Kérek mindenkit, olvassa el figyelmesen ezt a hozzászólást!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Fáradt gőz
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Fáradt gőz » Kinek milyen a desktopja? (Olvasd el a téma összefoglalót!) (kiemelt téma)Téma összefoglaló
Laccoss
(senior tag)
Ebben megtalálod: [link]

MAC72
(tag)
Ha tudom, hogy arra gondolsz, amiről én beszéltem fentebb, elküldtem volna szívesen.
Nem volt elég konkrét a kérdés.
Egyébként sem gondoltam, hogy rajtam kívül foglalkozik még valaki ezzel a régi órával.
Ahogy olvasgattam, elvesztette már a régi varázsát.
Megint elavult a vas... Új év, új gép! Bár így lenne.
Köszönöm szépen, a "rejtély" megoldva...
Egyszerűen csak vége a skinnek, ez első karakter után. A legegyszerűbb megoldás, ha beszúrjuk bármelyik metert újra a meterek után, és a végére odaírjuk, hogy hidden=1.
Valahogy így néz ki a kritikus rész nálam (itt működik...
)
[bms1]
meter=bitmap
measurename=MeasureSec
bitmapimage="nums.png"
bitmapframes=10
x=140r
y=r
bitmapextend=1
bitmapdigits=2
[bms2]
meter=bitmap
measurename=MeasureSec
bitmapimage="nums.png"
bitmapframes=10
x=140r
y=r
bitmapextend=1
bitmapdigits=2
Hidden=1
Így már mutatja a másodpercet ! Csak a te kedvedért MAC...
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

MAC72
(tag)
Ezt a megoldást próbáltam én is, de lehet, hogy valamit elrontottam közben, mert nekem nem sikerült.
Kipróbálom. 
Egyébként mutatta mind a két számjegyet, amíg string bejegyzés volt, és nem módosítottam képre.
[ Szerkesztve ]

MAC72
(tag)
Működik.
Kicsit pozicionálni kellett, de jó lett végül.

Úgy látom a kettőspont még nincs a helyén majd igazítom.
[ Szerkesztve ]
Akkor jó.... 
Nekem is elcsúszott picit a kettőspont, igazából nem értem miért, de be lehet lőni szépen.
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

MAC72
(tag)
A program ki és bekapcsolásra nem tudsz valamit?

Laccoss
(senior tag)
Futtatásnál értelemszerűen a program exe-jét indítod, bezáráshoz meg talán a Taskkill /IM programexe vagy még van egy /F kapcsoló is a taskkillnek, azzal lehet erőltetni, ha nem zárná be.

MAC72
(tag)
Majd próbálkozom, most kicsit húsvét.
Lányos apuka vagyok, így nem kell végigjárnom a teljes rokonságot a gyerekkel de
azért vannak kötelezettségeim.
Este próbálkozom tovább.

atesz117
(fanatikus tag)

MAC72
(tag)
A bal felső grafikonokról mondanál valamit?
Mit mutatnak és honnan vannak?

F34R
(PH! addikt)
az panel elem és a processor/ memória használatot mutatja (linux)

bAtt001
(őstag)

karlkani
(kvázi-tag)
Igen, jól mondod!
taskkill /F /IM programneve.exe
Más! Ajánljatok legyetek szívesek valami színes ikoncsomagot, mert nagyon unom már a tokent. Lehetőleg sokféle programhoz legyen hozzá ikon. Előre is köszönöm!

MAC72
(tag)
Megcsináltam működik, de csak úgy tudtam, hogy bal egérgombra indít, jobb gombra bezár.
[TV]
Meter=IMAGE
ImageName=Television-Alt.png
W=28
H=28
x=792
y=1014
LeftMouseUpAction=!Execute ["C:\Program Files\WinFast\WFDTV\DVBTAP.exe"]
[!RainmeterRedraw]
RightMouseUpAction=!Execute [Taskkill /IM DVBTAP.exe]
Meg lehet úgy is csinálni, hogy bal egérre indítson, majd zárjon is?
Kikapcsolásnál egy pillanatra felugrik a parancssor ablak. Ez elkerülhető valahogy?
(Valamiért szétcsúszott fentebb a sor Execute és ["C:\ között.)
[ Szerkesztve ]

karlkani
(kvázi-tag)
Már nagyon régen foglalkoztam Rainmeterrel, szerintem azt, hogy bal gombbal induljon és bezáródjon nem megoldható (nem 100%, mondom már rég nem használom a programot). Viszont az megolható, hogy bal gombra induljon, majd dupla bal gombra bezáródjon. A parancs valami doubleleftmouseupaction, ha minden igaz, a többiek majd megmondják a tutit...
A felugró parancssorra nem tudok mit mondani, szerintem nem...

Psychonaut
(PH! kedvence)

karlkani
(kvázi-tag)
Köszi, ránézek... 
LeftMouseDoubleClickAction a keresett parancs
Isten hozott újra itt karlkani!
[ Szerkesztve ]

karlkani
(kvázi-tag)
Jóvanna, mondom, hogy már régen nem használok Rainmetert, csak úgy rémlett, van valami ilyen kapcsoló...
Köszi, amúgy rendszeresen olvasom a topikot... 
Esetleg úgy lehet megoldani, hogy mindkettő leftmouse-szal legyen, hogy csinálsz egy metert, valami láthatatlan képről, ami csak akkor jelenik meg, hogyha rákattintasz (azaz bekapcsolod), és a kikapcsoló parancsot ahhoz a meterhez írod meg.
Remélem érthető.
Nem gúnyból volt ott a mosoly jel... 
[ Szerkesztve ]

karlkani
(kvázi-tag)
Értem, de nem fogom kipróbálni, mert már fentebb is írtam, hogy nem használom már a programot. Tudom, hogy nem, és az is komoly, hogy figyelem folyamatosan a topikot. 

