2013. május 20., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-02-03 23:19:59

IT café

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#21551) lapa

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kis update corestore mv ügyben:

x201s-ben a cucc műx, win alatt és persze nem bootolható. ez szerintem jó hír, mert a normál hdd helyre vagy usb-re pakolt bootloader varázslattal be lehetne röffenteni az ezen lévő rendszert.

a nagyobb baj az, hogy a linuxos drivert nem sikerült bebikáznia sehogyse, pedig nyilván van némi fogalma róla. szóval ez egyenlőre felejtős linuxra, a winesek meg örülhetnek mint majom a farkának.

ez ugye 128gb brutál ssd + 1tb 2,5" hdd kombót jelent az x20x-ben, de legalábbis a 201-ben.

azért mindjárt nekifutok vér noob-ként ubuntun, hátha találok egy vaktyúkot. marhára idegesít, hogy az usb-s vinyó dugaszt elfoglal, meg hogy nem spindownol akárhogy is kérem.

(#21552) Chaser válasza [O]-[C]-[B] (#21545) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem csodálom:):D Azért lassan-lassan majd kiigazodok itt is.

Optibay HDD keret 2. HDD-hez/SSD-hez, szinte minden notebookba 4000 ft-tól!_Slim DVD házak_2.5" mobilrackek_HTPC remote_USB hang _Érd: http://href.hu/x/ih5a vagy privát

(#21553) lapa válasza lapa (#21551) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

háh. úgy néz ki nekem ubi alatt megépült a cucc. lehet, hogy bevállalok akkor egy legkisebb ssd-t... majd beszámolok.

(#21554) franc0 válasza buvartacsko (#21550) üzenetére

franc0
(őstag)

Én sem értem mi nem érthető a számozáson, EZEN lista alapján szerintem minden egyértelmű.

Ha ezer forintnál többe kerül, számla legyen róla. Ingyen jótanács.

(#21555) audi100td válasza franc0 (#21554) üzenetére

audi100td
(PH! félisten)

aki nem képes 5 percet rászánni, hogy belepillantson thinkwiki-be, persze hogy nem érti :)

(#21556) buvartacsko válasza audi100td (#21555) üzenetére

buvartacsko
(senior tag)

az a baj hogy engem már kifejezetten idegesít ez a sok hülyeség, ami amiatt van, hogy valaki 5 percet se szán rá.. :)

Apple fikázók részére: http://bit.ly/12peDfN

(#21557) audi100td válasza buvartacsko (#21556) üzenetére

audi100td
(PH! félisten)

tényleg zavaró, meg lehetett volna spórolni rengeteg hülye kérdést, de hát ez van :)

(#21558) Cyberpunk válasza buvartacsko (#21556) üzenetére

Cyberpunk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez ilyen. Igen sok a lusta tag talan vannak akik azt sem tudjak, hogy van olyan hogy Thinkwiki.
De el kell fogadni mas topicokban is ha kell valaszolok 100x is ilyen a segito szandek:)

Nokia Lumia 920 + iPad 3.

(#21559) audi100td válasza Cyberpunk (#21558) üzenetére

audi100td
(PH! félisten)

rögtön az elején belinkeltem neki és még vagy ötször említettem, de le se szarta, egy idő után az ember elveszti a türelmét, ráadásul közben meg adja végig a hülyét, pedig ott minden típus részletesen körül van írva

nem arról van szó, szívesen segítek mindenkinek, csak szarul esik, hogy nem képes valaki önmagán segíteni, ha már megadtam neki a hozzá vezető utat. én is nagyrészt magam nézelődtem ha kellett valami, ha meg elakadok akkor kérdezek, szerintem így normális, de mindegy. ha úgy kérdez, hogy nem ért valamit thinkwiki-n, egy rossz szavam nem lenne, de szerintem még a linket se nyitotta meg, vagy látta, hogy olvasni kell azt be is zárta

(#21560) sniphoe

sniphoe
(fanatikus tag)

Erre vki esetleg? :B

If everything seems under control, you're just not going fast enough.

(#21561) audi100td válasza sniphoe (#21560) üzenetére

audi100td
(PH! félisten)

ennyiért T400-at is ki lehet fogni, szerintem drága

(#21562) kraftxld válasza fgordon (#21518) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem pcmcia+smart card reader van, és szeretnék egy express cardosat.
Felőlem rendelhetünk együtt, csak az a nagy kérdőjel, hogy miképp fog aztán ide kikerülni hozzám NZ-re. Bár lehet előtte rácsörgök a helyi Lenovo-ra, hátha van nekik a raktár sarkában :D

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#21563) Chaser válasza audi100td (#21559) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tudod ezzel csak az a baj, hogy thinkwiki ide vagy oda, egy T60-nál se az, se te, meg se a harmadik nem fogja megmondani látatlanban hogy hány colos...ekkora blődséget más business gyártónál nem láttam. Engedtessék meg nekem ha tesztoldalak belezavarodnak néha a thinkpadokba én is megtegyem:) Ezután bőszen fogom olvasni a thinkwikit. Bár ahogy elnéztem nálam jól informáltabbakat is megfektet egy x61t, vagy T, vagy "sima". Nagyrészt én is magam nézelődök, más gyártóknál nem volt még szükségem wiki kisasszony tanácsaira...és a kevés hsz-em 90%-a válaszokból áll, nem kérdésből. El ne szálljatok már magatoktól..ennél jobban meg véletlen se. Olyan vélemény ütközések voltak itt részetekről, hogy ember legyen a talpán aki rákérdezések nélkül eligazodik itt bármin..azonkívül hogy x201, mert az az atyaúristen.

Optibay HDD keret 2. HDD-hez/SSD-hez, szinte minden notebookba 4000 ft-tól!_Slim DVD házak_2.5" mobilrackek_HTPC remote_USB hang _Érd: http://href.hu/x/ih5a vagy privát

(#21564) audi100td válasza Chaser (#21563) üzenetére

audi100td
(PH! félisten)

tudtam hogy az lesz a vége, hogy megint én vagyok a csúnya gonosz, mert elfogy a türelmem, de már úgy is megszoktam

nem vagyok elszállva, csak idegesít ha valaki annyira lusta, hogy baszik belepillantani egy segítő szándékú linkbe, valamilyen szinten parasztság is, de mindegy

T60-ból van 14 és 15, mit kell ezen dramatizálni, ha nézel egy hirdetést úgy is le van írva

de még a fő kategóriáknál is van egy alapvető leírás amiből már el lehet igazodni és tovább nézelődni: [link]

amúgy nem az a baj, hogy belekavarodtál, hanem nem voltál képes egyszer utána nézni mikor hányszor leírtam hol találsz infót, ha ezután kérdezel, egy rossz szavam nem lett volna

[ Szerkesztve ]

(#21565) sniphoe válasza audi100td (#21561) üzenetére

sniphoe
(fanatikus tag)

Mi a realis ara szerinted?

(#21566) lapa

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ennyit nem ér az egész, szerintem relax.

(#21567) audi100td válasza sniphoe (#21565) üzenetére

audi100td
(PH! félisten)

70-80k, szerintem, de nem akarom senki üzletét rontani :)

(#21568) lapa válasza Chaser (#21563) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"azonkívül hogy x201, mert az az atyaúristen."

látjátok, a lényeg wiki nélkül is átment. mostmár minden rendben van, hagyjuk egymást.

[ Szerkesztve ]

(#21569) sniphoe válasza audi100td (#21567) üzenetére

sniphoe
(fanatikus tag)

Koszi, szerintem nem rontottad, oda is irta, hogy iranyar. :)

Dedikalt VGAs T400 nagyfelbontassal sajnos nincs 100 alatt.
E ketto meg nekem alapfeltetel.

(#21570) ZollR

ZollR
(újonc)

(#21571) franc0 válasza lapa (#21568) üzenetére

franc0
(őstag)

Amikor meg én írtam anno, hogy az X201 az isten, akkor meg le lettem oltva hogy nem, mert az IPS paneles X220 :D
Ilyen ez a popszakma.

Ha ezer forintnál többe kerül, számla legyen róla. Ingyen jótanács.

(#21572) [O]-[C]-[B] válasza Chaser (#21563) üzenetére

[O]-[C]-[B]
(fanatikus tag)

Egyébként a ThinkWiki sok helyen pontatlan szóval annyira isteníteni szerintem fölösleges.
Tény, hogy kényelmesen egy helyen nagyon sok infó fenn van, de volt már rá precedens, hogy rossz specifikációk voltak fenn.

Kerem, amennyiben privat uzenetet irsz mindenkeppen hivatkozzal a feladott hirdetesemre !!!

(#21573) yodamastah válasza franc0 (#21571) üzenetére

yodamastah
(senior tag)

F*szt. Az AFFS paneles X200/s az isten :D

www.projektor.hu - X200s/AFFS - Gázt húzzad, ne a féket!

(#21574) audi100td válasza [O]-[C]-[B] (#21572) üzenetére

audi100td
(PH! félisten)

tény, hogy nem tökéletes, de az ilyen alapvető dolgok mind le vannak írva, ha meg valami nem világos lehet kérdezni, de mindegy is, tudtam, hogy megint én leszek a f@sz :)

[ Szerkesztve ]

(#21575) lapa válasza yodamastah (#21573) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jó-jó, de legyünk már kicsit populistábbak. mi majd a hátuk mögött összesúgunk-kacsintunk.

...bocs franc0.

[ Szerkesztve ]

(#21576) buvartacsko válasza audi100td (#21564) üzenetére

buvartacsko
(senior tag)

nem tudom, engem se fektetett meg soha ez a dolog, hogy 14" vagy 15"

egyértelmű eléggé.

Chaser

T400,T500-ig vannak ezek a számozások, hogy: T/R42,43,60,61

ezekből van 14,15" verzió, ( vannak p verziók, ezek mindig 15" méretűek, ezt a p jelölést váltotta W széria, azaz a Workstation )

gondolom az már egyértelmű, hogy a T/R400(410,420) az 14", a T/W/R500(510,520) meg már 15".

R széria csak 4,500-ig van, onnantól jött az SL széria, azt váltotta az L széria.

X szériából vannak tabletek,

létezik
X20,21,22,23,24
X30,31,32
X40,41 || X41 Tablet, vagy ha úgy tetszik X41t
-----------------------
innentől kezdve olyan gépek jönnek amiből van "s" verzió, ami annyit tesz hogy alacsony feszültségű proci van benne:
X60,60s,60 Tablet
X61,61s,61 Tablet
X200,200s,X200 Tablet
X201,201s,X201 Tablet
-----------------------
innentől kezdve pedig úgy néz ki, hogy megint nincsen "s" verzió
X220, X220 Tablet

egyszerű mint egy fa kocka!

[ Szerkesztve ]

(#21577) lapa válasza ZollR (#21570) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem teljesen értem. az a kérdés, hogy tudsz-e krixkraxnyelves preinstalled xp-re magyar fotosoppot rakni?

más: mondjuk wikiről annyit, hogy néha erős késztetést érzek, hogy felnyomjak minden típusú gépemről egy 100x100-nál nagyobb fotót minden oldalról. elég izé, hogy ilyen alap dolog hiányzik, mindig valami review-t kell keresnem hogy megalapozottan tudjam fikázni a csati kiosztást.

[ Szerkesztve ]

(#21578) audi100td válasza buvartacsko (#21576) üzenetére

audi100td
(PH! félisten)

T szériában T42-ig nem volt 15" :)

[ Szerkesztve ]

(#21579) buvartacsko válasza audi100td (#21578) üzenetére

buvartacsko
(senior tag)

azért néha én is hibázhatok :U :DDD

(#21580) lapa válasza buvartacsko (#21579) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nemtom volt-e már, itt vannak specek.

[ Szerkesztve ]

(#21581) soldi3r válasza lapa (#21551) üzenetére

soldi3r
(őstag)

még elég horror áron mozognak ezek, még amazonon is 240usd a 64 gigás
jó lesz ez, de addigra szerintem a 256-os ssd-k is megfizethetők lesznek
na akkor majd bepróbálok egy X220-at :)

X200 ultrabase, AFFS es VW alkatreszek: http://href.hu/x/j8cd

(#21582) lapa válasza soldi3r (#21581) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ebben pont az a király, hogy elfér mellette a tera hdd, elég annyi hogy az os fusson. a 32 gb 107 eur, csak szokás szerint elvertem már a paypalos pénzt kannásborra. most malmozok mire átmegy az utalás.

meg figyelj arra, hogy 2 féle van. nekem jó lesz az mlc is (80mb írás), de van slc is (220mb írás).

[ Szerkesztve ]

(#21583) buvartacsko válasza lapa (#21580) üzenetére

buvartacsko
(senior tag)

én tudom. Chaser nem tudja, és nem is hajlandó megnyitni ezt a linket, gondoltam leírom szájbarágósan. baj?

(#21584) soldi3r válasza lapa (#21582) üzenetére

soldi3r
(őstag)

nálam a 32-es csisszes, most 20 giga a rendszer és még nincs rajta semmi
20%-ot meg illik szabadon hagyni itt is

nem ugrom még bele, az X szériába, majd ha ez egy kicsit kiforrottabb technika lesz, gondolok itt a normál boot-ra meg nevesebb gyártókra
nekem kell a rendszernek az ssd, és legalább egy 64-es

(#21585) lapa válasza buvartacsko (#21583) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

humorosnak szántam, amolyan "kis színesnek".

soldi3r: hadd tippeljek: ez a 20 giga windows? költői kérdés volt, ezt is csak a humor kedvéért. sziporkázok ma.

[ Szerkesztve ]

(#21586) soldi3r válasza lapa (#21585) üzenetére

soldi3r
(őstag)

rákontrázok: ráadásul 2 :D

(#21587) Fenyo12

Fenyo12
(kvázi-tag)

A T60-on nincs tv kimenetem (s-video), az a kérdés, hogy így rá lehet azért kötni valahogy TV-re? (Intel 945 256M vga van benne)
Olvastam, hogy vannak átalakítók, amik vga csatiba dugva RCA csatira viszik ki a jelet, de ehhez olyan vga vezérlő kell, ami támogatja ezt az üzemmódot.
Mi újság ezügyben a T60-al?
Tudtok erre gyógymódot?

(#21588) buvartacsko válasza Fenyo12 (#21587) üzenetére

buvartacsko
(senior tag)

nem lehet

(#21589) Fenyo12 válasza buvartacsko (#21588) üzenetére

Fenyo12
(kvázi-tag)

Nem jó hír ez. :((
Ezek szerint nincs is semmi megoldás erre?

(#21590) mitulabattyi válasza lapa (#21577) üzenetére

mitulabattyi
(fanatikus tag)

Nézd meg a lenovo felirat mellett a típusszámot...

Fenyo12: Pont mostanában olvastam róla (talán pont prohardveren/logouton, hogy megoldható, amennyiben a TV-n van scart+kell egy kis progi, ami belövi a szinkronjelet.

(#21591) Hunter2 válasza Fenyo12 (#21587) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

létezik olyan káne ami vga csatiból csinál RGB kimenete szóval elvileg létezik ilyen kábel.

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#21592) Gondwana válasza mitulabattyi (#21590) üzenetére

Gondwana
(őstag)

X61t: ő látta, te is nézd meg, hogy gyenge fotosoppolás csak. (Nem lehet ennyire más színű az aliasing, illetve a t lejjebb lóg a többi karaktertől)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] µ4/3 a fotózás linuxa)

(#21593) Gondwana

Gondwana
(őstag)

Én is be akartam ide írni, hogy thinkwiki, de úgy döntöttem, minednki okulására áljon itt inkább a BundesThinkWiki - sokkal élőbb, mint az eredeti (részletesebb, soxor pontosabbnak tűnő adatokkal)

Más: el tudná nekem valaki küldeni (O)-(C)-(B) mobilszámát? Rendeltem tőle alkatrészeket, az átvétel körül kellene vele egyeztetnem, de úgy titkolja az elérhetőségét, mintha legalábbis a drogtörvénybe ütköző dolgokat árulna. (Anno az X200 Tabletet azért nem tőle vettem, hanem attól, akit ő nagyon nem ajánlott, mert akkor se tudtam tőle elérhetőséget kicsikarni)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] µ4/3 a fotózás linuxa)

(#21594) [O]-[C]-[B] válasza Gondwana (#21593) üzenetére

[O]-[C]-[B]
(fanatikus tag)

Nem titok a számom sajnos, pontosan az a bajom, hogy a fél világ ismeri már.
A Gabeszos dolgot meg már megbeszéltük...

[ Szerkesztve ]

Kerem, amennyiben privat uzenetet irsz mindenkeppen hivatkozzal a feladott hirdetesemre !!!

(#21595) soldi3r válasza [O]-[C]-[B] (#21594) üzenetére

soldi3r
(őstag)

erre jó egy androidos telefon :) (call filter)

[ Szerkesztve ]

(#21596) Peter M válasza lapa (#21525) üzenetére

Peter M
(tag)

Amcsi hülyeség:

“All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”

ilovepaint.hu | Web Print Media

(#21597) [O]-[C]-[B] válasza soldi3r (#21595) üzenetére

[O]-[C]-[B]
(fanatikus tag)

Soha nem vennék Androidot, de nem akarom hogy flame legyen! :)

(#21598) Magnat válasza Peter M (#21596) üzenetére

Magnat
(Szakértő)

Minek két eszköz, ha egy is elég? :)

[ Szerkesztve ]

Az élet drága dolog, de az árban benne foglaltatik az évenkénti egyszeri Nap körüli utazás is.

(#21599) [O]-[C]-[B] válasza Magnat (#21598) üzenetére

[O]-[C]-[B]
(fanatikus tag)

Erről Mr. T jut eszembe az "A" csapatból! :)

(#21600) Magnat válasza Fenyo12 (#21589) üzenetére

Magnat
(Szakértő)

Szia,

itt egy kis leírás, meg kábel, bár utóbbi máshol olcsóbb.

Az élet drága dolog, de az árban benne foglaltatik az évenkénti egyszeri Nap körüli utazás is.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.