2012. május 23., szerda

(#251) default. válasza AMDFan (#250) üzenetére

default.
(fanatikus tag)

rendben, kipróbálom.

köszi szépen!

(#252) zoltanz válasza default. (#249) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Az XMPlay is képes rá. :K

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#253) default. válasza AMDFan (#250) üzenetére

default.
(fanatikus tag)

Kijelölöm a fájlokat, beállítom amit be kell, majd rányomok a convert-re, és akkor kijön egy ablak, valamit meg kéne nyitnom (a fájl típus: command line encoder). nem értem hogy most mi a hányás van.
miért nem lehet egyszerűen átkonvertálni...

segíts!! :)

(#254) zoltanz válasza default. (#253) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Flac oldaláról le kell tölteni a Flac indítható álományt a Foobar csak a GUI hozzá.

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#255) AMDFan válasza default. (#253) üzenetére

AMDFan
(senior tag)
LOGOUT blog

FLAC Encoder

LAME mp3 encoder

Ezeket telepítsd, meg talán foobarnak meg kell adni, hogy hol található a gépeden a lame, és már menni is fog.

(#256) default. válasza AMDFan (#255) üzenetére

default.
(fanatikus tag)

foobar-ral lehet darabolni is flac-et ha van hozzá cue fájl ?

(#257) KMT válasza default. (#256) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Igen. Ha behúzod a cue-t, látszódni fognak a számok. A fájl elérési útjára viszont figyelni kell.

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#258) default. válasza KMT (#257) üzenetére

default.
(fanatikus tag)

köszi!

(#259) need

need
(őstag)

Üdv..

Kissé meg vagyok akadva és kellene nekem egy kis segítség..!
Nem régen szedtem le zenét.. nekem vagy is számomra régen nagyon fontos volt..!
Most gondoltam nyomok egy kis nosztalgiát..!
Az a nagy helyzet hogy én azt hittem hogy ez FLAC formátum.. de mint kiderült a következő elemeket tartalmazza..!
CDImage.wav.cue 970byte
CDImage.wv 228MB
CDImage.wv.cue 864 byte
Hogy a bánatban vagy mit is kezdjek ezzel hogy le tudjam játszani cowon D2n..?
Gondolom konvertálni kellene vagy valamit.. így alapból a Cowon D2 nem tud mit kezdeni vele..

LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

(#260) Shufny válasza need (#259) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Ez WavPack.

Mint, ahogyan itt leírták, foobar -ral például tudod konvertálni.

M-Stage fejes erősítő és MSII+ DAC eladó: http://href.hu/x/ebx2

(#261) daa-raa válasza Shufny (#260) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

De akár a saját programjával is, simán drag'n'drop módon...

Si vis pacem, para bellum.

(#262) need válasza Shufny (#260) üzenetére

need
(őstag)

te mindenhol felbukkansz... ;)
kicsit bogarásztam a témát és végül is xRecode II V1.0.0.152 megoldani..!

LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

(#263) states1942

states1942
(újonc)

flac+cue-t próbálok CD-re kiírni, de ezt a hibaüzit kapom: Only single file cue sheet are supperted. Már többször találkoztam vele. Azt még hadd kérdezzem meg, hogy mi a különbség a cue és a m3u fájlok között, úgy látom, mindegyik egy adott CD adatait tartalmazza.

(#264) Visormail

Visormail
(senior tag)

Találkoztatok már olyannal hogy a cuesplitter (legfrissebb) nem darabolja fel a flacet hanem egy fájl lesz a végeredmény is?
Van egy 1-2GB-os flac fájlom a hozzátartozó cue-val, megnyitom a cuesplitterrel a cue fájlt mutatja a tartalmát előnézetben, megnyitom beolvassa mutatja is hogy 13 szám van benne nevekkel, semmi hibaüzenet. Rányomok hogy split dolgozik egy ideig kiírja hogy kész, erre egy 500MB-os cue fájlt csinált a célmappába meg m3u-t :F
Ugyanúgy csinálom ahogy előtte másikat és ott szépen feldarabolta számonként, tudtok esetleg ajánlani másik jó programot amivel ilyet lehet?

[ Szerkesztve ]

AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows 7, Avira IS 2012

(#265) states1942 válasza Visormail (#264) üzenetére

states1942
(újonc)

http://www.2baksa.net/news/69998/
Ezzel darabolj, az m3u-val is lehet...

