2013. május 18., szombat

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-04-24 12:48:40

IT café

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

(#8101) venember83 válasza amargo (#8099) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem google. ;)

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ www.oradeacityrunningday.ro/hu/ http://tiny.cc/iQuZP

(#8102) amargo válasza venember83 (#8101) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Nekem viszont igen :)
Persze közben rátaláltam pár igen érdekes oldalra, ahova csak lány és bringa gépek vannak linkelve.

rétisün: Azt hiszem ez is egy szép sportága a bringázásnak, főként, ha a széppel reklámozzák :)

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#8103) kmisi99 válasza Mewryck (#8095) üzenetére

kmisi99
(őstag)

Rendben! Amúgy mi az a Fully? (oszt társamnak fully ranger van az viszont kegyetlen jó cucc olyan idős mint az enyém de nincs nagyon karbantartva és nagyon jó) Egy bicikli szerelő eladó vevő ismerősöm 15k-t mondott az enyémre. Igaz már a fél szutyok nem gyári

(#8104) Fáraó

Fáraó
(őstag)

Ezek a képek erősen kerekes bagoly esetek.

VIGYORRRGAZMUS.....

(#8105) Zebu

Zebu
(őstag)

Ah kész vagyok.... A vasárnapi eső után most nagyon halk kattogást hallok hajtás közben a 2 hetes bringámon! :( Mitől lehet? Mit gondoltok? Ha gurulok semmi, csak hajtás közben....
Még figyelem, hogy mi lehet a forrás, de nem tudom belőni....

Mondjuk 2 hét múlva viszem szervízbe vissza, újra átnézik, de azért ez érdekes....

[ Szerkesztve ]

Giant Rapid 3 2011 L-es méretű fitnesz bringa eladó: http://href.hu/x/jmxb

(#8106) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De vegyes érzelmekkel nézem én ezeket a videókat: Duna maraton 2011.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ www.oradeacityrunningday.ro/hu/ http://tiny.cc/iQuZP

(#8107) dudi6

dudi6
(tag)

Budapesten melyik szervízt ajánlanátok? Bringaland, RideBike, MMBike eddig ezeket néztem. Megbízható legyen, és ne túl drága. Mivel 1 hete van meg a bringám, így egyáltalán nem értek hozzá, nem szeretném, ha átvágnának...

(#8108) venember83 válasza dudi6 (#8107) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bringavarázs, illetve Bringavilág okés, ahogy én olvasgattam.

(#8109) Teasüti válasza Mewryck (#8095) üzenetére

Teasüti
(PH! addikt)

Megoldódott, köszi!
Szanaszét olajoztam, vagy egy kupaknyit lenyelettem a bowdenházzal. :)
Nem húztam ki belőle, mert nem tudom pótolni azt a kis kupakot, ami fogóval van rászorítva a végére. De a bowden sértetlennek tűnik, ami látszik belőle. A házban lévő szakasz meg nem szálkásodik csak úgy magától.

Az, h nem tökéletesen egyszerre mozdulnak a féktestek, az nem probléma, vagy igen?

Viszont a váltómat szétbarmolták a szervízben. :W
Egy büdös szóval nem mondtam, h nyúljanak hozzá, de mikor elhoztam, említették, h beállították nekem. Pff, mekkora szívesség, most ugrik a láncom, nem pontos, az első kanál hozzáér a lánchoz, hátul a lefelé bizonytalan... :W
Az agyam elhagyom. Hihetetlen mik történnek velem.

Az első váltókaromon vmiért megakadt a finomállító csavar.
revoshift '02 van és az a műanyag csavar elvileg úgy működik, h ki kell húzni a bowden irányába vmilyen rugós/körmös csavarbiztosítás ellenében és utána lehetne tekerni. Na most én vmiért már nem tudom tekerni egyik irányban sem és nagyon nem merem erőltetni, mert gyenge szerkezetnek tűnik, még eltöröm. :U
Ötlet, h miért akadt meg a csavar? Nem életbe vágó, mert akkor a váltón állítok, de azért bosszantó.

[ Szerkesztve ]

Topikba tartozó kérdésekre nem válaszolok privátban.

(#8110) dunc válasza Teasüti (#8109) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Az első váltókaromon vmiért megakadt a finomállító csavar." Ha a bovdenháznál lévőre gondolsz,abban van egy rugó,az tud beleakadni a bovdenházba.

