2013. május 19., vasárnap

(#5801) tlac válasza skoos (#5800) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ez az opció nem befolyásolja a tuningot, de nem is volt okos dolog kikapcsolni

http://hardverapro.hu/apro/hauppauge_wintv_38104_tv-tuner_olcson_elado/friss.html

(#5802) skoos válasza tlac (#5801) üzenetére

skoos
(senior tag)

Percről percre tovább jutok, de még messze a cél.....

A disk utility, meg a telepítő is csak a Flash driveot látja, így nem tudok winyót választani, hogy melyikre telepítse az OSXet. Mire kéne formáznom a winyót, hogy lássa? Minden hdd sata a gépben....még sem lát egyet sem.....mindegyik NTFS jelenleg.

[ Szerkesztve ]

(#5803) varsam válasza skoos (#5802) üzenetére

varsam
(őstag)

biosba állítsd át a sata-t AHCI módra. Attól, hogy NTFS, látnia kell, nem számít.

(#5804) Thome válasza Thome (#5798) üzenetére

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na, kétségbe azért nem estem, és sikerült 2 dolgot is megcsinálni. Mostmár bebootol, illetve az USB-ket is látja.

Viszont 2 (3)db kext-re szükségem lenne, de sehol sem találtam.

Egyet a hangomhoz, de fogalmam nincs arról hogy milyen, azonkívül, hogy SB700.

Illetve az integrált HD3200 és/vagy Mobility HD3470 vgamhoz kext-re. Egyet már feltettem a HD3200-hoz, de ha átállítom a felbontást 1024x768-ról bármire, széthullik a kép teljesen.

Illetve még egy Kext kellene, amit szintén nem találtam, egy Atheros AR5009-es wlan kártyához.

szájkaratéjos tanfolyamhoz keresek magam mellé jelentkezőt!

(#5805) skoos válasza varsam (#5803) üzenetére

skoos
(senior tag)

No, szuper. Ebben a móban meg a Win nem hajlandó bejönni. Meg sem néztem, hogy OSX így látja-e, de elhiszem Neked. Csak most ugye meg az eredeti rendszer nem hajlandó bejönni....
ANYÁM!

(#5806) Thome válasza skoos (#5805) üzenetére

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Betöltéskor fogja magát, és kékhalál? Ismerős. :U

(#5807) skoos válasza Thome (#5806) üzenetére

skoos
(senior tag)

ilyet találtam:

"1. Lépjünk ki minden programból.
2. Start menü keresőjével futtassuk: regedit
3. Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
4. Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra.
5. Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot.

(magyarán a registry-ben átírtuk, mintha achi módban lett volna eleve telepítve a rendszer)

Majd a biosban csak a sata modot állítod AHCI-ra a többihez nem nyúlsz!!!!"

Ez segíthet? Fééééélek....
Egyébként nem kékhalál, hanem kis agyalás után restart....bár meglehet, hogy ez a kékhalál jelenség, csak itt épp más a végkifejlet.

[ Szerkesztve ]

(#5808) Thome válasza skoos (#5807) üzenetére

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem tudom hogy segít-e, mert nálam /szerencsére/ látja a HDD-t az OSX is.

Átállított módban: Win7 betöltőképernyő jön, majd kb a betöltés felénél dob egy kék hátteret rakás fehér felirattal, majd restartot.

(#5809) skoos válasza Thome (#5808) üzenetére

skoos
(senior tag)

XPs vagyok

(#5810) tlac válasza skoos (#5807) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

segíthet, de mivel xp, ezért a drivert is tedd fel előtte

http://hardverapro.hu/apro/hauppauge_wintv_38104_tv-tuner_olcson_elado/friss.html

(#5811) varsam válasza skoos (#5807) üzenetére

varsam
(őstag)

biztonsági mentés ugye alap ilyenkor? :)
Egy vinyóra akarod tenni a két OS-t, vagy külön?
Valszeg ez megoldja a dolgot, ha ezt olvastad (lehetőleg vmi hivatalos win fórumon), amúgy vagy vmi ilyesmi megoldás, vagy win reinstall immáron AHCI-s vinyóra.
Ezek csak tippek, tlac kolléga jobban ért ehhez a részhez, én ilyennel nem foglalkoztam egyáltalán, laptopon nem is tudok ilyen állítani.

