2013. május 22., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Leadtek belső tévétunerek (kiemelt téma)

(#5201) daa-raa válasza Peregrinator (#5200) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A FRAPS egyébként W7 kompatibilis egyáltalán? (A PVR2 28 az.) És miért is kell állandóan futtatni?

Beállításokból pedig az encoderre vonatkozók érdekeltek volna, de a jelek szerint nem számít.

Sianis megtömött egy pónit!

(#5202) Peregrinator válasza daa-raa (#5201) üzenetére

Peregrinator
(tag)

Természetesen (egyenlőre) amint láthatjuk nem az :N Átállítottam a fraps.exe futását XP SP3 kompatibilis üzemmódra, így már újra zavartalanul eggyütt tudnak működni ;)

Azért futtatom, mert szeretem tudni, hogy az állandóan változó, épen aktuális beállítások mellett hogyan teljesít a gépem kedvenc a játékaim futtatása közben.

Egyébként a szoftveres felvételhez én az alábbi maxibeállításokat használom:

Ez nálam sokkal jobb minőséget ad mint a hasonlóan maxizott hardveres beállítás. A gépem bírja, a felvételeket pedig általában csak megnézem és egyből letörlöm, úgyhogy a hely sem számít.

[ Szerkesztve ]

(#5203) cowboy_bebop

cowboy_bebop
(őstag)

Sziasztok!

Én is csatlakoztam a klubhoz egy Leadtek PxPVR2200 tuner kártyával.
Rögtön támadt is két kisebb problémám a PVR2-vel kapcsolatban.

1.) Néhány csatornánál szemcsés a kép. Ha megnyomom ezeknél az "A" billentyűt, akkor jobb lesz a kép, viszont nem lesz hang az adott csatornánál.

2.) Beállítottam a TV-műsorokat, az lhsite-ról letölthető (http://www.lhsite.hu/tv/xmltv.xml) xml alapján. Viszont egyrészt: minden műsort a port.hu-s adatokhoz képest fél óra eltéréssel ír. Másrészt: alul kiírja a két következő műsor címét, középre pedig az éppen aktuális műsor tartalmát, de az épp aktuális műsor nevét nem.

Hogyan lehetne ezeket megoldani?

Minden javaslatot szívesen várok. Köszönöm

(#5204) infectedmann

infectedmann
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Lenne egy olyan gondom, hogy rendelkezem egy WinFast TV2000 XP Global tuner kártyám és egyszerűen ha PVR2 -vel felveszek egy adást nincs hozzá hang. A kép az teljesen tökéletes, de nincs hang. Bár beállítottam a Windowson belül, hogy márpedig a "CD" legyen az elsődleges felvételi eszköz, minden hangerő maximumon, de semmi :(

Alaplap: Gigabyte GA-MA770-DS3 v1.0

Oprendszer: Windows 7 32bit (de amúgy ha jól emlékszem tán XP alatt sem akart működni a dolog)

http://filmuniverzum.hu - http://www.infectedmann.hu - iPhone 4S 16GB (fekete)

(#5205) [rvilike]

[rvilike]
(fanatikus tag)

Végre van Leadtek WinFast Tv2000Xp Expert win7 driver! Juhéé.
http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/download.asp?downlineid=67&pronameid=93&lineid=6&act=3

edit: ja bocs, úgy látom ez csak nekem újdonság :)

[ Szerkesztve ]

(#5206) joecontra válasza infectedmann (#5204) üzenetére

joecontra
(őstag)
LOGOUT blog

Először nekem se volt hang felvételnél. Így állítsd be:

Vonali hangerőre állítsd be "Felvétel vezérlése" és "Audió vezérlése" pontokat.

Nekem így működött.

Üdv,

J

(#5207) daa-raa válasza joecontra (#5206) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

És belső kábellel van összekötve a tuner és a hangvezérlő?

(#5208) joecontra válasza daa-raa (#5207) üzenetére

joecontra
(őstag)
LOGOUT blog

Külsővel.

