Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Téma összefoglaló
mitulabattyi
(fanatikus tag)
Ez jellemző az X60-akra sajnos. (A melegedés.) A wifi kártya is ott van a környéken, az is rátesz.

pigmeus
(kvázi-tag)
Értem. Akkor semmi esély rá, hogy valahogy csökkentsem ezt a melegedést. A wifin kívül mi van még ott, ami okozza ezt a problémát. Hosszútávon mire lehet számítani ezzel kapcsolatban?

rgeorge
(senior tag)
És gondolom csak a wlan helyére mehetne. R61 8918DFG-ról van szó egyébként.
Shit! Of all the fucking things she could forget, she forgets my father's watch! I specifically reminded her - bedside table! On the Kangaroo! I said the words, "Don't forget my father's watch."

buvartacsko
(senior tag)
X200 tabletben meghaltak a hangszórók.
NE VIGYÉTEK A MISKOLCI SZERVIZBE A GÉPETEKET!
mióta ott járt, a kijelzőn a felbontás szar, a 3G-t alig tudom használni mert annyiszor megszakad, mostmár a speakerek is offolódtak, én nem tudtom hogy rakták ezt a gépet össze, de biztosan nem szakszerűen ezekszerint
Apple fikázók részére: http://bit.ly/12peDfN

Peter M
(tag)
Tehát magyar support újabb gyöngyszeme:
Hivatalos válasz azon kérésemre, miszerint a telepítőkészletet oldjuk már meg valahogy:
"Sajnos a szervizpartereinkkel nem állunk kapcsolatban így nem tudjuk ezt lehetővé tenni. Ha 27-én jön Pestre addig tudjuk tárolni, azért nem számolunk fel semmilyen díjat. Vagy ha ismerőse, kollégája pesten tartózkodik akkor az e-maillel bárki átveheti.
A telepítőkészletre nem vonatkozik a helyszini garancia.
"
Mindenfajta rosszindulat nélkül, már tudnék mondani egy két nevet a IBM HUNGARY-nél és a szerviz partnereknél akit boldogan látnék sorban állni a Munkaügyi központban.
Rémlik, hogy valaki említette anno, hogy ott dolgozik és szívesen felvenné és elpostázná, hálás lennék érte.
ilovepaint.hu | Web Print Media

noorbertt
(fanatikus tag)
lapa: thx
Chaser: Házilag hogyan lehet megoldani? Láttam a T60 zsanér hirdetést, de az sajna nem lesz jó..
Azóta már tudom a hely nevét: ExpressCard. Viszont nem nagyon találni oda való ssd-t, miért? Ez még új dolog vagy éppen hogy szar megoldás?

audi100td
(PH! félisten)
ebay-ről tudsz rendelni, sőt lehet az enyém is eladó lesz ha valaki elviszi a T61p-met és esetleg nem kell neki, manual alapján ki ki tudod cserélni, de nem 2 perces munka
szerk: úgy értem én már rendeltem az enyémhez, csak még nem érkezett meg
[ Szerkesztve ]
Kicseréled magad
Ha ebayezel onnan biztos lehet venni, ha nem akkor esetleg keresel egy bontásra váró gépet. Persze ha van zseton szerviz is alternatíva.
szerk: Nem értem expresscardba mért akarsz ssd-t
sata1-nél is lassabb ha jól rémlik. Ultrabay keret az optika helyére, abba hdd, ssd meg a hdd helyére.
[ Szerkesztve ]
Optibay HDD keret 2. HDD-hez/SSD-hez, szinte minden notebookba 4000 ft-tól!_Slim DVD házak_2.5" mobilrackek_HTPC remote_USB hang _Érd: http://href.hu/x/ih5a vagy privát
van valakinek bontott R60 vagy R61-e? kellene nekem palmrest tartó csavar. A t61 palmrest csavarjainál kb. 3-4 mm-el hosszabb.
Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2
Van pontos típusa, szervice manualban meg tudod nézni. Csavarboltban pár ft-ért hozzád vágják.
Optibay HDD keret 2. HDD-hez/SSD-hez, szinte minden notebookba 4000 ft-tól!_Slim DVD házak_2.5" mobilrackek_HTPC remote_USB hang _Érd: http://href.hu/x/ih5a vagy privát

