Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Téma tudnivalók
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!

Hirdetés
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2013-04-24 12:48:40

IT café
(#6201) venember83 válasza rétisün (#6200) üzenetére
- Privát
- 2011-06-11 11:36:15
akkor képzeld ezt egy fele ilyen vékony gumival, kétszer ilyen keményre fújva - jó is az terepen, ciklokrossznak hívják. 
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ www.oradeacityrunningday.ro/hu/ http://tiny.cc/iQuZP
(#6202) lorcsi válasza venember83 (#6199) üzenetére
- Privát
- 2011-06-11 11:44:59

lorcsi
(PH! addikt)
az tuti 
amúgy terepre nem gáz ennyire fújni?
nem pukkan ki hamarabb?
kicsit pattogósabb..de sokkal élvezetesebb
eddig 2,5-2,8 körül volt
rétisün:
8 báron nem durran még ki ? 
[ Szerkesztve ]
Eladó: chieftec dragon nagytorony
(#6203) venember83 válasza lorcsi (#6202) üzenetére
- Privát
- 2011-06-11 11:48:51
Miért durranna? A külső összeszorítja.
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ www.oradeacityrunningday.ro/hu/ http://tiny.cc/iQuZP
"fele ilyen vékony" --> outi gumi, 23x622, általában 6-8 bar az ajánlott guminyomás, de van, amelyik 10-et is bír.
(#6203) venember83: 
[ Szerkesztve ]
good hunting, stalker....
Én is 6 báron nyomulok..... 
PSN ID JupixHUN

Manitou
(PH! kedvence)
MTB?
Mert oda kicsit sok 

Manitou
(PH! kedvence)
Terepre szerintem 3,5 bar az ok.Én ittkörül szoktam. Azt már nem ütöd fel, de azért valamivel komfortosabb, mint a 4 vagy 4,5 bar Asszem sok külsőt 4,5-ig engednek a gyártók fújni.
(#6208) venember83 válasza Manitou (#6206) üzenetére
- Privát
- 2011-06-11 12:11:45
Cross.
Kicsit OFF leszek, de vannak itt Dealextreme-s tapasztalatok, gondoltam itt is megkérdezem.
Szóval van egy Nokia E52-es telefonom, amit vinnék sátoros-bringás túrázásra, és kellene valami tartalék kraft az aksinak, mivel valószínűleg sokáig nem fogok konnektorral találkozni. Tud valaki ajánlani valamit? Esetleg egy normális utángyártott aksi, vagy AA-s adapter esetleg egy napelemes kütyü?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos." | Philips Villanyborotva Apró : http://href.hu/x/czn0

lorcsi
(PH! addikt)
fú...ez az e52 tetszik nekem is nagyon ....és hatalmas a dilemma hogy ez vagy a galaxy 3

szerintem vegyél egy másik akkut és feltöltöd csutkára és tudod cserélgetni...állítólag ebay-en nagyon olcsón lehet hozzájutni
kicsit úgyis lentebb fog menni benne a nyomás..de aszsem mindig 3.5-4 között lesz ezentúl 
[ Szerkesztve ]
Ha az akksi üzemideje számít és nem az érintőképernyő+android akkor E52. Én is agyaltam rajta, de E52-t vettem... kizárólag az akksi+sportstracker miatt.
---------- új Sinus Live L3.0-8 hangszórókábel 1e/m ---- http://href.hu/x/jkzu ----------
(#6212) dunc válasza venember83 (#6208) üzenetére
- Privát
- 2011-06-11 12:50:21
Kösz.
Úgy van .
Amúgy vannak crossra 8-9 baros köpenyek is.
PSN ID JupixHUN

lorcsi
(PH! addikt)
nem akarom állandóan a töltőn lógatni és a sportstrackert nekem is anagyon kellene már
viszont az androidra rengeteg program van
és ha néha wifi-t használnék kényelmesebb az érintős képernyőn
de amúgy az e52 rohadt szép és összerakott telefon
2,5 bar fölé nem igen szeretek menni. Aszfalton kényelmes a 3 bar is, de terepen nagyon kényelmes tud lenni a puha kerék.
Ma már el kell viszont mennem fújni, mivel 2 barnál nem hiszem, hogy több lenne már benne.
Teleszkópom gumiharmonikája állandóan kicsusszan... Lehet kezdetben nem a garázskulccsal kellett volna visszanyomni, szépen megrágta.
"A tényből kiindulva, hogy a Teremtő az emberek intelligenciáját korlátozta, igen sportszerűtlennek tűnik, hogy a hülyeségükkel nem tette ugyanezt." -Adenauer