(#5209) daa-raa válasza joecontra (#5208) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Akkor OK, belső kábel esetén ugyanis ezek a beálítások csak nagy némaságot eredményeznek. Ezen esetben ugyanis a Vonali hangerő helyett a CD hangerő vagy hasonló kell.

infectedmann: A jelenlegi beállításaidról esetleg tudsz mutatni screenshot-o(ka)t? (PVR2 hangbeállítások, W7 mixer, Recording és Playback devices)

[ Szerkesztve ]

(#5210) joecontra válasza daa-raa (#5209) üzenetére

joecontra
(őstag)
LOGOUT blog

Infectedmann azt írta, hogy TV2000 XP Global kártyája van, ahhoz meg külső audio kábelt adnak. Nekem is ilyen van.

Azért linkeltem be a screenshotot.

Üdv,

J

[ Szerkesztve ]

(#5211) daa-raa válasza joecontra (#5210) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Kérdés mikor vette. A kezdeti időkben belső kábel járt hozzá. Sőt, a hivatalos Leadtek oldal szerint ez a mai napig tartozék.

(#5212) infectedmann

infectedmann
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi srácok a kommenteket közben megoldottam.
ÜBERLÁMA hibát követtem el, de ezt betudom annak, hogy elég kevésszer vettem fel eddig TV Tuner karival ;)

Az Analóg Audió Eszköznél nem a Zenei CD volt beállítva ;) ÜBERFAIL xD De hát a hibáiból tanul az ember :D

[ Szerkesztve ]

http://filmuniverzum.hu - http://www.infectedmann.hu - iPhone 4S 16GB (fekete)

(#5213) KergeK@csa

KergeK@csa
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Most vennék egy PVR3000-est, de egyszerűen sehol nem lehet kapni. REngeteg helyen ki van írva, hogy rendelhető, aztán mégsem tudják beszerezni. :(
Valaki tudna tippet adni, hogy hol lehet ilyet ténylegesen venni?

Köszönet előre is :)

(#5214) daa-raa válasza KergeK@csa (#5213) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

[link]

(#5215) KergeK@csa válasza daa-raa (#5214) üzenetére

KergeK@csa
(lelkes újonc)

Írtam már oda, de elkelt.

Sehol nem árulják ezt a kártyát már, Leadtek nem gyártja, vagy hhogy nem lehet sehol sem venni ilyet?

(#5216) daa-raa válasza KergeK@csa (#5215) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A Leadtek gyártja, de nyilvánvalóan nem túl nagy példányszámban. (Ez érthető is, lévén sokkal bonyolultabb felépítésű, mint egy átlag tuner.)

Emellett a magyar disztribek (Kelly-Tech és Cédrus) sem törik magukat, hogy hozzanak belőle.

(#5217) Balu77

Balu77
(senior tag)

Leadtek Winfast PxDVR3200H kari tudja a digis digitális adást fogni? Ha jól tudom DVB-C-n nyomják.

izé

(#5218) Balinov válasza Balu77 (#5217) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

H=Hibrid, analog+dvb-t (mpeg4) Ki nyomja dvb-c-be? upc,digi?hol?

HTC One...Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Nikon D5000 - Bicskás internyet, Nexus 7 32GB Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#5219) daa-raa válasza Balu77 (#5217) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

DVB-T-t tud, DVB-C-t nem.

Balinov: Pl a Digi, ráadásul kódolatlanul.

[ Szerkesztve ]

(#5220) Balinov válasza daa-raa (#5219) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

azt tudom, daa-raa, de ahoz meg a fent emlitett model nem megfelelo

HTC One...Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Nikon D5000 - Bicskás internyet, Nexus 7 32GB Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#5221) Balu77 válasza daa-raa (#5219) üzenetére

Balu77
(senior tag)

Hát akkor nem lessz a Dallas... :DDD

izé

(#5222) daa-raa válasza Balu77 (#5221) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ha digi-ről van szó, akkor egy sima analog tuner elég.

