- Videó stream letöltése
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kanada feltalálta a Netflix-adót
- Musk átirányította a Teslának szánt AI-chipeket
- YouTube
- Ezúttal bennfentes kereskedelemmel vádolják Elon Muskot
- Felfordul a windowsos piac: az Arm megszerezné a PC-s piac 50 százalékát
- Ubiquiti hálózati eszközök
-
IT café
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #597 üzenetére
Az egy szabályozatlan levegö bevezetés, néha kell, begyujtáskor főleg. Vagy oda tudsz bbq gurut csatlakoztatni.
Az enyémen is van.
Kiméred a helyet és kb max kettőt, bár szeletelt husi esetén lehet három is elfér.
Mindet alá tegyed.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #601 üzenetére
Bocsi, lemaradt, de szerkesztettem. Mind alá tegyed. Ha fölé tennéd, a friss levegőtől megváltozna az égés, kevesebb lenne a füst, de megemelkedne a höfok.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Franklin offsetben süt, itt neg uds-röl esik szó épp, nem ugyanaz a kettö.
Ráadásul a vendéglős szmokerei tisztán fatüzelésesek. Nincs bennük tűzrács, és a levegö szabályozása a tűztér ajtóval történik.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #597 üzenetére
A kéményre elfeledtem válaszolni, egyfelől a kinézete design, másfelől meg ők többnyire rendelésre készítenek és akkor felsorolják, hogy mi mindenből lehet választani.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Azért némi füstölőfa kell majd, egyébként a tisztán fatüzeléses a leg autentikusabb. Csak hát egy méretes offsetben egy komolyabb sütés alkalmával elfűthetsz jó pár ezer Ft-nyi fát.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
De ha jól rémlik, te vettél plazma vágót, szóval azzal nem lesz olyan túl bonyolult kivágni, mintha flexel kellene megoldani ugyanezt. Sőt akár készítheted telibe felnyithatóra is, és akkor rakhatsz ide egy kivehető grillrácsot is amin rá tudsz pirítani a húsra. Csak akkor lehet kellene egy csappantyú amivel lezárod a füstölő tartályba menő átvezetést, hogy ne menjen el arra a meleg.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Essejó
Topikgazda
Egy minőségi faszén beszerzési forrás Pesten.
Black Rock Charcoal Group Grade A Restaurant Barbecue Lumpwood Charcoal BBQ & Grill Faszén Gasztro faszén, nem csak vendéglátó egységek számára. Kiválóan alkalmazható nyitott és zárt kemencékben egyaránt. A nagyobb csonkoknak köszönhetően átlag 6-8 óra a hőtartás, ebből adódóan kiválóan alkalmazható természetes BBQ technológiával készülő ételeknél. Több fajta keményfa fajtát tartalmaz, ennek köszönhetően kiváló aromával teszi különlegessé az ezen készült ételeket Keményfa mix: bükk, gyertyán, kőris, tölgy. A termék technikai jellemzői: Carbon content: from 80% to 90% Ash content: to 3% Humidity: to 8%Calorie content: from 8200 to 8400 cal Glow time: about 6-8 hours Fraction: 20 -120mm -not less than 95% Hosszú égési idő, magasabb hőmérséklet és kevesebb maradék hamu a fatípusnak köszönhetően.Lassú grillezéshez és füstöléshez is tökéletes, messziről felismerhető kellemes illatával különleges aromákkal képes megbolondítani a sütnivalókat Árak és szállítási feltételek- 320 Ft/kg- 3200 Ft 10 kg papírzsákos kiszerelésben Budapesten a kiszállítás ingyenes!Személyes átvételre, előre megbeszélt időpontban van lehetőség a 18. kerületben.A vendéglátó egységek, valamint viszonteladói árakról, feltételekről érdeklődjön!Egyéb információért érdeklődjenek az alábbi elérhetőségek egyikén Email: blackrockcharcoal@gmail.com
szegedi.norbert@kodo.hu
Mobile: +36702792312
Facebook: @BlackRockCharcoal BlackRock TeamA viszonteladóknál alkalmazott árak változhatnak az oldalon meghirdetett ártól.A megrendelések leadására és módosítására minden pénteken 12:00-ig kerülnek feldolgozásra. Az ezt követően leadott rendeléseket a jövő heti kiszállítással tudjuk teljesíteni!
