2013. május 22., szerda

(#9851) sp@rtan válasza Lacazr93 (#9848) üzenetére

sp@rtan
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha az a reatil Snow Leo, akkor nem. Mivel AMD a gép, ezért szerintem iAtkos kell, picit olvass vissza, nem rég volt róla szó.

(#9852) Lacazr93 válasza sp@rtan (#9851) üzenetére

Lacazr93
(senior tag)
LOGOUT blog

iAtkost próbáltam feltenni, de amikor bejön az alma logó és tölt, akkor kirakott nekem egy "Várakozni tilos" Kresz táblát :D

(#9853) blade1526

blade1526
(újonc)

Sziasztok!

Szeretném abban a segítségeteket kérni, hogy ajánljatok egy olyan konfigot, amire egy iboot+10.6.3 Reatil DVD+10.6.7 Combo update+Multibeast .3.8.0 simán felmegy. Bebootol Hardiskről, és megy a hálókártya, hang és a videokártya. Kérek mindenkit, hogy saját tapasztalatot írjon, ne olyan amit valahol valakitől látott vagy hallott (amit nyugodt szívvel ajánl).
Elvárások a konfiggal szemben: Valamilyen GigaByte alaplap intel coreixxx proci, gondolomNvidia videokártya.

Köszi előre is!

(#9854) sp@rtan válasza Lacazr93 (#9852) üzenetére

sp@rtan
(senior tag)
LOGOUT blog

Vagyis kapsz egy Kernel Panicot. :D
Ezesetben sajnos többet nem tudok mondani. :(

(#9855) pieces válasza blade1526 (#9853) üzenetére

pieces
(újonc)

Hali!

Nemrég telepítettem egy ilyen konfigot.:

Gigabyte H67M-D2-B3 rev 1.0 F4
Intel G620
Gigabyte 6670 VGA

10.6.3 retail+iboot+update helper+10.6.8+Multibeast+DSDT

A hangkártyával volt egy kis gond mivel 888b chip van a lapon, de meg lehetett oldani.
VGA , hang , lan , sleep , hőszenzorok , restart , front row működik.
Ja még annyi , hogy NV GT240-el néha indulásnál KP volt.

[ Szerkesztve ]

(#9856) blade1526 válasza pieces (#9855) üzenetére

blade1526
(újonc)

Hát ez tökjó, mert az én jelenlegi konfigom (pontosabban egy barátomé van náalm kiprobálásra)
Gigabyte H67M D2-B3 alaplap LGA 1155, Intel Core i3-2100 3,1 Ghz proci, PCIe ATI HD 6670 1 GB DD+ videokártya

Erre raktam 10.6.3 retail+iboot+update helper+10.6.7+Multibeast+DSDT
Sajnos a 10.6.8 telepítsékor folyamatosan belefagy. (update helperrel is).
10.6.7-el nincs se hang se hálókártya, még a tonymac leirás alapján sem.

Ja és nem indul HDD-ről, csak az iboot CD-vel!

Megtennéd azt hogy részletesen leirod, pontosan mit miután raktál, mikor restartoltál. s mit állítotttál a multibestben???

[ Szerkesztve ]

(#9857) ko9 válasza pieces (#9855) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

GT240-hez raktál fel külön drivert?
6670 megy normálisan?

[ Szerkesztve ]

--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------

(#9858) ko9 válasza blade1526 (#9856) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolom MultiBeastben nem raktad fel a Chimera-t, ezért nem indul...
Amúgy miért nem Lion? 10.6.7-ről megtudod csinálni az Update-et.

--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------

(#9859) blade1526 válasza ko9 (#9858) üzenetére

blade1526
(újonc)

Beállítottam a Chimerát a multibestben, dennek ellenére HDD-ről bottolásnál megáll az almánál. Ha -x-el indítom, akkor pedig egy adag kék vigyorgó kurzor fejecske jelenik meg.

Nem tudom miért nem LIOn. Egyrészt nincs Lion telepítőm, másrészt megoldódna a driver gondom???

[ Szerkesztve ]

(#9860) ko9 válasza Lacazr93 (#9852) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amikor bejön az iATKOS kaméleonja (hányszor írtam már ezt le :U ), taposs rá az F8-ba, írd be, hogy -v, és fényképezd le, hogy hol fagy ki. :R

(#9861) ko9 válasza blade1526 (#9859) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor másold át a /Extra mappát a DVDről a SnowLeo partícióra, és futtass egy Kext Utility-t.

SandyBridge-re a Lion az igazi :)

[ Szerkesztve ]

(#9862) pieces válasza blade1526 (#9856) üzenetére

pieces
(újonc)

Hali!

Itt a forumon rakta be valaki a linket.Pontosan követtem a leírást és elsőre felment.
Szerintem próbáld ki de tartsd be a sorrendet.Combo update után csak DSDT a multibeast-ben!Sok szerencsét!

