2013. május 19., vasárnap

(#14651) kuzzikan

kuzzikan
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdésem lenne. Van esélyem az alábbi configgal egy mac osx mondjuk 10.7.2 telepítésére? Mennyi szopással járhat? Esetleg van valami hasonló folyamaton végigmenő tutorial valahol? Természetesen megvenném a rendszert, ha működhet a dolog :)

Intel H67 lap, i7-2600 hd3000-es gpuval, egy diszkrét ati 4870 (ha az integrált gpu-val menne, az se lenne katasztrófa), samsung 830 64gb ssd

Köszi a választ előre is :)

(#14652) qamu74 válasza Xero (#14650) üzenetére

qamu74
(őstag)

köszi

HLG<-LG Optimus 2X P990->ParanoidAndroid v2.6

(#14653) qamu74 válasza kuzzikan (#14651) üzenetére

qamu74
(őstag)

van

(#14654) Máté94 válasza kuzzikan (#14651) üzenetére

Máté94
(őstag)

Hát kicsit részletesebb specifikáció?

(#14655) kuzzikan válasza Máté94 (#14654) üzenetére

kuzzikan
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

az alaplap pontos típusa GA-H67M-D2-B3, 8giga ram van mellé, sata3-ra van kötve az ssd, ahci be van kapcsolva, nemtudom mi játszhat még fontos szerepet :)

[ Szerkesztve ]

(#14656) Xero válasza kuzzikan (#14655) üzenetére

Xero
(PH! addikt)

Simán mennie kell ez alapján.

(#14657) qamu74 válasza kuzzikan (#14655) üzenetére

qamu74
(őstag)

Nekem nevesincs gigabyet lap intel pentium(az újabb fajta 3ghz)radeon hd 6670 ,8gb ram
és ahci nélkül is felment a Iatkos2 frissítve 10,7,03 lion!
Úgy hogy tuti hogy fel megy!

(#14658) Xero válasza qamu74 (#14657) üzenetére

Xero
(PH! addikt)

Kár volt azzal szórakozni.
Nem értem, hogy ilyen hw-ek mellett miért nem a retail+unibeast megoldást részesítik előnyben az emberek.

Utána pedig megy a csodálkozás, hogy ez-az nem egészen úgy megy ahogy azt ők elképzelték. :)

(#14659) kuzzikan válasza qamu74 (#14657) üzenetére

kuzzikan
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

köszi szépen a segítséget mindkettőtöknek, szerintem a hétvégén megpróbálkozok vele :)

(#14660) Phantomhive válasza Xero (#14658) üzenetére

Phantomhive
(fanatikus tag)

Viva la Résistance :DDD

"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players," — Canalys Analyst Tim Coulling

(#14661) bekesics

bekesics
(lelkes újonc)

Megvan a retail 10.6-os Snow leo, viszont nincs 8gigás pendrive-om, se másik működő osx a közelben. akkor most hogyan fogjak neki?

Gigabyte P61-USB3-B3, i3-2100, Gainward GTS450 2Gb, 4Gb DDR3-1600 Kingmax Hercules (Geekbench 6141)

(#14662) whasdar válasza Máté94 (#14629) üzenetére

whasdar
(újonc)

Igen jó hírem van.

Feléledt a SL. Minden nagyon jó, és gyors, kivéve a nagysebességű videó támogatás nem megy. Videó kártya: Gibabyte GT210 1G

Mostmár a végleges kártya beszerzése lesz a következő projekt.

Eddigi segítségedet köszönöm szépen!!

(sajnos nem tudom, mely elem változtatása hozta meg a várt sikert, de a memória nem volt megfelelő helyem, bios F11-et frissítettem, és a bios beállításokat tételesen átnéztük, hardveres szakértővel.)

(#14663) Phantomhive válasza bekesics (#14661) üzenetére

Phantomhive
(fanatikus tag)

nem tudom pontosan, hogy most hol tartasz, de ha be tudsz bootolni egy osx-et vagy van működő osx-ed, akkor lecsíphetsz egy partícióról 10gigát és az a partíció gyakorlatilag 1 telepítő cd-ként fog funkcionálni. chameleonban kiválasztod és feltelepíted róla.
ezt működő osx alól is ill. cd-ről bootolva is meglehet tenni.

a másik alternatíva -ebben nem tudok segíteni tapasztalat hiányában- hogy windows alól feltelepítesz vmwareben egy osx-et egy fizikai partícióra. a partíciót (hfs+) meg tudod formázni windows alól pl. a macdrive programmal.
insanely macen több guide-ot is láttam ezzel kapcsolatban. nyálazz át pár ilyen leírást és átfogod látni az egész menetét.