Üdvözlettel, BlackRock Team@[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
A savazás értelme az, ha építés közben malteros lesz a tégla felülete a sav a malterban a meszet felbontja, és egy ronggyal letörölhető. A lenolajos átkenés meg kiemeli a tégla színét, szerkezetét - szebb lessz.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Nem, nem ugyanazt árulják, ráadásul előbb voltak vele a piacon, talán tavaly év elején? De nekem eddig úgy rémlett, hogy Erdélyből származik, de lehet tévedek.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #633 üzenetére
Tiszta jó, hogy lehet kapni.
Mondjuk eddig csak olyannal találkoztam ami vagy a beállított hőfokon tartotta, vagy a szondákon keresztül a hőfokokat (rács, és maghő) mérte. Ideje volt egybe rakni a cuccost.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz Peetta14 #636 üzenetére
1? Az kevés. Egy felül, az a kémény az teliben legyen nyitva, és egy lent azon az oldalon ahol a parázs ég. Az alsóval tudod a parázs intezitását szabályozni.
A fantast jó cucc.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Azért az a 100° grillhez kicsit kevés, a bbq hötartománya 110°-120°. Nekem megéri az a +40 Ft/kg, mert nem kell cipelnem a 10kg-os zsákot hanem Pesten ingyen házhoz hozzák. Persze ha lenne kocsi...
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
-
Essejó
Topikgazda
Azt tudtátok, hogy a Dunakanyar nem csak a Dunáról, hanem a Smoking Guns Barbeque szószokról is nevezetes? Néhány évvel ezelőtt, amikor Magyarországra berobbant a barbecue sütési technika, Nagy Tibor és családja megérezte az új idők szelét, elsőként bontott vitorlát és kezdett el BBQ szószokat készíteni. A Dunakanyar szívében található verőcei családi vállalkozás egyedi, semmivel sem összehasonlítható ízeit, a helyben termesztett alapanyagokból kreálják. Mielőtt a BBQ technika hazánkban megjelent volna, a család az Egyesült Államokban élt 4 évet. A hentes és szakács végzettségű családfő, egy BBQ étteremben dolgozott, ahol összebarátkozott az idős tulajdonossal, aki apránként elkezdte átadni a szószkészítés apró titkait. Tibor ezeket a fortélyokat felhasználva, a magyar ízvilághoz igazította a szószait. Elszántságát, miszerint Európa hírűvé teszi a termékeit, mi sem bizonyítja jobban, hogy lehetőség szerint majdnem minden, a kontinensen rendezett versenyre és vásárra viszi a termékeit. Tucatnyi országból állandó megrendelői vannak. Ez nem is csoda, hiszen a kifinomult ízlelőbimbókkal megáldott Nagy Tibor igazi tehetség, aki csűri- csavarja az ízeket. A szószok saját termesztésű paradicsomból, paprikából és fűszernövényekből, termelői méz hozzáadásával készülnek. A füstös ízek eléréséhez, a fűszerpaprikát Hickory fával füstölik. Persze ezek csak az alapok, a szupertitkos összetevőket, sajnos nem sikerült kiderítenem. Nos, akkor lássuk milyen szószok kaphatóak a Smoking Guns BBQ termékpalettáján: Alap lista: Feketeáfonya-fahéj, Zöld dió, Vörösboros-cseresznye, Érlelt kecskesajt-vodka, Wasabi, Whyski, Spice, Hot spice, Extra spice .A Feketeáfonya- fahéj és az Érlelt kecskesajt- Vodka (Ez a két szósz az amerikai világbajnokságon 5. helyezéssel büszkélkedhet) Időről időre szezonális szószokkal is jelentkeznek.Szezonális lista: Alma, Barack, Aszú, Csoki, Kávé, Bull (indiai ízvilággal), Gyömbér, Grill, Zöld fűszer, Eper-menta, Eper-bazsalikom. A szószokon kívül BBQ RUB fűszer keverékeket is készítenek 2 féle ízvilággal. Piros RUB: bükkfán füstölt piros paprika, zöld fűszerek, cukor, só, fokhagyma. Sárga RUB: kurkuma, gyömbér, zöld fűszerek, narancs, cukor, chili. Végül pedig a mester útmutatásait követve, az alábbiak elkészítéséhez ajánljuk a szószokat: Sütés, pácolás, ízesítés , szendvicsekhez, pizzához, mártogatósnak A gyümölcsösöket általában vad, marha, pulyka, bárány húshoz de én rántott sajthoz és Camembert-hez is próbáltam (fenséges).A szárnyasokhoz és a sertéshez nagyon passzol az Alap, Spice, Hot spice , Extra spice szósz. Salátákhoz mindenképpen érdemes kipróbálni a Wasabi, Whyski, csoki, Érlelt kecskesajt- vodka. De ahogy Nagy Tibor a Smoking Guns Barbeque szószok kreátora és megálmodója mondani szokta: Csak a képzelet és a kreativitás szab határt. A fent említett termékeket, szombatonként a nagymarosi piacon megtaláljátok. Érdemes követni a Facebook oldalt, ahol mindig kiírják az aktuális piaci tartózkodásukat illetve rendelhettek is: https://www.facebook.com/smokinggunsbarbecue/
Próbáljátok ki, erősen ajánlott!★★★★★
Kürtös Márton+4
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
-
Essejó
Topikgazda
Nem jól figyeltél Itt készíti a dzsuva leeresztőt.
