volt, hogy ne kelljen minden képnél állítgatni.
ngabor: Már javasolták/tuk, de tényleg nagyon megfontolandó ez esetben egy Sony CyberShot DSC-R1, akkor, ha egészen biztos vagy benne, hogy nem fog kelleni tele, azaz nagy zoom. Ha 120 mm alatt vagy, jobb gépet nehezen lehet találni, ennyi összegért pláne. És így pénz sem veszik el.
Ha mégis dSLR-nél maradsz, netén 350 kitnél, akkor viszont arra figyelj, hogy mesterséges fényben ne hagyd az automatára a fehéregyensúlyt - kivéve ha vakuzol. Nekem sikerült vakuznom úgy, hogy előzőleg a szoba fényéhez állítottam a fehéregyensúlyt. Hát, nekem tetszett az így készült kép színvilága, de nem biztos, hogy másnak is fog 
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"