2013. május 25., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-02-03 23:19:59

IT café

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#23751) mitulabattyi válasza pigmeus (#23750) üzenetére

mitulabattyi
(fanatikus tag)

Ez jellemző az X60-akra sajnos. (A melegedés.) A wifi kártya is ott van a környéken, az is rátesz.

(#23752) pigmeus válasza mitulabattyi (#23751) üzenetére

pigmeus
(kvázi-tag)

Értem. Akkor semmi esély rá, hogy valahogy csökkentsem ezt a melegedést. A wifin kívül mi van még ott, ami okozza ezt a problémát. Hosszútávon mire lehet számítani ezzel kapcsolatban?

(#23753) rgeorge válasza audi100td (#23679) üzenetére

rgeorge
(senior tag)

És gondolom csak a wlan helyére mehetne. R61 8918DFG-ról van szó egyébként.

Shit! Of all the fucking things she could forget, she forgets my father's watch! I specifically reminded her - bedside table! On the Kangaroo! I said the words, "Don't forget my father's watch."

(#23754) buvartacsko

buvartacsko
(senior tag)

X200 tabletben meghaltak a hangszórók. :D NE VIGYÉTEK A MISKOLCI SZERVIZBE A GÉPETEKET!

mióta ott járt, a kijelzőn a felbontás szar, a 3G-t alig tudom használni mert annyiszor megszakad, mostmár a speakerek is offolódtak, én nem tudtom hogy rakták ezt a gépet össze, de biztosan nem szakszerűen ezekszerint

Apple fikázók részére: http://bit.ly/12peDfN

(#23755) Peter M

Peter M
(tag)

Tehát magyar support újabb gyöngyszeme:

Hivatalos válasz azon kérésemre, miszerint a telepítőkészletet oldjuk már meg valahogy:
"Sajnos a szervizpartereinkkel nem állunk kapcsolatban így nem tudjuk ezt lehetővé tenni. Ha 27-én jön Pestre addig tudjuk tárolni, azért nem számolunk fel semmilyen díjat. Vagy ha ismerőse, kollégája pesten tartózkodik akkor az e-maillel bárki átveheti.
A telepítőkészletre nem vonatkozik a helyszini garancia.
"

Mindenfajta rosszindulat nélkül, már tudnék mondani egy két nevet a IBM HUNGARY-nél és a szerviz partnereknél akit boldogan látnék sorban állni a Munkaügyi központban.

Rémlik, hogy valaki említette anno, hogy ott dolgozik és szívesen felvenné és elpostázná, hálás lennék érte.

ilovepaint.hu | Web Print Media

(#23756) noorbertt válasza Chaser (#23748) üzenetére

noorbertt
(fanatikus tag)

lapa: thx

Chaser: Házilag hogyan lehet megoldani? Láttam a T60 zsanér hirdetést, de az sajna nem lesz jó..

Azóta már tudom a hely nevét: ExpressCard. Viszont nem nagyon találni oda való ssd-t, miért? Ez még új dolog vagy éppen hogy szar megoldás?

(#23757) audi100td válasza noorbertt (#23756) üzenetére

audi100td
(PH! félisten)

ebay-ről tudsz rendelni, sőt lehet az enyém is eladó lesz ha valaki elviszi a T61p-met és esetleg nem kell neki, manual alapján ki ki tudod cserélni, de nem 2 perces munka

szerk: úgy értem én már rendeltem az enyémhez, csak még nem érkezett meg

[ Szerkesztve ]

(#23758) Chaser válasza noorbertt (#23756) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kicseréled magad:) Ha ebayezel onnan biztos lehet venni, ha nem akkor esetleg keresel egy bontásra váró gépet. Persze ha van zseton szerviz is alternatíva.

szerk: Nem értem expresscardba mért akarsz ssd-t :F sata1-nél is lassabb ha jól rémlik. Ultrabay keret az optika helyére, abba hdd, ssd meg a hdd helyére.

[ Szerkesztve ]

Optibay HDD keret 2. HDD-hez/SSD-hez, szinte minden notebookba 4000 ft-tól!_Slim DVD házak_2.5" mobilrackek_HTPC remote_USB hang _Érd: http://href.hu/x/ih5a vagy privát

(#23759) Hunter2

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

van valakinek bontott R60 vagy R61-e? kellene nekem palmrest tartó csavar. A t61 palmrest csavarjainál kb. 3-4 mm-el hosszabb.

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#23760) Chaser válasza Hunter2 (#23759) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Van pontos típusa, szervice manualban meg tudod nézni. Csavarboltban pár ft-ért hozzád vágják.

