2013. május 23., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Leadtek belső tévétunerek (kiemelt téma)

(#8151) GoodSpeed válasza daa-raa (#8150) üzenetére

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hirtelen nem ugrott be, de Narxis emlékeztetett, hogy a Kaspersky is ugrott rá...

Az azért érdekes, hogy két ekkora biztonsági cég cucca írtaná, a Kaspersky, le is írja, hogy miért, csak eddig nem zavart, mert Norton el volt vele :D

@bzoley: valaki küldte is nekem priviben hozzá a linket, csak én anno nem tettem fel, mert nem szeretek félkész, béta fázisú cuccokat installálni :)

I.G. : Windows 8 PRO with Media Center 64-bit Norton 360 & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) Norton Antivirus & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime); Vista HP OEM Norton 360

(#8152) bzoley válasza GoodSpeed (#8151) üzenetére

bzoley
(Szakértő)

És a .46 mitől nem félkész?! Semmi különbség nincs közöttük. Egy verziót csak azért adnak ki, mert kell. Ennyi. Jelen esetben egy-egy új eszköz támogatása miatt.
Korábban pedig leginkább csak lustaság miatt nem lett publikus minden verzió.
Attól, hogy kiadják, még nem lesz jobb, és attól, hogy nem adják ki, nem lesz rosszabb. Szóval ne haragudj, de hülyeség, amit írtál.

A keylogger dolog talán lehet a távirányító, ill. a rcconfig miatt, vagy passz.

[ Szerkesztve ]

(#8153) daa-raa válasza GoodSpeed (#8151) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Szóval mert figyeli, hogy a távirányítóról jön-e valami input, akkor már keylogger? Ügyes...

Sianis megtömött egy pónit!

(#8154) AttyVin válasza bzoley (#8152) üzenetére

AttyVin
(fanatikus tag)

Érdekes, mert nekem úgy tűnik, hogy a 46-os jobb, mint a 42-es.

A mi jó öreg TV2000 XP Expert kártyánknál úgy látszik valamivel javult a képminőség és a hang is mintha "térhatásúbb" lenne...

De lehet, hogy ez csak szubjektív dolog.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Atty

(#8155) bzoley válasza AttyVin (#8154) üzenetére

bzoley
(Szakértő)

Nem a két konkrét verzióra írtam, hanem általában a PVR2 private/public különbségekre.
Ideális esetben egy új lehet jobb az előzőnél, ha a fejlesztésnek, javításnak van eredménye. Lehet rosszabb is, ha valami hibás, vagy valami agyrém miatt úgy gondolják, hogy az jó, lásd "halszem", és társa. Hacsak nincs valamilyen kritikus hiba, semmi nem tartja vissza a gárdát, hogy kiadjanak egy, az előzőnél rosszabb verziót. Persze ez leginkább múlt időben értendő, mert a fejlesztés gyakorlatilag leállt. Jelen verzió is csak leginkább az új eszközök támogatás miatt jelent meg, igaz apróbb piszmogások előfordulhatnak, sajnos changelog nincs, de a hibák nem szűntek meg.

(#8156) Zotya84 válasza GoodSpeed (#8146) üzenetére

Zotya84
(fanatikus tag)

Nekem sosem jelölte veszélyesnek, pedig már ~10 éve Leadtekezek, meg ~8 éve NIS-ezek. Úgyhogy nálad lehet valami gebasz...
[link]

WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''

(#8157) GoodSpeed válasza Zotya84 (#8156) üzenetére

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Tessék, nálam is így jelzi...

A SONAR valamiért bemozdult a Leadtek-re egyszer, de azóta béke honol.

Az persze kérdés, hogy miért vágta be a karanténba, ha egyszer nem fertőzött az állomn,y hiszen eleve a Leatek-től jött le... ezt már nem tudjuk meg úgy néz ki...

I.G. : Windows 8 PRO with Media Center 64-bit Norton 360 & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) Norton Antivirus & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime); Vista HP OEM Norton 360

(#8158) grunge válasza daa-raa (#8117) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

Ugy néz ki lesz egy pci-e 3200as kártyám. kíváncsi leszek. esetleg van valami amit tudnom kéne vétel / install előtt? :)

I heard, the truth was built to bend..

(#8159) daa-raa válasza grunge (#8158) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Semmi extrát. Nincs említésre méltó probléma vele. Legalábbis négy év alatt nem igazán sikerült ilyesmivel találkoznom.