"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players," — Canalys Analyst Tim Coulling

(#14664) Máté94 válasza bekesics (#14661) üzenetére

Máté94
(őstag)

10.7-es AppStore-os Lion kell. :DDD Pendrive nélkül nem fog menni. :)

(#14665) BogyóBP válasza Xero (#14647) üzenetére

BogyóBP
(senior tag)

Tenk jú.

Vállalok: Webdesignt,webprogramozást,adatbáziskészitést(mysql/PHP/CSS/grads és minimális ajax és perl nyelvismerettel). Érd: Priviben.

(#14666) pottika

pottika
(lelkes újonc)

Helló mindenki! Eléggé beleástam magam a CARTRI hackintosh élesztésébe, azonban problémák adódtak! Ha valaki jártas, vagy okosabb mint én (ami nem nehéz..), kérem segítsen! Most megpróbálom értelmesen leírni hol tartok:
 Szóval van egy GA-EP43-UD3L alaplap, intel pentium D 3Ghz(egyenlőre, de várok egy q6600-ra), 6gb ram, nVidia quadro FX 1800, samsung 160gb (IDE).
 Telepítettem egy Cartri biost (0.8), a mellékelt pdf szerint beállítottam a biost (már amit megtaláltam a biosomban). iBoot-al telepítettem egy 10.6.3retailt. Először iBoot cd, el is indul az OS! Azonban nincs lan, vga, és a hang is csak 2ch a 8helyett.. Gondolom kellenek kextek (amit nem igazán értek, mert hsz ezért lenne a cartri nem?), amit elméletben meg is találtam, azonban nem változik semmi. Na ez még semmi.. Megtaláltam hogy van a MAC-re frankó nVidia driver, ám 10.6.8-tól.. Na akkor update! És gondok.. Kb 15x telepítettem eddig újra.. A tapasztalataim: több frissítést is kipróbáltam, .4, .6, .7 gond nélkül telepedik, újra indul, megy, a leírt hiányoságokkal. A 10.6.8-at hiába frissítem bármeik verzióról, újraindítás gáz.. Multibeast ide vagy oda.. Még előzőleg (próbáltam utólag is) telepítek bootloadert (kb 8-at próbáltam már mindenféle boot kapcsolóval), az megy is de az OS csak újraindul (mindegyik ver alatt), és megint, és megint.. Ez hogy? iBoot cd- vel indul, egyedül a 6.6 csinálja azt hogy csak a DSDT=cartri parancsal indul, a többinek mind1. iBoot cd-vel a 10.6.8 nem indul újra hanem az alma logó megjelenik és itt meg is állt, a -v vel indítva elakad egy lépésnél, ami nem tudom micsoda, de mellékelem valahogy http://db.tt/SrsTXzAy 
ha nem megy a kép kérem jelezni..
Elsősorban a processzorra gondolok, de nem vagyok biztos.. Azt gondolom jó úton haladok, csak kihagyok vmit, vagy nemtudom.. Ha valaki tud kérem segítsen, mert beleásnám magam jobban, mert van még egy ugyanijen alaplapom meg egy GA-EP45-UD3L (ehhez még nincs tápom a 8pin-es csati miatt), azokat is megcsinálnám mert a környezetemben sokan érdeklődek egy 3-ad árú MAC-ért.. Előre is köszönök mindent!!!

(#14667) BogyóBP

BogyóBP
(senior tag)

Amúgy mért nem lehet kinyitni a lemeztálcát a gombjával OSX alatt? nekem mindig csak a kiadás gomra kattintva adja ki a lemeztálcát, mert hiába nyomom a gombot, nem adja ki. Ja és miért működik az egérgörgőm forditva?? felfele tekerem lefele megy, lefele tekerem felfele. :Y

Vállalok: Webdesignt,webprogramozást,adatbáziskészitést(mysql/PHP/CSS/grads és minimális ajax és perl nyelvismerettel). Érd: Priviben.