Szerk: itt is a segítség :)

[ Szerkesztve ]

(#5812) tomika

tomika
(senior tag)

Tegnap sikerül egy C2D-s gépemre feltenni a tonymac módszerrel a Snow Leopardot. Most 10.6.5 megy ezen:
c2d e7300
gigabyte g33m-ds2r
8400gs

DSDT.aml-t találtam az alaplapomhoz a neten, azt felraktam a multibeast-tel.
Egyetlen gondom van, ha hagyom a gépet magában (pl. iphoto ismerje fel az arcokat), akkor egy idő után mintha megállna az élet. Nem tudok programokat indítani, bezárni. A gép maga nem fagyott le, ami meg volt nyitva, az működik, de ha hozzá kéne nyúlni a merevlemezhez, akkor semmi. Így még újraindítani/kikapcsolni sem tudom, elkezd várni a programokra a gép, de azok nem záródnak be.
Gondolom valami energiagazdálkodási probléma lehet. A sleep és a hdd sleep ki lett kapcsolva, de semmit sem segített.
Amúgy a sleep-ből sem tud visszajönni, igaz ez nem zavar, mert sosem használnám.
Segítsetek, mert egy karnyújtásnyira vagyok a céltól és mégsem jó. Kétségbe estem

(#5813) skoos válasza varsam (#5811) üzenetére

skoos
(senior tag)

A 2 rendszer 2 külön vinyón lenne.

nem hivatalom, a a pcforum oldalán olvastam. Nekem nincs ilyen registy bejegyzésem, hogy msahci....nem tudom mi lesz most....

Köszi!

(#5814) tlac válasza skoos (#5807) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

hoppá vigyázz, ez azt hiszem vista és 7-nél jó
xp-nél problémásabb: [link] (nem tudom, hogy mennyire lehet jó)

(#5815) skoos válasza tlac (#5814) üzenetére

skoos
(senior tag)

oh yeah.

(#5816) tlac válasza skoos (#5815) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

próbáld ki, hogy ahci-val menne-e az osx, aztán ráérsz a win-nel foglalkozni

(kicsit csúnya megoldás, de ha a működő win-edre rátelepíted az xp-t már ahci módban, akkor is jónak kell lennie, és programok, beállítások is megmaradnak)

(#5817) tlac válasza tomika (#5812) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ha van sleepenabler a gépeden, akkor töröld és restart
bár nem vagyok benne biztos, hogy ez a hdd-re is van-e hatással

(#5818) skoos válasza tlac (#5816) üzenetére

skoos
(senior tag)

Prioritásban a Win az első nálam. Nem kockáztatok, az OSX-et csak szívesen kipróbáltam volna, jövőbeni csere reményében. Meglátom mit érdemes megpróbálni az ügyben, de belehalnék, ha tönkremenne mindenem.

:O

(#5819) tlac válasza skoos (#5818) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ha csak azt a vinyót hagyod a gépedre kötve, amelyikre telepíteni akarsz osx-et, semmit nem kockáztatsz, nyugodtan lehet kísérletezgetni

(#5820) Thome

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Chameleonban hogyan tudom a sorrendet megváltoztatni? Amíg nem 100%-os az OSX, addig jó volna, ha nem az indulna be, hanem a Win7.

Ha natív felbontást, hangot, és wlan-t sikerülne belenyomni, akkor lehetne elsődleges rendszer is.

