Hali!
Körülbelül 2 hete fizettem elő a Pannon internet éjjel nappal csomagra!
Tudomásul is vettem, hogy a korlátlan nem teljesen korlátlan mivel p2p kapcsolatok által generált nagy forgalmat sebesség korlátozással büntetik (éppen aktív p2p kapcsolat esetén korlátoznak egész sávszélességre nézve).Ez idáig rendben is lenne!
Jóhiszeműen neteztem! Egyik nap viszont a megszokott sebesség töredéke volt csak meg.
Kipróbáltam egy haverom sim- kártyájával és láss csodát hibátlanul hozta az addig megszokott sebességet.
Telefonáltam is gyorsan az ügyfélszolgálatnak ahol először a rizsa szöveggel próbáltak lerázni, de sikerült kicsikarnom belőlük az igazságot!
Az van, hogy aki extrém nagy forgalmat generál, (jelen esetben ez 15 giga, ami nem egy extrém szám szerintem) azt szépen korlátozzák körülbelül 250KiloBit/sec sebességre körülbelül 2 hétre!
Az itt a bökkenő, hogy ugye bár nem használtam p2p-őt csak youtube meg a többiek meg pár demo játék letöltés (de még ha használtam volna akkor is épp csak arra az időszakra korlátozhatott volna).
Viszont semmit se tehetek mivel az ÁSZF-ben foglalt minimum sebességet eléri! Ezzel megvagyok lőve! Etikátlannak tartom mivel senki sem foglalta le az ÁSZF-ben, hogy ne menj 15 giga fölé mert korlátozunk!
Óvaintek mindenkit a Pannontól!
------- O -------
Információk a szerződés kötbér nélküli felmondásához (a sikeresség nem garantált, de egy próbát megér).
1. Mindenképp' jelezd a problémát a telefonos ügyfélszolgálatnak! 1220 vagy 06 20 2000000. A 1220 hívása Pannon hálózatból díjmentes, a másik szám fizetős, viszont egyből ügyintézőhöz kapcsol -főleg más hálózatból érdemes ezen a számon próbálkozni. A telefonszám és a hat darab számból álló jelszó szükséges a sikeres beazonosításhoz, hibabejelentéshez! (Ez a lépés azért fontos, hogy később tudj a rögzített beszélgetésekre hivatkoni!)
2. Amennyiben többször is korlátozzák a sávszélességet, ismét lehet telefonálni. (Fontos, hogy csak akkor van értelme reklamálni, ha nem terheled folyamatos letöltéssel a hálózatot, mert egyébként hivatkozhatnak az ÁSzF megfelelő pontjaira!)
3. Többszöri korlátozás esetén mehet a levél az Egyedi Igénykezelési Csoportnak.
Elérhetőségük:
- e-mail: ugyfelszolgalat(kukac)pannon(pont)hu,
- fax: 06-1 / 464-6171 vagy
- levél: Egyedi Igénykezelési Csoport, 2045, Törökbálint, Pannon út 1.
Szükségtelen litániával bombázni őket, elég leírni a korlátozás tényét, azt, hogy szerződéskötéskor nem erről tájékoztattak, illetve az ÁSZF sem írja le konkrétan, mikor, mi miatt, meddig korlátozhatnak. Legyen benne még az elérhetőséged, az igényed a kötbér nélküli megszüntetésről, ennyi.
Remélem, segíthettem.
[ Módosította: Viktor0610 ]
Hope for the best, plan for the worst!

KB15-18Gb után aszonták 1 hét
A haver már 30Gb nél tart őt 3hétre korlátozzák majd?