Kérek mindenkit, olvassa el figyelmesen ezt a hozzászólást!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Fáradt gőz
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Fáradt gőz » Kinek milyen a desktopja? (Olvasd el a téma összefoglalót!) (kiemelt téma)Téma összefoglaló
ThuG4LifE
(fanatikus tag)

Daemos
(kvázi-tag)
Hello!
Néztem ezt a progit de nagyon nem tok vele megbarátkozni... :S szeretnék kérni tőled segítséget vagy aki tud abban segíteni hogy nekem is ilyen csíkos legyen, azt nagyon szépen meg köszönném! 
[ Szerkesztve ]

vans?
(őstag)
Daemosnak:
alapnak ez. ismerkedj a Rainmeter programmal ( a rainmeter.net-en vannak segítségek is )
ezek Bopez mester skinjei, a csíkok pedig a [MeterLine] paranccsal vannak. most még lehet, hogy kínainak tűnik amit magyarázok, majd belejössz. csak akkor kérdezz, ha már átrágtad a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
Mi vagyunk a legnagyobbak, hej-hej! | "Women and children can afford to be careless, but not men."

Daemos
(kvázi-tag)
Értem!
Köszönöm szépen az információt, meg próbálok valamit alakítani! 
Thx!! 
Sziasztok
Vans, mi a neve a proginak/gadgetnek amivel kiírod alul a jelenlegi dátumot. Nagyon bejön. 
üdv. D.

vans?
(őstag)
[link] egy fórumtársunk munkája 
az Angle paranccsal tudod állítani a forgásszögét.
@Daemos: hajrá.
Mi vagyunk a legnagyobbak, hej-hej! | "Women and children can afford to be careless, but not men."
Köszi.
Ez a Rainmeter nem jön be, de am nagyon mutatós
üdv. D.

vans?
(őstag)
Mármint nem akarsz Rainmetert használni?
Így igaz. 
üdv. D.

Lui04
(fanatikus tag)

vans?
(őstag)
szíved joga,csak üres marad az életed.
![;]](/dl/s/v1.gif)

3aTi3
(tag)
királyságos. az a l*fasz ott a jobb felső sarokban a háttér része?
én végeztem a feladat oroszlánrészét: üvöltöttem!

vans?
(őstag)
Hm,érdekes. Nekem nem tetszenek ezek a cuccok, de tény, hogy hasznos. A neved alatti babaszerű cucc mire jó?
@3aTi3: mekkora arc vagy már hogy a lókuki szóból a ló részt cenzúráztad ki

Psychonaut
(PH! kedvence)
Windows 7 egyik alapértelmezett felhasználó képe, gondolom link a User mappára.
Ez melyik téma?
http://kefetemap.deviantart.com/
Alapvetően a rendszertől való független használatot nem komálom. Ami olyan anomáliákat eredményez mint például WIN+D(asztal megjelenítése)-kor eltűnik minden alkalmazott cucc, meg alapvetően nyilván lassabb mint egy féligmeddig rendszerbe integrált cucc.
Viszont elgondolkoztam azon, hogy ez a dátumos valamit megírom JS-el windózos gadgettel, amennyiben kivitelehető. De ez csak egy ábránd
üdv. D.

Daemos
(kvázi-tag)
Hogy lehet az időjárás adatait beleszerkeszteni?
Mert én amit mutat linket a yahoo-nal amikor beírom a települést utána nem fogadja el... :S

vans?
(őstag)
http://xml.weather.com/weather/local/HUXX0015?cc=*&unit=m&dayf=6 - ezt írd be az URL-hez, a kódot értelemszerűen átírva a saját városod weather.com-os kódjára.
@LW: nekem semmi gondom vele így sem
miért csak ábránd megírni?
[ Szerkesztve ]

Laccoss
(senior tag)
Az időjárásjelentő ini-be belenézel, lesz ott url-es sor, ott írja hogy melyik időjárásjelző oldalt használja (általában weather.com) elmész az oldalra és beírod a keresőbe a várost. Kidobja a találatot, akkor a címsorba (ahova beírtad a weather.com-ot) keress olyat ami így kezdődik hogy HUXX (pl,. magyarország kódjai) azt pedig beírod vagy a Dest= vagy a url-es sornál oda ahova kell.
Elkéstem
[ Szerkesztve ]

bAtt001
(őstag)
Én sem kedveltem meg hamar a Rainmetert mert első látásra iszonyú bonyolultnak tűnik. Lassan fél éve használom és enélkül már nem igazán tudom elképzelni az asztalomat, annyira hasznos dolgokat lehet vele megvalósítani mint pl. email figyelő azonnal jelez ha új levél érkezett vagy akár a nagyobb digitális óra amit a szoba másik sarkából is tisztán látok. Nagyon régen még kezdeti win7-es időkben használtam az alap gadgeteket de nekem nem tetszenek és hidd el hogy sokkal lassabbak indulásnál is mint maga a rainmeter.
Nem akarom senkire sem ráerőszakolni a programot de megéri elkezdeni az ismerkedést. Azon szoktam mosolyogni amikor testvérem aki tényleg csak arra használj a laptopot amire való, nézi gépemet és mondja hogy jaj de jó ez meg az, nekem is csináld már meg.

