Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Téma tudnivalók
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!

Hirdetés
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2013-04-24 12:48:40

IT café
Teasüti
(PH! addikt)
Az tök jó, zsír új villa. 
Köszi a választ!
Topikba tartozó kérdésekre nem válaszolok privátban.
Szep a Trek!
Eloszor mentetek le? Az elejen nagyon bizonytalanoknak tuntetek. Mintha uj lenne az utvonal nektek.
SOAD19 annyi szep szo van meg a kerekparra, ez a kero mar kicsit faraszto ( de a bico sem jo megoldas )

Teasüti
(PH! addikt)
canga
Topikba tartozó kérdésekre nem válaszolok privátban.
Ne is mondd, haver lement ott egy 4 fokos lépcsőn, én is mentem óvatosan utána, aztán 1 órán át lelkiismeret furdalásom volt, hogy mit tettem a bringával

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever
Negy fokos lepcsonek jo gyorsan kell nekimenni akkor lesz a legkevesebb baja
(#456) Hasaggymeg válasza Misály (#455) üzenetére
- Privát
- 2011-03-29 08:11:08

Hasaggymeg
(senior tag)
Felfele. ![;]](/dl/s/v1.gif)
"Azt hiszem Isten valamelyest túlbecsülte saját képességeit mikor teremtette az embert "Oscar Wilde
(#457) Misály válasza Hasaggymeg (#456) üzenetére
- Privát
- 2011-03-29 08:27:40
Naigen, akkor nem a bringaval torodik az ember

carrot
(fanatikus tag)
Kinéztem egy Kona caldera vázat. Konát nem ismerem, ezért kérdem jó ez? 150ojróért, új. thanks.
Happy challenge based learning to me!

dqdb
(őstag)
Ha tudsz innen rendelni, akkor azt mondanám rá, hogy drága annyiért.
Geometria alapján megegyezik a Cinder Cone-nal (csak az fehér volt 2009-ben), az előző bringám arra a vázra épült. Szép volt, jó volt, szerettem, nem terveztem, hogy lecserélem, de egy kihagyhatatlan lehetőség jóvoltából mégis könnyebbre/jobbra váltottam.
main(_){_^448&&main(-~_);putchar(--_%64?32|-~7[__TIME__-_/8%8][">'txiZ^(~z?"-48]>>";;;====~$::199"[_*2&8|_/64]/(_&2?1:8)%8&1:10);}

rii
(PH! nagyúr)
" .... ez a kero mar kicsit faraszto .... "
még senkitől nem hallottam az ilyen szóhasználatra panaszt
de ezt megbeszéltük már érgebben is
szerintem el kellene fogadni a különbözőséget, és nem mindenkit a saját képedre és hasonmásodra formálni
ésszel

carrot
(fanatikus tag)
Tamoonak is, köszi fiúk. nem ebayezem, itteni emberke árul magyaro.ról biciklis cuccokat. de akkor majd megpróbálom a sistert befogni nálatok.
Happy challenge based learning to me!