(#8160) grunge válasza daa-raa (#8159) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

Teljes képernyőn gondolom majd csak a DVB-T abásokat tudom nézni igaz?

(#8161) daa-raa válasza grunge (#8160) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Analogot is. Miért csak DVB-T-t szerinted?

(#8162) grunge válasza daa-raa (#8161) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

Mert hogy van analognál a letterbox. Gondolom ha HD-ben nézem M1-et, akor kitölti a teljes képernyőt a fekete csikok nélkül.

(#8163) daa-raa válasza grunge (#8162) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az analog csatornáknál többnyire nem használnak ilyen esetben letterbox-ot. Tipikusan mindenféle irányban vagdalják, gyújtják, zsugorítják a képet, hogy kitöltse a 4:3-at. Néha igen érdekesen tud kinézni egynémely csatorna.

[ Szerkesztve ]

(#8164) grunge válasza daa-raa (#8163) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

Beltéri antennának mit éri meg beszerezni? Tetőtérire ninsc lehetáség. MindigTV honlapján elnézve ahol lakom eléggé jó a jel.

(#8165) azbest válasza grunge (#8162) üzenetére

azbest
(Szakértő)
LOGOUT blog

A digitális SD adásnál is gyakori a letterbox sajnos.

A Raspberry Pi találkozik a felhővel, avagy elosztott fordítás különböző architektúrák között: http://tinyurl.com/RPi-icecc-farm

(#8166) grunge válasza azbest (#8165) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

Hát ez az. Semmi sem lehet tökéletes...

(#8167) p76 válasza p76 (#8072) üzenetére

p76
(újonc)

Örömmel jelenthetem hogy hardveres gyorsítás bekapcsolása és VMR megjelenítés módja (csak ennél az egynél) mellett jól müködik a deinterlace Leadtek DTV1000 S kártyánál.

(#8168) Hammon Serra

Hammon Serra
(senior tag)

Sziasztok!

Rég nem használtam a Leadtek xp 2000 Expert kártyám,most viszont szeretném életre kelteni.
Win 7-re keresek hozzá software-t és drivert.

Tud valaki segíteni?

Előre is köszönöm!
:R

Itt a vége fuss el vége! 5 év bazározás után........

(#8169) bzoley válasza Hammon Serra (#8168) üzenetére

bzoley
(Szakértő)

Mi sem egyszerűbb ennél. Letöltöd a gyártó oldaláról, ftp-ről.
De 64 bites Win 7 esetén gondjaid lesznek(lásd: korábbi hsz-ok).

(#8170) Hammon Serra válasza bzoley (#8169) üzenetére

Hammon Serra
(senior tag)

Szia bzoley!

Onnan leszedtem egyet:

6.0.109.7002
(2009/10/21)
Ezzel csak bejön a program de nem indul el,majd helytelen működés miatt leáll.
32 bit.
:R

(#8171) bzoley válasza Hammon Serra (#8170) üzenetére

bzoley
(Szakértő)

A driver jónak tűnik.
Ilyen probléma jellemzően akkor adódik, ha az OS-ben, és a programok között valami nincs rendben. Azért lesd meg az eszközkezelőt, hogy ott minden rendben van-e.

(#8172) Hammon Serra válasza bzoley (#8171) üzenetére

Hammon Serra
(senior tag)

Nuh.Fent van.
Már csak annyi a probléma,hogy nincs hang.Op rendszerben van.Minden egység működik kivéve ezt:

If the video looks abnormal,or the sound is incorrect or completely mute,press"A" on the keyboard to fix these problems......

Na ilyet még nem olvastam.....
most vettem észre, amikor csatornát váltok, a hangszóró kattan,a hangszóró ikon áthúzódik(olyan,mint amikor lenémítod)majd amikor vált a csatorna eltínik a piros áthúzás,de nincs hang......nem értem.

[ Szerkesztve ]

(#8173) bzoley válasza Hammon Serra (#8172) üzenetére

bzoley
(Szakértő)

A szöveg csak általános, tájékoztató jellegű, leginkább a hangnormákkal van összefüggésben. Nálad elvileg csak a megfelelő hangkártya-beállításokat kell megtalálni. Rosszabb esetben hangkártya driver reinstall, vagy hangkártya csere. A tuner ugye össze van kötve a hangkártyával? Addig hang nem lesz.

