2013. május 24., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Leadtek belső tévétunerek (kiemelt téma)

(#7501) Motion_Blur válasza azbest (#7500) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Köszi, az már megtörtént. Most valahogy jobb, M1, M2, Duna stb, ezek "teljes erővel" foghatóak, de a retek + a tv2-nél elég gyenge a jel:

De eddig (az elmúlt 2 napban) még az az egy darab piros jel se volt ott, úgyhogy előreléptünk :DDD

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#7502) azbest válasza Motion_Blur (#7501) üzenetére

azbest
(Szakértő)
LOGOUT blog

Korábban (szept vége előtt) a dunák vételével volt gondod, ugye? Ez esetben az antennád nem boldogul a C mux-szal, ha 800MHz feletti, akkor az lehet a baj, hogy nem széles sávú antenna. De persze nincs kizárva más probléma sem, mert nem ismerem hogy honnan és melyik adótornyokat fogod.

A Raspberry Pi találkozik a felhővel, avagy elosztott fordítás különböző architektúrák között: http://tinyurl.com/RPi-icecc-farm

(#7503) Motion_Blur válasza azbest (#7502) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Ez falusi kábel, nincs itt semmilyen antenna :))

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#7504) Mr. Teddy

Mr. Teddy
(senior tag)

Sziasztok!

Van egy winfast global tv tunerem. Szeretnék külső forrásból videót felvenni.
Flvételhez melyik codecet ajánljátok? Én arra gondoltam, valami lossless kéne, aztán betömörítem valamibe, még eldöntöm melyikbe is.
A tisztán tömörítetlen bitangsok helyet foglal, ezért muszáj lenne valami laza kodeket találnom.
A DV codecre gondoltam, csak a beépített dv codeckel nem vesz fel az a fránya pvr.

Ötlet esetleg?

Köszi!

(#7505) Mr. Teddy

Mr. Teddy
(senior tag)

Másik problémám, semmilyen külsős kodekkel nem hajlandó a pvr2 felvenni. Csak a beépített profilokkal, miért lehet ez?

(#7506) daa-raa válasza Motion_Blur (#7503) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Akkor viszont nem sok köze van az AH féle machináláshoz. Go to kábelszolgáltató.

Mr. Teddy: A PVR2-nek van saját MJPEG Compressor-a, szóval azzal kellene próbálkozni. Szigorúan PCM hanggal.

Sianis megtömött egy pónit!

(#7507) Mr. Teddy válasza daa-raa (#7506) üzenetére

Mr. Teddy
(senior tag)

Egyébként most azzal sem megy sajnos :(
Lehet marad akkor a maximális bitrátájú mpeg2, max hanggal.
Vagy esetleg gondolkoztam DV kodeken is, de az sem megy valamiért.

(#7508) DonThomasino

DonThomasino
(PH! addikt)

Leadtek dtv2000 h plus
PVR2 2.0 .3 33.

Analog video eszköz : Winfast DTV 2000 H plus Video CApture
Analog audio eszköz:Winfast DTV 2000 H plus Video CApture
Hangkártya: SB x-fi extreme music

Analog TV -n néha zajos lesz a hang eltorzul, nagyon zavaró érthetetlenné válik.
Teljesn véletlenül pár másodpercre aztán megjavul.

Mitől lehet?

DT

"I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#7509) Mr. Teddy válasza Mr. Teddy (#7507) üzenetére

Mr. Teddy
(senior tag)

Na, feltettem a régebbi pvr-t, most megy más kodek is.

Melyik felbontásban lesz jó a képarány? Nem tudom eldönteni. 768*576 az 4:3-as, de lehet a 720*576 lesz a jó arányú, próbáltam szubjektíve eldönteni, hogy melyik vesz fel helyesen, de nem megy. A kettő különbsége kijön úgy is, hogy kiveszem a pipát a 4:3 és a videó nyújtása mellől, és a kijelzőn hol kicsit szélesebb, hol keskenyebb lesz a kép.