djsunny
(fanatikus tag)
Az útvonal nem volt ismeretlen viszont mindketten beújítottunk télen ezekre a bringákra így még szokni kell őket. Amúgy a Trek haveromé én pedig a Bighit-el vagyok.
Mivel lehet mosni a fékbetéteket? mivel ajánlott
asd fgh jkl éáű
Bűnbe estem
megrendeltem egy új kormányt+stucnit... pedig egész sokáig kibírtam. A csere fő oka: 25.4-es helyett 31.8-asat szerettem volna a biztonság kedvéért. Még ha ez hülyeség is.
Ja és még kellene egy pár belső is + ritchey wcs markolat
óóóóóóóó
Ha egész véletlenül érdekel vkit fekete bikepositive kormány+stucni az írjon rám nyugodtan 
[ Szerkesztve ]
(#466) venember83 válasza Tamoo (#465) üzenetére
- Privát
- 2011-03-29 11:37:52
Milyen kormány, stucni lett?
Én nyeregcsövet keresgélek, de őrület, milyen árak vannak... 30,9-es fekete, nulla hátrahajlású nyeregcső, ami még viszonylag könnyű is 13-14k forint minimum. 
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ www.oradeacityrunningday.ro/hu/ http://tiny.cc/iQuZP
Igy ertheto, en is ovatos voltam a Battery-vel meg ket hete most mar lassan elkezdem arra hasznalni amire valo ( ugralas, mondjuk 17 kilo az 17 kilo lehet elobb veszek egy gerincvedot ). A bighit uj? Mutass mar egy kepet rola
De Trek is erdekel.
rii : "szerintem el kellene fogadni a különbözőséget, és nem mindenkit a saját képedre és hasonmásodra formálni"
Mellelottel, nem akarom hogy olyan legyen mint en ( unalmas lenne az elet ugy ), csak felhivtam a szegenyes es bargyu szokincsre/szohasznalatra a figyelmet, ez a kulonbozoseg elfogadasatol nem kicsit fuggetlen dolog. De azert koszonom a tanacsot, csak maskor ertelmezz jobban szoveget
A tovabbi emelkedett minositeseid is leperegnek majd, elore elnezest, egy gyoker vagyok.
(#468) Tamoo válasza venember83 (#466) üzenetére
- Privát
- 2011-03-29 11:59:42
Hát igen, elég drágán mérik
Nekem szerintem marad EZ a nyeregcső.
FSA OS-190 LX 90/6 (~150g) + RaceFace Ride XC Egyenes 31,8mm/580mm (210g)
Mostani elméletileg 165g+145g (de majd lemérem ha leszedtem kíváncsiságból) Szóval még csak könnyítés sem lesz... ráfizetés annál inkább. Mondjuk ez a pár gramm igazán nem számít amíg egy Tora van bent elől 
[ Szerkesztve ]
Ha mar nem szamit a suly nekem ilyen van, strapas darab, igaz en meg 4 darab ezresert kaptam kezhez.
Hidraulikus van. Eddig még csak egyszer rezonált, de akkor nagyon. Kicsit olyan, mint amikor egy felni-fék nyikorog, de fémesen, és érezni is lehetett a rezgést.
Amúgy mivel kell és mikor tisztítani a tárcsát, betétet?
Nővérem mondta még régebben, amikor egy kőszem került a kocsi fékébe és csikorgó hangot hallatott, hogy olajozzuk be a féktárcsát
Na én enné komolyabb tanácsot szeretnék kapni 
...
Fékpofát finoman csiszolópapírral szokták megküldeni ha gond van vele, de én még ezt nem csináltam. A tárcsát személy szerint alkohollal tisztítom. Persze nem a sarat 
Egyébként nekem nem volt rezonancia, de amióta utoljára megpiszkáltam a kereket +féket... nekem is csinálja. Nem hiszem h sokat tudok rajta javítani, bízom benne hogy megint összekopik
Egyébként ha elég erősen húzod (vagy egyáltalán nem) akkor nem tűnik fel a jelenség ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Pont most fogok menni alkoholért (boltba), de akkor beugrok gyógyszertárba is tiszta szeszért
Amúgy sebbenzin (vagy mi) nem jó tárcsa-tisztításra?
...
Szerintem jó az is.
Köszi! Akkor kihagyom, mert benya van.
...