(#14668) gabo89 válasza BogyóBP (#14667) üzenetére

gabo89
(senior tag)

Mert a Mac-eken nincs erre fizikai gomb a meghajtón. Az Apple billentyűn van erre gomb.

Rendszerbeállítások -> Egér, és ott kiveszed az első pipát. Akkor normálisan görgethetsz.

[ Szerkesztve ]

indul a görög aludni

(#14669) Máté94 válasza BogyóBP (#14667) üzenetére

Máté94
(őstag)

Lion-ban ez egy feature. Át kell állítani, a Magis Mouse meg Trackpad miatt van.
A DVD-re meg ha nem Sony Optiarc, akkor így jártál. Csak úgy lehet kiadatni. :)

(#14670) BogyóBP válasza Máté94 (#14669) üzenetére

BogyóBP
(senior tag)

A vicc az hogy nekem az előző meghajtom ami leégett az egy Sony optiarc volt de ott sem birtam így kiadásra a lemezt, mind1 nem lényeges, annyira nem fontos. De mért írja hogy bootstrapper has crashed? és csak álldogál. Egyszerüen a transmac képtelen lemezre pörkölni a képfájlt? Hihetetlen hogy az az egy program kivételével semmi nem tudja kiirni a .dmg-t?!

(#14671) Phantomhive válasza BogyóBP (#14670) üzenetére

Phantomhive
(fanatikus tag)

a beépített disk utilityvel is lehet .dmg filet lemezre írni.
lemezkiadáshoz pedig tartsd hosszan lenyomva az F12 gombot. mire kiadja a lemezt már pont lehajoltál.

(#14672) Phantomhive válasza pottika (#14666) üzenetére

Phantomhive
(fanatikus tag)

véleményem szerint ez a VGA lesz, amit nem tud betölteni.
GraphicsEnabler=Yes vagy No kapcsolókkal próbálkozz. Ha nem megy, akkor próbáld meg az integrált vga-val indítani a rendszert update után(már ha van integrált vga-d) -természetesen itt is próbálkozz a GE Yes vagy No comboval.

Ha sehogy sincs siker, akkor passzolnám a kérdést az nvidiahoz konyítóknak.
Nem értek hozzájuk. Abban se vagyok biztos, hogy ez a típus támogatott-e.

(#14673) Máté94 válasza Phantomhive (#14672) üzenetére

Máté94
(őstag)

Integrált VGA-val tuti nem fog neki menni, de ezen nincs. :)

(#14674) qamu74

qamu74
(őstag)

Hi!

Ezt a témát szeretném telepítenitudja valaki ,hogy hogyan kell témát telepíteni?

(#14675) pottika válasza Máté94 (#14673) üzenetére

pottika
(lelkes újonc)

Köszönöm! Akkor is probáljam
Ha nem telepítettem semmilyen kextet a vga-nak? Este kipróbálom, és írok!

(#14676) Phantomhive válasza Máté94 (#14673) üzenetére

Phantomhive
(fanatikus tag)

Nekem a - Intel GMA 3100 10.6.3-tól fölfelé mindig is gond nélkül működött és működik 10.7.3-ig bezáróan QE/CI nélkül :)
arra, amire neki kell -telepíteni- teljesen patentos megoldás lenne.

(#14677) Máté94 válasza Phantomhive (#14676) üzenetére

Máté94
(őstag)

Hol van ezen a lapon az integrált VGA? Még a hivatalos oldalon sem találom. :DDD

(#14678) pottika válasza Máté94 (#14677) üzenetére

pottika
(lelkes újonc)

Nincs is, tudom én is.

(#14679) Phantomhive válasza Máté94 (#14677) üzenetére

Phantomhive
(fanatikus tag)

Oh, félre értettél. Feltételes módban beszéltem róla, hogy: menne (ha lenne :DDD ).
Általánosságban véve mondtam, hogy qe/ci nélkül mennek az integrált intel kártyák (950,3100,stb), tehát telepítésre pont jó lenne úgy amúgy.
Ebből már nem fogok rendesen kihámozódni :))

(#14680) pottika válasza Phantomhive (#14679) üzenetére

pottika
(lelkes újonc)

Bocsi de mi az a qe/ci?