Optibay HDD keret 2. HDD-hez/SSD-hez, szinte minden notebookba 4000 ft-tól!_Slim DVD házak_2.5" mobilrackek_HTPC remote_USB hang _Érd: http://href.hu/x/ih5a vagy privát

(#23761) atom11 válasza buvartacsko (#23754) üzenetére

atom11
(tag)

Szintén hangszóró problémával fordultam hozzájuk egy T500-al, jó 3 hét alatt el is jutottunk oda, hogy kicseréljék a hangszórót, most egyenlőre jó. Kivizsgáláskor mikor még mentem érte nem volt összerakva, láttam a procedúrát, egyszer-kétszer odaverődött a gép sarka az asztalhoz, de szerencsére sérülés nélkül megúszta.

(#23762) noorbertt válasza audi100td (#23757) üzenetére

noorbertt
(fanatikus tag)

Ha nem kel a vásárlónak akkor igényt tartanék rá. Még ráér a dolog, de szerintem x idő után kelleni fog. (És nem szándékozom lecserélni ezt a lapost, mert amire használom arra tökéletes) Egy irányárat tudsz mondani előzetesként?

Amúgy ha úgy alakulna , még mindig érdekel a RAM csere érték egyeztetéssel :) Ebbe gyári 2X1giga van..

Leszedtem a manual-t és ha lenne magyarul (?) akkor simán belevágnék, de mivel az angolom nehézkes ezért lehet hogy benéznék valamit.. De még tanulmányozom, max megkérek valakit..

[ Szerkesztve ]

(#23763) noorbertt válasza Chaser (#23758) üzenetére

noorbertt
(fanatikus tag)

Ha lenne annyi zseton akkor nem ide irkálnék ez ügyben :)

Ezt hallatom h oda is lehet tenni és ugyan olyan jó.. De ezek szerint rosszul...

(#23764) noorbertt

noorbertt
(fanatikus tag)

A hdd védelmet hol lehet beállítani? Vagy az alapból aktív ha tetszik ha nem ?

(#23765) Chaser válasza noorbertt (#23763) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha 5 percen belül vagy ne kezdj új hsz-t saját érdekedben, modik harapnak rá.
Lehet expresscardba ssd-t tenni, csak lassabb lesz mintha sata1 vagy 2-re tennéd, meg drágább is, szóval nem értem mért pont oda akarsz ssd-t.

szerk: Speciel azt se tudom, hogy bootolna-e onnan.

[ Szerkesztve ]

(#23766) noorbertt válasza Chaser (#23765) üzenetére

noorbertt
(fanatikus tag)

Akkor az kilőve..
Keresek a helynek valami más jövőt akkor :)

Gondoltam hogy válaszolok külön és felteszek egy globális kérdést, de valóban jobb lett volna ha szétválasztom az egészet egy hszbe..

(#23767) mutyuru

mutyuru
(tag)

Azt tapasztalom, hogy az X60ba eleg gyenge a gyarilag telepitett VGA.
Van lehetoseg/hely, hogy ezt valami erossebbre cserelje az ember? es ha igen, akkor milyen tipusra es mire kell figyelni?
jelszo: ha mar lehet, probaljuk meg tunningolni! :))

[ Szerkesztve ]

(#23768) pigmeus válasza mutyuru (#23767) üzenetére

pigmeus
(kvázi-tag)

Ez egy érdekes ötlet. Engem is érdekelne!

(#23769) Tim82 válasza mutyuru (#23767) üzenetére

Tim82
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincs.

http://tinyurl.com/tim82items4sale

(#23770) mitulabattyi válasza Chaser (#23765) üzenetére

mitulabattyi
(fanatikus tag)

Ha olyat vesz, ami nem USB-n kapcsolódik, mint egy pendrive, akkor nem lesz lasabb, mivel a sata1/2/3 bővítőkártyák is pci-expressen kapcsolódnak az asztali gépekben, az expresscard foglalatban is egy 1x pci-express csatlakozó van! (Szerintem kevered a cardbussal)

(#23771) Chaser válasza mitulabattyi (#23770) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Lehet :B Bootolni is lehet róla? Az viszont biztos hogy jóval drágább mint egy sata csatlakozós.

(#23772) mitulabattyi válasza Chaser (#23771) üzenetére

mitulabattyi
(fanatikus tag)

Lehet, hogy az újabb gépek már tudnak róla bootolni, de pl a T400 biztos hogy nem tud.
Amennyiben nem windows a kiválasztott oprendszer, megoldható, hogy egy usb-driveról bootol, a rendszert meg már az ssd-ről tölti be.
Szerintem windowsnál is megoldható, amennyiben a win nem eltávolítható meghajtónak látja.

mod: az viszont biztos, hogy egy sata ssd jóval olcsóbb, és nem kell szenvedni vele...