atom11
(tag)
Szintén hangszóró problémával fordultam hozzájuk egy T500-al, jó 3 hét alatt el is jutottunk oda, hogy kicseréljék a hangszórót, most egyenlőre jó. Kivizsgáláskor mikor még mentem érte nem volt összerakva, láttam a procedúrát, egyszer-kétszer odaverődött a gép sarka az asztalhoz, de szerencsére sérülés nélkül megúszta.

noorbertt
(fanatikus tag)
Ha nem kel a vásárlónak akkor igényt tartanék rá. Még ráér a dolog, de szerintem x idő után kelleni fog. (És nem szándékozom lecserélni ezt a lapost, mert amire használom arra tökéletes) Egy irányárat tudsz mondani előzetesként?
Amúgy ha úgy alakulna , még mindig érdekel a RAM csere érték egyeztetéssel
Ebbe gyári 2X1giga van..
Leszedtem a manual-t és ha lenne magyarul (?) akkor simán belevágnék, de mivel az angolom nehézkes ezért lehet hogy benéznék valamit.. De még tanulmányozom, max megkérek valakit..
[ Szerkesztve ]

noorbertt
(fanatikus tag)
Ha lenne annyi zseton akkor nem ide irkálnék ez ügyben 
Ezt hallatom h oda is lehet tenni és ugyan olyan jó.. De ezek szerint rosszul...

noorbertt
(fanatikus tag)
A hdd védelmet hol lehet beállítani? Vagy az alapból aktív ha tetszik ha nem ?
Ha 5 percen belül vagy ne kezdj új hsz-t saját érdekedben, modik harapnak rá.
Lehet expresscardba ssd-t tenni, csak lassabb lesz mintha sata1 vagy 2-re tennéd, meg drágább is, szóval nem értem mért pont oda akarsz ssd-t.
szerk: Speciel azt se tudom, hogy bootolna-e onnan.
[ Szerkesztve ]

noorbertt
(fanatikus tag)
Akkor az kilőve..
Keresek a helynek valami más jövőt akkor 
Gondoltam hogy válaszolok külön és felteszek egy globális kérdést, de valóban jobb lett volna ha szétválasztom az egészet egy hszbe..

mutyuru
(tag)
Azt tapasztalom, hogy az X60ba eleg gyenge a gyarilag telepitett VGA.
Van lehetoseg/hely, hogy ezt valami erossebbre cserelje az ember? es ha igen, akkor milyen tipusra es mire kell figyelni?
jelszo: ha mar lehet, probaljuk meg tunningolni! 
[ Szerkesztve ]

pigmeus
(kvázi-tag)
Ez egy érdekes ötlet. Engem is érdekelne!
Nincs.
http://tinyurl.com/tim82items4sale

mitulabattyi
(fanatikus tag)
Ha olyat vesz, ami nem USB-n kapcsolódik, mint egy pendrive, akkor nem lesz lasabb, mivel a sata1/2/3 bővítőkártyák is pci-expressen kapcsolódnak az asztali gépekben, az expresscard foglalatban is egy 1x pci-express csatlakozó van! (Szerintem kevered a cardbussal)
Lehet
Bootolni is lehet róla? Az viszont biztos hogy jóval drágább mint egy sata csatlakozós.

