Új hozzászólás Aktív témák

  • Sturlung

    csendes tag

    válasz plajos #13941 üzenetére

    Köszönjük szépen a belefektetett munkát, plajos! Nagyon hasznos funkció. Megosztom a vele kapcsolatos tapasztalatomat, egy új lehetőséget.

    Van a mellékelt kalauzban egy olyan kitétel, hogy: »FONTOS! A sys.txt NE tartalmazzon [folders] szekciót, akkor a Primó beolvassa az addons mapábban lévő térképeket is«. Tehát amennyiben a sys.txt-be a [folders] szekción belül tetszőleges elérési útvonalat adunk meg a térképeknek, akkor a Primo nem látja az SD kártyán a térképeket (az \addons\content\ útvonalon). Ez így is van, viszont erre is van megoldás.

    Két elvárásom volt, két kívánalom ötvöződött:
    1) beolvasható, használható térképeket helyezni a belső adattárolóra és az SD kártyára is;
    2) a térképeket egy tetszőleges (közös) mappába helyezni, amelyhez többféle verziójú feltelepített iGO Primo példány egyaránt hozzáférhet, tehát amelyen többféle verziójú feltelepített Primo „osztozik”.

    Megoldás:

    a) A belső adattárolón többféle verziójú Primo-t telepítettem. Ezeknek mintegy „osztozniuk” kell a térképeken (azért hogy ne kelljen a térképeket többszörösen felmásolni, tetemes tárhelyet veszítve ezáltal), miközben a térképek egy része a belső adattárolón, a másik része pedig csak az SD kártyára fér el.)

    b) A belső adattárolón minden egyes térképet és poi-t kivétel nélkül áthelyezünk egyetlen tetszőleges helyre. Létrehozunk a belső adattárolón egy shared nevezetű mappát, és abba belemásoljuk a belső adattárolóra szánt térképeket valamint poi-kat a jól ismert struktúra szerint. Tehát a belső adattárolón:
    \shared\content\map
    \shared\content\map_nt
    \shared\content\map_tt
    \shared\content\poi
    \shared\content\poi_nt
    \shared\content\poi_tt

    c) Az SD kártyán létrehozzuk az \addons\content mappaszerkezetet. Ez a továbbiakban üres marad.

    d) Az SD kártyán létrehozzuk a shared nevezetű mappát, és abba belemásoljuk az SD-kártyára szánt térképeket valamint poi-kat a jól ismert struktúra szerint. Tehát az SD kártyán is:
    \shared\content\map
    \shared\content\map_nt
    \shared\content\map_tt
    \shared\content\poi
    \shared\content\poi_nt
    \shared\content\poi_tt

    e) Mindegyik telepített Primo-verzió esetében a saját sys.txt-be beleírjuk a következőket:

    [folders]
    has_secondary_root=1
    sdcardpath="\SDMMC\addons"
    maps="..\..\shared\map"
    poi="..\..\shared\poi"

    FONTOS, hogy a sdcardpath="\SDMMC\addons" sor legyen ott, nem pedig a secondary_root="\addons" sor. A secondary_root="\addons" is helyes lenne elvileg, DE ebben a sajátos esetben mégsem elégséges ahhoz, hogy a térképek és poi-k elérési útvonalára vonatkozó ..\..\ kitétel értelmezhő legyen.

    f) Ezek után minden szépen működik, amennyiben minden egyes feltelepített Primo-verzió térképcserélőjének (MapChanger) utility.ini-jében a megfelelő szerkesztést elvégezzük:

    [general]
    DirContent=\ResidentFlash\shared
    DirContent_add=\SDMMC\shared

    DirSave=\ResidentFlash\<megfelelő Primo-verzió>\save
    ExeName=<megfelelő Primo-verzió>.exe
    Sound=set.wav

    [mapchanger]
    swpoi=1
    swbuilding=0
    swhistspeed=0
    swphoneme=0

    [utility]
    TempHidePath=\ResidentFlash\<megfelelő Primo-verzió>\~temp

    Tehát több Primo-verzió látja ugyanazokat a térképeket, amelyek egy része belső adattárolón, a másik része pedig az SD kártyán található; és a térképcserélő is működik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák