2013. május 26., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum V. (téma lezárva)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-04-24 12:48:40

IT café

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

(#2501) dunc válasza rétisün (#2500) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jól van megnyugodtam rohanok venni . :)

PSN ID JupixHUN

(#2502) zabcs80 válasza dunc (#2499) üzenetére

zabcs80
(tag)

Telópumpát én 8000-ért vettem. Nem kell hozzá adapter, autószelepes, a teló és a tag is.

(#2503) dunc válasza zabcs80 (#2502) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Emellett szükséged lesz egy speciális szeleptoldalékra is, ugyanis az SFA-hoz nem férsz hozzá a normál szelepekkel, ugyanis fölötte van az egész ATA és afölött a tekerője, ezért nem fér be oda rendes pumpa, csak egy spéci toldalékkal (én esztergáltattam hozzá, meg tudom adni a paramétereit, vagy akár kölcsön is adhatom, hogy lemásold, csak örökbe nem tudom adni, mert majd ha vki elviszi a telót, odaadom ajcsiba)."

Jorus fórumtárs után szabadon.

PSN ID JupixHUN

(#2504) rétisün válasza dunc (#2503) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"odaadom ajcsiba"

azért az ilyen valahogy fáj... :))

[ Szerkesztve ]

good hunting, stalker....

(#2505) gery03

gery03
(őstag)

Az esős időre való tekintettel lementem a kondiba, futottam egy 5km-es felmérőt. Hát igazolást nyert, hogy az erőnlétem nem egy nagy szám továbbra sem. Mondjuk az igaz, hogy 4 éve nem futottam egyszer sem. Félve írom be az időt.. 27p:23mp

(#2506) fpeter07 válasza rétisün (#2475) üzenetére

fpeter07
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hej, azt tegnap én is láttam. A szemem sarkából vettem észre, mintha valami lopakodna mögöttem. Hátul két kereke volt. Azért a kényelem nem igazán ötcsillagos. Láttam, ahogy szegélyen lemegy és eléggé rázós élmény lehet. Bicajúton sokan kérkedően néztek utána, muszáj volt megfigyelnem. :D

"A tényből kiindulva, hogy a Teremtő az emberek intelligenciáját korlátozta, igen sportszerűtlennek tűnik, hogy a hülyeségükkel nem tette ugyanezt." -Adenauer

(#2507) Ariadne

Ariadne
(őstag)

Időjárásjelentés az alföldi végekről, csak hogy irigykedjetek ;] : hegyek továbbra sincsenek, viszont gyönyörű napsütés van egész nap, felhő egy szál se, lágy szellő lengedez. Mármint tényleg lágy, szóval bringázásra alkalmas idő van. Persze bicóm nincs itt. :D

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2508) dqdb válasza Ariadne (#2507) üzenetére

dqdb
(őstag)

Itt éppen most állt neki ismét esni, és hűvös van. Pár pillanatra sütött csak ki a nap, a bringám ma meg sem fog mozdulni.

main(_){_^448&&main(-~_);putchar(--_%64?32|-~7[__TIME__-_/8%8][">'txiZ^(~z?"-48]>>";;;====~$::199"[_*2&8|_/64]/(_&2?1:8)%8&1:10);}

(#2509) rétisün válasza fpeter07 (#2506) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én valami ilyesmit láttam, amin elől volt a két kerék:

(#2510) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

GX2-be honnan lehetne legolcsóbban szerezni fékbetétet? Több Hayes-sel is kompatibilis, csak nem tudom hogy hol lehetne olcsón, mert őszintén szólva kicsit sokallom, hogy az után gyártott cuccok is 2000 felett vannak...

Jah meg amúgy a Merida hazai forgalmazója ki?

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#2511) Ariadne válasza gery03 (#2505) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Ne is mondd, épp kacérkodom a gondolattal, hogy megpróbáljak szigetkört futni... :U Futópadon fél órát szoktam menni csak, azt élvezem, de az a tiednél jóval rosszabb idővel megy, talán 3-3,5 km-t jelent. A futópad viszont valahogy nem ösztönöz arra, hogy gyorsabban fussak, úgyis olyan unalmas. :D A szigetkör ilyen szempontból sokkal jobb lehet, de elsőre tuti halál lesz (5,3 km), viszont nagyon jó edzés.

Ha valaki még lassú futó és jönne, csak szóljon lakhelyem szigethez közelsége folytán a cucc pl. lerakható nálam. :)

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2512) ludsimon válasza Ariadne (#2511) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"a cucc pl. lerakható nálam" :Y :DD

(#2513) dqdb válasza DemonDani (#2510) üzenetére

dqdb
(őstag)

Jah meg amúgy a Merida hazai forgalmazója ki?
Bikefun

main(_){_^448&&main(-~_);putchar(--_%64?32|-~7[__TIME__-_/8%8][">'txiZ^(~z?"-48]>>";;;====~$::199"[_*2&8|_/64]/(_&2?1:8)%8&1:10);}

(#2514) Nyugdíjas válasza Ariadne (#2507) üzenetére

Nyugdíjas
(Szakértő)

SZintén Alföld, szintén ez a helyzet még mindig. De nálam itt a kerékpár :P

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#2515) ludsimon válasza Nyugdíjas (#2514) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Meddig vagy(tok) lent?

Miért nem használjátok ki a jó időt?
Itt az idő szar. :(

(#2516) fpeter07 válasza rétisün (#2509) üzenetére

fpeter07
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy sárga zászló lobogott rajta. Ilyenhez még nem volt szerencsém.

"A tényből kiindulva, hogy a Teremtő az emberek intelligenciáját korlátozta, igen sportszerűtlennek tűnik, hogy a hülyeségükkel nem tette ugyanezt." -Adenauer

(#2517) Ariadne válasza ludsimon (#2512) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Most miért? Korábban eszembe sem jutott ezzel próbálkozni, mivel elég nehéz lett volna megoldani, hogy melegebb cuccban menjek odafele (bkv...), ott futás, és aztán plusz cuccot, pulcsit felvesz és haza. Ez túl macerás lett volna nekem legalábbis, ezért maradt a futópad. De most végre közel van... :U

(#2518) Bon3ss válasza dunc (#2470) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Határozottan jól állt a sár a Cápán, egy alaposabb mosást megérdemel majd a szerviz előtt. Este nekem sem volt gondom az alvással, kipihentem magam rendesen. :K

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#2519) tzimash

tzimash
(senior tag)

Megtaláltam a régi bringás cipőmet márkája Chain mtb fun
Kérdésem, hogy ez használható egy M520-as pedállal?
Sajnos a talpa eléggé el van kopva, főleg az a műanyag rész, amit az a két csavar tart.
Egyáltalán szükségem van arra a részre vagy annak a helyére kerül a stopli?

Az időjárás meg mondjon le...
Megint az van, mint tegnap. Az ország nagy részén 20 fok felett, itt meg 15 sincs :(((

[ Szerkesztve ]

(#2520) rétisün válasza tzimash (#2519) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ki kell venni a műanyagot, alatta van a 2x2 csavarhely, ami előre-hátra csúsztatható. oda kell a stoplit csavarozni.
használható akármilyen pedállal, mivel a stoplinak+pedálnak kell kompatibilisnek lenni, pont ezért pedállal adják a stoplit, nem a cipőhöz.