Teasüti
(PH! addikt)
Na megvolt a teljesítmény túra. Erős középmezőnyben végeztem a magam kerek 3 órájával. (4:30 a szintidő)
A legtöbbek mögöttem érkeztek 5-10 perccel, ahogy nézegettem az eredményeket.
Olyan 30-an lehettünk kb. Volt egy elvetemült srác, aki 1:44-es idővel hozta a terepet. 
Mondjuk olyan bringával én se 20-al ereszkedtem volna lefelé terepen... Az emelkedők kegyetlenek voltam, én rutintalan a kijelölt útvonalon haladtam szigorúan és elég sokat kellett tolni. Meg egyszer gps bevitt egy mező közepére, ahol való igaz, h volt turista jelzés, de vagy méteres gazban gázoltam. 
Eltévedtem párszor, de majd jövőre!
Ha van helyismeretem, akkor hoznék rajta egy 10 percet, ha jobb bringa van alattam még 10-15-öt is, ha pihenők nélkül megyek, akkor még egy 15-20 perc mínusz.
Gyönyörű szép bringák voltak, a legtöbb speci és cannondale volt, de akadt cube és merida is. A lefty villákon megint elcsodálkoztam, h h életképes egyáltalán ez a megoldás. 
Ismerős nem volt, nem jöttetek.
De volt egy idős emberke, az utolsó szakaszon. Vele jöttem le a hegyről. Nem volt stresszes.
Kapott pezsgőt a legidősebb résztvevő címével. 
Azért az tetszik, h tudtam tartani a tempót az én kis neuzeremmel a sokszor értékesebb bringákkal. Mondjuk úgy érzem egy generálozás ráfér a gépre. 
Ez már erősen a határain túl volt.
szerk: a gpx-et kijavítottam az oldalon, pl kiszedtem belőle a hazautat (meg az eltévedéseket
) és csak a célig mutatja az utam. Jövőre kelleni fog ez a nyomvonal, addigra be kéne üzemelnem egy navigációt is, mert most még trekbuddy-val csak térképészkedésre jutottam. Időre órám szerint mondtam a 3-at, mivel a visszaszámlálóm 1:34-en áll. A gpx-ben nem tudom a célig miért mutat nekem negyed órával többet. Vagy lehet nem kellett volna levágni az utána lévő hazautat? Nem akartam módosítani, mert aszondja akkor elvesznek a statisztikák és grafikonok.
[ Szerkesztve ]
Topikba tartozó kérdésekre nem válaszolok privátban.
Én meg szeretek haladni úh mindig a külső megengedett max nyomására fújom
Bár terepen néha nem árt vagy nem ártana nekem is engedni belőle.
---------- új Sinus Live L3.0-8 hangszórókábel 1e/m ---- http://href.hu/x/jkzu ----------
Szerintem inkább +akkut vegyél hozzá. pl ez eredetinek tűnik

tzimash
(senior tag)
Mivel érdemes lefesteni egy cro-mo merev villát? jó lenne, ha nézne is ki valahogy, és tartós is lenne. Vagy vigyem el valami szinterező műhelybe?
Sajna muszáj lefestenem, mert a villa sárga, a bringa meg fekete-fehér... Bár előbb még meg kell néznem, hogy passzol-e a vázba, elvégre 11 éves alkatrész. Volt már akkor egyáltalán 1 1/8 ahead?
Teasüti: 
első túrának nem rossz 
[ Szerkesztve ]
Gratulálok
,nyár folyamán megyek majd én is,de inkább országútira 70+km re.
PSN ID JupixHUN
Úgy néz ki, akkor ez az aksi lesz. Remélem tényleg eredeti...
Egyébként tud valaki valami jó kis sátrat ajánlani, aminek az előterébe valahogy be lehet tenni 2 bringát? 2 fő részére kellene és bringás túrákra kb 3-10 napra csak nyárra.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos." | Philips Villanyborotva Apró : http://href.hu/x/czn0
Egy kérdés.
Erdőbe hol találsz lefedettséget? 
Budapesten oké van, de Pilisben vagy Börzsönyben nem igazán találni.
Gondolom máshol se jobb a helyzet.
GPS-hez?
. Kis pénz, nincs foci.
Ha csak GPS kell neki akkor nem szóltam. 
Hmm, most kapcsolok hogy nekem van egy FuSi N560-as PDA-m amiben van GPS. Ez a SportyPal rendszer gondolom azon is életképes nem? (Windows Mobile 5)

Manitou
(PH! kedvence)
11 éves alkatrész. Volt már akkor egyáltalán 1 1/8 ahead?
Simán.
Pontosan nem tudom mióta létezik, de már 16 éve biztosra tudom, hogy létezett.

dqdb
(őstag)
Kiugrottam Vácra és vissza, eléggé kényelmesre vettem a tempót, hogy ne izzadjam szét magam, és elég legyen a betárazott 1 liter víz. Ahol lehetett, ott 22-25 km/h között haladtam, ahol nem, azzal rontottam le az átlagot 
táv: 75,02 km
átlagsebesség: 19,5 km/h
maximális sebesség: 33,0 km/h
szintkülönbség: 233 m
átlag pulzus: 144
maximális pulzus: 168
Komolyan mondom, hogy a Nobby Nic jobb aszfaltra (is, mert terepen imádom), mint a kimondottam erre a célra vásárolt semi-slick TravelContact 
Véget ért a hurrá, végre jó idő időszak, simán lehetett haladni, ami egy hónappal ezelőtt nem volt igaz. A DT 240-es hátsó agy jobb, mint egy csengő. Amint utolértem egy lassabb csoportot, abbahagytam a tekerést, hogy felvegyem a tempójukat az alkalmas előzési pontra várva, erre megszólalt a hátsó agyban a jól ismert DT racsnihang, és mindenki szó szerint ugrált el előlem. Pedig nem ez volt a célom, én ráértem volna beragadni egy-egy látványosabb hátsórész mögé 
Az elkövetkező 2-3 alkalommal kesztyű nélkül megyek bringázni, mert az alkarom barna, de a kézfejem rikít messziről (kivéve egy 1 cm átmérőjű kört a tépőzár felett, ahol a kesztyű lyukas) 
Meme: kollégádnak üzenem, hogy több tracklogot megnézve 119 méter magasan van a bolt, ehhez nyugodtan kalibrálhatja az óráját.
[ Szerkesztve ]
1-800-UNBELIEVABLE

tzimash
(senior tag)
Akkor az esélye megvan, hogy 1 1/8 legyen, köszi 
Nekem csak a munkahelyem és a ház között van 70m szintkülönbség, pedig csak 5km a távolság közöttük.
. Kis pénz, nincs foci.

dqdb
(őstag)
Vác felé az út síknak mondható, Göd-Dunakeszi területén van 4-5 meredekebb kaptató, de azokat visszaváltás nélkül nyomatékból ki lehet tekerni, mert egyik sem hosszabb 30 méternél. Ha hegyet akarok mászni, akkor átmegyek a Duna túloldalára, és csak a Vár érintésével 50 méterről indul a számláló, amit például egy János-hegy további 500 méterrel dob meg, és még el sem hagytam a város területét.
Megnéztem, nekem munkahely esetén a 12 km-re jut 40 méternyi szint, ami meglepett. Egyetlen emelkedőről sem tudok, végig a lapos pesti oldalon tekerek, az út 80%-át ráadásul a Hungária körúton belül teszem meg 
1-800-UNBELIEVABLE
Ahogy nézem igen: [link]
Ma kicsit nekivágtam az utaknak én is, 80 km 4 óra alatt (igaz két részletben):
[link]
[link]
Tudom, hogy ez nem túl sok, de 2x annyi, mint amennyit eddig életemben valaha is tekertem 1 nap 
Más: hét elején felpumpáltam 5 barra a kerekeket, tegnap néztem és 3 baron volt mindkettő... jól sejtem, hogy ez nem normális?
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano
Én egy ZTE Blade-del gps-zek Endomondo, és néha Sportypal Androidos alkalmazással. Még nem tudtam rájönni, hogyan számítják a szintkülönbséget, mert sosem jön ki az a szint, ami szerintem a tényleges. Természetesen kevesebet mérnek többnyire, de van, hogy többet.
Persze csiszolgatják ezeket az alkalmazásokat, meg gondolom a telefon szoftverén is lehet frissíteni, és lehet egyszer a ténylegeset fogja mérni.
Például ebben a Sportypal útban nem látok 611 méter emelkedést, bár hízelgő lenne:![]()
Ebben az Endomondo útban meg keveslem a 105 méter emelkedést, mert többszöröse a tényleges:![]()
Mindkét eset a cél, és az indulás kb azonos tengerszint feletti magasságon van. Az elsőnél 3 komoly emelkedő volt, míg a 2.-nál kettő.
[ Szerkesztve ]