Másss : Tegnap csodás kalandom volt. Tekertem a bringaúton ,majd egy srác ezerrel megpróbált előzni jobbról (gyakorlatilag hátulról belém jött.,de nem sikerült összeakadtunk ,és esés lett belőle ,én puhára estem rá. :DDD A pedálom átrendezte a küllősorát ,nekem az ütközés következtében a bal váltókarom kapott ,és sajnos tönkre is ment. ( a váltókart ütötte meg ,ami szépen átrendezte a váltóházba a dolgokat...) Szóval örömöm határtalan. Mínusz 5-6 ezer....
Szerencsére senki nem sérült meg.

PSN ID JupixHUN

(#8111) Ariadne válasza venember83 (#8106) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Van másik is, sok eséssel. Az a rész, ahol olyan sokan estek, na ott toltam én le bölcsen. Szárazon semmi gond nem lett volna, de sáros gumikkal vizesen rizikósnak tűnt. Ja a Salamon-toronynál a rámpa alján meg vagyok örökítve egy pillanatra. :)

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#8112) szki válasza dunc (#8110) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Úgy tudom, ha egy bicajos több résztvevős balesetet szenved, akkor a másik fél is leggyakrabban bicajos...

Itt az igazi nyár! Lehet strandolni ezerrel!

Más: van még ez a Shimano pedál+cipő akció ténylegesen?

#8024, zebu: a Blade érték/ár bajnok. A GPS szerintem elég érzékeny benne. 27e Ft-t megéri, de én csak 2 év gyári garisat vennék.
Van egy nagyon pörgő topicja:-)
De priviben is kérdezhetsz tőlem, mert telefon témában otthon vagyok (szakmám).
Amúgy most is mobilról netezek.

[ Szerkesztve ]

(#8113) Zebu

Zebu
(őstag)

Na mindig csak panaszkodom....
A kattogás elmúlt, reggel kicsit megtakarítottam még pluszban. Remélem így is marad...

Viszont indőnként az első nagy lánckerék fölé vált a masina. Ez kb 1 hete van így, gondoltam megvárom a garanciális szervízt, de nem akarom, mert rohadtul zavar.
Kb. minden 10-20. felpakolásnál ledobja a láncot a hajtókarra....

Mit csináljak vele szerintetek? Az elején semmi gond nem volt.... Gondolom állnak be a dolgok, használódik, nyúlik, és azért lehet....

Kicsit vegyem visszább az első váltó felső végállását vajh?
Ha igen, akkor melyik csavar is az? :) L, vagy H?

Jah ezt a mezt rendeltem:[link]

Remélem jó lesz méretben! :)

[ Szerkesztve ]

(#8114) belaazallat válasza dunc (#8110) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Itt is érvényes a kressz. Tehát ilyenkor a hátulról érkező fél a hibás(ha egyéb körülmény nem merül fel). Tehát neki kell viselnie az az okozott kárt.

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#8115) Teasüti válasza dunc (#8110) üzenetére

Teasüti
(PH! addikt)

Nekem úgy tűnik az nem a bowdenházat rögzíti - az csak simán nekifeszül tengely irányban a váltókarnak, pont úgy, mint a fékkaroknál. A körmös rögzítés a csavar és a váltókar teste közt van.
Az a baj vele, h nem egy sima csavar, nem látom milyen állásban van épp. Lehet végálláson túltekertem már és azért nem megy se előre se hátra. :U

Remélem annak a tagnak megvannak az adatai, elérhetősége!
Ez esetben meg vesz neked egy zsír új váltókart. :K
Hogy tudott jobbról előzés közben a bal váltókarodba ütközni? :Y

(#8113) Zebu
H.
Raktál már fel képeket a járműről? :)

[ Szerkesztve ]

Topikba tartozó kérdésekre nem válaszolok privátban.

(#8116) Zebu válasza Teasüti (#8115) üzenetére

Zebu
(őstag)

Ma igyekszem készíteni egyet! :)
Tegnap akartam, de lemerült a fényképező! :DDD

Láncpakolásra van ötletetek?