(#266) Cathfaern válasza states1942 (#263) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az m3u alapvetően (zenei)playlist, míg a cue általános CD adat tartalmazó. Szóval a cue nem csak zeneszámok felosztását tartalmazhatja. Sőt ha nem tévedek eredetileg az m3u CD adatok tárolására nem is volt alkalmas, későbbi kiegészítése ez.

[ Szerkesztve ]

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#267) Visormail válasza states1942 (#265) üzenetére

Visormail
(senior tag)

Kösz ez valóban megcsinálja, de ha jól látom ezzel csak átkonvertálni lehet a cue fájl alapján flacbe, sajnos nincs benne külön újrakódolás nélküli darabolás funkció mint a cue splitterbe, vagy van csak nem találtam?

(#268) Visormail válasza Visormail (#267) üzenetére

Visormail
(senior tag)

Azt viszont nem tudtam hogy a foobarban meg lehet nyitni a cue fájlt és akkor mutatja külön a számokat névvel átkonvertálás darabolás nélkül is, jó hogy most visszaolvastam :D

(#269) Cathfaern válasza Visormail (#267) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Veszteségmentes formátumoknak ez az előnye, hogy akárhányszor konvertálhatod oda-vissza (feltéve hogy mindig veszteségmentesből veszteségmentesbe), semmit se változik :) Szóval processzor időt leszámítva mindegy hogy átkonvertálod, vagy simán "szétszeded"

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#270) flash-

flash-
(őstag)

sziasztok

azt kérdezném hogy ha van egy zenei anyagból flac és wav a wav szebben fog szólni mint a flac?
csak mert mindkettő veszteségmentes,mégis tömörített a flac,

szóval?

(#271) Cathfaern válasza flash- (#270) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Amikor bármilyen zenét lejátszol, a tömörített anyag dekódolásra kerül. Ez lényegében nem jelent mást, mint hogy "kitömöríti wav-ba" (gyakorlatban nem teljesen ez történik, de lényegében igen). Tehát mind az mp3-ból, mind a flac-ből csinál egy wav-ot a lejátszó, és azt tolja ki a hangkártyán (csak az előbbiből nem tudja visszaállítani pontosan az eredetit). Szóval az ég világon semmi különbség nem lesz.

(#272) Visormail válasza flash- (#270) üzenetére

Visormail
(senior tag)

Csak kiegészítésként, a cd/abból készült wav, meg az abból készült flac közt egy haver is meg én is hallottuk a különbséget bizonyos esetekben (egymástól függetlenül külön rendszereken). Amikor mondta én eléggé csodálkoztam is, azt nem tudom hogy ő milyen beállításokkal csinált flacet, de én is kísérleteztem egy kicsit.
A parancssoros flac.exe-t használtam, ezt lehet pl az Exact Audio Copy-nak is beállítani külső tömörítőként. Először -8 (maximális tömörítés) kapcsolót adtam, jómagam is azt feltételezve hogy veszteségmentesnél tökmindegy, persze nem lett rossz de kihallhatóan (tehát nem arra kell gondolni hogy sokkal, de nem kellett rajta gondolkodni egyértelműen) jobb volt a wav. Utána -5 (alapértelmezett tömörítési szint) kapcsolóval is megcsináltam ugyanazt a számot akkor már nem hallottam semmi különbséget.
Ennek gondolom valamilyen szoftveres oka lehet talán(, pl többen olyat is állítottak hogy a foobarra ha valami csilivili skin raknak az is ronthat a hangján :F) Na ezt már nem tudom hogy van, csak azt tudom amit én hallottam.

[ Szerkesztve ]

(#273) Cathfaern válasza Visormail (#272) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"pl többen olyat is állítottak hogy a foobarra ha valami csilivili skin raknak az is ronthat a hangján"
Urban legend max.

"Csak kiegészítésként, a cd/abból készült wav, meg az abból készült flac közt egy haver is meg én is hallottuk a különbséget bizonyos esetekben"
Vakteszt is volt? Ha nem, akkor semmit se jelent (az se, hogy mindketten, különböző rendszeren).

Viszont a (gyári) CD (analóg rendszerrel lejátszva) és a flac között tényleg lehet különbség, hisz utóbbi mintavételezett jel, míg előbbi analóg.