(#8174) Hammon Serra válasza bzoley (#8173) üzenetére

Hammon Serra
(senior tag)

Most tettem fel a win 7-et.Eddig xp volt fent és működött is.

Ha most váltok xp-re akkor megy frankón nincs gond.(fent van az az oprendszer is)

Már megnéztem az összes hangbeállítást,de nem jövök rá mi lehet.A drivert ugye a win7 rakta a hangkártya alá.

[ Szerkesztve ]

(#8175) Hammon Serra

Hammon Serra
(senior tag)

Megnéztem XP alatt és működik.CSak itt nem:-(

(#8176) Hammon Serra

Hammon Serra
(senior tag)

Nem lehet,hogy a Video Capture dolgokhoz való driverek nem aktuálisak?
Amik az eszközkezelőben vannak, és egyesével kell megadni nekik az elérési utat.

4.0.xxx

Elég régi,de nem találok frissebbet sehol.

(#8177) Georg17

Georg17
(tag)

Üdv. mindenkinek!

Nekem egy Leadtek DVR3100 H TV Tunerem van. Nagyon jó kis cucc, de amióta az adatlapomon szereplő konfigban van (MSI P55-GD65), azóta a felvételeim nem tökéletesek. Egy 4 órás felvételben átlag 2-3 javíthatatlan hiba szokott lenni. Vagy nevezzük sérülésnek. Ezeket állandóan meg kell keresnem, majd kivágni a felvételből. Különben nézhetetlen, mert ott a lejátszó lefagy (KMP, VLC). Ez elég időigényes és kellemetlen.

Ez a kártya már elég régóta megvan. Még egy régi LGA 775-ös konfigban is volt. Az egy Gigabyte lap volt. Valami P45-ös. Ott tökéletes volt minden felvételem.
Már akkor is 64bites Windows-t használtam.
Most is 64bites Win 7-et használok. Alaplapi Realtek hangkártya. A Giga-ban is azt használtam, csak nyilván egy korábbi kiadásút. Akkor egy HD 4850-es, most egy HD 6870-es karit nyúzok. Szóval Catalyst driver akkor is, most is.

Én arra gondolok, hogy nem-e a mostani alaplapom PCI vezérlése ludas a dologban. Ki tudja a P55 lapkában mennyire nyúltak bele a PCI vezérlésbe? Vagy az MSI drivere nem igazán komálja a TV Tunerem. Alaplapi drivereim az MSI oldaláról a legfrisebbek. De egyébként nincs bajom a driverekkel.
Olyan sok ötletem nincs, mert amúgy a kártya kiválóan működik. A kép, a hang tökéletes minőségű. Meg is lepődtem anno, mert analóg adástól nem vártam ilyen minőséget. a felvétel minősége is pazar (a hibáktól eltekintve). Szóval valami szoftveres/driveres mizériára tippelek.
Amibe most át tudnám tenni, az egy 9 éves ABIT BD-7-es alaplap. Win XP 32bites rendszerrel. Nem hiszem, hogy az mérvadó lenne, mert szerintem a kártya eleve hibátlan. Mint írtam, a korábbi konfigomban nem is volt gond a felvételekkel.
Esetleg az zavarhat még be, hogy a proci nem fix órajelű, hanem turbózza magát, vagy a Hyperthreading?
SATA vezérlőm AHCI-re van állítva. A vinyóim kiváló állapotban vannak. Szóval sok ötletem nincs.
Az adás kábelen jön. A csatlakozásokat én csináltam, jó minőségű, nem műanyag, hanem fémházas csatikkal. Egy Belkin túlfesz. védőn van átvezetve a koax kábel, de ez már a régi konfognál is így volt.
Szóval passz.
Ha valaki tapasztalt már ilyet, vagy van ötlete. Szívesen elolvasom, ha ír.

(#8178) Hintalow

Hintalow
(tag)

sziasztok!

Egy fantasztikus winfast tv2000 xp expert kártyával rendelkezem, amit pár családi vhs digitalizálása céljából vettem.
És elsődlegesen az a problémám vele, hogy nincsen meg hozzá a gyári s-video/scart elosztó, ami a 9 pines lyukba menne bele. Ilyennel esetleg találkozott már valaki?
A legközelebbi megoldás amit találtam, ez lenne: [link]

Szerintetek jó lehet?

[ Szerkesztve ]

All we ever wanted was an answer...