MAC72
(tag)
Köszönöm a sok hasznos tanácsot! 
Most épp a medvém lábujjait programozom. Minden lábujj egy-egy meghajtót nyit és a kis barna foltok (ujjbegyek) felvillannak egy pillanatra kattintásra.
Jobb egérgomb nyomvatartásra meg kiírja a meghajtó nevét mondjuk C, vagy D egyebek.
Még a két sarka nem tudom mit fog nyitni, majd kitalálom.
[ Szerkesztve ]
Ez szép lesz...
Már most látom, hogy nekem tetszeni fog. 
Én is valami ilyesmiból csináltam az első néhány asztalom...
Ha így írod be a sort, akkor talán nem ugrik elő, de én nem próbáltam...
TASKKILL /F /IM amitakarsz.exe /FI STATUS ne RUNNING
[ Szerkesztve ]

MAC72
(tag)
Majdnem kész, csak közben családi teendők.
Nemsokára küldök képet.
Ma erre mentem rá. remélem van aki ismeri.

MAC72
(tag)
No, ilyen lett.
A felső kép mint látható az eredeti talp.
Kicsit módosítottam az init, hogy képekkel tudjam szemléltetni.
A középső képen látható, hogy mi jelenik meg egyes lábakon, ha a jobb egérgombot
nyomva tartom felettük.
Az alsó képen pedig azt szemléltettem, mi látható az ujjakon, ha a bal egérgombot
lenyomom. Persze ez csak egy pillanatra villan fel egy egérkattintás alkalmával.
Bal egér felengedésre nyílik a mappa.
A sarkok még üresek.
A megjelenésen persze még lehetne javítani, de most hirtelen húsvétkor ennyire tellett.
[ Szerkesztve ]
A két talp közötti kapcsolókat ajánlom kicserélni a fehérekre. Az is benne van a csomagban... 
CM10 C3C0 ParanoidJelly 4.1.2.

bAtt001
(őstag)
én nem ismerem hanem egyenesen imádom
várjuk a nyolcadik évadot
Ötletes! Grat !
(Esetleg egy kicsit kisebb betűméret....? Kettőspont utána...?
)
Saját a Lada?
[ Szerkesztve ]

MAC72
(tag)
Persze, még lehet finomítani.
A betűméret nem szempont igazán, mert a betűk csak jobb egérgomb lenyomásakor látszanak, a kettőspont jó ötlet.
Várom az ötleteket, aztán majd szűröm. 
Adamis: A fekete ikonok jobban tetszettek amikor kitettem, olyan eldugottabb.
Azért kipróbálom más színekkel is.
[ Szerkesztve ]

Boxi88
(őstag)
Hello
Lenne egy olyan kérdésem, hogy azt hogy lehetne megoldani windows7-en, hogy a lomtár és a sajátgép megjelenjen a tálcán gyorsindítóként? Mert ha lehúzom az ikont akkor nem azokat rakja oda, hanem a windows intézőt... és sehogy sem tudom kirakni a lomtárt és a sajátgépet... 

MAC72
(tag)

Boxi88
(őstag)
A második link már majdnem jó... csak az a baj, hogy azzal a módszerrel is csak 1 ikont (sajátgép) tudok kirakni, másodikat (lomtár) már nem tudom.... ja és az ikonja sem olyan amilyennek lennie kéne a tálcán 

MAC72
(tag)
Más ötletem nincs, talán a tapasztaltabb kollégák mondanak valamit.
Használj Rainmetert!
Azzal sok mindent meg lehet csinálni. Én egy hete szóltam hozzá először a témához.
Nem bonyolult, hamar meg lehet tanulni.

MAC72
(tag)
Kipróbáltam, működik!!
A második linken lévő leírás alapján a tálcára tettem a lomtárat és a sajátgépet is.
Szerintem akár többet is ki lehet így tenni. Persze az ikonokat meg kell változtatni.
No azt már nehezebb lesz megoldani szerintem, mert két ikont nem tudsz megjelölni neki.
[ Szerkesztve ]

Boxi88
(őstag)
Igen, alakul, már csak az a baj, hogy a lomtár, nem jelzi ha kerül bele szemét... ezt még valahogy meg lehet oldani? 
Sírok már annyira várom a 8. at

bAtt001
(őstag)
a hetedik után kicsit visszafogottabb a várakozásom, nem szeretnék csalódni az utolsó évadban
de az biztos hogy örök klasszikus

Psychonaut
(PH! kedvence)
Csinalsz egy uj mappat akarhova, belerakod a Lomtar es a Sajatgep ikonjat, talca zarolasa elol kiveszed a pipat, uj eszkoztar, megadod neki a letrehozott mappat, cim (nev?) elrejtese, szoveg elrejtese, nagy ikonok, majd talca zarolasa, voila.
Itt van egy mai. Igazából csak háttér csere...

atesz117
(fanatikus tag)

Vanir
(fanatikus tag)

Boxi88
(őstag)

pocokxx
és

Psychonaut
Próbáltam, de vagy én vagyok béna, vagy nem lehet megcsinálni rendesen... mert mindig van valami kis gikszer... pl ha sikerül is lerakni, akkor sem váltja a lomtár a kinézetét ha kerül bele szemét... így meg nem úgy funkcionál ahogy kéne... de azért köszönöm a segítséget!