[ Szerkesztve ]

(#274) Visormail válasza Cathfaern (#273) üzenetére

Visormail
(senior tag)

Beraktam a foobarba a wavot meg a flacet és lehetett hallani különbséget, -5 kapcsolóval meg már nem.

(#275) Cathfaern válasza Visormail (#274) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez simán lehet placebo hatás is :)

(#276) Visormail válasza Cathfaern (#275) üzenetére

Visormail
(senior tag)

Ezt kétlem, mert először legyintettem a haverra és azzal a hittel álltam neki a maximális tömörítéssel csinálni hogy biztos nem számít :D Mindegy nem akarok vitázni, de ha már az illetőt érdekli annyira hogy rákérdezzen akkor szerintem próbálja ki ő is, aztán ha nem hall különbséget megnyugszik, ha hall akkor meg azért :DDD

(#277) schawo

schawo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Rendszerfüggő. Tulajdonképpen lehet hallani. A PCM wav előnye, hogy rendezett adat, így kisebb lehet a jittere, mint a változó bitrátás FLAC-nak, ami kicsomagoláskor jittert kever az adatfolyamra.

De millió egyéb tényező is belepofázik: merevlemez olvasási problémák, előreolvasás, bufferelés, stb.

[ Szerkesztve ]

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#278) Shufny válasza schawo (#277) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

[link]

"Kicsomagoláskor" nem keverhet jittert, mert a memóriába teszi. Itt nem értelmezhető a jitter fogalma. Így nem érdekesek az előtte végzet merevlemez műveletek sem stb. stb. (wav -nál is van, sőt több is a méret miatt)

Cathfaern: A gyári CD mióta analóg?

[ Szerkesztve ]

(#279) Cathfaern válasza Shufny (#278) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az audio CD mindig is az volt (és igazából nem csak a gyári, ezt rosszul írtam, de a préselt jobb minőségű lesz mindig, mint az írt ilyen téren).

(#280) schawo válasza Shufny (#278) üzenetére

schawo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A (gyári) CD az félanalóg, ha 1 bites DAC dolgozza fel.

Memóriába teszi, persze, de mégsem ugyanaz. Régebben nem hittem el semmi hasonlót, de amióta rájöttem, hogy mekkora különbség van két, elméletileg bitperfect lejátszó hangja között, azóta minden apró hatást beleszámolok. Valamiért ott van a különbség.

(#281) Cathfaern Foobar vs XBMC az XBMC javára.

[ Szerkesztve ]

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#281) Cathfaern válasza schawo (#280) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Milyen lejátszókról van szó?

(#282) Shufny válasza schawo (#280) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Na most egyrészt vakteszt... másrészt a memóriában akármit csinálsz nem lesz jitter. Ha ott bitpontos az adat, akkor nem lehet más a hangja, ha a lejátszó már nem nyúl hozzá. Kb annyi az "ésszerű" magyarázat marad, hogy egy foobar bug a tápventidet felpőrgeti 10.000 RPM -re és az az által keltett mező zavarja a jelet. (Nem beszélve arról, hogy az XBMC -t nem tudom, hogy valaha lemérte-e valaki. Nem kizárt, hogy az hibázik, hogy jobbnak hallják)

Cathfaern: Most "analóg" ide vagy oda, az nem éppen ide tartozó dolog, hogy egy másik rendszer (külön CD lejátszó) szólhat máshogy.

[ Szerkesztve ]

(#283) schawo válasza Shufny (#282) üzenetére

schawo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Te nem ismersz személyesen, nem tudod elképzelni, hogy mennyire placeboimmunis vagyok.

Sokkal egyszerűbb magyarázat van: igenis mindkettő kever jittert az adatfolyamba és ennek a mértéke eltérő.

[ Szerkesztve ]

(#284) Shufny válasza schawo (#280) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Egyébként ennek szerintem semmi köze nincs a DAC bitszámához. Annyi, hogy a CD -n magán nem binárisan van az adat, de a leolvasás után a lejátszó DAC -jához már úgy kerül.

schawo: Ne vedd sértésnek, de ezt az indokot senkitől nem fogadom el. Ez nagyon más dolog, mint hogy jól érzed magad a kamu kapszulától.

Mellesleg lejátszónál nincs is rá szükség. DAC előtti folyamot össze kell hasonlítani az eredetivel, és kész. XBMC -t mint mondtam nem tudom hogy mérték-e. De mint a linken is olvasható, rengeteg más lejátszónál már megtették.

