Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Téma tudnivalók
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!

Hirdetés
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2013-04-24 12:48:40

IT café
(#14851) BMW001 válasza lecsokolbi (#14850) üzenetére
- Privát
- 2011-12-22 19:31:28
Az lesz, a leírásban is pont ez szerepel. Majd valahogy megoldom, elszórakozok vele. De nagyon fura, hogy ennyit kell tökölni egy egyszerű dolgon.
Mondjuk ez is fura, mert ugye a hidrós tárcsa beáll magától, vagy legalábbis úgy lenne a jó...
[ Szerkesztve ]
MPower
(#14852) belaazallat válasza Cathfaern (#14846) üzenetére
- Privát
- 2011-12-22 19:46:08

belaazallat
(őstag)
Hali Sorstárs!
Mennyi ment le? Èn 10-nél jàrok.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
(#14853) lecsokolbi válasza BMW001 (#14851) üzenetére
- Privát
- 2011-12-22 19:50:39

lecsokolbi
(tag)
Az automata beállást a dugattyúkra értik szerintem, ez sajnos ilyen
majd ha többet szereled belejössz nem olyan nehéz az.
/15 db Piros Ponty/ Haibike Hai Challange SL power user - Az élet olyan mint a bicikli, hajtani kell hogy eltudj érni valamit.
(#14854) BMW001 válasza lecsokolbi (#14853) üzenetére
- Privát
- 2011-12-22 20:08:08
Jaja, arra gondoltam én is. Ráállok.
Eddig 3x kellett alaphelyzetbe visszatolnom őket. Kíváncsi vagyok meddig jutok. 
[ Szerkesztve ]
MPower
(#14855) lecsokolbi válasza BMW001 (#14854) üzenetére
- Privát
- 2011-12-22 20:11:34

lecsokolbi
(tag)
Ügyesen
csak a fékcsövet ne harapd el mérgedbe 
[ Szerkesztve ]
/15 db Piros Ponty/ Haibike Hai Challange SL power user - Az élet olyan mint a bicikli, hajtani kell hogy eltudj érni valamit.
"Az időjárás persze bekeverhet."
max. a bicajozásba. olyan még nem volt, hogy gyalogtúrát időjárás miatt lefújtunk
pedig volt, hogy jégkásás sört ittunk, olyan hideg volt
(azóta persze kiokosodtunk, ilyenkor a hűtőtáska véd meg a sör-megfagyástól
)
(#14846) Cathfaern: és akkor majd jöhetsz megint zánkára 
[ Szerkesztve ]
good hunting, stalker....
(#14857) fpeter07 válasza lecsokolbi (#14844) üzenetére
- Privát
- 2011-12-22 21:32:31
Én ma vettem egy térdmelegítőt. Aldis nadrág+decás lábmelegítő nem volt elég, pedig 10 °C volt a hőmérő szerint. Hiába a szél már nem nyáriasan fúj... Mostantól 3 réteg lesz alul is. Felülre bezzeg elég volt egy kabát és két póló.
"A tényből kiindulva, hogy a Teremtő az emberek intelligenciáját korlátozta, igen sportszerűtlennek tűnik, hogy a hülyeségükkel nem tette ugyanezt." -Adenauer
"Mostantól 3 réteg lesz alul is. Felülre bezzeg elég volt egy kabát és két póló."
ez azt jelenti, hogy továbbra is tervezel bringázni, a hűvös(?) idő ellenére? ez derék, csak így tovább 
(láttam a pödör gyurinál egy fehér-ezüst trek vázat)
de inkább nem kérdezem meg, mennyi...szeretnék a továbbiakban is nyugodtan aludni
[ Szerkesztve ]
Amíg csak ennyire van hideg, akarok. A bal térdem viszont megint fáj egy kicsit. 
Én több bringát is láttam, úgy vagyok a bringás boltban, mint egy könyvesboltban. Minél kevesebb ideig maradok, annál jobb. (A könyvtár az más.)
"A tényből kiindulva, hogy a Teremtő az emberek intelligenciáját korlátozta, igen sportszerűtlennek tűnik, hogy a hülyeségükkel nem tette ugyanezt." -Adenauer
érdekes, hogy pont a könyvesboltot mondod (alexandrába járunk egyébként) mostanában annyian vanak, hogy egész évben nem láttam ennyi olvasnivágyó(? vagy csak ajándékba könyv-vásárló) embert, mint mostanában......

