Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Téma tudnivalók
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!

Hirdetés
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2013-04-24 12:48:40

IT café
dudi6
(tag)
(#9602) Zebu válasza Napfénysüti (#9593) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 12:22:25

Zebu
(őstag)
Vicces az oldal.
Nevezési díj: ingyenes
A díj tartalmazza: blabla
Számlát is lehet kérni 
Giant Rapid 3 2011 L-es méretű fitnesz bringa eladó: http://href.hu/x/jmxb
Sz@rt se ér.
Egy fél cm vastag acélsodrony körül vannak acélcsöből vagdosott darabok, és azok összetoldva. A tolvaj az érintkezési pontokon meghorpasztja a csöveket erővágóval, és fél másodperc alatt elvágja a sodronyt.
A Citadel Brooklin az U lakatok határa, ami már tényleg véd, és megbízható. Nekem is ilyen van. Erővágó nem tesz benne kárt. (el lehet flexelni, de ahova visznek flexet, ott azt könnyebben elvágják, amihez lakatoltad)
Innentől felfele a lakatok már csak könnyebbek, jobb a szigetelésük a csatlakozási pontokon és nem zajosak a rázkódó biciklin, és komolyabb zár van benne, de már ebben se egy egyszerű "A" kulcs van.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
(#9604) Napfénysüti válasza Zebu (#9602) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 12:36:34
Ezt én is néztem de nem jutottam dűlőre. Mindegy nevettem egy jót.
Ha tudok szerezni sisakot akkor lehet áttekerek és megnézem.
New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! 6gen Honda Civic VTi EK4&B16A2 :)
(#9605) Zebu válasza Napfénysüti (#9604) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 13:08:21

Zebu
(őstag)
Kiváncsi vagyok milyen lesz és milyen bringákkal indul majd a nép!
(#9606) Napfénysüti válasza Zebu (#9605) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 13:13:32
Lehet nem sok montis lesz de én csak nekivágnék.
Úgy néz ki pont ráérek.
New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! 6gen Honda Civic VTi EK4&B16A2 :)
(#9607) N.GÁBOR válasza Napfénysüti (#9606) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 13:42:14

N.GÁBOR
(fanatikus tag)
Ej, mi is mennénk nagyon szívesen, csak elég messze van. Nagyon jó lenne egy könnyed kis túrának.
Be kellene szerezni egy kerékpártartót a kocsira.
May the force be with you!
(#9608) Napfénysüti válasza N.GÁBOR (#9607) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 13:44:56
Kerékpártartóról már érdeklődtem a márkám topikjában de mit ne mondjak nem kis összeg. Ha 2 bringára számolom és nem akarok gagyit venni akkor 50-60k körüli összegre jön ki zusammen. Talán majd jövőre veszek. 
Igen ez használt és tökéletesen működik.
A vezetékes órától való félelmet meg nem értem. Az fékbowdenházra/ fékcsőre kell tekerni, és nem fog elszakadni.
Úgy volt felrögzítve, de a kormány annyira kitekeredett, hogy kitépte valahogy. Lehet kicsit kevés volt a ráhagyás.
Viszont, ha magasfesz vezeték alatt tekersz el, akkor meg fog zavarodni, ahogy bármelyik megkattan, ha nem digitális, kódolt jellel kommunikál
Analóggal kommunikál, épp ettől félek. Milyen gyakoriak az ilyen zavarok? Mert ha csak nagyon ritka az nem baj, de ha gyakori akkor értelmetlen az egész.
Esetleg aki rendelkezett/ik vezetéknélküli analóg órával, az írhatna erről a jelenségről.
[ Szerkesztve ]
Eladó Audio Technica ATH-M50S: http://t7.hu/0ewi

dqdb
(őstag)
haveromnak ilyen van, azt mondta a boltban ezt ajánlották neki a 300 e-s bicajához
Haverod sürgősen szerezzen be másik lakatot, és keressen másik bringaboltot is egyúttal.
Budapesten kint a folyosón tárolnám.
Ezt határozottan nem ajánlom, maximum akkor, ha a folyosót külön vasajtó védi. Saját tapasztalat: zárt lépcsőház, kétfajta zárral védett saját tároló, bringa benne szintén lezárva egy Abus Bordo 6500-zal, mégis elvitték.
Az ajánlott belépőszint az említett Citadel, árban az alatt csak vicc van, nem lakat. Érdemes a két lakat mellé egy sodronyt is beszerezni a kerekekre, hogy többféle vágószerszámmal lehessen csak a bringádat elvinni. Szerintem egy jobb Abus/Kryptonite U-lakat és egy biztonsági lánc+lakat párossal jársz a legjobban. Az előbbivel városban is tudsz lakatolni, az utóbbit bedobod az előszobába, ha elmész a bringával.
Most lehet, hogy hülyeségnek tűnik, de ha gyorszáras a nyeregcső, akkor én azt bevinném magammal a lakásba.
1-800-UNBELIEVABLE
Ezzel csak az a baj, hogy például én is használnám majdan a paripát arra, hogy betekerjek az egyetemre, de akkor ez kapásból 25k védelem, illetve 6 kiló vas az amúgy is nehéz táskában :/
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
- Privát
- 2011-07-27 14:19:16

westcoastog
(őstag)
Eljött az idő csepel bringám nagy generálozására, és ebben kérném segítségeteket! Tudtok valami jó bringás webshopot mondani? És mit ajánlanátok alkatrészt,
cserélném az összes lánctányért, elől 3 tányér (ha csak lánctányért veszek, bármilyet föl tudok szerelni a hajtóművemre, vagy van valami szabvány ami szerint kell választani rá?) hátul 7 tányéros sor van, ezek helyére miket ajánlotok? (képek mindenhez ott vannak a linkben) És még vennék új első váltót, és hátsó váltót is cserélnék, ide mit ajánlotok? Ja és a hátsó fogaskerekek racsnisak, ha jól tudom, ahhoz is kéne szerszám.
Budget kategóriás felújítás lenne, max pénz határt még nem írok, megvárom mit tudtok mondani. Köszönöm a választ. 
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok (Arctic ventilátorok/Genius hangszóró) /http://href.hu/x/jmhj
(#9613) Jofi81 válasza Napfénysüti (#9608) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 14:27:23

Jofi81
(őstag)
Nekem ilyen van, 2-3 biciklihez teljesen jó, és elvileg bármilyen autóra felszerelhetó.

dqdb
(őstag)
Nos, igen, sajnos ez van. Ráadásul az egyetemek környéke a bringalopással leginkább fertőzött helyek, szóval nincsen mit tenni. Én két zárral operálok. Az ismert helyekre, ahol alapvetően biztonságban van a bringa, vagy maximum 1-2 percre hagyom ott, a 150 mm-es (tehát kicsi) és 726 grammos (tehát nagyon könnyű) Abus Granit Futura 64-et viszem magammal, ez simán befér a hátizsákom palacktároló oldalzsebében. A kevésbé biztonságos helyekre egy Abus Bordo Granit X-Plus is utazik. Ez utóbbival, bár a kialakítása miatt jobbnak tűnik, általában nehezebben tudom lezárni a bringát, mint a mini lakattal. Most nem adom össze a két lakat árát (egyik sem magyarországi beszerzés), tudom ennyiből már bringaszerűséget is lehet venni. Korábban egy Abus Granit X-Plus 54-et használtam a Bordo mellett, de ez túl nagy volt cipelni (a tartójával együtt nem fért el az első háromszögben), ezt elajándékoztam, és ehelyett szereztem be a Futurát.
(#9596) Misály: Kezdjuk ott hogy fixist nem engedunk forgalomba
Nem akartam ennyire direkten fogalmazni, de egyetértek veled.
1-800-UNBELIEVABLE
Hogy pontosítsak: 30 centis, egyeneskormányos, féktelen fixist.
Lefékezni, és hirtelen kikerülni se tud egy akadályt.
Mennyi ilyen hülye rohangál már az utakon, mert ez a menő...

Zebu
(őstag)
Nem nyomja meg nagyon a csomagtartót? Nem pattan le a festék, vagy horpad be?
4, vagy 5 ajtósra teszed? Rendszámodat eltakarja?
Nem gyerek szerkentyűid vannak, szó se róla. Ennyit lehet, hogy nem tudok/akarok rászánni. Még a végén az lesz, hogy megpróbálom lezsírozni a portással valami speckó helyen a tárolást. Az egyetemen belül is lehet egyébiránt tárolni, a belső udvaron, de én abban se igazán bízom, no meg oda is van azért kis bejárás. Az épület előtt, a Bécsi úton semmi pénzért nem hagynám, maximum ha lenne hordozható atombunker a táskámban...

Jofi81
(őstag)
Nem nyomja meg, 4 gumibakon támaszkodik, 6 helyen van rögzítve. Semmi baja nem lesz az autónak. A rendszámtakarás autófüggő is lehet, nálam nem takarja ki. G Astra kombim van.

lorcsi
(PH! addikt)
csak fém felületre építhető rá
Eladó: chieftec dragon nagytorony
Ahha, szóval OE-s vagy.
Bécsi úton nem sok biztonságos hely van ahol lehet bringát tárolni. A koli elől, de még a belső udvarról is vittek el bringát.
Ha arra járok, akkor akkor a mozdonyos épület udvarán tartom, a bagzó helyen, ahova úgy lehet kijutni, hogy a főbejáraton bemész, végigmész az aulán, és a bal oldali hátsó kijáraton mész ki, ami az ATM automata mellett van. Ott mindig van valaki.
A bejárat mellett tárolóból, a bécsi úton, 3 éve egy mexikóit zavartam el, mikor épp erővágóval akarta a bringám elvinni a szemem láttára. Azóta is ott van a portán az erővágó, amit sietve otthagyott.
Ráhibáztál
Nagyon képben vagy(csak nem Te is OE, sőt ha jól gondolom Józsefváros?), én is pont azt a bagzóhelyet gondoltam tárolásra. De ennyit nem ér az egész, hogy megállás nélkül azon görcsöljek, hogy vajon bejött-e valaki nyúlni a bringám, neaggyisten valamelyik OE-s cimbora bukott rá 
[ Szerkesztve ]
Szerzel egy olcsó használt MTB/városi biciklit és jársz azzal (egy komolyabb zárfelszerelés árából már ki is jön... ). Vagy ha nincs különösebb emelkedő az útvonalon, akkor egy egysebességest, azt végképp nem fogják elvinni.
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano
Támogatom az ötletet. Összeraktam 20k-ból egy merev, viszonylag jó biciklit, a célnak megfelel, ha rövid útra megyek valahova, akár bolt vagy suli, a többire ott a fully, viszont azt sosem hagynám nyilvános helyen.
Eladó Audio Technica ATH-M50S: http://t7.hu/0ewi
Igen, ez az opció még régebben eszembe jutott, és ez tűnik a legélhetőbbnek. Köszi az öltetcsíra felelevenítését. Emelkedő gyakorlatilag zéró. Pomázról - lakásakcióól függően Szentendréről - járnék be, az nem egy vészes táv, BKV-val se gyorsabb.
[ Szerkesztve ]

Zebu
(őstag)
ahammm akkor kombin nem para, nekem egy 4 ajtós mondeo-ra menne...
Úgy tudom büntet a rendőr, ha nem látszik a rendszám...
(#9626) Napfénysüti válasza Jofi81 (#9613) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 15:18:10
Igazság szerint nekem szimpatikusabbak a tetőre szerelhető kerékpártartók.
Nekem a 4 ajtós Civicen viszont eltakarnák a bringák a rendszámot mert ugyanott van a táblám mint a képen a Mercinek. 
[ Szerkesztve ]
(#9627) Meme válasza westcoastog (#9612) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 15:23:03

Meme
(fanatikus tag)
ezen a hajtóművön nem tudsz lánckereket cserélni, csak egyben
gagyik 3k-ért mennek a shimanok ~5k-tól kezdődnek.
7es menetes sor shimano-t 2690,-
első hátsó váltót meg amit a költségvetés enged, szintén alap shimanot.
szerintem egy fogsorcseréhez fölösleges megvenned a szerszámot, de ez egyéni véleményem, abból is van viszonylag egyszerű, gyönyörű bronz, barna, fényes összefolyt szinű cucc párszáz forintért...
Szevasztok bogyókák! - Kerékpáros kérdések jöhetnek!
(#9628) Jofi81 válasza Napfénysüti (#9626) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 15:24:23

Jofi81
(őstag)
Nekem is szimpatikusabb lett volna a tetőre rakható, csak sokkal többe került volna, így maradtam ennél, de a célnak megfelel.
(#9629) Napfénysüti válasza Jofi81 (#9628) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 15:28:06
Igen, ahogy néztem egy jobb (pl Thule) rögzítősín 1db bringához kb 15-20k. És akkor ugye ebből kellene 2db a 2 bringához plusz két kereszt rögzítő sín csatlakozóval az autó tetején lévő pontokhoz.
De lehet jövőre bevállalom ezt. Jó lenne például nyaralásra vinni a bicikliket meg mondjuk szüleimhez. 
(#9630) Zebu válasza Napfénysüti (#9629) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 15:30:51

Zebu
(őstag)
Olcsóbb ha bérelsz egy bicót nyaralás alatt 
(#9631) venember83 válasza Napfénysüti (#9626) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 15:32:29
A tetőcsomagtartók jobbak, mert kevésbé zavarnak, azonban 130 fölött nem ajánlatos velük haladni, illetve a fogyasztást is növelik. Ja, garázsba se hajts be velük.
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ www.oradeacityrunningday.ro/hu/ http://tiny.cc/iQuZP
(#9632) westcoastog válasza Meme (#9627) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 15:32:38

westcoastog
(őstag)
(#9633) Napfénysüti válasza Zebu (#9630) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 15:33:16
Ez igaz csak mondjuk ha esetleg mennék néha ilyen lightosabb versenyre akkor oda mégis inkább a sajátomat vinném.
Jövőre simán ki tudom gazdálkodni nem lesz vele gond de idénre már nem veszek az biztos. 
venember83: 130 fölött nem igazán szoktam menni így az nem gond garázsba meg az ültetett futóművem miatt most se tudok beállni így az se lenne probléma. 
[ Szerkesztve ]
(#9634) Zebu válasza venember83 (#9631) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 15:42:42

Zebu
(őstag)
Úúúú mondjuk a mélygarázs az t;nyleg para lehet.... simán képes lennék elfelejteni, hogy fent van pár óra autópálya után....
Én is elfelejtettem hogy a kocsin vannak a bringák, mikor leértünk Zánkára. Meg is metszettem picit a fák levelét. Szerencsére komolyabb ágakkal nem találkoztunk, arra figyeltek a szervezők, hogy ne arra tereljék a parkoló fele a kocsikat.
(#9631) venember83 A székesfehérvári elkerülőn 110-es korlát van. 105 környékén már rángatta a kormányt, és érezhetően instabillá vált a kocsi a tetőcsomagtartón levő 3 bringával.
Annyira azért nem volt kellemes. A fogyasztást is durván megdobta. Nem gondoltam volna, hogy ennyire, és ilyen mértékben visszafogja a kocsit. Mikor a tescoba mentünk ki péntek este érezhetően jobban ment a kocsi, pedig 5-en ültünk benne.
(#9636) xdx@ válasza Napfénysüti (#9593) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 16:00:52
Én mennék, csak kicsit messze van. 
(#9637) venember83 válasza Xantomas (#9635) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 16:05:20
Hmm, nekünk csak egy bringa volt, a fogyasztást nem tudom pontosan, mennyire befolyásolta, a normál 5,5 litert lehet, hogy felvitte valamivel 6 és 7 közé autópálya tempóval, de százharmincnál nem volt érezhető semmiféle rángatás. Igaz, a bicikligumikat alacsony nyomásra vettem, és a felniket is kerekenként 2-3 gyorskötegelővel a sínhez szorítottam.
[ Szerkesztve ]
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ www.oradeacityrunningday.ro/hu/ http://tiny.cc/iQuZP

lorcsi
(PH! addikt)
több bicajnál már igen könnyen be tudja mozgatni a szél autóstól mindenestől
meg tud ám lepni
ezért nézegetem a vonóhorogra tehető szállítóezközöket
Eladó: chieftec dragon nagytorony
(#9639) Napfénysüti válasza Xantomas (#9635) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 16:11:25
Milyen autón vitted?
(#9640) Xantomas válasza westcoastog (#9632) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 16:19:03
Csak pár megjegyzés:
Arra a bringára felesleges Acera/Altus szintnél feljebb menni, nincs igazán jelentős különbség az első váltónál, pláne hogy olcsó kategoriában, a négyzet tengelyrögzítésű monoblok úgyis annyira hajlik, hogy erősebben megtaposva bele fog mindig érni a váltó terelőjébe.
A sunrace racsni sincs a helyzet magaslatán. Nem érdemes azon spórolni. Párszáz Ft-tal drágábban ott a Shimano TZ racsni. Érezhetően pontosabb vele a váltás.
Első váltónál nem mindegy, hogy alulról, vagy felülről húzza a bowden, de ha nem vagy benne biztos, olyat keress, ami mindkét irányból működik, de ahogy nézem amit kinéztél, az olyan.
Miért nem bringabutikból rendelsz (pláne, ha neten akarsz, vidéken laksz, és nincs a környéken helyi kerékpáros bolt)? Olcsóbb, és megbízhatóbb.
(erre még rájön 1690 Ft postakötség)![]()
(#9639) Napfénysüti Reanult Thalia I. 1.4-es benzines motorral.
12L-re jött ki az átlagfogyasztás 100Km-re, és nem igen mentem 90 fölé sehol sem, valamint a települések utáni gyorsításokkal is a lehető legóvatosabb voltam, nem padlóztam sehol sem.
[ Szerkesztve ]

dudi6
(tag)
Köszi mindenkinek az infókat, végigolvastam. Én már dolgozok, a munkahelyem biztonságban van a bicó (most a szerver szobában pihen), otthon a necces a folyosóra. Az ablak elé tenném ahol a hálószoba van, plusz van egy mozgásérzékelős lámpa, ha valaki eljön a folyosón felkapcsol. Szerintem maradok a Kryptonite Kryptolok std. 2-nél hurokkábellel + még valami olcsóbb (Citadel vagy nem tudom még mi...) Havernak meg szólok, hogy cserélje le a lakatját, bár mondjuk ő bent tartja a lakásban.
(#9642) westcoastog válasza Xantomas (#9640) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 16:27:30

westcoastog
(őstag)
Kösz a választ, már megvettem a cuccost.

A váltó alul-felül húzós, a racsni meg szerintem bőven jó lesz, hétköznapi használatra bőven.
Még ebbe a gyári első váltóba is beleér a lánc legnagyobb fokozaton ha meg van taposva, de az nem zavar.
[ Szerkesztve ]
(#9643) N.GÁBOR válasza venember83 (#9631) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 16:32:42

N.GÁBOR
(fanatikus tag)
Nincs tapasztalatom az autókra szerelhető bringatartókkal kapcsolatban, de én meg pont azt gondolnám, hogy a kocsi "mögé" szerelhető az biztonságosabb.
Lehet, hogy rosszul gondolom, de ha a tetőn van, akkor az összes légáramlás és minden egyéb éri a bringát, míg ha hátul, akkor némileg védettek a bringák. Másrészt pedig egy élesebb manőver talán jobban lerepítheti a felül rögzítettet a súlyponttól való nagyobb távolság miatt. (Tuti nem jól fogalmaztam, de biztos értitek)
Nah, meg nem rég olvastam egy tesztet épp ezekről a csomagtartókról, ahol szintén a hátraszerelhetők lettek a "győztesek". Az F1-es telemetria szintű elemzéseket végző mérnökök konklúziója elég érdekes volt, több rendkívül drága tartó is rosszul szerepelt, míg néhány olcsóbb egészen jó helyen végzett.
Persze abban biztos vagyok, hogy mind a két megoldásból kapható jó és rossz.
May the force be with you!
(#9644) Meme válasza westcoastog (#9642) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 16:34:13

Meme
(fanatikus tag)
akkor én már bele se megyek...
alap sis rendszerhez felesleges az altus is, meg a hg40 lánc is...
a szereléshez hajrá 
Szevasztok bogyókák! - Kerékpáros kérdések jöhetnek!

dqdb
(őstag)
Lehet, hogy rosszul gondolom, de ha a tetőn van, akkor az összes légáramlás és minden egyéb éri a bringát, míg ha hátul, akkor némileg védettek a bringák.
Addig igaz ez, amíg valaki hátulról beléd nem koccan ...
Ha aktuális lenne, tetőre szerelhetőt választanék (abból is a sokat ajánlgatott és bevált Thulét). Igaz, hogy megdobja a fogyasztást, de a bringa nem lóg ki oldalra semennyit (hátul sanszos tud lenni), akár négyet is fel lehet pakolni megfelelő mennyiségű sínnel, nincsen probléma a rendszámtáblával/világítással, hozzá lehet férni a csomagtartóhoz.
Ha ötajtós autód van és a hátsó ülések teljesen ledönthetőek, akkor budget megoldásként némi műanyagfólia és gumipók segítségével két bringát simán be lehet pakolni hátulra.
1-800-UNBELIEVABLE
(#9646) westcoastog válasza Meme (#9644) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 16:39:57

westcoastog
(őstag)
Felesleges, nembaj.... 
Remélem pénteken itt lesznek a cuccok, és neki is eshetek, jó ganéj állapotban van a bringa. 
(#9647) Xantomas válasza westcoastog (#9642) üzenetére
- Privát
- 2011-07-27 16:43:34
Éppen az, hogy még hétköznapi használtra is szar az a Sunrace. A TZ is belépő kategoria, de valamennyire tartós.
Feleslegesen megvetted a drága hátsó, és első váltót. Inkább a váltón spóroltál volna, mint a racsnin.
Ráadásul lánc sor párosnál szigorúan él az azonos sorhoz azonos lánc szabály. Sunrace sorhoz sunrace láncot kellett volna venned.
Sokkal többet ér egy gyengébb szintű, de pöccre pontosan beállított váltó, mint egy magas szintű, de rosszul belőtt. Sokszor több múlik a bowdenezésen, váltókaron, mint a váltón.
Én sztornoznám a rendelést, és helyedben meghallgatnám Memét...
[ Szerkesztve ]

draco31
(senior tag)
Hali!
Most járok erre először, így nem tudom, hogy szabad-e itt kérdezősködni javítási-szerelési ügyben. Ha lehet, akkor két kérdésem lenne első körben:
1. Ki lehet-e húzni felniből 8-ast a küllők húzásával-lazításával?
2. Gél-es ülés kirepedezett felül, és ha kis napsütés éri, azonnal jön belőle az anyag. Lehet ezt javítani? Már van helyette más, de az kényelmesebb volt.
MiniCM7-ABuild v002 + nAa-14 Sanyi X8
Hogyne lehetne kérdezni 
1. Természetesen ki lehet (hacsak nem akkor úton jár, hogy letépi a féked, akkor sanszos a csere). 1000 forintért bárhol kapsz erre megfelelő célszerszámot is. De ha még sosem csináltál ilyet, akkor sanszos, hogy többet javítasz, mint rontasz, ha nekiesel. Én is úgy kezdtem anno, ezért tudom 
2. Szerintem nem nagyon lehet javítani. Amit max el tudok képzelni, az ülésre való huzat beszerzése. Szépen ráhúzod, ülés alatt szorítod, és akkor talán nem éri annyi viszontagság. De ez sem hosszú-életű megoldás.
[ Szerkesztve ]

draco31
(senior tag)
1. Célszerszám van nem is egy. Nem igazán csináltam még ilyet, de valahol el kell kezdeni egyszer.
2. Erre a huzat dologra már gondoltam én is, csak az a gond, hogy ilyen kialakítású, és erre macerás lenne. (nem ez a márkája) Úgyhogy egyenlőre marad a polcon.
Van még egy kérdés. Van öcsémnek egy ilyen járműve, tőlem örökölte. Szintén üléshuzat hibával. Már amikor hozzánk került akkor is el volt szakadva rajta. Lényegében 4-5 cm vastag szivacs műbőr szerű anyaggal borítva. Arra gondoltam, hogy Simson üléshuzatot fabrikálnék rá. Nem egy nagy összeg. De elég tartós lenne, nem kopik-szakad hamar?
MiniCM7-ABuild v002 + nAa-14 Sanyi X8