Ha így is van különbség, akkor megoldás, hogy ne legyen rálátása a DAC -nak a monitorra.

[ Szerkesztve ]

(#285) schawo válasza Shufny (#284) üzenetére

schawo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Technikailag hogy hasonlítod össze?

A jittermérés egyazon rendszeren eltérő időpontokban is jelentősen különböző eredményt adhat. Ebbe bőven belefér, hogy két lejátszó is más eredményt produkál, hiszen még ugyanazzal a lejátszóval is van különbség.

De itthon nincs technikai felszereltségem ilyet mérni. :)

(#286) Shufny válasza schawo (#285) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Kivonod őket, és nézed a különbséget például, de most nem is ez a lényeg, mert ugye a két időpillanatban lehet eltérő a jitter, ez igaz. Kérdés inkább, hogy a lejátszó hogyan okozhat jitter -t, amikor nem nyúlhat hozzá olyan részéhez a láncnak, ami okozhatja egyáltalán.

(#287) schawo válasza Shufny (#286) üzenetére

schawo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pl. lehet, hogy máshogy hívja meg a WASAPI apit. A buffering nem segít.

A DACom is puffereli az I2C folyamot, és egy helyben programozott feldolgozó (fpga) DSP (Xiling Spartan), kettős puffer (előtte-utána) és egy referencia órajelgenerátor segítségével teljesen újrarendezi a jelet, ezáltal csökkentendő a jittert, mégis ég és föld különbség van a Halide és az alaplapi SPDIF között.

[ Szerkesztve ]

(#288) Shufny válasza schawo (#287) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Nem mindegy mekkora az a buffer. Ha ennyire ragaszkodsz ehhez a memóriában lehet jitter dologhoz, akkor elmagyarázhatnád, hogy mégis hogyan.

(#289) schawo válasza schawo (#287) üzenetére

schawo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az elmúlt időszakban arra kellett rádöbbennem, hogy a jel digitális állapotban sokkal érzékenyebb, mint már analóg állapotban. Pl szinte semmi különbség nincs hangban a k..va drága szimmetrikus XLR analóg kábel, és az általam 1500 forintból összedobott aszimmetrikus kábel között. Legalábbis jóval kisebb, mint a Halide és a vacak SPDIF vagy a Foobar és a XBMC között.

(#288) Shufny :O :O
Ha tudnám, olyan boldog lennék, mint egy jóllakott óvodás, mert igyekeznék kiküszöbölni a hatását.

(Az pufferbe helyezés és a kiolvasás is a számítógép órajelgenerátorai alapján történik, van belőle pár, és pl a foobar és az XBMC valamiért/valahogy másik generátort ér el :F Jó tudom, hogy hülyén hangzik, de nincs most más ötletem.)

[ Szerkesztve ]

(#290) Shufny válasza schawo (#289) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Ez a vezetékeknél igaz lehet, de a memóriában vagy van bithiba vagy nincs. Van egy cable jitter rész is itt. Ebben simán lehet mérhetően jobb a Halide.

Apropó Mini-DAC: ezt a múltkor honnan vetted? Mert itt "Headphone out: 300mW into 30 ohm" van.

[ Szerkesztve ]

(#291) Shufny válasza schawo (#289) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

A valahogy/valamiért máshogy használja a buffert szerintem ott bukik el, hogy csak egy felülettel kommunikálnak, és ténylegesen egyik sem küld közvetlenül semmit a DAC -nak. Ezek után, ha az utánuk lévő rész megegyezik, akkor a jel sem különbözhet. De majd szét kell szedni valami open source lejátszót, ami szerintetek jól szól, azt majd megnézzük. Kérdés csak, hogy mikor lesz a "majd". :(

#292: Erre tippeltem, mert ez így tényleg furán gyenge.

[ Szerkesztve ]

(#292) schawo válasza Shufny (#290) üzenetére

schawo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elírás, 300 Ohm akart lenni, máshol 300 Ohm is van. De ez ki is jön, sokkal, de sokkal erősebb a füleskimenete, mint a Schiit, vagy akár a CEC kimenete.