Djuree
(PH! nagyúr)
az nem baj, olvassanak csak az emberek, rájuk fér. jobb mint az ilyen valóvilág szerű szarrakások előtt ülni 
▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ Ki-Ken-Tai-Ichi 気剣体一
nincs is ezzel semmi baj, csak.....eddig nem olvasott (vett könyvet) ez a sok ember? 
nem mintha hiányoztak volna a könyvesboltból (nem szeretem a tömeget
) inkább otthon olvassanak, mint autózzanak
legalább nyugodtabban outizhatok

[ Szerkesztve ]
(#14863) lecsokolbi válasza fpeter07 (#14857) üzenetére
- Privát
- 2011-12-22 22:57:17

lecsokolbi
(tag)
nekem elég lesz ez amit most kaptam lefelé a hegyről meg felveszek rá egy vékony pamutot plusz nekem is van egy maszek vastag tépőzáras polár térdmelegítőm 
Hótól úgy megjött a kedvem a tekeréshez, hogy lenyomta a játékfüggőséget. 
[ Szerkesztve ]
(#14864) rétisün válasza lecsokolbi (#14863) üzenetére
- Privát
- 2011-12-22 23:05:19
hó? hol van hó?! 
más:

papucsban bringázni, még ilyet....

Djuree
(PH! nagyúr)
![]()
![]()
▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ Ki-Ken-Tai-Ichi 気剣体一
(#14866) runner 125 válasza rétisün (#14864) üzenetére
- Privát
- 2011-12-22 23:27:37

runner 125
(PH! nagyúr)
Nah, alakul a forma, lassan eltaláljátok az én ízlésemet is.

A fenék már stimmel, itt csupán stílusbéli problémák vannak - kicsit olyan a hölgyike, mintha a sarakról öccázé ráültették volna arra a teszkó-szökevényre. 
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Hát azért ez jobb:

runner 125: Mert az is. 
[ Szerkesztve ]
A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.
(#14868) rétisün válasza runner 125 (#14866) üzenetére
- Privát
- 2011-12-22 23:45:47
"mintha a sarakról öccázé ráültették volna arra a teszkó-szökevényre"
az lehet, de nem szép fomás? 
de tessék, egy profi....
(#14867) feka007: maradjunk annyiban, hogy ez a bicaj legalább közelebb van az outihoz

[ Szerkesztve ]
Ez az a bizonyos kép amit sokadjára linkeltek fórumon, de sosem csukom be azonnal 
Eladó Audio Technica ATH-M50S: http://t7.hu/0ewi
(#14870) Cathfaern válasza belaazallat (#14852) üzenetére
- Privát
- 2011-12-23 01:52:54
Kereken 10 nekem is
Mondjuk most stagnál egy ideje, szóval neki kell állnom mozogni valamit, hogy menjen tovább. Még egy 5-10 lemegy, és tökéletes lesz.
rétisün:
Pontosan ez a terv
Csak most korábban elkezdett és kicsit keményebb alapozással, hogy jobban bírjam
Meg lehet addigra átnyergelek outira, de ez még csak nagyon-nagyon terv.
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano
(#14871) Djuree válasza runner 125 (#14866) üzenetére
- Privát
- 2011-12-23 07:25:33

Djuree
(PH! nagyúr)
azért karja van a csajnak, de a jobbkeze erősebbnek tűnik, azzal sokat dolgozhatott az idők folyamán ![;]](/dl/s/v1.gif)
(#14872) lecsokolbi válasza rétisün (#14864) üzenetére
- Privát
- 2011-12-23 08:54:11

lecsokolbi
(tag)
Kékestetői sípályán
meg szerintem már Mátrafüredtől is van valami de ez nem biztos 
Meg Galyatetőn, nah ott tuti mert osztálytársam ott lakik.
A vasárnapi tekerésem viszont nem ismétlem meg ma mert már itt lenn a hegy lábánál is -4 van
Helyette csak egy 30as síkot képzeltem mára (csak hogy kipróbáljam a gatyát
)
A könyvtár majdnem kostenlos, én ott szoktam böngészgetni. Egy ötlet alapján vettem könyvet karácsonyra, nem magamnak. (De attól még lehetséges, hogy én is el fogom olvasni
) A másik, hogy szó szerint egy ládával vannak könyvek a garázsban.
szerk: Én ha még 5 kilót fogynék, már csak a csontok tartanának össze. 
[ Szerkesztve ]

Djuree
(PH! nagyúr)
én meg telón olvasok, netről leszedek bármilyen könyvet aztán fel telóra
habár rengeteg "igazi" könyvem is van. elég sok pénzt otthagytam könyvekre régebben. ma már csak szép nagy könyveket veszek néha, de azok simán 8-10k-ba is kerülnek, de azok olyanok is.
- Privát
- 2011-12-23 11:36:17

runner 125
(PH! nagyúr)
..aki emlékszik, linkeltem ide is a vaterás Fox kesztyűt, h erősen gondolkodom a vételén - egy valami tartott vissza, h más még nem vett tőle ilyet, és amúgy is volt kettő értékelése.
Jó, h nem vettem meg..
"Negatív vélemény: Már az elején gyanús volt nekem, de ezen oldalon más nem ad el ilyen terméket..én bedőltem
neki...vártam 2 hónapot mire nagy nehezen mindenféle ígérgetés után kaptam egy HAMIS TERMÉKET!!MADE
IN CHINA!!Jól átvert hitegetett hazudozott hogy eredeti, ráadásul ajándéknak szántam, amit oda se
tudok adni mert emellett lyukas egy helyen a kesztyű. és bolyhos látszik rajta hogy gagyi kínai
sz@r!!!nem ajánlom!!!!!!"
mod.
Gyanítom valami ehhez hasonló fost küldött neki...
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
(#14876) BMW001 válasza lecsokolbi (#14855) üzenetére
- Privát
- 2011-12-23 11:54:36
Áh, este már hagytam a fenébe, ma reggel nekiálltam. Elsőre sikerült.
Szerintem ott hibáztam tegnap, hogy mielőtt rászorítottam a nyerget, már teljesen keményre pumpáltam a féket. Most csak simán behúztam, és úgy szépen felváltva meghúztam a csavarokat, majd ez után pumpáltam keményre. Tudtam én hogy nem a Marta a hibás, hanem én vagyok a béna.
Most pont egy papírlapnyi hely van. És még a fékcsövet sem rágtam el.

Egyébként akinek hidrós a féke, ajánlom, hogy így telente szedje szét, és pucolja ki a dugattyúk táján. Ezek 1 éves fékek, de így is volt kosz rendesen. Sajnos a hátsóba az előző tulaj utoljára DOT olajat rakott, így kicsit megkezdte a tömítéseket. Még nem ereszt, de lehet látni, hogy már nem az igazi, 2 évet adok még neki, többet nem. Szerintetek lehet hozzá csináltatni? Sajnos Magura -nak nincs Mo.-n szervizháttere, így nem tudok gyári tömítést hozzá szerezni.
[ Szerkesztve ]
MPower
délelőtt hó esett (igaz, nem maradt meg) most meg már az eső....
valahogy éreztem 1 óra körül, hogy nem muszáj ma bicajoznom 
- Privát
- 2011-12-23 15:31:52

runner 125
(PH! nagyúr)
Ez az AM Cannondale nem bírta a DH-t. 
(#14879) hoffman_ válasza runner 125 (#14878) üzenetére
- Privát
- 2011-12-23 16:15:56
Jááj, csúnya. Reméljük a tulaj nem tört ketté így derékban.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
(#14880) feka007 válasza runner 125 (#14878) üzenetére
- Privát
- 2011-12-23 16:16:58
Egybe van jó ez még, állva még lehet taposni ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ezekből látni, hogy nem rendeltetésszerű használat mellett bármelyik váz eltörhet
[ Szerkesztve ]
A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.
(#14881) Vasinger! válasza runner 125 (#14878) üzenetére
- Privát
- 2011-12-23 16:19:15
Sosem szimpatizáltam az ilyen felépítésű vázakat...és itt egy példa, hogy miért.
A rugós tag legyen merőleges a talajra, ne párhuzamos szvsz.
DH -nál ez alap feltétel kell hogy legyen.(szerintem)
[ Szerkesztve ]
MPower
Az lehet, de ez nem DH bike. Az valahol itt kezdődik: katt
(#14884) runner 125 válasza Vasinger! (#14881) üzenetére
- Privát
- 2011-12-23 16:42:42

runner 125
(PH! nagyúr)
Hja.. úgy rémlik a Kelly's is ezt a geot erőlteti a fullykon.
Egyébként belelapozva a mappába látni egy két durva példát, de összességében tök egyetértek - rendellenes használt során ugyanúgy gallyra lehet verni minden márkát.
Boxxer villa.
Cube fully
SLX hajtókar
Adapter törés
Fox rugóstag
Scott fully
Fully váz
Kona
Speci agy
Jah, hát ugye a rendellenes használat eredménye...
MPower
De honnan tudjátok, hogy mire használta? 
Az senkinek sem jut az eszébe, hogy anyaghiba?
(#14887) szki válasza lecsokolbi (#14863) üzenetére
- Privát
- 2011-12-23 17:16:32
"Hótól úgy megjött a kedvem a tekeréshez, hogy lenyomta a játékfüggőséget. "
A tekerés is egy szenvedély tud lenni. Jobb, mint a számítógépes játék!
#14857) fpeter07: ma beugrottam az Aldiba, és végignéztem a cuccokat, mert van akaraterőm
Volt, amit már a bevásárlókocsiba tettem, és aztán mégis visszaraktam a polcra. Konkrétan a 3000 Ft-os bicajos szemüveget szemeltem ki
De a ruházati cuccok közül is tudtam volna venni még!
A 3 réteg ruha meg kell alulra!
#14864) rétisün: fullys a bringa. Akarom mondani, bringák!
Őt is bevehetjük a csapata!
Más: tegnaptól hosszabbodnak a nappalok! 
(#14870) Cathfaern: Akkor hajrá! Van még idő felkészülni!
[ Szerkesztve ]
Tipp, nézve a sérülés súlyosságát. 
MPower

TripleB
(tag)
Megkérdezhetem a térdmelegítő márkáját és az árát?
7" univerzális tablet tok http://goo.gl/q5cOL
"tegnaptól hosszabbodnak a nappalok!"
ja, meg nedvesednek is 
"A 3 réteg ruha meg kell alulra!"
én tavaly télen még felvettem egy hosszú alsót a melegítő alá, az idén viszont a leghidegebb bringázásomon (az a bizonyos kulacsoldalárafagyós) sem volt rajtam, és nem fáztam....
általában egy bicajozós melegítő (térdrészénél egy régi széldzsekiből készült dupla betét), alatta 3/4-es (az a majdnem térdig érő) betétes nadrág, térdmelegítő elég volt eddig, igaz nem mentem hosszabban mínuszokban. legfeljebb egy hosszú zoknit még felveszek (felér a térdmelegítőig) ha hidegebben megyek.
[ Szerkesztve ]
Jakus bringája.
Komoly gép. Most is ez van neki?
Amúgy a háttér az hol van pontosan, nem tudod?
(#14892) runner 125 válasza rétisün (#14890) üzenetére
- Privát
- 2011-12-23 18:31:34

runner 125
(PH! nagyúr)
..hát én nemtom', úgy hallottam, h ezek a Kelly's térdmelegítők is törnek.

Igen Övé.
1-2 hónapja ez volt neki. Nem hinném, hogy megvált volna tőle, max 1-2 változás lehet benne.
Börzsönyből lefele nem kicsit hasított vele, nem semmi bringa. 5 kilóval nehezebb mint az enyém, de úgy dobálta a bringát, mintha 2 kiló lenne.
Én a kép helyének Naszályra tippelnék, de lehet valami külföldi falu.
[ Szerkesztve ]
(#14894) rétisün válasza runner 125 (#14892) üzenetére
- Privát
- 2011-12-23 18:42:05
jajjj....

rii
(PH! nagyúr)
" .... A szilveszter környéki buliból tényleg az ivászat a fix pont .... "
nekem a kar. is az lesz
annyira kifáradtam az elmúlt fél évben, hogy a köv. 3 napban nem szeretnék maganál lenni ... asöraborapálinka .... ez persze nem egy tizenötéves kölök hencegése, hanem most ezt szeretném
3-an leszünk kar.-kor .... vettem 28 üveg sört ... ebből 9 üveg 10-11%-os ... ütni fog mint a nagyharang ...
" ... Amúgy a magyar internethálózat építésének aktív részese voltam ... "
nahátaz irdalmatlan nem egy gyenge dolog ... nagyon komoly 
96-97-ben találkoztam a netscape-vel (meg a bookmark-ok közt nem egy pucér névivel
) de én csak 2002 környékén juottam közelebb hozzá a vodafone gprs-es netje segítéségvel ...
ésszel
Hát van anyag abban a gépben az tuti. Mondjuk nem is gurulgatni jár vele bringaútra.
4900 Ft volt és Bicycle Line márkájú. Teljesen rendben van, nem hűlt ki a térdem, pedig még eső is párosult a teszthez. A típusát nem tudom megmondani, kerestem ugyan, de nem találtam meg.

Djuree
(PH! nagyúr)
na ideért a bringa, sajna nem tudtam megnézni rendesen a sötétben meg a hidegben, majd holnap tekerek egyet vele. azért azt láttam milyen keskenyek a gumik, én rendes monti szélességű gummákra számítottam
szegények meg fognak izzadni a 100 kilóm alatt, csak ki ne durranjanak 

Djuree
(PH! nagyúr)
meg most nézem hogy a váltón 2 kar is van. a másik mire szolgál?