(#8179) bzoley válasza Hintalow (#8178) üzenetére

bzoley
(Szakértő)

Nem jó. A tuneren lévő csatlakozó csak hasonlít. Más a lábkiosztása.
Csak a hozzá való kábel jó, vagy lehet barkácsolni a lábkiosztás ismeretében(gugli).

(#8180) Hintalow válasza bzoley (#8179) üzenetére

Hintalow
(tag)

Köszönöm, hát barkácsolni azt nem fogok (illetve megtenném, csak nem értek hozzá), akkor ez elég bukónak tűnik...
mondjuk lábkiosztás már találtam, mi kellene ehhez?

[ Szerkesztve ]

(#8181) bzoley válasza Hintalow (#8180) üzenetére

bzoley
(Szakértő)

Kell egy dugó, ami passzol a tunerbe, sárga, fehér, piros rca kompozitnak, és audionak. Ez menne a videóba(feltéve, hogy van rajta ilyen) Majd a rajz szerint a megfelelő lábakat összedrótozni. Az s-video nem fog menni.
Ettől függetlenül ezt a tunert nem igazán erre a feladatra találták ki, könnyen lehet, hogy csak a szenvedés lesz vele. Igen sok esetben elmászkál a hang a képtől.

(#8182) Hintalow

Hintalow
(tag)

Hát köszönöm, meglátjuk mit tudok kihozni a dologból.
Tudom, hogy nem a legmegfelelőbb a tuner erre, de kb 5 kazetta átmásolására nincs kedvem nagy pénzeket kiadni egy olyan eszközért, amit utána soha többet nem fogok használni.
Antennabemeneten kép már van, a hanghoz meg ha jól logikázok, össze kell kötnöm a tunert a hangkártyával ugye?

Szerintem megcsinálom így, nem hiszem, hogy sokkal rosszabb minőséget kapnék (az amúgy is min. 15 éves felvételeken :) )

(#8183) Mawyx

Mawyx
(senior tag)

Lehet ebbe a topicba kellett volna jönnöm, problémám van a tv kártyámmal.
[link]

Suli után szórólapoznék. |Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni. /Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#8184) daa-raa válasza Mawyx (#8183) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Valószínűleg külső bemenetre van állítva a PVR2. Át kell állítanod analog TV-re. (Alt + A; jobbgomb -> Videó bemenet -> Analog TV, de akár a vezérlőpanelen bal oldalt az alsó gombbal is megteheted.)

(#8185) Bozek válasza bzoley (#8053) üzenetére

Bozek
(senior tag)

"A hw gyorsítás mindig problémás volt, és ez már nem is nagyon fog változni. "
Tegyük hozzá, hogy csak EVR módban problémás a hw gyorsítás. És ez nem is feltétlenül a PVR2 hibája, ugyanis ha TS-ből konvertálsz Freemake-el, DXVA támogatással HD anyagot, az ugyanúgy elköveti ezt a hibát.

Egyébként durva, hogy még mindig 18 ezer egy PxDVR3200H tuner. Én szerencsére hozzájutottam 7 ezerért egyhez tavaly, igaz, hozzávalók nélkül. :)

[ Szerkesztve ]

(#8186) bzoley válasza Bozek (#8185) üzenetére

bzoley
(Szakértő)

A FreeMake hibájának nem sok köze van a PVR2 hibájához. Mindkét szoftver működéséért annak fejlesztője felel. Mondjuk a PVR2 esetén talán nehezebb megtalálni az "elkövetőt", minden esetre az ő saruk, és az ő dolguk lenne javítani a hibát, ha foglalkoznának még vele egyáltalán.

(#8187) Bozek válasza bzoley (#8186) üzenetére

Bozek
(senior tag)

Csak EVR-nél és csak HD adásnál jön elő a hiba a PVR2-ben, ugyanúgy, ahogy Freemake-ben is csak HD felbontású TS konvertálásánál esik szét a kép DXVA használat esetén.
Valószínűsítem, hogy a hiba a DirectX-ben van, ez pedig nem a Leadtek sara.

(#8188) daa-raa válasza Bozek (#8187) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A hiba nem lehet a DX-ben, mert ezernyi más program meg működik hibátlanul. Még a TotalMedia is, ami elméletileg ugyan azokat az ArcSoft filtereket használja. Nyilvánvaló probléma az implementációban, ezen pedig csak a Leadtek sw mérnökei tudnának változtatni.