Erre senki semmit? LINK :(
Az is elég, ha mondtok néhány kext-es oldalt.
Itt viszont nincs fenn 1 driver sem, ami kellene: Kexts.com

[ Szerkesztve ]

(#5821) tlac válasza Thome (#5804) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

pontosan derítsd ki, hogy milyen hardvered van
pl. a gyártó specifikációjából, vagy tesztprogramokkal

aztán azokra könnyen rá lehet keresni

A Chameleonban hogyan tudom a sorrendet megváltoztatni? Amíg nem 100%-os az OSX, addig jó volna, ha nem az indulna be, hanem a Win7.

elvileg ez kell

"Default Partition" Sets the default boot partition,
=hd(x,y) where 'x' is the disk number, 'y' the partition number.

(#5822) tomika válasza tlac (#5817) üzenetére

tomika
(senior tag)

Hol kéne ennek lennie? Mert én sehol sem találom, és nem emlékszem, hogy feltettem volna-e telepítéskor... bár szerintem nem, mert most néztem a multibeast-et, és ott nincs is. Azon kívül pedig nem használtam semmit.
csak a hanghoz szükséges 2 kext, illetve a 8400gs-hez az nvenabler ment fel.

lehet ez dsdt.aml nem a legtökéletesebb?

[ Szerkesztve ]

(#5823) Thome válasza tlac (#5821) üzenetére

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A kódsort értem, de azzal mit kell tennem? :B

A hangkártyát kiderítettem: Realtek ALC888
A wlan ugyanaz ami volt: Atheros AR5009
A vga szintén: integrált HD3200 (RS780M /780G?/), illetve Mobility HD3470 (RV620)
Itt kicsit görgetsz lentebb, sokmindent megtudsz a gépről. De amit leírtam fentebb, az tuti: LINK

Köszönöm a segítséget!

Illetve, miért esik atomjaira a kép, mikor átállítom az 1024x768-as felbontást 1280x800-ra (vagy bármi másra, pl 800x600) 10.5.6-os Mac OSX alatt?

[ Szerkesztve ]

(#5824) Thome

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Eszembe jutott még valami. Az miért van, hogy maximumon pörgeti a cpu-t, így a venti is felkapcsolt hangos fokozatra, ami idegőrlő tud lenni. Erre van valami megoldás, hogy amíg nem fut megterhelő program (videó, játék, videószerkesztő program, konvertálás, bármi ilyen), addig "forced" nyomja le az órajelet (pl 1ghz-re)?

(#5825) tlac válasza Thome (#5823) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

pl.
<key>Default Partition</key>
<string>hd(0,3)</string>

az a hangkártya biztosan megoldható

most látom csak, hogy 10.5-et próbálsz, 10.6.x-szel kísérletezz

nem tudom, hogy működhet-e az videokártya, de ennek nézz utána alaposan, mert ha nem megoldható, akkor feleslegesen erőlködsz a többi dologgal

(#5826) tlac válasza tomika (#5822) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

/system/library/extensions
/extra/extensions

(#5827) Thome válasza tlac (#5825) üzenetére

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megpróbáltam 3 féle HD3200 kext-et feltenni, de egyikkel sem javult meg, mindhárom esetben ez történik a képpel, ha felbontást váltok:
(A függőleges szabályos fehér csíkot ne vedd figyelembe, az csak a kijelző szalagkábelének a hibája)

Lehet mégsem lesz a rendszerem... :(

[ Szerkesztve ]

(#5828) tomika válasza tlac (#5826) üzenetére

tomika
(senior tag)

Ott nincsenek, nem raktam fel szerintem sleepenablert

(#5829) -vitya-

-vitya-
(senior tag)

Hello!

Unokatesómnak (lány, filmes suliba jár) akarok leopárdot telepíteni. Laptopra. Laptopot nem vettük még meg, olyat szeretnénk venni, amire biztosan feltelepül, és (nagyrészt) minden működik rajta.

Van valahol egy oldal, vagy csak egy lista, ami a legújabb OSX-el működő laptopokat sorolja fel, hogy olyat vegyünk neki? (sajna annyi pénzünk nincs, hogy eredeti almásat vegyünk...)