(#293) Cathfaern

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nos akárhogy is nézem, a zene lejátszása formátumtól függetlenül, a következő módon történik:
- dekódolja a lejátszó a formátumot PCM-be
- elküldi a hangkártyának (API-n keresztül, tehát lejátszótól függetlenül ugyanúgy megy)
- hangkártya elvégzi a DAC konverziót, és kiküldi a jelet

Megnéztem foobar-t, függetlenül attól, hogy milyen formátumot nyitok meg, ugyanannyi memóriát foglal lejátszás közben, tehát a bufferelést is formátumfüggetlenül végzi.

Innentől kezdve az egyetlen, és kizárólagos különbség az egyes formátumok között a dekódoláskor, illetve az ezzel kapcsolatos műveletek elvégzésekor lehet (itt arra gondolok, hogy pl. wavot gyorsabban dekódol, akkor hamarabb telítődik a buffer, míg flac esetén lasabban. Vagy épp fordítva, hogy ha az IO művelet a szűk keresztmetszet). Ha itt hallható különbség keletkezik, akkor az viszont implementációs hiba (akár a flac encoderben, akár a decoderben, akár a zenelejátszóban).

Szóval amit le kéne tesztelni, hogy egyrészt minden lejátszóval fenáll-e ez? Ha igen, akkor nem lejátszó függő. Aztán nem tudom van-e többféle flac decoder, ha igen, azokkal is lehetne végezni tesztet... ha ott sincs hiba, akkor csak az encoder marad, viszont akkor az könnyen azt jelenti, hogy maga a flac formátum hibás.

Mondjuk az egész előtt én még mindig azt mondom, hogy kéne normális vaktesztet végezni :)

[ Szerkesztve ]

(#294) schawo válasza Cathfaern (#293) üzenetére

schawo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Péntek este nekifutok egy ABX-rendszerű vaktesztnek. Azért este, mert saját érzés alapján akkor a legérzékenyebb a fülem/agyam. Valódi kettősvak tesztet nem tudok, de igyekszem kerülni az érintkezést a tesztet irányítóval, hogy pipiológiailag ne hasson rám. Tökéletesen hiteles tesztet nem tudok csinálni, de kiindulásnak jó lesz.

(#295) dabadab válasza Cathfaern (#293) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"ez is csak terhelés elosztást támogat, nem többmagos működést.elküldi a hangkártyának (API-n keresztül, tehát lejátszótól függetlenül ugyanúgy megy)"

Itt mondjuk lehetnek kulonbsegek, mert Windowson pl. tobb API kozott lehet valtogatni, amik raadasul alkalomadtan ilyen-olyan okbol belenyulnak a hangba (pl. remlik, hogy a default windowsos (XP) kernel mixer mindent 48 kHz-re konvertal, raadasul eleg igenytelen algoritmussal).

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#296) Shufny válasza dabadab (#295) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Alap feltevés volt, hogy mindegyikkel ugyanúgy WASAPI -t vagy KS -t használsz.

(#297) Cathfaern válasza dabadab (#295) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Feltételeztem, hogy amikor teszteljük a .flac és a .wav közötti különbséget, akkor közben nem váltunk API-t :)

Amúgy az a terhelés elosztásos dolog hogy került oda? :D

(#298) schawo válasza Cathfaern (#297) üzenetére

schawo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak WASAPIban gondolkodunk :)

De én nem wav/FLAC tesztet akartam csinálni, mert az nem bonyolult, és bárki meg tudja csinálni külső segítség nélkül is. Én a lejátszóprogramokat akarom összevetni.

(#299) Visormail válasza schawo (#298) üzenetére

Visormail
(senior tag)

Na látom beindult a téma rendesen :) JPLAY na ez is érdekes dolgokat ír, hogy miért válasszuk őt a többi lejátszó helyett.

(#300) Cathfaern válasza Visormail (#299) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

100 euro? :Y Tudom, hogy audofil körökben ez nem nagy összeg, de azért... (otthonról majd kipróbálom a trialt, kiváncsi vagyok)

(#301) dabadab válasza Visormail (#299) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Semmi érdekeset nem ír, amikor meg valami konkrétum van, az leginkább marhaság.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#302) Visormail válasza Cathfaern (#300) üzenetére

Visormail
(senior tag)

Rágalom, csak 99 és az egész család használhatja 1 licenszszel :DDD

(#303) Cathfaern

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Kipróbáltam ezt a jplay-t... nehéz megmondani. Igaz nem túl high-end rendszerem van (Sex k240 füles, meg p87 féle fejhallgató erősítő), de nehezen tudom megmondani, hogy van-e bármi különbség foobarhoz képest. Hibernálós módot használtam, elvileg az adja a legjobb hangminőséget. Mélyeknél mintha lenne kis különbség, teltebben szólnának (javára, tehát nem basshead lesz tőle a dolog), illetve dob és tapsnál... de simán lehet placebo, vaktesztet meg nem tudok végezni.