TotalMedia-ban, illetve az AVeRMedia sw-ekben nem találkoztam még csak hasonlóval sem, szóval nem rendszerszintű hiba.

(#8189) Mawyx válasza daa-raa (#8184) üzenetére

Mawyx
(senior tag)

A probléma megoldódott, de fogalmam sincs mitől. Elkezdtem újrarakni a drivereket és egyik állapotában, amikor az eszközkezelőben még sárgállik valami, most működik. Nem is nyúlok hozzá, örülök hogy megy.
Most viszont egy apróság, ha nézem pár órát, akkor elkezd csúszni a hang.

Suli után szórólapoznék. |Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni. /Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#8190) mayafree

mayafree
(lelkes újonc)

Szerbusztok!

Ha lehet daa-raa és bzoley válaszára lennék főleg kíváncsi.

Most jutányosan tudnék venni két Leadtek tv-tunert és nem tudok dönteni.
1., Leadtek Winfast DV2000 CX23881-19 Rev: C
2., Leadtek Winfast TV2000 XP Global CX23883-39 Rev:G

Kérlek segítsetek eldönteni melyiket érdemesebb megvenni és miért?
A Firewire csatlakozó NEM számít!

Ha csak a képminőséget és a szolgáltatásokat és a driver frissítési dátumát nézzük melyiket ajánlanátok inkább?

Köszönöm előre is!

(#8191) mayafree

mayafree
(lelkes újonc)

Egy dolog lemaradt!

A dobozon nem szerepel a GLOBAL felirat mellett az FM szó DEEEE
van rajta FM csatlakozó és antenna kábel is!

Amin rajta van az FM felirat is az miben különbözik?

Ennyi...

(#8192) bzoley válasza mayafree (#8191) üzenetére

bzoley
(Szakértő)

A kettő közül én a Globalt választanám. De ha 64 bites OS-t használsz 2GB+ RAM társaságában, akkor talán egyiket sem. Az FM csatlakozó egy dolog. Ha szól a rádió, akkor ok. Az FM a rádiós verziót jelenti.

(#8193) mayafree válasza bzoley (#8192) üzenetére

mayafree
(lelkes újonc)

Köszönöm!

Hát az FM részét kipróbálni csak megvásárlás után fogom tudni...
Én még ilyet nem láttam! Azt hittem, hogy ha van a kártyán FM dugó és a dobozában még FM antenna kábelt is adtak hozzá akkor 100%, hogy rádiós!
Így azért annyira már nem best-buy számomra...

(#8194) daa-raa válasza mayafree (#8193) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ha azok ott vannak mellette, akkor van rajta FM tuner (pontosabban az is be van rajta kötve áramkörileg).

(#8195) grunge

grunge
(PH! addikt)

A 2300 ill. 3200 as PciE kártyák között mi a legmérvadóbb különbség?

(#8196) daa-raa válasza grunge (#8195) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A teljesen más chipek.

(#8197) bzoley válasza grunge (#8195) üzenetére

bzoley
(Szakértő)

Illetve, hogy a második izomból rögzít analóg műsorokat. De ez kiderül az adatlapokról.

(#8198) grunge válasza bzoley (#8197) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

Az nekem teljesen mindegy, pláne a mai digitális világban :)

No gépbe pattintottam egy 3200es-t. Retekvacak a UPC kábel a hülye letterboxával, de hát ez van..

Ha mindigTV-zni szeretnék van valami tipp hogy miféle beltéri antennát szerezzek be? Talán ott normálisabb lesz az M1 képe.

(#8199) Bozek válasza grunge (#8198) üzenetére

Bozek
(senior tag)

Ehhez tudni kellene, hogy milyen messze laksz a toronytól, mennyire van takarásba, melyik is az a torony.

Én egy ilyent használok, nekem bevált. De én 10-12 km-re lakok a vasvári toronytól, aminek elég jó a teljesítménye.

Ami érdekes, ezzel az antennával a kabhegyi (71,4 km) adók analóg sugárzását is fogom, igaz elég gyengén. Bár amikor az adó felé fordítottam, jobb lett.

(#8200) Atomantiii válasza grunge (#8198) üzenetére

Atomantiii
(tag)

Nem talán lesz szebb a képe, hanem biztosan. Főleg most hogy mennek az EB meccsek.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Leadtek belső tévétunerek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.