Daemos
(kvázi-tag)
Nekem ez van:
Url=http://weather.yahooapis.com/forecastrss?p=#WeatherCode#&u=#Unit#
De ha beírom amit linkeltetek akkor nem jelzi ki az adatokat... :S

vans?
(őstag)
Melyik időjárásjelző programot/skint használod, kezdjük itt?

Daemos
(kvázi-tag)
Az alap Enigma-t amit fel ajánl.
(Moxa Weather)
[ Szerkesztve ]

Laccoss
(senior tag)
Azt át kell írni a vans? által leírtra, és a Huxx0015öt cseréld ki a weather.comról szerzetre.
Keresd meg a WeatherCode részt, és ott is írd bele, a városkódot.
[ Szerkesztve ]

Lui04
(fanatikus tag)
Nem, azt rainmeterhez csináltam. Nem tud semmit, de tetszik 
pincehely: ez
Ráhaladtam a wingadgetes alternatívára. Hát... Nem olyan egyszerű, mint amilyen egyszerűnek látszik
Ugyanis a smooth betűk háttere lilává változik, nem tudja kezelni átlátszó háttérrel. Viszont az átlátszó háttérrel lehet variálni. Ergo, Háttérbe kell írni a betűket. Még jó hogy 12 hónap, max 31 nap és a hétnek 7 napja van. 
De mindent beleadok.
üdv. D.

vans?
(őstag)
hm, jól hangzik kíváncsi vagyok, meg tudod-e csinálni, itt még ilyen gadget-es próbálkozás szerintem nem is volt.

3aTi3
(tag)
ja, portoljunk minden rainmeter skint gadgetre!
Aztán a deviantart legnagyobb slágere lenne a külföldiek számára furcsa nevű Kinek milyen a desktopja ultimate gadget pack pro 2000. 
tired of using a difficult-to-learn program to customize your desktop?
don't want to mess with mighty ini files?
it's now here! try the new KMADUGPP 2000! download it now!
[ Szerkesztve ]
én végeztem a feladat oroszlánrészét: üvöltöttem!
Még a nap működni fog a hét napja.
De lehet átnyúlik a következő nap 0. órájába
üdv. D.

vans?
(őstag)
Ez a háttér döfi. Megosztod a közönséggel, ha szépen kérem?
üdv. D.

vans?
(őstag)
Hogyne.
: [link]

Daemos
(kvázi-tag)
Nem tudom beállítani az időjárást... :S
Hiába meg van a kód meg amit adtatok linket ha beállítom nem mutat semmit
Ha rámegyek az Edit Skin-re ott hol kell átírni? és mit?
[ Szerkesztve ]
Köszi.
Jelentem működik. Éjfélkor(+- 10 perc) publikálom munkásságom. 
Holnap folyt köv! 
üdv. D.
Csak sikerült elkésnem.
Telepítéssel még gondjaim vannak.
Be kell másolni az appdata/local/microsoft/windows sidebar/gadgets mappába.
Íme a béta verzsön!
üdv. D.
Egy kis ízelítő:
Mint mondtam, holnap jön a hónap, nap
üdv. D.

vans?
(őstag)
Hajrá.
Ez sokaknak hasznos lesz, akik nem akarnak a Rainmeterrel szarozni, hanem inkább gadgeteket használnak. (sosem fogom megérteni őket
)
@zseko: ugyanabban a másodpercben írtunk. pacsi
[ Szerkesztve ]

Bopez
(fanatikus tag)
Király lett!
Majd egyszer megértem mért jó ez a gadget...
Adig jó nekem a rainmeter...
Csak így tovább!
Power of HardverKER...
Ha már belevágtam a dologba, lehet úgy csinálom meg, hogy lehessen igazítani jobbra, balra, középre, hogy mindenki(ha valaki rávetemedve
) úgy rendezze, ahogy neki kényelmes. 
Kipróbáltam, nem nagy kunszt.
üdv. D.

Laccoss
(senior tag)
Esetleg ha belefér, egy betűméret, és betűtípus állítási lehetőség, és akkor tényleg remek lesz
[ Szerkesztve ]

Mieza
(fanatikus tag)
Mintha rainmeter lenne. 
Csak ezt még bonyolultabb egy egyszerű felhasználónak módosítania, mint egy rainmeter-es ini-t. 
Meg kicsit nagyobb a memóriaigénye.
De azért hajrá! 

vans?
(őstag)
Ha testreszabhatóvá teszi, ahogy írta, akkor viszont könnyebb lesz az átlagusernek, mint az .ini-ben turkálni.
Helló!
Kérnék szépen hátteret, meg rainmeter skineket ha lehetséges! 

Mieza
(fanatikus tag)
És akkor hol az alkotói szabadság? 
Egyébként meg egy jól megírt ini elején a változókat könnyebb átírni, hiszen mindegyiket lehet "magyarosítani", így egyértelmű, hogy mi mit fog megváltoztatni.