(#5223) cstomi15

cstomi15
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Vettem egy PVR3000 Deluxe kártyát. Beüzemeltem, minden csatornát meg is talált frankón, de akadt pár problémám vele. Az egyik az, hogy ha Hardveres MPEG-2-ben vagy DVD-ben veszek fel, akkor a felvétel olyan, mintha le lenne lassítva. A hang megy normálisan, ebből adódóan el is csúszik a képtől. Másik problémám az lenne, hogy a képet én kicsit furcsának találom, mintha elmosódott lenne, próbáltam a 3-D Y/C vezérlőnél beállítani, de nem igazán sikerült tökéletesítenem a képet. Leginkább a vörös színeknél figyelhető meg, hogy vízszintes csíkok jelennek meg a vörös felületen.

Ezeket a problémákat okozhatják codec problémák, vagy csak rendesen be kellene állítani a cuccot, és akkor menne? Esetleg tudna valaki ajánlani egy frankó 3-D Y/C beállítást?

(#5224) Balu77 válasza daa-raa (#5222) üzenetére

Balu77
(senior tag)

tudom, de azért kipróbáltam vlna. Ellenben az m1, m2 pl. hd-ben jönne, ugyanis a tv-m csk dvb-c-t tud és az m1-hd-re nem ad képet, csak műsorinfót

izé

(#5225) daa-raa válasza cstomi15 (#5223) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az első problémával még nem találkoztam, nem tudom mi okozhatja. Egyenesen DVD-re veszel fel, vagy vinyóra?

A 3D Y/C egy érdekes dolog, jól el lehet vele szórakozni. A 3D NR-t viszont érdemes kikapcsolni, az szokott maszatolódást okozni. Nálam így vannak beállítva.

A vízszintes csíkozódás a deinterlace filter regisztrálatlan mivoltára vezethető vissza. Ezzel újra regisztrálhatod a PVR2 filtereit.

Balu77: És tud az a TV MPEG4-et dekódolni? Mert anélkül nem is fog neked képet produkálni HD-n.

[ Szerkesztve ]

(#5226) cstomi15 válasza daa-raa (#5225) üzenetére

cstomi15
(kvázi-tag)

Winyóra veszek fel egyből. De most, hogy kicsit több időm volt ezzel foglalkozni, kipróbáltam a szoftveres felvételi módokat, ott meg a hang van elcsúszva mindegyiknél. Linkelek egy felvett videót, amit Hardveres DVD módban rögzítettem: [link]

[ Szerkesztve ]

(#5227) daa-raa válasza cstomi15 (#5226) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nálam hibátlanul lejátszódik a file. Próbáld meg nem WMP-vel megnézni, annak problémái vannak a PVR2 által telepített ArcSoft decoder-rel.

(#5228) cstomi15 válasza daa-raa (#5227) üzenetére

cstomi15
(kvázi-tag)

BsPlayert használok, letöröltem pár codecet, amik bezavarhattak, és így már nálam is jól futott. Szoftveres felvétellel még mindig bajban vagyok, azért csúszhat el a hang, mert NTSC-ben vesz vel, nem PAL-ban, de viszont sehol sem találom, hol lehetne ezen állítani.
Észrevettem, hogy a felvett videókon gyorsabb mozgásoknál a szélek becsíkozódnak, erről itt van egy kép. Ez természetes, vagy ezzel is lehet valamit kezdeni?

(#5229) daa-raa válasza cstomi15 (#5228) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A sw codec esetén mi és érzékeltük az fps problémát. Nem tudom lehet-e kezdeni vele bármit is. (Meg nem is használok sw codec-et.)

Ez a sugárzás jellegéből (félképes, más néven interlaced) adódik. Utólagosan kell megszüntetni egy deinterlace szűrővel. A korrektebb lejátszók rendelkeznek ilyennel, illetve ha mkod van, akkor a VGA driver is megteszi neked.

(#5230) troooper

troooper
(kvázi-tag)

hali!
xp global tv. Win7 64bit; legújabb driverek, audiókábel rádugva, mindent drivert 2x felraktam és nincs hang. Ötletek? (xp alatt volt hangja)
THX!

[ Szerkesztve ]

A munka az nem farok, így effektíve állhat napokig is!

(#5231) troooper válasza troooper (#5230) üzenetére

troooper
(kvázi-tag)

megoldva, tárgytalan
Üdv!

A munka az nem farok, így effektíve állhat napokig is!

(#5232) Mikee868

Mikee868
(kvázi-tag)

Üdv!
Van egy TV2000xp expert tunerem de nincs hozzá infra vevő. A gyári jack aljzatra szeretném rákötni nem pedig soros portra mert az másra kéne. TSOP 1738-ot használhatok a jack-re? Ha igen kellene hogy kössem be az infravevő modult egy biztos hogy az árnyékolás a GND :)

(#5233) Mikee868 válasza Mikee868 (#5232) üzenetére

Mikee868
(kvázi-tag)

Megoldottam a vevőügyet csináltam hozzá egyet(ha érdekel valakit leírhatom hogy).
Abban kéne segítség hogy kedvem szerinti sorrendben a pvr2-ben hogy állíthatom be a csatornákat? A time shift nem működik jól mert ha elindítom onnantól kezdve nincs hang. Mi lehet a baj ?
Op rendszer win7 64bit.

(#5234) daa-raa válasza Mikee868 (#5233) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A sorrendet nem bonyolult beállítani: simán oda húzod a csatornát, ahova akarod.

Felvételi eszköz jól be van állítva?

(#5235) toto76

toto76
(tag)

Sziasztok!

Próbálom érthetően elmondani.

Tudom-e nézni a földi, analóg tv adásokat tuner kártyával (leadtek 3200) úgy, hogy nem kapcsolom be a szg-t? (jelenlegi rendszer: antenna -> videó -> tv, így tudom nézni az m1, rtl, tv2. Ehelyett lenne egy htpc-stb-tv kombináció plusz az analóg adás)

Nem tudom így érthető-e?

Köszi
toto

AMD Phenom II X4 965; Noctua NH-U12P; Gigabyte 890GPA-UD3H; 4x2G@1333MHz Kingston; MSI R6970 Lightning 2GB; FSP AU-700

(#5236) bzoley válasza toto76 (#5235) üzenetére

bzoley
(Szakértő)

Kikapcsolt számítógép mellett a benne lévő tuner sem használható.
Ha az STB-t, vagy a kábelt közvetlenül a tévére kötöd, akkor a tévét nézheted.

(#5237) bogyo112

bogyo112
(PH! addikt)

Üdv. minden topiclakónak! :)

Egy kis segítséget kérnék, mert a számítástechnika ezen ágában semmi, de semmi tapasztalatom nincsen.
Az egyik szobánkban van egy UPC Direct műholdvevőnk, a hozzá rendelt 72 cm-es tv-vel. Azon az asszony nézi esténként a léleknyomorító sorozatokat :D
Néha én is szeretnék egy-egy híradót megnézni a másik szobában, ahol a gépemis van,esetleg a helyi tv műsorát bámulni. Másik tv-t nem szeretnék második beltérivel, inkább a PC-be tennék egy analóg/digitális (magyarul hibrid) tunerkártyát. Két Leadteket néztem ki magamnak első körben, a DTV1800H-t, illetve a DTV2300H-t. Földi digitális MPEG-4, illetve a helyi analóg adó vételére lenne szükségem, timeshift, illetve felvételi funkció számomra érdektelen, sőt a távvezérlő sem létfontosságú. Van - jelenleg nem használt - tetőantennám hozzá. Olcsón, jó képminőségű, a későbbi HDTV-adások vételére alkalmas eszközre lenne szükségem. Melyiket ajánlanátok? Esetleg más típussal/gyártmánnyal jobban járnék? PCI/PCIe csatissal járok jobban?

