2013. június 20., csütörtök

(#1) donpe

donpe
(fanatikus tag)

Aktuálissá vált egy új topik létrehozása a Kindle Touch rajongók, tulajdonosok számára.

Bővebben a Touchról -

Amazon

Magyar nyelvű Touch vs Kindle 4 összehasonlítás

CNET Editors' Review

Ha valaki már rendelkezik ilyen készülékkel vagy tervez ilyet venni az itt megoszthatja tapasztalatait.

[ Szerkesztve ]

(#2) donpe válasza donpe (#1) üzenetére

donpe
(fanatikus tag)

Az enyém elvileg a jövő héten érkezik, a 99USD-s special offer-es változat. :)

Ha valaki tud hozzá minőségibb, de gazdaságos tokot hozzá Magyarországról, az jelezze!

[ Szerkesztve ]

(#3) Tyon

Tyon
(újonc)

Nekem is Touch van, 2 hete kb. Tetszik:)
Btw a fenti cikkben rosszul van megadva az olvasható formátumok, doc-ot pl. nem olvas.

(#4) donpe válasza Tyon (#3) üzenetére

donpe
(fanatikus tag)

Egyébként mennyire használható a touch screen? Illetve le lehet valahogy zárni? Vagy olvasás közben nem ér bel az ujjad?

Az enyém csak a jövő hétn érkezik. :U

(#5) Tyon válasza donpe (#4) üzenetére

Tyon
(újonc)

Sztem teljesen rendben van, minden tekintetben jobb, mint a gombos/joystickos, egy dolgot kivéve: olvasás közben néha beleér az ujjam, illetve nem tudom megfogni az ujjammal pl. a képernyő közepén, vagy ahol kényelmes lenne, az pedig nagyon jó lenne.
Lezárni csak az alján lévő alvó gombbal lehet, de akkor meg olvasni nem lehet:D

(#6) donpe válasza Tyon (#5) üzenetére

donpe
(fanatikus tag)

:F Szinte éreztem, hogy ez probléma lehet. Jól jött volna rá az a lapozógomb, meg egy kis touchscreen zár. Ha az anyanyelveden olvasol, úgysem fogsz szótárazni. ;)

(#7) Bobektt

Bobektt
(újonc)

Sziasztok!

Nekem is touch van és szerintem remek készülék! Teljes mértékben meg vagyok vele elégedve.
Sikerült megcsinálnmi rajta a külföldi blog-on olvasható manuális landscape módot, így a szélesebb méretét kihasználva is lehet rajta olvasni.
Igaz, hogy szívesen megszabadulnék a reklámoktól! Szebb háttérképekben is tudnék gyönyörködni, de majd csak születik egy egyszerű megoldás erre is :K

ps.: a kezem nem zavar olvasás közben, sőt néha még lustának is érzem magam amikor be kell nyúlnom és lapoznom kell :)

[ Szerkesztve ]

(#8) donpe válasza Bobektt (#7) üzenetére

donpe
(fanatikus tag)

Wowowo!
Csak beindul a topik. :DD Szóval melyik is az a külföldi blog? Ez szerintem mindenki számára nagyon hasznos infó lenne. :R

(#9) Bobektt válasza donpe (#8) üzenetére

Bobektt
(újonc)

itt találhattok elég sok mindent :)

http://www.mobileread.com/forums/search.php?searchid=5772313&pp=25

egészen pontosan a screen rotating:

http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=164828&highlight=touch

[ Szerkesztve ]

(#10) donpe válasza Bobektt (#9) üzenetére

donpe
(fanatikus tag)

Köszi!!! :R Ez hasznos! :C

(#11) Bobektt válasza donpe (#10) üzenetére

Bobektt
(újonc)

igazán nincs mit :)

arra viszont kíváncsi lennék hogy melyik az ideális KT védő tok, mondjuk világítással.....

(#12) donpe válasza Bobektt (#11) üzenetére

donpe
(fanatikus tag)

Hát gondolom a 60 dolcsis az amazonról :DDD

(#13) Bobektt válasza donpe (#12) üzenetére

Bobektt
(újonc)

arról azt hallottam hogy a bőr nem igazán bőr hatású és a fedlapja nagyon vékony. Nem tűnik erősnek, pont ami védené a kijelzőt.
Ha valakinek van ilyen, akkor szívesen venném ha megcáfolna......:)

(#14) Bobektt

Bobektt
(újonc)

és még egy kis hasznos :K

http://wiki.mobileread.com/wiki/Kindle_Touch_Hacking

(#15) donpe

donpe
(fanatikus tag)