(#14681) Máté94 válasza pottika (#14680) üzenetére

Máté94
(őstag)

Quartz Extreme/Core Image :P

(#14682) pottika válasza Máté94 (#14673) üzenetére

pottika
(lelkes újonc)

A vga támogatott szerintem, mert lehet hozzá drivert tölteni
http://www.nvidia.com/object/quadro-macosx-256.02.25f01-driver.html
Csak 10.6.8 tól

(#14683) Máté94 válasza pottika (#14682) üzenetére

Máté94
(őstag)

Elvileg anélkül is működnie kell, de ha mégsem akkor kell neki a driver. :)

(#14684) pottika válasza Máté94 (#14683) üzenetére

pottika
(lelkes újonc)

Értem! Most megyek melózok egy kicsit, este próbálkozom az ötletekkel!

(#14685) Csabee.

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hp envy-re vállalná valaki a telepítést? :)

Üdv! Csabee.

(#14686) Xero válasza Csabee. (#14685) üzenetére

Xero
(PH! addikt)

Look and feel? :DDD

(#14687) Máté94 válasza Csabee. (#14685) üzenetére

Máté94
(őstag)

Már megint megjött az elhatározás? :DDD

(#14688) Csabee. válasza Máté94 (#14687) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Megerett a rendszer egy ujratelepitesre, es gondoltam kiprobalom.. Most mar megvan a ket particio, az egyiken fenn a win7... A masikra tennem a liont. De sok sok sort kiir majd elakad....

Üdv! Csabee.

(#14689) gabo89

gabo89
(senior tag)

Most fenn van az Lion és a Win7 két külön merevlemezen. Ha a Lion merevlemezéről bootolok, és a bootloaderben kiválasztom a windows-t, akkor hiányzó bootmgr-re panaszkodik. Ha a windows 7 hdd-ről bootolom be, akkor nem panaszkodik és bejön a windows.
Hogy csinálhatom meg ezt, hogy a loaderből betöltsem?

indul a görög aludni

(#14690) Máté94 válasza gabo89 (#14689) üzenetére

Máté94
(őstag)

(#14691) Máté94 válasza Csabee. (#14688) üzenetére

Máté94
(őstag)

Igen-igen, de mit ír ki? :))

(#14692) Csabee. válasza Máté94 (#14691) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csoda tortent... Elindult a telepito... Feltehetoleg be is fejezi... A dual bootot hogy kell majd beallitanom?

Üdv! Csabee.

(#14693) gabo89 válasza Máté94 (#14690) üzenetére

gabo89
(senior tag)

Nem értem mire gondolsz. AHCI -n van nekem.

indul a görög aludni

(#14694) Máté94 válasza gabo89 (#14693) üzenetére

Máté94
(őstag)

De még mielőtt beállítottad volna az AHCI-t, előtte telepítetted a Win-t vagy sem?

(#14695) Máté94 válasza Csabee. (#14692) üzenetére

Máté94
(őstag)

Leformázod a merevlemezeket, első partícióra rakod a Win-t, feltelepíted, utána pedig mehet a Mac.

(#14696) farrvince

farrvince
(lelkes újonc)

Sziasztok!
A minap sikerult feltelepitenem a 10.6.8-at!
Minden mukodik tokeletesen, kiveve a Mac AppStoret!
Segitsegeteket kernem a hiba megoldasaban!

A hiba mellekelve!

Koszi elore!

(#14697) gabo89 válasza Máté94 (#14694) üzenetére

gabo89
(senior tag)

Utána telepítettem.

indul a görög aludni

(#14698) Máté94 válasza gabo89 (#14697) üzenetére

Máté94
(őstag)

Akkor fogalmam sincs. :))

(#14699) Máté94 válasza farrvince (#14696) üzenetére

Máté94
(őstag)

Van e ilyened a com.Apple.Boot.plist-ben?

<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>

(#14700) Csabee. válasza Máté94 (#14695) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez megvolt! Telepites lefutott de utana nem indul a rendszer... ,mit tegyek?

Üdv! Csabee.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.