Azért a linkelt videóban egy kicsit mintha öblösebb lett volna az a kémény kivezetés.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Azt még kifelejtettem az éjjel, hogy ez a smoker kimondottan fatüzeléshez készül. Azért nincs tűzrács és külön huzat szabályzó, hanem az ajtó nyitásával szabályozza a huzatot.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Persze pikk pakk, mert épp ott vágta meg a felvételt. Elkezdi fúrni majd a következő snittnél meg már a második csebret akasztja fel. Valami hegeszthető golyós csapot szoktak oda applikálni, aztán a rögzítés után belül a palást síkjában levágják a felesleget.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Recycled Gas Tank Offset Smoker Build
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Rákérdeztem máshol, szóval valószínűleg marhafaggyúval, de növény olaj is jó, a legszebb színt a lenolaj adja. Átken, max 300°-ra melegít és egy ideig hőntart. Tulképp ez is egyféle seasoning mint a belsejét. Állítólag ősi kovács módszer.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Hogyn tanulható a BBQ link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #718 üzenetére
Sajnálom, hogy így jártál! Megmondomaz öszintét, nekem a bpbbq olyan túl puccos, nem tudtam még magam rávenni, hogy betérjek. Ha kellöen mobil vagy, és belefér az ingerküszöbbe némi távolság Pesttől, akkor én Gyuri7-et javasolnám. Mondjuk nem árt nála sem elöbb telefonon asztalt foglalni. link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Azért azt ne vedd nagyon alapnak, amit az Őrháznak csináltak. Az volt az első mondhatni kisérleti darab. Az Őrház is kinőtte már és másikat használ. Arról nem beszélve. Hogy átálltak a Pit-Box gyártásra. Abban már van anyag meg még hőszigetelt is. Egyébként a sütő falvastagsága segít abban hogy ha van egy kis szél, akkor is stabil legyen a hőfok.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Ez egy kimondottan kicsi szkrény smóker terve. Akkora kb mint egyéjjeli szekrény. Ettöl egy kisebbet láttam amit itthon gyártanak, az 40x40-es alapú, elfér egy lakótelepi erkélyen is.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz kk831228 #728 üzenetére
Az a hely nekem túlságosan celeb, attól mert valaki Séf volt a hajdani Duna Intercontinentálban, és szanaszét van varrva, még egyáltalán nem biztos, hogy tud jó bbq-t sütni.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Ha csak grillezni akarsz akkor végül is nem rossz.
Nekem gyárilag alacsony volt, szóval készült egy beton talp hozzá arra feltettem két zsalukövet, és arra állítottam fel, illetve a kéményét is megtoldottam két pillérkővel. Illetve volt még egy problémám vele. A parázs minden irányba ontotta a meleget, konkrétan ott előtte állva sütötte a hasamat, mondhatni égetett szinte. A vége az lett hogy kerítettem egy akkora vaslemezt ami elfért a rács, és a betonperem közt, mert elviselhetetlen volt a meleg amit kisugárzott.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
-
Essejó
Topikgazda
válasz ManUnited #750 üzenetére
Szia,
Én anno egy sokezres taglétszámú Facebook csoportban olvastam róla, és nekem le is jött. Utána linkeltem itt az oldalt. Az el is kerülte a figyelmem, hogy limitálva van. Ha mindenképp szeretnéd akkor írj rám privátban és megoldjuk.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Mert ez nem normál szekrény, és még csak nem is offset kategoria. Hanem inkább töltény, ám annál jobban pakolható, vagy UDS. Csak ha utána kell pl szenet töltened, nem kell szétpakolni mindent hogy hozzáférj a tüzkosárhoz. Hanem csak alsó ajtó tárulj. Azoknál pedig nem olyan lényeg a falvastagság, csak annyi kell, hogy a hőtől ne vetemedjen el, arra ez meg tökéletes.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Az elkövetőt ismerem személyesen!
