Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Fáradt gőz
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Téma tudnivalók
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!

Hirdetés
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2013-04-24 12:48:40

IT café
amargo
(PH! addikt)
Köszönöm!
Marad a rezegős, recsegős mobil 
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

Nyugdíjas
(Szakértő)
Na, annyi fényvisszaverő matricát sikerült vennem, hogyha valakinek kell ilyen, én hajjakmeg tezsvíreim adok... 
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
(#954) Hasaggymeg válasza Tamoo (#951) üzenetére
- Privát
- 2011-04-04 16:55:08

Hasaggymeg
(senior tag)
Deka lámpa!
![;]](/dl/s/v1.gif)
"Azt hiszem Isten valamelyest túlbecsülte saját képességeit mikor teremtette az embert "Oscar Wilde
Most értem haza.
Lazán 45+ km/h felett jöttem hazafelé hátszélben.
Maxba voltam váltva és már nem volt hová. 
De hazaértem szerencsére eső előtt. 
Illetve megemlíteném, hogy most az egyszer jól esett a (hát)szél. 

Nyugdíjas
(Szakértő)
Ennyi nagyongyors bringást én sem láttam még soha 
És még azthittem én voltam a leggyorsabb. Én naiv...
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

RexpecT
(PH! addikt)
Sziasztok!
Milyen MTB-t ajánlotok max olyan 60-70k ig?
Ez mennyire jó választás? 
[ Szerkesztve ]
-------------------------------------------------Heisenberg-------------------------------------------------
Használtat. Milyen magas vagy?
---------- új Sinus Live L3.0-8 hangszórókábel 1e/m ---- http://href.hu/x/jkzu ----------
Kis utcában az autós nem mert/nem akart megelőzni.

Fa vázas 29er. 
Minden asztalos + bringás vágya!!!

Uhh, sorry a szerk időn belüli 2 hsz miatt.
Kicsit fel vagyok pörögve a mai hazaút miatt. 
[ Szerkesztve ]

RexpecT
(PH! addikt)
168cm, elsősorban aszfaltra kell, de Május elején mennénk kisebb földutakon Tokajba futva-biciklizve úgyhogy az ilyen fél terepet( düllő utak) is bírnia kellene, ezért gondoltam MTB-re.
Meg lehet hülyeség de külsőre is ezek a biciklik jönnek be a legjobban.
[ Szerkesztve ]
-------------------------------------------------Heisenberg-------------------------------------------------

Dirtyz
(PH! addikt)
Szerdán szabin vagyok, ha az időjárás engedi mennék egy könnyed aszfaltos tekerést...
Védd a fákat, egyél hódot! http://apro.bikemag.hu/browse/ruhazat/cipo-zokni-kamasli/hirdetés-l122158.html
Van hová fejlődni: Fabian Cancellara sets personal flat road record speed of 81.5 km/h at Qatar Kicsit megnagyobbodott a szemem, mikor olvastam. 
RexpecT: Caprine márka ebben az árban jónak számít. Greenwayem van és jól kijövünk együtt. Lassacskán ünnepli a 3. szezonkezdését!
"A tényből kiindulva, hogy a Teremtő az emberek intelligenciáját korlátozta, igen sportszerűtlennek tűnik, hogy a hülyeségükkel nem tette ugyanezt." -Adenauer
(#964) venember83 válasza fpeter07 (#963) üzenetére
- Privát
- 2011-04-04 19:31:41
Meg a...
Hát ember az ilyen? Nem.
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ www.oradeacityrunningday.ro/hu/ http://tiny.cc/iQuZP
- Privát
- 2011-04-04 19:52:36

Ted_Beneky
(lelkes újonc)
Üdv!
Létezik olyan állítható szögű kormánynyak-kormányfej kombó, aminél a kormánynyak 22,2mm a kormány befogó fej pedig 25,4m átmérőjű? Hagyományos menetes, nem AHEAD.
Csillagkaput a Csillag térre!

dqdb
(őstag)
A leírtakra találták ki a cross kategóriát. Nagyobb és keskenyebb kerék, ezért aszfalton kényelmesebben haladsz, de bírják a könnyebb terepet is.
main(_){_^448&&main(-~_);putchar(--_%64?32|-~7[__TIME__-_/8%8][">'txiZ^(~z?"-48]>>";;;====~$::199"[_*2&8|_/64]/(_&2?1:8)%8&1:10);}

Frenky89
(őstag)
Létezik olyan, hogy lámpához, vagy lámpa szetthez több bilincset lehet venni, hogy ugyan azt a lámpát két (vagy több bringán) is lehessen használni és két gyors mozdulattal lehessen cserélni?

dqdb
(őstag)
Igen, például Cateye-hoz biztosan lehet külön rögzítőt venni (vettem első és hátsó lámpához is az idők folyamán).
main(_){_^448&&main(-~_);putchar(--_%64?32|-~7[__TIME__-_/8%8][">'txiZ^(~z?"-48]>>";;;====~$::199"[_*2&8|_/64]/(_&2?1:8)%8&1:10);}
(#969) becuszabi válasza Ted_Beneky (#965) üzenetére
- Privát
- 2011-04-04 20:11:57

becuszabi
(fanatikus tag)
"Aki szívből él, az élből szív"
(#970) Ted_Beneky válasza becuszabi (#969) üzenetére
- Privát
- 2011-04-04 20:21:43

Ted_Beneky
(lelkes újonc)
Köszi! 
Csillagkaput a Csillag térre!

Bikeman
(senior tag)
Az miért van, nálad is nálam is, hogy az XTR fékkarok kialakítása más? Ugye az elsőnek teljesen más alakja van, mint a hátsónak.
Viszont a 2. sz. bringámra nemrég vásárolt XTR fékszettnél viszont tökugyanolyan a két kar. (ott a kisebb fajta mind a kettő, mint nálad a hátsó)
Walk anywhere, look good, RIDE HARD. © by RaceFace | CC 4 ever. | Minden kutyára közterületen PÓRÁZT!!! | DFI | S939 X2 4200+@5000+ | 2X1GB G.Skill HZ DDR500 | MSI 7900 GTO@GTX
(#972) venember83 válasza Bikeman (#971) üzenetére
- Privát
- 2011-04-04 20:41:11
Gondolom, hogy azért, mert a hátsónál kevésbé játszik szerepet az adagolhatóság, ott nem akkora gond, ha blokkol a kerék. Sőt. Az elsőnél meg fontosabb az adagolhatóság, mint a fékerő. De ez csak tipp.
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ www.oradeacityrunningday.ro/hu/ http://tiny.cc/iQuZP

tekeyagd
(tag)
gondolom a felhasználás miatt. mivel másként használja az elsőt és a hátsót az ember-már aki.
más ötletem nincs.
nekem az elsőé jobban bejön mint a hátsóé.
a mocskos vihar meg mondjon le!
na a márkatárs gyorsabb volt 
[ Szerkesztve ]
http://apro.bikemag.hu/hirdeto/teke-laszlo-d79.html

amargo
(PH! addikt)
Én terepre csütörtökön, ha kimarad a terem edzés - bár le kellene járni -, akkor tudok menni.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }
(#975) Bikeman válasza venember83 (#972) üzenetére
- Privát
- 2011-04-04 21:23:25

Bikeman
(senior tag)
Nagyon okos elgondolás, de....
akkor miért ugyanolyanok a nemrég vásárolt szettem karjai, a másik, régebben meglévő szettem karjai meg nem? 
Amúgy most láttam apróban eladó új hátsó féket "hosszú" karral...
tekeyagd: Nekem is jobb a régebbi szettem első "hosszú" karja.
[ Szerkesztve ]
Walk anywhere, look good, RIDE HARD. © by RaceFace | CC 4 ever. | Minden kutyára közterületen PÓRÁZT!!! | DFI | S939 X2 4200+@5000+ | 2X1GB G.Skill HZ DDR500 | MSI 7900 GTO@GTX
(#976) venember83 válasza Bikeman (#975) üzenetére
- Privát
- 2011-04-04 21:25:52
Akkor tessék jobbat kitalálni, én nem tudok. 
+1
Most jöttem hazafelé, síkon 49,7km/h!!
pörgött a lábam mint a ventillátor de ennél nem megy többet 
Szerencse hogy csak háttal kellett mennem
szembe tolás lett volna
asd fgh jkl éáű
Ma szabdaltam szét a budaörsi sziklákon a külsőmet, ill belsőmet. Egy élmény volt a hegy tetején levő kápolna mellett külsőt varrni, lemosni a tejet mindenhonnan, majd pöccre fújt outi belsővel a 29er gumikban hazajönni, jó széles érintkezési felülettel, hogy nem töltötte ki a belső a külsőt. Kicsit sem rázta össze a belemet 
Előtte meg benyomtam egy lángost, és mellé egy liter ananászlét, ami jól összecsapódott.
Most haldoklok, és nem akarom 1-2 napig a montit látni 
ha begörcsöl mindkét combom elöl, hátul, plusz a vádlim, akkor mit csináljak? (magnézium tabletta majszolása, és nyújtás-pihenésen kívül)
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
(#979) Bikeman válasza venember83 (#976) üzenetére
- Privát
- 2011-04-04 22:18:10

Bikeman
(senior tag)
Én sem tudok, de igyekszem találni egy hátsóféket "hosszú" karral, hogy legalább mindkét bringa egységes legyen...

KaraDani
(őstag)
"ha begörcsöl mindkét combom elöl, hátul, plusz a vádlim, akkor mit csináljak?"
Erősödj
Amúgy még forró fürdő meg masszázs jut eszembe az általad említetteken kívül, ami jót tehet utólag.
(#981) venember83 válasza Xantomas (#978) üzenetére
- Privát
- 2011-04-04 22:59:12
Mondj egy imát. Esetleg kettőt. 
Kezdj el szedni magneziumot, nekem bevalt
mifélét szedel?
asd fgh jkl éáű

Nyugdíjas
(Szakértő)
Izévan... 
Mez ötletek valakinek? Honnan, milyet? (nyárra, rövidujjú kellenők)
(kicsit nemjó, hogy a pamut dolgokba beleizzadok, és mir emegszárad, oda is fagyok)
[ Szerkesztve ]

KaraDani
(őstag)
Ha nagyon jó áron kell a dechatlonos 2k-s egyszínű mezpólók jók szerintem. Aztán elasticnál érdemes esetleg próbálkozni, minőségre azok tuti nagyon jók, és nem horror árúak. Nekünk a klubbos mezeink náluk készülnek, és 5-6k ért iszonyat jó minőségűek. Ezeken kívül lesni az akciókat tán, mert elég drágák a márkásak 

Nyugdíjas
(Szakértő)
Jaja, erre voltam kiváncsi, mert nézegettem,de a jobbak simán 10k felett vannak, amit még ki is fizetnék (sportra bármikor költök),de ha van olcsóbban akkor persze nem muszáj... Sz.rt meg nem veszek, szóval utánanézek ennek a dolognak amit irsz. Köszi
Tegnap láttam a Hajtány oldalán 3500 ft-ért felső mezt. nem tudom milyen, de sztem érdemes megnézni.
Nekem a régebbi lidl-ös mezem jön be, de azóta olyat egyszer se láttam, amik voltak, azok csak rosszabb minőségűek voltak.

Bikeman
(senior tag)
Ezt nézd meg például kompletten gatyával szerintem nem drága.
Beresnek van 50 darabos jo dragaer ( ~1800 ), de csak napi egyet kell belole szedni. En a hatamra szedtem es elmultak a gorcsok.
Nyugdijas, ugyan nem streccs, de a foxnak nagyon jo 3/4-es freeride mezei vannak, hatul lyukacsos anyagbol, van hova parologtatni.

Ariadne
(őstag)
Dirtyz: "könnyed aszfaltos" - hmm, ilyet tervezek, bár tény, hogy ami neked könnyed aszfaltos, az nekem nagyhalál.
De tényleg hosszabb de lassú tempójú aszfaltosra gondoltam, dqdb csatlakozik valszeg. 
amargo: Csütörtök még nem 100%, hogy tudok menni, ha igen, akkor monti mindenképp, kivéve ha szerdán szétcsapom magam. Mondjuk ez a célom... 
Xantomas: Magnézium, esetleg masszírozás, jobbulást...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

Ariadne
(őstag)
Még egy szavazat az elasticra, ha ide ki tudsz jutni, ott lehet válogatni a 2-3000 forintos mezek között dögivel, és ezek ugyanolyan jó minőségűek, mint a drágák, ugyanis ők gyártanak több márkának is. Nacik is vannak, meg minden.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
- Privát
- 2011-04-05 09:35:44

belaazallat
(őstag)
Üdv!
Lenne néhány amatőr kérdésem:
A simano hátsóváltói minőségileg hogy vannak sorban?
Egy deore váltó miben jobb egy acera-nál? Megéri az árkülönbözet?
Köszi!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
(#993) Hasaggymeg válasza fpeter07 (#963) üzenetére
- Privát
- 2011-04-05 09:41:17

Hasaggymeg
(senior tag)
Hátszéllel...de úgy sem kutya,legtöbbünk egyenes úton...
talán egy 3-as erősségű orkánban. 
Bélaazállat...a products alatt az Mountain Bikes sorban ott vannak .
[ Szerkesztve ]
"Azt hiszem Isten valamelyest túlbecsülte saját képességeit mikor teremtette az embert "Oscar Wilde
(#994) Xantomas válasza belaazallat (#992) üzenetére
- Privát
- 2011-04-05 09:45:40
Tourney -> Altus -> Acera -> Alivio -> Deore ->SLX/LX -> XT -> XTR (utóbbi csak versenyzőknek, és elitistáknak. Hobbistáknak felesleges, hacsak nem villogni akar vele, vagy túl sok a felesleges pénze, bár az új XTR fékek jelenleg mindent vernek fékerőben, és súlyban is)
Ami lényegi különbség, hogy a 2010-es széria még: Torney, Altus, Acera, Alivio 8 sebességes rendszerekhez volt használható, a felette levőek 9 sebességesekhez.
2011-ben pedig az Alivio 9 sebességessé vált, a Deore, és felette levőek 10 sebességessé.
A tömítések minősége (esetleg egyáltalán megléte), anyaghasználat ebben a sorrendben növekszik, míg a súlyuk csökken.
Természetesen elviszi a 9 sebességes váltó a 8/7 sebességes láncot is, és vica versa, de azt hallottam, hogy a 10 sebességes váltóknak már más a paralelogramma szerkezete, így a bowden húzás is más minimális mértékben.
Ami biztos, hogy terepen Deore az első olyan fok, amit tényleg biztonságosan lehet használni, és tartós is lesz, de a régi Aliviók is azért elég jó minőségűek voltak, csak a tömítései voltak rosszabbak.
Városi használatra Altus, Acera is megfelel, ha nem kapnak nagy terhelést.
[ Szerkesztve ]
Lidl-ös mezek +1. 
Anno de jó, hogy nem 1 db-ot vettem hanem rögtön kettőt. 
(#996) belaazallat válasza Xantomas (#994) üzenetére
- Privát
- 2011-04-05 09:59:02

belaazallat
(őstag)
Köszi!
Egy Acera-t akarnék cserélni, mert nekem bizonyos fokozaton pontatlannak tűnik, hiába állítgatom. Egy deore-ral szemezgetek, de cserélni kell a váltót, váltókart, így egy kicsit sokba lenne. Én meg elég árérzékeny vagyok. És tényleg érezhető a különbség?
#997. Nem vált pontatlanul, hanem olyan érzésem van néhány fokozatban, mintha keresztbe állna a lánc, holott egyenes. Mintha az adott fokozatban nem a megfelelő helyre pozicionálná a láncot. Egyel feljebb/lejjebb jó.
Remélem érthetően írtam!
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
(#997) ludsimon válasza belaazallat (#996) üzenetére
- Privát
- 2011-04-05 10:00:21
Ha pontatlanul vált akkor váltókart cserélj először!
Nekem ugyan abban a fokozatokban macerázik ugyan úgy a Deore mint a noname TY hátsó váltóm. Mert a váltókarom TY.. 
[ Szerkesztve ]
(#998) Meme válasza belaazallat (#996) üzenetére
- Privát
- 2011-04-05 10:03:36

Meme
(fanatikus tag)
és probálkoztál már azzal, hogy megnézed a bowdenezés minőségét? a fogsor lánc nyulását?
mer ha ezek közül akármelyik vacak, akkor vehetsz akár xtr váltórenszert is...
Szevasztok bogyókák! - Kerékpáros kérdések jöhetnek!
Én is kettőt, de a fehér nagyon szar. A kéket imádom. Nem büdösödik, nem izzadok benne, kényelmes, jobb a szabása. Bár apum hordta pár hetet, és a karját kitágította és már nem olyan passzos (na igen... a 30 év fizikai munka kicsit komolyabb bicepszet csinál, mint az irodai)
A gyári superioros mez tapintásra nem jött be, az elasticos mezek se tetszettek, nekem túl rövidek voltak, mindegyikből, ha előre hajoltam, kilógott a kőműves dekoltázsom.
Ha nem lenne ekkora seggem, ez nem lenne probléma, de akkor nem is tudnék így sprintelni kiállva SS-sel. (ez csak önnyugtatás volt
)
Szerk:
Meme ne felejts el, mert rémálmaidban jövök elő, kísérteni halálom után 
Kész a vázam, viszont aggasztó, hogy azt mondták, hogy pár helyen kis hibák vannak, amit vizes, 2000-es polirpapírral kell eltüntetni, majd kb 2 hét után, mikor teljesen megkeményedett a festék. Remélem nem megfolyás, csak szemcsehiba a porban, amit használtak.
[ Szerkesztve ]
(#1000) belaazallat válasza Meme (#998) üzenetére
- Privát
- 2011-04-05 10:09:48

belaazallat
(őstag)
Tavaly utolsó túra előtt átnézettettem a biciklit, akkor két szervizes is mindent rendben talált. Hozzáértő haver is azt mondta, minden rendben. Én meg nem értek hozzá, csak használom.