(#8117) fungeld válasza Zebu (#8113) üzenetére

fungeld
(kvázi-tag)

Ha jól emlékszem akkor, ha rajta ülsz a bringán akkor a jobb oldali csavart kell állítanod ami a H. Kattogás nekem eddig attól volt, hogy beleért az első váltó a láncba, valamint egyszer véletlenül magasnyomású mosóval kimostam a zsírt a fogaskoszorúból.(Minél nagyobb fokozatban tekertem annál hangosabban kattogott)

(#8118) dunc válasza Teasüti (#8115) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Rosszul írtam balról jött. (normál előzés) nincsenek adatok mert később vettem észre a kárt,az 5-6 ezer mínusz 10 lett mert párba adják csak. :(((

PSN ID JupixHUN

(#8119) lorcsi válasza fungeld (#8117) üzenetére

lorcsi
(PH! addikt)

ott nekem is van egy állandó kattogás...ezt megnézem...hátha csak egy csavar ér bele

Eladó: chieftec dragon nagytorony

(#8120) Napfénysüti válasza Ariadne (#8111) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hangulatos. Ennek örömére kimentem tekerni egy gyors kört és csináltam képeket a bringákról. :)

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! I love my Honda Civic VTi :)

(#8121) KaraDani válasza Napfénysüti (#8120) üzenetére

KaraDani
(őstag)

És hol vannak? ;]

(#8122) venember83 válasza Napfénysüti (#8120) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Másfél-kétórás kör? Fényképezéssel? Nem sokat tekerhettél. ;]

(#8123) Napfénysüti válasza venember83 (#8122) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sajnos délutános vagyok így csak egy kis falukör lett. Meg ugye még csak péntek óta van meg a bringa így az erőnlétem se az igazi. De igyekeztem legalább jól megnyomni. Viszont ez a rohadt szél. Ma megtapasztaltam hogy létezik hátszél. :D Ugyanazon az úton mindkét irányba tekertem és egyszer szembe fújt egyszer meg segített, mit ne mondjak durva a különbség a két eset között. :)
Közben csekkoltam: 8,5 km-t tekertem le 22.4-es átlaggal.

Bringák :)

[ Szerkesztve ]

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! I love my Honda Civic VTi :)

(#8124) Jofi81 válasza Napfénysüti (#8123) üzenetére

Jofi81
(őstag)

Nahát, te is a DUF-ra jártál? :)

(#8125) Zebu

Zebu
(őstag)

Na sikerült full elcsesznem az első váltót. Kipattant a bovden, visszafogattam, de most aztán semerre.... szopoda.
Ugyanis a feszességgel is volt baj, mert időnként nem rakta fel az alsóról a középsőre.

[ Szerkesztve ]

(#8126) Napfénysüti válasza Jofi81 (#8124) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bizony. :K De már csak múlt időben, jelenleg dolgozom. :B

(#8127) rétisün

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

link... :B

good hunting, stalker....

(#8128) belaazallat válasza rétisün (#8127) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Klassz írás! Ha legközelebb mentek Siófoktól csatlakoznék egy rövid távon.

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#8129) fpeter07 válasza Ariadne (#8111) üzenetére

fpeter07
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi a fene volt azon részen? Videón csak egy sima utat látok (és katapultáló kerékpárosokat:D)

(#8117) fungeld: Nekem is van hasonló problémám. Ha a kattogó hang előjön és felfele váltok jóval hangosabban produkálja. Viszont, ha abbahagyom a tekerést és újra elindulok, nincs semmi efféle, noha ez többszöri kísérletre sikerül néha.

szerk2: Fogdoktorbácsi tanácsa alapján nem szabad óránként ennem biciklizés közben. Ez lehetséges egyáltalán? :D Ha mondjuk 2-kor elindulok és uzsonnára (16óra) megeszek egy szendvicset, vajon időközben nem fogom feldobni magam? Nem állapot ez. Drágán tűnnek el a lyukak és könnyen jönnek. Holnap kipróbálom.

[ Szerkesztve ]

"A tényből kiindulva, hogy a Teremtő az emberek intelligenciáját korlátozta, igen sportszerűtlennek tűnik, hogy a hülyeségükkel nem tette ugyanezt." -Adenauer

(#8130) venember83 válasza fpeter07 (#8129) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Valószínűleg nem látszik a terep meredeksége, a sziklák és a köztük lévő csúszós sár.

(#8131) fpeter07 válasza fpeter07 (#8129) üzenetére

fpeter07
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most már látom, hogy kicsit hülyeséget írtam, vegyétek költői kérdésnek. :B

"A tényből kiindulva, hogy a Teremtő az emberek intelligenciáját korlátozta, igen sportszerűtlennek tűnik, hogy a hülyeségükkel nem tette ugyanezt." -Adenauer

(#8132) rétisün válasza belaazallat (#8128) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kösz :R

alighanem az idén már nem lesz még egy ilyen körünk. jövőre viszont, ha úgy alakul megint meg kéne csinélni, de hát ez nem csak rajtem múlik....

viszont ha van kedved tekerni, gyere el te is zánkára 23-án, személyesen is megismerni az ott induló ph!-s csapatot.

good hunting, stalker....

(#8133) Napfénysüti válasza rétisün (#8132) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jövőre ha edzek lehet én is szívesen elmennék. Addig bőven fejlődhetek. :B

(#8134) belaazallat válasza rétisün (#8132) üzenetére

belaazallat
(őstag)

Szándékomban áll, de ha mázlim lesz túrázni megyek Őrségbe.

(#8135) Nyugdíjas

Nyugdíjas
(Szakértő)

Rég jártam erre, mer csak olyankor jövök ha kell valami :D

Ismerős csajszinak kellene keritenem valami kerékpárt... Valami régebbi acélvázas outira gondoltam. Szerencsére nem túl kisnövésű a leány, szóval azzal tán nem lesz gond, hogy találjak méretet. (53 körül jó lesz neki ugy saccolom)

Ellenben fogalmam nincsen hol kellene ilyet keresgélni. any idea? Bikmakk aprón kivül...Vagy esetleg onnan tippek?
Pénzben ésszerűen gondolkozunk, szóval ha megéri, kifizeti, nem akarja fillérekből meguszni (az ilyen marhaságokról lebeszéltem hamar :D)

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#8136) Flow

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ehhez mit szóltok?

Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

(#8137) Manitou válasza Napfénysüti (#8123) üzenetére

Manitou
(PH! kedvence)

No megvan a gép? Sok balesetmentes km-t vele :K

Látom még nagyon tip-top mind a kettő :)

(#8138) Napfénysüti válasza Manitou (#8137) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi! :R
Eddig az idő miatt alig tudtam menni vele (kb 25km), még bejáratós . :D

(#8139) dqdb válasza Nyugdíjas (#8135) üzenetére

dqdb
(őstag)

MAXI-BIKE

1-800-UNBELIEVABLE

(#8140) XP NINJA válasza Napfénysüti (#8123) üzenetére

XP NINJA
(senior tag)
LOGOUT blog

az a rock machine nagyon szép darab! :K :K

Eladó GTX 650ti, Galaxy S II, P67A-D3-B3, Nvidia kuponok, Assassins Creed 3,

(#8141) Napfénysüti válasza XP NINJA (#8140) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi, remélem valamennyire tartós is lesz. :R
Vicces hogy képeken nekem nem igazán tetszett ez a színösszeállítás de élőben sokkal szebben mutat. :)

(#8142) venember83 válasza dqdb (#8139) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Van is ott egy szép Colnago.

(#8143) Zebu válasza Zebu (#8125) üzenetére

Zebu
(őstag)

Na félsiker.... összeraktam valahogy, de az alsóról megint nem teszi a középsőre....

(#8144) ludsimon

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Végeeee!!!!!!!!!! :D
Holnap még kis pihi aztán elkezdek tekeregni.

(#8145) tzimash

tzimash
(senior tag)

Rájöttem, hogy miért hülyült meg az első váltó Siófoknál... az egyik forgáspont kotyog, emiatt a terelőlemez is mozog és beleér a láncba. Nem úgy néz ki, mintha javítható lenne. Szerintetek is csere?

(#8146) szki válasza ludsimon (#8144) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

:C
Holnaptól jön a 30+ C fok kánikula 1 hétig! Lehetőleg reggel tekerj ;)
Én meg kistrandolom magam minden nap a lányaimmal :DD Már egyre kevésbé látszok bicajosnak. Azaz cipő, kesztyű, póló, és bicajosnadrág alatt fehér bőr. Míg a többi testrész kávébarna:)

[ Szerkesztve ]

(#8147) Nyugdíjas válasza venember83 (#8142) üzenetére

Nyugdíjas
(Szakértő)

Nemisrossz:K

dánke!

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#8148) Def26

Def26
(PH! nagyúr)

Gepida akciók. Szerintetek ez minden évben van?

Argentín a Pápa, még szép, Maradona az Isten!

(#8149) venember83 válasza Nyugdíjas (#8147) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azt a Colnagot magamnak gondoltam, de mindegy, most ez nem aktuális. Szóval szívesen. :DDD

(#8150) ludsimon válasza szki (#8146) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Középkorú vagy vagy idősebb?

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.