Megérkezett végre a kicsike!!! :DD

Most regelem. Első benyomások jók. :B

(#16) Bobektt válasza donpe (#15) üzenetére

Bobektt
(újonc)

Hajrá! :C Sok sikert hozzá! ;)
Én ma fejeztem be a tok elkészítését. Tényleg érdemes saját kézzel csinálni, saját 5letek alapján :) (már csak egy led lámpát kell szereznem)

ps: teljesen konfortossá tehető a manuális landscape móddal és a saját háttérképpel!
igazán jó darab!!! lassan kell vennem egy másikat, mert a családban 1db nem elég :N

(#17) donpe válasza Bobektt (#16) üzenetére

donpe
(fanatikus tag)

Grat a tokhoz! :R

Nem akarsz a készítésről bővebben írni? Hasznos lenne itt sokak számára. ;)

(#18) Bobektt válasza donpe (#17) üzenetére

Bobektt
(újonc)

Egy régi könyvet alakítottam át egy bőrtokba csomagolva. Még az illata is a régi könyvek illatát árasztja :)
Szívesen töltök fel képet, de úgy tudom nem lehet felrakni ide a fórumba (egyenlőre)

[ Szerkesztve ]

(#19) Oldman2 válasza Bobektt (#18) üzenetére

Oldman2
(őstag)
LOGOUT blog

Ide nem, de máshová nem tiltja senki. Linket meg tudsz utána beszúrni egy hozzászólásba...
:-)

SAMSUNG™ Galaxy S II GT-i9100 CM 10.1 NIGHTLY 2000mAh, SAMSUNG™ Galaxy S GT-i9000 CM 10.1 NIGHTLY, iPad 2 16GB WiFi, Akár 20GB tárhely: https://copy.com?r=nCR2Tj

(#20) Bobektt válasza Oldman2 (#19) üzenetére

Bobektt
(újonc)

közkívánatra :)

https://plus.google.com/photos/111546126344238702938/albums/5698691750874326769

(#21) Bobektt

Bobektt
(újonc)

frissítés: Kindle Touch Software Update Version 5.0.3

http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_rel_topic?ie=UTF8&nodeId=200790650

[ Szerkesztve ]

(#22) Oldman2 válasza Bobektt (#20) üzenetére

Oldman2
(őstag)
LOGOUT blog

Ez egy szabályos link itt a fórumon.
:-)

A tok egyébként számomra nagyon tetszetős! Gratula!

[ Szerkesztve ]

SAMSUNG™ Galaxy S II GT-i9100 CM 10.1 NIGHTLY 2000mAh, SAMSUNG™ Galaxy S GT-i9000 CM 10.1 NIGHTLY, iPad 2 16GB WiFi, Akár 20GB tárhely: https://copy.com?r=nCR2Tj

(#23) donpe válasza Bobektt (#20) üzenetére

donpe
(fanatikus tag)

Nem semmi tok! :R

Zseniális. :) Elképzelem, ahogy előkapja az ember a repülőn, kinyitja és nézi a többi döbbent arcot. :D

(#24) Bobektt

Bobektt
(újonc)

Thx a lot! :R

(#25) Fonos

Fonos
(újonc)

Nálam mostanában elfogytak a reklámok. :F Annak ellenére, hogy rendszeresen csatlakozok wifire, gyakran a standart képernyővédő jön be azza la szöveggel, hogy " Please connect wirelessly to download the lates Special Offers"

Más tapasztalt hasonlót?

harmaskonyveles.hu Podcast könyvekről, képregényekről.

(#26) donpe válasza Fonos (#25) üzenetére

donpe
(fanatikus tag)

Bizti, hogy csatlakozol a nethwz? Nekem csak akkor csinál ilyet, ha nem csatlakozom.

(#27) Fonos válasza donpe (#26) üzenetére

Fonos
(újonc)

Igen, 100%.

A view special offer alatt csak 2 amazonos reklám van.

(#28) donpe válasza Fonos (#27) üzenetére

donpe
(fanatikus tag)

Hát nem tudom. Én csekkoltam és nekem folyamatosan jönnek újak is. :U

(#29) rolywrx válasza Fonos (#25) üzenetére

rolywrx
(tag)

Nekem 2 napja van meg a gép, de valóban gyakori az ilyen.
Tegnap este engem is ez a kép fogadott folyamatosan és ilyenkor csak 1 féle háttérkép marad, nem változik.
Ma reggelre frissült, és már valóban jöttek a könyvajánlatok.

Egyébként nekem szimpatikus a Touch, sokáig vacilláltam, hogy a sima vagy ez legyen.

Nem bántam meg, sokkal gördülékenyebben kezelhető, tegnap felraktam rá az 5.0.3 FW-t.
Érezhetően dobott a sebességen.