Win7 RC 64bit oprendszert használok.

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#5238) bogyo112 válasza bogyo112 (#5237) üzenetére

bogyo112
(PH! addikt)

Esetleg egy ilyen olcsó holmi is megfelelne a céljaimnak? [link]

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#5239) toto76 válasza bzoley (#5236) üzenetére

toto76
(tag)

Értem. Eddig úgy működött, hogy vettem fel az STB-ról és közben tudtam nézni az analóg adást( a sima lepke antennáról ). Akkor ez most nem fog működni?

toto

AMD Phenom II X4 965; Noctua NH-U12P; Gigabyte 890GPA-UD3H; 4x2G@1333MHz Kingston; MSI R6970 Lightning 2GB; FSP AU-700

(#5240) bzoley válasza toto76 (#5239) üzenetére

bzoley
(Szakértő)

A tuneren egyszerre egy forrást használhatsz. Vagy analóg, vagy dvb-t, vagy STB.

(#5241) toto76 válasza bzoley (#5240) üzenetére

toto76
(tag)

Közben eszembe jutott, hogy jelosztóval el tudom vinni az analóg jelet a tv-re és a tunerre. :)

mod
ha jól értem a korábbi hozzá szólásokat, akkor a tuner távirányítóval tudom kezelni az egész htpc-t? Vagy ahhoz szükséges egy másik távkapcs?

[ Szerkesztve ]

(#5242) daa-raa válasza toto76 (#5241) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az egész gépet biztosan nem. Egeret pl nem fog pótolni.

(#5243) toto76 válasza daa-raa (#5242) üzenetére

toto76
(tag)

Igazából azért kérdezem, hogy mennyire érdemes flancosat venni? Vagy a sima mezei bill+egér megteszi, mert úgy sem használom olyan sokat?

(#5244) modflow

modflow
(senior tag)

A PVR2-ben finomhangolni hogy leeht, mert a TV2 képe iszonyat szarul jön be?
Timegyik módszerrel keresitek a csatornát?
Adaptív, automatikus?

(#5245) cowboy_bebop válasza modflow (#5244) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Control + <- / -> .

(#5246) bzoley válasza cowboy_bebop (#5245) üzenetére

bzoley
(Szakértő)

Nem. Ctrl +/-
A Ctrl </> nálam a képet mozgatja(amin kissé meg is lepődtem, eddig ilyen nem volt)

(#5247) cowboy_bebop

cowboy_bebop
(őstag)

Be lehet valahogy állítani úgy a PVR2-őt, h. alapból sztereó legyen a hang, ne kelljen mindig megnyomni az "S"-t? :U

(#5248) bzoley válasza cowboy_bebop (#5247) üzenetére

bzoley
(Szakértő)

A 2.0.3.xx-esekkel sajnos nem. Korábbi verziókat dvb-t esetén nem ajánlott használni.
Amúgy beállítástól függetlenül a PxDTV2300H-m, és a PVR3000-em is sztereóban szól, hiába mutatja az ellenkezőjét.

(#5249) daa-raa válasza modflow (#5244) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem keresek sehogy, csatornalista alapján kézzel viszek fel minden csatornát. Illetve vittem, aztán elmentettem, azóta csak visszatöltöm ha kell.

(#5250) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Próbáltam keresgélni, de nem sok sikerrel jártam, késő is van. :D
TV2000XP, XP SP3, legfrissebb driver, PVR2
S-Videón kéne VHS kameráról digitalizálni, de már a hangyafoci is zöldes-lilás (VMR, Overlay és EVR módban is), a kamera képén meg még függőleges sávok is vannak, úgyhogy színbeállítási probléma is kilőve, ez így nem az igazi. :) Egy ASUS X550 van a gépben, úgyhogy gyanakodtam a hackelt ASUS driverre is, de referencia Catalysttal is ugyanaz. Valakinek valami ötlete?

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Leadtek belső tévétunerek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.