Persze, mi a nem drága kategóriában fogunk szemezgetni... Ehhez bármi segítség jól jönne.

THX!

Витя

(#5830) varsam válasza -vitya- (#5829) üzenetére

varsam
(őstag)

Ennél jobb ilyen összefoglaló oldalt nem ismerek. Minden egyes osx verzióhoz (10.6.0-tól 10.6.5-ig) fel van sorolva jó pár gép, mi működik rajta, mi nem. (portable computers-t nézd)
Ha valamelyik gépet csak az egyiknél látod elég nagy támogatottsággal, akkor az szinte 100% hogy másik verzióval is megy.

(#5831) -vitya- válasza varsam (#5830) üzenetére

-vitya-
(senior tag)

áhhá, ezt megtaláltam, de mivel csak az utolsó verzió támogatottságát néztem, és az ott felsorolt notebookok (nincs túl sok felsorolva) nagy részén még mindig nem működött egy csomó minden, így gondoltam, van jobb/teljesebb.

De ha az van, hoyg visszafelé is nézegessek, mert valszeg menni fog, akkor máris jobb a leányzó fekvése

Витя

(#5832) skoos

skoos
(senior tag)

Csak egy gyors kérdés. :D

Az OSX alapban 64bitesként települ fel?

a -v -x32 remélem nem azt jelzi, hogy 32bitseként telepítsen....

Danke! ;)

(#5833) tomika válasza tomika (#5828) üzenetére

tomika
(senior tag)

Ideírom, hátha valaki hasonló gonddal küzd: úgy tűnik kernelcsere (legacy_kernel) megoldotta a problémát, és most már minden hibátlan.

(#5834) tlac válasza -vitya- (#5831) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

netbook-okhoz itt egy lista
[link]

visszafele is lehet, de ott már lehet pár cuccal probléma

[ Szerkesztve ]

(#5835) Kommy

Kommy
(Szakértő)
LOGOUT blog

Valaki használja a nawcom mod cd-t retail osx telepítésére, akérdésem az lenne, hogy elind0tom a cd-ről majd ugye bejön hogy váálassszam kia telep0tő médiát kiválasztom a külső vinyót, elkezd mindenfélét csinálni és amikor ki0rja a hálózati kártyákat akkor ott megáll. Ezt az adataimnál levő géppel csinálja. Egyenlőre ha felmenne megvennéma lemezt addig viszont szeretném tudni, hogy megy e.

Ugyen ez a lemez ugyanazzal a vinyóval egy laptopon (fujitsu-siemens amilo pi2512-esen elindul a telepítés (ezen a hazard féle verziót eddig nem fikerült életre kelteni, szép kék volt a képernyő csak, vagy nem ment a billentyűzet).

Mi lehet a gond az asztali géppel , hogy nem megy fel (nem indul el a telepítés)
Hazard féle simán települ rá.

Megkérnék mindenkint, hogy a fórumba való kérdéseket ne privát üzenetben tegye fel!!! aki nem így tesz azt letiltom!!! Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Kommy

(#5836) skoos

skoos
(senior tag)

Valaki #5832-re?

(#5837) tlac válasza skoos (#5832) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

szerintem mindkét verzióban felmegy

ezek csak indítási paraméterek a bootloader-nek

(#5838) vasi89

vasi89
(lelkes újonc)

Hello!

Nekem a következő lenne a kérdésem, vettem 1 új külső vinyót, és ugye alapjáraton ezek fat32-ben vannak formázva, nekem az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok MAC-en formázni. Illetve, hogy a MAC OS file rendszerben formázott vinyót felismeri e a windows. Remélem érhetően fogalmaztam és jó helyre írtam :)

(#5839) skoos válasza vasi89 (#5838) üzenetére

skoos
(senior tag)

hamár formázás: Milyen filerendszerre kéne formázni az OSX telepítőjében a
HDDt? Mert több közül is lehet választani és a legjobbat szeretném a kis havas leonak.
:D

(#5840) tlac válasza skoos (#5839) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ami alapból ajánl az jó

vasi89:

fat32 működik a legjobban mindenhol

[ Szerkesztve ]

(#5841) varsam válasza vasi89 (#5838) üzenetére

varsam
(őstag)

Spotlightba beírod, hogy Disk Utility és azzal tudsz formázni. Mac-es fájlrendszert csak külső progival tud írni/olvasni a Win. Fat32-őt mindkét rendszer tudja írni/olvasni, de annak ugye megvannak a korlátjai, NTFS-t Mac csak olvasni tud, írásához külső prog vagy kis terminálos buherálás kell.

(#5839) skoos
Telepítésnél Mac OS Extenteded (Journaled)-et válaszd.

(#5842) Oracle

Oracle
(senior tag)

Tudnátok ajánlani valami egyszerű progit ami avi-ból dvd-t csinál (windows-on a winavit használom) sajna a visualhub nem működik 10.6.5-ön pedig azt szerettem

(#5843) tlac válasza Oracle (#5842) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

avidemux

(#5844) skoos válasza tlac (#5843) üzenetére

skoos
(senior tag)

Segítsetek! Olyan közel vagyok, hogy már érzem az ázott hóleopárdnak a szagát.

Szóval mindent E SZERINT A VIDEÓ SZERINT csináltam. A letöltött verzió is pont ugyanez.

A gépem megfelelt a HCLnek, a Sapphire HD 4850 és az alaplap is ott van.
Minden tökéletesen lement, de PONT mielőtt betöltené az OSX a welcome videót a gép megfagy/megáll:

Mit/hogyan kéne hozzátennem/változtatnom, hogy menjen?

:F

[ Szerkesztve ]

(#5845) varsam válasza skoos (#5844) üzenetére

varsam
(őstag)

mintha a Jmicron kexttel lenne baja. Feltetted vagy nem? Ha igen, szedd le, ha nem akkor azzal telepítsd :)

(#5846) vasi89

vasi89
(lelkes újonc)

Köszi a segítséget, akkor maradok az NTFS-nél, eddig a másik külső vinyómnál nemvolt gond. Azt h írjak NTFS-re már megoldottam de, ha aztmondjátok hogy az olvasással nem lesz gond úgysem ha folyamatosan bevan kötve a vinyó 4-5 órán keresztül és folyamatos használatban van akkor marad az.

(#5847) skoos válasza varsam (#5845) üzenetére

skoos
(senior tag)

3 féle lehetőség van:

Legacy AHCI
Legacy ATA
Legacy jMicron ATA

Mivel a BIOSban AHCIre állítottam a merevelemezeket azt a pipát minig benne hagytam, de az összes többi verziót kipróbáltam és semmi.

Nem ez lesz az vagy nagyon elnézek valamit...

:F

(#5848) Oracle válasza tlac (#5843) üzenetére

Oracle
(senior tag)

Nem értem ezt a progit, nekem egy egyszerű kell behúzom az avit aztán 1 klikk és legyen dvd :D mint a winaviban ami kb 10perc alatt megcsinálja. idvd is megcsinálja nekem csak kb 2óra alatt és még vagy 30perc mire kiírja :((( kár a visualhub-ért :(

[ Szerkesztve ]

(#5849) skoos válasza skoos (#5847) üzenetére

skoos
(senior tag)

Fogalmam sincs mi lehet a baj....lehetséges kexteket az OSX installal feltenni? Hogyan?
Milyen beállításokat kéne még megpróbálnom?

Ahhhh :(((

(#5850) varsam válasza skoos (#5849) üzenetére

varsam
(őstag)

ha nem teszed fel egyiket sem, akkor sem jó?
Én úgy csináltam, hogy osx-et feltettem, és ha nem volt jó, akkor windows alól macdrive nevű progival cserélgettem a kexteket (ez tudja írni mac-es fájlrendszert), így nem kell mindig újrarakni osx-et, csak restartolgatni.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.