Másik, a beépített mpeg2 kodek helyett lehet mást alkalmazni? Max 7000kbps-t tudok rajta beállítani, én feljebb vinném még, hogy biztos ne legyen szűk keresztmetszet. Kerestem más mpeg2-es kodeket, de nem találtam értelmeset.

(#7510) jockas

jockas
(tag)

Van egy kis gondom...eddig kábel tv volt és nem is volt gond. Most volt váltás kábel tv-ről T-Home SAT TV-re. Összekötve a tv tuner és a set top box egy kábellel (RCA: Left & Right & Video), aminek egyik végén sincs semmilyen átalakító. A PVR2-ben PAL a szabvány és CVBS bemeneten van ugyan jel, de csak ilyen:
Kép

Mi lehet a gond és hogyan lehet megoldani?

[ Szerkesztve ]

(#7511) jockas válasza jockas (#7510) üzenetére

jockas
(tag)

Megoldódott...csak újra kellett indítanom a gépet. Érdekes...

(#7512) daa-raa válasza Mr. Teddy (#7509) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A digitális technikában a 720x576 a szabvány, szóval érdemes inkább ahhoz igazodni. A DVD-Video maximális felbontása is ennyi.

Hogyhogy nem tudod 7000 felé vinni? 10000-ig fel lehet vinni, már az ősi sima PVR-ben is volt erre lehetőség.

(#7513) Mr. Teddy válasza daa-raa (#7512) üzenetére

Mr. Teddy
(senior tag)

Igen, fölé is vittem. Azt tapasztaltam, ha 720*576-on van a maximális bitráta 7000 lesz, ha 10000-re állítom, akkor is. Ha átteszem 768*576-ra, akkor meglesz a 10000.

Az a bajom, hogy más lesz a képarány, ha 720-al veszem fel és lejátszóban be kell állítsam, hogy 4:3. Lehet felveszem 768-ban, max később átteszem 720-ba, vagy 640*480-ba.

(#7514) daa-raa válasza Mr. Teddy (#7513) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ne csak a maximumot állítsd, hanem a minimumot és az átlagost is! Főleg az átlagos a lényeg.

Vagy használd CBR-ben, akkor fixen 10000 lesz.

(#7515) Mr. Teddy válasza daa-raa (#7514) üzenetére

Mr. Teddy
(senior tag)

Fixen használom. Amit írtam lentebb mindegyiknél fix cbr 10k-n volt.

(#7516) daa-raa válasza Mr. Teddy (#7515) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Sehol nem írtad, hogy CBR van beállítva...

Egy screenshot-ot tudsz mutatni a beállításokról?

(#7517) Mr. Teddy válasza daa-raa (#7516) üzenetére

Mr. Teddy
(senior tag)

Mindegy igazából. Felveszem 768*576-ban. Így a 4:3-as VHS képének képaránya is megmarad rendesen, ott megy a 10k kbps is. Screenshottal most nem hülyültem, amúgy mpeg2 volt kiválasztva. Constans bitráta, csúszka 10000-en, 7-es minőség, progresszív kép, 720*576 kezdetekkor.
De képarány miatt maradok a 768*567-nál.
Kipróbálom, ha viszi valami asztali lejátszó, akkor nagyon konvertálnom sem kell utólag.

(#7518) daginyomigec

daginyomigec
(újonc)

Sziasztok!

Kérlek Benneteket, valaki segítsen.

Szóval egy Leadtek DTV1800 H kariról lenne szó.
Az volna a kérdésem, hogy AGP-s Pentium 4-hez jó-e ez?

Köszönöm előre is a gyors választ.

Üdv! :)

[ Szerkesztve ]

(#7519) daa-raa válasza daginyomigec (#7518) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Miért ne lenne jó?

(#7520) fradi81 válasza daginyomigec (#7518) üzenetére

fradi81
(PH! addikt)

Ha van benne működő PCI akkor jó lesz :)

Linux Mint / Dropbox tárhely: http://db.tt/35hfg1U

(#7521) feri555

feri555
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok! Egy kis segítség kellene... Leadtek TV2000XP Experten,hogyan tudok hangot varázsolni Win7 alá,anélkül hogy külön összekötném a hangkártyával? Global tökéletesen megy Win7-el. :F
Köszönöm.

(#7522) bzoley válasza feri555 (#7521) üzenetére

bzoley
(Szakértő)

Sehogy.

(#7523) feri555 válasza bzoley (#7522) üzenetére

feri555
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Értem,nagyon jó. :( Köszi,akkor kell hozzá kábel.

(#7524) daa-raa válasza feri555 (#7521) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A korai Expertek nem támogatnak PCI audiot. Ezért csak átkötéssel működnek. Mi ezzel a probléma? A mai napig a legmegbízhatóbb megoldás. amelyik meg támogatja, annál működik is, nem kell hozzá semmi hókusz-pókusz.

(#7525) feri555 válasza daa-raa (#7524) üzenetére

feri555
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A probléma az, hogy a lapomra nem lehet kivezetni,így gyártanom kell egy kábelt és hátra vinni a hangbemenethez...

(#7526) daa-raa válasza feri555 (#7525) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Kb öt perc munka.

(#7527) feri555 válasza daa-raa (#7526) üzenetére

feri555
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Persze,nincs is ezzel gond,csak gondoltam megkérdem hátha van más megoldás is... :)

(#7528) DonThomasino

DonThomasino
(PH! addikt)

Leadtek dtv2000 h plus
PVR2 2.0 .3 33.

Analog video eszköz : Winfast DTV 2000 H plus Video CApture
Analog audio eszköz: Winfast DTV 2000 H plus Video CApture
Hangkártya: SB x-fi extreme music

Analog TV -n néha zajos lesz a hang eltorzul, nagyon zavaró érthetetlenné válik.
Teljesn véletlenül pár másodpercre aztán megjavul.

Mitől lehet?

DT

[ Szerkesztve ]

"I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#7529) goofy1984

goofy1984
(újonc)

Hello!

Új TV tunert szeretnék venni, mivel már meguntam, hogy a 6 GB RAM-ból csak 3-at használhatok (100%-os proci terhelés 1 magon).
A problémás tuner: Winfast TV2000XP Expert
Olyan kártyát szeretnék venni , ami megfelel ezeknek a követelményeknek:
- PCI-os (a videokártya elfoglalja a PCI-E-t a vastagsága miatt)
- nincs gond a driverrel 4 GB-nál több memóriánál (Win7 x64, 6 GB RAM)
- analóg kábel TV vétel
- ne a legolcsóbb fajta legyen
Kérlek titeket, ajánljatok valami jó kis kártyát, ami ezeknek megfelel. Köszi.

(#7530) daa-raa válasza goofy1984 (#7529) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Hello!

PCI-osban vagy nagyon elavultat kapsz (NXP SAA7131/7134), amik tipikusan alsó kategóriába pozicionáltak. Vagy a Conexant problémás chipjeivel szereltet, ezzel meg ott vagy, ahol a part szakad. Van kivétel is, pl a Leadtek PVR3000 Deluxe. Ez mentes ezektől a problémáktól (használtan 7k körül lehet találni egy-két példányt).

A PCI-os termékvonallal láthatóan nem foglalkozik már egyik gyártó sem érdemben. Támogatás szintjén főleg nem.

Milyen alaplapba menne?

(#7531) goofy1984 válasza daa-raa (#7530) üzenetére

goofy1984
(újonc)

Asus P6T

(#7532) daa-raa válasza goofy1984 (#7531) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Hány videokártya van a gépedben, hogy a négy PCI-E-ből egy sem szabad?