dqdb
(őstag)
Egy Garmin Edge 800-zal mérem a szintet, ami a beépített barometrikus magasságmérőjét használja a szint számításához, és ezt a magasságmérőt kalibrálja be időnként a GPS adatai alapján. Olyan zárt lépcsőházban tesztelgettem, ahol nem volt GPS jel, de a lépcsőkön felfelé és lefelé sétálva a vártnak megfelelő mértékben és irányban változott a magasság, szóval én hiszek neki. Ha szimplán csak GPS alapú lenne, akkor természetesen nem hinnék neki.
rétisün: errefelé körülbelül 10 km-en volt érzékelhető méretű szél, természetesen az szembefújt, mint mindig 
[ Szerkesztve ]
1-800-UNBELIEVABLE
na, én is megjöttem, és útközben azon agyaltam, hogy bevállaljam-e a holnapra tervezett kis-balaton-zalakaros túrát a maihoz hasonló szélben (ilyent jósolnak)
ma olyan 8 km-t kaptam szembe belőle, holnap viszont a hazaút jó 40 km-én kéne birkóznom vele 
másfelől, mi lesz a kihívás a bicajozásokban, ha nem a szél? ez a pár domb, ami itt a környéken van? 
Holnap estére jó eséllyel csillapodik a szél. Így ha ekkor tekersz hazafelé Zalakarosról, akkor szerencséd lehet.
Én ma ünneplős ruhában tekertem egy ballagásra, és kifejezetten jó volt a szembeszél hűteni!
(#6230) Cathfaern: 80 km szép! Utána már csak egy ugrás a 100 km egyben 
Benzinkúti guminyomás ellenőrzésnél elég nehéz pontosan mérni, mert a tömlő csatlakoztatásakor sok levegő elszökik.
(#6232) dqdb: akkor neked a magasságmérés hitelesebb!. De azért érdekes, hogy a főként Hungária krt.-ból álló szakaszodra 40 m szint jön ki 
[ Szerkesztve ]
"estére jó eséllyel csillapodik a szél"
na igen, régebben valóban így volt, de mstanában, amikor amúgy is olyan össze-vissza időjárás van, mintha ez már nem egészen így működne 
viszont ha megyek holnap, hétfőre marad a 3 nap/300 km
legrövidebb, amolyan levezető szakasza, amit már könyebben összehozok. 
(#6230) Cathfaern: gratula
meg fogsz lepődni, 80 km után már mennyire nem tűnik soknak egy-egy 100 km fölötti túra.
[ Szerkesztve ]
Akkor jól telik a Pünkösd ünnepe nálad, és a 3 napos hosszú hétvége! 
Nekem Jövő hét közben lesz az egyetlen nap 2x120 km, mert várok a kánikulára 
Amúgy a bicajom zsír gépezet lett a szerszámaiddal megszerelve. Még egy új markolat, egy keskeny slick hátsó gumi, és egy országúti hajtómű van a lehetséges fejlesztési listán.
azért az a 2x120 nem gyenge
nagyjából az egész napot nyeregben töltöd majd 
más: egy hasznos iromány, elsősorban outisoknak, de jó pár rész minden bringás számára hasznos lehet.

Def26
(PH! nagyúr)
Sziasztok!
Még régebben kérdeztem tőletek, hogy milyen kerékpárt vegyek 30k környékén, bla-bla... Akkoriban megvettük ezeket.
Na most eljutottunk odáig, hogy szeretnénk valami komolyabb kerékpárt nézni, egyszerűen azért, mert asszonnyal teljesen be vagyunk lelkesedve és hajt az életérzés, hogy kell a jobb. 
Én egy KTM ELPASO -t néztem ki magamnak, asszony pedig egy Genesis Corsa 2.3 -at.
Eléggé különböző stílusúak vagyunk, mert én az erdős terepet szeretem (ide egyedül megyek) Ő meg az országutat. Ha esetleg van valami ötletetek, hogy én milyen kerékpárt vegyek (olyan 200k -ig) ami valamilyen szinten minkét esetben megállja a helyét akkor azt megköszönném.
[ Szerkesztve ]
Argentín a Pápa, még szép, Maradona az Isten!
nem jó a genesis-es linked 
az a baj, hogy az olyan bicaj, ami aszfalton és terepen is megállná a helyét, az igazából egyikre sem túl jó. vagy inkább mindkettőn komoly kompromisszumokkal lesz csak (valamennyire) jó...
De rossz dolog már több mint egy hete itthon ülni és bújni a könyveket és nem tekerni egy 1 métert sem. 
Meg ugye az új kerékpár vétel is előttem van és hát így elég nehézkes a száraz anyagra koncentrálni.
Csak lennék már túl szerdán ááh.
Eladó Audio Technica ATH-M50S: http://t7.hu/0ewi