[ Szerkesztve ]

(#2521) ludsimon válasza Ariadne (#2517) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy másik gondolatmenet volt .. :))

(#2522) tzimash válasza rétisün (#2520) üzenetére

tzimash
(senior tag)

Köszi! Amúgy az lett volna a következő kérdésem, hogy a pedállal kapok-e stoplit :)

(#2523) Nyugdíjas válasza ludsimon (#2515) üzenetére

Nyugdíjas
(Szakértő)

Én kihasználtam, már amennyire tőlem telik. Tegnap 65km volt, ma is megyek egy ötvenest szerintem, mert lassan indulnom kell haza.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#2524) rétisün válasza Ariadne (#2507) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Persze bicóm nincs itt."

úgyse szívesen tekernél lapos aszfaltcsíkon :N

én viszont asszem nekiindulok lassan, egy kis levezetés a tegnapi után.....mondjuk egy lightos vadása, némi fényképezéssel.

[ Szerkesztve ]

(#2525) rii válasza Ariadne (#2387) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

volt régebben egy hasonló másik videó is, nem?

ott szintén épített pálya volt, de csak úgy végiggurigáztak rajta ....

azt hol lehet megtalálni?

amúgy kajak a videó :) csak én azon csodálkozom, hogy azért elég veszélyes ha egy turistával találkoznak is pont az úton (-:

[ Szerkesztve ]

ésszel

(#2526) Teasüti

Teasüti
(PH! addikt)

Softshell felsőkről mi a véleményetek?
Kezembe akadt egy Tchibo-s katalógus, és megtetszett benne egy dzseki. Most hallok először erről az anyagról. CM oldalán láttam egy fórumot, ahol nincsenek nagyon oda ezekért, mert pont nem alkalmas arra, amivel hírdetik.

Kellene vmi felső, amivel így a nyári hűvösebb időkben ellehetek, olyan 10-15 fok körül. Esőben nem nagyon szándékozok tekerni, így ez kevésbé fontos, inkább a menetszelet fogja meg, ugyanakkor nagyon izzadós vagyok.

Köszi!

Topikba tartozó kérdésekre nem válaszolok privátban.

(#2527) rii válasza Teasüti (#2526) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

pulóver / melegítőfelső / széldzseki nem jó?
ha meg beleizzadsz a pólóba, ... hát kimosod - felesleges ilyen izzadságkivezetős cuccokat vásárolni, ha nem sportolsz komolyabban.

de amúgy csak annyira kell felöltözni, hogy _ne nagyon_ fázz. Mozgáskor majd belemelegedsz

ésszel

(#2528) Ariadne válasza rii (#2525) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Erre gondoltál esetleg? Ezek nem turistautak, hanem épített ösvények, szóval szerintem kb. nincs esély arra, hogy gyalogos arra kóboroljon... Picit veszélyes lenne...

Teasüti: Ezek a lélegző technikai cuccok igen drága jószágok sajna, szóval szerintem sima széldzsekivel érdemes próbálkozni, ha nem akarsz sokat bele fektetni. Szellőzésileg néha szoktak hálós részeket tenni ezekbe az izzadós részekhez, az sokat segít.

[ Szerkesztve ]

(#2529) rii válasza Ariadne (#2528) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

ez is nagyon vaddsiznó :) :) jól ,meghajtják a benne a macskát ...

amire gondoltam volna - hátha meglesz - abban is fából épített pálya volt, csak ott vagy 1 .. vagy 2 kerékpáros csapatott, volt benne billenős cucc is ... 2-3 éve volt ide belinkelve ....

ésszel

(#2530) -=Vacsek=- válasza Ariadne (#2528) üzenetére

-=Vacsek=-
(fanatikus tag)

like! Még ilyet! :D

[ Szerkesztve ]

Eladó Játékok: hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=-=Vacsek=-

(#2531) Tamoo válasza rii (#2527) üzenetére

Tamoo
(ARCKÉPGYÁROS)
LOGOUT blog

"felesleges ilyen izzadságkivezetős cuccokat vásárolni, ha nem sportolsz komolyabban"

Azért annyira nagyon nem fölösleges. Én többnyire bemegyek erdőbe, patak mellett tekerek, sokkal hűvösebb gyakran párás levegő, de leizzadok a felfelé mászásban, aztán jön mondjuk egy hosszú lefelé... kegyetlenül át lehet fázni. Nagyon nem mind1 hogy/mibe öltözök. Sokszor még így is viszek valami váltócuccot hogy a "fordulópontnál" átcseréljem. Bár én eléggé izzadós vagyok...

MÁS:
Cross bringából akarok fitnesst faragni. :DDD Igazából a telót szeretném merev villára cserélni. Valszeg egy merida speeder lesz. Kérdés az az lenne, hogy előfordul hogy alulra is kell valami hézagoló, hogy megfelelő legyen a geo? Vagy ezek ugyanolyan magasak szoktak lenni mint a "trekking telók"?

[ Szerkesztve ]

---------- új Sinus Live L3.0-8 hangszórókábel 1e/m ---- http://href.hu/x/jkzu ----------

(#2532) fpeter07 válasza -=Vacsek=- (#2530) üzenetére

fpeter07
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

[link] Ha már épített pálya.

(#2533) dunc válasza Tamoo (#2531) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És persze valamilyen kellemes sport köpeny. :C

PSN ID JupixHUN

(#2534) rétisün válasza Teasüti (#2526) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én a hűvösebb időkben egy szélálló mellényt szoktam felvenni (decathlonos, elvileg futóscucc, de kit érdekel :D ) elől fogja a menetszelet, a háta viszont hálós, tehát nem izzadsz bele nagyon.

amúgy megvolt a mai tekerés is, az esőt megúsztam :K a szelet viszont nem, így a hazafelé utat sűrűn szentségelve amolyan sétabicajozásba váltva tettem meg.

húsvéti összkm: 278 :B

(#2531) Tamoo: mérd meg most mennyi a távolság a tengely meg a fejcsapágy alsó csészéje között, aztán keress egy speeder geometriarajzot, és nézd meg, milyen hosszú a villa.
de a teleszkóppal tuti magasabban van az eleje a bicajnak, szóval meg fog változni a geometria, viszont nem tudom lehet/szabad-e, egyáltalán szoktak-e ilyenkor hézagolót tenni alulra?

de ha vársz egy kicsit, megmérem neked, milyen hosszú a speeder villája.....

[ Szerkesztve ]

(#2535) Tamoo válasza dunc (#2533) üzenetére

Tamoo
(ARCKÉPGYÁROS)
LOGOUT blog

Köpeny marad a mostani :) 37-es.

rétisün: Van speeder villád? Nagy segítség lenne :R megyek meg is mérem :DDD
<---- 47cm

[ Szerkesztve ]

---------- új Sinus Live L3.0-8 hangszórókábel 1e/m ---- http://href.hu/x/jkzu ----------

(#2536) rétisün válasza Tamoo (#2535) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pontosabban s-presso villa, de nagy különbség nem lehet hosszban. szóval két merev villát mérve (a másik egy régebbi acélvilla) 40-42 cm a hossza.

ezek szerint olyan 5-7 centivel kerülne lejjebb a bicaj eleje.

[ Szerkesztve ]

(#2537) Tamoo válasza rétisün (#2536) üzenetére

Tamoo
(ARCKÉPGYÁROS)
LOGOUT blog

Geo adatokat nézve a speeder villa 39.5cm. Szóval ja. 7cm... az elég sok nem? :F lehet mégsem olyan jó ötlet kicserélni.
Egyébként ez kb. milyen súlyban lehet szerinted?

(#2538) rétisün válasza Tamoo (#2537) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

fogalmam sincs, mennyi lehet a súlya :(

amúgy én ezt ("Cross bringából akarok fitnesst faragni.") speeder vázszettel oldottam meg, igaz drágább, mint csak villát cserélni, de legalább biztos "egyben lesz" a bicaj.
a régi vázat meg megkapta tesóm, aztán még eladással sem kellett vesződni. igaz, abban a vázban is merev villa van az eredeti teleszkóp (?) helyett, de mivel kicsit nagy lenne neki a váz, nem is baj.

[ Szerkesztve ]

(#2539) -=Vacsek=- válasza fpeter07 (#2532) üzenetére

-=Vacsek=-
(fanatikus tag)

Ez is nagyon jó!! :)

(#2540) Tamoo válasza rétisün (#2538) üzenetére

Tamoo
(ARCKÉPGYÁROS)
LOGOUT blog

7cm miatt nagyon megváltozna a fejcső szöge. Ebbe felejtős ez a villa. Vázszett 55e az is felejtős. Marad a Cross telóval sajnos :(
Köszi!

(#2541) Ariadne válasza -=Vacsek=- (#2530) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Csak néhány rövidke, ízelítőül:
Joe Smith Kona Saint
ez a The Collective: Seasons című filmjéből egy kis részlet (rii, nem erre gondoltál véletlenül?)
F1rst film trailerje
On the line trailer (valahol az egész fent volt HD-ben)
Megavalanche 2010 fejkamerás, 75 perc!!!
Grenoble környékére egyszer el kéne menni :D, aki feltette a videót, ő készítette, van még vagy egy tucat fent
ugyanazok a francia csávók

Tovább is van, mondjam még? :DD

[ Szerkesztve ]

(#2542) rétisün

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha már fenyegetőztem: ez vót ma....mégse vadása lett, ott már sokszor voltam :D (meg még leszek is, persze erre is megyek még sokszor)

[ Szerkesztve ]

(#2543) Bon3ss

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Két héten belül tervezek rendelni bike24.com-ról, ha esetleg kellene valami Pécs-Szekszárd-Paks vonalon mozgó bringásoknak, megbeszélhetjük a közös rendelés. Természetesen megkereshet az ország más szegletéből is bárki... :K

(#2544) rétisün válasza Bon3ss (#2543) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

köszi, de én kihagyom, késznek nyilvánítottam a bicajaim :))

(#2545) dqdb válasza rétisün (#2544) üzenetére

dqdb
(őstag)

Könyvjelzőzzem ezt a hozzászólásodat? ;]

(#2546) Ariadne válasza rétisün (#2544) üzenetére

Ariadne
(őstag)

Huhuhú, Süni, ez kicsit merész kijelentés tőled... :Y Tippem szerint nem bírod ki őszig módosítás nélkül. :P

[ Szerkesztve ]

(#2547) rétisün válasza dqdb (#2545) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ööö....izé....azt azért nem kéne :N

de momentán tényleg nem tervezek semmit változtatni a bringákon, max. annyi, hogy visszarakom a conti sportcontactot a dolgozóbajárósra, ha az is számít.

(#2546) Ariadne: fogadunk? :DDD melyik alkatrész számít, vagy értékhatár, vagy mi legyen?
mert azért azt ne várja senki, hogy emiatt nem fogok mondjuk láncot vagy gumit cserélni :N

(#2548) venember83: nem hinném, hogy Bon3ss ilyenre gondolt, amikor felajánlotta... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2548) venember83 válasza Bon3ss (#2543) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Rendeljünk közösen egy fekete Rebát, lehetőleg nem alap RLT változatot, én használom, te fizeted. :DDD

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ www.oradeacityrunningday.ro/hu/ http://tiny.cc/iQuZP

(#2549) -=Vacsek=- válasza Ariadne (#2541) üzenetére

-=Vacsek=-
(fanatikus tag)

like like like :DDD nagyon jók, iszonyat gépek vanna bent :C

Egy kis alap

NWD 5
Danny MacAskill - "Way Back Home"
Inspired Bicycles - Danny MacAskill April 2009

(#2550) Bon3ss válasza venember83 (#2548) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Lehet egy ilyen ajánlatra nemet mondani? ;]

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum V. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.