(#7533) Mr. Teddy

Mr. Teddy
(senior tag)

Sziasztok!
Az miért lehet, ha huffyuv kodekkel veszek fel anyagot külső forrásból, akkor egy idő után elkezdi azt csinálni, hogy megáll a kép, majd fut, leáll, fut, és ez a felvételen is így lesz.

(#7534) bucilali válasza goofy1984 (#7531) üzenetére

bucilali
(fanatikus tag)

Hali!

A daa-raa által említett PVR 3000 Deluxot nyugodtan megveheted 7 k-ért. Nem fogsz csalódni benne, igen kiváló kis kártya. Ilyet használok egy régi A8N-SLI lapban 4GiB rammal, WIN7 x64 alatt. Nekem szerencsém volt anno 1 éve. Akkor itt a PH-n vettem 5 k-ért. Soha rosszabb tunerkártyám ne legyen. Analóg kábelTV-t fogok vele. Szuper jó kis szerkezet.
Csak ajánlani tudom.

Üdv: bucilali

Ha nem megy, eröltesd!-Ha eltörik, úgyis ki kellett volna cserélni....(Murphy); Egy perc hosszúságát az határozza meg, hogy a WC ajtó melyik oldalán vagy...

(#7535) Mr. Teddy válasza Mr. Teddy (#7533) üzenetére

Mr. Teddy
(senior tag)

Hihetetlen, hogy semmi nem jön össze. Mégiscsak 720*576-ban kéne átvennem az anyagot, de ekkor amit lentebb írtam mpeg2 10000kbit/s-es beállításnál csupán 7000kbit/s-et csinál.

Tudja valaki, hogy lehet másik mpeg2 encodert használni a pvr2-ben? Ami engedne nagyobb bitsebességet is?
Vagy amit előző hsz-ben, huffyuvval a probléma, hogy periodikusan megáll a kép, majd megy, megáll, megy.

(#7536) daa-raa válasza Mr. Teddy (#7535) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A beépített MJPEG codec-et kipróbáltad már?

Egyébként most nézem, hogy CBR tényleg rosszul működik a codec. Viszont ha VBR-re állítom és a megcélzott és a maximum bitrate is 10000kbps, akkor simán 10Mbps-mal vesz fel.

(#7537) Mr. Teddy válasza daa-raa (#7536) üzenetére

Mr. Teddy
(senior tag)

Most nyomtam egy restartot, így a huffyuv nem kezdett ugrálni, 3 percet simán átvett. Mjpeg-et is próbáltam még, aztán döntöttem az mpg mellett, kicsit nagynak tartottam az mjpeget, bár a huffyuv se kicsi most.

Kipróbálom a VBR-t ahogy írtad, lehet az lesz a befutó.

(#7538) Mr. Teddy válasza Mr. Teddy (#7537) üzenetére

Mr. Teddy
(senior tag)

Még ezen a képarány dolgon kattogok, kipróbáltam TV-n a 768x576-os és a 720*567-os videókat, végülis ugyanaz a 4:3 lesz a képaránya. Ami furcsa, hogy amit számítógépen látok alul egy kis részt, az a TV-n már nem látszik. Igazából azt lenne jó megtudni, hogy alapból milyen felbontással digitalizálja a leadtek global tuner chipje a videót, milyen mintavétellel, lehet 720*567-os felbontásra van optimalizálva.

(#7539) daa-raa válasza Mr. Teddy (#7538) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A TV-k minden esetben levágnak a képből minden irányban 20-50 pixelnyit.

A 720x576 az iparági szabvány a digitális technikában. A sorok számából és a sorok hosszából 768 képpont adódna, de ezt úgy sem használja ki semmi. A chip maga a teljes analog tartalmat digitalizálja, emiatt lehetséges egyáltalán a 768x576-os felbontás használata. (Hw encoderek viszont ezt a felbontást nem támogatják, csak és kizárólag 720x576-ot.)

(#7540) goofy1984 válasza daa-raa (#7532) üzenetére

goofy1984
(újonc)

1 :)
Akkor PCI-E-es kártyákból miket ajánlanál?