Def26
(PH! nagyúr)
Ahham, akkor már ha valamelyikünknek kompromisszumokat kell kötnie, inkább én legyek az.
KTM -ről mi a véleményed? Sajna nem találtam a hivatalos oldalon róla semmit.
KTM ELPASO nagy kép
Genesis katt a street -re majd a corsa 2.3 -ra.
[ Szerkesztve ]
GPS-re és "fényképezni".

dqdb
(őstag)
Ha már a KTM-eket nézted, akkor inkább az Ultra sorozatban nézelődjél, azok XC bringák. Ez egy FR bringa, hosszútávú tekerésre kényelmetlen a geometriája.
1-800-UNBELIEVABLE
Szerintem Ő lesz az ideális választás számodra.
Terepen és betonon is nagyon jó. Én is ezt vettem volna, ennyiért nagyon jó vétel csak kicsi nekem.
Jah és az eladó is megbízható.
Eladó Audio Technica ATH-M50S: http://t7.hu/0ewi

Def26
(PH! nagyúr)
Köszi, felírom ezt is mint lehetőség.

dqdb
(őstag)
Szerintem a mostani Decathlonos bringádat hagyd meg aszfaltra túrázni (esetleg a külsőt cseréld le keskenyebb slickre), és vegyél magadnak egy montit. Egy cross sem terepen, sem országúton nem lesz az igazi. Esetleg még azzal játszhatsz, hogy a montira felraksz aszfaltos külsőt, de ekkor várhatóan mindig az asszony után fogsz loholni 
Vasinger!: kicsi lesz neki az a bringa, pedig a felszereltsége rendben van. Szerintem vedd fel a kapcsolatot Memével, mert egy nagyobb 19-20"-as vázra átszerelve jó választás lehet.
1-800-UNBELIEVABLE
rétisün, szki:
Köszönöm
Mondjuk a combjaim nem gratuláltak... 
Ami viszont zavar, hogy a bal térdemet elkezdtem érezni a vége fele... nem tudom mi nem tetszhet neki :/ Mondjuk a bal combomat is jobban érzem, mint a másikat, kezdek gyanakodni hogy valahogy hülyén tekerhetek.
Def26:
Ez nagyban függ attól mennyire van erőnléti különbség közted és a barátnőd között. Ha van és a te javadra, akkor akár MTB-vel sem probléma lépést tartani vele.
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

Teasüti
(PH! addikt)
Hát, most h voltam "igazi" terepen, azt kell mondjam aszfalton túl könnyű. Ennyi energiával, amennyit ebbe a 30 km-be fektettem, máskor elmegyek műúton 70 km-t is. És akkor még outin nem is ültem.
Rengeteget kivesz az emberből egy mászás, ha a kövek dobálják a gép seggét és kipörög a kerék. Ha ugyanaz az ösvény aszfalt lenne, röhögve mentem volna fel.
El kéne néznem ebbe a pécsi merida kölcsönzőbe és egy jó géppel bejárni megint a túrát. Kíváncsi vagyok, vajon megfelelő technikával meg lehet-e ereszteni lefelé fék nélkül úgy, h az még ne fájjon a bringának. Tehát bírja-e üzemi szinten?
Másrészt mikor egy-két kilométeren keresztül csak lefelé ereszkedtünk és izomból kellett tartanom magam a kormányon, akkor enyhén elzsibbadt a gyűrűs ujjam az ergonómikus markolatok és kesztű ellenére. 
De ez olyan szinten, h még most is tompán érzem az érintést a bőrömön.
Remélem azért nem maradandó...
Ezen a BBB markolaton nem szuper az integrált szarv, mert a szarvak elveszik a hasznos szélességet a markolatból. 
Arra gondoltam, h a kormányon mindent beljebb költöztetnék, majd a markolat dugóit visszaraknám a a beljebb tolt markolatba, végükön kilyukasztva, majd még ezekre rá a szarvakat. Így jobban elférne az XXL-es tenyerem, mert jelen helyzetben éppen csak kényelmes a markolatváltó és a szarvak között.
Topikba tartozó kérdésekre nem válaszolok privátban.
nálam ez se működik (lehet, hogy nem opera-kompatibilis?) de intersport katalógus alapján ez egy outi 
ha komolyan gondolja az outit, azért jó lenne kipróbálnia egyet vásárlás előtt, mert az outizás nem a kényelemről szól 
esetleg nézzetek neki egyet a merida kifejezetten női outi bicajai közül (merida road juliet sorozat, karbon vázzal is van
) , főleg ha van a közelben merida teszt-center.
(#6248) Teasüti: ezt mondom én is, nekem sokkal könyebb dolgom van outival, aszfalton, mint a terepen montit hajtó fórumtársaknak 
[ Szerkesztve ]
Körülnézés nélkül csak úgy lazán.