[ Szerkesztve ]

(#23773) mutyuru válasza Tim82 (#23769) üzenetére

mutyuru
(tag)

Esetleg tudsz mas jellegu tuningolasi modot a nagyobb RAM felhasznalason kivul?

(#23774) Tim82 válasza mutyuru (#23773) üzenetére

Tim82
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

3 GB RAM-ot fogad maximum, meg én szereznék bele egy jó SSD-t is.

(#23775) mutyuru válasza Tim82 (#23774) üzenetére

mutyuru
(tag)

Kosz Tim! A 3GB-s bovites ma meg lesz, de az SSD-n meg gondolkodom egy keveset illetve nezegetem a lehetosegeket. :(((

Meg egy kerdes a Win7 32bites vagy 64bites OS a jobban optimalizalt?

(#23776) franc0 válasza mutyuru (#23775) üzenetére

franc0
(őstag)

Valószínűleg csak 32 bites rendszert tudsz tenni a gépedre.
SSD-t vegyél bele, az mindennél többet számít.

(#23777) mutyuru válasza franc0 (#23776) üzenetére

mutyuru
(tag)

Kosz franc! Az a gond, hogy meg eleg aranyarba mozog az elfogadhato ssd.
Pl: http://www.kmelektronik.de/shop/index.php?show=product_info&GID=1284&MID=11&ArtNr=31070

(#23778) franc0 válasza mutyuru (#23777) üzenetére

franc0
(őstag)

Én EZT ajánlom. Megéri, megtáltosodik tőle a gép.

(#23779) mutyuru válasza franc0 (#23778) üzenetére

mutyuru
(tag)

Kosz! Milyen kriteriumokat nezel, ami alapjan eldontod, h melyik eri meg?

(#23780) Novics

Novics
(tag)

Ma megjött a T60-asom! Végre én is tudok egeret pöcögtetni. :DD
Ez a billentyűzetvilágítás... áááááá, ez nagyon üt! :C
Köszi mindenkinek a türelmet, szükségetek lesz majd most is rá, mert azt hiszem rátok szabadultam. :D

A fontolva haladó.

(#23781) mutyuru válasza mutyuru (#23773) üzenetére

mutyuru
(tag)

Valaki tudja esetleg, ha egy 1GB modul melle teszek egy 2GB-s bovitest azzal nem lesznek gondok (attol fuggetlenul, hogy a max 3GB az X60ba)? Korabban mar tapasztaltam olyat, hogy ket kulonbozo modul nem fer meg egymas mellett pl: egyiket nem latta vagy nem is bootolt a gep.

(#23782) Otisz válasza mutyuru (#23781) üzenetére

Otisz
(őstag)

Semmi gond nem lesz.

(I____\==OOOO==/ ____I)

(#23783) franc0 válasza mutyuru (#23779) üzenetére

franc0
(őstag)

SSD-nél a vezérlő típusa a legfontosabb. Ezt az információt nemhogy a webshopokban, de általában a gyártó weboldalán sem tüntetik fel.
Szóval vagy elhiszed nekem, vagy te is hónapokat töltesz SSD cikkek olvasásával :)
Ez a legjobb ár/érték arányú SSD, megkérdezheted a szakmai topikban is. Főleg mivel neked csak SATA1-et tud a géped, így totál felesleges high-end modellre költeni.

(#23784) ixtom válasza franc0 (#23778) üzenetére

ixtom
(tag)

KINGSTON 96GB SSDNow V+ 100

Kérlek legközelebb írd le a típust is (és mások is ha linkelnek valamit), mert hátha megváltozik az az oldal és senki nem fogja tudni miről írtál. Plusz könnyebben kereshető a topik. Köszönöm! :R

Tudom, szőrszálhasogatás és fél év múlva senkit nem érdekel, de sokszor bosszantó, hogy az ember nem tudja mi volt a linken...

FlexView & AFFS rulez!

(#23785) mutyuru válasza franc0 (#23783) üzenetére

mutyuru
(tag)

Kosz a segitseget es az infot!

(#23786) mutyuru válasza Otisz (#23782) üzenetére

mutyuru
(tag)

Kosz a valaszt!

(#23787) noorbertt

noorbertt
(fanatikus tag)

Egy friss win 7 telepítés után pontosan miket érdemes feltenni? A lenovo oldaláról lekaptam a System Update-t és vele mindent telepítettem, de szerintem sok olyat is felrakott ami fölösleges, vagy tévedek?

illetve hogyan tudok saját Recovery-t készíteni a komplett rendszerről,programokról és beállításokról egy rejtett partíción amit ugyan úgy eltudok indítani mint ha gyári lenne?
Ha ez lehetséges , akkor mekkora legyen a rejtett partíció és hogyan rejtem el?