[ Szerkesztve ]

(#7541) daa-raa válasza goofy1984 (#7540) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Leadtek PxTV1200, ha kel hw encoder, akkor PxPVR2200. Feltéve ha be tudod őket szerezni. Valami megint nincs rendben az országban, szinte sehol nem tudnak semmilyen tunert szerezni. A disztribek mindenre azt mondják, hogy kifutó termék, még akkor is, ha csak most jelent meg a piacon.

[ Szerkesztve ]

(#7542) goofy1984 válasza daa-raa (#7541) üzenetére

goofy1984
(újonc)

Esetleg olyan, amit be is lehet szerezni? Sehol sincs raktáron, vagy már nem is lesz.
Hibrid is jó lenne, hisz az is tud analógot venni.

(#7543) daa-raa válasza goofy1984 (#7542) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Szétnéztem mostanában egy-két boltban. Ennek az eredménye az előző hsz-om utolsó mondata. Tavaly is volt egy ilyen időszak. A disztribek láthatóan sz*rnak bele.

(#7544) sid87

sid87
(fanatikus tag)

Az iránt érdeklődnék hogy a kártyához adott távirányítóval nem lehet valahogy pl a media player classicot irányítani? gondolok itt a lejátszás és a megállítás +/- hangszín funkcióra. jó lenne ágyból azzal ügyködni :)

Samsung Galaxy SIII (Telenor) [4.1.2][XXEMC2] | Wayteq xTAB 70i

(#7545) daa-raa válasza sid87 (#7544) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Van rá lehetőség. Erre szolgál az újabb PVR2-k mellett levő Remote Mode Manager (RCConfig.exe).

(#7546) sid87 válasza daa-raa (#7545) üzenetére

sid87
(fanatikus tag)

ohh, köszi, még sosem néztem hogy van ilyen is hozzá :O pffff

Samsung Galaxy SIII (Telenor) [4.1.2][XXEMC2] | Wayteq xTAB 70i

(#7547) Atti0925

Atti0925
(tag)

Hali!
Egy alaplapcsere(Giga ep43-ról Asrock H67M-re) következtében a digitális csatornáknak nincs hangja a TV2000 XP Global tvkártyának.Egy scart-rca csatlakozóval van megoldva a digitális csatornák vétele,eddig működött a giga alaplappal,most az Asrockkal nem.A sima analóg csatornákkal nincs gond(kábelen jön).
Mi lehet a gond?Nem megfelelő az új alaplap audió dolgai(bocsi)?

KM900 Black VADM mod by kiski

(#7548) goofy1984 válasza daa-raa (#7543) üzenetére

goofy1984
(újonc)

Itt a Hardveraprón nézegelődtem és találtam néhány kártyát ami talán jó lenne chip ügyileg a 6 giga RAM-hoz. Ha nem nagy kérés, akkor ajánlanál onnan valamit?

[ Szerkesztve ]

(#7549) daa-raa válasza Atti0925 (#7547) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Összekötötted a tunert és a STB-ot hangügyileg is? Ha az analog csatornáknak van hangja, akkor TV módban jól van beállítva a PVR2, és a hangvezérlővel sincs probléma. CVBS módban viszont lehet nincs minden jól beállítva a PVR2-ben.

(#7550) Atti0925 válasza daa-raa (#7549) üzenetére

Atti0925
(tag)

Mint írtam is egy scart-rca kábellel van összekötve az "STB" és tv-kártya(mivel csak scart csatlakozója van az STB-nek),mindenfajta beállítást próbáltam már a PVR2-ben,de többnyire olyanok lettek,ahol se az analógon,se a digitálison nem volt hang.
Nem tudom mit tudnék még állítani?! :F
Még egy dolog,elég rossz lett a hang ezzel az alaplappal,recseg,zörög!

[ Szerkesztve ]

KM900 Black VADM mod by kiski

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Leadtek belső tévétunerek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.