mitulabattyi
(fanatikus tag)
Lehet, hogy az újabb gépek már tudnak róla bootolni, de pl a T400 biztos hogy nem tud.
Amennyiben nem windows a kiválasztott oprendszer, megoldható, hogy egy usb-driveról bootol, a rendszert meg már az ssd-ről tölti be.
Szerintem windowsnál is megoldható, amennyiben a win nem eltávolítható meghajtónak látja.
mod: az viszont biztos, hogy egy sata ssd jóval olcsóbb, és nem kell szenvedni vele...
[ Szerkesztve ]

mutyuru
(tag)
Esetleg tudsz mas jellegu tuningolasi modot a nagyobb RAM felhasznalason kivul?
3 GB RAM-ot fogad maximum, meg én szereznék bele egy jó SSD-t is.

mutyuru
(tag)
Kosz Tim! A 3GB-s bovites ma meg lesz, de az SSD-n meg gondolkodom egy keveset illetve nezegetem a lehetosegeket. 
Meg egy kerdes a Win7 32bites vagy 64bites OS a jobban optimalizalt?

franc0
(őstag)
Valószínűleg csak 32 bites rendszert tudsz tenni a gépedre.
SSD-t vegyél bele, az mindennél többet számít.

mutyuru
(tag)
Kosz franc! Az a gond, hogy meg eleg aranyarba mozog az elfogadhato ssd.
Pl: http://www.kmelektronik.de/shop/index.php?show=product_info&GID=1284&MID=11&ArtNr=31070

franc0
(őstag)
Én EZT ajánlom. Megéri, megtáltosodik tőle a gép.

mutyuru
(tag)
Kosz! Milyen kriteriumokat nezel, ami alapjan eldontod, h melyik eri meg?

Novics
(tag)
Ma megjött a T60-asom! Végre én is tudok egeret pöcögtetni. 
Ez a billentyűzetvilágítás... áááááá, ez nagyon üt! 
Köszi mindenkinek a türelmet, szükségetek lesz majd most is rá, mert azt hiszem rátok szabadultam. 
A fontolva haladó.

mutyuru
(tag)
Valaki tudja esetleg, ha egy 1GB modul melle teszek egy 2GB-s bovitest azzal nem lesznek gondok (attol fuggetlenul, hogy a max 3GB az X60ba)? Korabban mar tapasztaltam olyat, hogy ket kulonbozo modul nem fer meg egymas mellett pl: egyiket nem latta vagy nem is bootolt a gep.

Otisz
(őstag)
Semmi gond nem lesz.
(I____\==OOOO==/ ____I)

franc0
(őstag)
SSD-nél a vezérlő típusa a legfontosabb. Ezt az információt nemhogy a webshopokban, de általában a gyártó weboldalán sem tüntetik fel.
Szóval vagy elhiszed nekem, vagy te is hónapokat töltesz SSD cikkek olvasásával 
Ez a legjobb ár/érték arányú SSD, megkérdezheted a szakmai topikban is. Főleg mivel neked csak SATA1-et tud a géped, így totál felesleges high-end modellre költeni.

ixtom
(tag)
KINGSTON 96GB SSDNow V+ 100
Kérlek legközelebb írd le a típust is (és mások is ha linkelnek valamit), mert hátha megváltozik az az oldal és senki nem fogja tudni miről írtál. Plusz könnyebben kereshető a topik. Köszönöm! 
Tudom, szőrszálhasogatás és fél év múlva senkit nem érdekel, de sokszor bosszantó, hogy az ember nem tudja mi volt a linken...
FlexView & AFFS rulez!

mutyuru
(tag)
Kosz a segitseget es az infot!

mutyuru
(tag)
Kosz a valaszt!

noorbertt
(fanatikus tag)
Egy friss win 7 telepítés után pontosan miket érdemes feltenni? A lenovo oldaláról lekaptam a System Update-t és vele mindent telepítettem, de szerintem sok olyat is felrakott ami fölösleges, vagy tévedek?
illetve hogyan tudok saját Recovery-t készíteni a komplett rendszerről,programokról és beállításokról egy rejtett partíción amit ugyan úgy eltudok indítani mint ha gyári lenne?
Ha ez lehetséges , akkor mekkora legyen a rejtett partíció és hogyan rejtem el?
nem rejtett partciót hanem telepítő lemezt tudsz csinálni. a lenovo valamelyik szoftvere tudja ezt a funkciót, azt most hirtelen passzolom hogy melyik.
Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

noorbertt
(fanatikus tag)
Nekem nem kel lemez 
Ha nincs más akkor a lemezből rejtett partíciót? 