(#23788) Hunter2 válasza noorbertt (#23787) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem rejtett partciót hanem telepítő lemezt tudsz csinálni. a lenovo valamelyik szoftvere tudja ezt a funkciót, azt most hirtelen passzolom hogy melyik.

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#23789) noorbertt válasza Hunter2 (#23788) üzenetére

noorbertt
(fanatikus tag)

Nekem nem kel lemez :)
Ha nincs más akkor a lemezből rejtett partíciót? :D

(#23790) Gondwana válasza noorbertt (#23787) üzenetére

Gondwana
(őstag)

ThinkVantage Rescue and Recovery
(Lusta vagyok visszakeresni, hogy milyen gépet is említettél, arra emléxek, hogy kb. ez a generáció, de a program szempontjából lényegtelen, ugyanez a verzió létezik tudtommal az újabb vasakra is)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] µ4/3 a fotózás linuxa)

(#23791) noorbertt válasza Gondwana (#23790) üzenetére

noorbertt
(fanatikus tag)

ThinkPad T61p (6458-A86)

És ezzel tudom azt csinálni amit szeretnék? [link]

(#23792) noorbertt válasza Gondwana (#23790) üzenetére

noorbertt
(fanatikus tag)

ilyenkor mit lehet tenni?

(#23793) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kérnék egy kis segítséget.
Alsó, felső csatlakozó hivatalos neve kellene.
Köszönöm!
Kicsit elzoomolt a gép, de a lényeget látni. :)

Alúl egy IBM DVD Combó, felül egy Caddy amit benéztem, úgyhogy IJB polót viselek ma. :DDD

[ Szerkesztve ]

Két féle ember van! Az egyiknek most települ a COD5! A másik meg rovarölővel szaladgál a birtokon! No te vagy a második! - by Bordoi R.I.P.

(#23794) Tim82 válasza szacsee (#23793) üzenetére

Tim82
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak nem sikerült egy Serial Ultrabay Slim caddyt venni a T60-hoz? Bár én még nem is láttam szürke színű caddy-t...

Az alsó továbbra is IDE csatlakozó (mert a T60-ban azzal csatlakozik az Ultrabay helyre az optikai meghajtó). A felső valószínűleg SATA lesz... Valami ilyesmi lehet, nem?

Nem azért, de ha egyszerűen rákeresel eBay-en, hogy "SATA caddy T60" (a "T60" behelyettesíthető T40-T41-T42-T43-T61-gyel is), akkor biztosan jó caddy-t fogsz találni...

[ Szerkesztve ]

(#23795) szacsee válasza Tim82 (#23794) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen a felső képen látható van a caddy-n. Az sata vagy ide akkor? :F
Tudtommal ez a sata.... :U

[ Szerkesztve ]

Két féle ember van! Az egyiknek most települ a COD5! A másik meg rovarölővel szaladgál a birtokon! No te vagy a második! - by Bordoi R.I.P.

(#23796) Tim82 válasza szacsee (#23795) üzenetére

Tim82
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Optikai meghajtóknál és a helyükre kerülő caddy-knél kicsit máshogy néz ki a SATA csatlakozás, mint a vinyóknál, illetve a dedikált HDD slotnál. Ez nem Thinkpad-sajátosság egyébként. Persze pont nem találok képet róla... :U

Az általam linkelt kép innen van. Amúgy benéztem, ez is IDE kívül, csak nem Thinkpad-kompatibilis.

Neked spéci IDE csatlakozós, ún. Ultrabay Slim-szabványú keret kell, amire rá tudsz keresni eBay-en, az általam mondott keresőszavakkal. Ha ez számít, pár hete rendeltem egyet, ami ugyan utángyártott, de tökéletesen működik a T60-ommal, akár az optikai meghajtó helyére, akár az Advanced Dock-ba téve.

[ Szerkesztve ]

(#23797) szacsee válasza Tim82 (#23796) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Így már világos. Köszönöm! :R

(#23798) Novics

Novics
(tag)

Mint újdonsült T60-as tulaj - és láma - érdeklődnék, hogy szerintetek érdemes e a bios-t frissítenem a 2.01-es verzióról - 2006-os - az újra? Még biost sem frissítettem soha életemben, de egyszer el kell kezdeni. :)

A fontolva haladó.

(#23799) sutszi

sutszi
(őstag)

Én is beszálltam a topicba egy T61-el...Nagyon ott vannak a szeren ezek a TP-k. Majd írok egy-két dolgot még...

[ Szerkesztve ]

(#23800) _ak_

_ak_
(PH! addikt)

Sziasztok!
Ha veszek egy USB3.0-as bővítőkártyát a laptophoz, akkor az natívan menni fog mindenféle driver nélkül full sebességen?
T500-ba menne.

Let's begin, de gozaimasu!

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.