Ja a link:[link]

[ Szerkesztve ]

(#9863) blade1526 válasza ko9 (#9861) üzenetére

blade1526
(újonc)

Tehát ha jól értem, akkor a Reatil DVD-ről másoljam át az Extra mappát teljesen. És utánna nyomjak KextUtility-t?

(#9864) blade1526 válasza pieces (#9862) üzenetére

blade1526
(újonc)

Igen ezt követtem el én is. Addig ment is, hogy boot from Harddisk. Itt akadtam el!

(#9865) pieces válasza ko9 (#9857) üzenetére

pieces
(újonc)

Hali!

GT240-hez nem raktam drivert.GE=Yes.Csak ennyi.

6670 látszólag megy.Cinebench :28.Cod 2-őt próbáltam az is megy.
Viszont a HD NI40-nek azonosítja a rendszer.

(#9866) pieces válasza blade1526 (#9864) üzenetére

pieces
(újonc)

Multibeast-ben nem kell külön bootloadert kiválasztani.Csak a DSDT opciót.És természetesen a DSDT.aml legyen az asztalon ne azzal a névvel ahogy letöltöd.
De ezeket biztos tudjátok.

[ Szerkesztve ]

(#9867) sp@rtan

sp@rtan
(senior tag)
LOGOUT blog

Btw, a kiherélt Lionön ment az 5770 GE=Yes nélkül is, de vissza akartam rakni a cuccokat TimeMachineból, ott lefagyott, azóta nem bootol be. :DDD

(#9868) blade1526 válasza sp@rtan (#9867) üzenetére

blade1526
(újonc)

Értem! Hétfőn kerülök ismét a géphez, akkor ismét végig követem ezt a Tonymac-es leírást. Remélem sikerül...

(#9869) Lacazr93 válasza ko9 (#9860) üzenetére

Lacazr93
(senior tag)
LOGOUT blog

Okkés holnap megcsinálom mert ma már hulla vagyok :(

(#9870) sp@rtan

sp@rtan
(senior tag)
LOGOUT blog

Ko9, nincs valami ötleted a problémámra? Vagy akármilyen telepítési ajánlatod, amivel végre megcsinálhatom működőre a gépet?

:R :R

[ Szerkesztve ]

(#9871) ko9 válasza blade1526 (#9863) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne arról, mert a Retailon nincs olyan. Arról amelyikről be tudsz bootolni.

(#9872) ko9 válasza sp@rtan (#9870) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Holnapig ráér? Kicsit fáradt vagyok gondolkozni :B

(#9873) sp@rtan válasza ko9 (#9872) üzenetére

sp@rtan
(senior tag)
LOGOUT blog

Persze hogy ráér! :R

(#9874) mandarino válasza sp@rtan (#9873) üzenetére

mandarino
(újonc)

???

Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés!!

(#9875) ko9 válasza mandarino (#9874) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

!!! :U

(#9876) ayo válasza ko9 (#9833) üzenetére

ayo
(senior tag)

na irom akkor:) baratnom gepe a kovetkezo:

van egy h67m alaplap hd 6670tel (gigabyte)

videokartya megy rendesen azonfelul hogy frame buffer problema van amit nem tudok megoldani de arra nem is nagyon lattam megoldast... kamelonost lattam de kamelonnal behal az egesz kimeraval meg szep minden es jo....

viszont:

ami alaplappal gond volt aza hang ami vegul sikerult . viszont mute gomb nem megy rajta minden oke de mute nem.

masik gondom pedig a sleep. elalszik es elalszik

valami otleted van esetleg? v dsdt meg tudod e nezni?

koszi:)

[ Szerkesztve ]

http://jateknaplo.blog.hu

(#9877) Máté94 válasza pieces (#9855) üzenetére

Máté94
(őstag)

DVD Player indul? Ha nem, akkor nem működik rendesen a kártya.
Geekbench-nek is mennie kellene.
HD6670-et inkább ajánlott nem venni.

[ Szerkesztve ]

(#9878) pieces válasza Máté94 (#9877) üzenetére

pieces
(újonc)

Ezeket nem próbáltam.Majd megnézem.És szerinted mi lenne a jó választás ebben az árban?Kb 20-25E ft.
Tonymac-en is ajánlott a 6670.

[ Szerkesztve ]

(#9879) ko9 válasza Máté94 (#9877) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szívesen próbálkoznék egy 6670-el, igazi kihívás :D

[ Szerkesztve ]

(#9880) Máté94 válasza pieces (#9878) üzenetére

Máté94
(őstag)

Lehet hogy ajánlott, de magától nem megy, eléggé félrevezető sajnos.

Mire kell? GT240-et ajánlanék. Esetleg GTX260.

(#9881) Máté94 válasza ko9 (#9879) üzenetére

Máté94
(őstag)

Nálam itt van. :DDD
Ráadásul 512MB-os. ;]

Erre a kártyára talán az egyetlen mentsvár az új Chimera, de ez a kártya totál gáz, most olvastam, hogy valakinek, ugyanazon a Giga kártyán nem ment ugyanazzal a framebuffer, csak mással. :U

[ Szerkesztve ]

(#9882) ko9 válasza pieces (#9878) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

5750?