rii
(PH! nagyúr)
eszem ágában sincs és nem is volt sértegetni, sem véleményt nyilvánítani, sőt.... lehet jogom, alapom sem.
de had'legyek már őszinte, had'legyek már összhangban a jellememmel (ami kurávra gyermekded, szétszórt, trehány, rendetlen). És ha az jön a számra, hogy keró (mert ilyen vagyok, észre sem veszem, h ezt a szót használom, akkor ne tegye már szóvá senki, és újból megemlíteném, hogy rajtad kívül ezzel még senkinek nem volt baja, nem tette szóvá.) és ne kelljen már a te más ízlésed miatt a szóhasználatomon változtatnom.
_minden_ rövídést kerülök, vagy ténylegesen rövidítek, nem használom a proci, kari, vidkari, vincsi stb. szavakat, helyette proc., kar., vid.card, hdd
de ha neked ez a két szó gondot jelent, ki tudja milyen korsztályú emberektől, lehet az illető akár 16 is, lképzeld el én mit érzek, amikor az ajándék katalógust "ajcsi kati"-nak hívja az ügyfél, és mindent "-scsi-"zni szokott.
én speciel erre az egy szóra szeretnék engedélyt kérni, mert képtelen vagyok mást használni. Enyém a szóhasználat. Mindeki másé meg az, hogy nem játszom meg magam.
köszönöm.
ésszel
En ablaktisztitot szoktam hasznalni az is alkoholos es meg zoldalmas illata is lesz
rii: En meg engedelyt kerek nem szeretni ezt a szot, nem gondoltam, hogy magadra veszed ( annyira mondjuk nem is erdekel )
. Nekem igenis faj ha valaki egy szot ismetelget folyamatosan ami raadasul egy korcs szleng valami ( kero, bico, neadjisten fegyo a multi fps-ekbol de sorolhatnank meg par ilyen tinik altal krealt torszulott dolgot ), engem meg ugy tanitottak fogalmazni, hogy keruljem a folyamatos szoismetlest, plane az ilyen szavaket.
Ez pontosan olyan mint a %csi-zes es tarsai szamomra. Ennyi.
[ Szerkesztve ]

xmad
(senior tag)
sziasztok
szerintetek egy no name v-fék és egy márkás között van vmi külömbség? a mostani no namet érdemes lecserélni mondjuk egy shimano deore v-fékre?
Attól függ mit értesz "no name" alatt. Ha bikepositive vagy tektro az mondjunk nem vészes. Egy jó fékkar is nagyon sokat számít pl avid fr5
De visszatérve a kérdésedre, nagyon sok különbség is lehet.
[ Szerkesztve ]
(#479) venember83 válasza xmad (#477) üzenetére
- Privát
- 2011-03-29 13:20:02
Attól függ, mit értesz fék alatt. Fékkar és fékpillangók összessége?
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ www.oradeacityrunningday.ro/hu/ http://tiny.cc/iQuZP

Nyugdíjas
(Szakértő)
Amúgy énse szeretem,de nem bánom, ha használjátok 
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
"ráfizetés annál inkább."
látod, megvetted volna a KCNC stucnimat, a ráfizetés mellett könnyíthettél is volna 
good hunting, stalker....

xmad
(senior tag)
a gyári v-fékem vmi C-STAR.. fékváltó karok vannak nekem... tehát sajna nincs külön a fékkar és a váltókar.
a fékváltókar shimano rapidfire-ös... azthiszem altus..
shimano derore v-féket néztem.. meg az avid single digit 5-öt... csak az avid drágább is majdnem 3 ezerrel (előre-hátra szett)
[ Szerkesztve ]
(#483) venember83 válasza rétisün (#481) üzenetére
- Privát
- 2011-03-29 13:59:53
"Mondjuk ez a pár gramm igazán nem számít amíg egy Tora van bent elől"
Ez kicsivel több mint amit rászánnék egy stucnira. 
xmad: valamivel biztosan jobb lenne a deore.

rii
(PH! nagyúr)
" ... de nem bánom, ha használjátok .... " ez a tolerancia (:
ésszel
(#486) Hasaggymeg válasza rii (#485) üzenetére
- Privát
- 2011-03-29 14:40:49

Hasaggymeg
(senior tag)
Nemhallótámégnullatolerancijáró?!

"Azt hiszem Isten valamelyest túlbecsülte saját képességeit mikor teremtette az embert "Oscar Wilde

xmad
(senior tag)
csak valamivel? 
(#488) venember83 válasza xmad (#487) üzenetére
- Privát
- 2011-03-29 14:49:47
Függ még fékpofától és felnitől is, ezért elég nehéz megmondani előre, milyen lesz a fékhatás. De minden valószínűség szerint jobb.
(#489) rii válasza Hasaggymeg (#486) üzenetére
- Privát
- 2011-03-29 14:50:56

rii
(PH! nagyúr)
dehogynem (: csak nem teccik 
[ Szerkesztve ]
ésszel

rekop
(lelkes újonc)
Sziasztok! Tudom ez nem az apró -gondoltam ide is beírom, talán itt többen olvassátok-, van egy eladó 110-es ritchey kormányszáram normál befogós, ha esetleg kellene valakinek.
Ha innen a fórumból jelentkezik valaki annak 2500-ért odaadom. Itt a hirdetés.

SOAD19
(őstag)
Aha, én is éreztem, hogy máshogy kellene megneveznem, de a kerékpár az olyan hivatalos megnevezés.
Akkor kérnék pár szinonimát a kerékpárra. Nekem nem sok jut eszembe: bicikli, bringa, keró
, canga (amit az egyik kollega mondott)... Amúgy nem kötözködésből, de Te, mely szóval illeted azt, amiről beszélünk?!
Amúgy nem vagyok tini, szégyen nem szégyen kimondtam a keró szócskát, de mentségemre szolgáljon, hogy nem sűrűn teszem. Bár, nekem nem bántja a fülem, ez a szó. 
[ Szerkesztve ]
Eladó: Kipsta hosszú ujjú aláöltözék felső (S-es): http://href.hu/x/iimy
Outi illetve mtb stucnik nemigazán térnek el ugye? Mondjuk a mtb-nak valamivel azért erősebbnek kell lenni. Csak mert amit rendeltem láttam outikra ill. mtb-ra szerelve is.
[ Szerkesztve ]
Erről jut eszembe, hogy lassan be kell vállalni az ablakpucolást a tavaszi nagytakarításon belül 
Tamoo: nekem Meme azt mondta, hogy jó road is mtb-re. Bár én szolidan terhelem a gépet, nekem valszeg tényleg elég lesz, de egy komoly bringásnak már lehet h kell az oversizeextraerősvértitánstucni 
[ Szerkesztve ]
...
(#494) amargo válasza venember83 (#466) üzenetére
- Privát
- 2011-03-29 16:37:35

amargo
(PH! addikt)
Én anno crc-n találtam meg leértékelve az FSA fr-270 (~50eur ról volt leárazva..). Persze ez nehéz 270g..
szerk: vagy tudja a fene valahol 235g írnak a 31,6/420mm-ra is.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

amargo
(PH! addikt)
Nézd, engem meg úgy tanítottak, hogy ékezetekkel írjak. Tudom van egy sznob csoport, aki arra fogja, hogy ilyen a billentyűzet kiosztása. Elárulom bármilyen rendszer alatt kb 1 művelet átállítani és a session-ig él.
Alapvetően fikázod másnak a szóhasználatát, miközben Te magadtól nem várod el. Előbb ezt is tedd tisztába. Mert én meg azokat az okítókat nem tudom elviselni - hülyeséget írok, mert simán átnézek rajta, ha nincs remény -, akiknek az elvei csak magukra nem érvényesek 
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }
Elől is 4csavaros, 31.8-as [link] csak bírni fogja a strapát.
(#497) Hasaggymeg válasza amargo (#495) üzenetére
- Privát
- 2011-03-29 18:11:04

Hasaggymeg
(senior tag)

KaraDani
(őstag)
Feleslegesen koptatod a billentyűzetet szerintem 

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Én is jártam így, nekem le volt lazulva a tárcsa (nem is kicsit) a Mecsekről lefelé - köszönet a Mavicnak a 6 csavaros átalakítóért. A rögzítő gyűrűt meghúzva a gond megszűnt. 
"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."
(#500) venember83 válasza amargo (#494) üzenetére
- Privát
- 2011-03-29 18:34:56
Jó, nyilván nem a Thomson tömegét akarom megcélozni, nincs kedvem hetven-nyolcvan grammért dupla-tripla árat fizetni, de kétszázötven gramm alatt maradnék, mivel szeretném 12 kiló alatt tartani a bringa tömegét. Tudom, sznobság, előrehaladott gramm-mánia, a nehezebb is ugyanazt a célt szolgálja, de ez van.