Mi több az emlegetett R2D2-ből ettem az első falat BBQ oldalast, és megfertőződtem a BBQ iránti rajongással.Tarrington Hause NADURI szekrény smoker.
Miután szembe találkoztam a BBQ fogalmával, az első pillanatban tudtam, hogy nekem sütnöm kell ilyen húsokat. Gyorsan fel is ugrottam az internetre, eszközt keresni. Hamar boldognak éreztem magam, hiszen 14-15 ezer Ft környékén már kínáltak is egy csinos töltény szmókert. Gyorsan rendeltem is belőle. A sütések is elfogadhatónak voltak mondhatók. Ezt nyilván a kevés tudásomra visszavezethetően írom. Aztán, ahogy az ember egyre inkább elkezd foglalkozni a témával, szembesül a hiányosságokkal. Nagyon gyorsan eljött az a pillanat, amikor éreztem, hogy többre vágyom a kis gagyi töltényemnél.
A Metró áruházban láttam meg a Tarrington Hause NADURI néven futó szekrény szmókerét. Első pillantásra beleszerettem. Éreztem, hogy most hátra hagyhatom a lassan már szégyellt R2D2- mat. Az ára sem volt vészes 38.000 Ft, akciósan. A megjelenése komolynak mondható, elegáns, jól összerakott. Az ajtón szigetelés, több sütőrács, családi méret. Nekem bőven elegendő. Megvettem. A dobozt kibontva érezni a precíz gyártást. Minden passzol, könnyű összeszerelni. A barátok is elismerően kérdezgettek, hogy honnan, mennyiért, mert nagyon f@sza. Én tudtam, hogy a főpróba még bőven hátra van, hiszen nem elég a külcsín, egy sütőnél mégis csak az a legfontosabb, hogyan tudsz vele sütni. A sütés jól sikerült, hamar kiderült, hogy kell bele egy vizes edény, hogy a hőt tudjam szinten tartani. Mivel a sütő belső méretei megegyeznek a GN szabvánnyal, vettem bele egy rozsdamentes edényt a víznek és a lecsepegő zsírnak.
A szmókert azóta is használom, amikor időm engedi, sütök vele. A négyzetes rácsok miatt nagyon gazdaságosan pakolható. Kapacitás kb. 12-16 főre. Próbáltam hidegben is szuper jól tartja a hőt. Erős, hideg szélben több odafigyelést igényel. Ilyenkor ajánlott szélárnyékba tenni. Egy adag brikettel (Weber) kb. 4 órát tud. Az anyag vastagsága 1 mm. A hőmérője pontosnak mondható, +/- 5 - 8 fok, ez természetesen cserélhető, ha egy komolyabbra vágysz. Tapasztalatom szerint stabilan lehet vele tartani a BBQ hőtartományt a 110-120 fok között, de ehhez kell egy megfelelő méretű vizes tartály. A hozzáadott füstölőfa- tartót nem használom, a hickory fát az izzó brikettre szoktam tenni.
Konklúzió:
Ár érték arányban verhetetlen a piacon. A legjobb választás, ha nincs 100+ ezred szmókerre. Könnyen szállítható, csak a lábakat kell levenni róla. Ennyi pénzért ma is ezt venném. Mindenkinek ajánlom, aki a belépő szinten keresgél.
KürtösMárton[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyönyörű autómatricák azonnal gyors országos kiszállítással! PH-soknak 30% kedvezmény!
- Eladó-Kiadó ingatlan táblák , hogy sikeres legyen az eladás! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- noblechairs Hero fekete/piros gamer szék eladó
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Visszapillantó matricák a legjobb minőségben! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs