2013. május 22., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum V. (téma lezárva)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-04-24 12:48:40

IT café

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

(#251) szatocs válasza amargo (#247) üzenetére

szatocs
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én ha most vennék bringát ennyiből:

[link]

[link]

=== Szatocs ===

(#252) Xantomas válasza amargo (#250) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

mikor sv15-ot kerestem, egy hete, akkor meg volt 18-bol a Recseiben 5-6 dobozzal.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#253) Tamoo válasza szatocs (#251) üzenetére

Tamoo
(ARCKÉPGYÁROS)
LOGOUT blog

Cube ide vagy oda én is ennyiért vettem a magellanom és az X.9 szettes + RS Tora. :U Én tuti csak akciós bringákat néznék (ha van persze).

---------- új Sinus Live L3.0-8 hangszórókábel 1e/m ---- http://href.hu/x/jkzu ----------

(#254) venember83 válasza Tamoo (#253) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, a Magellan egyértelműen megfontolandó, én is nagyon elgondolkodnék rajta, ha teljes bringát kéne vegyek. :K

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ www.oradeacityrunningday.ro/hu/ http://tiny.cc/iQuZP

(#255) Tibii91

Tibii91
(őstag)
LOGOUT blog

Na, ma végre tekertem egy jót. :)

Nagyanyámhoz mentem a szomszéd faluba. (approx. 6 km).
Jó idő volt, csak szembe szél. :((

Na mindegy, miután kitárgyaltuk a ValóVilágot, elindultam haza.
Természetesen hátszél volt, úgy tekertem, mint akit üldöztek. :D

Nem kellett 18 perc, már kapcsoltam is be itthon a gépet.

[ Szerkesztve ]

A balesetem óta már egyetértek ezzel: Kétféle biciklis van: aki már esett, és aki esni fog. // Alapszabály: telefonról nem szabad német zenét hallgatni.

(#256) Hasaggymeg válasza amargo (#250) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)

[link]
látom már írták

Tibii91"kitárgyaltuk a ValóVilágot,"...szerencséd van,hogy fiatal vagy még :((

[ Szerkesztve ]

"Azt hiszem Isten valamelyest túlbecsülte saját képességeit mikor teremtette az embert "Oscar Wilde

(#257) Tibii91 válasza Hasaggymeg (#256) üzenetére

Tibii91
(őstag)
LOGOUT blog

Az a szerencse, hogy ő 76 évesen még tud nézni ilyen szennyműsort. :D

A balesetem óta már egyetértek ezzel: Kétféle biciklis van: aki már esett, és aki esni fog. // Alapszabály: telefonról nem szabad német zenét hallgatni.

(#258) kovsol

kovsol
(PH! félisten)

mennyibe kerül egy első agy ? elég valami közepes minőség is, de azért bírja ki a 100kilómat is, meg szerintem kelleni fog új hajtókar is vagy minek hívják amire a pedál megy rá, mert lötyög bárhogy húzom meg :(((

[ Szerkesztve ]

(#259) venember83 válasza kovsol (#258) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ott valószínűleg a monoblokk vagy a csapágy lötyög, hajtókarra nem jellemző a lötyögés. Mivel gondolom, hogy nem te fogod befűzni az első agyat, szerintem menj be a közeli bringásüzletbe, ahol szerviz is van, és nézd meg, mi ott a kínálat. Ha karbantartásmentes de nem is drága agy kell, akkor valami Novatec agyat néznék, erős és viszonylag olcsó. A Shimanok mind kónuszosak, azok azért évente igényelnek egy zsírzást és pár évente egy kónuszcserét, használattól függően.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ www.oradeacityrunningday.ro/hu/ http://tiny.cc/iQuZP

(#260) Tamoo

Tamoo
(ARCKÉPGYÁROS)
LOGOUT blog

Pimp My Csepel [link] :DDD nem tiszta

---------- új Sinus Live L3.0-8 hangszórókábel 1e/m ---- http://href.hu/x/jkzu ----------

(#261) dqdb válasza Tamoo (#260) üzenetére

dqdb
(őstag)

Emelem a tétet :D

[link]

venember83: kikopott négyszögtengelyes hajtóműnél előfordulhat, hogy a hajtókar lötyög, bár ilyenkor már nem sok idő van hátra addig, amíg új életre kel :) Ha mázlija van a delikvensnek, mint ahogyan nekem volt pár éve, akkor 100 méterre egy bringabolttól történik meg a visszafordíthatatlan incidens.

[ Szerkesztve ]

1-800-UNBELIEVABLE

(#262) Tamoo válasza dqdb (#261) üzenetére

Tamoo
(ARCKÉPGYÁROS)
LOGOUT blog

Nem képez összehasonlítási alapot :DDD

Megyek tekerni, nem érdekel a szél ;] majd ha visszajöttem panaszkodok.

[ Szerkesztve ]

(#263) dqdb

dqdb
(őstag)

mindenkinek van egy értékrendje :DDD

[link]

1-800-UNBELIEVABLE

(#264) KaraDani válasza dqdb (#263) üzenetére

KaraDani
(őstag)

Ez régi :P Amúgy nem értem, mi a poén, nekem teljesen jónak tűnik az elrendezés ;]

(#265) venember83 válasza KaraDani (#264) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akinek abban az időben SID-je volt, az jobban óvta, mint a barátnőjét. A nők száma bolygónkon elég régóta kvázi végtelen, de akkoriban kevés jó teló volt. :D

(#266) amargo válasza KaraDani (#264) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

A legjobb az elrendezés, mert a lány is a sátor előtt van, tehát a tolvaj mindenképpen rálép, akkor sikítás van. Azaz mobil mozgásérzékelő.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#267) fpeter07

fpeter07
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Teljesen felesleges volt erdőbe mennem ma.
A) lehetőség: amolyan ciklocross pálya, szép fa akadályokkal, a végén egy ugratóval. Leszálltam, áttoltam, felszálltam és így tovább még néhányszor.
B) út: Semmi pénzért nem mentem volna le arra. :O Új fogalmat nyert számomra a DH. Tavaly még simán élvezhető volt.
Az erdő ramaty állapotban van, minden út feltolva, favágás maradványok, minden egyébbel kiegészítve... :(

Rákényszerítik az embert az országútira. :D Azon meglepődtem, milyen szép leányok vannak felénk. :B Úgy látszik a virágokkal együtt nyílnak.
Befejeztem!

"A tényből kiindulva, hogy a Teremtő az emberek intelligenciáját korlátozta, igen sportszerűtlennek tűnik, hogy a hülyeségükkel nem tette ugyanezt." -Adenauer

(#268) ludsimon válasza dqdb (#263) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érdekes megnézni ezalatt mik az ajánlott bejegyzések.
[link] ;] :DD

amargo: Nem bírtam ki hangos vihogás nélkül. :D :C

[ Szerkesztve ]

(#269) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link] :DD

(#270) Hasaggymeg válasza dqdb (#263) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)

Régi szép idők! :U ..először a bringa,majd később te is kikerülsz a sátor elé és az asszony lesz bent egyedül,csak békesség legyen a házban. :K :DDD

"Azt hiszem Isten valamelyest túlbecsülte saját képességeit mikor teremtette az embert "Oscar Wilde

(#271) amargo

amargo
(PH! addikt)

Dirtyz
Kis beszámolót kapunk? Itt már találtam némit.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#272) Ariadne válasza dqdb (#263) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Egy nem tetszik csak: miért a pasi van bent a bicóval, és nem a lány? :DDD Én biztos nem hagynám, hogy a bicóm csak úgy kint éjszakázzon, pasi meg kibírja, meg tudja védeni magát, ha el akarnák lopni...

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#273) MarioAna válasza venember83 (#269) üzenetére

MarioAna
(senior tag)
LOGOUT blog

b*zzeg, csávó aki kolompol a vázon :W :C :DDD

[ Szerkesztve ]

(#274) rétisün válasza Tamoo (#262) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Megyek tekerni, nem érdekel a szél"

ez a jó hozzállás :C én is így voltam tegnap, tekertem is egy jót.....aztán lassan elő lehetne venni a rövidnadrágot, erre holnap megint minősíthetetlen idő lesz :(((

good hunting, stalker....

(#275) KaraDani válasza amargo (#271) üzenetére

KaraDani
(őstag)

Ezt már én is láttam. Lehet ő nem tekert csak borozni ment ;]

(#276) venember83 válasza MarioAna (#273) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az Intense vázon. Vagyis inkább első háromszögön.

(#277) Tamoo válasza rétisün (#274) üzenetére

Tamoo
(ARCKÉPGYÁROS)
LOGOUT blog

lightos 31km lett. Épphogy nem sötétedett ránk teljesen. Lámpa nem volt...
Szokásos képek :D

(#278) venember83 válasza Tamoo (#277) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1. Hogy tetszik a barátnődnek a tárcsafék?
2. Hogy tetszik a Duke-nak a tárcsa?
3. Neked integrált FireX van, szóval arra ne tessék panaszkodni. :P
4. Szép női váz az a Speci.

(#279) ludsimon válasza Tamoo (#277) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lámpa...
Jó, hogy emlékeztetsz.
November óta nem toltam night ride-ot. :U
Mickey mouse-t pedig a prémium napokra használom kizárólag.
Vagyis mikor kikapcsolódásként tekerek nem A-B-be.
Városba A-B-be az a kis 100-120 lumenes Osram ledes tökéletes a célnak.
Egy szónak is száz a vége. Lassan jönnek a melegebb éjszakák is és lehet nightride-olni mickey mouse napsugárral. :C

[ Szerkesztve ]

(#280) Tamoo válasza venember83 (#278) üzenetére

Tamoo
(ARCKÉPGYÁROS)
LOGOUT blog

Tárcsafék még közel sincs bekopva, úh egyenlőre még gyengébb mint a V volt. Egyébként nem volt szüksége Tfékre csak választani kellett hogy felnicsere+újrafűzés vagy tárcsásítás... eléggé el van kopva a fékfelület a felnin. De inkább tárcsásítás lett, elég jó áron volt a BB7 (11e/db). Duke-nak nem hiszem h gondja lesz a 160as tárcsával (30mm-es becsúszóval) meg kis súlyú bringással... :) Tényleg nagyon szép az a váz, főleg élőben.

Ja egyébként jól kezdődött. Már indultunk volna tekerni, de fújni kellett a kerékbe. Új lidl-ös pumpát alig lehet lehúzni a szelepről úgy rászorul.... hát most sikerült full kiszakítanom a szelepet.... benne maradt a pumpában... úh még volt indulás előtt egy gyors belsőcsere. Cincogott is a tárcsa végig, nem sikerült ugyan úgy visszarakni a kereket.

[ Szerkesztve ]

(#281) fpeter07 válasza rétisün (#274) üzenetére

fpeter07
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"lassan elő lehetne venni a rövidnadrágot" Hogy lassan? :D Ez volt az első rövidnadrágos napom az évben. Láttam egy szép zöld trek outit is.

"A tényből kiindulva, hogy a Teremtő az emberek intelligenciáját korlátozta, igen sportszerűtlennek tűnik, hogy a hülyeségükkel nem tette ugyanezt." -Adenauer

(#282) Tamoo

Tamoo
(ARCKÉPGYÁROS)
LOGOUT blog

Azt kell mondjam, ha nem tekernék komolyabb terepen csak többnyire aszfalt... Szóval ha elméletben ideálisabb lenne nekem egy Cross... akkor is egyértelműen inkább montit vennék, sokkal jobban szeretek vele menni. Nem is tudom miért ajánlgatok mindenkinek Cross-t :DDD

(#281) fpeter07: Rövidnadrág? :( én hosszúgatya+térdmelegítőben voltam és még így is megfájdult a térdem.

[ Szerkesztve ]

(#283) venember83 válasza Tamoo (#280) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Cincogott is a tárcsa végig, nem sikerült ugyan úgy visszarakni a kereket.

Nekem sose sikerül kétszer egymás után ugyanúgy visszatenni. :)

(#284) rétisün válasza Tamoo (#277) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

lightos 31 km....csak éppen annyi szinttel, amit én 131 km alatt se látok :N (na nem mintha hiányozna)

good hunting, stalker....

(#285) whiskey válasza venember83 (#283) üzenetére

whiskey
(kvázi-tag)

Én azt hittem, hogy a kerék mindig cankra ugyan oda ül vissza... tévedtem :F

Azt vettem észre, hogy nekem szinte csak akkor cincog, ha kiszedett állapotban véletlenül behúzom, megmozdítom a fékkart, és az így összezáródott fékbetéteket valami segéd eszközzel kell szétnyitnom...
Ilyenkor sem értem miért kell cincognia, de zavar nagyon .... :(((

Asus P5Q3, Core2Quad Q9550 3Ghz, 2x2GB Apacer gold DDR3 1333Mhz, ASUS HD 5770 1GB GDDR5, Samsung HD753Lj HDD, Windows7 Ultimate 64bit

(#286) Tamoo válasza rétisün (#284) üzenetére

Tamoo
(ARCKÉPGYÁROS)
LOGOUT blog

319m szint... azért az nem olyan sok :)

(#287) dqdb válasza whiskey (#285) üzenetére

dqdb
(őstag)

Azt vettem észre, hogy nekem szinte csak akkor cincog, ha kiszedett állapotban véletlenül behúzom, megmozdítom a fékkart, és az így összezáródott fékbetéteket valami segéd eszközzel kell szétnyitnom...
Ez az, ami nagyon nem egészséges, és ez az, amit friss tárcsás vásárlónak mindig elmondanak, hogy kiszedett féktárcsa mellett nehogy behúzza a fékkart hidraulikus féknél.

Most cseréltem külsőket, az első kereket pillanatok alatt pöccre beállítottam, ellenben a hátsót 3/4 óra után feladtam. Most valami súrlódik ugyanazon a 30-45 foknyi íven, és nem jövök rá, hogy mi.

1-800-UNBELIEVABLE

(#288) venember83 válasza dqdb (#287) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem az első féknyereggel szokott problémám lenni, hátsóval szinte soha, és gondolom, hogy ez az alubakos tárcsának köszönhető.

(#289) dqdb válasza venember83 (#288) üzenetére

dqdb
(őstag)

Az előzői Konán az első kerékkel szívtam (Deore LX fék + tárcsa), ennél a hátsóval (Elixir 5 fék + G3 tárcsa).

[ Szerkesztve ]

1-800-UNBELIEVABLE

(#290) KaraDani

KaraDani
(őstag)

Na akkor okosítsatok ki kicsit a tárcsafékkel kapcsolatban :)
Használom egy éve (Magura Louise Bat), de semmit nem tudok róla :B , eddig semmi gondom nem volt vele, sose kellett hozzányúlni, pedig nem egyszer volt kivéve a kerék, plusz kivett kerékkel is tárolom, hogy kevesebb helyet foglaljon. Ez miért van, hogy nincs ilyen gondom, tőletek meg csomószor olvasom, hogy cincog, meg utána kell állítgatni? "...automatikus fékpofa utánállítással" Emiatt? Ezt nem tudja az összes?
Viszont amit most az első tekerésnél észrevettem, hogy hosszabb a fékkarok útja, mint régen volt. Télen szobában állás közben ez miért lehet? Gondolom a fékbetét kopása nem számít, ha egyszer után állítja magát. Ha levegősödött, az milyen érzés? Simán nagyobb a holtjátéka, vagy ha elkezd kicsit fogni onnantól nyúlósabb a max fékerőig a kar?
Fékbetéteket kivettem, ez már csereérett? Fogalmam nincs mennyi rajta a fékfelület újkorában. Kép

(#291) amargo válasza KaraDani (#290) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

"sose kellett hozzányúlni"
Ha soha nem használod, akkor nem is lesz baja :) Te is csak átmész az akadályokon mint egy tank, féltem is előtted már párszol, így inkább csak mögötted megyek ma :U

Ha levegős, azt pumpálva megérzed, mert elmegy a fékerő, nyúlni fog, ahogy írtad. Hiába húzod, már a markolatnál leszel.

Nem tudom megítélni a képalapján nekem nagyon összemosott, de az biztos, hogy már nagyon kopott.

(#292) venember83 válasza KaraDani (#290) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Lujza jó, a Lujzát szeressük. :K

(#293) Meme válasza KaraDani (#290) üzenetére

Meme
(fanatikus tag)

megtapasztaltad azt, miért is kell évente olajat cserélni... :D
és igen, nemsokára csereérett a betéted...csak ki kell jönnöd hozzánk ;]

Szevasztok bogyókák! - Kerékpáros kérdések jöhetnek!

(#294) Ariadne válasza ludsimon (#279) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Na pont ezen gondolkodtam én is ma. Este mászkálhatnékom volt, így mivel nem volt kéznél bringa, zenét tettem a fülembe és gyalogosan indultam neki. A Dunapart meg a Lánchíd is tele volt bringásokkal, és ugyanerre jutottam, mihelyst éjjel sem lesz már csípős az idő, akkor bizony menni kell! :K

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#295) KaraDani válasza Meme (#293) üzenetére

KaraDani
(őstag)

Besűrűsödik?
Amúgy beszélgetek közben msnen dqdb-vel, azt mondja nem szabad kivett kerékkel behúzni a féket, miért nem? Most kipróbáltam csak azért, mert kíváncsi voltam, hogy műxik ez az automatikus után állítás, aztán visszanyomtam szépen a munkahengereket, ahogy a bácsi is mutatja a szerelősorozatos videoban youtubeon. Na nem mintha álló helyben húzogatni szeretném a féket csak kíváncsi vagyok. :U
Nemsokára viszem majd, addig aszfaltozok a Crossal, nem mintha abban meg a 3k+ km es lánc+sor nagyon élvezné a dolgot.

amargo: ez bóknak veszem köszi :B De még bőven túl sokat fékezek én is, idén kevesebbet fogok :D Amúgy meg mázsát kell megállítania ezeknek, nem olyan pillesúlyokat, mint alattatok, szóval kapnak terhelést bőven.
Akkor jól sejtettem, hogy nem levegős. Csak a holtjátéka nagyobb, később kezd el fogni, de akkor már fog.

venember83: köszönöm a szakértő magyarázatot ;]

[ Szerkesztve ]

(#296) ludsimon válasza Ariadne (#294) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pont az erősebb UV sugárzás miatt kell átszokni(nunk) a mesterséges sunshine-ra. 500+ lumen. :DDD Este menni, menni.
Nyáron mellesleg ekkor lesz a legelviselhetőbb a hőmérséklet.
Még eddig nem mertem Scottal hosszabb esti túrát szervezni de idén mindenképpen kipróbálom.
Szerintem az éjjeli lovas aki száguldozik sokkal izgisebb mint napközben menni. Már most tudom, hogy ez lenne az outizásom csúcspontja. :D
Gondolkodtam egy éjjeli Szentendre-Pap-rét-Visegrád-Tahitótfalu végig a 11-esen haza..
Csak az éjjeli alkesz sofőröktől félek a legjobban. Éjjel több nemnormális van az utakon mint napközben, de aztán kitudja.
Végül arra a döntésre jutottam, hogy nightride-olni terepen lehet csak biztonságosan de azt is csak KaraDani mögött. Előtte életveszélyes még megpróbálni is. ;] Ha meg valamit 'talál', akkor Ő lesz az első. ;] :DDD

[ Szerkesztve ]

(#297) KaraDani válasza ludsimon (#296) üzenetére

KaraDani
(őstag)

"a topikban mindenki a te seggedet akarja bámulni, mi az, ennyire bejössz nekik? " by dqdb :P

Amúgy meg úgy csináltok, mintha valami közveszélyes őrült lennék lefelé. Nem láttátok, amikor egy 17 éves srác Giant karbon merevfarúval úgy ment le egy köves durva részen, hogy csak néztem, és levittem mögötte vállon a fullyt :U Azóta már lementem én is ott párszor, de közel nem olyan tempóban mint ő.

[ Szerkesztve ]

(#298) Misály válasza KaraDani (#297) üzenetére

Misály
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pegid engedni kell lefele, hadd guruljon:P En is kezdem megszokni a battery-t.

[ Szerkesztve ]

(#299) leroyclub

leroyclub
(senior tag)

Na tegnap végre beállítattam a bringám váltóit. A szerelő azt mondta hogy azért nem váltott rendesen, mert a váltónak is fékbovdent raktak. :S Ez azért elég gáz. De most végre rendesen berakja minden fokozatba. Nagyon jóóóó!!!! Csütörtökön meg is volt az első hosszabb táv, igaz még rossz váltóval, de akkor is nagyon jó volt. Remélem ma is jó idő lesz délután.

(#300) venember83 válasza KaraDani (#295) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tőlem ennyi telik. :P

Amúgy vigyázz a fékdugattyú kinyomással, ha ügyesen csinálod, akkor levegőt kap a rendszer s kezdheted a légtelenítést. Már ha használni is akarod a fékeket.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum V. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.