A jailbreak-et még nem léptem meg, bár valószínűleg nem sokáig lesz így. :) De az 5.0.3 frissítés miatt kicsit várnom kell vele, mert ezen még nem működik.

RolyWRX

(#30) zuzu000 válasza rolywrx (#29) üzenetére

zuzu000
(őstag)
LOGOUT blog

Hogy kell szoftvert frissíteni? Vagy hogy nézem meg, melyik van fent rajta?

Ne csalj! Ne lopj! Ne hazudj! - A Kormány nem szereti a konkurenciát

(#31) rolywrx válasza zuzu000 (#30) üzenetére

rolywrx
(tag)

Itt a hivatalos oldalon megtalálsz mindent:

http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?ie=UTF8&nodeId=200790650

vagy googleba: kindle touch 5.0.3

RolyWRX

(#32) zuzu000 válasza rolywrx (#31) üzenetére

zuzu000
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi :R

Ne csalj! Ne lopj! Ne hazudj! - A Kormány nem szereti a konkurenciát

(#33) nemethand válasza zuzu000 (#32) üzenetére

nemethand
(újonc)

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy akiknek van, ők honnan/hogyan szerezték be a Kindle Touch-ot, mert hogy nekem az Amazon-ról direktbe nem sikerült.

kösz.

(#34) rolywrx válasza nemethand (#33) üzenetére

rolywrx
(tag)

Szia!

Ha érdekel a Kindle Touch, akkor elvilekben tudok segíteni.

Hivatalosan itthonra nem rendelhető a Touch egyenlőre semmilyen formában.

Írtam privát üzenetet. ;)

RolyWRX

(#35) donpe válasza nemethand (#33) üzenetére

donpe
(fanatikus tag)

Kel egy jó barát aki elhozza! ;)

(#36) Fonos

Fonos
(újonc)

Úgy tűnik, hogy megszületett a módszer a 90 fokos elforgatásra (landscape mode) :DD

Bemutató:
http://www.youtube.com/watch?v=PR4H1F4Ghsw

Leírás:
http://blog.the-ebook-reader.com/2012/01/13/how-to-get-landscape-mode-on-kindle-touch-video/

(#37) rolywrx válasza Fonos (#36) üzenetére

rolywrx
(tag)

A megoldás a jailbreak-ből jön, de egyenlőre azért van néhány hátránya is, a használat során. Én végül a jailbreak helyett, az új 5.0.3 FW-t választottam még. :)

Könyveket ki hogy konvertál?

Én az alábbiakból indulok ki:

1. doc - mobipocket creator - prc : ez a legtisztább, néhány formázási szabály betartásával

2. pdf - abbyy finereader (mert a pdf-ből a simán kiszedett szövegben, minden sor végén soremelés van, kézzel javítani kicsit gáz...) - doc - mobipocket creator - prc

3. ha sietek, akkor az Amazontól kapott saját@kindle.com címre bármilyen (doc, pdf, akármi ) formátumot elküldessz és szépen leszinkronizálja a Kindle-re.

RolyWRX

(#38) Fonos válasza rolywrx (#37) üzenetére

Fonos
(újonc)

Nem kell hozzá jailbreak.

Mától itthonra is lehet rendelni Kindle touch-ot az Amazontól. 139 USD az induló ár + szállítás+áfa

(#39) rolywrx válasza Fonos (#38) üzenetére

rolywrx
(tag)

Maga az MP3 meta adatai módosítják a rendszert ezzel a résszel, ahogy olvastam, tehát végülis maga az eljárás az-az. :) Csak külön erre korlátozva.

---

Végigkattingattad, hogyan jön ki itthonra szállítással, meg mennyi adó és vám jön ki?
Kiváncsi lennék mennyi a vége. Sztem valahol 200 USD körül lehet a vége.

RolyWRX

(#40) Oldman2 válasza rolywrx (#39) üzenetére

Oldman2
(őstag)
LOGOUT blog

Annyi idő alatt míg megkérdezted, meg is nézhetted volna...

Ez a jelenlegi végeredmény kis hazánkba rendelve:

Order Summary
Items: $139.00
Shipping & Handling: $20.98
Total Before Tax: $159.98
Estimated Tax To Be Collected: $0.00
Import Fees Deposit $40.00
Order Total: $199.98

(#41) rolywrx válasza Oldman2 (#40) üzenetére

rolywrx
(tag)

Akkor nem tévedtem nagyot. :)

RolyWRX

(#42) Oldman2 válasza rolywrx (#41) üzenetére

Oldman2
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnos nem.

(#43) rolywrx válasza Oldman2 (#42) üzenetére

rolywrx
(tag)

Igen, ennél azért van jobb forrás, ha valaki elviseli a special offer verzió kevéske reklámját. :DD

RolyWRX

(#44) salapp válasza Bobektt (#20) üzenetére

salapp
(senior tag)

Jó ez a topik.
A tok nagyon korrekt, gratula.
Nekem is az új Touch van.
Maga az olvasó szuper, tökéletesen olvasható, még a legkisebb betümérettel is, annyira jó ez az új e-tinta.
Igazából csak a landscape-elforgatósdit hiányoltam, de már én is megtaláltam magam is az mp3-ként feltehető megoldást, ma este majd kipróbálom.
Én még annyit mondanék, hogy a pdf-eket érdemes egy OCR-programon átfuttatni, és kikapni belőlük a felesleges fejlécet/oldalszámokat, így máris csak a szöveget/ábrákat tartalmazó rész marad.
Régen rengeteget olvastam, most ezzel a kütyüvel ismét rákaptam. Ráadásul csomó szakcikk/tanulmány/stb van, amit nyomtatott formában el sem érnék, és a notebookon kéne olvasnom, de így sokkal kellemesebb a szemnek.
I am not Mr. Smith, and I am very happy.
Viszont a hazai számteches boltokban elérhető árak nem túl szimpik. (Ismerek olyat, khm, akinek biztonságos szállítással, fekete műbőr, de kulturált tokkal együtt a reklámmentes Touch 39,6K-ban állt meg, a neten magyar boltnál látom, hogy a special offeres Touch magában már 48K. Brrr...)

Egy javaslat a használathoz: kitűnően és precízen használható kijelölésekhez, szótárazásnál az érintőképernyős mobilokhoz is kapható, puha végű ceruza, vagy minek hívják. Én egy örököltet használok a géphez, nagyon jól bevált.
Bízzunk az amazonosok frissítéseiben: gyárilag megoldott rotation, saját képernyővédők a nem special offeres verziókhoz, könyvtárunk könyveinek borítóval (is) lehetséges megjelenítése. Nekem kb. ennyi kell a tökéletes olvasóhoz. De sima prc/txt könyvekhez már így is szuper.

[ Szerkesztve ]

...me and julio down by the schoolyard...

(#45) Eligzendra

Eligzendra
(újonc)

Sziasztok

Lenne egy olyan kérdésem, hogy amikor bekapcsolom a képernyővédőt akkor átsejlenek az előzőekben olvasott betűk, főleg a fekete részeknél. Amikor mély hibernációba teszem, kvázi kikapcsolom és elfehéredik a képernyő, tehát semmi nincs rajta akkor is lehet látni nagyon nagyon halványan az előzőekben olvasott szöveg betűi. Ez nálatok is tapasztalható? Nem valami hiba? Olvasáskor amikor lapozok akkor semmi szellemkép nincsen ( be van kapcs a frissítés minden lapozásnál)
Köszi a választ!
Szandi

(#46) salapp válasza Fonos (#36) üzenetére

salapp
(senior tag)

Hi!

Letöltöttem, kizippeltem, extensions mappát simán a kindle-re tettem, aztán az mp3-mat a music mappába.
Nekem nem megy. Ha jól látom, nem indul el az mp3. Van Left Right Up Down nagy billentyű, de nem csinálnak semmit.
Mit szabtam el?

(#47) Efreet válasza Eligzendra (#45) üzenetére

Efreet
(senior tag)

Nem probléma, ez az e-papír működési természete - ezért villogtat teljes fekete-fehért néhány lapozásonként, hogy az ilyen "szellemképesedést" kipucolja. Kikapcsoláskor ez nem fontos, ezért úgy marad.
(a mély hibernációt egyébként nem érdemes használni, csak ha 1-2 hétig biztosan nem fogod bekapcsolni - a normál képernyővédős alvás "kényelmesebb" a rendszernek, és nem meríti jobban az akkumulátort)

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#48) salapp

salapp
(senior tag)

Na, aztán egyszer csinálta, elfordította. Utána meg semmiképpen nem akarta visszaforgatni. Csak a restart hozta vissza a függőleges képet. :W

(#49) salapp

salapp
(senior tag)

türelmetlen voltam, már működik. Bár van, hogy többször kell rányomni, hogy rotáljon.

(#50) gybalint

gybalint
(újonc)

Sziasztok! Én egy keyboardos kindle tulajdonosa voltam már, és nagyon bevált az angol-amgyar szótár, amit valamelyik magyar fórumon találtam és töltöttem le. A kérdés, hogy a touch-on is működik-e vajon ez a program. Valaki próbálta már? Köszönettel!

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.