Visormail:
Igazából ha van az embernek egy 200k+-os hangrendszere, ami annyira még nem is számít drágának, akkor ez nem tétel, amennyiben tényleg jobban szól. Csak ebben vagyok még bizonytalan :)
ha gonosz lennék azt mondanám, hogy inkább ezért adjon ki 30ezret az ember, mint egy fél méteres kábelért ;]

[ Szerkesztve ]

(#304) Bodor

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok! A mobil lejátszóm nem tudja a flac-ot , de szeretném a legjobb minőségben hallgatni a zenéimet, a kérdés pedig az lenne, hogy ti melyik konvertáló programot ajánlanátok flac és flv MP3-ba való konvertálásához ?

Ha nem bízol abban, hogy jó választ kapsz, akkor inkább ne is kérdezz...

(#305) Visormail válasza Bodor (#304) üzenetére

Visormail
(senior tag)

A cd-da extractor amit nekem ajánlottak feljebb tényleg elég jó, az tud ilyet is. [link]

[ Szerkesztve ]

(#306) Bodor válasza Visormail (#305) üzenetére

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm szépen!
Xrecode 2-ről kinek mi a tapasztalata, véleménye?

Ha nem bízol abban, hogy jó választ kapsz, akkor inkább ne is kérdezz...

(#307) TheChos3nOne

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Tudtok olyan konverter progit mondani, ami FLAC-ből a lehető legjobb minőségben tud 320-as mp3-mat kreálni?

mod: sry, ez volt az előző is, most látom :B

[ Szerkesztve ]

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#308) Skalci

Skalci
(lelkes újonc)

Ha eredeti Audio CD-ről wmpvel 160kbps-re konvertált wma-t visszaírok CD-re akkor a zeneszámok elérik az eredeti CD minőségét?

(#309) Visormail válasza Skalci (#308) üzenetére

Visormail
(senior tag)

[link] "A lossless codec, WMA Lossless, compresses audio data without loss of audio fidelity (the regular WMA format is lossy)."
Tehát létezik veszteséges és veszteségmentes tömörítésű wma is, ez a rippeléshez alkalmazott programtól/codectől/beállításaitól függ.

[link] "The Windows Media Audio encoder encodes audio streams. The encoder supports three categories of encoded output: Windows Media Audio Standard, Windows Media Audio Professional, and Windows Media Audio Lossless."

A wmp-ben: eszközök/beállítások/zene rippelés fül/formátum: itt lehet kiválasztania a lossless nevűt.

No most ez [link] alapján a tied nem valószínű hogy veszteségmentes, mert az jóval nagyobb bitrátával rendelkezik. Azt is írja hogy "The format has never been publicly documented" :C

[ Szerkesztve ]

(#310) Skalci válasza Visormail (#309) üzenetére

Skalci
(lelkes újonc)

Meglestem, maga a bemásolás veszteségmentes wm-ra volt állítva viszont írás előtt automatikusan konvertálta. Mostmár átállítottam konvertálás nélküli írásra.
Köszi a segítséget!

(#311) daniel2121

daniel2121
(tag)

Milyen programot ajánlotok amivel flac fájlt öszetudok fűzni egy darabba, hogy ne kelljen a médiaplayerrel indítgatnom egyesével és egy konvertáló kellene ami wav vagy ape fájlból flac fájlt készít.

(#312) Peczek

Peczek
(lelkes újonc)

Sziasztok,

Nero 9-el szeretnék flac-et normál CD-re kiírni. (XP alatt). Kérdésem, hogy a plugint hova kell bemásolni, hogy a Néro felismerje a flac-et ?

[ Szerkesztve ]

(#313) varzsha válasza Peczek (#312) üzenetére

varzsha
(újonc)

"Nero Mega Plugin Pack 1.0"

Megoldja magának ...

Hirdetés

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.