(#9883) Máté94 válasza ko9 (#9882) üzenetére

Máté94
(őstag)

Az van az enyémben, az is szar.
Mindig olyan jókat tudsz ajánlani. :DDD :DD :))

(#9884) ko9 válasza Máté94 (#9881) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

FrameBuffer hiba? Lion fennvan? Infót kérek :)

(#9885) ko9 válasza Máté94 (#9883) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:F

(#9886) ayo válasza Máté94 (#9880) üzenetére

ayo
(senior tag)

sztem tonymac csinalja a 6670 es kartyakat es igy szerez penzt nem hiszem el hogy ilyet ajanl amugy es tenyleg ... nvidiak alt amugy egy yessel beerik de amugy most bnom gepen minden jol megy mar amit hasznal mondjuk cod 4et kiprobaltam fullon ps capture one vlc stb egyedul a forklift volt furcsa neha belassult dvdplayer nem ment de ott a vlc geekbenchet meg nem hasznal de nem megy... masnak volt ami rossz volt vele v megoldotta a gondott? sokat probalkoztam de nem adta meg magat a kedves kartya

(#9887) Máté94 válasza ko9 (#9885) üzenetére

Máté94
(őstag)

Ne értsd félre, nem gondolom komolyan. :)

(#9888) ko9 válasza Máté94 (#9887) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nézz a szmájli mögé :DDD

(#9889) Máté94 válasza ko9 (#9884) üzenetére

Máté94
(őstag)

Pedig megakartam várni az új Chimerát... De a te kedvedért átszerelem az enyémbe. Holnap meg is ejthetjük. Kíváncsi leszek. :DD

(#9890) Máté94 válasza ko9 (#9888) üzenetére

Máté94
(őstag)

Igen, amint láthatod én is írtam oda. :DDD
De elgondolkodtatott... nekem 3.7.2-es MB-vel megy fel minden, 3.8.0-val nem...

Mindegy. Holnap 6670-t vizsgáljuk. :D

[ Szerkesztve ]

(#9891) ko9 válasza Máté94 (#9890) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A neveket nem szoktam figyelni, de tényleg :D

Akkor holnap reggel lefordítom az új Chameleon 2.1-et, és megnézzük :R

[ Szerkesztve ]

(#9892) Máté94 válasza ko9 (#9891) üzenetére

Máté94
(őstag)

Először próbáljuk meg HD6670-et.
Ha nem megy, akkor HD5750 és 3.8.0-as MB, de ha az nem települ fel, akkor majd manuálisan rakunk fel rá újabb Chimera-t, vagy Chameleon-t.

Nekem már mindegy melyik, de valamelyik működjön normálisan. :)

Ámen! :R

[ Szerkesztve ]

(#9893) ayo

ayo
(senior tag)

es az mekkora hogy a beta geekbench megy 6670en most neztem:DDD http://www.primatelabs.ca/download/beta/Geekbench22Mac.zip

ajanlom mindenkinek:D

(#9894) Máté94 válasza ayo (#9893) üzenetére

Máté94
(őstag)

De, az előző kell. Azzal is működnie kell, de DVD Player egyszerűbb.

(#9895) ko9 válasza Máté94 (#9892) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kezdjük: Felejtsd el az MB-t :D

(#9896) ayo válasza Máté94 (#9894) üzenetére

ayo
(senior tag)

alapvetoen ez egy ajanlott kartya es nem mukodik szoval en mar ennek is orulok, bar igazabol mivel bnom gepe sztem nem oszt nem szoroz, alapvetoen hiba nelkul megy minden en amugy vlc vagyha egyszeruseg es mac erzes akkor mplayerx, addig meg varjuk a kimerat ami majd mindent megold remelem:D

amugy itt neztem

http://support.primatelabs.ca/discussions/problems/299-geekbench-crashes-immediately-on-launch

[ Szerkesztve ]

(#9897) ko9 válasza ayo (#9896) üzenetére

ko9
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elvileg az újabb Chameleonokban (2.1-re gondolok) automatikus FrameBuffer felismerés van. Az új Chimeráról meg fentebb olvashatod a véleményem :U

(#9898) ayo válasza ko9 (#9897) üzenetére

ayo
(senior tag)

kamelonnal csak egy baj volt hogy nem akart ramaszni sehogyse de ha nagyon keson jon ki a kimera akkor lehet teszek egy probat hatha...

mute gombra nem tudod amugy a valaszt most azokat nezem hatha talalok vmi hasznosat...

(#9899) Máté94 válasza ko9 (#9895) üzenetére

Máté94
(őstag)

Ehh?... Úgy érzem mintha minden tudásom szertefoszlott volna.
Akkor neked kell majd vezetned. :DDD

(#9900) Máté94 válasza ko9 (#9897) üzenetére

Máté94
(őstag)

Ez mit takar egyébként? Első indításnál felismeri, hogy HD6000 Series, és végigpróbálja rajta az összes erre a szériára vonatkozó framebuffer-t?

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.