2013. május 24., péntek

(#1) NewmanHD

NewmanHD
(senior tag)

Sziasztok!

Mivel még nincs ilyen topic, engem pedig már most érdekel a téma, bátorkodtam nyitni egyet. Mostanában már terjengenek a hírek róla és már a legújabb PH-s cikkben is szóbahozták őket.

1-2 hete elkezdtem felmérni a helyzetet és a kezdeti hozzá nem értésem végett E8200-ben gondolkoztam, majd rájöttem, h nincs rá szükségem és E4500 mellett maradtam. Még több utánolvasás után kiderült az is, h a felezett cache sem döntő tényező nálam, így egy E2180 elegendőnek bizonyulna (ami ugye az elnevezés ellenére szintén Core 2 Duo), amit természetesen tuningolnék is. De aztán megláttam 1-2 hírt az Exxx széria utódjáról, ami már 45nm-es, felcsillant a szemem.

Régi Northwood alapú gépemet már időszerű lenne lecserélni, de annyira talán nem sűrgős, h esetleg megvárom az E3140-t, ami 2.13 Ghz-es alap órajelen működik. Tippem az, h ez a 8x266 Mhz-es FSB-ből számolható ki. Alacsony FSB miatt a relatív kis szorzó sem hátrány. Remélhetőleg az új csíkszélesség miatt kihozható belőle 8x400 Mhz @ 3.2 GHz-es órajel, már alap feszültségen! Na az lenne a tömör gyönyör. :))

Szerintetek mekkora lesz a cache mérete? Okos döntés lenne, ha már fejlesztenek, az 1MB-t 2MB-ra növelik. FSB gondolom marad a 800 MHz?!

Hírek szerinti 75 dolláros nagytételes (1000 db-os) vásárlás esetén nálunk a kezdeti időben vajon megáll bruttó 20 ezer ft-nál?

Na lehet témázgatni! :C

If it kills your grandmother or your device, I am NOT responsible!

(#2) Eagle16 válasza NewmanHD (#1) üzenetére

Eagle16
(MODERÁTOR)

Ha jól tudom, 1066 (vagyis 266) lesz az FSB, és 1,5Mb a cache :)
Ha megjelenik, kipróbáljuk :))

Aggregátor: akkor mindketten jól tudjuk :D

[ Szerkesztve ]

Eladó új, bontatlan dobozos Samsung ST66 digitális fényképezőgép! LINK: http://tiny.cc/opfgpw

(#3) Aggregátor válasza NewmanHD (#1) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az L2 cache 1.5MB, az FSB pedig 266Mhz lesz, ha jól tudom.

(#4) NewmanHD

NewmanHD
(senior tag)

Hm, végülis okos a 1.5MB... Nem ám felérnek az E4xx-hez, aztán dobhatják is a kukába. :P

szerk: semmi. :)

[ Szerkesztve ]

(#5) nike_

nike_
(PH! kedvence)

Jó kis procik lesznek ha az áruk is normál szinten marad. :)

(#6) NewmanHD válasza nike_ (#5) üzenetére

NewmanHD
(senior tag)

Igen, igen. :B

Mint írtam az elején, korábban abszolút hidegen hagyott a technika, de amikor vásárolok, körbe nézek. Kérdésem az lenne, h az E2xxx szériás procik mennyi zuhantak megjelenéstől mostanáig? Valahogy úgy érzem, h ezek annyit nem esnek árban, mint az új csúcs procik.

(#7) Aggregátor válasza NewmanHD (#6) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én 17k-ért vettem a tálcás E2160-t aug. végén, most dobozosan 13.8k. Ráadásul az M0-s, tehát jobban tuningolható.

(#8) NewmanHD válasza Aggregátor (#7) üzenetére

NewmanHD
(senior tag)

Akkor nyugodtan meg lehet majd venni ha megjelenik, mert nem lesz a késöbbiek során számottevő áresés, avagy nem lesz magas az ára mikor megjelenik. Az egy általános dolog, h az első darabok jobban tuningolhatóak? Arról még nincs hír, h milyen steppinges lesz az E3140? Remélhetőleg egyféle lesz.

(#9) Aggregátor válasza NewmanHD (#8) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Félreértettél, amit most lehet kapni, az M0 steppinges, az enyém L2.
Ha legalább olyan jó lesz, mint az M0 az E2xxx-nél, akkor jól húzható lesz az FSB.

(#10) mokus1 válasza NewmanHD (#1) üzenetére

mokus1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

valoszinuleg tartom h még jobban tuningolhatok lesznek igy a 4ghz nem lesz olyan rtika..
:K

Go pro Hero1, eladó 40000-, bérelhető Go pro-k 2000Ft/nap,7000/hét

(#11) Zájec

Zájec
(PH! kedvence)

kiváncsi vagyok hogy az l2 cache-en kivül miben fog még különbözni az E7000szériától.?

(#12) NewmanHD

NewmanHD
(senior tag)

Nem nehéz kitalálni (külföldi fórumokon már olvasni is), h itt is lesz E3160 (9x266Mhz) és valószínűleg lesz E3180 is(!?) (10x266MHz?!).

A feltételezett E3180-nál 400-as FSB-vel, amit élből vinnie kellene, akkor stabil lehet 4GHz-en. Vajon elérhető ez egy E3140-al is vagy szerintetek nem? 8x500MHz. :F

OFF: Giga DS3 lapok kivétel nélkül mennek 500-as FSB-vel vajon? Mondjuk költséghatékonyabb és több beállítást engedélyezne egy 10-es szorzós E3xxx és olcsóbb konfiggal is kihozható lenne. Elég lenne talán egy jobb fajta 800MHz-es memória... Mondjuk ki tudja, h (3 hónap múlva) mennyire lesznek hasonló áron a 1066-os memóriák...

Azt gondolom, h kezdetben csak egy E3140-t adnak ki és csak utánna hozzák ki a két nagyobbat. Az E2xxx-nél ehhez mennyi idő kellett?

[ Szerkesztve ]

(#13) NewmanHD

NewmanHD
(senior tag)

Lehet, h korai volt megnyitni ezt a topicot? :F

Tudom... nem nagyon van (még) miről beszélni... Pedig két hónap múlva itt van. :(

[ Szerkesztve ]

(#14) Daemon09 válasza NewmanHD (#13) üzenetére

Daemon09
(őstag)
LOGOUT blog

Sosem lehet elég korán elkezdeni. Más procikról is jóval előbb beszélnek, mint hogy megérkezik mo-ra.
Talán nem annyira érdekli az embereket... :F

Notebook, laptop alkatrészek nagy választékban nálam! Érdeklődni priviben! \_/ Megbízhatóságom : http://href.hu/x/efq0

(#15) NewmanHD válasza Daemon09 (#14) üzenetére

NewmanHD
(senior tag)

Talán nem annyira érdekli az embereket...
Hát akkor ezt nekik. :((( :)

Jó kis proci lesz ez olcsón. Méltó és erős utódja a jelenlegi 2xxx-esnek. Én várom!

[ Szerkesztve ]

(#16) mokus1 válasza NewmanHD (#15) üzenetére

mokus1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jaja jó kis proc nekem is ez lesz a következő procim.4ghz miatt én bizom benne h jol fog menni.P5B az lekezeli amugy??

(#17) NewmanHD válasza mokus1 (#16) üzenetére

NewmanHD
(senior tag)

P5B megy 530-as FSB-t (itteni PH-s teszt alapján). 500 kell a 4GHz-hez, szóval ezen kívül és 1000MHz-es ramokon kívül más sztem nem kell hozzá.

(#18) Daemon09 válasza NewmanHD (#15) üzenetére

Daemon09
(őstag)
LOGOUT blog

Igazad van. Kiváncsi leszek rá én is, de nem hiszem, hogy E8200ast lecserélem érte. :D

Notebook, laptop alkatrészek nagy választékban nálam! Érdeklődni priviben! \_/ Megbízhatóságom : http://href.hu/x/efq0

(#19) NewmanHD válasza Daemon09 (#18) üzenetére

NewmanHD
(senior tag)

És ha azt mondom, h adok MOST egy E3140-t az E8200-ért? :DD

Lehet h nem éri meg, de neked lesz egyedül ilyen procid az egész PH-n. :D

(#20) Daemon09 válasza NewmanHD (#19) üzenetére

Daemon09
(őstag)
LOGOUT blog

Gondolkozom rajt :DDD Csak E8200-am most halott.
Meghagyom neked, Te legyél az egyetlen. ;]

(#21) WISHENSEN válasza Daemon09 (#20) üzenetére

WISHENSEN
(lelkes újonc)

Kegyeletsértés :((( :))

Nekem is nemsokara Pct kell epitenem, igaz csak filmezos,netezos,regijatekos. Kivancsian varom a haromezres szeriat.

Egy, ket, ha irany a BME nemzetkozi gazdalkodas vagy BCE gazdinfo. tuduuuutuududududuu

(#22) g@bo válasza Daemon09 (#20) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

nem ment tönkre feltünően sok 8xxx proci? :F vagy a tuning a felelős..

(#23) mokus1

mokus1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lehet mikro jönnek az uj E3000es procik?május junius?

(#24) NewmanHD válasza mokus1 (#23) üzenetére

NewmanHD
(senior tag)

Elvileg júniustól kapható majd.

(#25) nike_ válasza NewmanHD (#24) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Jók az adatai..

(#26) Chaser válasza NewmanHD (#1) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

"..E3140-t, ami 2.13 Ghz-es alap órajelen működik. Tippem az, h ez a 8x266 Mhz-es FSB-ből számolható ki. Alacsony FSB miatt a.."
"Szerintetek mekkora lesz a cache mérete? Okos döntés lenne, ha már fejlesztenek, az 1MB-t 2MB-ra növelik. FSB gondolom marad a 800 MHz?!"
Na most ha - ügyesen - rájöttél, hogy 8x266-ból jön ki az órajel, akkor nem egészen értem azt, hogy pár sorral lentebb azt kérded, az FSB 800? Ez már ellentmondás rendesen:D...magadnak :P

Optibay HDD keret 2. HDD-hez/SSD-hez, szinte minden notebookba 4000 ft-tól!_Slim DVD házak_2.5" mobilrackek_HTPC remote_USB hang _Érd: http://href.hu/x/ih5a vagy privát

(#27) EarL 007

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon jó procinak ígérkezik, szerintem az E7000-től abban különbözik, hogy E7000-ben van VT, ebben nincs. Kíváncsi vagyok vajon mekkora hűtőt adnak ehhez. ;] Már az E8000-hez adott hűtő is milyen pici? :DDD

Tyrian Rebellion

(#28) Eagle16 válasza EarL 007 (#27) üzenetére

Eagle16
(MODERÁTOR)

Szerintem felezett magasságú lesz majd hozzá. Nekem tuti hogy egy ilyen E3xxx lesz a következő procim. A gyári hűtést nem nagyon fogom igénybe venni :D

[ Szerkesztve ]

Eladó új, bontatlan dobozos Samsung ST66 digitális fényképezőgép! LINK: http://tiny.cc/opfgpw

(#29) EarL 007 válasza Eagle16 (#28) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem azt a hűtőt már csak jelképesen adják hozzá, szerintem a ventillátora alig fog forogni. AC Freezer 7-ednek nem lesz sok dolga vele, az biztos... ;] Nekem is kéne egy E3000...

Tyrian Rebellion

(#30) Dyno

Dyno
(PH! kedvence)

Nagyon várom az új kis mérgezettegereket. ;]

(#31) Dyno válasza EarL 007 (#27) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Mi az a VT?

(#32) Eagle16 válasza Dyno (#31) üzenetére

Eagle16
(MODERÁTOR)

Szerintem ez
Nekem nem fog hiányozni...:).

(#33) EarL 007 válasza Eagle16 (#32) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez igen, nem sokan használjuk, az biztos. :)

Tyrian Rebellion

(#34) FefeeX válasza Dyno (#30) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Szerintem én is beújítok majd egy ilyet... Kell még a kakaó a radeonomnak :)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#35) Dyno válasza Eagle16 (#32) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Igen ebben egyetértek, nem sok értelme lenne számomra.Mindenesetre várom az E3000-eket főleg mondjuk egy ilyet majd E3220(12x266)már alapból 3GHz.Amúgy ennek is Pentium marad a "neve"?

(#36) EarL 007 válasza Dyno (#35) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megmarad a Pentium Dual-Core név, pedig egyszerűbb lenne, ha ezt is Core 2 Duo-nak hívnák. E3220-nak szerintem nincs esélye, mert ekkora órajelen a nagyobbak szintjén lenne olcsóbban. Szerintem kb. 2,66 GHz-es (266x10) lesz a leggyorsabb, de kitudja. Mindesetre kíváncsian várom mind az E3000-et, mind az E7000-et, bár utóbbi már kapható egy-két helyen, viszonylag elfogadható áron (pl. itt az E7200).

Tyrian Rebellion

(#37) FefeeX válasza EarL 007 (#36) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

hm, ez megfontolandó választás lehet... milyen memó kell kihúzni egy ilyet? :)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#38) Ndruu válasza EarL 007 (#36) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Valahol úgy hallottam, hogy az E3xxx széria is fogja tudni a feles szorzókat. Pl. E3180 menne 9,5*266-on (pont mint az E7200), de mivel 1,5MB cache lesz benne, ezért nem fogja alapon elérni a 7200 teljesítményét.

Harrrr! Here's your kitten flavor lollipop.

(#39) Eagle16 válasza FefeeX (#37) üzenetére

Eagle16
(MODERÁTOR)

Valami jóféle 1066-os kell szerintem, hogy ne a ram legyen a korlát a tuning során.

(#40) Dyno válasza EarL 007 (#36) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Ez az E7200 nagyon megéri most lenne annyi pénzem egyből mennék venni egyet, de ezek szorózárasak ugye?

(#41) EarL 007 válasza Ndruu (#38) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem tudni fogja a feles szorzókat, ha már az E7200 tudja, annak másképp nem jönne ki a 2,53GHz.

Dyno: Igen, felfele nem állítható a szorzó, csak lefele.

Tyrian Rebellion

(#42) joshua7 válasza Dyno (#40) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Fölfelé igen. Lefelé, 6-osig mehetsz.

Semper Fi

(#43) Dyno

Dyno
(PH! kedvence)

Köszi srácok az infót,de szerintem következő processzorom ez lesz.Asus P5B-be fog menni vagy nem mert 45nanos? :R

(#44) Telefunen válasza Dyno (#43) üzenetére

Telefunen
(őstag)

menni fog.

[ Szerkesztve ]

(#45) Dyno válasza Telefunen (#44) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Tutira? Mert az Asus P5B elvileg nem tudja a 45nm-t.....Ha csak BIOS frisstés kell az nem gáz, meglesz, garancia megy vele vagy nem? :R Köszi mindent előre is tudom nem ide kéne csak hozzá tartozik az E3000-hez mert ő miatta lesz majd az egész. :R

(#46) Eagle16 válasza Dyno (#45) üzenetére

Eagle16
(MODERÁTOR)

Tutira. Amint megjelenik az E3xxx széria, fenn lesz a legújabb BIOS a P5B-nél :)
Amúgy tudja a 45nm-t. Már egy ideje...:) És a garancia is megmarad.
Jó ez az alaplap :)

(#47) mokus1

mokus1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

várom már kuporgatom a pénzt én is akkor hagyom a P5B-t jo kis lap.soha semmi hibája sincsen :)

(#48) Dyno válasza Eagle16 (#46) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

És hogyha elb..om frissitésnél akkorse ugrik a gari? :R

(#49) KMT

KMT
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na, kezd pörögni a topik. :))

Vajon mennyire fognak ezek melegedni egy combos tuningnál? :U
Hűtő vadászat folyamatban.

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#50) Dyno válasza KMT (#49) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Hát szerintem mondjuk egy 4,0GHz-én fogjuk tudni hűteni őket egy Freezer 7 Pro-val,Bár lehet hogy majd feszemeléssel hirtelen ugrik majd meg a fogyasztás bár nem hinném.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.