Gondwana
(őstag)
ThinkVantage Rescue and Recovery
(Lusta vagyok visszakeresni, hogy milyen gépet is említettél, arra emléxek, hogy kb. ez a generáció, de a program szempontjából lényegtelen, ugyanez a verzió létezik tudtommal az újabb vasakra is)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] µ4/3 a fotózás linuxa)

noorbertt
(fanatikus tag)
ThinkPad T61p (6458-A86)
És ezzel tudom azt csinálni amit szeretnék? [link]

noorbertt
(fanatikus tag)
Kérnék egy kis segítséget.
Alsó, felső csatlakozó hivatalos neve kellene.
Köszönöm!
Kicsit elzoomolt a gép, de a lényeget látni. 
![]()
Alúl egy IBM DVD Combó, felül egy Caddy amit benéztem, úgyhogy IJB polót viselek ma. 
[ Szerkesztve ]
Két féle ember van! Az egyiknek most települ a COD5! A másik meg rovarölővel szaladgál a birtokon! No te vagy a második! - by Bordoi R.I.P.
Csak nem sikerült egy Serial Ultrabay Slim caddyt venni a T60-hoz? Bár én még nem is láttam szürke színű caddy-t...
Az alsó továbbra is IDE csatlakozó (mert a T60-ban azzal csatlakozik az Ultrabay helyre az optikai meghajtó). A felső valószínűleg SATA lesz... Valami ilyesmi lehet, nem?
Nem azért, de ha egyszerűen rákeresel eBay-en, hogy "SATA caddy T60" (a "T60" behelyettesíthető T40-T41-T42-T43-T61-gyel is), akkor biztosan jó caddy-t fogsz találni...
[ Szerkesztve ]
Igen a felső képen látható van a caddy-n. Az sata vagy ide akkor? 
Tudtommal ez a sata.... 
[ Szerkesztve ]
Két féle ember van! Az egyiknek most települ a COD5! A másik meg rovarölővel szaladgál a birtokon! No te vagy a második! - by Bordoi R.I.P.
Optikai meghajtóknál és a helyükre kerülő caddy-knél kicsit máshogy néz ki a SATA csatlakozás, mint a vinyóknál, illetve a dedikált HDD slotnál. Ez nem Thinkpad-sajátosság egyébként. Persze pont nem találok képet róla... 
Az általam linkelt kép innen van. Amúgy benéztem, ez is IDE kívül, csak nem Thinkpad-kompatibilis.
Neked spéci IDE csatlakozós, ún. Ultrabay Slim-szabványú keret kell, amire rá tudsz keresni eBay-en, az általam mondott keresőszavakkal. Ha ez számít, pár hete rendeltem egyet, ami ugyan utángyártott, de tökéletesen működik a T60-ommal, akár az optikai meghajtó helyére, akár az Advanced Dock-ba téve.
[ Szerkesztve ]
Így már világos. Köszönöm! 

Novics
(tag)
Mint újdonsült T60-as tulaj - és láma - érdeklődnék, hogy szerintetek érdemes e a bios-t frissítenem a 2.01-es verzióról - 2006-os - az újra? Még biost sem frissítettem soha életemben, de egyszer el kell kezdeni. 
A fontolva haladó.

sutszi
(őstag)
Én is beszálltam a topicba egy T61-el...Nagyon ott vannak a szeren ezek a TP-k. Majd írok egy-két dolgot még...
[ Szerkesztve ]